Статиите за псоаса са за обща профилактика на тазовата област.
Понеже имам някаква представа за възможностите и за физическата активност като цяло на Веси, си позволих да и препоръчам да акцентира върху една две пози от йога, да задържа по-дълго в тях.
Във всяка друга ситуация бих се придържала към съветите за мазане с арника, масаж и почивка. Оптимизиране на стойката и движенията биха били от полза. Както и среща с компетентно лице.
казано от Vess на 25.01.17, 10:05:
Хехехехе Маданец, всъщност важно беше да прочета и трите статии за Илиопсоасът. Там е обяснено добре и има показани упражнения ;)
Санчо, не съм пазарувала вчера в Лидл, но сега ти ми напомняш да мина тия дни :*
Аз реших, че става въпрос за нещо, което го няма в, иначе прекрасните, статии за илиопсоасът :)
То пък ще дойде индивидуално, за което трябваше да се сетя.
Марги, благодаря - писали сме едновременно.
Веси, успех !
Мнението беше редактирано от Маданеца на 25.01.17 13:01.
казано от doni dimitrov на 25.01.17, 10:59:
казано от kaloyan на 23.01.17, 15:24:
казано от Vess на 22.01.17, 13:26:
Благодаря, Марги. Ни най малко съм очаквала, че може да е травма от бягане. Склона съм обаче да мисля, че може да е следствие от неправилно движение, дисбаланс в тазовите мускули при ротация.
Много ще съм ти благодарна за специалните движения за разтягане, ако искаш може и на лични.За съжаление от бягането идват най-извратените болежки. Един от колегите ми имаше подобен проблем, докато го диагностицират и докато започне да прави нещо и да се оправя, мина доста време. След това започна йога и не съм го чувал да се оплаква.
Там точно около таза се появяват всякакви болки при бягането. Аз имах този проблем с ITB и при мен хем коляното, хем горе в таза, бая време мина докато се оправих напълно.Абсурд ,от бягането не може да има никакви болежки.
90 процента от средностатистическите любители спортисти и не само ,не могат да бягат правилно.
И нямат физика да бягат, стъпалата са им слаби,тежки са, тромави.....
Примерно, в боините изкуства популярния нисък ритник в бедрото ,известен като лоукик изглежда лесен и всеки го рита
и си мисли ,че го може.
Истината е ,че е изключително труден и изисква много практика, време ,за да се удря бързо, точно и болезнено за противника ,без ти да си трошиш крака..мога да науча всеки да го прави, стига да иска даааа..... Само че и мен ме е учил как да ритам ,човек със сериозна травма в пищяла и аз съм възприел след сериозна травма в пищяла.
Така и за бягането,нещо толкова естествено за човека. Навремето като младеж, работех в една фирма и след бачкане играехме футбол с колегите.Един път нямахме вратар и сложихме програмиста ,след дълги увещания...на другия ден, освен зверската мускулна треска от която не можа да стане два дена, програмиста си беше травмирал жестоко и кръста.......поздрави
И си прав, и не си прав :) Толкова много различни идеи изказа.
1. Бягането е спорт, който изисква изключително много самодисциплина и съсредоточеност
2. Бойните изкуства отново изискват самодисциплина и съсредоточеност
3. Програмирането изисква самодисциплина и съсредоточеност, и мисъл
Поздрави
25.01.17
13:39
Именно и мисъл,не само програмирането.
Бягането може и да е спорт ,но може и да не е.
Идеята ми беше ,че не бягането е причина за болежки ,а липса на мисъл ,както ти каза ..поздрави
Една статия като по поръчка:
http://running-academy.bg/бягането-и-пириформис-синдром/
Всяка дейност може да носи негативи, когато се прекалява или е извън възможностите ни.
Бягането е силно травматично упражнение.
казано от Маданеца на 25.01.17, 12:59:
Аз реших, че става въпрос за нещо, което го няма в, иначе прекрасните, статии за илиопсоасът :)
То пък ще дойде индивидуално, за което трябваше да се сетя.
Марги, благодаря - писали сме едновременно.
Веси, успех !
Не мога да преценя дали тона е саркастичен или не, така че просто ще отговоря. :)
Нещата, които съм писала на Веси не са чак толкова индивидуални. Предложих и ги изхождайки от болежки, които и аз и Слави сме имали извършвайки подобна дейност. Ако имахме възможност да се видим и да изпробвам повече неща, биха били доста по-персонализирани. При все че нямаме тази възможност, не съм в състояние да и дам оптимални съвети. Все пак са някакви насоки. :)
Мнението беше редактирано от Margi на 25.01.17 13:51.
Благодаря много на всички за мненията по въпроса с моите болежки. Копирвам си писанията от предната страничка тук с риск да се повторя :
...За съжаление при мен проблема се появи още дооооста назад във времето, когато още не се занимавах нито с бягане, нито фитнес, кросфит и т.н. Тогава ходих единствено на Тае Бо. Когато за първи път започна да ме боли кръста в страни, болката слизаше и към крака надолу. Правиха ми снимка на таза и ми казаха, че имам някакво несрастване на не знам точно какви дъги ( беше доста отдавна и снимката не е у дома в момента, за да видя точно ). Обясниха ми, че може да е от претоварване, от работата на стол, неправилна стойка и т.н. От тогава ( преди поне 10 - 11 год. ) от време на време се появява болката и отшумява. Появява се понякога и при МЦ, и при вдигане на тежко също, при продължително стоене права...
Факт е, че така както болката идва буквално изведнъж, така и си отива. За два дни с препоръка от Марги да обърна внимание на дадени движения и задържане, всичко отмина.
Аз продължавам да си мисля и май ще почна да твърдя, че всичко е свързано повече и с периода около и след МЦ. Защото почти всеки мес. го има това неразположение, кога по-силно, кога не толкова. Сега покрай малкото човече имам и доста вдигания, усуквания ... абе неправилни движения ( а тя все пак е близо 11 кг. ), които си товарят хич да не е.
Поздрави!
Мнението беше редактирано от Vess на 25.01.17 15:55.
Добро утро!
25/01
Вчера бягах сутринта на гладно. После ходих за дребната, после на гости и по обяд у дома. Раздвижих и вкъщи малко. Сряда без йога.
Бягане 8К за 45:07 мин.
11 пъти:
6 лицеви опори
12 динамични напада
Храната :
- 2 - 3 някакви бисквитки овесени* с кафе на гостито
- 1 кюфте, салата бяла ряпа с моркови, 1 малка филийка* с мед* и тахан*
- 4-5 бисквити РК с мляко* с нес кафе и мед*
- банан
- салата ферментирало зеле, маслини,м 2 кюфтенца от мл.месо, яхния червена леща, чаша червено вино
- слънчогл.тахан халва
Днес йога.
Хубав ден (sun)
Мнението беше редактирано от Vess на 26.01.17 09:06.
Привет :)
26/01
Вчера дребната беше в яслата до обяд. Закусва и обядва там. Но започна да се усеща още като я водя и реве още в началото :( Защото първите два дни не знаеше какво се случва, но вечеееее (tmi) Знам, че за майките е по тежко и го изживяваме повече от децата, и че ще свикне, ама ... така ми се къса сърцето като я слушам как реве ;(
Айде стига мрън .... отчета :
Йога 60 мин. (sun)
Храната :
- 1 кюфте, ферментирало зеле, 1/2 филия квасен хляб* с мед* и тахан*
- банан, 5 бисквити РК
- ябълка
- салата зеле, маслини, бъркани яйца* със сирене, батат, чаша червено вино
- шоколадово-кокосово кремче с мед*
Голям студ днес....омръзна ми вече все да е студено (dull)
Весел петък (mooning)
Добро утро :)
27/01
Вчера бягах сутринта на гладно. Ужасно студено беше, много заледено, и много ми се пишкаше (tmi) По обяд взех децата от ясла и градина и цял следобед с тях у дома. Малко дремнах на обед и после готвене. Вечерта йога.
Бягане 5,200К за 31 мин.
Раджа ащанга йога 80 мин. ( не е моята йога и моя учител, твърдо не! )
Храната :
- кафе
- сусамка
- розов домат с овче сирене, малко батат, крем супа тиквички, 5 фурми с тахан*
- 5 бисквити РК с кафе и мляко* и 1 ч.л.мед*
- 1/2 ябълка
- салата Айсберг, репички, лук и розов домат, маслини, задушени пил.дробчета, лук и кафяв ориз, чаша червено вино
- 40 гр. черен шоколад
Днес ми е ден без йога, но ще трябва да си направя практика, макар и кратка сигурно, защото снощната не я броя. Загубено време! Ужасно студено студио. Вкочаних се. Много приказки с минимални действия :@
Хубава събота Ви желая (F)
Два дни почивка ;) Така се получи. Вчера по обед едни бързи поздрави и това беше. Днес не остана време да бягам. Но, каквото такова. Пътувахме извън града събота и днес се прибрахме късно следобед. Мъжо имаше записан час за тенис, аз трябваше да пазарувам и готвя и реших, че няма да излизам да бягам посреднощите ;)
28/01
Слънчеви поздрави 20 мин. ( А и Б х 5 )
29/01 - нетренировъчен.
Храната :
И двата дни равномерно - балансирана. Като събота вечер имаше и домашна торта. Основно домашно приготвена, без купешки боклуци.
Не съжалявам, че не бягах. Явно съм имала нужда от малко почивка. Не че много съм се преуморила тази седмица, но ....
Доста ми е притеснено ... дребната е стресирана от промяната с яслата :( Постоянно е залепена за мен като пиявица, не мога да изляза от стаята. Постоянно реве за мен (dull) А не беше така до преди да тръгне на ясла ... Явно доста тежко понася раздялата и й е тежко и тъжно (shake) Тя винаги е била доста общителна и се заиграваше с всеки, усмихваше се и не се притесняваше, когато не съм наоколо. Ноооооо.....сега е кошмар :( Дано мине бързо тая адаптация и ходи с желание (shake)
И така.
Лека и спокойна нощ (wave)
Мнението беше редактирано от Vess на 29.01.17 20:54.
Добър вечер 8-)
30/01
Бягане 10К за 58:17 мин.
Йога 40 мин. :)
Хубаво си тичах на гладно сутринта, после ранния следобед йога, кой като мен нали. Е що да не си разбия крака в спалнята на ръба и да взема да си счупя кутрето на десния крак, а ??? :@ (tmi) (envy) И ся кво ??? В бокса за неопределено време.....ппппфффффф..... Е, царица съм на нелепите контузии значииии (headbang)
Поду се доста и стана синьо-лилаво (shake) Не знам да ходя ли изобщо до доктора ??? Ще ме прати на снимка, то е ясно. Ще ми потвърдят, че е счупено и какво? То не се гипсира. Мисля да го превържа към съседния пръст да го обездвижа някак си.
Не знам с нещо мога ли да мажа ???
Храната :
- кафе с кокосово масло*
- 3 яйца* в масло, ферментирало зеле, няколко маслини
- нес кафе със сметанка и мед*
- банан и 5 фурми с тахан*
- салата прясно зеле с моркови, маслини, пил.печ.бутче с гъби, картофки и грах, чаша червено вино
- мляко с грис, подобрено с какао и мед* ( десерта от ДК на дребната ;) )
Лека Ви вечер!
Аз отивам да си ближа раните ... хлъц, хлъц, хлъц :(
Иди на лекар. Би трябвло да го наместят, за да не зарастне накриво...поне така мисля.
31.01.17
08:43
казано от Vess на 30.01.17, 21:49:
То не се гипсира. Мисля да го превържа към съседния пръст да го обездвижа някак си.
Не знам с нещо мога ли да мажа ???
Напротив, гипсира се и то точно към съседния пръст и през ходилото.
Иначе може да го мажеш с алгезал и да пиеш остеогенон.
Веси ужасссс. Гипсира се и още как. По-добре да го оправят, защото после ще ти създава дискомфорт. Отиди поне на снимка.
Веси, съжалявам да чуя, че си пострадала :(
Детето си счупи кутрето на единия крак преди година и половина, ама така, че чак беше отишло в друга посока :( Не го гипсираха. Наместиха го само и го фиксираха към съседния пръст с лейкопласт, който сами подменяхме. От травматолога, който се погрижи за него тогава научих за хомеопатичния препарат Траумил, който много добре повлиява на съседните разкъсани меки тъкани и намалява отока.
Отиди да те снимат и да те наместят поне...
Мнението беше редактирано от Светлето на 31.01.17 11:52.
Хомеопатия? Сериозно ли? Разбирам да го пиете това плацебо при настинки и др. подобни неразположения, минаващи бързо и от само себе си, ама при счупвания... нямам думи...
Не за самото счупване, а за разкъсаните и натъртени, околни на него меки тъкани, написала съм ;)
Силно съм предубедена към хомеопатията като цяло, но специално това помогна на детето ми и не виждам лошо да споделя.
Тъй. Ходих. Снимка имам, няма счупване! Ура :)
Яко съм го натъртила явно. Признаците оток и посиняване са точно като при счупване, но снимката казва друго.
Ще си го залепям за другия пръст известно време и това е.
31/01
И днес раздвижих. Не мога да бягам, и на йогата ми пречи болката в пръста, доста асани въобще не мога да ги правя, нооооо лицеви опори и клекове мога да правя ;)
До обяд изцяло по болници, кабинети и т.н. После пазар и стана обяд и трябваше да вземам дребната от ясла. После с нея, разходка малко и обеден сън. Тренирах докато седеше на гърнето след като се събуди следобед, и й беше много забавно :P
Лицеви опори 7х10
Клекове СТ 7х20
Коремни преси - 2 вида 3х20 от всеки
Стойка на глава
Храната :
- кафе с кокосово масло*
- пиле печено, салата зеле с моркови, резен кашкавал
- 1 банан и 1 ябълка
- 2-3 бисквити РК
- зелена салата с лук и розови домати, маслини, печ.пил.бутче и задушени картофки с гъби и крах, чаша червено вино
- 40 гр. шоколад
Успокоих се, че не е счупен пръста. Днес доста по-малко ме боли. Ще мине.
Лека вечер (F)
Добър вечер!
01/02
Започна и втория месец от годината. Честит Трифон Зарезан (d)
До обяд задачки имах разни + пазар. После за дребната от ясла и у дома. Ранния следобед йога. После занимания с детето, готвене и деня мина.
Ащанга йога 45 мин. ( поздрави, пози от стоеж, обърнати и заключителни )
Все още има лек дискомфорт при Jump Through Jump Back и затова само толкова днес.
Храната :
- кафе с кокосово масло*
- 3 яйца* в масло, салата розов домат с овче сирене, 1 филия квасен ръжен хляб* с мед* и тахан*
- 3 бисквити РК с кафето след обяд
- 3 фурми с тахан*
- зелена салата с лук, репички, краставица, маслини, скумрия печена и задушени карфиол, моркови и броколи, чаша червено вино
- 40 гр. черен шоколад 74%
Дребната нахрани всички бебета у дома и после седна да работи :D
Мнението беше редактирано от Vess на 01.02.17 22:16.
02/02
Нормален четвъртък. Първо заведох децата по обектите им ;), после спортувах, пазарувах, малко шетане, готвене и дойде време да ги вземам.
Бягане 9К за 53:28 мин.
Слънчеви поздрави 3А+2Б
11 кръга:
5 лицеви опори
10 скачащи напада
Стойка на глава
Храната :
- 1 банан и пакетче солети (tmi)
- 1/2 скумрия със задушени моркови, карфиол и броколи, 1 филия квасен хляб* с мед* и тахан*
- банан и 3 фурми с тахан*
- салата розови домати, краставица, лук и много магданоз, маслини, гъби с ориз басмати на фурна, 3 яйца*, чаша червено вино
- 40 гр. млечен шоколад с цели бадеми
И малко фото. Скоро не бях се кифлила :D
Мнението беше редактирано от Vess на 02.02.17 21:15.
03/02
Вчера много хубаво слънчево време във Варна. Реших, че мога да се възползвам и тичах едни 5К. После малко поздрави след бягането и толкова с активностите. Дойде време да вземам дребната, после с нея малко навън на въздух.
Бягане 5К за 28:24 мин.
Слънчеви поздрави А+Б х 5
Храната :
- сандвич печен с кашкавал
- палачинка от банан и яйца* с мед* и тахан*
- 5-6 бисквити РК с кафе
- ябълка
- зелена салата с лук и розови домати, маслини, 2 кюфтенца от мляно месо, задушен ориз басмати с гъби, чаша червено вино
- 40 гр. чер.шоколад, парче слънчогледова тахан халва
Хубава и слънчева събота Ви желая (sun)
04/02
Движението:
Ащанга йога 60 мин.
Храната :
- кафе с кокосово масло*
- банан и 4 фурми с тахан
- няколко гигантски солети с овесени трици
- розов домат, 3 яйца* в масло
4-5 бисквити РК с нес кафе с мляко и мед*
- ябълка
- зелена салата с лук и краставица, маслини, яхния червена леща със зеленчуци, 2 кюфтенца от мл.месо, чаша червено вино
- парче слънч.тахан халва
Нещо ме е налазило и се опитва да ме събори :@ Носа ми тече, очите ми сълзят, много неприятно. Не че правя нещо по въпроса, ама да се оплача :D Освен това задно бедро на десния крак ( biceps femoris ) доста ме тормози, особено в Прасарита падотанасана и Курмасана. Нещо съм го претоварила май ...
И днес е доста слънчево, така ще е и цял ден обещаха ;) Още малко да се стопли и излизаме навън (sun)
Хубава неделя (F)
Добро утро (sun)
05/02
Движението:
Разходка 5К
Бягане 5К за 27:37 мин.
Храната :
- кафе с кокосово масло*
- филия квасен хляб* с мед* и тахан*
- салата розови домати и краставица, 3 яйца* в масло
- ябълка
- банан и фурми с тахан*
- зелена салата с лук и домати розови, маслини, яхния червена леща с 2 кюфтета, чаша червено вино
- крем* от фурми, кокосово мляко, какао и кокосови стърготини (inlove)
Вчера излязох да бягам с надеждата да се подобрят нещата с настинката ми. Чувствах се долу-горе в кондиция. Изпотих се хубаво но вечерта пак ми беше кофти ....
Малката ми прасковка днес не плака изобщо като я оставях в яслата. Денят ми започна чудесно (sun)
Хубав понеделник и на Вас (F)
Ще се отичам за два дни, че вчера нещо се замотах.
06/02
Движението:
Ащанга йога 60 мин.
Храната :
- доядох кюфтенцата с червена леща яхния, салата зеле с моркови, маслини, ябълки, банан, тахан* и мед*, скумрия печена, картофена салата, чаша червено вино
07/02
Движението:
Бягане 10К за 57:27 мин.
13 кръга:
5 лицеви опори
10 ходещи напада
Храната :
- яйца* бъркани с банан на тиган, кисели краставички, филия дом.хляб* с кашкавал печена, ябълка, шепа печени фъстъци и орехи, салата зеле с розови домати, маслини, пак скумрия и картофена салата, чаша червено вино
Може и да е имало нещо, което пропускам ;)
Вчера иначе се разходихме хубаво с Петьо. Водих го на преглед профилактичен при зъболекар и използвахме времето за разходка. Чудно беше. За разлика от днес .... от сутринта започна да вали, така ще е цял ден мисля ....
Здравейте :)
08/02
Движението :
Ащанга йога 40 мин.
Храната :
- кафе с кокосово масло*
- салата моркови, 3 кисели краставички, 3 яйца* в масло
- 4-5 бисквити РК с кафе
- 1/2 банан и 1 ябълка
- 3 фурми с лешников тахан* (nlove5)
- зелена салата с лук и розови домати, маслини, миш-маш*, чаша червено вино, филия квасен хляб*
- 2 реда черен шоколад
Нормален ден, но доста студен. Пазаруване, шетане през деня. Следобед за децата, после у дома на топло.
Пръста ми не минава ей....боли си още, и отока си седи. Посиняването мина, но все още е надут и си боли. Дали защото не спирам да бягам не знам....макар, че единствено в маратонка не ме боли като вървя и бягам. В обувки ми е ужасно неудобно и некомфортно :(
09/02
Движението:
Бягане 7К за 40:37 мин.
Йога 35 мин. ( поздрави и пози от стоеж само (МЦ) )
Храната :
- 2 варени яйца* и филия квасен хляб* с масло
- миш-маш*, кисели краставички
- банан с лешников тахан*
- ферментирало зеле, маслини, пил.пържола от бут печена с ориз басмати и моркови, чаша червено вино
- 2 реда черен шоколад с лешници
Много трудно се навих да изляза да бягам .... нещо ми е супер студено, стегнато, не мога да се отпусна .... но пък така хубаво се получи.
Йогата и тя много приятна, макар и съкратения вариант.
Дребната се адаптира сравнително бързо към яслата. Оставям я сутрин ухилена, и такава си я вземам. Спокойна съм, че там е добре.
И така.
Хубав петък от мен (F)
Веси, точно пи време на МЦ йогата ти не трябва да включва поздрави и само една-две пози от стоеж, при това с опора. Тогава се правят основно пози от седеж с наклон напред, така че да се подпомогне изхвърлянето на това, което трябва да излезе. + ресторативни, разбира се, тъй като това е време за почивка. :)
Нещо като това на снимката.
Всички от момичетата с които правим подобни практики по време на техния МЦ отбелязват значително по-лекото му протичане в следващите месеци и намаляване симптомите на ПМС.
Мнението беше редактирано от Margi на 10.02.17 09:22.
казано от Margi на 10.02.17, 09:19:
Веси, точно пи време на МЦ йогата ти не трябва да включва поздрави и само една-две пози от стоеж, при това с опора. Тогава се правят основно пози от седеж с наклон напред, така че да се подпомогне изхвърлянето на това, което трябва да излезе. + ресторативни, разбира се, тъй като това е време за почивка. :)
Нещо като това на снимката.
Всички от момичетата с които правим подобни практики по време на техния МЦ отбелязват значително по-лекото му протичане в следващите месеци и намаляване симптомите на ПМС.
Марги, благодаря много. Ще го имам в предвид за напред. Аз даже съм чела, че и първите три дни е препоръчително изобщо да не се практикува ( това в книгата на Кино ).
Това е защото ащанга е не-адаптивна практика и не може да се модифицира според индивидуалния случай и ситуацията. Но ако човек знае повече, и ако МЦ не е от най-тежките (силни болки и обилно кръвотечение), може спокойно да си прави практика, която е благоприятна.
Това да кажеш “по време на МЦ не бива да се прави йога”, е същото като “по време на бременност не се прави йога/тренира”. Нито МЦ, нито бременността са болести, това са нормални състояния на женския отганизъм, и в случай че няма патология, адаптираната практика може да повлияе само положително. :)
Така че, ако ти се почива - почивай, ако се чувстваш ок и ти се практикува - практикувай, но с позите, адаптирани към този период от месеца. :)
Добро утрооо :)
10/02
Движението :
5 кръга:
10 лицеви опори
20 отпада ( х 10 на крак )
Малко по-късно кратка МЦ йога около 20 мин.
Храната :
- кафе с кокосово масло*
- печени бадеми и лешници, парче дом.питка, малко уиски ( почерпка за здравето на едно малко юначе )
- банан и няколко фурми със малко сусамов* и малко лешников* тахан
- ябълка и 1/2 портокал
- 1/2 банан
- зелена салата с лук, краставица, репички и авокадо, маслини, пил.пържола печена с ориз басмати и моркови, чаша червено вино
- 2 реда черен шоколад
Вчера добре, че раздвижих сутринта. На обед ходих на изписването на бебчето на братовчед ми, не ме оставиха да си тръгна обаче и хайде у тях за почерпка ииииии се прибрах по-късно от планираното. Имах време малко да хапна, пазар и дойде време да прибирам децата. Малкото фъстъче е прекрасно (inlove)
Днес май ще бягам. Утре пътуваме за кратка 3-4 дневна почивка и там искам хуууубаво да си почина. Да не мисля за спорт и т.н. Може би в басейна ще се топя обаче :)
Приятна събота драги ми смехурковци (F)
Мнението беше редактирано от Vess на 11.02.17 08:46.
БърЗ отчет за вчера, че почивката започна :)
11/02
Движението:
МЦ йога 30 Мин.
Бягане 5К за 28:22 Мин.
Храната:
- кафе с кокосово масло
- банан, овес, тахан
- филия дом.хляб с мед и тахан
- портокал
- зелена салата с лук и розови домати, маслини, свински бут печен, печен пипер с лук, филия дом.хляб, чаша червено вино
- 2 реда чер.шоколад
Няколко дни не мисля да се отчитам. Ще си почивам, до колкото може да се почива с две деца :D
Почивката свърши ;) Добре си прекарахме, като изключим, че не сме спали хубаво 3 нощи :D, бива. Много сополива дребната и се дави нощем в храчки ... пппфффф .... по мои наблюдения е само сополи, пробиващи два кътника и един кучешки, но следобед имаме час за преглед и ще видим. След 3 седмици плътно на ясла, дано е само това.
Сега да не се отклонявам от смисъла на спортния дневник ;) За 4 дни почивка, във вторник не издържах и разкърших леко телеса в стаята, докато мъжете бяха на пистата и дребната спеше ;)
12/02 - 15/02 - 1 тренировка :
5 пъти :
10 лицеви опори
20 клека СТ
Слънчеви поздрави А+Б х 5
Стойка на глава
Храната :
През цялата почивка храната на ресторант. Сутрин основно яйца, зеленчуци и някоя филийка с масло, по обед супа, салата някаква, следобед плодчета, на вечеря салата някаква с пържола и зеленчуци на скара. Това беше в общи линии през целия престой.
Мнението беше редактирано от Vess на 16.02.17 09:46.
Добро утро (sun)
16/02
Движението :
Йога 40 мин.
Бягане 7,200К за 39:55 мин. (inlove)
Храната :
- кафе със сметана и мед*, банан
- яхния червена леща с 1/2 филия дом.хляб*
- 4 оризовки а мед* и тахан*
- ябълка
- салата прясно зеле с розов домат, маслини, пиле печено с елда* и зеленчуци, филия дом.хляб*, чаша червено вино
- домашно сладко от смокини* с кокосова захар* и лешников тахан* (inlove) ( тази комбинация води до пристрастяване )
Хубав слънчев ден беше вчерашния. Разходка около 3К с количката и дребната, съчетана с якото пазаруване разбира се. После у дома, готвене, йога и стана време да ходим до докторката. Само воднисти сополи, които я давят. Тръгнали са 3 кътника да избиват и е веселба (tmi) Надвечер и бягах. Ммммммм, чудничко. Сега обаче започвам да се ориентирам към кратки и по интензивни тренировки, че от сряда времето ми ще е .... мираж. Няма се сдухвам от сега обаче, знам че ще се организирам и ще се справям с тренировки, работа, деца и домакинство (muscle)
Хууубав и много слънчев петък Ви желая (sun)
Добро утро (sun)
Не ме питайте кога станаха моите двамата щурчовци (tmi) Както имах планове да бягам сутринта докато спят.....добре, че ги отложих за по-късно ;)
17/02
Движението :
1. Лицеви опори 3х10
Клекове 3х20
2. 5 кръга :
5 обръщане и пуш преса @ 16 кг. ( х 5 с всяка ръка )
10 гоблет клека @ 16 кг.
3. Лицеви опори 3х10
Скачащи напада 3х10
Храната :
- банан и 1 варено яйце* с мед*
- пил.супа с филия квасен лимецов хляб*
- резенчета бананов чипс, супени боровинки и кайсии, 2-3 парчета портокал
- зелена салата със зеле, лук и репички, маслини, 2 стръка зелен чесън, печено пиле с елда и лук на фурна, 1 бира
- 3-4 бисквити РК с фъстъчен крем
Хубава и слънчева събота (sun)
18/02
Както казах в горния пост, имах планове сутринта да бягам, но в последния момент реших да остана за йога, а да бягам през деня. И добре, че така реших, че моите и двамата наскачаха рано рано, то и йогата ми прекъснаха ама ... поне си бях в нас. Че дребната с рев скочи пппффффф...... Горкото....тръгнали са кътници три и много я мъчат :(
По същество :)
Движението :
Йога сутринта 40 мин.
Бягане 11К за 1 час и 01 мин. (sun)
Храната :
- кисело мляко с овес, чиа, банан, стафиди и сушени червени боровинки
- 3 оризовки с мед* и тахан*
- 3 яйца* в масло, кисело мляко, филия дом.хляб*
- резенчета портокал, малко сушени плодове
- зелена салата с краставица и лук, маслини, пил.супа с филия дом.хляб*, чаша бира
Хубава неделя (sun)
Днес не е така слънчево от сутринта, но пак ще сме навън по обед :)
Добро утро (F)
19/02
Движението:
Около 3К разходка с пазаруване ;)
Йога 30 мин.
Храната :
- 1/2 филия* с мед* и тахан*, 1 банан
- 3 яйца*, няколко мариновани краставички
- ябълка, няколко крекера*
- 5 фурми с тахан*
- зелена салата с лук, чесън, репички и краставица, маслини, скумрия печена, варени картофки, чаша бира
- 5 бисквити РК с млечно кремче от ДК на дребната
Разходката беше преди обед. После от обяд нататък цял ден у дома с децата и домакинстване. Мислех даже да не тренирам. РАзпънах постелката само за поздрави, но .... си направих кратката практика :)
Днес децата и мъжо пак в матрицата ;) От сряда и аз (shake)
Хубава и спорна седмица!
Добро утро (sun)
20/02
Движението:
Бягане 7,200К за 41:27 мин.
Ащанга йога 60 мин. (sun)
Храната :
- кисело мляко с овес, чиа, банан и стафиди
- филия* с масло и 3 варени яйца*, маслини
- портокал, 1/2 банан
- зелена салата с лук, чесън и розови домати, маслини, скумрия печена, варени картофки с лук, чаша бира
- 2 реда черен шоколад
Бягането вчера голям мор (dull) В началото силен вятър ме духа здраво, а после пък пороен дъжд ме валя (rain) Оцелях де ;)
Йогата идеално (nlove5)
Тъй както ми е последен ден айляк, тъй ще вземам децата на обяд и имаме малко задачки (dull)
Хубав и слънчев вторник (sun)
Добър вечер 8-)
21/02
Днес само бягане. За друго нямах време, сили и .... желание май ;)
Бягане 5К за 26:48 Мин
Храната:
- банан и фурми с тахан*, филия* с масло и сирене, няколко солени крекера, зелена салата с лук, чесън и краставици, маслини, яхния червена леща с много зеленчуци, чаша бира, два реда чер.шоколад
Взех децата на обяд. По прегледи ги водих, пазар. После у дома шетане, готвене и деня мина.
Бягах сутринта на гладно иначе.
Утре всички по обектите ;)
Лека нощ !
Мнението беше редактирано от Vess на 21.02.17 23:05.