мъртва тяга

19.09.05
21:44

Здравеите!
Въпроса ми е свързан с това че ми е яко неудобно от хвата когато права мъртва тяга. Задължително ли ръцете трябва да са с различен хват. И ако е толкова наложително. ЩО???
Благодаря ви предварително

19.09.05
21:59

Немога да ти кажа защо точно но е задължително. :wink:

bolkers пак си неподготвен.

Не е задължителен, просто при него имаш по-голяма сила. Можеш да си я държиш с надхват. Ако ползваш фитили пък никакъв проблем няма да имаш.

19.09.05
22:06

Аз точно за това опражнение ходих при инструктор и той ми каза че е задължително защото така тялото(гърба) се натоварва
повече :wink:  :?

Айде бе  :P Сигурен ли си че натоварване на гръбни мускули, може да зависи от хвата? Тук нямаш сгъване .. ръцете са като две куки, за които закачаш щангата. Важно е да е в ръцете ти, а не как си я хванал.

19.09.05
22:17

така е сигорно си прав нали ти казвам така ми казаха :wink:  :cry:  :oops: ще отида утре при инструктора дето ми го каза тва и ще му обясня това което ми каза ти да го видим тогава какво ще каже.Имам чувството че ме излъгал здраво и съм хвърлил 10 кинта на вятара :wink:

BL

19.09.05
22:55

това аз за сефте го чувам иначе много хубаво упражнение :) само си пазете кръстовете ;)

19.09.05
23:00

Разнородният хват помага да се удържат по-големи тежести. На мен специално хватът ми е слаб - на мъртвата тяга по-голяма тежест от 210 кг не мога да задържа, разтварят ми се пръстите. Затова използвам фитили и надхват, пък и не ми пука особено, не съм трибоец!

19.09.05
23:00

Не знам дали е задължително да са с различен хват ръцете, НО при всички положения, ако използвате смесен хват, на всяка серия обръщайте ръцете.
По-здрави!

20.09.05
10:44

Е що пък да сменяме ръцете.Тва е глупаво според мене.

20.09.05
12:33

Щото с различен хват по различен начин се натоварва предмишницата и трапеца....

NO

20.09.05
13:47

Когато ръцете са ти със смесен хват може да скъсаш бицепс ако не си достатъчно развит и прекалиш с тежестите затова ти препоръчвам да го правиш по другия начин...

20.09.05
17:01

[quote author=“bolkers”]Немога да ти кажа защо точно но е задължително. :wink:

оффффф
Па принцип с разменен хват се вдигат повече тежести и е предпочетано от трибойците но като говорим за културизъм това е излишно правете си ги с надхват кой каза че е задължително бих казал че е задължително обратното при културизма

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1