22.07.2022
Физическа активност
Тренировка 3/3, Седмица 1/12
Суинг @16кг: 2х15
ОХП @25кг: 2х6
Степ-ъп @СТ: 2х20 на крак (ниско ми е там, където стъпвам, висока и нестабилна е пейката, ще мисля нещо)
Гребане с лост @20кг: 2х10
Сит-ъпс с малък диск до над глава: 2х10
+ Към 11к крачки.
Хранене
13:00 Пуешко филе, хумус, черита, 1/3 филия ММ
16:30 От всичко възможно в мола, най-приличното се оказа гирос без картофи - яко печено пилешко, неомазнявано допълнително, домати, краставици, 1 малка гирос питка, малко млечна салатка вътре + един айрян; Натресохме се на някакъв био-мио щанд - две черни филийки, по средата малко пиле и листо маруля - 7.50 ?, как ли пък не;
Няма да хапвам повече, много жега - ще наливам вода с лимони, докато легна, може да гръцна някоя боровинка само.
Бележки
Получих работата, започвам през август. ??
Рязко олекнах с тон и половина, и се почувствах като на ваканция, от която ми остават две седмици, а не като гомно с лимон форевър... на слънце, след дъжд и тъй нататък. ?
С малкия и майка му - молска разходка, почерпих се малко продукти за коса и ми стана още по-хубаво. Искаше ми се да се разходя и другаде, ама само стъпих на Източен в 15:00 и се заоглеждах дали не са ме метнали на барбекюто без предупреждение. ?
Mercyful Fate тая вечер са на Гребната, ама нещо не можах да се мотивирам да отида на такъв джангър и в такава тълпа. Ще пазя сили за Opeth през есента, а тази вечер съм хоум ълоун и ще си готвя с филмче и на свещи, и ще си легна после с книжка, и ще ми е дзенско и пухкаво. ?
Сън
9.15 часа
23.07.2022
Физическа активност
10к крачки, санитарният минимум, ама е различно от нищо.
Хранене
12:30 Пилешко филе и част от бутче, печени с горчица, зехтин и малко соев сос, голяма шепа чери доматки, хумус със сушени домати и свински крутони :D; шепа боровинки и къпини
16:00 Малко салата със свински крутони, преди това 30г черен шоколад
21:30 Пуешка подбедрица, печена, с пресни подправки и чесън, гриловани тиквички, свежа зелена салата, краставица, домат
Бележки
Мислих, че съм вирусна, то се оказа, че от неспането снощи съм била като настъпана. Как да е, към 4 свежнах и драснах навън. Пообиколих в жегата, отидох да се разхладя в H&M, мерих сто рокли, но не купих ни една, щото б*хти свинята, помотах се в книжарницата, пазаруване после за вкъщи и ей ти ги 10к крачки. Не съм предполагала, че ще вися по моловете, но в такава горещина наистина не знам какво друго може да се прави, а вкъщи се побърквам.
Сън
8 часа
24.07.2022
Физическа активност
Две жегести кучешки разходни, цял ден на крак - фууд преп и разни такива. Общо към 15к крачки.
Хранене
В не големи количества, но на честичко, да не би да вземе да ми се успокои инсулина.
11:00 1/2 филия мм, едно яйце, белтъци от кутия, босилек, домат
13:00 60г черен шоколад, две чаени лъжици фъстъчено масло
15:00 Една лъжица хумус
16:30 Хек с корнфлейкс на фурна
20:00 Салата от домати, краставици, тиквички, айсберг, авокадо, магданоз, маслини - без дресинг, че много се ошопарих днес
Убивам се да пия вода и все съм жадна. Ако не беше това тъпо съкращение, да съм се измела НА Смолян (както беше и планирано) поне за седмица.
Бележки
Много се радвах, че острото куче не копае дупки и не се опитва да влиза никъде. Да, ама узряха доматите и си проби дупка към съседите - изял е каквото е родил един цял корен. Отделно проби нашето заграждение и изяде на Камен производството. Даже не ги е късал, ами е гризал направо от растенията и стърчат едни червенички, много мънички чуканчета. :D
Сън
9 часа
И един спомен от квартирата. Тия работи как мога да ги изкарам на двора без да станат на дантела, не знам. Мислих за прахово боядисване евентуално, ама то каквато и магия да им се приложи, като издумкам лоста два пъти в държачите, все ще се пукне боята и пак ще ръждяса. Акъл, ако някой има за даване, слушкам с интерес.
Мнението беше редактирано от T. Toчка на 24.07.22 17:04.
25.07.2022
Физическа активност
30 минути велоергометър за проба, утре ще размятам тежестите
Хранене
10:30 Oвесен кекс (овес, веган протеин, ленено семе, прясно мляко, слънчогледови семки, еритритол, канела, кокосово масло) с кисело мляко
13:30 Хек с домати и хумус
18:00 50г черен шоколад (85%)
21:00 Хек с домати и хумус, доста малко количество
Бележки
Няколко часа пазаруване на велоергометър, после сглобяване още толкова. Сп**т Депо всички са малоумни (без майтап и без да преувеличавам), с изключение на управителя. Поне е готин уредът. Дебелата ми трътка си страда - като седна и повъртя, и ме заболява все едно са ме ритали. Сигурно по-лекичките хора по-леко се справят със седалка в задника.
Опразних семейната хазна за това колело и за една торба с добавки/лекарства за дроба. Приболява си ме под ребрата, включително от лявата страна и чат-пат ме тряскат страховете, та след една допълнителна консултация, реших да се заема още по-сериозно и да не спирам, докато не видя и усетя каквото искам, за да не се осакатя преди да ударя 40.
Сън
8 часа
Мнението беше редактирано от T. Toчка на 25.07.22 21:44.
Илия, Сашо и който друг има знания в областта, имам две питания. Едното е колко време след пръскане с Раундъп мога да спра да пазя кучетата от въргаляне по двора? Другото е - за колко време се разгражда напълно тази гняс и е безопасно да се сее?
Питам, тъй като в интернет информацията е много противоречива, от преподаватели във ВСИ сме чували различни мнения и в крайна сметка не ми е ясно какво да правя и очаквам.
Преди не съм го мислила толкоз, тъй като не живеехме тук и не беше проблем да не дойдем 20 дена, нито пък сме ползвали почвата по предназначение... Сега е малко по-различно, а конкретни инструкции - йок.
26.07.22
12:42
4-5 часа трябват на глифозата да проникне през устицата. Ако толкова те е страх, че нещо може да направят реакци към препарата - задръж ги вътре още толкова.
В какъв мисъл да се разнася и да сееш? Трябва да изчакаш поне 2 седмици, за да може да убие и най-крайната меристемна тъкан в корените и чак след това може да мислиш за някаква обработка на напръскана площ.
Тенк ю. Много ми е важно да не ги отровя тия двата чакала. :)
Въпросът с разграждането ме вълнува от гледна точка на това дали ако сега пръскам, за да унищожа плевелите, препаратът ще е изчезнал до следващата пролет от почвата и ако не е - няма ли да е проблем, ако искаме да си гледаме храна на това място? Някои казват 3-4 седмици, други казват да се пропусне сеенето следващата година.. ??♀️
26.07.22
13:18
“Пиши К#Р за Агрономията и да си ходим” :D
Е, ама и ти с’я... питам, щото не знам, какво ме тролиш. :)
Агрономията най-вероятно си е наред, просто различни хора разпространяват различна информация и предвид, че тия неща не са ми стихията, търся потвърждение кое е безопасно и кое не.
Мнението беше редактирано от T. Toчка на 26.07.22 13:37.
казано от Т. Тодорова на 25.07.22, 21:39:
Дебелата ми трътка си страда - като седна и повъртя, и ме заболява все едно са ме ритали. Сигурно по-лекичките хора по-леко се справят със седалка в задника.
Просто не мога да се сдържа ... :)) не че съм го пробвал де, да не разбере някой погрешно.
Та няма значение дали си слаб, дали дебел, това е все едно к ... в г ... за първи път. В началото на всички им е гадно, после се свиква, а пък накрая вече ти е хубаво .... :)
Относно раундъпа и глифозата, не го ли забраниха в европейския съюз за употреба. Като цяло глифозата го водят че остава в храната и се натрупва в човешкото тяло. Но не съм чел конкретно по темата и мога да съм попаднал на фейк информация. Ако някой знае да каже.
26.07.22
13:51
казано от Т. Тодорова на 26.07.22, 13:37:
Агрономията най-вероятно си е наред, просто различни хора разпространяват различна информация
Разпространяват дезинформация.
Кала, хехе, ок, ще чакам да свикна, натърти ми се душата, е**ти. Иначе не, глифозатът не е забранен все още.
Сашо, да, със сигурност, просто аз не разполагам със знанията да определя коя е тя, затова разчитам на кадри от Растителна защита. ?
Мнението беше редактирано от T. Toчка на 26.07.22 21:46.
Спокойно можем да ги бучиш доматите догодина,даже бих напръскал още веднъж към края на август...щот си закъсняла)))
Иначе третиранията с хербициди са март(ако няма сняг)),май,юли....или само април и юли.
Мерси, Илия. Сашо, на теб също. Ще ги пръсна плевелите. :D
26.07.2022
Физическа активност
Тренировка 1/3, седмица 2/12:
Румънска тяга @45кг: 8, 10 , 9
Лендмайн преса на коленца @20кг: 3х10
Гоблет клек @12кг: 10, 8, 8
Пулоувър @10кг: 10, 13, 15
Странично навеждане @16кг: 10, 15, 15
+30 минути велоергометър и цял ден на крак.
Хранене
13:00 Малко пилешко и малко пуешко, няколко резена грилната тиквичка, 3с.л. ориз със зеленчуци
15:30 100г кисела нектарина, 60г къпини, 20г фъстъчено масло
16:30 Почоплих семки, без сол - шепа
21:30 Миди, рулца от раци - в тигана с обезмирисено кокосово масло, лимон, чесън и малко пресен девесил; хумус, жесток домат директно от терасата :Д и половин краставица
Към 4л вода ?
Добавки:
- цинк, ц, вигантол, есенциале макс
- хепа мерц, трансметил, ресвератрол
- омега-3, б-комплекс, магнезий
Сън
10.35 часа
27.07.2022
Физическа активност
50 минути велоергометър, 10 минути разтягане
+ 11к крачки
Хранене
12:30 100г от овесения кекс, 120г кисело мляко 2%, на КОС Смолян
15:30 Пилешки гърди на грил тиган и едно прасешко кюфте, голяма зелево-морковено-доматено-авокадова салата, 3 бонбона Мерси
22:00 Салата от розов домат, печена чушка, печен патладжан и пресносолно сирене; плато някакво - хумус, гига пърленка от тесто за пица ??, сушени домати със зехтин, маслини ииии запечени кубчета козе сирене със сусам
Не бяха големи вечерните количества, но бяхме седнали навън и жегата ме сгъна много бързо, чак ензим пих още в заведението… Камен вика: А така, метни един ензим в гювеча. ?
После обходихме нощен Прослав (хъхъ), ама много жега, както казах, дори след 23:00, и си се прибрахме сравнително бързо.
Добавки:
- цинк, ц, ресвератрол, есенциале макс
- хепа мерц, трансметил
- омега-3
- б комплекс, магнезий, вигантол
Бележки
Ударих 35. Изобщо не се чувствам на толкова, а в същото време осъзнавам, че не съм на колкото си мисля и какво означава числото по-горе. ?
Сън
9.34 часа
Мнението беше редактирано от T. Toчка на 28.07.22 09:04.
Еййй,да си жива и здрава.
Много успешни и доволни за теб моменти ти пожелавам!
Илия,благодаря! Здрави и щастливи да сте и вие вкъщи! ?
28.07.2022
Физическа активност
Тренировка 2/3, седмица 2/12:
Преден клек @25кг: 4, 6, 5
Едностранно гребане @12кг: 10, 10, 8
Глутеус мост с изпънати на пейка крака: 15, 15, 15
Лег @25кг: 8, 7, 8
Коремното упражнение го пропуснах, много ми се повръщаше през цялото време - я от цинка, я от нещо друго, томахът ми нещо се бунтува.
Общо към 11к крачки, повечето от чекнене покрай бебе, танцувкане с него на ръце, джиджи-биджи, маймунски истории. :)
Хранене
12:00 50г от овесения кекс, 50г кисело мляко
13:30 Пуешко, хумус, ММ хляб (по малко от трите)
16:00 Хм… студеноизвлечен чай от ошав и лимони, бозаво нескафе с прясно мляко - биг чаша
19:30 Дребен суров бар от фурми и фъстъци, че умрях от глад и ужас
21:30 Пуешко филе, паниркано във фурната, огромна салата от маруля, айсберг, морков, червен лук, краставица и чери доматки + дресинг от горчица, малко ляп
Добавки:
- цинк, ц, ресвератрол
- вигантол с няколко капки кокосово масло
- хепа мерц, трансметил, есенциале макс
- омега-3
- б комплекс, магнезий
Бележки
Синузитът ми се събуди и много ме дразни, ама такова шъй. Това заради климатика сигурно, но иначе става 9849574974038 градуса в спалнята. Няма угодия. :D
Гледах племенника днес, уж трябваше да спи, той се събуди веднага след като излязоха техните и ми строши кокалите просто. ? Ама няма такъв кеф, обожавам го. ❤️
Сън
8 часа
Мнението беше редактирано от T. Toчка на 28.07.22 21:43.
29.07.2022
Физическа активност
40 минути велоергометър и 20 минути разтягания.
Хранене
11:00 1/2 дребен суров бар от лидълските - фурми и какаови зърна, и портокалово масло, нещо от сорта май беше
14:00 Крем супа от червена леща с малко обезсолено сирене и малко свински крутони; 4-5 дребни смокини
20:30 Печени пуешки кюфтета, салата: айсберг, рукола, краставица, морков, авокадо, червен лук, семки + дресинг от лимон, зехтин, горчица и босилек
Добавките са същите.
Бележки
Трябва да започна да ставам рано пак, разпльосках се напоследък и не успявам да си подредя храненията и активностите така, както ми се иска.
Сън
8 часа
30.07.2022
Физическа активност
Тренировка 3/3, седмица 2/12:
Руски свинки @20кг: 15, 15, 15
ОХП @25кг: 6, 7, 7
Степ-ъп @2х5кг дискове, щото е ниско: 15, 15, 15, (на джолан)
Гребане с лост @20кг: 12, 14, 15
Сит-ъпс @5кг диск до над глава: 15, 10, 12
+ 40 минути велоергометър привечер + 20 минути разтяг
Хранене
12:00 Едно пуешко кюфте, непосредствено преди тренировката, защото ми стана лошо от хапчетата
13:30 една малка смокиня
14:00 Крем супа от червена леща + 100г пуешко кюфте, нарязано вътре + 20г свински крутони + 20г тиквени семки
17:00 Няколко смокини, 50г кашкавал ?
21:30 Скумрия на фурна, салата от айсберг, черита, 1/2 дребно авокадо, морков и дресинг от зехтин, лимон, горчица, риган и магданоз; 1/2 препечена филия ММ хляб
Добавки:
- цинк, ц, ресвератрол, птеростиблен
- вигантол с малко кокосово масло
- хепамерц, трансметил
- омега-3
- б-комплекс и магнезий
* Уместно ли е на тия шепи хапове да добавя и детралекс? Много капиляри, много нещо, а може би и вени… ?
Бележки
Гади ми се едно такова, стомахът ми е разбъркан. Ама като се поразкърша и ми минава. Дано да не съм предала някой бацил на бебуний.
Зверски огладнявам през деня, може би трябва да увелича порциите в трите планирани хранения, за да не се чудя какво да натъпча между тях.
Сън
9 часа
31.07.2022
Физическа активност
6 км разходка и дъра-бъра с дружки.
Хранене
10:00 Едно яйце и белтъци от кутия, кокосово масло, краставица, половин домат, препечен ММ хляб, 20г кашкавал
12:30 Къпини и боровинки, малко кисело мляко, 45г черен шоколад
15:00 Скрумрия, салата - малко айсберг, много рукола, няколко черита и едно дребно авокадо; от същия дресинг; фъстъчено масло със сладко от кайсии
18:30 Сладолед без захар, 1/4 нектарина, парченце банан и 3-4 мини оризовки с шоколадова глазура, кафе с мляко (на гости при приятелка)
22:00 Един среден розов домат, прясно сирене Дестан (вери найс), малко зехтин, 6 маслини, доста пресен босилек, ММ хляб, препечен
Добавки:
- цинк, ц, ресвератрол, птеростиблен
- д3 с лъжичка кокосово масло
- хепамерц, трансметил, есенциале макс, мезим форте
- омега 3
- б комплекс, магнезий, мелатонин
Бележки
Не спах цяла нощ и съм меко казано смазана. И свирепо гладна бях през деня (очевидно), чак до треперене преди фъстъченото масло. Туй да се лишиш от сън е голяма к*чка.
Сладоледът беше топ, обикновено нещата с подсладители имат вкус на бляк, ама като проверих после какво има в него и ми се отщя, соу верно трябва да се науча да си правя, ако толкоз искам.
Сън
2 часа
Мнението беше редактирано от T. Toчка на 31.07.22 23:21.
Любимата гребна! Не сме от града, учили сме в Пловдив, гледаме 2 пъти в годината да ходим за няколко дни точно там, караме колела, любимо място ми е не през лятото ?
Ти наблизо ли живееш?
Хай, Ради!
Чудна е гребната, когато не е 5856795874395873497 градуса и когато няма много хора. Както беше снощи. Най-обичам през есента да обикалям там и по тепетата. ❤️
Сравнително близо съм, в Прослав, но още няма приличен път за ходене пеш до там, всичко е в гадни полета и строежи в момента. Което ме подсеща, че една мини трошка за каране ще ми реши десетки проблеми, генерално, но по някаква причина купувам всичко друго, освен нея. ?
Мнението беше редактирано от T. Toчка на 01.08.22 14:51.
01.08.2022
Физическа активност
60 минути велоергометър в късния следобед.
Другата тренировка я оставих за утре сутрин, не можах да се мотивирам преди да стане сто градуса. Явно една нощ безсъние вече ще ми коства по два-три дни възстановяване. Застаряващ, квадратен трол, ако не сте виждали - ей го, на̀.
Хранене
10:00 Яйце, белтъци от кутия, хуск, кокосово масло, 1/2 филия ММ, 1/2 малък домат и 20г сирене
14:30 Половин печена скумрия, дребна, 5-6 черита, 1/2 нектарина
16:00 1 малък сладолед Нирвана & фъстъчено масло, мамка му и прасе - спрях пиенето и се прехвърлих на сладоледа и ако не беше такова положението, сигурно щях да думкам по кило на ден (но след като го написах това, получих снимки от на Ленчето сватбата, депресирах се дълбоко и реших, че всъщност искам да съм доста слаба, което значи, че тоя “порок” заминава при бирата и шарената карелия)
22:00 Телешки незнамсикакъв стек с масло, чесън и мащерка в тигана, 1/3 печен сладък картоф, салата от айсберг, рукола, краставица, морков, маслини, авокадо + дресинг от зехтин, мека горчица, оцет, риган, мащерка
2л вода, 1л шипкова вода
Добавки:
- ц, цинк, ресвератрол, птеростиблен
- д3 с кокосово масло, есенциале макс
- хепамерц, трансметил (трансминдил :Д)
- магнезий
Бележки
Леш бях цял ден, оправих се чак след велото. Това е най-добрата ми покупка от много време насам, не съм предполагала, че така ще ми хареса.
Сън
9.25 часа
Този пор няма и година, а е 5кг вече. Цял на майка си. :D
Мнението беше редактирано от T. Toчка на 01.08.22 23:13.
02.08.2022
Физическа активност
1) Тренировка 1/3, Седмица 3/12:
Румънска тяга @45кг: 10, 10, 10
Раменна преса с пудовка, вместо лендмайна, @12кг: 7, 8, 9
Гоблет @12кг: 10, 10, 8
Пулоувър с диск @10кг: 12, 14, 15
Странични навеждания @16кг: 15, 15, 15
Стана по-дълга от очакваното, ама по едно време тръгна песничка една - взех да си пея и да си танцувам, и забраих, че нещо правя важно ?, после трябваше да ходя да придържам на К. разни работи, дето монтираше. Ама нищо, де, пак бива.
2) Eдночасово пръскане на двора (адско гъзене с тъпата пръскачка, която измих и изпратих на последния й път веднага след това, олях се отвсякъде с глифозат, вятър духна рязко, та се и надишах - красота)
3) Половин гребна с мъж и по-доброто куче, после разходка с острия килър в квартала (общо към 9к крачки за деня)
Хранене
10:00 Смути от 200г горски боровинки, веган протеин, кисело мляко и две равни супени лъжици фин овес
16:00 Две телешко-агнешки кюфтета, филия ММ, айсберг, черита, балсамов оцет и зехтин
18:00 Още две такива кюфтета, тоя път с лютеница ?
22:00 1/2 Нектарина и малко боровинки, хуск със стотина грама кисело мляко
Сега виждам колко са били тия кюфтаци - 440г в сурово сустояние. И*ах са! ? А днес питах дали мога да ям по две-три цели яйца, щот заради животинските мазнини... да не си навредя нещо. ?
Пиини:
- кафе с мляко, после кафе без мляко
- 2л вода
- 1л шипкова вода
Добавки:
- цинк, ресвератрол, птеростиблен
- вигантол с ч.л. кокосово масло
- хепамерц, трансминдил, есенциале макс
- омега-3
- б-комплекс, магнезий
Бележки
Брутално съм гладна, сигурно заради повечето движение, обаче е страшна хава. Затова и реших да пропусна колелото днес, че да не предо̀бря манджата.
И пиемес някакъв е време да започне, та не знам каква е точно причината да съм и раздразнителна, но ще гледам да не губя баланс, доколкото зависи от мен.
Сън
8 часа
Мнението беше редактирано от T. Toчка на 02.08.22 21:38.
03.08.22
11:14
казано от Т. Тодорова на 01.08.22, 14:48:
Сравнително близо съм, в Прослав, но още няма приличен път за ходене пеш до там, всичко е в гадни полета и строежи в момента.
Има, но явно не го знаеш.
Което ме подсеща, че една мини трошка за каране ще ми реши десетки проблеми, генерално, но по някаква причина купувам всичко друго, освен нея. ?
За пореден път ти казвам - колело. Много лесно ще се научиш и после всичко ти е на 20-30 минути каране.
казано от Т. Тодорова на 02.08.22, 21:30:
олях се отвсякъде с глифозат, вятър духна рязко, та се и надишах - красота)
Нищо няма да ти стане, не се филмирай излишно.
Колелото е голяма работа :-) На моето му сложих батерия, моторче и при всяка възможност съм с него. За 2 седмици му врътнах 400 км. Стига да е хубаво времето и да не го оставяш без надзор е страхотна алтернатива.
03.08.2022
Физическа активност
18к крачки разходка, което се равнявало на към 14км. Съединение - Джумаята - Капана - Съединение - Гранда - Папараци - Градска градина - Младежки хълм - Лидл. Бива, к’во.
Общо към 20000 крачки за деня.
Хранене
10:00 Печено пуешко, едно яйце, шепа черита, 1 филия ММ ляп, лъжичка кокосово масло заради вигантола
13:00 Печен сладък картоф с рукола, босилеково песто и пармезан, ама не видях много от пармезана; малка шопска салата с овче сирене (много приятно заведение, Амстердам, до Капана - кухнята не ме накара да ахна, но си личат хубавите продукти, уютно е, красивичко и с изключително мил персонал)
18:30 три лъжици печени картофи като се прибрах, че бях изхриптяла след тая обиколка
21:00 Печено пуешко филе, хумус със сушени домати, малко от прясното сирене, малко черита и салата от пакет
22:30 Кисела нектарина, боровинкас, 15г черен шоколад
Течности:
- две кафета, към 3л вода
Добавки:
- цинк, ресвератрол, птеростиблен, вигантол
- хепамерц, трансметил, есенциале макс
- омега 3
- б комплекс, магнезий с лимонов сок
Бележки
Нещо се опита да ме повали сутринта, доста се беше амбицирало, но май успях да му покажа къде му е мястото. Само ми трябваше да се тръшна болна сега и да си изгубя мястото, което трябва да заема в понеделник.... Не се дадох.
Сън
9.15 часа
———————
казано от James Hinks на 03.08.22, 11:14:
Сравнително близо съм, в Прослав, но още няма приличен път за ходене пеш до там, всичко е в гадни полета и строежи в момента.
Има, но явно не го знаеш.
Кажи, де, к’во се стискаш. ? Помислих откъде може да е, но уви. Може биии, ако не завивам зад Чадърите, а продължа направо към там... разсадници ли, какво има..?
Което ме подсеща, че една мини трошка за каране ще ми реши десетки проблеми, генерално, но по някаква причина купувам всичко друго, освен нея. ?
За пореден път ти казвам - колело. Много лесно ще се научиш и после всичко ти е на 20-30 минути каране.
Разбирам ти идеята и по принцип е нещо чудесно, но си имам своите страхове, травми и комплекси, и точно тази част от тях хич не ми е на дневен ред за отработване. Щеше да е супер иначе.
казано от Т. Тодорова на 02.08.22, 21:30:
олях се отвсякъде с глифозат, вятър духна рязко, та се и надишах - красота)
Нищо няма да ти стане, не се филмирай излишно.
Не се филмирам, ама предпочитам да не се поливам с препарати. Яко ме сърбяха бутчетата после, щото ръцете си ги измих, но не бях видяла, че съм си направила компрес на панталона. Мина, ма досадно и предотвратимо.
———
казано от Иван П. на 03.08.22, 11:42:
Колелото е голяма работа :-) На моето му сложих батерия, моторче и при всяка възможност съм с него. За 2 седмици му врътнах 400 км. Стига да е хубаво времето и да не го оставяш без надзор е страхотна алтернатива.
Знам, Ванка (и се радвам да видя вест, кост и снимка на колело от теб ?) - удобно, евтино, бързо, хелти, но както казах, нещо не ми достига още, за да се захвана.
Мнението беше редактирано от T. Toчка на 03.08.22 22:01.
Амстердам се опитва да бъде малко по обикновен за това повече залага на продукти...от разлика от заобикалящите го хипстърски извращения.
Няма почти ,къде да се иде в Капана от изпедерастен модернизъм.
На мен Капана ми е приятно място, придоби си своя душичка и внесе страхотен живец в града. К’о лошо има в модерните работи? :))
Но такива като Амстердам са доста по-близки до моя личен дзен и предпочитания - по-тихи и семпли, с по-земни менюта и отношение. Тоя картоф все пак можеха и по-добре да го измислят. ?
К’во се е случило с цените иначе, не е истина. Но навсякъде е фраш, което е хубаво, щото явно има повечко хора с приемливи възможности вече.
казано от Т. Тодорова на 04.08.22, 09:09:
На мен Капана ми е приятно място, придоби си своя душичка и внесе страхотен живец в града. К’о лошо има в модерните работи? :)) .
Няма лошо,стига да има различие ,оригиналност ...автентичност.
А те всичките са ...имам готина брада и чудна мусака...
04.08.22
11:09
казано от Т. Тодорова на 03.08.22, 21:56:
Може биии, ако не завивам зад Чадърите, а продължа направо към там... разсадници ли, какво има..?
Така де, не завиваш, а продължаваш направо към подстанцията. След нея е първия мост на Дерменката, преди него завиваш на дясно и само направо и излизаш на Гребната.
Илия, за това си прав, да. Ама пак, атмосферата хич не е кофти, особено пък за по-млади хора, които могат да понесат уикенда там, в парти средата и шумотевицата. ?
Сашо, ще го проверим с Наглостина в някоя ранна утрин, мерси. Не ми е и хрумвало да се навра там. ?
Мнението беше редактирано от T. Toчка на 04.08.22 11:27.
04.08.2022
Физическа активност
Без. Подомакинствах и после цял ден разглеждах разни оферти за Истанбул. После книжки, приготвяне на вечеря, консумация и чал.
Хранене
10:00 Печено пуешко, едно рохко яйце, 1 препечена филия ММ, хумус
13:00 - 14:00 Една печена пъстърва, салата от пакет, 25г орехи; 125г къпини, шепа боровинки, 1 равна с.л. фъстъчено масло, смлян пчелен прашец
17:30 Малко пуешко с лютеница и хумус... цял тъмен шоколад (линд с арония май, мисля, че е 70%, ама то и все тая)
20:30 Прасешко каре на скара, доволно количество зелена салата с много лек дресинг; нектарина
Течности:
- 1 кафе с мляко
- 2л вода
Добавки:
- ресвератрол, птеростиблен, цинк, вит ц
- д3 + кокосово масло
- хепа мерц, трансметил, вит ц
- омега 3
- б комплекс, магнезий
Бележки
Изклююително почивен ден, очевидно. Но съм смляна и съм зла, всичко ме дразни, умирам от скука, а в същото време не ми се прави абсолютно нищо. Мисля, че е ясно защо, така че си го взимам този ден и това е.
Сън
9 часа
05.08.2022
Физическа активност
Тренировка 2/3, седмица 3/12:
Преден клек @25кг: 6, 6, 5
Гребане с пуфка @12кг: 10,10,10
Глутеус мост с изпънати на пейката джоланчета: 25, 25, 25
Лег @25кг: 10, 9, 8
* коремните ги пропускам, ще ги изнеса в почивните дни, ако Т2 потвърди, че е ок
7500 крачки в обикаляне и домакинстване, утрепах се да се гъзя да чистя, но си разкрасих банята, сложих едни чудни бледо розови цветя, всичко свети и много ме кефи :)
40 минути велоергометър привечер
Хранене
12:00 2 оризовки, малко лютеница, малко горчица, печено пуешко
16:30 Шепа черита, 55г обезсолено сирене с малко зехтин, 2 големи стръка босилек (коза еможи), 60г препечен хляб от натрошени ръжени зърна; 1 лъжичка кокосово масло
21:30 Една печена пъстърва, зеленийка много малко, че забравих да купя, черита и печен сладък картоф;
Покрай зяпането на сериала: малко диня, къпини, боровинки
Течности:
- 2л вода
- 2 кафета с мляко
Добавки:
- без промяна
Сън
7.30 часа
06.08.2022
Физическа активност
Тренировка 3/3, Седмица 3/12
Руски свинки @16кг: 20, 20, 20
ОХП @25кг: 6, 7, 7
Степ-ъп с 2х10кг дискове, защото е ниско: 10, 10, 10 на джолан
Гребане с лост @25кг: 8, 10, 8 (не ми тежи лостът, но ме удря в кръста)
Сит-ъпс, пълни: 10, 10, 10
+ 7.5км разходка
+ 20 мин разни разтяжки привечер
Хранене
11:00 Печено пуешко, едно рохко яйце, черита, 65г ръжен хляб от натрошени зърна (кауфландските кубести хлябове, дето са като ММ-то, ама на тройно по-ниска цена)
15:40 Бях превъртяла от глад - 200г хумус с риба тон, като рибата не разбрах отделно ли трябваше да я купя, ма вътре не се разбра да има ?, сирене, 1/3 филия от бял, нарязан хляб; 15г тъмен шоколад и една равна супена лъжица фъстъчено масло
20:30 Някакъв карашък от пилешко и прасешки врат, супена лъжица бобена салата, салата от айсберг, краставици, черита и маслини, и дресинг от зехтин, горчица и балсамов оцет; една праскова, 15г от шоколада
Течности:
- 2 кафета с мляко
- 2л вода
- 500мл шипкова вода
Добавки:
Без промяна, ама забравих омегите
Бележки
Малко спах, но котката като е пусната из цялата къща, се въобразява на аларма от 6:00 нататък и тъй стана… Тия с по 5-6 часа сън вече не хич не са ми любими.
Сън
5.45 часа
07.08.2022
Физическа активност
30 минути велоергометър и 5 минути разтяжки, колкото да не се гипсирам тотално.
Хранене
- две мини палачинки от овес, протеин, кокосово брашно, семена и де да знам още к’во, яйце, прясно мляко, не знам какво стана, ама бяха много гадни ?
- 65г препечен хляб от онзи, малко горчица, малко лютеница, половин голяма птичешко-бутна пържола… абе, сандвич ?
- 60г черен шоколад с към 40-50г прясно направено фъстъчено масло ?
- салата от червено зеле, моркови, магданоз и краставица, с дресинг от зехтин, балсамов оцет и малко горчица; гриловано сирене (някакво за грил от лидл)
… което ме подсеща, че хубаво не си добавям сама сол в храната, но не внимавам достатъчно с тази, която вече е добавена в някои продукти… И може би трябва да се замисшя за тия оцети и горчици. Макар че не знам вече кое е правилно и кое не, едните доктори едно казват, другите - друго. Консултирах се с професор не помня коя през платформата на застрахователя ми, диетолог беше тя, която ми каза, че според новите препоръки, стеатозата не изисквала някакви драматични режими, а по-скоро умереност. Гастроентеролозите пък ме оставиха почти само на пилешко филе на пара и краставици. ? Първото повече ми изнася, разбира се.
Скоро ще станат 3 месеца откакто не пия, не пуша и се съобразявам в кухнята, и ще ида да пусна едни ензими за справка. Като минат още 3 месеца с новите добавки - пак.
Добавки:
Същите, само удвоих дозата на витамин Ц-то и учетворих тази на магнезия, щото чак днес забелязах, че съм пила по 250мг само - не стига, че има вкус на смърт, ми даже... ох, както и да е
Бележки
Поръчах си изолат на Нау. Като състав май е най-добре. Не се бях заглеждала в подсладителите на другите производители, но не са за мен.
И един магнезий бисглицинат поръчах, на някаква съмнителна марка, тип АмУей. ? ГрийнМастър или нещо такова. На майка ми един приятел е дистрибутор, викам - айде, давай. Та ще го видим. Нищо не намерих обаче за продукта онлайн.
Утре започвам на новото място, така се вълнувам!
Разбира се, синузитът ми се възпламени днес и ме зашлеви с температура и адско главоболие, заради което ударих един течен аналгин и спах като заклана следобед. Изтръпнаха ми карантиите да не взема да се тръшна и да не мога да тръгна за София сутринта. ?
Ако имам късмет да ида и да ни разпуснат в 14:00 от онбординга, ще имам и щастието да нагушкам най-слънчевата ни съфорумка и да си ударя панкреаса със 160-грамов чийзкейк във Вила Росиче. Сори, ама техния точно чийзкейк си струва демиджа. ?
По-важното е, че почвам да работя. Чувствам се все едно съм на 6 и е Коледа. ?
Сън
8.5 часа
12.08.2022
Физическа активност
1x10 минути вело + 1х30 минути вело
Хранене
- протеин с прясно мляко
- филия с черита и хумус
- пуешки шницели (с яйце и корнфлейкс, напръскани с кокосово масло)на фурна, черита, малко мека горчица
- едно рохко яйце, обезсолено сирене, салата от домат и зелена чушка, и зехтин
Бележки
Седмицата не ми се получи изобщо откъм хранене и тренировки, от неделя до вчера бях спала по 2-4 часа през нощта и то много зле, щото синузитът ми спира кислорода сигурно и е ужас.
В понеделник пихме бира вкъщи, преди това бях изяла един флапджак в София към 16:30. После някакво неприлично ядене, но нямам грам спомен какво. В общи линии, от понеделник до четвъртък, не съм спазвала нищо като режим, но не съм и прегрешила нещо кой знае какво - един дюнер само изкльопах, без картофи, не можах да се увлека, че много лоу куолити го раздават. Бирата не ме очарова също и макар, че еднократно и малко не е драма, съжалявам, че я пих - една пица да бях омела.
Движението, като изключим към 10к крачки в понеделник, рязко го сведох до 1300 за останалите дни. :D То не е и смешно, де, щото съм като парцал (физически само). Опитах вчера да тренирам - няколко пъти намалях тежестта на румънската тяга, докато накрая не стигнах до 25кг, които се оказаха също толкова непосилни - само тръгнах и усетих как кръстът ми изпуска, хватът също. Отсвирих веднага и отидох да се опитам да спя 30-40 минути в обедната. :D
Както и да е, почвам да тъпча мелатонин и да опитвам да лягам рано, мия си носа с разни разтвори, надявайки се да не си сипвам с ибупрофенести шитни и така. Снощи спах повече по този начин и днес беше по-добре, даже успях да повъртя колелото малко.
Не се оплаквам, само казвам, че безсънието е голяма к**ка.
On the bright side, работата изглежда мега топ, криптоточкаком ми изписаха веждите със съкращението. Е, още усещам стреса, който преживях месец и половина покрай освобождаването на всичките ми прекрасни колеги, чакайки да дойде ред и на мен, но вече съвсем го виждам по друг начин.
Кой да предположи, че ще доживея да се зарибя с финансови услуги и технологии - мислих, че ще е поне след 4858408 живота, ако изобщо. :D
Много интензивна хава иначе, от 8:30 до 16:30 във видеовръзка, после задачи и курсове, и откарвам до към 21:00-21:30, снощи до 22:00….
Днес ще си почина обаче, ще се наспя, утре тренировка и на свежа глава ще прегледам пак всичко. Ще гледам да не се изкарвам от ритъм, за да мога да тренирам, че без движение съм отишла.
Сън
7 часа
Мнението беше редактирано от T. Toчка на 12.08.22 20:13.
казано от nervak на 12.08.22, 22:19:
Тая работа,ако не е поне за 5К ... е просто ангария.
В обучение съм, затова е така интензивно, а каквото правя след 17:30, е по моя инициатива, просто защото ми идва в повече информацията и не се справям без допълнително чоплене.
Аз да мога да спя като хората, пък другото си е жив кеф.
13.08.2022
Физическа активност
Лека разходка и 60 минути велоергометър, връз който хвърлих бая вода.
Хранене
12:00 Цяла пъстърва на барбекю с гарнитура от домати, някакво особено зеле, много приятно мариновано, моркови и марулка; 1/2 разочароваща фокача с розмарин
16:00 2/3 флапджак (голям боклук т’ва :D)
20:30 Малко над 100г халуми на грил, 1 рохко яйце, бъркоч от пресен босилек, орехови ядки и зехтин, домати и краставици наоколо, 65г препечен хляб от онзи
* за десерт може малко плодове - нектарина, боровинки, диня - каквото намеря
Течности:
2.5 литра вода и две соди, и кафе с мляко
Добавки:
Стандартните + мелатонин.
Този магнезий, който взех, дали е надеждна добавка? На нашия пазар бисглицинат намирам само този и един, който е твърде скъп и неудобен, и онази гняс на прах на Нау.
Ето този е моят: https://bit.ly/3C3CZ93
Бележки
Ударих го на почивка отвсякъде днес - маникюристката звънна, че излиза в отпуск и се е освободил случайно час за днес, та хукнах с триста натам, за да избегна ходенето при местните вещици. :D Покрай това обядвах с маман, пазарувах малко, после почивка, тренировка, душ на свещи и музичка, след малко вечерям и пускам кепенците.
Спането пак не беше съвсем задоволително, но със сигурност по-добре от предните нощи. Пишем го прогрес.
И килата са още малко надолу. Йей!
Сън
7 часа
Мнението беше редактирано от T. Toчка на 13.08.22 19:40.