Силови цикли за редукция на мазнини

По-малко мазнини за повече сила?

Това е интензивна програма с умерен до висок тренировъчен обем и ниска плътност. Програмата е предназначена за напреднали фитнес любители. Ако не си падате по обемните серии и продължителното кардио, но се чувствате комфортно след поредици от тежки напъни срещу гравитацията, хвърлете един поглед.

  • Първи ден: Силов цикъл А
  • Втори ден: Силов цикъл D
  • Трети ден: Почивка
  • Четвърти ден: Силов цикъл В
  • Пети ден: Силов цикъл: C
  • Шести ден: Почивка
  • Седми ден: Почивка

Важно: програмата има ефективна продължителност между четири до шест седмици. Шестата седмица (двадесет и четвъртата тренировка) е пределната продължителност. Важно е след нея да се проведе период на възстановявяне в покой. Продължителността на почивката е между седмица и десет дни. В случай, че програмата се прилага при жени, то разпределението на тренировъчните седмици се регулира според периода за менструация, като ден по-рано и четири дни по-късно не се провеждат тренировки.

Програмата не се препоръчва на фитнес любители с травми по опорно двигателния апарат (хернии, ставни износвания, хронични възпаления на сухожилия, гръбначни изкривявания и др.) Схемата е абсолютно противопоказна за начинаещи, хора със сърдечно съдови заболявания, хипертоници и диабетици.

Последователност: 1; 2 - 3; 4 - 5, 6 - 7, 8; Упражненията се изпълняват в двойни серии с 30 секунди почивка помежду им. Почивката между двусет е между 2,5 до 4 минути.

Силов цикъл А

Силов цикъл В

Силов цикъл C

Силов цикъл D

Ако усетите световъртеж, внезапно чувство на съненост, киселo-метален вкус в устата или много силно сърцебиене, починете 5 минути. В случай, че неприятното чувство остане - прекратете тренировката и помислете за друг тип програма.

Хареса ли ти?

Сподели с приятели в:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 read-later1