Критерии за трениращи

Прескочи до:

05.03.21
16:14

По-добре да открием нова тема. Няма смисъл да спамим дневника на Димаг. Ще почна с коментар по долното изказване

казано от ‘satisfaction на 05.03.21, 16:08:

Дори без да правя клек, ще направя между 5 и 7 с 2хЛТ, ако напъна наистина за тази серия. Иначе и за 3-ки са ми тежки реално. Хич не е много, стига глупости. Ако си 100кг и нагоре, вече сигурно е бая по-различно, но до 80-85 не е нищо особено.

Ако не правиш клек и не си го тренирал може би и веднъж няма да успееш да клекнеш със СТ, камо ли с 2СТ. Дайте да направим разграничение какво означава “без да правя клек” примерно.

Иначе моето мнение или пък философия по отношение на критериите за трениране е следната:
В нормалното ежедневие да вдигнеш нещо, тежащо повече от собственото ти тегло и да го пренесеш до някъде се случва рядко, а на някои хора никога. Но така или иначе човек би трябвало да е подготвен физически поне до толкова. Така че ако говорим за тренировки с тежести, за мен е нормално човек да може да работи с лекота със СТ за трите базови упражнения - лег, клек и тяга. А ако е за сгъване/разгъване с ръце то 40-50 процента от СТ е достатъчно. Под “да се работи с лекота” имам предвид поне няколко повторения, както и съответна работоспособност, т.е. тези серии от по няколко повторения да се изпълняват с лекота в продължение на определен период от време. Това е, което нормалното ежедневие може да поднесе. Да вдигнеш примерно чувал с цимент и да го пренесеш на няколко метра, да носиш/местиш мебели или домакински електро уреди, или пък да отидеш на село да береш ябълки или да вадиш картофи и да вдигаш и носиш чувалите. По-рядко може да се случи да носиш някой друг в случай на нужда и т.н.
Ако говорим за тренировки със собствено тяло, то тогава под лекота разбирам 10-тина повторения за базовите упражнения като набиране/кофички/подскоци и съответна работоспоспособност за определн период от време.
Който има такава физическа натренираност - повече не му е нужна в ежедневието. Всичко над това е за атлети, които искат нещо повече т.е. по-здрава физика от нормалната  или за състезатели, на които им е необходимо физическо развитие над нормалното.
А за тези критерии “в повече” нека всеки да си каже мнението. Току виж сме стигнали до някои общи виждания.  :)

Темата беше редактирана от Svetoslav на 05.03.21 16:55.

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

05.03.21
16:54

Ще отговоря, защото си ме цитирал и не искам 30 коментара отдолу, но не мисля, че такава тема трябва да се започва с мен 😂
Кръстът ми е зле. Както всеки може да види - тренирам гръб с набирания и скрипци. Клякам със 70кг преден клек, а другото са напади и някви машини. Плюс съвсем лека румънска тяга.
Тоест реално аз клек не правя. Вкарвам кръв в бедрата, раздвижвам се, държа някакъв тонус и това е. Не съм казал, че никога не съм правил. Последно правих 3х3 на 150кг преди 2 3 седмици, а съм към 77кг.  За една серия ще направя между 5 и 7 повторения, като със сигурност няма да умра от това.
Идеята ми беше, че постижението не е нещо уау, а просто показва, че клякаш сериозно. И ако си до 85кг някъде, че и отгоре малко, не виждам проблем сравнително лесно да се стигне, защото все пак, чисто като тежест, щангата не е нещо особено.
Да не говорим и за това, че хората просто ги мързи да напъват на клека. Стане малко тежко и то те смазва цялостно, и щангата веднага се оставя. На лежанката е по айляк да се стигне отказ, защото след 20сек ти няма нищо. Та твърдо стоя зад това, че малко хора знаят реално точно колко могат да напънат на клека.

05.03.21
17:02

Съгласен съм с теб. Целта не е да се заяждам нито пък съм целял лично да кажа нещо за твоите тренировки. Просто, без подготовка дори и клек със СТ е труден. Говорим за нормални хора. А 2СТ си е постижение за много от тях. Аз никога не съм се напъвал да клекна с 2СТ. Не ми е било нужно за нищо, най-малко пък за спортовете, с които съм се занимавал и състезавал. Това е.
А и затова открихме темата, щото явно всеки има какво да каже и при една обща дискусия накрая се надявам да стигнем и до някакво общо мнение за критерии и каква трябва да е, и за кого, тяхната приложимост.

Мнението беше редактирано от Svetoslav на 05.03.21 17:06.

05.03.21
17:20

Ето :D

казано от James Hinks на 17.09.11, 13:24:

Макс на обръщане-изтласкване прав = 1,5 х собствено тегло.
Бутане от лег > 2 х собствено тегло
Клек > 2,5 х собствено тегло
Тяга  > 2,5 х собствено тегло
Набиране + допълнителна тежест=собствено тегло.
Touhg enough test - за отличен.
Максимална бройка набирания > 40
Максимална бройка кофички > 60.
Максимална бройка лицеви опори > 150.
Максимална бройка американски подскоци > 50.
Максимална бройка коремни преси > 200.
Планк с тежест = собствено тегло > 1 минута.
Бегова тренировка от :
1600м - 1 мин почивка - 4 х400м(почивка между тях по 1мин) -1 мин почивка- 4х100м(пак същата почивка)

< 19>

500 метра, за < 12 часа.

05.03.21
17:35

казано от Svetoslav на 05.03.21, 17:02:

Просто, без подготовка дори и клек със СТ е труден.

Естествено, че като не тренираш или не си тренирал, ще ти е труден. Аз говоря за  трениращи.

казано от Svetoslav на 05.03.21, 17:02:

Говорим за нормални хора.

Като кажете “нормални хора”, какво разбирате под това? Нормалните хора са напълно способни да постигнат някакви нормални нива на силово развитие.
Аз навсякъде имам предвид именно нормалните хора, не професионални атлети на стероиди.
Нормални хора, които посещават фитнеса за по няколко часа седмично, и са заинтересувани от това, да имат резултати, т.е., да развиват силата и силовата си издръжливост.

05.03.21
17:36

казано от Ivan на 05.03.21, 17:20:

Ето :D

казано от James Hinks на 17.09.11, 13:24:

Макс на обръщане-изтласкване прав = 1,5 х собствено тегло.
Бутане от лег > 2 х собствено тегло
Клек > 2,5 х собствено тегло
Тяга  > 2,5 х собствено тегло
Набиране + допълнителна тежест=собствено тегло.
Touhg enough test - за отличен.
Максимална бройка набирания > 40
Максимална бройка кофички > 60.
Максимална бройка лицеви опори > 150.
Максимална бройка американски подскоци > 50.
Максимална бройка коремни преси > 200.
Планк с тежест = собствено тегло > 1 минута.
Бегова тренировка от :
1600м - 1 мин почивка - 4 х400м(почивка между тях по 1мин) -1 мин почивка- 4х100м(пак същата почивка)

< 19>

500 метра, за < 12 часа.

То че ако покриваш тия неща, си животно и половина и ще си в топ 10 на Crossfit Open-a, е ясно. Но за нормален човек-любител да се стремиш да постигнеш някои от тези неща може да е бая опасно, според мен. Особено гоненето на набиране с тежест == СТ бая може да ти прецака лактите, пак според мен. Всеки си има някакви силни/слаби страни и не всичко е възможно за всекиго. Аз примерно ако ще и 10000 бика да изям, и да се назобя на куче, 300 никога няма да клекна, нито ще успея да бутна 150 раменна, примерно. Също горните неща надали ще успее да ги направи човек, който е над 180-2см висок, ако не е мега пропороционален. Всичките топ-кросфитъри са 170-175. Сигурно Сашо ще ме опровергае, че има някакви 100+ кила борци, които ги могат горните неща, но дори за сериозно трениращ любител е глупаво да иска да изпълни горния тест.

05.03.21
17:50

Критериите на Сашо са за Супермен. Това вече го казахме. Всичките, изпълнени по едно и също време, според не е възможно (някакво изключение може и да има), но това ще е супермен. Виж, ако се подготвяш за всяко движение/упражнение или част от тях и покриваш критериите, и след това почваш да се готвиш за следващите, то тогава говорим за различно нещо. Тогава изключенията може да са повече.
Но дори и Сашо, доколкото помня беше казал, че не покрива всичко написано.

Дайте да уточним критерии, които са за нормално трениращи хора, не спортисти и не стремящи се към върхови постижения. Просто излезте от собствената си “кожа” на сериозно трениращи и поразсъждавайте какво примерно е общовалиден критерий за редовно трениращ за здраве и удоволствие човек. Да речем 3 до 5 пъти седмично, за да има добре развито, атлетично тяло и да се чувства добре, но без да е необходимо обезателно да постига супер резултати като тези дадени от Сашо.

Мнението беше редактирано от Svetoslav на 05.03.21 17:51.

05.03.21
17:56

Добре, зарежете личното тегло. То зависи от ръстта, т.е., няма как някой 160 да е 120 кила мускули, нито пък някой 180 може да е 60 кила и да очаква да е як и да покрие каквото и да е от долното.
Говорим за критерии, които всеки ще покрие на различно тегло, което ще е оптималното за ръстта му.
Ето ви критерии за нормални хора, и преди съм ги давал:
- 180 клек
- 220 тяга
- 140 лег
- 90 кг военна преса
- набиране с 40 кг.
- кофички с 80 кг.
Всичко е за минимум 1 повторение, ако можете повече е бонус.
Хилавите ще трябва да качат мускулна маса, за да покрият трибоя, дебелаците ще трябва да отслабнат, за да покрият набирането и кофите.
П.П.
Правя уточнение, че това е за хора със среден ръст, примерно 165-185 см. Ако сте много висок, ще можете да направите много повече на клек и тяга примерно, заради по-високото лично тегло, но може да се затрудните на набирането.
Обратно, ако сте много ниски, да кажем 160 см., то клека и тягата може да са доста трудни за постигане.
И говорим за резултати, които се постигат за минимум 3 до 5 години, или за някои хора ще са доживотни цели.

казано от Svetoslav на 05.03.21, 17:50:

Просто излезте от собствената си “кожа” на сериозно трениращи и поразсъждавайте какво примерно е общовалиден критерий за редовно трениращ за здраве и удоволствие човек. Да речем 3 до 5 пъти седмично, за да има добре развито, атлетично тяло и да се чувства добре, но без да е необходимо обезателно да постига супер резултати като тези дадени от Сашо.

Ето това горе. 3-5 пъти седмично си е сериозно трениращ човек.
Тренировките за здраве и удоволствие не са в противоречие с тренировките за резултати, напротив.

Мнението беше редактирано от Петко К на 05.03.21 18:02.

05.03.21
18:10

Ами тези критерии ги покрих за 2-3 години “сериозно” трениране, само че за да ги покрия в долната част трябваше да стана стотина кг и с 20+% мазнини, което пък те осакатява откъм други качества. Така че към тях поне един тест на Купър трябва да лепнем.

05.03.21
18:13

казано от Боян на 05.03.21, 17:36:

казано от Ivan на 05.03.21, 17:20:

Ето :D

казано от James Hinks на 17.09.11, 13:24:

Макс на обръщане-изтласкване прав = 1,5 х собствено тегло.
Бутане от лег > 2 х собствено тегло
Клек > 2,5 х собствено тегло
Тяга  > 2,5 х собствено тегло
Набиране + допълнителна тежест=собствено тегло.
Touhg enough test - за отличен.
Максимална бройка набирания > 40
Максимална бройка кофички > 60.
Максимална бройка лицеви опори > 150.
Максимална бройка американски подскоци > 50.
Максимална бройка коремни преси > 200.
Планк с тежест = собствено тегло > 1 минута.
Бегова тренировка от :
1600м - 1 мин почивка - 4 х400м(почивка между тях по 1мин) -1 мин почивка- 4х100м(пак същата почивка)

< 19>

500 метра, за < 12 часа.

То че ако покриваш тия неща, си животно и половина и ще си в топ 10 на Crossfit Open-a, е ясно. Но за нормален човек-любител да се стремиш да постигнеш някои от тези неща може да е бая опасно, според мен. Особено гоненето на набиране с тежест == СТ бая може да ти прецака лактите, пак според мен. Всеки си има някакви силни/слаби страни и не всичко е възможно за всекиго. Аз примерно ако ще и 10000 бика да изям, и да се назобя на куче, 300 никога няма да клекна, нито ще успея да бутна 150 раменна, примерно. Също горните неща надали ще успее да ги направи човек, който е над 180-2см висок, ако не е мега пропороционален. Всичките топ-кросфитъри са 170-175. Сигурно Сашо ще ме опровергае, че има някакви 100+ кила борци, които ги могат горните неща, но дори за сериозно трениращ любител е глупаво да иска да изпълни горния тест.

Глупости...като изключим тласкането,теста с тежестите дъщеря ми го покрива като добър ден.

05.03.21
18:22

казано от Петко К на 05.03.21, 17:56:

Ето ви критерии за нормални хора, и преди съм ги давал:
- 180 клек
- 220 тяга
- 140 лег
- 90 кг военна преса
- набиране с 40 кг.
- кофички с 80 кг.
Всичко е за минимум 1 повторение, ако можете повече е бонус.

П.П.
Правя уточнение, че това е за хора със среден ръст, примерно 165-185 см. Ако сте много висок, ще можете да направите много повече на клек и тяга примерно, заради по-високото лично тегло, но може да се затрудните на набирането.
Обратно, ако сте много ниски, да кажем 160 см., то клека и тягата може да са доста трудни за постигане.
И говорим за резултати, които се постигат за минимум 3 до 5 години, или за някои хора ще са доживотни цели.

Ето това горе. 3-5 пъти седмично си е сериозно трениращ човек.
Тренировките за здраве и удоволствие не са в противоречие с тренировките за резултати, напротив.

Петко, това са си според мен доста сериозни постижения. Без да отричам, че са по-постижими за сериозно, силово трениращи хора, от тези на Сашо, макар и неговите критерии да са дадени в зависимост от личното тегло. (Не случайно при състезания има теглови категории. Защото личното тегло има голямо значение върху постиженията.)
Както и да е, според мен тренировките за здраве и удоволствие не са в противоречие с тези за резултати, но не е задължително да преследват подобни резултати. Преследването на дадени резултати може да отнеме удоволствието от тренирането, както и непреследването на никакви резултати може да обезсмисли самото трениране и да го превърне просто в раздвижване, което все пак е за предпочитане пред пълно обездвижване. Според мен тренирането трябва да има за цел да те изкара от зоната на комфорта във всяка една тренировка, което води до постигане на някакви резултати и не е просто раздвижване. Ако постигането на определени резултати е желанието на трениращия то тогава всичко е наред. Ако обаче целта е просто да се натовариш добре и да се чувстваш добре, това проблем ли е? Или ако поставя въпроса по друг начин - непреследването на определени критерии, но излизането извън зоната на комфорта при тренировка по-лошо ли е отколкото гоненето и постигането на определени критерии?

Да не говорим, че след определена възраст си е постижение дори да останеш в добра форма и да имаш някакви дори и по-посредствени резултати.

Мнението беше редактирано от Svetoslav на 05.03.21 18:38.

05.03.21
18:27

казано от nervak на 05.03.21, 18:13:


Глупости...като изключим тласкането,теста с тежестите дъщеря ми го покрива като добър ден.

Нервак, кое точно покрива дъщеря ти от по-долното, че не разбрах? Тласкането го изключих, както и беговия тест, щото предполагам с него няма проблем.

Бутане от лег > 2 х собствено тегло
Клек > 2,5 х собствено тегло
Тяга  > 2,5 х собствено тегло
Набиране + допълнителна тежест=собствено тегло.
Touhg enough test - за отличен.
Максимална бройка набирания > 40
Максимална бройка кофички > 60.
Максимална бройка лицеви опори > 150.
Максимална бройка американски подскоци > 50.
Максимална бройка коремни преси > 200.
Планк с тежест = собствено тегло > 1 минута.

05.03.21
18:36

Абе покрива ги. Тежи около 60-62 кг., кляка някъде 10 пъти със 110-120 мисля беше. Лег около 110 май и бе.
Нервака да каже, говоря по спомен

05.03.21
18:38

Аз лично не изпитвам удоволствие от тренировките, ако не се гонят конкретни цели, под формата на кила на щанга, бройки на дадена тежест, кила на лично тегло и т.н.
Това със сигурност налага излизане от зоната на комфорта, но не това е целта на тренировката. Тренировка, без структура и цел, просто за да се уморя или раздвижа, не ме кефи. Затова и не харесвам кросфита ;)

05.03.21
18:43

И какво стана, мерихме бицаги, бедра, талии, ся дърпане, клякне, бутане и прочие... чудно ми е, къде ще му излезе края :P

П.П. Ако не си здрав от здравословна гледна точка, тия цифри нищо не значат. Файда, ако се къпеш седнал и не можеш да си миеш зъбите от болки... Тъпото на състезанията, пък били и със себе си, и гоненето на цели е, че проблемите и негативите идват доста по-късно.

Мнението беше редактирано от Splash на 05.03.21 18:44.

05.03.21
18:47

казано от Splash на 05.03.21, 18:43:

И какво стана, мерихме бицаги, бедра, талии, ся дърпане, клякне, бутане и прочие... чудно ми е, къде ще му излезе края :P

П.П. Ако не си здрав от здравословна гледна точка, тия цифри нищо не значат. Файда, ако се къпеш седнал и не можеш да си миеш зъбите от болки... Тъпото на състезанията, пък били и със себе си, и гоненето на цели е, че проблемите и негативите идват доста по-късно.

Така е, много точно казано. Ако сега трябваше тепърва да почвам да тренирам, на този акъл, на който съм, някои неща никога не бих ги правил...

05.03.21
19:14

Самото постигане на тези цели, изисква да сте здрави. С травми не може да се тренира оптимално, а някой път изобщо не може, и съответно това води до по-слаби резултати.

казано от Splash на 05.03.21, 18:43:

:P Тъпото на състезанията, пък били и със себе си, и гоненето на цели е, че проблемите и негативите идват доста по-късно.

Негативите идват от кофти техника и тренировки като цяло, не от гоненето на постижения.

Мнението беше редактирано от Петко К на 05.03.21 19:16.

05.03.21
19:19

Мен единствено ако нещо ме притеснява е, че клека и тягата са много полезни, обаче изпълнени с ПРАВИЛНА ФОРМА.  Шансът обаче от стотици клякания и тяги, все някой път да сгафиш, особено с по-тежко е голям.

05.03.21
19:19

казано от Петко К на 05.03.21, 19:14:

Негативите идват от кофти техника и тренировки като цяло, не от гоненето на постижения.

Понякога е от гоненето на постижения. Особено ако си луда глава.

05.03.21
19:27

казано от Svetoslav на 05.03.21, 18:27:

Нервак, кое точно покрива дъщеря ти от по-долното, че не разбрах? Тласкането го изключих, както и беговия тест, щото предполагам с него няма проблем.

Ей тва не и проблем...
Бутане от лег > 2 х собствено тегло
Клек > 2,5 х собствено тегло
Тяга  > 2,5 х собствено тегло
Набиране + допълнителна тежест=собствено тегло.
Планк с тежест = собствено тегло > 1 минута.
Даже тягата и е 3СТ... набирането малко е под въпрос за няколко кг,но пък кофичка съсСТ не и е проблем,а клека и тягата по 2,5СТ прави бройки в серия.
Кофи като бройка ...ще направи близка до 60,а беговите не не знам...тя никога не е бягала.
Да и клек 10х2СТ го може...без значение,преди или след тренировка.

Мнението беше редактирано от nervak на 05.03.21 19:31.

05.03.21
19:32

казано от nervak на 05.03.21, 19:27:

казано от Svetoslav на 05.03.21, 18:27:

Нервак, кое точно покрива дъщеря ти от по-долното, че не разбрах? Тласкането го изключих, както и беговия тест, щото предполагам с него няма проблем.

Ей тва не и проблем...
Бутане от лег > 2 х собствено тегло
Клек > 2,5 х собствено тегло
Тяга  > 2,5 х собствено тегло
Набиране + допълнителна тежест=собствено тегло.
Планк с тежест = собствено тегло > 1 минута.
Даже тягата и е 3СТ... набирането малко е под въпрос за няколко кг,но пък кофичка съсСТ не и е проблем,а клека и тягата по 2,5СТ прави бройки в серия.

Chapeaux, както биха казали французите. С такива постижения, ако дъщеря ти реши да се състезава силов трибой, в момента спокойно ще влезе в топ 15 за девойки в света. В България със сигурност за девойки ще е номер 1. Дори и при жените ще влезе в топ 3, а може би и номер едно да стане.

Мнението беше редактирано от Svetoslav на 07.03.21 16:59.

05.03.21
19:33

То тя тренира силов трибой.В България няма кой да я бие...в Европа има жени доста напред.
ПРеди 2 години на европейското за девойки стана един път 2ра и два пъти 3та.за движенията.

Мнението беше редактирано от nervak на 05.03.21 19:35.

05.03.21
19:42

казано от Dydo на 05.03.21, 19:19:

Мен единствено ако нещо ме притеснява е, че клека и тягата са много полезни, обаче изпълнени с ПРАВИЛНА ФОРМА.  Шансът обаче от стотици клякания и тяги, все някой път да сгафиш, особено с по-тежко е голям.

От един гаф няма да се травмираш. Травмите стават при системно претоварване и/или крива техника, и обикновенно на доста по-леки тежести от максималните.

казано от Svetoslav на 05.03.21, 19:19:

Понякога е от гоненето на постижения. Особено ако си луда глава.

Да, ако в гоненето на тези постижения правиш глупости, като неадекватни като обем и интензивност тренировки, крива техника и т.н.
Но смея да твърдя, че тези резултати могат да се постигнат и без никакви травми, при едни добре структурирани и разумни тренировки.

05.03.21
19:48

казано от nervak на 05.03.21, 19:33:

То тя тренира силов трибой.В България няма кой да я бие...в Европа има жени доста напред.
ПРеди 2 години на европейското за девойки стана един път 2ра и два пъти 3та.за движенията.

Какви са и постиженията с екипировка и без нея? И в коя категория?

Мнението беше редактирано от Svetoslav на 05.03.21 19:52.

05.03.21
19:49

Петко, според мен, някой хора имат нужда от спирачки, други от натискане, но в общия случай целите са окей, ако не са do or die…  Аз постоянно се състезавам и натискам, колкото мога - вече месец, не мога да вдигна щерката за “фърррр” и да си измия зъбите нормално. Файда!

П.П. Мисля си, че техниката ми е добра и не е там проблема.

Мнението беше редактирано от Splash на 05.03.21 19:53.

05.03.21
19:57

.

Мнението беше редактирано от Splash на 05.03.21 19:58.

05.03.21
20:53

казано от Svetoslav на 05.03.21, 19:48:

казано от nervak на 05.03.21, 19:33:

То тя тренира силов трибой.В България няма кой да я бие...в Европа има жени доста напред.
ПРеди 2 години на европейското за девойки стана един път 2ра и два пъти 3та.за движенията.

Какви са и постиженията с екипировка и без нея? И в коя категория?

Екипировка,не ползва...65кг е 175 висока.

Мнението беше редактирано от nervak на 05.03.21 20:59.

05.03.21
21:08

казано от nervak на 05.03.21, 20:53:

[Екипировка,не ползва...65кг е 175 висока.

Извинявай, че настоявам, но какви са и постиженията? Любопитно ми е.

Преди 10-тина години шампионката за жени в България имаше следните постижения в трите движения: 165 (190 с ластици на коленете)/92,5/185 кг без екипировка. С екипировка мисля, че бяха 190/110/200 Интересно ми е сега какви са постиженията.

Мнението беше редактирано от Svetoslav на 05.03.21 21:26.

05.03.21
21:39

Шампионката...ма в коя категория)))?
Нейните  са 190клек,210тяга,125..8 лег.

Мнението беше редактирано от nervak на 05.03.21 21:41.

05.03.21
21:47

казано от nervak на 05.03.21, 21:39:

Шампионката...ма в коя категория)))?
Нейните  са 190клек,210тяга,125..8 лег.

Ми той “Пубера” смазва тогава тази горната, дори без екипировка.

05.03.21
21:48

казано от Splash на 05.03.21, 19:49:

П.П. Мисля си, че техниката ми е добра и не е там проблема.

Тогава остава другата причина, която казах.
Тези постижения не съм си ги измислил от нищото.
Вижте примерно тук, въведете вашите резултати и вижте на какво ниво ви класира, след това въведете горните стандарти и направете сравнение.

https://strengthlevel.com/

Мнението беше редактирано от Петко К на 05.03.21 21:48.

05.03.21
22:24

Това, Петко е доста подвеждащо, за да се ориентираш. Чел съм коментари и анализи по въпроса, включително от хора доста навътре....не българи естествено, предимно американци. Първо, всеки включен в процента на извадката може да си напише всичко и да съчини. Второ, данните са давани от сериозно трениращи, включително много от тях цял живот занимавали се с лифтинг. Т.е. твоята класация не е сред мъжете въобще, не е дори от 90 % от посещаващите фитнес салоните. Тук са си постнали данните кажи речи най-яките, които цял живот не са спирали да тренират и предимно занимаващи се с трибой. Демек реално ти се сравняваш с тях, като особено това важи за хора като мен, т.е. над 40 г., доближаващи 50-те.....няма как някакви сгъвачи и разгъвачи на 40-50 г. да имат такива резултати, ако не са трениращи основно силово и години наред. Много от ББ тийм форума са си атлети и имат досег с подобни, което изкривява представите им. Не знам за кой ли път ще го кажа: масата, разбирай поне 90 %, да не е и повече, не от мъжете въобще, а от мъжете ходещи на фитнес, особено пък тия дърти като мен са много далеч от каквито и да е постижения на основните лифтове. Те дори не ги правят, а и не могат. Нали ги наблюдавам вече 5 г. в не една зала, т.е. виждам реално сред болшинството извадка за какво иде реч. Ами аз един не съм видял дори да се доближава 1/2 поне силово и комплексно до хора като Джеймса, Боби, Бате Митко, Нервака и т.н., да не обидя като пропусна някой на тая възраст, а и повече, който основно вдига щанги.
Та в заключение, с риск да се повторя: тоя сайт ти дава инфо къде си сред сериозно занимаващите се, макар някои тепърва да започват и да са вкарали данните си. Там може например да си по-силен само от 10, 20 или 30 % от вдигащите, вкарали данни, но същевременно от общо ходещите на фитнес, да си по-силен от 90-95% от тях. Това е реала. А за мъжете въобще по света, даже няма и да говоря.

Мнението беше редактирано от Dydo на 05.03.21 22:37.

05.03.21
22:24

казано от nervak на 05.03.21, 21:39:

Шампионката...ма в коя категория)))?
Нейните  са 190клек,210тяга,125..8 лег.

Впечатляващо. Погледнах ранглистата на IPF за девойки с екипировка, точките в трибоя са 564 за 63 кг категория. Дъщеря ти има 525,8 без екипировка. Браво.

05.03.21
22:47

казано от Dydo на 05.03.21, 22:24:

..................

Явно не искате да разберете. Това са критерии за ТРЕНИРАЩИ, физически здрави мъже, между 18 и 48 години (примерно), тренирали минимум 3-5 години, които искат да видят на какво ниво са и съответно на какво трябва да наблегнат.
Това, че 99% от мъжете не тренират, или ако ходят на фитнес е само за раздвижване, не е тема на разговора. Самото заглавие на темата е критерии за ТРЕНИРАЩИ.
И аз съответно давам критерии за трениращи, а не за инвалиди, които само заемат място в залата.
Който иска да се самоограничава и се задоволява да е от масата хора, това си е негово право.
За останалите, които искат да тренират и имат резултати, това са критериите, по които да се сравняват и които да се стремят да покрият.

Мнението беше редактирано от Петко К на 05.03.21 22:50.

05.03.21
22:55

Ами ти каза същото, което и аз. Не виждам кое е дрън дрън. Няма разлика в мненията ни, т.е. там може да видиш къде си единствено спрямо СЕРИОЗНО трениращите, разбирай занимаващите се основно с пауърлифтинг или трениращи предимно силово.
Исках да кажа, че може да стигнеш до извода: аз съм баси слабака. Да такъв си примерно /аз примерно и много други, не ти/, ама сравнено само с лифтери, палЪрбилдъри и т.н. Не с трениращите въобще.

ПС....ай ся, пък инвалиди. Здрави, прави мъже решили вместо да клечат на дивана, да са редовни, нищо, че основно сгъват и разгъват, дърпат и бутат скрипци и машини. Пак е в пъти по-добре.
Апропо има двама-трима пича около 35-40 г. дето засичам в Пулса, ни един път не съм ги видял на свободните тежести в силовата част на фитнеса, дето са лежанките и стойките за клек и раменна, изключая дъмбели и щангички за бицепс и трицепс, на които ги виждам. Основно перкат на машини, Смит и скрипци-бавни ексцентрици, изцеждане, откази-така гледам тренират. Ни един от тук дори не се и доближава до визията им. Може и да са на химия, де да знам, ама не са пъпчасали и гомнясали, нито с накакъв супер нисък процент мазно. Баси, гледам в нета разни люде дърпат по 200 тяги, а крачета като на комари. Те това по-добре ли е. Щото тия са по-здрави, а ония с яките квадри, а и не само, оформени и готини, са болни и инвалиди.
Въпрос на цели и ценности.

Мнението беше редактирано от Dydo на 05.03.21 23:19.

05.03.21
23:17

казано от Dydo на 05.03.21, 22:55:

СЕРИОЗНО трениращите, разбирай занимаващите се основно с пауърлифтинг или трениращи предимно силово.

Естествено, че са за сериозно трениращите, то несериозните е ясно, че няма как да имат резултати. Но за пауърлифтинг критериите са съвсем други, и са много далеч от това, което съм написал.
И да, за силови тренировки говоря, в залата се ходи, за да се тренира силово, кардиото се прави по-добре навън.

казано от Dydo на 05.03.21, 22:55:

Не с трениращите въобще.

За теб явно всеки, който посещава фитнеса е трениращ. Аз мисля, че ясно казах, какво разбирам под трениращ, и съответно давам критерии за тях.
За всички останали е нормално тия критерии да изглеждат нереални.

казано от Dydo на 05.03.21, 22:55:

Може и да са на химия, де да знам,

Повечето са.

казано от Dydo на 05.03.21, 22:55:

Баси, гледам в нета разни люде дърпат по 200 тяги, а крачета като на комари.

Ами ако имаха и 180-200 клек, краката им нямаше да са като на комари ;)
Затова в критериите не дадох само 1 или 2 движения.

казано от Dydo на 05.03.21, 22:55:

Щото тия са по-здрави, а ония с яките квадри, а и не само, оформени и готини, са болни и инвалиди.

“Оформените” ще се види колко са здрави, ако доживеят 60.

Мнението беше редактирано от Петко К на 05.03.21 23:46.

05.03.21
23:42

5 силови, 10 коремни, клек на един крак и стойка до стена на ръце който не може да направи, за мен е абсолютно дисбалансиран :D

05.03.21
23:50

казано от Dymag на 05.03.21, 23:42:

5 силови, 10 коремни, клек на един крак и стойка до стена на ръце който не може да направи, за мен е абсолютно дисбалансиран :D

Повечето, покриващи горните критерии, ще го направят това за загрявка, а на останалите ще им трябват няколко заучаващи техниката тренировки.

05.03.21
23:58

Силовото означава експлозивност, коремното е комплексна сила на мускулатурата на гърба с някаква издръжливост за 10-ка, стойката до стена на ръце означава че могат да задържат теглото си над главата, а клека на един крак, че могат да клекнат с теглото си за допълнителна тежест с двата. Занижих всичко до минимум, за трениращ

Мнението беше редактирано от Dymag на 06.03.21 00:09.

06.03.21
00:17

казано от Петко К на 05.03.21, 23:17:

“Оформените” ще се види колко са здрави, ако доживеят 60.

Да, има и такива, но има и натурали /малцина са, щото е трудно и изисква голяма отдаденост/, които могат да удържат на прецизно, изчислено перфектно хранене и тренировки 24/7/365. И аз мисля, че тия момчета/мъже са точно такива. Когато и да ида /а аз не ходя по строго определен график/, те са там, което предполага, че когато ме няма, също са пак там.
Петко, сигурно ще се съгласиш с мен-ако си постоянен натурал много по-лесно е да изградиш сила, сравнено с: ако си постоянен натурал, да заприличаш на културист.

Мнението беше редактирано от Dydo на 06.03.21 00:18.

06.03.21
00:21

Да, за да заприличаш на културист, при положение, че си натурален, трябва да си безделник с доста свободно време :))

Прескочи до:

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1