15.02.2017 - Тренировъчен
Сън: 71/2 часа
ХРАНА (цел до 1660 ккал)
- 2 яйца, 1/2 авокадо, 2 пр. фпх
- равиоли с телешко и доматен сос, зеленчуци China mix, 1 варено яйце
- дом. кисело мляко с протеин и ядки кашу, 1 ябълка
- 1 варено яйце, извара, моркови, 2 оризовки
- протеин с топла вода
- 2х еспресо, бцаа
ТРЕНИРОВКА - Дърпащи
1. Мъртва тяга - 10 @30кг / 4 @50кг / 4х6 @60кг
2. Набиране раменен подхват - 3+4 / 2+5 / 3+4 / 2+5
3. Едностранно гребане с дъмбел - 3х8 @18кг
4. Хоризонтални набирания - 3х6
5. Хай пул с крив лост - 6 @20кг / 2х8 @17.5кг
6. Едностранно изнасяне на дъмбел встрани - 3х10 @5кг на ръка
7. Сгъване за бицепс с лост - 3х10 @10кг
8. Повдигане на крака от лег (с повдигане на таза) - 3х12 +5кг на глезените
9. Руски туист с 10кг диск - 3х30
10. Планк, с преминаване в позиция на 1 крак - до отказ
Ооо много обичам дърпащи!
Тъй, за набиранията. Правя ги 2 или 3 повторения сама и допълвам до 7 с ластика. Това, което забелязвам е, че може би трябва да се хвана една идея по-тясно. Другото е, че винаги на последното повторение много бързам да слизам. Но си отчитам напредък, че мога да си издърпам задника поне 3 пъти и то прилично :D Поне имате представа и на какво точно се набирам.
Aко някой има забележки или съвети, с удоволствие ги очаквам :)
15.02.17
22:52
@Sanya, гърбът ти е просто страхотен! (inlove)
Може така да ми се струва, но гърбът ти не участва много в набирането. Дърпаш на ръце и рамо.
Just Do It, мила си, благодаря :)
казано от Margi на 15.02.17, 23:03:
Може така да ми се струва, но гърбът ти не участва много в набирането. Дърпаш на ръце и рамо.
Марги, старая се да дърпам с гърба максимално наистина. Гърдите ми да вървят нагоре към лоста и да не разчитам толкова на ръцете и раменете. Вторият клип е на 3та серия, ако визираш него, там вече съм изморена определено. Преди, когато ползвах гърба още по-малко усещах напрежението именно в ръцете. В случая го усещам повече в гърба... Но ми предстои да продължавам да опитвам, докато ги докарам както трябва :)
Всъщност, на първия клип ми направи впечатление. Аз бих пробвала да повдигна гръднта кост и да тегля нея нагоре, а раменете да раздалеча встрани. В действителност, и при мен винаги се е получавало дъепане с рамемете, но аз просто се набирам един път на шест месеца, не е моето движение. Но ако го правиш редовно, бих препоръчала да включваш гърба. :) Може с малко по-сееиозен ластик да пробваш.
Мнението беше редактирано от Margi на 15.02.17 23:26.
Всеки път си повтарям - “С гърдите нагоре, с гардите!” Да, искам максимално да включа гърба и може би в успореден хват успявам най-много.
За сравнение това са първите ми опити в набиранията от преди почти година. Може би ако по-целенасочено ги правих щях да съм доста по-далеч сега, но пак гледайки този клип имам прогрес :)
Благодаря!
Това са чин ъпс, а не пул ъпс. Нормално е при това упражнение да се “дърпа на ръце и рамо”. Гърбът би се включил по-скоро при пул ъпс.
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 16.02.17 08:20.
Кико, в България все набирания им казваме :D Иначе може би си права, но надхват не мога и май и не искам да се набирам :)
16.02.17
08:59
Това е любимото ми упражнение :) Много хубави са набиранията ти , освен това, че наистина си изморена и набиранията с ластик на първия клип са с малка амплитуда.
казано от Кико Сан на 16.02.17, 08:15:
Това са чин ъпс, а не пул ъпс. Нормално е при това упражнение да се “дърпа на ръце и рамо”. Гърбът би се включил по-скоро при пул ъпс.
Дали?
казано от Ilstrong на 16.02.17, 09:01:
Дали?
Чин ъп активира бицепса определено повече, отколкото трапезоид, но зависи естествено и от други фактори като ширина на хвата. Черпя информация от гугъл и личен опит. Ти си прав да подставяш под съмнение, написаното набързо от мен мнение. Наистина има различни фактори. Не искам да спамя, поздрави на Саня за демонстрацията.
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 16.02.17 09:47.
казано от Кико Сан на 16.02.17, 09:47:
казано от Ilstrong на 16.02.17, 09:01:
Дали?
Чин ъп активира бицепса определено повече, отколкото трапезоид, но зависи естествено и от други фактори като ширина на хвата. Черпя информация от гугъл и личен опит. Ти си прав да подставяш под съмнение, написаното набързо от мен мнение. Наистина има различни фактори. Не искам да спамя, поздрави на Саня за демонстрацията.
Набирането подхват има потенциала да натовари гръбната мускулатура много по-комплексно и качетствено от надхвата. Ти много правилно си написала, че това зависи и от други фактори :)
Аз се позовавам на личен опит, Гугъл не е замесен...
Поздрави!
16.02.17
11:40
казано от Margi на 15.02.17, 23:03:
Участва и точно той я лимитира, защото още и е слаб. Особено добре се вижда на последното повторение, когато е снимала в профил.
Не знам дали да се радвам, че все пак използвам гърба или да “садвам”, че е все още слаб :D
Супер, мерси!
П.П. Аз мисля, че при успоредния хват ми се получават малко по-добре нещата, но докато не кача клип, мога само да си гадая :)
16.02.2017 - Почивен
Сън: 71/2 часа
ХРАНА (цел до 1500-1550 ккал)
- овесени палачинки с кокосово масло и мед, купичка кис.мляко
- равиоли с телешко и доматен сос, задушен зелен боб, 1 варено яйце, 1/4 авокадо
- дом. кисело мляко с какао, ядки кашу
- пил.гърди, червено цвекло с оцет и зехтин, 1/4 авокадо
- еспресо, нес кафе със суха сметана
17.02.2017 - Тренировъчен
Сън: 8 часа
ХРАНА (цел до 1660 ккал)
- 2 яйца, бучка краве сирене, 2 пр. фпх
- равиоли с телешко с доматен сос и зеленчуци микс, парче пилешко
- дом. кисело мляко с протеин и ядки кашу, 3 оризовки
- пил.гърди, моркови, червено цвекло
- 2х еспресо, бцаа
ТРЕНИРОВКА - Крака
1. Преден клек - 10@лост / 8 @25кг / 4х6 @35кг
2. Румънска тяга с дъмбели - 4х10 @2х15кг
3. Степ ъп на висока пейка (дъмбели в ръце) - 3х10 @2х5кг /повт на крак
4. Глутеус мост с щанга - 10 @50кг / 2х10 @60кг
5. Бедрено сгъване с дъмбел (и тежести за крака) - 3х10 @22кг (общо тегло)
6. Махове за аддуктор с ластик и тежести - 3 серии
7. Повдигане на крака от позиция за кофички - 3х10
8. 3 суперсерии до отказ:
- От планк към лицева
- Plank Hip Dip
Клекът доста ме смачка днес, последните повторения бяха грознички. Степ ъп-ът на първата серия видях голям зор и затова на следващите подложих два диска, на които да стъпвам, за да скъся разстоянието.
Накрая на тренировката пулса ми беше супер ускорен и бях зверски задъхана... Голям зор видях май, а гледайки така човек би се запитал от кво ли :D
Сутринта на гладно бях 55.6кг - килограм и половина надолу за 7 дни, близо 3кг за 14. Not bad :)
Колко добре могли да стоят 55 кила на 1.60… :)
Ти и Богдана правите трудни за асимилиране подобни съотношения :)
казано от Sanya на 17.02.17, 22:54:
Еййй Краси (blush)
Миньон с малко мускул :D :D
Медальон))))))))))))
Съотношението си е добро, все пак това е до структура на тялото, относно натренираност/релефност няма да говоря(не ми е работа).
И набитата структура е по-благоприятна за добро разпределение на масата, поне визуално, ако не друго. :)
Да не говорим четките колко негативно влияние оказват на четкания и как му спират развитието.
По философската част- извинявай, ама ти гей ли си ? :Д
За четките- защо подценяваш така четкания ? От четкан до четкан, разлика огромна :)
Аз така като я гледам Саня, четките са присъствали много отпреди изобщо да започне да тренира и както виждаме, това хич не ѝ е спряло развитието :)
Мнението беше редактирано от ddd на 17.02.17 23:39.
От философска част тъпни не ми се четат! :)
Саня е хубаво момиче, но към момента не е постигнала нещо впечатляващо що се отнася до функционален и визуален тонус и с тези коментари, които нямат общо с тренировките и тяхното качество няма не и се помага, затова аз предпочитам да дават някаква конструктивна критика.
Не се чувствай длъжен да ми отговаряш, тъй като ще помоля администрацията на форума да спре простотиите, преди да се развият. :)
Извинявам се на Саня за намесата, но според мен човек има нужда и от едното, и от другото - и от градивна критика, и от похвали.
Саня се старае много, постигнала е немалко за няколко години и не виждам нищо лошо в дневника на когото и да е, и в частност - в нейния, да присъства и окуражаване.
Аз не се чувствам достатъчно компетентна да ѝ дам градивна критика, но Саня, по мои наблюдения, никога не е отказвала такава.
Мнението беше редактирано от Елена на 18.02.17 08:18.
18.02.17
09:58
казано от Danny||| на 18.02.17, 07:38:
Саня е хубаво момиче, но към момента не е постигнала нещо впечатляващо що се отнася до функционален и визуален тонус и с тези коментари, които нямат общо с тренировките и тяхното качество няма не и се помага, затова аз предпочитам да дават някаква конструктивна критика.
Бате, човек ще рече, че си мега нацепения атлет, та имаш такива предпочитания :)
Като в допълнение на Елена бих искала да добавя: не всичко опира до единия външен вид като крайна цел. Саня проявява изключителни отдаденост, воля и постоянство, а това са основните фактори, които ще й помогнат да постигне желаното (ако приемем, че по нейна преценка още не е). Това, че става в 5:30, работи и без оправдания след това е в залата, е достатъчно показателно колко се нуждае от “градивна” критика. Само който не живее на подобен режим, не знае каква мъка може да бъде.
Мнението беше редактирано от E D на 18.02.17 10:06.
18.02.17
10:43
Абе да ти кажа доста си е добър прогреса на Саня в сравнение от какво форма е тръгнала. И ти на това ако не викаш тонус... замисли се за некъв тест бустер ;)... Да ви имам критериите за “функционалнст”
Ей, изядохте момчето, че си каза мнението. Саня може и да приема градивна критика, но фен клуба и - не. ;) ...или от писаното по-горе: Който не харесва Саня, е гей?!?!?! :D
Подкрепям мнението на Дани. А това за кого е впечатляваща и за кого - не, зависи от това кой от какво се впечатлява. :)
Мнението беше редактирано от Margi на 18.02.17 13:57.
18.02.17
11:02
Е ква па точно градивна критика направи “момчето”, че аз нещо я пропуснах?
казано от Margi на 18.02.17, 10:57:
или от писаното по-горе: Който не харесва Саня е гей?!?!?! :D
Ти и твоят често неуместен буквализъм, достига до този въпрос :) Никой не го е казал, както и Дани не е казал, че не я харесва :)
Аз го бъзикам, понеже тръгна един вид да оправдава красотата ѝ. Защото била ниска и по-лесно ѝ се получавало и бла бла бла. Дори да е така, защо ще го казваш, при положение, че масово жените по улицата с мерките на Саня са два пъти по-големи от нея. (нямам предвид буквално 2 пъти :Д:Д да не земеш сега и за това да се хванеш :Д)
Та това ли подкрепяш, че не разбрах :
“Да не говорим четките колко негативно влияние оказват на четкания и как му спират развитието.”
Нали си йога, а-у, духовност, философия. Това е изкаване тип кон с капаци :)
И аз не виждам къде е градивната критика, само едно изсиране- омаловажане на чуждите усилия :)
Мнението беше редактирано от ddd на 18.02.17 11:17.
18.02.17
11:25
Хората са казали:Грозна жена и хубава мотика-няма.
Мнението беше редактирано от Марин Димитров на 18.02.17 11:26.
Аз нямам намерение да обиждам никого, даже имам намерението да се подпомагам/защитавам симпатичните за мен хора, колкото ми е възможно. :)
Тъй като Саня е от тях, съм изразил отношение, което малко да е като коректив, за да не се възгордее(превантивно), защото хваленето води до това и не води до нищо добро и дори и здраво стъпил на земята човек може да пострада от това.
Аз уважавам труда на хората, които го полагат, но това не пречи да се изразя “остро” и прямо. :)
18.02.17
16:09
Коректив - дръжки. :D
Повечето от тоя форум можем да й дишаме праха на Саня, включително и много от тези, великите, които са пълни с претенции и дето нямали комплекси ( :D ). И имам предвид и двата раздела с дневници. :) Не знам к’ъв ви е проблемът с това, че някой я бил похвалил. Нито е първият, нито ще е последният, защото си заслужава признанието отвсякъде.
И добрата дума, всъщност, прави чудеса с хората. И от двете страни. ;)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 18.02.17 16:14.
Ако Зозо прочете това, сигурно ще ревнува, но трябва да го напиша. :)
Това не е форум за културист(к)и. Мисля, че все пак идеята е да си говорим за активен и здравословен начин на живот.
Саня няма мускулатурата на шампион по женски бодибилдинг... за щастие. Тя е момиче с прекрасно, позитивно и много привлекателно излъчване. В бъдещето я чакат неща, съвсем различни от професионалния спорт и много по-красиви, градивни и ползотворни за нея и обществото. Състезателният спорт е само едно - храна за егото на спортистите и желанието за зрелище на публиката. Саня се развива в съвсем друга посока, а спортните й занимания са само допълнение към начина й на живот, но не и основна насока.
Не мога дори да си представя, че мъж с хетеросексуална ориентация ще изпитва нещо, различно от привличане, когато види Саня.
В този контекст никакъв коректив не е нужен, освен конкретни съвети за конкретни дребни пропуски, които далеч не са свързани с външния вид. :)
казано от Т. Тодорова на 18.02.17, 16:09:
И добрата дума, всъщност, прави чудеса с хората. И от двете страни. ;)
@Дани:
Това, според мен, казва всичко.
Някой, някъде беше казал: “Когато удариш едната буза, погали другата”, т.е. критиката трябва да е балансирана с похвала. Иначе се губи мотивация. Например, казваш на някого: “Не ми харесва как правиш набиранията, защото едикакво си, но клекът ти е супер”. Най-просто казано. Това работи не само при спорта, а в живота изобщо.
Повечето от тоя форум можем да й дишаме праха на Саня, включително и много от тези, великите, които са пълни с претенции и дето нямали комплекси ( :D )
Е точно от такива превъзнсяния никой няма нужда, не само Саня. Извинявай Т., нищо лично, ама от такова лизане на...егото няма полза за никого. Не съм с претенции, а и вероятно имам комплекси, но тези “похвали” ми звучат изкуствено.
Не съм видяла някой да е казал нещо лошо за Саня, аз самата съм от симпатизантите и, само че от по-реалистично настроените. :)
Не знам защо е цялата врява. Нали форума затова е форум, за да може всвки да казва какво мисли.
казано от Margi на 18.02.17, 17:33:
Не съм видяла някой да е казал нещо лошо за Саня
То ти затова често след мненията си трябва да уточниш, че не си искала да кажеш нищо лошо :Д
Не знам защо е цялата врява. Нали форума затова е форум, за да може всвки да казва какво мисли.
?! :Д Нали това става, всеки казва каквото мисли, един е съгласен, друг не е и възниква спор... какъв е проблемът ? :Д
казано от ddd на 18.02.17, 17:45:
Не съм видяла някой да е казал нещо лошо за Саня
То ти затова често след мненията си трябва да уточниш, че не си искала да кажеш нищо лошо :Д
Цитирай, моля. Къде в тази тема някой е казал нещо лошо? Или просто пишеш наизуст, колкото да има отговор?
18.02.17
17:57
Повечето от тоя форум можем да й дишаме праха на Саня, включително и много от тези, великите, които са пълни с претенции и дето нямали комплекси ( :D )
Е точно от такива превъзнсяния никой няма нужда, не само Саня. Извинявай Т., нищо лично, ама от такова лизане на...егото няма полза за никого. Не съм с претенции, а и вероятно имам комплекси, но тези “похвали” ми звучат изкуствено.
Не съм видяла някой да е казал нещо лошо за Саня, аз самата съм от симпатизантите и, само че от по-реалистично настроените. :)
Нищо лично и тук.
Частта с близането ще я пропусна тактично.
Не разбрах какво е необходимо, за бъде впечатляващ някой във форум за здраве и спорт. И трябва ли да бъде впечатляващ, уникален и изумителен, за да му се признае, че изглежда добре, живее добре, и би могъл да бъде пример за други хора, които също искат да изглеждат и живеят добре. В случая - и да се отнасят добре със заобикалящите ги хора и свят?
Едно потупване по рамото за волята, постоянството и “дедикейшъна” се оказа голям грях спрямо развитието на личността изведнъж. В същото време, когато се тупат по рамото откровено прости и безполезни за форума (може би и не само) хора, всички мълчат и дори тихичко ръкопляскат.
И твърдо стоя зад думите си с дишането на праха зад Саня - едни заради мързел или лакомия, други заради липса на мотивация, трети - заради черти като завист, дребнавост, арогантност или най-обикновена, класическа тъпотия.
И аз не знам защо е цялото нещо иначе - някой се излъга да каже добра дума и тя врявата сама си стана - възпитателни методи, градивни елементи, подпори, конструкции, телфери и к’во ли не. Егати глупостите.
Боби е изчерпал темата с коментара си, затова предлагам да оставим момичето да си ползва дневника по предназначение, както много пъти е казвала, че предпочита.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 18.02.17 18:05.
казано от Margi на 18.02.17, 17:50:
Цитирай, моля. Къде в тази тема някой е казал нещо лошо? Или просто пишеш наизуст, колкото да има отговор?
Ето заради това :
казано от ddd на 18.02.17, 17:45:
И да ти цитирам нищо няма да разбереш, за теб пак няма да има нищо лошо в изкаването.
Ето, не, че има смисъл:
към момента не е постигнала нещо впечатляващо що се отнася до функционален и визуален тонус
Спирам и аз, просто ми се видя смешно някъв никъв да идва да казва кой колко не е постигнал и да омаловажава нечий труд с предтекста “градивна критика”.
Мнението беше редактирано от ddd на 18.02.17 18:16.
Дълго се чудех какво мога да кажа... но наистина си оставам безмълвна :x
Затова пък ви пускам нещо от мен да се разведрим всички :D (да, правя кюфтета ... преди около 3 години)
П.П. Ако мога да кажа нещичко би било това: Още в детската градина ни залепяха звездички за дрехите, когато сме се справили с нещо, в училище ти дават оценки на знанията и постиженията... Явно обществото ни така е закърмено - да се поощряваме :)
Бъдете щастливи и ценени, искрено ви го желая!
Мнението беше редактирано от Sanya на 18.02.17 18:46.