Дневен план за навициСвали сега 

Тренировъчни програми на Рег Парк (II част)

Тренировка за маса, дефиниция и силова издръжливост от „Мистър Вселена“

Тренировъчни програми на Рег Парк (II част)

През 1949 г. родителите на Рег му правят подарък, като го изпращат за 6 месеца в САЩ. В Америка Парк се запознава и тренира с шампиони в културизма като Бил Барад, Марвин Едер, Ейб Голдбърг, Кланси Рос и Флойд Пейдж. Парк тренирал и в "Щангистката Компания Уидър", където по-късно Джо Уидър, Бартън Хорват и Чарли Смит изиграват голяма роля в развитието на физиката му.

Искаш ли да тренираш по правилния за теб начин без повече лутане?

Методът на BB-Team е модерният начин да тренираш за резултати с правилните насоки спрямо твоите възможности, предпочитания и ежедневие.

"Мистър Вселена"

През 1950 г. Рег тренира здраво в Щатите в залата на Ейб Голдбърг. Печели няколко конкурса в САЩ, като побеждава шампиони като Флойд Пейдж, Алан Степан и други. През 1951-ва се завръща в Англия и се подготвя за конкурса "Мистър Вселена". От януари същата година до конкурса Парк тренира често, здраво и тежко.

Програмата

С тази програма теглото на Парк се връща на 100 кг, но разликата в дефиницията на мускулите му била значителна в сравнение с тази от времето, когато печели конкурса "Мистър Англия".

Хранителните навици на Рег не били сложни - той изяждал всичко, което майка му готвела. Разчитал на тежките тренировки, за да използва енергията от въглехидратите.

Рег Парк печели "Мистър Вселена" през 1951 г. само с 3 години сериозни тренировки зад гърба си.

Както и в предишната програма на Парк, и тук имаме огромен обем тежести, повдигнати за тренировка. Такава е била концепцията за трениране по онова време. Разделянето на обема в къси кратки серии, които не образуват големи количества млечна киселина, е бонус. Въпреки това чудовищният обем (общо повдигнато тегло) сам по себе си прави изпълненето на програмата истинско предизвикателство за натурален атлет.

Ако решите да я използвате, запомнете, че подборът на тежести следва да е разумен, да не правите компромиси с техниките и да почивате достатъчно (поне 2-3 дни между) две тренировъчни сесии. Ползвайте я за 2 до 8 седмици, според възможностите ви да възстановявате.

Може да тествате програмата като стимул за разчупване на платото. За протокола - тази програма е за "стари кучета" и "талантливи млади атлети". Ако сте напреднали и в плато - опитайте я. Иначе по-добре стойте настрана!

Успех!

Още съдържание по темата
Тренировки-по-време-на-бременност-първи-триместър
Тренировки по време на бременност - първи триместър
Тренировки-по-време-на-бременност-втори-триместър
Тренировки по време на бременност - втори триместър
Тренировки-по-време-на-бременност-трети-триместър
Тренировки по време на бременност - трети триместър
Как-да-тренирам-след-като-родя
Как да тренирам след като родя?
Направи първата стъпка към твоята цел.

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

top-arrow