TonsOfDamage - подготовка за силов трибой и стронгмен(в бъдеще)

Прескочи до:

18.06.16
19:14

КУПА АНТОН КОЛЕВ 2016

Лег - 120 125 125

Не се представих изобщо добре. Даже съм с лека контузия.

Като цяло имаше доста висене, понеже пристигнахме по-рано, имаше проблем с картотеката, после трябваше да почна по-рано да загрявам, защото направих на 90кг единица и ме извикаха на подиума, а даже не можах с ластиците да загрея добре, също така от обезводняването и от свалянето на кг не се чувствах много добре ама както и да е, няма да се оправдавам, станало каквото станало.

Още на 120-те усетих, че нямам много сила, даже те ме затрудниха. На 3-тия опит като тръгнах от гърдите нагоре, нещо ми “прищрака” лявата гърда, но продължих да вдигам, докато вече въобще не можах.
Усеща се някаква болка и опъване, но слава богу не съм я скъсал, защото не ми е посиняла,  може би е преразтегната.

Дано да не е нещо сериозно и да продължа подготовката за 3-ти кръг, ако успея да отида, разбира се.

27.06.16
22:11

След състезанието почивах 1 седмица. Контузията почти мина, не ме боли въобще, утре ще правя рамене и ще видя как е, но като цяло почти нищо не чувствам.
А днес :
Week 1 Day 1
Тяга : 2х6 и 2х5 с 162,5кг
Задно бедро : 4х12 с 60кг
Гребане : 3х6 с 105кг
Скрипец : 3х10 с 85кг
Екстензии : 3х15 и 1х12 с 40кг
Корем : 4х15 с 45кг
Започвам подготовка за 3-ти кръг в Козлодуй.

Сутринта започна с диария(не знайно защо), до обед горе-долу се оправих, намерих 1 лопедиум и отидох на зала, ако ще ме хваща там, поне да имам хапче да го пресека. Само че си бях добре и не се наложи да го пия.

На тягата се чувствах добре, до 2-рата серия. Явно тази седмица почивка ме е отпуснала и всичко ми беше трудно и тежко. На 3-тата серия опитах 6-то повторение, но се изкривих много и хвърлих щангата. На 4-тата серия дори и не опитах, 5-тото ме изтощи предостатъчно. Това са килограми, които би трябвало да ми са много лесни, но понеже не тренирам крака, квадрицепсът е отслабнал, а това оказва доста влияние върху старта на тягата и като цяло за самото упражнение.

На другите упражнения също тежеше, на гребането едва едва взех последните повторения и то не както искам, скрипеца със зор, екстензиите толкова ме изтощиха, че пак ми се доповръща и ми падна кръвното едновременно. Ама успях да ги изтикам, на инат, само че последната серия задното бедро отказа и спрях на 12.

Като цяло една много изтощителна и дълга тренировка, утре ме чака яка мускулна треска, ама пак ще има тежка тренировка.

28.06.16
19:36

Week 1 Day 2
Раменна преса седнал : 2х77,5кг ; 5 ; 4 ; 4 с 75кг
Задно рамо : 4х12 с 15кг
Тесен лег : 4 ; 5 ; 4 с 100кг
Трицепс : 10 ; 7 ; 7 с 85кг
Тази сутрин едва станах. Целия бях скован, с ужасна мускулна треска и болки навсякъде. А главата ми беше замаяна постоянно. Много бях уморен.
А преди да тръгна за тренировка пак ме заболя корема и ми се повръщаше. Ама отидох, загрях и на раменната преса не направих абсолютно нищо. Едвам едвам двойка. Ама то от болки даже едвам успях да загрея.
После намалих на 75 и направих горе-долу плануваните повторения. На задното рамо намалих килограмите, а на тесния лег реших, че като за след контузия, 100кг ще са добре, последно правих петици с 90 или 92,5, не помня. Само че и там не стана добре работата.
На скрипеца за трицепс за пръв път ми отказаха трицепсите и то до такава степен, че след тренировката имах ужасни крампи, ако си изпъна ръцете. То май още имам.
Дано поне в събота си направя нормална тренировка.

30.06.16
19:17

Week 1 Day 3
Клек до паралел : 4х8 с 60кг
Преден клек до паралел : 2х5 с 60кг
Задно бедро : 4х12 с 70кг
Предно : 4х12 с 118кг
Екстензии : 4х15 с 40кг
Много свежа тренировка. Почвам да клякам вече, не се издържа. Само че до паралела, до където не ме боли коляното. Докато не ида на ЯМР и не се разбере дали ще се оперира или каквото там следва да бъде направено, ще клякам само до паралел. Важното е да тренирам квадрицепса, че на тягата е много тегаво, като не е трениран. Въпреки, че вече 4-ти ден съм целия в мускулна треска и едва се мърдам, тази беше добра, чувствах се добре.

02.07.16
19:59

Week 1 Day 4
Лег : 3х5 1х4 с 105кг
Горен лег : 3х4 с 95кг
Флайс : 4х15 с 15кг
Сгъване с щанга : 4х8 с 60кг
Странично чуково : 4х8 с 22,5кг
На лег-а трябваше да правя 4х6, а на горния 3х5, но.... Отначало уж се чувствах добре, загрях си и почнах, но изведнъж времето се смрачи и ми падна настроението. Не знам дали е от това де, но в 2 часа следобяд пусках лампите в залата, защото беше тъмно.
На лег-а почти никаква сила, на тези кг трябваше да правя 4х6 и даже да ми са леки, но понеже бях без спотър и усетих напрежение в контузената гърда, реших да не пробвам 6-ца, че ме беше страх ако се затисна да не стане нещо.
По едно време даже май ми падна кръвното, главата ми беше адски замаяна и ми беше много умряло.

На горния лег пак излагация. Пак бях сам и ме беше страх, даже на 95кг не можах 5-ци... На флайса намалих от 20 на 15кг, засега ще правя с толкова, да не натоварвам прекалено гърдата.
Като цяло това беше ужасна тренировъчна седмица, почти нищо не направих, само спадане на резултати и се надявам другата да не е такава...

П.С. Като правих корем и оставих килограмите на пейката, отидох да пия вода и като вдигнах шишето, усетих остра болка в лявото рамо. Ей така от нищото. Мисля, че бяха мускулчетата вътре в самата става. Но след 30 сек. болката изчезна и не се е появявала повече. После разтегнах и нямаше проблем.

04.07.16
18:29

Week 2 Day 1
Тяга : 2х6 и 2х5 с 162,5кг
Екстензии : 3х15 и 1х12 с 40кг

Вечерта не можах да заспя от жега, 2 часа се въртях и се потях. Станах много късно(но поне се наспах) и отидох по - късно на зала. Вечерта спах на един диван и сутринта ме болеше кръста от него. Но като почнах тягата не го усещах много-много.

Абсолютно същите мизерии от миналия път направих и този път. На тягата последните 2 серии пак 5-ци. Просто на 5-тото вече усещам, че съм почти на предела и се кривя малко, а ако тръгна за 6-то ще има доста кривене. И с този кръст преценям, че няма смисъл да дърпам криви повторения, само и само да са 6. А и пак скъсах мазол.

Отново всичко ми тежеше. Може би е заради това, че все още не съм си върнал 96-те кг, даже се въртя между 93-94,5. На всичкото отгоре бързах, почивах по 2-3 мин(то файда да имаше, пак пеша ще се прибирам) и това оказа влияние още повече. Едвам направих последните повторения на задното бедро, на гребането пък последните бяха едва до половината, на скрипеца и там тежко, екстензиите няма какво да коментирам, пак задното бедро “заби”, а коремът и той едва-едва вървеше.

Както и да е, дано утре пак да не правя 2-ки на раменната преса...

Мнението беше редактирано от TonsOfDamage на 04.07.16 18:32.

05.07.16
17:27

Week 2 Day 2
Раменна преса седнал : 1х2 с 77,5кг ; 3х4 с 75кг
Задно рамо : 4х12 с 17,5кг
Тесен лег : 3х4 с 100кг
Трицепс : 3х10 с 85кг
Корем : 4х12 с 45кг

И тука същата помия като миналия път, даже по - зле. На раменната не знам защо така изгубих сила, то не само на раменната, ами на всичко. Поне миналия път направих по една 5-ца на раменна и тесен лег, а този път  не успях.

Просто се чувствам слаб и това са ми възможностите за момента. Причината не ми е ясна, може би свалянето на кг за състезанието.

Сега ще се къпя, ще хапна и ще ходя на безплатна дегустация на добавки на 5 фирми в залата. Белким малко и аз да пийна добавки, да видим дали ще има ефект. :D

05.07.16
18:07

Сам го каза,сваляне на кг за състезанието е причината. Когато се върнеш на 96-97 ще си бомба,че още по-корав !  И аз съм свалял бързо преди 2 години,като теб 3-4 кг и това доведе до 5-8 кг намаление на силата на упражненията.После като си върнах старите кг (с по-бавни темпове разбира се) ,по-силен даже бях на всяко едно движение от предходния път,преди да започна да свалям :D .  Само не се притеснявай,за годините си си много силен .

05.07.16
19:49

казано от Никсана на 05.07.16, 18:07:

Сам го каза,сваляне на кг за състезанието е причината. Когато се върнеш на 96-97 ще си бомба,че още по-корав !  И аз съм свалял бързо преди 2 години,като теб 3-4 кг и това доведе до 5-8 кг намаление на силата на упражненията.После като си върнах старите кг (с по-бавни темпове разбира се) ,по-силен даже бях на всяко едно движение от предходния път,преди да започна да свалям :D .  Само не се притеснявай,за годините си си много силен .

Дано да е така, иначе не намирам друга причина за спада. То и застой да е, пак ще си стоя на едни и същи кг, а не да свалям надолу. :D

Иначе благодаря, но смятам, че къде-къде повече може да се желае за моята възраст. Хората на 17 вече дърпат по 300кг тяга, а аз още колко път имам да извървя, докато дръпна толкова... Е, вярно, че без препарати нещата стават трудно и бавно, но ще се мъчим.

08.07.16
01:09

Week 2 Day 3
Клек : 4х10 с 70кг
Преден : 2х10 с 70кг
Предно : 4х12 с 120кг
На клековете много бавно пускане. Предният клек с фитили. На екстензиите този път не се измъчих много, това е за отбелязване. А на предното бедро намерих дъмбели по 1кг и реших да закръгля на 120.

Въпреки че не тренирам тежко крака от почти половин година, има още доста хора, които като ме видят и викат “иибаси кръката чуек, тфа сигурно много ги тренираш”

09.07.16
17:15

Week 2 Day 4
Лег с 105кг : 2х5 и 2х4
Горен лег : 3х4 с 92,5кг
Флайс : 4х15 с 17,5кг
Странично чуково: 4х8 с 22,5кг
От зле към по - зле. Ама много зле. Въобще никаква сила за 6-ца, то 5-цата ми взе силата. На 3-тата серия  тъкмо направих първото повторение и на спотъра ми му звънна телефона и започна някакъв бъзикарски ремикс, може би смесица между Вивалди и кючек и се разхилих, опитах се да се концентрирам, ама то тая мелодия ми еба майката и  5-тото не можах да го заключа.

После на горния лег, не стига че намалих килата, ами пак 4-ки.... Поне на флайса вдигнах и не усещах проблем с гърдата.
Купих си креатин на БиоТек, не е крипюр, ама то все едно има разлика дали ще си взема някой крипюр за 23лв  или този, само дето ще ме разкарват.

П.С. Днес ще се проведе състезанието най-силен мъж на Европа и Митко ще участва. Да му пожелаем късмет и дано да успее да вдигне 450кг тяга и да подобри световния си рекорд на дъмбел с една ръка! (muscle)

11.07.16
17:14

Week 3 Day 1
Тяга : 4х6 с 162,5кг
Горен скрипец ; 3х10 с 85кг

НАЙ-НАКРАЯ! От 2 седмици чакам да дойде тази тренировка, в която ще си направя всичко по план и даже ще ми е леко. Не знам от кое е - дали от креатина(пия по 2 дози в тренировъчен, знам че се натрупва) дали от психическото разтоварване тези дни или от някой друг фактор, ама много се изкефих. Толко леко не ми е било всичко от мнооооого време...

Дано да продължават така тренировките. Надявам се утре да си направя и раменната преса както трябва. :)

12.07.16
16:19

Week 3 Day 2
Раменна преса : 3х4 с 77,5кг
Задно рамо : 4х12 с 15кг
Тесен лег : 40кг х 5
Трицепс : 1х10 на 75 и 2х10 на 70кг
Корем  4х15 с 45кг

Една тренировка да имам като хората и на следващата ще се на*ера....
Загрях добре, почнах с раменната и на последната загряваща серия  контузията на гърдата се обади.. Продължих да бутам и направих 3 четворки на 77,5, което пак си е рекорд в сравнение с миналите тренировки, но ме болеше, особено на 3-тата серия доста ме болеше и се отказах от 4-та.

На задното рамо намалих, на тесния лег само 5-те повторения на 40кг ме светнаха, че няма смисъл да рискувам по-голяма травма и се отказах. Намалих и на трицепса, да не натоварвам много.

Kато цяло и настроението ми се прееба и не знам какво става сега, ще му сложа лед, ще говоря с Митко и дано да се оправи бързо...

Наложи се да отстъпя този път, въпреки че влезнах в залата с огромен хъс и бях готов да смачкам старите си рекорди на раменната и тесния лег, но така се случи, че... ама постъпих разумно.

14.07.16
18:53

Week 3 Day 3
Клек : 4х10 с 80кг
Преден : 2х10 с 80кг
ПРедно : 4х12 с 120кг
ЕКстензии : 4х12 с 40кг
КОрем : 4х15 с 45кг
Абе леко и повторения, ама пак 5 тона. В събота ще намажа със загряващ крем гърдата и ще видя как ще се чувствам, дано да мога да бутам тежко, ама се съмнявам..

14.07.16
19:00

А защо не започнеш от сега,а чак в деня на тренировката ?

14.07.16
19:18

казано от Никсана на 14.07.16, 19:00:

А защо не започнеш от сега,а чак в деня на тренировката ?

В деня на тренировката ще мажа, за да загрее по-добре. То реално погледнато да го мажа сега няма смисъл. Или може да има, но ако си взема някой по-скъп продукт, който да е и обезболяващ, а аз имам един, който е евтин и е само загряващ.

14.07.16
22:29

Я какво намерих...
Този ме изкефи, яко луд, много надъхан, психопат,  правещ лудории и на всичкото отгоре каза, че никога не е имал травма на гръбнака. :Д
То даже не знам как да го нарека това.. :Д 

Казва се късмет ;) И все някога свършва ;)

14.07.16
23:47

Този на клипа от всичките неща, които може да си купи, си е купил машина за гърди/вижда се на 1ия клип/.........аз за домашен фитнес не бих инвестирал пари в това, а в още 1-2 лоста, дискове, една клетка, една лежанка,, лост и успоредка, халки. :)

Едит: видях му клиповете в ютуб, има ги всички гореспоменати от мен неща. :)

Мнението беше редактирано от Боян на 14.07.16 23:49.

15.07.16
12:26

казано от Херцог Трън на 14.07.16, 23:12:

Казва се късмет ;) И все някога свършва ;)

Много голям тоз късмет бе... и аз искам такъв. :D
Философията на този пич е друга, той казва, че според него контузиите в гръбнака и особено в кръста се дължат на дисбаланса и липсата на мобилност в краката.
Аз не твърдя, че е прав, просто ми е доста интересен и затова го споделих. Също така се оказа, че май е и тренер. Ама ако учи всичките си ученици така... :D

15.07.16
14:45

Е, то по принцип е прав, ама това не променя факта, че е крив като кука.

Колкото повече късмет, толкова по-грандиозно претрепване накрая ;)

15.07.16
23:51

Тоз е голям изрод. Мерси, че ми го показа. Ще го следя с интерес. Много хардкор!

16.07.16
17:00

Днес няма какво да описвам, лежанките бяха с лоста, флайса с 4кг, а само бицепса и корема беше с тежко.
Сложих 40кг, вдигнах ги 3 пъти и адски ме заболя гърдата, нямаше смисъл да напъвам.

Също така се оказа, че делоуд седмицата ми съвпада с морето, което е супер. Може би ще направя тренировките до вторник и в сряда заминавам. Надявам се да се възстанови до другата седмица.

Също така ми предложиха много хубава работа, само че пустите 18 години пак не ми позволиха...и все още не се знае де, евентуално ако се измисли нещо. :)

П.С. Взел съм си от любимото ми за въстановяване. :)

17.07.16
15:36

И отново - нов световен рекорд на дъмбел за Митко Саватинов  - 141кг.
Така като гледам, още дълги години никой няма да може  да го настигне в тази дисциплина, вече има 7 световни рекорда. :)

ЖЕЛЕЗЕН!!!

20.07.16
14:28

Направих 2-те делоуд тренировки, днес е време да пътувам към Приморско. Ще се включа евентуално в понеделник, тогава започвам с тежките тренировки. Лошото е, че в неделя се връщам и не знам в какво състояние  ще съм в понеделник, може би ще съм много уморен, а може и обратното. Но ще тренирам.
Исках да гледам стронгмените в неделя, но най-вероятно ще се върна по-късно и няма да има време.

Иначе вчера правих раменна преса с 30кг десятки, само че на 2-рата серия ме опъна контузията и правих на лоста. Дано тази почивка да се отрази добре и да мога да натискам пак тежко от другата седмица. :)

24.07.16
19:50

И така... почивката свърши. Всичко мина бързо, както всеки път. :Д
Утре е време за тяга, не знам в какво състояние ще съм и колко ще мога да дръпна и дали да слагам 165, но ще преценя на място.
Запазил съм си килограмите, 96-97, при положение, че храната почти винаги се състоеше от боклуци, които не ми влияят добре, но все пак нито съм качил, нито съм свалил.
С контузията не знам как е положението, ще разберем във вторник. 
И много исках да отида на това състезание в Пловдив да погледам, но така се случи, че  тази година ще пропусна.

Прикачвам една снимка от плажа. :)

25.07.16
18:45

Week 1 Day 1
Тяга : 3х6 и 1х5 с 165кг
Размазвация стана днес. Трябваше да стана в 7 часа, а не можах да си легна рано, a на морето въобще нямах пълноценен сън, има няма 4 часа, но пък за сметка на това успях да дремна преди тренировка и да вкарам 2 хранения.
На тягата все още импровизирам с новата техника, но за сега се получава добре, но се иска още доста работа, за да е перфектно. И на 4-тата серия можеше да направя 6-то, само че спрях заради една много глупава и смешна причина, да речем, че напрежението ми е дошло в повече. :D Но можех да я дръпна. Но и с 5-ца си е рекорд.
Другото тежеше горе - долу, на есктензиите последната серия бяха 14, защото уреда е калпав и ме бута напред, което поставя дискомфорт в задните бедра и трябваше да спра.
След тренировката, докато висях на лост и разтягах гърба ми се схвана дясната предмишница, не можех да си разтворя пръстите, бяха свити и то доста силно. Но собственикът на залата веднага ме поразмачка, аз разтегнах и се оправих. Тренировката беше почти 5 часа, май си бих рекорда днес. :D

Мнението беше редактирано от TonsOfDamage на 25.07.16 18:46.

казано от TonsOfDamage на 25.07.16, 18:45:

Тренировката беше почти 5 часа, май си бих рекорда днес. :D

Как толкова време ти отнема тази тренировка 0_о - имаш 22 работни серии, не е чак толкова много. И все пак, ако ти отнема чак толкова много време, защо не  я разделиш на две, ако имаш възможност да ходиш 2 пъти на ден на зала ?

Примерно сутрин - тяга, гребане и корем, вечер задно бедро, скрипец и екстензии.

26.07.16
11:39

казано от Alexander Krastev на 26.07.16, 11:23:

казано от TonsOfDamage на 25.07.16, 18:45:

Тренировката беше почти 5 часа, май си бих рекорда днес. :D

Как толкова време ти отнема тази тренировка 0_о - имаш 22 работни серии, не е чак толкова много. И все пак, ако ти отнема чак толкова много време, защо не  я разделиш на две, ако имаш възможност да ходиш 2 пъти на ден на зала ?

Примерно сутрин - тяга, гребане и корем, вечер задно бедро, скрипец и екстензии.

Като започнем  със загрявката, която се състои от : загряване на всички стави(въртене, махове и т.н.) и то поне 2 упражнения на става, после почвам разтягане, което е поне 20 до 30 мин, отделно работа с ластици за рамене ако имам преси,  после малко динамичен стречинг, малко кардио, загряване на мускулите, които ще тренирам с леки тежести и вече започвам да загрявам на първото упражнение. Докато стигна до работните тежести също отнема време. Отделно, почивам поне 5 минути между сериите, особено на упражнения като тяга, лег, клек и т.н. Даже на тях са повече. На асистиращите времето е до 5 мин., но не повече, даже на екстензиите почивам по 5 мин вече, а преди само пулса не можех да възстановя за толкова време на тези екстензии.
А от това разделяне на тренировката не виждам смисъл, само дето ще се разкарвам 2 пъти до залата и ще плащам 2 входа.

26.07.16
11:50

Абе, дори и половината време да ти отнема загрявката, пак много ми се вижда на мен. Хубаво правиш с това, че не прескачаш нищо, а си спазваш стриктно всичко, но много почивки на безсмислени упражнения, знам ли :)

Ясно. Просто - 5 часа. Е*асимо :D

26.07.16
12:01

казано от satisfaction на 26.07.16, 11:50:

Абе, дори и половината време да ти отнема загрявката, пак много ми се вижда на мен. Хубаво правиш с това, че не прескачаш нищо, а си спазваш стриктно всичко, но много почивки на безсмислени упражнения, знам ли :)

Не, загрявката не ми отнема половината време, най много ми е отнемала час и 30 мин, като в нея включвам и последната загряваща серия на тягата.Сега може и по - малко да отнема, зависи от това, какво ще правя и как ще процедирам.  Но през другите 3-3:30 часа гледам да си изпълня всичко пълноценно, защото на всяка серия се раздавам на максимум и вдигам такива килограми, които не мога да вдигна, ако почина 1 минута. Пробвал съм с 2 мин. почивка(понеже бързах) и мускулите просто отказваха. А ако си почина 4-5 мин. успявам да направя всичките повторения, дори и със зор.

26.07.16
16:58

Week 1 Day 2
Раменна преса седнал : 4х20 с 40кг
Задно рамо : 4х12 с 17,5кг дъмбели
Тесен лег : 2х20 и 2х15 с 50кг
Трицепс : 1х8 с 85кг и 2х10 с 70кг
Много повторения днес. Митко ми каза да не правя тежко, а да си намеря тежест, с която ще ми е добре да направя поне 20 повторения. На раменната преса първите 2 серии ги взимах за под 20 сек, а последните 2 за 20. Ей така от любопитство ми засичаха, не че нещо. :D На тесния лег трябваше да сложа 45кг, просто трицепсите се бяха напълнили с кръв и отказаха. Както и на скрипеца.
Но като цяло нямаше никакъв проблем с гърдата, което много ме радва. В събота пак така на лежанките, по - леко и по 20 повторения.

28.07.16
18:20

Week 2 Day 3
Клек : 4х10 с 90кг
Преден : 2х10 с 90кг
Екстензии : 4х12 с 40кг
Свежа тренировка.

Днес докато ходих до залата се случи нещо :
Може би не ми се беше случвало да се сблъскам с някой с колелото от 6 години, но днес се случи. Карам си аз от дясно и виждам, че един кара срещу мен, тоест той е от лявата си страна, а трябва да е от дясно, но си продължавам и като го наближих тръгнах наляво, за да се разминем. Само че, въпреки че  видя че аз тръгнах, реши да тръгне и той, после видя, че идва към мен и някаква паника го хвана, даже и спирачки не наби и се удари в задната ми гума. Аз останах на колелото си, но той се приземи на кълбета и колелото беше върху него. Слезнах, накарах му се малко и махнах колелото от него, подадох му ръка, а той даже не искаше да му помогна да се изправи, каза само ” няма нищо, няма нищо”, а очевидно му беше трудно да стане и остана да лежи. :D

30.07.16
18:12

Week 1 Day 4
Лег : 4х20 с 50кг
Горен лег : 4х20 с 40кг
Флайс : 4х15 с 8кг дъмбели
Странично чуково : 4х8 с 22,5кг

Мега жестоките крампи на гърдите след тренировка... едва успях да се изкъпя. По принцип винаги имам крампи в гърдите след съботната тренировка, но днес направо е прекалено... само леко да си свия раменната става към гърдите и веднага ме стяга. Не знам на какво се дължи, дефицит на магнезий - възможно е, въпреки, че съм пиел магнезий и пак съм имал крампи. Недостатъчни течности - невъзможно е това да е причината. За друго не знам.

01.08.16
19:25

Week 2 Day 1
Тяга : 4х6 с 165кг
Задно бедро : 4х12 с 65кг
Станах в 8 сутринта да чистя къщата и това май си оказа влияние. Не знам дали е от това, но като цяло при самата загрявка усетих, че нещо не ми е добре. Затова не вдигнах килограмите. И добре, че не ги вдигнах. Като цяло много по - тегаво дърпане на тези кг в сравнение с миналия път. На 4-тата серия 6-тото не можах да го заключа(за пръв път бях толкова близко) но съм го вписал, иначе на състезание не се брои.
На задното бедро вдигнах килограмите, заговорих се с някого и забравих дали съм направил 2 или 3 серии, но мисля, че бяха 3, направих още една и станах 4. Дано :Д
Другото беше горе-долу тежко, като цяло си личеше, че днес не е ден за вдигане на килограми.

02.08.16
16:52

Week 2 Day 2
Раменна преса седнал : 4х20 с 45кг
Задно рамо : 4х12 с 17,5кг дъмбели
Тесен лег : 4х20 с 50кг
Трицепс : 3х10 с 80кг
Тази седмица пак по 20 повторения, само че ще вдигам килограмите. На раменната вдигнах с 5кг, а на тесния лег не съм, защото миналия път не можах да ги взема, не се бях адаптирал.

П.С. Така като гледам, май няма да се пускам тази година на републиканското. Като махнем факта, че лекувам контузии и тренировките ми не са акцентирани върху подготовка за максимално вдигане, а по - скоро за възстановяване и добавим това, че тази година състезанието е още по-далече, отделно няма хора, които са съгласни да дойдат с мен, а да не говорим за превоз. Въобще за сега положението е зле и шансът да отида клони към 0. Яд ме е само,  защото поне един път щях да имам предимство от това, че съм роден късно - още влизам в категорията до 18г. Но за жалост, май ще се наложи да пропусна тази година.

04.08.16
21:09

Week 2 Day 3
Клек : 4х10 с 95кг
Преден : 4х10 с 95кг
Задно бедро : 4х12 с 75кг
Като цяло преди тренировката доста занимавка и даже закъснях, дойдох с 2 часа по-късно, отколкото ходя по принцип. На загрявката усетих, че ми е лошо и ми се повръща, но като започнах да клякам ми мина. Задните клекове минаха леко.
Но на предния първата серия ме хвана шокът, рязко ми причерня и едва не припаднах с щангата върху мен, първите 5 повторения не знам въобще как ги взех, виждах само черно, но овладях ситуацията и си направих серията. За втората починах повече и нямах проблем.
И като цяло след този преден клек, цялата тренировка ми беше едно такова замаяно и странно, но имах кръв в цялото тяло и бях много енергичен. НЕ знам какво стана :Д

П.С. В понеделник имам час за ЯМР, тягата не знам дали ще я правя пак в понеделник, или ще я изместя във вторник, защото ще има доста занимавка из тези доктори и болници.

06.08.16
17:11

Днешната тренировка въобще нямам желание да я описвам. Като цяло трябваше да правя 4х20 на 60кг, направих първата серия и на 18-тото повторение усетих леко опъване в гърдата, започнах да правя втора серия и още на 3-тото ме заболя, намалих на 40 на които направих 10-ка и пак ме болеше, накрая правих само с лоста и горната също само с лоста и пак усещах болка. От там нататък настроението ми рязко спадна и нищо не ми се правеше, забравих да правя флайс, ама то файда, като ме боли само с лоста като бутам, сигурно и с 4кг дъмбелите няма да мога да правя.
Направих си бицепса и корема, разтегнах и си тръгнах.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1