21.03.21
18:52
Без почивка:
А1: Тяга 5х105кг, 3х140кг, 1х160,180,195кг, 1х215кг с колан, 2х3х160,140кг без колан
А2: Набиране 5х17кг, 3х34кг, 1х44,52,62кг, 1х67кг, 2х3х44,34кг
Без почивка:
А1: Гребане трап бар 3х5х85кг
А2: Трапец 3х10
А3: Набиране 3х10хСТ
А4: Корем 3х10х37кг
Поразтегнах днеска повечко и се чувствах сравнително добре. Но трябваше да спра на 160 или максимум 180кг. Там усетих как корема започва да се сгъва. На 195 се вижда и доста ясно вече, а на 215 сложих колана, просто за да ги пробвам. С отпочинал кръст, без комбо с набирания, а и с повече почивка между сериите, ще се доближа до 3хСТ, но пак няма да ги имам.
Набирането е рекорд. Едвам изкарах брадата, но си го броя. На 77кг близо 70кг набиране е добре за мен. Другото беше добре като техника, но ще си покаже утре. Със сигурност до вторник ще съм си докарал кръста до положение, в което ще ми се почива в София и няма да мрънкам, че фитнескте не работят де.
Пускам серията на 180кг, защото нервака беше питал как така ги дърпам, а имам слаб хват. Може сами да видите тръбата в какво състояние е. Даже са без палец.
22.03.21
18:45
Без почивка:
А1: Клек 5х105кг, 3х125кг, 1х140, 160, 170кг, 2х5х125,105кг
А2: Лег пауза 5х90кг, 3х110кг, 1х130,140кг, 2х5х110,90кг
Б1: Напади 8х37,57кг, 5х70,80кг, 8х57кг, 15х37кг
Б2: Военна 8х37кг, 5х57кг, 5х70кг, 0х80кг + 3 с помощ от краката, 6х57кг, 10х37кг
В1: Кофички 3х10х17кг
В2: Корем 3х10х47кг
Клекчето е трагично. Сигурно ще ги стана 180 на инат, но няма значение това. Аз и 200 бързо ще докарам, ако мога да клякам. Но се събират много “ако-та”. Около 120 е максималната тежест, която е разумно да стигам, съдейки по клиповете. Затова преден клек и това е. Лежанката на 140 само ми се иска да е с достатъчно дълга пауза.
Напади + военна ме преби. Изтекоха ми водите направо. На кофите вече раменете бяха бая изморени и май не трябваше да ги правя. Но доволно.
23.03.21
17:59
Без почивка:
3 пъти:
А1: Набиране 3х1х50кг през 10сек
А2: Чукчета 8х90кг
А3: Тяга прави крака 12х90кг
Б1: Гребане от земя 4х80,90,90кг, 2х110кг
Б2: Набиране с ластик 4х12 с бавно спускане
Не ми се правеше друго. Набирането много трудно с 50кг днес. Трябваше да намаля още след първия кръг. Гребането все още не ми харесва, но е нормално. Иначе пак съм некво мече на под 80кг, което е добре, защото явно мога да стоя на ниско тегло, без да съм слаб, но е и зле, защото не съм достатъчно изчистен дори на тези килограми ??
Отделно изгледах днес сигурно 50 клипа за моите проблеми и на какво трябва да наблегна, и излиза, че не разтягам точно това, което трябва, а и по скоро не е лоша идея никакъв клек да не правя първоначално даже, а повече тяга. Обратното на това, което правя. Хубавото поне е, че на теория проблемите ми въобще не са сериозни и може лесно да се оправят.
24.03.21
18:13
Без почивка:
А1: Преден клек 2х8х40кг, 2х5х70кг, 3х5х80кг
А2: Кофички 2х8х20кг, 8х40кг, 2х5х55кг + дроп с 30кг и СТ
Б1: Напади 2х12х40кг, 8х60кг, 3х5х85кг, 15х40кг
Б2: Рамо дъмбели 2х12х27кг, 8х35кг, 3х5х30кг, 10х22кг
Уж само няколко човека знаем за фитнеса, а имаше буквално над 35 човека вътре. Ненормална работа... Трябваше да правя корем и лека лежанка, ама много се изморих и разтегнах само. Пада ми батерията, не съм почивал скоро. Обмислям варианта нападите и тягата с прави крака да ми станат основни движения за долната част.
25.03.21
12:04
Без почивка:
А1: Набиране широко 2х6хСТ, 5х10,20кг, 2х3х30кг, 2х20кг ?
А2: Горен скрипец подхват 8ци
А3: Долен скрипец успоредно 10-12ки
Б1: Горен скрипец подхват 4х5
Б2: Някаква машина за гръб 4х8
Б3: Хиперекстензии 4х12х35кг
В1: Чукове с 22кг 3 серии
В2: Молитва 3х10
Само да кажа, че 2-ката с 20кг набиране беше отказ. Толкова за тази тренировка. Трябва ми почивка...
27.03.21
13:06
Без почивка:
А1: Лег 3х5х70кг, 3х105кг, 1х125,140,150кг + дроп 10х115кг, 10х80кг
А2: Напади 15х37кг, 2х5х57кг, 5х70кг, 2х5х80кг, 3х90кг + дроп 10х70, 37кг
Б1: Набиране 3 вида - 100бр общо
Б2: Кофички 150бр
Излязоха 150кг, даже с мегдан за още малко. За първи път пробвам на пръсти да съм стъпил само и е малко странно, но определено не е зле. Невъзможно е да повдигам таза така, не се получава и удар в гърдите, когато ми натежи, но ми е леко некомфортно още.
Нападите ми разбиват предните бедра, но май амплитудата ми е една идея по-малка. Ще опитам да вдигна лежанката с едни 5-7кг над рекорда ми. Може и да стане, защото за пръв път на такова тегло бутам 150.
Мнението беше редактирано от 'satisfaction на 27.03.21 13:11.
28.03.21
17:45
А1: Тяга до 3х3х160кг
А2: Обръщане-бутане до 3х92, 1х105кг
Усещам напрежение отзад и не правих повече. Наложи се и 3 кубика дърва да нацепя преди това, което си е винаги мъка за кръста. Но много добре, сякаш имам и някакви лееки наченки на техника при обръщането. Определено ме изкефи. Това, че за пръв път правя толкова набирания доста ми дава на гърба. Чак не съм очаквал.
30.03.21
11:20
От сутринта ръце 3 кръга без почивка. С 30ките 6ци, после с 5кг до отказ с 2 до 4сек негативна част ?
Много драми в личен план и тренировките с всяка изминала седмица са все по-смешни при мен. Като върна назад и 10 пъти различни неща съм казвал, което е срамно. Винаги съм правил просто това, което в конкретния момент ми е кеф да правя и така разбирам щастието, което тренировките доставят. Но малко като оправдание излиза.
Не знам какви килограми съм в момента, най-вероятно съм бутнал 2кг нагоре, откакто вдигнах леко калориите. Сигурно ще кача тука за 3 месеца до около 85кг, ще опитам някоя и друга тежка щанга да вдигна, ако се получи. Пък се надявам до тогава да съм пооправил и дървеното си тяло поне малко. Никога не съм бил от хората, които правят дадено нещо за здраве, защото е полезно, защото така трябва и тн. И за съжаление, без да имам конкретна силова цел, ми е леко безсмислено да правя каквото и да било. Обичам спорта, но просто си правя кефа, а не претендирам, че нещо, което правя, е правилно. Винаги съм казвал, че не пия и не пуша, не защото е вредно, а защото просто не ми харесва. Иначе щях да се наливам, колкото душа ми иска. Нещо такова са и щангите за мен - зареждат ме с положителна енергия и правя това, което моментно ми дава тази енергия, независимо дали всяка седмица е различно, дали има смисъл, дали ще помогне да постигна някакви цели, или ще навреди.
Толкова по темата. Просто трябваше да си го запиша, защото най-вероятно ще пусна от петъка 2 програми за лежанка и тяга по едно и също време, които почти сигурно нещо ще ме контузят, но просто искам нещо да следвам ?
казано от Гордан на 30.03.21, 13:30:
А, ако го беше написал Дидо, вече да са се изписали 2 страници сипване. :D
Сипването ме храни, бе :-)
Пък и Сатиса е доста по-як, та какво да му сипват. Каквито и да ги говори, то се гледа и какво вдига. Щом си е ок, но проблемо.
Мнението беше редактирано от D_M на 30.03.21 13:48.
30.03.21
18:12
Не е вярно, аз съм му сипвал ?
казано от Brown Bomber на 30.03.21, 18:12:
То ти не дискриминираш никого :D
30.03.21
18:54
Ако не можеш да носиш на сипване, нямаш работа тук.
казано от Brown Bomber на 30.03.21, 18:12:
А, ти баш нЕма да сипеш. Особено пък като набараш някой стар, болен и безпомощен.......Бог да му е на помощ ?
Мнението беше редактирано от D_M на 30.03.21 19:49.
30.03.21
20:03
Е то форумът с двойните си стандарти е известен, така че нормално някой да излезе с хейт, сипване и т.н, пък към друг да отсъстват.
Аз поне си казвам реално как стоят нещата при мен, не търся оправдания и горе-долу си знам недостатъците. Тренировките са нещото, в което съм сигурно най-непоследователен и го знам. Просто това ме кефи и това правя. Мразя да правя нещо, защото някой някъде е казал, че така трябва. Днеска ми е кеф да се набирам и не ми пука дали вчера съм направил 0 или 300 набирания, примерно. Това не означава, че не опитвам да чета, да се информирам, да правя нещата сравнително правилно, да гоня някакви резултати, да се сравнявам и прочие. Просто не давам на нито една система достатъчно време, за да постигна резултат по нея. Това е минусът ми.
Ако не предпочитах това да си правя кеф, нямаше да ме болят толкова неща реално. И повечето хора са така, просто всеки се прави на интересен, търси си оправдания за направеното от него и какво ли още не. Пък и да не забравяме, че тук са се събрали хора, на които реално им доставя удоволствие да спазват режим, някоя конкретна система, а и като цяло животът им да се подреден така, че да живеят максимално здравословно. Когато на човек това му доставя удоволствие - то не е жертва или нещо подобно, а просто прави това, което правят и хората в КФС - доставя си удоволствие.
Знам ли, това са си мои размисли реално. А и не очаквам хората да са като мен. Аз реално 2 пъти съм спирал по над 2г да тренирам, защото не съм могъл да продължа с тежките щанги. Имал съм периоди, в които съм влизал във фитнеса, за да пробвам колко ще бутна, дръпна, клекна, а след това да си ида. И се е повтаряло само и единствено това с месеци. И съм бил щастлив, казвал съм, че тренирам. Пък съм ял и по 20К калории, че и форума помни тия случки даже. Изглеждал съм изключително зле, а в същия момент ако не съм тренирал повече от другите във фитнеса, то поне съм бил със сигурност по-щастлив :D Просто това съм аз. Няма как иначе на 19 като бях и да съм имал 230 тяга при тежки набирания с 20кг, 160 лег при 85 военна, да съм бил в същия тоя момент на 83кг категория, съотношенията вдигнати килограми-лично тегло да са били добри, а аз да съм бил на 20+ процента мазнини, въпреки ниските килограми, и да не съм изглеждал на нищо. Тоест аз реално съм могъл и на долната категория да ги имам близо тия неща.
Повтарям се за някои неща даже. Просто съм такъв и в момента има доста промяна, която чак на мен ми е изненадваща, но истината е, че нито е достатъчна, за да съм без болки, да съм добре изглеждащ и т.н, нито пък е достатъчна, за да съм як примерно :D
И за да е още по-интересно, ще драсна и някакви килограми, които ще гоня до юни, за да имате още поводи да ми “сипвате”. Бях 76.5кг, сега предполагам съм задържал вода малко, качил съм малко и съм около 2кг нагоре. Гоним за 8-12 седмици около 85кг ЛТ и 250 тяга, 170 лежанка, 100 военна, 120 обръщане с бутане. Нито една от гирите няма да вдигна най-вероятно, ама нека ги има, ей така, да ме дразнят :D А да видим има ли още живец в мен.
казано от ‘satisfaction на 30.03.21, 20:03:
Гоним за 8-12 седмици около 85кг ЛТ и 250 тяга, 170 лежанка, 100 военна, 120 обръщане с бутане. Нито една от гирите няма да вдигна най-вероятно, ама нека ги има, ей така, да ме дразнят :D А да видим има ли още живец в мен.
От разни изказвания на “гурута” стигам до извода, че има основно две теории по въпроса: едната е да гоним реалистични цели, а другата-да преследваме на пръв поглед нереалистични. Оказва се май, че при втория вариант, дори да не достигнеш зададените, постигаш повече от при вариант 1. Както споделя Арнолд: като чуя някой да ми каже, че нещо нямало как да стане, повече няма какво да обсъждам с него.
Та що не, може и повече кг. да бутнеш, дръпнеш някъде. Стига да натискаш и свирепо да гониш целта......както казва Мутафчийски-с невиждана ярост ?
30.03.21
20:20
През хуя ми е за Мутафчийски. Големият генерал, дето в родния му град даже не бяхме чували за него. Че и бабките не знаеха кой е тоя герой, а уж легенда бил. Стига толкова отклонение сега ??
Нормално е да целиш високи неща, за да те държат мотивиран. Ако си сложа за цел 160 лег 230 тяга, и ги стигна след 3 седмици, то нататъка какво се случва? ?
Мнението беше редактирано от 'satisfaction на 30.03.21 20:21.
казано от ‘satisfaction на 30.03.21, 20:20:
Ако си сложа за цел 160 лег 230 тяга, и ги стигна след 3 седмици, то нататъка какво се случва? ?
Ами и аз това ти казвам, т.е. няма лошо да си заложиш уж по-непостижими цели на пръв поглед....280 тяга, 220 клек и 200 лег ?
30.03.21
20:28
Тия не на пръв, а и на 10391 поглед са невъзможни. Маалко прекали ? Само на клека е възможно, но ако нямам болки и клякам една зима здраво. Тоест невъзможно е ? Иначе няма да споменавам, че на 83кг горе долу точно към 700 трибой ти трябва за първо място вече. Че и може да не стигне. Което е трагично. Няма как човек да има мотивация, при положение, че няма шанс дори за добро класиране вече.
Мнението беше редактирано от 'satisfaction на 30.03.21 20:29.
казано от ‘satisfaction на 30.03.21, 20:20:
. Че и бабките не знаеха кой е тоя герой, а уж легенда бил. Стига толкова отклонение сега ??
Те точно бабите са репер...
казано от ‘satisfaction на 30.03.21, 20:28:
Тия не на пръв, а и на 10391 поглед са невъзможни. Маалко прекали ? Само на клека е възможно, но ако нямам болки и клякам една зима здраво. Тоест невъзможно е ? Иначе няма да споменавам, че на 83кг горе долу точно към 700 трибой ти трябва за първо място вече. Че и може да не стигне. Което е трагично. Няма как човек да има мотивация, при положение, че няма шанс дори за добро класиране вече.
Ако нямаш амбиции за състезател, за какво са ти такива постижения? Тренирай си за себе си, да се чувстваш добре без да се амортизираш с преследване на подобни постижения ако няма да се състезаваш.
31.03.21
12:15
100кг военна (не в твоята зала) няма да ги бутнеш и това не е хейт ;)
31.03.21
12:33
Фики каза, че ставало и с добавки, но не е пробвал.
казано от Brown Bomber на 31.03.21, 12:15:
100кг военна (не в твоята зала) няма да ги бутнеш и това не е хейт ;)
Нали раменната била около 65 % от лега, а неговият е поне 150 кг., след като ги бута. Т.е. 100 кг. раменна може би не е непостижимо за него и то в кратък срок. Сигурно съдиш по това, че в момента има 0 на 80 кг. и 20 кг. прогрес на това движение не е лесен.
И какво общо има залата.........имаш съмнения в килограмите ли.
Мнението беше редактирано от D_M на 31.03.21 13:30.
31.03.21
15:14
Дидо, 100кг военна наистина няма да бутна. Ноември правих 90 доста трудни, макс 92 съм правил мисля. В момента към 85 да бутна някъде, евентуално 87. Но аз и другите няма да ги стигна, просто си пиша, защото всеки път е едно и също. То се знае какво ще стане и от сега, но не пречи да се надъхвам.
Иначе това за залата ми вкъщи, да не говорим пък за препаратите, ще го приема само и единствено като нещо положително, защото явно нещо не ви е ок. Пак казвам - не съм от хората, които играят роли или се правят на интересни. Казах го няколко пъти, че тягата ми е далече от тая във фитнеса, защото лостът се огъва, не го изпускам и тн. На лежанката имам рекорди във фитнес, които вкъщи не съм правил, но те са на лежанка с пауза, на повторения на 100, 120кг. Там съм странен, не всяка пейка ми е удобна, но е нормално. На кофите пък примерно съм назад, заради кофти успоредката ми. Като изключим тия 105кг обръщане от онзи ден - то и обръщанията са ми удобни във фитнес, защото лостът се върти. И доста други неща. Еднакво си вдигам навсякъде, като се приспособя към фитнеса. Все пак е нормално на различни места различни неща да са ми по удобни.
А за зобта не мисля, че е тука темата, защото няма и да допуснат да говорим. Близо до акъла е, че ако не ме боли нищо - на 99% ще се набухам няколко пъти, за да ходя да се състезавам. И това е нещо, което всеки около мен знае. Ама със сигурност ще се допитам преди това. И не виждам лошо в това да си ги казваме тия неща директно, защото пак казвам, че и в момента има хора, които си правят тук гъза на лейка, а са по-ниски от тревата, когато се заговори. Просто на някои не им харесва какво и как пиша явно, не знам. Иначе почти не съм ползвал и добавки дори. Като изключим буустъра, който ме кефи да пия почти постоянно. Ама ако ви е кеф да си говорим истини, вземете и вие да го правите, че така не е интересно.
казано от ‘satisfaction на 31.03.21, 15:14:
вземете и вие да го правите, че така не е интересно.
Кои вие?
Аз пак мога да ти кажа, че ако нямаш сериозни амбиции за състезателна кариера, не си заслужава амортизацията на организма.
Състезателното трениране е много различно от нормалното трениране за кеф. Дори и да гониш някакви лични постижения при тренирането за кеф, пак е много различно.
Ти си млад още и искаш явно постижения, но цената е доста висока и трябва да си готов да я платиш.
казано от Svetoslav на 31.03.21, 15:41:
Аз пак мога да ти кажа, че ако нямаш сериозни амбиции за състезателна кариера, не си заслужава амортизацията на организма.
.
Защо пък 250-80 тяга и 170лег примерно да е нещо амортизиращо организма?-щот 95% от нас не можем ?
казано от nervak на 31.03.21, 15:48:
.Защо пък 250-80 тяга и 170лег примерно да е нещо амортизиращо организма?-щот 95% от нас не можем ?
Да допълня. 250 тяга и (малко повече от) 170 лег съм ги правил, сега не мога и едва ли някога пак ще мога. Е, и? Какво ми носят?
казано от nervak на 31.03.21, 15:48:
.Защо пък 250-80 тяга и 170лег примерно да е нещо амортизиращо организма?-щот 95% от нас не можем ?
Не бе Нервак, нямам предвид тези конкретни цифри. Говоря за състезателно трениране и 700 точки за 83 кг категория, които той споменава. Щото ако тръгнеш да се състезаваш, почваш да гониш подобни цели. Ако не ги гониш, няма смисъл от състезаването. А иначе ако тренирайки си просто за кеф гониш подобни цифри - 250-280 тяга и 170 лег няма лошо.
31.03.21
16:06
Ако оставим настрана състезателното трениране, има една много тънка граница между гонене на постижения и задоволяване на егото.
Последното е амортизиращо, първото - не.
Може да се гонят постижения, без това да е амортизиращо, травмиращо и т.н.
Сигурно за 100-ен път ще се повторят тези “постижения”, но според мен 2.5 СТ клек, 2.7 СТ тяга, 1 СТ преса, 1.7 СТ лег са напълно постижими без зоб и без да се минава през някакви тежки травми, стига да се тренира умно. Колкото по-лек е трениращия, толкова по-лесно се стигат, че даже може и ниски да се окажат тия критерии.
31.03.21
16:31
казано от Alexander Krastev на 31.03.21, 16:06:
Сигурно за 100-ен път ще се повторят тези “постижения”, но според мен 2.5 СТ клек, 2.7 СТ тяга, 1 СТ преса, 1.7 СТ лег са напълно постижими без зоб и без да се минава през някакви тежки травми, стига да се тренира умно. Колкото по-лек е трениращия, толкова по-лесно се стигат, че даже може и ниски да се окажат тия критерии.
Като цяло съм много съгласен с мнението ти, само теэи съотношения са малко подвеждащи и според мен не е необходим фокус върху тях. Висок и тежък атлет е въэможно да не ги достигне никога, докато нисък и лек може и да ги подмине.
В общият случай отправната точка эа баэова сила е 1, 2, 3 и 4 колела ( демек 60, 100, 140, 180 эа преса, лег, клек, тяга), малко по-напреднали са 2, 3, 4 и 5. Това е съвсем ориентировъчно, ясно е, че според човека ще варира, не се хващайте эа това. Умишлено не включвам набирания, кофички, обръщания и т.н., эа да не раэводняваме.
31.03.21
16:43
Не разбирам от зоб, но от това, което съм чувал и виждал, мисля че с подходящи тренировки и препарати ще бутнеш 100кг военна след 3 седмици. Инак, по раменете и гърдите (но хомо) не личи да зобиш, а че има малцина трениращи тук, които го крият и претендират, че са натурални е факт.
Мисля, че тръба вместо лост, на която са наредени бетонни тежести разпределени към края на ръкавите има голям уип и ще ти даде предимство при военна пред истински лост с метални дискове.
Аз пък не знам какво толкоз срамно има да кажеш, че взимаш. Даже по този начин няма да подвеждаш по-незнаещите, които те четат, гледат как тренираш и се заблуждават, че и те могат натурално да постигнат подобна визия, като те копират.
Ако съм химик и видно ми личи никога не бих го крил, още повече в тази общност, която е наясно и ще изглеждам смешно, ако твърдя обратното.
казано от Dydo на 31.03.21, 17:02:
Аз пък не знам какво толкоз срамно има да кажеш, че взимаш. Даже по този начин няма да подвеждаш по-незнаещите, които те четат, гледат как тренираш и се заблуждават, че и те могат натурално да постигнат подобна визия, като те копират.
Ако съм химик и видно ми личи никога не бих го крил, още повече в тази общност, която е наясно и ще изглеждам смешно, ако твърдя обратното.
Преди време дойде Hustle, каза че зоби и го заляха веднага. Доста преди това, The Reem си беше казал открито, но това беше още в славните времена на форума и нямаше драми.
А тва, че някой се крие се говори от сума време и така и не разбрах кои са тия дето толкова се крият :D
31.03.21
17:38
Толкова добре се крият, че чак те не знаят ?
казано от Brown Bomber на 31.03.21, 17:38:
Толкова добре се крият, че чак те не знаят ?
За мен ли намекваш? Интересно на база на какво го реши това
31.03.21
18:21
Моля? Глупости.
31.03.21
18:30
Всеизвестно е, че има един универсален критерий дали някой зоби - ако някой е по-силен от мен, начи зоби. Ако е по-слаб, начи не тренира достатъчно усилено :D