Целта на Мария: да си отгледа мускули :)

Темата е заключена.
Прескочи до:

25.05.16
12:02

Здравейте, мили дами! (A може би не само дами? :D)

Следя статиите, дневниците и още доста полезна информация в сайта от известно време насам и най-накрая  реших и аз да стана активен потребител. Започвам с малко информация за себе си, след което смятам да се обърна към вас с някои въпроси.

Казвам се Мария, на 22 години, уча бакалавър и работя. От около 2 години насам се интересувам от фитнес и здравословно хранене. Мисля че всичко започна, когато за първи път видях Биляна Йотовска на едно парти и реших, че може би не е зле и аз да внеса малко ред в живота си и да се превърна в една своя подобрена версия. :) Като по-малка винаги съм била слаба и с поднормено тегло, така че и никога не съм си давала сметка какво трябва или не трябва да ям и кога, или пък че би било добре да бъда физически активна в ежадневито си. В крайна сметка обаче си купих “персонализирани” хранителен и тренировъчен режим. Използвам кавичките, защото едва след въпросните две години разбрах, защо така и никога не успях да постигна желаните от мен резултати, въпреки че се хранех и тренирах стриктно по режимите си. Когато си купих плановете, бях обяснила, че тежа 46-47кг, а съм високо 167см. Според изготвените ми планове трябваше да се храня нисковъглехидратно, нискомаслено и с много голям прием на протеин, а тренирочките ми включваха тежки силови упражнения 5 пъти седмично и 4 пъти кардио. И така при мен започна порочният кръг, в който вместо да виждам появата на красив релеф и по-големи мускули (което аз имах като цел от самото начало!), започнах да варирам между 47 и 53кг (в периоди, в които съм се поотпускала и не съм била толкова стриктна) и никога да не постигам желаната спортна форма.

До скоро си мислех например, че все още имам излишни мазнини в коремната област и че това ще трябва да е причината да нямам ясно изразени коремни мускули. В един момент обаче осъзнах, че с наближаването на лятото съм се ограничавала толкова, че отново варирам между 49-50кг, а желаният резултат го няма. И в крайна сметка стигнах до НЕВЕРОЯТНИЯ ИЗВОД (да не повярва човек колко много време ми отне!), че аз трябва да КАЧВАМ килограми, а не да свалям. В момента се чуствам като глупаво малко момиче, което в продължение на години е рискувало здравето си и е винаги е било недоволно от себе си, по простата причина, че никога не седнах да се замисля, че въпросните ми режими ИЗОБЩО не са били предназначени за мен, а явно са били предварително изготвни и предназначени просто да докарат приходи на автора си. 

От няколко дни насам следвам нов хранителен режим, предназначен за качване на предимно мускулна маса (консумирам доста въглехидрати на ден (пълнозърнести продукти, картофи, ориз), плодове и зеленчуци, месо, белтъци и други източници на протеин и така нататък и се надявам вече да съм на прав път. :) Относно храненето, смятам че съм доста добре запозната с различните видове храни (поне това научих за тези години! :D). Но тук идват и въпросите ми, а те са свързани с начина н трениране.
В сайта намерих една прогрма, която ми се стори подходяща в моя случай: http://www.bb-team.org/workout/1357_programa-za-podsilvane-na-muskulite . Вчера я започнах, но ми се струва прекалено лека предвид това, на което съм свикнала. Разбирам, че за градене на мускули е нормално почивките между сериите да са по-дълги в сравнение при горене на мазнини, но все пак смятам че програмата е прекалено кратка и лека. Вие какво бихте ме посъветвали на тази тема?

Благодаря предварително на всеки, който си е направил труда да изчете всичко! :)
П.С. Добавям снимка на актуалната ми форма, за да може да добите представа.

Темата беше редактирана от Maria K. на 26.05.16 01:27.

25.05.16
12:29

Хмм.. Честно казано на мен ми се струваш в супер форма (изобщо не може да става дума за поднормено тегло) ,  но ми се струва, че си пуснала тази тема по-скоро,  за да се похвалиш с формата,  която си постигнала (в което няма лошо).  Относно програмата,  струва ми се по-удачно да избереш друга - такава,  наблягаща на тежките (с подходящи за теб килограми)  базови движения.
Редакция: Пиша от телефона и не съм видял,  че това е дневник,  а не тема. В такъв случай едва ли става дума за пускане на тема само за похвала :D

Мнението беше редактирано от Nnn на 25.05.16 13:10.

25.05.16
12:37

Трябваше да напишеш с голям шрифт изводите, които си направила :) Относно почивките вероятно ще чуеш различни мнения тук. Важно е да се отбележи, че дишането е ключов елемент при възстановяването между сериите. Честосрещано явление по залите е някой да се мята като риба на сухо, опитвайки се да възстанови количеството на кислород в организма. Лично моето мнение е ,че в една тренировка трябва да имаш , както дълги, така и кратки почивки.
П.П. Честит дневник :)

Мнението беше редактирано от ME4O_TURIST на 25.05.16 12:37.

25.05.16
12:40

Формата ти е чудесна, наистина! С много голям интерес ще те следя (sun)

25.05.16
12:45

Здрасти, честит дневник и от мен :)

Има доста по-знаещи и разбиращи от мен в този форум, така че няма да си позволявам да влизам в някакви детайли, но предвид формата ти (и собствените ти думи), бих повторил думите на TaZZ да се спреш на тежки базови упражнения със свободни тежести - клек, лег, тяга, военна преса и тренировките ти да “се въртят” около тях. Има доста мацки, които са почитателки на големите килограми с големи тежести, така че можеш да разгледаш и другите дневници и да откраднеш някоя идея (ако някоя от тях не ти се включи преди това :) ). Колкото до програмата, която си споделила по-горе, честно казано, с тези уреди и кабели ми се струва по-скоро за начинаещи, пък формата ти е меко казано завидна и явно имаш капацитет за много повече.

Успех! (и ще следя с интерес в каква посока ще се насочиш)

Мнението беше редактирано от Alexander Ax на 25.05.16 12:47.

25.05.16
13:01

Не е лоша програмата от линка , просто някои машини могат да бъдат заменени от движения със свободни тежести.

25.05.16
13:37

Честит дневник и успех! :)

25.05.16
13:39

Добре диошла и от мен!
Наистина изглеждаш чудесно, особено като си стегнала бедрата , мускулите си личат красиво. От снимката не личи да си поднормено тегло, макар че цифрите говорят друго, 50кг и по-малко, са малко за твоят ръст. Може да уплътниш още малко бедрата и дупето с течение на тренировките. По мое мнение това от което имаш нужда е да поработиш върху горната част на тялото- гръб , рамене и гръдни мускули. От видимото на снимката са добре тонизирани, но не бих казала, че са мускулести :)

25.05.16
14:08

Благодаря за приветствията и бързите отзиви! Ще се разровя из сайта и ще споделя коя от програмите смятам да пробвам. :) Иначе относно това

казано от Queen Cobra на 25.05.16, 13:39:

Добре диошла и от мен!
Може да уплътниш още малко бедрата и дупето с течение на тренировките. По мое мнение това от което имаш нужда е да поработиш върху горната част на тялото- гръб , рамене и гръдни мускули. От видимото на снимката са добре тонизирани, но не бих казала, че са мускулести :)

съм напълно съгласна и ще обърна внимание. :)

25.05.16
15:09

Изглеждаш невероятно. Успех с целите. Ще следя дневника с удоволствие. :)

25.05.16
16:57

Добре дошла и от мен.

До тук разбрах, че програмата, на която се спираш, вероятно заради заглавието, ти идва лека в сравнение с това, на което си свикнала.
Я вземи да понапишеш на какво си свикнала, че да имаме някаква отправна точка за съвети ;)

Имам предвид да споделиш досегашната си тренировъчна програма или поне методиката и типът тренировки, които си използвала.
Някаква информация за силови постижения, упражненията, които са ти познати като техника - такива неща.

Мнението беше редактирано от Маданеца на 25.05.16 17:03.

25.05.16
17:55

Честит дневник! Формата ти е чудесна!

25.05.16
18:00

Поствам въпросния “персонализиран” тренировъчен план, който бях споменала по-горе и ще чакам да чуя отзиви :)

Първи ден: Гърди, рамене, трицепс
Гърди:
На машина за гърди 1х15, 4х8
Флаис с дъмбели 3х10
Лежанка 3х10
Рамене:
Издърпване на крив лост към гърди 1х15, 2х10
Избутване на дъмбели нагоре от седеж 1х12, 4х10
Разтваряне на дъмбели в страни, прав 4х12
Издърпване на крив лост към гърди 1х10
Трицепс:
Разгъване на скрипец прав 1х15, 4х10
Разгъване с дъмбели зад врат 4х10
Женски кофички 3х10
30 мин. кардио

Втори ден: Гръб, задно рамо, бицепс
Гръб:
Придърпване на скрипец към гърди от седеж 1х15, 4х10
Хипер екстензии на машина (за кръста) 3х15
Задно рамо:
Разтваряне на дъмбели в страни от водоравен наклон 3х12
На машина за задно рамо 3х10
Бицепс:
Сгъване с щанга, прав 1х15, 4х10
Последователно сгъване с дъмбели 3х10
На машина за бицепс 3х10
30 мин. кардио

Трети ден: Крака, прасци
Крака, глутеус:
Разгъване на машина 2х15
Ходещи напади 3х15
Сгъване на машина 1х15, 4х10
Махове назад на глутеус машина 3х15
Клекове с тежест до долу 3х15
Хипер екстензии на машина (за дупе) 3х15
На адуктор машина 3х15
На абдуктор машина 3х15
Прасци:
Изправяне на пръсти прав на машина 1х15, 3х10
Изправяне на пръсти на калф машина 4х12

Четвърти ден: Кардио, корем
60 мин. Колело, пътека или степер
Корем:
Горна част 5х20
Долна част 5х20
Специализирани уреди 5х20

Уау, започва да става наистина интересно. :)

Кой е авторът на тренировъчния план?

25.05.16
18:06

Супер изглеждаш, но според мен са прекалено много упражненията

25.05.16
18:24

И с какви тежести работеше докато спазваше въпросният режим?

25.05.16
18:32

казано от Димитър Михайлов на 25.05.16, 18:02:

Биляна Йотовска :)

25.05.16
18:52

Защо не питаш Биляна, така и така си постигнала  добри резултати с нея?

Мнението беше редактирано от Ice Mountain на 25.05.16 19:05.

Теди Илиева

25.05.16
20:25

Една вметка, понеже измежду храните, които си посочила не видях мазнини. Може и да го знаеш, просто не го видях написано по-горе. Вземи си рибено масло, слагай 1-2 лъжици студенопресован зехтин в салатата, хапвай сурови ядки. Ако си правиш домашни сладкиши ползвай кокосово масло, какаови зърна (смилай си ги на какао). Има и други полезни източници, но в момента не се сещам. Тези полезни мазнини ще ти помогнат да увеличиш калорийния прием, без да се тъпчеш, в случай, че си свикнала с малки количества храна.

Каквато и тренировъчна програма да избереш, важно е да се наспиваш добре и да си хапваш достатъчно за да имаш прогрес.
Маданеца по-горе те попита за тежестите, с които си работила. Това е важна отправна точка. Ако я кажеш ще получиш добри насоки. Мускулен растеж се постига при работа с пределни тежести.

25.05.16
20:34

казано от Димитър Михайлов на 25.05.16, 18:02:

Като цяло е окей , но на мен някак не ми се връзва гръб+ бицепс и гърди+ трицепс . Дори и да се изпълнява с малко тежести, пак си е натоварващо

Миме,малко ли са ти лайковете във Фейса,че тук дойде чак.Не си във форма,ако имаш под 500 лайка:D Вземи полей малко цветето(от снимката зад тебе),че ‘натъжено’ ми изглежда.Фенка си на Армани(за парфюм говоря конкретно)ми се струва.Зад тебе мяркам едно EMPORIO ARMANI NIGHT SHE(или греша).Това най-ляво на рафта да не е парфюм на Том Форд от Прайвът бленда му?

25.05.16
21:41

Като видя такава програма, ми става лошо. :)
Аз наистина не виждам основателна причина  някой да прави толкова изолиращи упражнения, при положение, че още не си развила сила и техника на основните- не виждам различни видове клек, набиране, кофички или тяга да речем. Можеш да оставиш само 10-12 упражнения за цялото тяло, разпределени по дни, всичките упражнения за  ръце бих ги махнала изцяло, а за рамо- да останат само 2- раменна преса и изтегляне.
Такава обемна програма предполага използване на много малки тежести, а предполагам в последните серии - съвсем леки. Нямаш шанс да прогресираш силово и в някакъв прираст, макар и минимален на мускулна маса в горната част с програма, която има повече упражнения за задно рамо, отколкото за гръб (САМО едно ??!! WTF ???!). Спокойно заложи на набиране, гребане, лег, полулег и раменна преса. Това са упражненията, които работят за мен и не мисля , че ще те подведат, ако ги избереш в новата си програма.
При краката сама си разбрала, че има доста разнообразни упражнения, които дават чудесен ефект, но спокойно може да си вложиш усилията в не повече от 3-4 от тях.
Биляна Йотовска може да изглежда прекрасно на състезание, но че нейната “програма” е идеална за теб и целите ти,

26.05.16
01:00

казано от Ice Mountain на 25.05.16, 18:52:

Защо не питаш Биляна, така и така си постигнала  добри резултати с нея?

Не съм смятала, че ще се заеме да ми отговаря, но имаш право, ще и пиша. :)

казано от Теди Илиева на 25.05.16, 20:25:

Една вметка, понеже измежду храните, които си посочила не видях мазнини.

Не обърнах толкова внимание на самото хранене в поста, иначе за мазнините знам, приемам ги и като хранителна добавка (Омега 3), и в естествения им вид. А относно сладкишите, съгласих се веднага, жените се подкрепяме в тази област. :D

казано от Маданеца на 25.05.16, 18:24:

И с какви тежести работеше докато спазваше въпросният режим?

Изрових си бележките, които съм си водила и се надявам да не съм объркала нещо, но и по спомен би трябвало да е нещо такова:

Първи ден: Гърди, рамене, трицепс
Гърди:
На машина за гърди 1х15, 4х8 (30кг)
Флаис с дъмбели 3х10 (2х4,5кг)
Лежанка 3х10 (10-15кг)
Рамене:
Издърпване на крив лост към гърди 1х15, 2х10 (10-15кг)
Избутване на дъмбели нагоре от седеж 1х12, 4х10 (2х3,5кг)
Разтваряне на дъмбели в страни, прав 4х12 (2х3кг)
Издърпване на крив лост към гърди 1х10 (10-15кг)
Трицепс:
Разгъване на скрипец прав 1х15, 4х10 (20-25кг)
Разгъване с дъмбели зад врат 4х10 (2х3-3,5кг)
Женски кофички 3х10
30 мин. кардио

Втори ден: Гръб, задно рамо, бицепс
Гръб:
Придърпване на скрипец към гърди от седеж 1х15, 4х10 (25кг)
Хипер екстензии на машина (за кръста) 3х15
Задно рамо:
Разтваряне на дъмбели в страни от водоравен наклон 3х12 (2х4,5кг)
На машина за задно рамо 3х10
Бицепс:
Сгъване с щанга, прав 1х15, 4х10 (10кг)
Последователно сгъване с дъмбели 3х10 (2х4,5кг)
На машина за бицепс 3х10
30 мин. кардио

Трети ден: Крака, прасци
Крака, глутеус:
Разгъване на машина 2х15 (20кг)
Ходещи напади 3х15 (2х4,5кг)
Сгъване на машина 1х15, 4х10 (25кг)
Махове назад на глутеус машина 3х15 (20кг)
Клекове с тежест до долу 3х15 (20кг)
Хипер екстензии на машина (за дупе) 3х15
На адуктор машина 3х15 (30кг)
На абдуктор машина 3х15 (35кг)
Прасци:
Изправяне на пръсти прав на машина 1х15, 3х10 (25-30кг)
Изправяне на пръсти на калф машина 4х12

казано от Марин Димитров на 25.05.16, 20:59:

Миме,малко ли са ти лайковете във Фейса,че тук дойде чак.Не си във форма,ако имаш под 500 лайка:D Вземи полей малко цветето(от снимката зад тебе),че ‘натъжено’ ми изглежда.Фенка си на Армани(за парфюм говоря конкретно)ми се струва.Зад тебе мяркам едно EMPORIO ARMANI NIGHT SHE(или греша).Това най-ляво на рафта да не е парфюм на Том Форд от Прайвът бленда му?

Здравей и на теб! :) Реших да не игнорирам коментара ти, защото знам, че е често срещано явление да се търси внимание в интернет и особено в социалните мрежи като Фейсбук например. Съжалявам, че ще те разочаровам, но не намирам за ползотворно да поствам подобни снимки или пък да задавам въпроси относно тренировки във Фейсбук. Лайковете няма да ме доближат по никакъв начин до целта ми.

26.05.16
02:32

Много от съвременните “тренИОри” не взимат под внимание отделния клиент, а изготвят няколко  “програми” и ги раздават наляво-надясно (съществуват и много добри треньори за щастие обаче!). Мое мнение, виждал съм не веднъж. Не казвам, че Биляна процедира по този начин, но не ми се вижда оптимална тази програма (както каза кобрата 1 упражнение за гръб и 50 за рамо). Ако тренираш по нея до сега и имаш резултати обаче не е нужно да я сменяш :) . В сайта (а и не само) има много статии,упражнения и т.н. по които човек може сам да си състави програма и да я изпробва - не се вкарвай в рамките на предложената ти програма. Ще преглеждам от време на време как се движиш. Успехи! :)

26.05.16
09:59

Има един  момент(сравнително отскоро) при тренировките за визия при жени и той е точно рамената.
Именно те дават едно оформяне(особено задно рамо) ,което видимо променя визията.Наблюдавах и в Холандия  подобен тренировъчен план с акцент на рамената.

26.05.16
10:09

Не е само при жените :)

26.05.16
10:12

Както вече няколко човека писаха, не виждам никакви основополагащи упражнения в твоята програма. Бих казал, че си заучила добре изпълнението на достатъчен брой изолиращи движения с недостатъчно тежки гири, които обаче не са и достатъчни за провокиране на мускулен растеж. Приемам, че към момента на изготвяне на програмата не си търсила точно мускулен растеж и може би това е причината програмата да е таква, така че ще си спестя коментарите относно конкретната програма. Очевидно гледаш в нова посока и искаш да промениш подхода си, така че нека да спрем да обръщаме внимание на досегашните ти занимания. Споделяш, че си опитала програмата за подсилване на мускулите и ти идва лека. В такъв случай аз ти препоръчвам да завъртиш два-три месеца кръгова тренировка с базови многоставни движения с цела да заучиш праивлното им изпълнение. След това ще си готова да преминеш към класически сплит от базови и изолиращи движения (5х5, Макс От) или ако ти харесва да продължиш с кръговите тренировки в малко по-различен протокол. Има достатъчно тренировъчни програми, които ще са подходящи за тогава, но за тях като му дойде време.  За момента ти препоръчвам да разгледаш това http://www.bb-team.org/workout/4011_3-mesechna-kragova-trenirovka-za-nachinaeshti и не само да разгледаш, а да се придържаш към тази програма за два-три месеца. Ако ти е лека увеличавай килограмите, с които работиш ;)
Завърти кръгчетата и виж как ще се чувстваш. След това може пак да потърсиш съвет. Във форума има достатъчно добри хора с дълъг опит и много познания, които ще ти дадат прекрасни съвети.
Успех!

27.05.16
21:00

Погледнах я програмата, добре ми изглежда, ще я пробвам. :) А как стои въпросът с кардиото?

27.05.16
21:26

Кардиото не пречи, ако не се прекалява с него, разбира се. Ако приемем, че ще имаш тренировки през ден т.е. 7 за две седмици, нищо не пречи в почивните дни да си правиш кардио. Примерно 3-4 кардио тренировки за същия период от две седмици. Възможно е и да ги комбинираш със силовите тренировки -  много хора си правят кардиото преди или след силовата част на тренировката, но аз лично не бих ти препоръчал такава комбинация.Може би ще е добре ако имаш два пъти монотонно кардио и 2 пъти интервално или веднъж монотонно и три пъти интервално, като за интервално ти препоръчвам спринтове. Даже, ако не се лъжа, някъде във форума има една грамотна статия за качване на мускулна маса в краката имено чрез бягане. Потърси я и виж дали ти допада като вариант за кардио дните.
Успех!

Мнението беше редактирано от Маданеца на 27.05.16 21:27.

27.05.16
22:09

казано от Марин Димитров на 25.05.16, 20:59:

Аз имам усещането, че на Мимето и дреме за лайковете във фейсбук. Явно търси различни неща относно тренирането и споделянето на идеи и информация за това. Вероятно също така е разбрала, че това някой да и точи лиги по снимките едва ли ще и донесе някакви ползи. Тук е правилното място за истински трениращите, които искат да споделят нещо.

Честит дневник и от мен и успех с целите и тренировките.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 27.05.16 22:10.

28.05.16
16:58

Благодаря на Маданеца за подробната информация и на kaloyan за подкрепата! Всички тук сте супер и много се радвам, че се реших да си направя дневник и да се допитам до хора, които наистина знаят какво да ме посъветват :)

30.05.16
09:32

Това 5х5 го предписвате  като някаква панацея. Да, ще изучиш основни движения със свободни тежести, но божа работа , дали ще ти помогне за постигане на резултатите повече, отколкото програмата, която използваш. Маданеца хубаво говори за тежки гири и предизвикване на мускулен растеж, но пропуска тънкия момент, че различни хормони щъкат из женското и мъжкото тяло.

. Ако тренираш по нея до сега и имаш резултати обаче не е нужно да я сменяш . В сайта (а и не само) има много статии,упражнения и т.н. по които човек може сам да си състави програма и да я изпробва - не се вкарвай в рамките на предложената ти програма. Ще преглеждам от време на време как се движиш. Успехи!

Подкрепям ! Експериментирай и открий най-добро за теб

Мнението беше редактирано от ME4O_TURIST на 30.05.16 11:05.

30.05.16
12:49

Не, Мечо, кръговата тренировка с многоставни базови упражнения е панацея. Пак не си разбрал. 5х5 е само пример за удачен варинат за класически сплит, за който тя още не е готова.
Изучаването на свободните движения с тежести ще ѝ помогне да изпълнява совбодните движения с тежести и нищо повече. Това от своя страна ще ѝ позволи да разполага с по-широк арсенал от упражнения и ще ѝ даде възможността да експериментира, както ти препоръчваш. Пък дай Боже да намери и начин за постигане на целите си - нали е божа работа.
Придържайки се към вече познатата ѝ схема, от която очевдино вече не е доволна, не е експеримент, нали разбираш.
Относно тънкия момент, за който говориш - не го пропускам. Напълно наясно съм с него и с разликите в щъкащите неща и въпреки това упорито продължавам да си стоя зад мнението.  Използването на базови многоставни упражнения и в мъжкото, и в женското тяло провокира точно това щъкане, колкото и различно да е то, което е необходимо за мускулен растеж.

Мнението беше редактирано от Маданеца на 30.05.16 12:51.

30.05.16
13:11

казано от ME4O_TURIST на 30.05.16, 09:32:

Това 5х5 го предписвате  като някаква панацея. Да, ще изучиш основни движения със свободни тежести, но божа работа , дали ще ти помогне за постигане на резултатите повече, отколкото програмата, която използваш.

Панацеята не е в 5х5, все тая какъв протокол ще прави. Панацеята е в схемата - базови упражнения, честота, интензивност и прогресивно натоварване. Правилата за правене на мускули са едни и същи за всички и не са се променили. Това си е наука, т.е., няма нужда да се чуди “ще работи ли, няма ли” или да разчита на божията помощ ;)

казано от ME4O_TURIST на 30.05.16, 09:32:

Подкрепям ! Експериментирай и открий най-добро за теб

Разбира се. Вместо да ползва готови, изпитани и проверени програми, и да се вслушва в хора, които разбират, по-лесно е да отдели 5-10 години в лутане и експерименти, докато накрая пак стигне до това, което и казваме ;)
Аз заради това “експериментиране”, за 5 години постигнах резултати, които нормално се постигат за година или две, по изпитана програма.

30.05.16
14:07

И какво? Ако не прави базови упражнения , а използва приоритетно машините , няма да прогресира ли ? Да, във форумът има много дами , които тренират с базови упражнения и резултатите са видими, но това не означава , че не е възможно и без тях( базовите упражнения) . Пак стигаме до ключове момент - с няколко мнения се отрече изцяло програмата , съставена от известно име .

30.05.16
14:30

Няма значение кой я е съставял, след като програмата не струва.
Аз и казвам какво трябва да прави, за да прогресира бързо и да не чака с години за видим ефект. От там нататък, тя си решава.

30.05.16
14:35

Програмата съставена от известното име не беше отречена от нашите мнения, а самата Мария, която, ако си чел, споделя, че вече има други цели и тази програма не я води към тях. Точно това е прчината да създаде дневника си и да потърси съвет ка кда промени нещата. Изхождайки от нейното желание да промени програмата, която вече не я удовлетворява, я посъветвахме какво друго може да опита.

Смятам, че е редно да спрем да си обясняваме един на друг кой какво е имал предвид и да оставим Мария да понапише няколко отчета.

Мнението беше редактирано от Маданеца на 30.05.16 14:36.

31.05.16
12:11

казано от Маданеца на 30.05.16, 14:35:

Програмата съставена от известното име не беше отречена от нашите мнения, а самата Мария, която, ако си чел, споделя, че вече има други цели и тази програма не я води към тях. Точно това е прчината да създаде дневника си и да потърси съвет ка кда промени нещата. Изхождайки от нейното желание да промени програмата, която вече не я удовлетворява, я посъветвахме какво друго може да опита.

Смятам, че е редно да спрем да си обясняваме един на друг кой какво е имал предвид и да оставим Мария да понапише няколко отчета.

Причината да потърся вашите мнение беше, че следвайки изготвената ми тренировъчная програма (заедно с всичкито, почти ежадневно кардио)  не ме водеше в посоката, към която съм се насочила отскоро. Многобройните упражнения, серии и повторения така и не ми оставяха силички да качвам работните килограми, даже напротив. От няколко дни следвам 3-месечната кръгова тренировка, която ми беше препоръчана и честно казано съм изненадана от тежестите, с които успявам да работя. :) Ще преодължавам да ви държа в течение с напредване на времето.

31.05.16
12:57

Не е лошо да започнеш да си водиш дневника - имам предвид да вписваш тенировките и храненията. Ще ти е от полза, когато дойде време да погледнеш назад и да си направиш равносметка, а и ще ти даде възможността да получаваш ежедневни съвети и да хванеш грешките на време, ако допускаш такива ;)
Ими си и куп други положително неща.

Ако не искаш да водиш дневник може да помолиш администраторите да преместят темата в друг раздел.

31.05.16
13:06

Пък и да качваш снимки- к’во толкоз :D

31.05.16
13:09

Здравей, аз също спазвах “Индивидуалния тренировъчен и хранителен режим” на Биляна. Едно към едно с твоето. Предполагам,че и храната е също толкова индивидуална. Но ти доста си издържала. Браво! Аз успях не повече от 2 месеца. Иначе изглеждаш страхотно. Успех!

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1