Десет хиляди суинга и една свинка

Темата е заключена.
Прескочи до:

19.09.22
20:42

19.09.2022

Физическа активност
- 40 минути вело на най-ниската степен на обяд
- 60 минути вело в края на смяната, пак на най-ниската степен и на тази след нея

Хранене
09:30 Две рохки яйца, голяма шепа черита, 3 с.л. варени пшенични макарони, чай
12:00 Две равни супени лъжици фъстъчено масло и 2 сини сливи
16:30 Печено пиле, сигурно нямаше и сто грама, една бяла филия (40г), хуск с водица, че нямах време за друго
18:00 3 курабии, 20г конопено семе
20:30 170г прасешко контрафиле на тиган, салат от зеле, маруля, морков и чушка + дресинг от малко мека горчица, масло от бял трън и ябълков оцет, и риган + 1 малък розов домат
21:30 Една нектарина с малко канела и мака

Бележки
Диклофенак Дуо пих 3 пъти, че беше страшно и се прежалих да се обезболявам.

+ 4х1 милгама.

Сън
8 часа

Мнението беше редактирано от T. Toчка на 19.09.22 20:44.

20.09.22
20:37

20.09.2022

Физическа активност
- 50 минути вело преди обедната почивка
- 60 минути вело в последния час от смяната

Хранене
10:30 Печена тиква с кокосово масло и канела + фъстъчено масло + доза изолат
13:00 Две хапки не особено готин суджук, 1/3 филия ММ, 30г сирене “Президент”, защото какво е животът без палмово масло.... 50г курабии, кафе със стотина милилитра мляко
16:00 100г свинско контрафиле на тиган, едно малко яйце, рохко, 7-8 огромни маслини без сол, зелево-марулено-морковено-чушкова салата с малко зехтин и балсамов оцет
18:00 40г кашу, една малка круша
21:00 Боб в гърне, с пуешко и една бяла филия, препечена

Сън
7.40 часа

20.09.22
22:33

Добре де,пиеш за кръста....и натискаш колело???
Що президентът да е с палмово?
И лошо ли е палмовото)?

20.09.22
23:22

Ам… повече ме боли като не натискам колелото. Като си седна на него в работна поза с компютъра, тялото ми е точно в позиция L - не се навеждам напред, не се усуквам и понеже ми е голям гз, не успявам да притискам болезнените места в седалката. ? Въртя основно на първа степен и съвсем малко на втора, и е айляк.
Иначе се изнервям и времето ми минава адски бавно.

Сиренето го промотират като висококачествено, но на мен ми оставя
специфичното усещане за палмово масло в тортен крем и това е.

Не съм достатъчно компетентна, че да водя дискусия лошо ли е добро ли е, макар че си имам накои съображения, но най-основното е, че просто не ми харесва. ?

Мнението беше редактирано от T. Toчка на 21.09.22 09:45.

21.09.22
18:31

21.09.2022

Физическа активност
60 минути вело в края на смяната, днес една идея по-интензивно

Хранене
10:00 Печени тиква, круша и ябълка + кокосово масло, канела и кардамом + малко кокосови сърготини; 20г конопено семе, 30г кашу, 1/2 доза изолат
13:00 Порция от вчерашния боб с пуешко, много вкусно, умирам си за фасул и не мога да разбера хората, на които им е под нивото :D
15:00 Еспресо с кокосово мляко
17:30 От печените работи за закуска + няколко лъжици фъстъчено масло, което сигурно ще е добре да не притежавам занапред
20:00 Дива пъстърва на фурна, което няма нищо общо с бройлерите, които миришат на умрял от старост и затлъстяване сом, салата от цвекло, маруля, зеле, чушки, стебла целина + дресинг от лимон, олио от гроздови семки и съвсем малко мека горчица

Бележки
Започнах да пия чай сутрин след ставане, а кафето - към обяд. Ней лошу.

Приемът на вода драстично намаля - от 3-4 до литър и половина на ден, и веднага почнах да задържам.

Имате ли някаква обратна връзка за протеините SingleCelled?

Сън
7.5 часа

Мнението беше редактирано от T. Toчка на 21.09.22 21:38.

22.09.22
21:40

22.09.2022

Физическа активност
По обяд:
ОХП @20кг: 8, 8, 7, 7, 6
Лег @20кг: 10, 10, 10, 10, 10

В последния час от смяната:
50 минути вело

До ранния следобед:
Към 5к крачки из вкъщи - нямаше много работа и се възползвах да действам по домакинството

Хранене
10:30 От вчерашната закуска - печени тиква, круша и ябълка + канела, смесени с доза протеин и кокосово мляко, което леко изтървах без да искам
14:00 Една пъстърва на фурна, дребна + салат то маруля, зеле, цвекло, чушки, краставици, малко балсамов оцет и зехтин
16:15 20г Линд 85%, 6-7 броя кашу
21:00 Един домат, една краставица, едно варено пилешко бутче, половин ММ филия и добро количество крем от извара, зехтин, чесън и сушена чушка

- едно кафе с нискомаслено прясно мляко
- литър и малко зелено мате + пакетче хибискус § портокал за вкус
- 2.5л водица с лимон и джинджифил

Сън
7 часа

23.09.22
21:24

23.09.2022

Физическа активност
Към 31000 крачки. Излязох в 9:20 и седнах в 19:40. Цяяяял ден с племенника, разкачиха ми се карантиите. ?

Хранене
Две барчета от лидл - едно кокосово и едно с банан, после по някое време един истински банан, после 40г протеинов чипс ??‍♀️ и хапка геврек.

За вечеря си приготвяме сега салата от айсберг, разни други марули, краставица, френско червено грозде и лимонов дресинг, пиле с корнфлейкс на фурна и малко хляб (от лидълските… пърленки/чабатки/уотевър)

Към 3л вода, едно кафе и една много тъпа колагенова вода, ама исках да я опитам.

Бележки
Обожавкам малкото човече, направо душата ми светва покрай него. ❤️

Сън
9 часа

25.09.22
10:05

24.09.2022

Физическа активност
Над 20,000 крачки.

Хранене
Обилно.

Палачинка с шунка и зеленчуци преди обяд, чийзкейк на обяд, вода, вода, газирана вода, вода.

Приятелката ми от Чехия намина за уикенда набързо (много готино ❤️) и ходихме на вечеря в любимия й (незнайно защо) Йегерхоф. Там ми промотира нещо подобно на тартар… метвурст май се казваше - сурово мляно телешко с подправки и беше супер вкусно (все ми се е повдигало при идеята само). Не ми беше трудно да взема решение и си поръчах плато с баварски разядки (включваше това суровото, едно друго, в което не знам какво има, кисели краставички и ситно количество кашкавали) и безалкохолна бира, която имаше вкус на сода с боза и не се бъзикам. ? Чехкинчето е печка Перник и я опатка, а аз си продължих на водица. Втори дубъл чийзкейк и сода.

Бележки
Голям смях падна, отдавна не бях се пръскала така. ? Най-често аз съм клоунът на масата, но тази групичка женички е уникална и се разглобяваме от глупости като се съберем, а още по-готиното е, че по различни причини вече ни една от нас не пие и пак сме си толкова яки, че и повече. ?

Имахме някаква идея да се върнем пеша до центъра и от там всеки да си хваща пътя, но добре, че се отказахме. Много ме бъгва идеята за посреднощ на празен булевард и срещу мен да вървят обезобразени от алкохол мъже. Преди не съм се трогвала изобщо, сега - ?.

Сън
7 часа

26.09.22
20:34

26.09.2022

Физическа активност
60 минути крайно лежерно вело привечер - за последно само с колелото. Утре, ако съм цяла, продължавам с тежестите по план. Мисля, че мога да пробвам да клякам вече.

Хранене
15:20 Варено пилешко бутче, една филия ММ с крем от извара, зехтин и подправки, една нектарина
19:00 Половин филия с лютеница и пушен врат, две курабии, чай
20:30 Хуск, щот’ за някоя фибра, с вода, щото ме мързи за друго, две принцеси с кашкавал

Бележки
Синузитът ме мъчи - главата си я усещам като тенджера под налягане, сопол, парещи очи, херпеси - красота и комфорт, от скъпото. Започва да ме втриса. Дано не съм нахерпесИла бебето тия дни само.

Днес бях и на преглед при съдов хирург - тълпи от течащи, кашлящи хора, натъпкани в малки, затворени помещения. Въздух - не, маски - не, дистанция - не, уважение някакво - твърдо не. Няма какво да се направи май, май си е и в реда на нещата да се разболяваме наесен и преекспонирам може би, но с моите фобии и травми откачам (в смисъл, че побеснявам) при мисълта да съм болна, неспособна и каквото и да е в тая посока. Крейзи.

Сън
7.34 часа

27.09.22
20:38

27.09.2022

Физическа активност
- 20 минути вело преди работа
- наваксване на тренировка 2/3, седмица 8/12, в обедната, само раздвижване всъщност, почти без почивки:
Зерчер @20кг: 4, 4, 4
Едностранно гребане @12кг: 5, 5, 5
Глутеус мост с повдигнати, изпънати крака @СТ: 15, 15, 15
Лег @20кг: 10, 9, 7
Пуш-преса с пудовка @12кг: 5, 5, 5

Поопъна ме малко кръстът при клякането, но нищо драматично. Иначе като за сополив човек с почти 38 температура - толкова. Както обикновено, много по-добре ми стана след като се рамзърдах.

Хранене
12:00 Две бъркани яйца в кокосово масло, 0% кварк - стотина грама, препечена филия и малко лютеница
15:30 Една нектарина
17:00 Малко печени картофи с печен пушен врат, хуск с малко вода, че бързах пак
20:00 Един котлет на тиган, печени зеленчуци с олио, черен пипер и лимонова мащерка: сладък картоф, цвекло, тиквичка, чушка, чесън; 1х мезим форте

Сън
7.5 часа

28.09.22
17:47

28.09.2022

Физическа активност
- преди работа, наваксване на Тренировка 3/3/, Седмица 8/12, пак тип раздвижване, без почивки почти:
СС:
Суинг @16кг: 10, 10, 10
ОХП @20кг: 8, 8, 8
СС:
Степ-ъп @10кг пред гърди: 10, 10, 10 на крак
Обръщане с пудовка @12кг: 10, 10, 10

- 50 минути вело в последния час от смяната

Хранене
11:00 След като подложих малко хуск с вода - препечена филия с 0% кварк, доза протеин с прясно мляко
16:30 Като снощната вечеря - котлет на тиган, порция от печените зеленчуци + 50г обезсолено сирене
17:00 20г Линд 75 или 80 %, не помня, две равни супени лъжици от протеина - директно от пакета
20:00 Кисело мляко 0,1%, хуск, круша

- литър какаов чай
- литър вода

Бележки:
Поръчах си протеин SIngle Celled - овкусен и оцветен само с лиофилизирани ягоди, подсладен само със стевия (според етикета). На разтворимост е чудесен, на вкус - твърде добре, много естествено се усеща. За основната суровина няма как да имам мнение, но и за нея се твърди, че е с добър произход.. Броя го за находка, ако си отговаря на претенциите, защото повечето са пълни с излишни/неподходящи неща.

Сън
8 часа0, 0

Мнението беше редактирано от T. Toчка на 28.09.22 18:00.

30.09.22
00:28

29.09.2022

Физическа активност
- сутринта: наваксване на тренировка 1/3, седмица 9/12:
СС:
Тяга @50кг: 4, 4, 4
ОХП с пудовка @12кг: 5, 5, 4 (л/д)
Трисет:
Гоблет @12кг: 7, 7, 7
Пулоувър @15кг: 6, 6, 6
Обръщане с пудовка @12кг: 10, 10, 10 (л/д)

Цялата тренировка мина почти без почивки пак, но всичко ми тежеше мнооого. 50кг на тягата обикновено за нищо ги нямам, днес все едно бяха 80. И с останалите така, освен обръщането с пудовка, но пък е постижение, че се мотивирам и на такова дередже да тренирам.

- 70 минути колело от 13:50 до 15:00

- един час разходка привечер

Хранене
09:40 Смути от спанак, една малка круша и хуск
10:00 Препечена филия, намазана с крем от извара и подправки, едно малко, рохко яйце
12:00 30г кашу, няколко гроздови зърна, 20г линд 85 процента
16:00 Порция боб в гърне + пуешко, една препечена филия и няколко хапки кашкавал
19:30 - 23:30 По женски на кино - преядох с тъпотии, съвсем излишно и хич не ми е приятно психически, но да не драматизирам прекалено - юе кътна от утрешната дажба и толкоз. Един малък събуей с мнооого зеленчуци и малко пилешко, който буквално вдишах и след него бях още по-гладна (нарочно така ги правят, мамка им), един протеинов бар без захар, после 150г сладолед във вафлена фунийка от Афредо, после едни малки пуканки…. Бе ужас. Като се движа повече, май ще трябва да се постарая да си разпределям правилно храната, за да не късам така синджира.

1л чай, 1.5л вода

Бележки
Имах пак среща с ТЛ и получих пак отличен фийдбек. Оказва се, че съм избухнала с нетипично високи за първия месец след обучението продуктивност и качество, дори съм понастигнала топ колеги, а не бих казала, че си давам какъвто и да е зор. Което поражда някои въпроси, ама ай. ?

Сън
8.35 часа

Мнението беше редактирано от T. Toчка на 30.09.22 00:37.

30.09.22
21:50

30.09.2022

Физическа активност
Освен малко домакинстване, нищо друго не направих.

Хранене
10:00 1/2 кофичка кисело мляко 0,1% с хуск и доза протеин
14:00 5 броя пълнозърнести сухари, 2 бъркани яйца с кокосово масло, 0% кварк, една нектарина
16:30 Сухари със сирене и няколко хапки патладжан; две сини сливи
19:30 до 21:00 1 с.л. от ягодовия протеин, два сухара с малко мека горчица и сирене, 1 супена лъжица тахан от тиквени семки, 1/2 супена лъжица сладко от кайсии, още една равна супена лъжица от протеина

Бележки
Цял ден работих в леглото, близах рани и се надявах да мина без лекарства. Може и да стане работата. Не съм във форма, но сутринта ще тренирам, ако няма влошаване.

Сън
8.35 часа
———-

Фийдбек, оставен от клиент след разговор с колега от къстъмър съпорт екипа ?:

01.10.22
18:58

01.10.2022

Физическа активност
Тренировка 2/3, Седмица 9/12:
СС:
Зерчер @20кг: 5, 6, 8
Едностранно гребане с пудовка @12кг: 5, 7 ,8 (л/д)
СС:
Глутеус мост с изпънати на пейка крака @СТ: 15, 15, 20
Лег @20кг: 10, 10, 10
СС:
Тяга на един крак с пудовка @12кг: 8, 10, 10 (л/д)
Пуш-преса с пудовка @12кг: 8, 8, 8 (л/д)

* Тази тяга на един крак ми е малко непознато движение и ми е съмнително изпълнението, та ще трябва да поработя над нея.

- 2 часа разходка из Лаута и по разни други места

Хранене
13:30 180г кварк, 5бр. пълнозърнести сухари, печени зеленчуци (тиквичка, сладък картоф, цвекло, жълти черита, зелен боб от пакет, червена чушка, чесън, лимонова мащерка, олио)
17:30 30г солети с подправки, 40-50г §ерен шоколад без захар, течен (много добро попадение - вкус и състав са топ, другия път ще взема голям буркан, да си имам)
21:00 Пилешко филе с корнфлейкс на фурна (мариновано с мека горчица, малко бяло вино и мн малко мазнина), от печените зеленчуци, малка марулена салата с лимон и зехтин, хумус с тиквени семки, чаена лъжичка медена горчица; мезим форте

Бележки
Снощи гледахме Том & Джери до 12:30. :D Това си остава най-гениално озвученото филмче евър.

Сън
9 часа

Аз нали налитам на сурово месо вече по някаква причина - бихте ли ме светнали, понеже не съм много наясно, обработва ли се по някакъв начин предварително телешкото или е достатъчно да е прясно и съхранявано правилно? Един тартар ми се ще да спретна в домашни условия.

Странни неща ям напоследък - цял живот ненавиждам бамя (ама истински), днес щях да се удавя в собтвените си лиги, като си я представих приготвена с доматен сос. Купих.

02.10.22
08:02

А от къде я взе тази бамя, Теди? Аз от доста време си мечтая за нея, но не съм виждала в магазините...

02.10.22
09:05

От Лекси, срещу 15лв за килограм.?

02.10.22
11:56

Достатъчно е да поседи в хладилника на 5гр. 2 дена и става по крехко).
А ако ще го обработваш термично...и 4 -5 дена  да поседи не е грешка,да почне да позасъхва.

02.10.22
11:57

А откъм безопасност? Може и да е глупав въпрос, но не съм запозната.

02.10.22
11:59

Телешко и конско няма проблем,виж свинското е друга работа.

02.10.22
20:53

Благодаря, Илия. ?
———-

02.10.2022

Физическа активност
- към 8к крачки, цял ден на крак

- тренировка 3/3, седмица 9/12, за 25 минути:
СС:
Суинг @16кг: 15, 15, 15
ОХП @20кг: 8, 8, 7
СС:
Степ-ъп @СТ: 20, 15, 15 (л/д)
Гребане с лост @20кг: 10, 10, 10 (вече не го усещам в кръста, ама балконът много ми пречи :D)
СС:
Лег 20кг: 10, 10, 10
Обръщане с пудовка @12кг: 10, 8, 10 (л/д)

Хранене
13:30 Стотина грама от снощното пиле + хумус + медена горчица; една курабия + 3 ч.л. 1:1 смес от беззахарния шоколад и домашно фъстъчено масло
18:20 1/2 нектарина, 100г кварк
19:40 Два сухара с хумус
21:00 Хрупкава бамя със семпъл доматен сос (уникално вкусна става така хрупкава, влюбена съм), 100-150г телешко на тиган, малко прясна паста наоколо

Бележки
Преди няколко дни се изложих адски на улицата, разказвайки как една високопоставена дама ни обясняваше надменно как да прави еди какво си, както и да готви, “АМА НЕ БОБ С НАДЕНИЦА, НАЛИ, АМИ ПО-ТАКА НЕЩА”. Направих мега просташки коментар-шега, свързан с възможността, която вероятно вижда във всеки уикенд, изсмяхме се като тролове и точно в тоя момент видяхме, че двете коли, покрай които минаваме с дружката ми, са със свалени стъкла и в тях - хора. Гледат и слушат. И най-вероятно недоумяват. Не знам как оцелявам с тая грация на хипопотам на ЛСД, честно.

Днес пък бях влязла в анимационен режим и слизайки по стълбите, реших да троля Камен и му се надупих по гащи за добро утро - строго анимационен танц, изпълнен за 3-4 секунди на един прозорец, през който по принцип не се вижда навътре, освен ако вече не си в двора, а отвътре навън пък не се вижда нищо друго, освен част от площадката пред него. Еми да, ама тоя път, най-консервативната ни комшийка (и видна клюкарка, на 83 години), влязла да обсъждат орехи. :D

Мнението беше редактирано от T. Toчка на 03.10.22 11:04.

03.10.22
15:39

казано от Т. Тодорова на 02.10.22, 09:05:

От Лекси, срещу 15лв за килограм.?

Вчера беше 9 лв/кг.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 03.10.22 15:39.

03.10.22
20:35

Саше, ще мина да видя, мерси. Ние ходим в това на Пещерско сега и малко е смотано - онова до старото вкъщи е по-добре заредено и по-приятно.
И пак е скъпа, егати бамята - колкото хубаво прасешко при Попов. :D Догодина, ако имам условия, ще си посея.

03.10.2022

Физическа активност
- корем
- 55 минути вело
- 10 минути разтяг и цял ден на крак, което май не ми е много препоръчително

Хранене
10:00 до 12:00 150г кварк с плодчета арония и пчелен прашец, един сухар с фъстъчено и течен черен шоколад без захар
14:20 Пуешко бутче, изпечено в йенска тенджера с малко бяло вино и малко соев сос, без кожа; броколи на пара, шепа печени кестени с 4г краве масло и едно рохко яйце, което щях да ям за закуска, но не можахме да се харесаме в онзи момент; мезим форте

* храненията ми напоследък всичките са ми точно, обаче с това последното така преядох, че едва се качих по стълбите, нямам обяснение защо така стана

16:45 15г Милка и 25г тъмен Линд с чили; 1 ч.л. фъстъчено
20:30 110г телешко на тиган, чаена лъжичка медена горчица, един сухар, салата от голяма шепа спанак, половин морков, 1/4 зелена ябълка, 15г сурови слънчогледови семки, лимонов сок и зехтин; преди вечерята опитах един кефир на Олимпус

Вода не съм пила особено днес, но не ми се е пило. :)

Бележки
Поръчах си пъмпкин спайс сироп - уж много качествен, но ще трябва да внимавам много с него, че... сироп. Много обичам така подправено лате, но тия хора тотално са изтрещяли вече - 7лв едно малко кафе в Старбъкс. Как ли пък не.

Сън
9.28 часа

Мнението беше редактирано от T. Toчка на 03.10.22 20:37.

04.10.22
14:38

казано от Т. Тодорова на 03.10.22, 20:35:

Саше, ще мина да видя, мерси. Ние ходим в това на Пещерско сега и малко е смотано - онова до старото вкъщи е по-добре заредено и по-приятно.

Е да де, и аз там ходя. Това е първото “Лекси” въобще. Пък и онова мазе не е по-добре заредено, просто в това по-бързо свършват нещата...Защото е по пътя за селата(и обратно).

казано от Т. Тодорова на 03.10.22, 20:35:

И пак е скъпа, егати бамята - колкото хубаво прасешко при Попов. :D Догодина, ако имам условия, ще си посея.

Ми скъпа е та, кой ли гледа бамя сега, че да е евтина. На пазара има и по 4 лв/кг, ама ако изобщо уцелиш да има.

04.10.22
18:15

Ще ти кажа аз едни села. :D

Нямам представа кога, кой и как гледа бамя - яла съм веднъж като дете и повече никога не съм се интересувала от съществуването й. Много са ми интересни тия промени във вкусовете и са тотално необясними за мен. Очевидно ще минем през пазарите в събота - за чет’ри лева, ако намеря, ш’ са убия. :D

Колкото за скъпото - то всичко е скъпо. Даже и за такива като мен, дето като харчат, сърцето им пее. :D Ежедневно съм в шок, ама ще мине и тоя зор.

————————————————————————————

04.10.2022

Физическа активност
Днес без никакво трениране, една разходка само и толкоз.

Хранене
11:30 - 12:00 40г микс сурови ядки, 1/2 нектарина, 2/3 доза протеин с кефир
14:00 2-3 лъжици от една манджа в гърне - картофки с прасешко, която правих вчера за домашните; бързо се отказах от нея, точно преди да се гмурна :D и последваха две чаени лъжички от фъстъченото масло и беззахарния течен шоколад
15:20 Кафе с прясно мляко и пъмпкин спайс сироп - доста добро качество ми се вижда, не е прекалено захарен, без оцветители и изкуствени овкусители, ама сироп, не е за бухти като мен и може би ще си го запазя за веднъж-дваж седмично
17:30 1/2 пуешка кълка, малко горчица, чери домати; 40г тъмен линд с чили + 20г фъстъчено масло

Дали мога да живея само на фъстъчено масло и какао?

Понеже прекалих днес, вечерята ще е смути от спанак, краставица и някакви семки, макс малко кефир по някое време и толкоз. Може би грозде. Ден 26 от МЦ - такова е то.

Бележки
Днес си получих първата пълна заплата и ми стана едно хубавко. Получила съм и бонус, щот’ съм готина. :D

Т’ва, което не е хубаво - песовете успяха най-накрая да убият едно малко коте и вече три дни съм доста разстроена, щото макар, че знаех, че ще се наложи да събирам трупове от двора някой ден, не се оказах подготвена ни за гледката, ни за самия акт. Разбира се, продължават да се въдят в съседния двор, че даже и от друго село си носят - там нямало какво да ги правят. Еми няма какво да променя, но и не желая всеки втори да ми хвали селяните колко били готини.

Сън
8.32 часа

Мнението беше редактирано от T. Toчка на 04.10.22 18:32.

04.10.22
18:24

казано от Т. Тодорова на 04.10.22, 18:15:

Дали мога да живея само на фъстъчено масло и какао?

Можеш, що да не можеш? Е, няма да е много дълго, но поне в началото ще е щастливо.

05.10.22
20:13

05.10.2022

Физическа активност
7:30 Тренировка 1/3, Седмица 10/12:
СС:
Тяга @50кг: 8, 8
ОХП с пудовка (л/д) @12кг: 8, 8
СС:
Гоблет @16кг: 7, 7
Пулоувър с диск @15кг: 8, 6
СС:
Гребане с лост @25кг: 8, 10
Обръщане с пудовка (л/д) @16кг: 8, 8

15:30 Велоергометър, 30 минути, интензивно

Хранене
9:30 Доза протеин, стотина мл кефир, хуск; печени дюля и тиква + кокосово масло, канела, ванилия + фъстъчено масло и шепа суров микс ядки
13:30 Пуешко, малко кестени и маслини, в тигана с малко зехтин; 1/4 ябълка
16:40 Тъмен шоколад с чили - 20г, едно кафе с повечко мляко
20:00 Пиле с корнфлейкс на фурна (бонфилета), предварително мариновано с малко бяло вино, горчица, зехтин и сушени зеленчуци; чеснов сос от кисело мляко, кварк и скандално количество чесън, ноооо... плюсовете на хоум офиса :Д; хуск с вода

Бележки
Събудих се в 3-4 часа и не заспах до към 6. В 6:15 котаракът взе да си играйка и направо станах, за да не събудим и К. Уж всичко беше топ, фъл ъф енърджи енд джой, но в 15:00 рязко окапах. Колелото освежи работата, но планирам да легна с кокошките.

Бях приготвила неща за салата, но така се замотах да чистя и оправям, че докато дойде време да мия марули, тотално бях останала без батерии.

Сън
5 часа

Мнението беше редактирано от T. Toчка на 05.10.22 20:13.

06.10.22
22:42

06.10.2022

Хранене
11:30 Две пилешки хапки от снощните, немА време за друго
14:00 Бобена манджа с пуешко, после препечена филия с малко овче сирене
16:30 Черен течен шоколад без захар + фъстъчено масло, 3 курабии без захар
20:00 - 22:00 Малка пица, малка бира, парче френска селска торта, която не беше никак подсладена (поне един плюс от свръхемоционалната ми вечеря - точно такава беше);

Последва страшен гилт трип, такъв дето не съм имала. ? Пих си хепатопрптекторите, пих един ензим и планирах всичките си хранения за утре така, че да върна поне частично баланса във Вселената на Тюфлека. То да ставаше дума само за едните калории, ами.. мда.

Чудих се дали да споделя публично, щото ме е срам малко, но щеше да е лицемерно да не го направя, а т’ва е по-срамно. ?

- две кафета с мляко

Бележки
11 часа сън, пулс 48. В покой през деня ми е към 60. Това е нещо, на което не мога да се нарадвам в последните месеци.

Трябва да отделя един цял ден, да сготвя няколко неща и да ги набухам в буркани, както постъпих с тоя боб. Буржоазията може и да се цупи на тези похвати, но е супер удобно, а нито мога, нито искам всеки ден да висим с К. в кухнята по триста часа, за да приготвим храна за по 1-2 хранения. Аман вече.

Сън
11 часа

08.10.22
08:42

07.10.2022

Физическа активност
09:40 - 11:00 Велоергометър
16:30 Тренировка 2/3, Седмица 10/12, с почти 0 почивки:
СС:
Зерчер @30кг: 4, 4
Гребане с пудовка @16кг: 8, 8
СС:
Глутеус мост с изпънати на пейка крака @СТ: 20, 20
Лег: 25кг: 9, 8
СС:
Тяга с прави крака @35кг: 12, 12
Пуш-преса с лост @25кг: 8, 8

Хранене
12:00 - 13:00 Протеин с кефир, печена тиква с кокосово масло
15:00 Две пилешки хапки от онези с корнфлейкса, няколко черита и малко обезсолено овче сирене
18:00 Шепа кашу, лешници, слънчогледово и конопено семе, и една нектарина
20:00 Малко прасешко бонфиле на тигана, хумус с тиквени семки и 4 сухара
22:00 Женска вечеря - салата от цвекло, морков, ябълка, стафиди и тиквени семки + хумус с 1/2 арабска питка и 4 маслини

Бележки
Наспах се, събудих се свежа. След почивката и безобразното плюскане вчера, днес съм крайно енергична и в час. Което не оправдава цялата работа, но поне последствията на са тотално трагични. :)

Планирането на храната не ми се получи точно както исках, защото доста се раздвижиха нещата на работа, вечерта и излизах, но все пак е чувствително по-добрео т вчера.

Сън
7.53 часа

08.10.22
22:00

08.10.2022

Физическа активност
Към 20 000 крачки.

Хранене
12:30 Домат, моцарела, пресен босилек, мини хлебче с масло и едно малко парче от на маман пицата
21:00 2 сухара с хумус, докато приготвяхме вечерята
22:15 Прасешко бонфиле, мариновано с малко бяло вино, малко медена горчица, лимонова мащерка и черен пипер - в тигана с малко мазнина, марулена салата с черита и зехтин + още два сухара

Бележки
Искахме да заведем племенника днес на котешка изложба, да се кефи на “мау-мау” - отидохме и беше страшен хорър. В мол, топло, фрашкано с хора, шумно, а от котетата каквото видях - всичките бяха надрусани с нещо, затворени в найлонови клетки и едвам дишаха. Много противен ивент.

Трябваше да излекувам тая травма и се почерпих в книжарницата - взех си Atomic Habits, но на български, за да може всички вкъщи да я прецъкаме. Планирам да си вземем Kindle или два съвсем скоро и ще я прегледам и там, ако преводът не струва (както се очаква).

Сън
7.28 часа

09.10.22
15:45

Нещо се случва в последните дни - една болка в изправено положение (понякога, много рядко и в легнало, но чувствително по-слабо), която не знам какво да я правя, но е крайно гадна. Започва в долната част на торакалната област отзад, от гръбнака, преминава зад гръдната кост - не остра, а стягаща, имам чувството, че ще ми спре дишането. Отзад по гръбнака се качва през врата, чак до тила - пак така, като много силно напрежение. Предполагам, че така се усеща много високото кръвно, каквото моето не е. Като че ли засяга и зрението, леко размазаничко става за момент.

Повисях на един лост на терасата вкъщи, малко се почекнах на пода - поизпуках оттук-оттам, но чувството в една определена точка на гръбнака си остава - че някой трябва хубаво да ме изтегли, докато изпращи всичко, за да се облекчи.

След стандартното драматизиране с панкреаси (щот баш на това ниво), сърца, удари, мс-и и простотии, си бих два шамара мислено и според каквото ми се струва логично на трезва мисъл - може би трябва да щракна една снимка на зоната, да се види на какво дередже са прешлените.

Някакви предложения, предположения, опит с подобно нещо, ако имате, ще се радвам да чуя, защото до лекар/снимка ще стигна чак на 17-ти.

Мнението беше редактирано от T. Toчка на 09.10.22 16:41.

09.10.22
16:53

Плекситче...

09.10.22
16:57

То не боли ли по-нагоре? Т’ва е точно зад панкреаса - Т-9 може би ще да е там, не знам.

На невролог ли се ходи, на какво? Не съм имала такива драми, поне не с интензитет, който да ме кара да мисля за лекар.

Мнението беше редактирано от T. Toчка на 09.10.22 16:58.

09.10.22
17:44

Невролог да.

09.10.22
21:45

09.10.2022

Физическа активност
Прослав - Пещерско - Лекси - Гребната - Лидл - час и малко почивка - домакинстване.

Наврях се в гората, за да не дишам дизел, повървях и налетях на един човек, дето беше клекнал там с все дупе на показ ?, та се върнах обратно на пътя, в случай, че е някое психо, дето би се активирало като се засрами. ?

Хранене
14:00 50г от снощното бонфиле, два сухара с хумус; после 20г лешници и 20г тъмен шоколад 85 процента
17:30 Една червена круша
21:30 Стек “Тартар” (взех вайсбрат), зелена салата, 4 сухара; 20г черен Линд с чили

Бележки
Месото не можах да го нарежа като че ли достатъчно ситно, обаче си е много вкусно. Камен се цупи, ама аз късам. ?

Сън
8.28 часа

Мнението беше редактирано от T. Toчка на 09.10.22 21:47.

10.10.22
19:44

10.10.2022

Физическа активност
Права - седнала на стол - права - седнала е леглото - права - седнала на стол....

Хранене
09:00 Едно кафе с мляко и пъмпкин спайс сироп
11:30 Сухар с хумус, после малко печена тиква и шепа кашу
14:00 Каквото беше останало от снощното телешко + един жълтък, 3 сухара
14:30 2 дребни курабии и 40г черен шоколад
19:30 Сухар с хумус
21:30 Кисело мляко с хуск, грейпфрут и круша

Бележки
Един кос се разби в прозореца - гушнах, погалих, прибрах на тихо и на тъмно вкъщи, но беше неуспешен опитът за спасяване. Трябва да закрием с нещо онзи прозорец сутринта, че постройката там е ниска и прелитат над нея - предполагам, че стъклото отразява небето и се е излъгало птичето.

Трябва да започна яко да чета (аз и това искам), може би сутрин по тъмно ще е времето за това, защото си го забих сама до не знам къде в един разговор с ТЛ миналата седмица. Просто поисках съвет, с идеята да получа препоръка за курс или книжка, а получих: “О, няма да даваш никакви пари за глупости - изчакай да ти се отключи бюджета и ще те зарина. Сега ще те включа направо в следващия проект.”

После попитах дали си струва да се включа в една менторшип програма - о, струвало си, разбира се. Що за въпрос. Та и в нея се заших.

Всъщнсот е супер това цялото нещо, но не мога да надигна глава от битовизми, изморена съм, а след като съм отишла да искам съвети и директно ми предлагат възможности, няма как да дам на заден и да кажа: “О, ама аз не за в момента, само питам...”. За един приятел, нали. И да си мухлясвам в битовизмите. Как па не.

Искрено се възхищавам на хората, които успяват да си докарват 34-часов ден с тайм-мениджмънт умения. Не, че няма да се оправя, но преди да отупам перушината от прахта, ми се ще да си поплача в някой ъгъл. :D

Сън
8.48 часа

Мнението беше редактирано от T. Toчка на 10.10.22 19:46.

11.10.22
19:25

11.10.2022

Физическа активност
Права - седнала в леглото - права - седнала в леглото. МЦ ден 1, имах мераци за колелото, ама айде няма нужда.

Хранене
10:00 Печена тиква с кокосово масло и подправки, шепа кашу
12:00 Lindt с чили - 40г
14:30 Скумрия на фурна, броколи и чери домати с дресинг от лимон, мека горчица и олио от гроздови семки;
16:00 Нескафе, мляко, пъмпкин спайс сироп
20:00 Печени зеленчуци - бамя, сладък картоф, цвекло + прясна мащерка и каквото остана от снощния дресинг за салатата (лимон, горчица, мазнина)

Бележки
Мех. :)

Сън
9 часа

12.10.22
20:49

12.10.2022

Физическа активност
Никакво. Два-три дни без тренировка/продължително движение и се чувствам като прегазена. Утре, без значение кондицията, ще правя нещо - поне колело сутринта и привечер. В петък вече с тежестите.

Хранене
09:30 Печена тиква, фъстъчено масло, преди това - 2 ч.л. хуск с вода
12:00 30г лешници
13:45 1 малка скумрия на фурна, от снощните зеленчуци
14:45 60г линд с чили
20:00 От същите зеленчуци, 40г сирене и 1/3 кренвирш от Попов; ч.л. хуск

Сън
9 часа

1 мелатонин, малко книжка и бай-бай, уърлд.

13.10.22
19:18

13.10.2022

Физическа активност
30 минути велоергометър в обедната.

Хранене
09:30 Печена тиква с кокосово масло, 30г кашу
12:00 Две принцеси: хляб Вита, кашкавал, няк’ви пушени гърди, които оцених като отвратителни и три чери доматчета
14:30 Малко суров слънчоглед и едно топло мляко с какао (сурово какао, нискомаслено мляко)
17:30 1/2 скумрия, филия, домати; 4-5 курабии

Така става като не спя, гладна съм, ако имах достъп до дюнер, щях да се убия. Moже и да заимам, ако някой се навие да иде да донесе.

Бележки
Удобно е това с храната - цялата седмица почти само с притопляне на каквото има в хладилника, макс рязане на някой зеленчук.

В неделя пак ще изпека някаква риба, пилешко/пуешко/уотевър, тиква за закуските и айде, в стъклени кутии. Доста време пести, трябва да прегледам кои други процеси мога да оптимизирам.
—————————————

Казаха ми днес, че съм чудесна и вероятно ще имам много възможности за развитие в компанията. Не е като да не ми допада идеята и като цяло - много освежаващо ми действа цялата история.

Понеже се оплаквам от липса на време и умения за менажирането му, се записах като доброволец в кампаниите на Лазар.

Сън
4.35 часа

18.10.22
18:48

18.10.2022

Физическа активност
В последните дни се утрепах да обикалям - по към 20к крачки, а вчера - 30к. Днес мисля да си почина, да си полежа и да си поработя на спокойствие.

Сънят ми обаче беше под всякаква критика.

Хранене
Прилични бяха нещата, като изключим една салата Цезар в заведение - дресингът беше съмнително мазничък.

А, да - у майка ми се понаядох с каквото намерих веднъж и се довърших с едни много захарни бисквити, за да тествам кръвната захар. Измерих я 2 часа и половина след яденето и беше 5.5, което ми говори, че може би има някакъв прогрес в това отношение, но след НГ ще ида да видя инсулина за по-сигурно.

Та, да, като изключим салатата в кръчмата и неделния обяд - всичко топ.

За днес:

09:30 Печена тиква с фъстъчено масло
12:00 Принцеси с пуешка кайма и кашкавал, и доматки
15:00 4 курабии
17:00 Малко сурови семки
20:00 Дюнер без сос и картофи (с тия хора всеки път трябва да се разправяме, щото бързат да си избутат поръчките, и тъпчат сурово пилешко в дюнерите - в Щатите, примерно, за такова нещо затварят обекти)

Бележки
Ситигаз се домъкнаха най-накрая, ама съседите не им дали да копаят. :D

Вчера бях да се консултирам с един много симпатичен гастроентеролог - млада, сърдечна, внимателна, уважителна дама, която ми е отдели час и малко, за да ми обясни всичко. Води ДИАЛОГ, представяте ли си. И това без дори да съм се впускала аз самата в разни демонстрации на кой знае какво притеснение. Но се потвърди мнението ми за гастроентеролозите в П*лmeд - тотални, тотални некадърници, подбирани с конкурс. До един. И им липсва всякаква етика - то може би това ги обединява. Скандална история.

Потвърждава се това мнение вече от пети лекар - от юни досега съм направила две онлайн консултации с лекари от същата специалност - коментарът на единия беше “Чак пък.”, на втория - “Нищо такова не виждам аз тук, малко са преекспонирали колегите”. Една с невролог от същата болница (”Аз не бих те посъветвала да влизаш в отделението”), една със съдов хирург (там просто споделих, че са ми изкарали акъла в еди кое си отделение и явно беше чувала, че така си правят - “А... ясно, да” + неодобрително клатене на глава) + мацката от вчера, която изпадна в шок по много дипломатичен начин и ми обясни показател по показател, изследване по изследване, заболяване по заболяване и лекарство по лекарство. Някои “находки” дори не можа да ги намери след 25 минути натискане с ехографа и ме помоли да отида в болницата, в която работи, за да види там с по-добра техника, макар че били описани толкова големи, че нямало как да не загатват за себе си дори.

Не, че нямаше и положителен ефект цялата работа, обаче тоя емоционален и психически демидж, който ми нанесоха, нищо не може да ми го плати.

Почувствах се още по-добре, обадих се на ендокринолога - ще ми изпрати схема за глюкофаж, метформин, каквото там прецени, да го пия няколко месеца и да се приключва. Като падне инсулина, ще се изчисти и черния дроб, и аре.

Освен това, ако продължим да имаме късмет в следващите две-три седмици, преди зимата трябва да можем да завършим ремонта на къщата вътре и да направим оградата.

И освен това, съм счупила продуктивити репорта още на първия си месец самостоятелна работа в екипа. Другия месец ще се амбицирам да им скъсам шортите, то като игра това. :D

В допълнение, свързвам го с трезвеността си, започвам да харесвам таблици с данни на дърти години. Толкова са неоспорими, че направо са секси. :D

Простете излиянията, за последно беше. Даже и чаша вино ще ударя на Димитровден, за мама. :D

Сън
7 часа

** Oх, препрочитам и егати ентусиазма откачен съм демонстрирала - като племенника миналата вечер след 50г торта вечерта. Натряска се със захар и фиу-уиу, успех с приспиването. :D

Мнението беше редактирано от T. Toчка на 20.10.22 08:23.

18.10.22
22:51

Един от приятелите ми е лекар...на ниво в Англия...такова,че в някакъв съвет на страната за е ....ли за кво.
Та...викам му,братчет бе билирубина ми е висок.,а той:
Ти що си прави това изследване???оплаквания имаш ли?
Ми не?
Ми???за кво го правиш)))

Мнението беше редактирано от nervak на 18.10.22 22:51.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1