Атрофирал бедрен мускул

01.02.22
02:30

Здравейте, правих операция на предна кръстна връзка преди около 3 месеца. Сега мускулът ми е доста атрофирал поне 7см разлика с другия крак. Като изпъна крака и не опира земята, казаха ми, че било заради скъсяване на мускулите на бедрото.
Знаете ли някакви наистина ефикасни упражнения за задната бедрена мускулатура и дали това е е причината за невъзможното разгъване на крака.

Темата беше редактирана от Ivan Mihov на 01.02.22 02:31.

01.02.22
07:48

Явно стабилно си полежал през тези три месеца. Няма да е лошо да започнеш с един курс физиотерапия с упражнения и процедури под строг контрол на физиотерапевт. Ще имаш нужда от такъв, защото реално атрофиралите мускули ще трябва да ги научиш пак да работят. Целта ти в момента е да възстановиш пълния обем на движение на ставата и мускулите на бедрото да си спомнят каква им е работата. Това става с физиотерапия, ежедневни упражнения за активиране на бедрото и много разтягане. След това ще дойде време и за натоварвания.  Бавно и постепенно, ако си упорит и тренираш целенасочено ще възстановиш крака до нормална функция, а ако си достатъчно упорит ще успееш да елиминираш и разликата със здравия. Не бързай да започваш да ходиш продължително или да тичаш докато не възстановиш функциите на оперирания крак. Всеки дисбаланс ( куцане, усукване, навеждане) ще се пренесе в гръбнака и ше страдаш повече.
Пътят е дълъг, но не е страшен.
Успех

01.02.22
14:32

Благодаря!
Да, то беше ужас, единия лекар ми каза тая шина я носиш месец, другия друго и така стана, че 1 месец преди операцията бях със шина и още тогава почна да отслабва. После след операцията пак с друга шина..

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1