Движение:
- йога, 70 минути
*суря намаскар х 12, варианти
*урдхва хастасана/уттанасана
*адхо мукха вирасана/разтягане в амш
*тадасана, варианти
*паршвоттанасана, варианти
*вирабхадрасана 1 и 3, варианти
*прасарита падоттанасана
*амш
*силови изправяния, спускане до таиабасана, не мога да задържа там засега
*джану ширшасана/абпп/маричиасана1
*падмасана, варианти
*адхо мукха падмасана (в стойка на ръце) х 4
*сету бадха сарвангасана на блокчета
Храна:
- МАКАчино*
- шейк от чай(коприва* и хвощ*), коноп*, конопено семе*, конопено олио*, ОРМУСгрийнс*, малко мед*
- чай хвощ* и коприва*
- 4-5 бАМбона от роули*
- бяло вино НЗ, салата*спанак, рукола, чери, флейкс киноа* ;) , лимонов сок, зехтин; бри, няколко сладки картофа на фурна с джинджифил; доста шоколадови бонбони
Добавки:
вит. Ц, крилово масло
Движение:
- без йога
- малко бягане на и покрай стадиона в Плевен:
*6 отсечки по тревата, беше кално
*5 спринта х 30 секунди по наклон, не знам разстояние
*малко разтягане
Май е първо бягане от началото на декември. Нямах много сили, заради вчерашния реюниън на плевенската бригада - останахме до малко по-късно от обичайно, и вероятно не съм си доспала. :)
Храна:
- разтв.кафе* с кокосово масло*, мед*, жен шен*, астрагал*
- фреш портокал
- кисело зеле* със зехтин, остатъка от вчерашните сладки картофи*; от няколко вида по половин сладкиш от сладкарничката, където правят най-хубавите неща в Плевен :)
- питка от СБА с домашен кашкавал*, домашни бонбони от фурми* и вафла ная
Добавки:
вит. Ц - 2 гр, ензими
Мнението беше редактирано от Margi на 19.02.17 19:22.
Движение:
- ходене, ок. 3 км
- йога, 80 минути
- колелце от колене
- суингове с 16 и скачащи напади
Йогата:
*суря намаскар х 12, последните 4 - през силови стойки на ръце
*тадасана
*уттанасана
*уткатасана, варианти
*врикшасана/ардха бадха падмоттанасана
*уттхита хаста падангущхасана 1,2,3
*гарудасана х 2
*паригхасана
*триконасана/вирабхадрасана2/паршваконасана
*прасарита падоттанасана
*силови стойки на ръце, със събрани крака, все още с помощ
*джану ширшасана/ардха бадха падна пасчимоттанасана/париврите джану ширшасана
*сету бадха сарвангасана с блокчета
Храна:
24 часа глад, на около 5 чаши солена вода и 2-3 чаши чай от хвощ* и коприва*
Към 21 часа ще пия шейк от пробиотик*, годжи бери*, кокосова вода* и алое*
Добавки:
само вит. Ц сутринта
Днес бях пак на доктор, контролно, оказа се че след манипулациите миналия месец, този месец фоликула не е успял да се спука и е станал на фоликулярна киста, което обяснява смотания МЦ, подуването и общото неразположение. Според него не болка за умиране и засега ше чакаме сам да се спука. Ако до още месец не ще, ще се наложи да пия някаква смрад. Дано да пукне гадът. ;)
Марги, за киста на яйчника ли става въпрос? Ако е това - аз преди често имах и все сами си се пукаха. НЕма да се пУашиш! :)
Стискам палци!
Мерси. :)
Знам че не е опасно, но е дразнещо. От седмица съм подута и раздразнителна. Свикнала съм хормоните ми да са в хармония. ;)
...и това ще мине. :)
Движение:
- йога, 80 минути
*суря намаскар х 12, последните 5 през стойки
*амш/чатуранга
*чатуранга 1, 2
* накрасана
*васищхасана
*врикшасана/абп
*ватянасана, само краката
*работа в падмасана
*падмасана в ширшасана, пиа маюрасана и адхо мукха врикшасана
*дви пада випарита дандасана, стол
*сету бадха сарвангасана, блокчета
Храна:
Всъщност, ако не броя снощния пробиотик, фаста се получи 40 часа
- солена вода*
- варено кафе* с кокосово масло*, рейши* и много малко мед*, колкото да пречупи горчивината
- райска ябълка
- кисело мляко* с пчелен прашец*, годжи бери*, чиа*, мед*
- салата от листа с конопено семе*, годжи бери*, флейкс от киноа*, балсамов оцет и зехтин*; половин парче лешникова сурова торта от роули* и три бонбона*, пак от там, няколко фурми
- кисело мляко* с малко мед*
- още два сурови бонбона* и малко ферментирал сок от цвекло*
Добавки:
вит. Ц, крилово масло
Вчера си мислех че гладна няма да мога да заспя, а всъщност заспах моментално и това беше най-хубавия ми сън от месеци насам. Днес на обед дори не ми се ядеше, но реших да не прекалявам, предвид че не съм гладувала от години.
Мнението беше редактирано от Margi на 21.02.17 21:07.
Честит рожден ден и от мен!
Това, рибите, сме най-хубавата зодия. (wasntme) Изобщо не съм пристрастна! :D :D :D
Много щастие, здраве и удовлетворение!
Честит рожден, Марги! Да си жива и здрава, желая ти попътен вятър и спуснати платна на мечтите ти и нека да те изведадат на най-прекрасните места! :)
Честит рожден ден, Марги (F)
Здраве и спокойствие, много пътешествия и слънце (sun)
22.02.17
13:45
Честит Рожден Ден, Марги! :) :) :)
22.02.17
14:42
Честит рожден ден, Марги - да си много здрава и хармонична, вдъхновена, вдъхновяваща, позитивна и обградена от хубави хора, идеи и емоции.
Честит Рожден Ден!
Желая ти здраве, устрем към целите, гъвкавост както във физическо отношение, така и в живота и успех! :)
22.02.17
16:54
Честит рожден ден, Марги! Пожелавам ти здраве , всички качества ти ги имаш вече <3
22.02.17
17:02
Честит рожден ден и от мен!
Здраве, слънце и хармония. :)
Сърдечно благодаря на всички, които ми изпратихте пожелания тук, или ми писахте. :) Нека всички хубави пожелания ви се връщат десетократно. (F)(sun)(cake)
Движение:
йога - 80 минути
*суря намаскар
*пози от стоеж
*наклони назад от обърнати
*малко ресторативни пози
Доста често ми звънеше телефона, и йогата беше с много накъсвания. :)
- ходене, около 3 км
Храна:
- солена вода*
- шейк от разтв.кафе*, кокосово масло*, рейши*,ашваганда*, шилажит*, мед*, канела*
- кисело мляко* с пчелен прашец*, годжи бери*, чиа*, мед*
- ябълка*
- ферментирал сок от цвекло*
- чай от хибискус* с малко мед*
- салата от червена киноа*, авокадо, домат, магданоз, дом.оцет*, конпено олио*; половин парче домашна торта, половин парче домаше кокосов сладкиш*, доста сурови бонбони от фурми, бадеми, мескит*, годжи бери*, какаово масло*
Добавки:
вит. Ц, крилово масло (х 1000 и от двете)
Страшна лудница е днес, и вчера беше така, и утре така се заформя...
...и - най-готиния подарък за рожден ден:
Мнението беше редактирано от Margi на 22.02.17 22:04.
Аз почти закъснях, но все пак честит празник, Марги! Здраве, сила и мир! :)
Мнението беше редактирано от BGDN. на 22.02.17 23:27.
Движение:
- ходене - поне 8 км
- йога с Полина Маринич - час и половина ресторативна практика...бях като нова след това (inlove) ....
Храна:
- солена вода*
- МАКАчино*
- таханово бъркало* с годжи бери*, пчелен прашец*
- сок от ананас*
- от вчерашната салата с киноа* и авокадо; 100 гр камембер*; домашен кокосов сладкиш; сурови бонбони с мескит* и годжи бери*
- половин шепа печени орехи*; много ябълков сок*
Добавки:
вит. Ц, крилово масло
Мнението беше редактирано от Margi на 23.02.17 22:55.
Движение:
- колело - до работа и обратни + още обикаляне, общо ок. 8-10 км
- йога, 70 минути, по-скоро ресторативна практика, нямах много сили
Храна:
- солена вода*
- МАКАчино* с добавка - родиола*
- ябълка*
- МАКАкао* с мескит*
- бяло вино от НЗ; салата от листа с авокадо. сушени домати в зехтин, балсамов оцет, зехтин*; хумус* от кафяв нахут* (сусамовият тахан свършии сложих бадемов...голяма грешка); домашен хляб* от лимецово брашно*, нахутено брашно*, оризов протеин* (защото наличното брашно не ми стигна ;) ); домашна торта, сурови бонбони*
- чай от хвощ* и коприва*
- сок от ябълка*
Добавки:
вит. Ц, крилово масло
Мнението беше редактирано от Margi на 24.02.17 21:01.
Движение:
- йога, малко над 90 мин
*Суря намаскар х 5, през силово изправяне на ръце
*Тадасана, варианти
*Уттанасана, АМШ, Чатуранги, Васищхасана
*стойка на ръце със задържане - няколко пъти, до 50 сек (без стена)
*активни наклони назад от земя
*Дви пада випарите дандасана, стол
*Нираламба Сарвангасана
*Шавасана
Храна:
- МАКАчино* с родиола*
- 4-5 домашни шоколадови бонбона* с мескит* и диви лешници* (общо 20-тина грама)
- малко кисело мляко* с пчелен прашец*,годжи бери*, чиа*, мед*
- ябълка*
- бяло вино от НЗ,салата от листа с балсамов оцет, зехтин; червена киноа* с авокадо, сушени домати в зехтин и настъргано твърдо сирене; домашен кокосов сладкиш и домашна торта
- 50-тина гр камембер
- доста ябълков сок*
- през деня - 2 чаши чай от хвощ* и коприва*
Добавки:
вит.Ц, крилово масло
Мнението беше редактирано от Margi на 25.02.17 22:00.
Движение:
- йога, 1 час и 40 минути
*Суря намаскар х 5, през слови изправяния на ръце
*Врикшасана
*Ардха Бадха Падмоттанасана/Ватаянасана - само краката
*Гарудасана
*Паршвоттанасана с блокчета
*Паривритта Триконасана
*Паривритта Ардха Чандрасана
*Паривритта Паршваконасана
*подготовки за Вирабхадрасана 1
*Уттанасана на стена
*стойки на ръце
*Гомукхасана
*работа в Падмасана
*Падмасана в Ширшасана/Пинча Маюрасана/стойка на ръце
*Сету Бадха Сарвангасана с блокчета
*Нираламба Сарвангасана
Храна:
- чай от хвощ* и коприва*
- шейк от варено кафе*, рейши*, мака*, кокосово масло*,малко мед*
- кокосовомасло* с мед* с джинджифил и какаови зърна*
- кисело мляко* с пчелен прашец*,годжи бери*, чиа*, бели черници*, мед*
- бяло вино от НЗ; цвекло с конопено олио*, конопено семе*, домашен оцет*; червена киноа* с авокадо, сушени домати; твърдо сирене гран моравиа; домашна торта, вафла хармоника*, домашни шок. бонбони с мескит*
(последно хранене - 15.30)
Добавки:
вит. Ц, крилово масло
Дано и българските производители да започнат да добавят подобна информация на етикетите си:
Мнението беше редактирано от Margi на 26.02.17 16:00.
Движение:
- йога, 75 минути...не ми потръгна днес практиката
- колело - 8 км
- ходене - 2-3 км
- кратка следобедна дрямка (yawn) |-)
Храна:
- от вчера 17.30 отчитам гладуване (последното хранене е 15.30 и беше доста леко), днес в 20.00 - 250 гр кефир* с мед*
- през деня - 5-6 чаши солена вода*, + ище 3-4 чаши нормална изворна*
Миналата седмица по-лесно ми вървеше и гладуването. Днес бях гладна през по-голямата част от деня....ама издържах някак. В следващите 24 часа продължавам на минималистичен течен режим. ;)
Добавки:
вит. Ц
Мнението беше редактирано от Margi на 27.02.17 20:54.
Движение:
- йога с Полина Маринич, час и половина
Храна:
- след ставане - варено кафе* с кокосово масло*, рейши* и съвсем малко мед*, колкото да става за пиене
- към 11 - шейк от кефир* с мед*, хлорела* и алое*
- към 12.30 - кефир* с накиснати в него пчелен прашец*, годжи бери, мед*, чиа*
- следобед - ябълка*, чай от хвощ*, коприва*
- 16.00 - студена супа от студен чай(хвощ*, коприва), цвекло, конопено семе*, конопено олио*, пробиотик; голямо авокадо с конопено семе*, сол, черен пипер; не цял линдт, няколко домашни шоколадови бонбони*; кокосов пудинг* с матча (вдъхнових се след разговор със Саня, само че не ми се ходеше до магазина за краве мляко, използвах кокосово. Желира се добре с агара, но стана по-мазно отколкото ми беше на вкуса. С това изразходих по-долнопробната си изостанала матча. Остана само хубава. :) )
Добавки:
вит. Ц, крилово масло, ацидофолус на Натрол - не съм го пила досега, нито съм запозната с реалните стойности на живи бактерии в него
Мнението беше редактирано от Margi на 28.02.17 21:20.
Дописвам: 200-тина грама козе лисело мляко* с кокосова захар*
10 х 10 суинга с 16-ката
Днес ми е ден на кулинарните неуспехи: пудинга ми стана вкусен, но прекалено мазен; опитах да направя суров домашен бял шоколад, но се оказа, че какаовото масло не се смесва добре с меда, и се наложи да го претопя, за да добавя какао. :D ...и понеже пропорциите бяха различни от обичайното, сега имам и един мнооогомазен шоколад. :) ...абе, омазах тотално нещата. :)
Движение:
- йога, 75 минути
*основно стойки на ръце и варианти на други обърнати
Храна:
- шейк от варено кафе* с кокосово масло*, рейши*, мака*, малко мед*
- лъжичка кокосово масло* с мед* с джинджифил и канела*
- зелен чай*
- домашен шоколад* с астрагал*; яму* (снимката)
- коктейл* от лимонов сок, кафява захар* и бял ром; домашен лимецов хляб* със суров пастет* от коприва, авокадо, орехи*, зехтин, лимонов сок; още няколко резена авокадо; фурми; още от домашния шоколад
Добавки:
витамин Ц, ацидофолус, крилово масло
ПП: Беше малко трудно сама да направя “инсталацията” с коланите, а също и да вляза в позата. ;) Трябва си асистент за тази работа.
Мнението беше редактирано от Margi на 01.03.17 21:00.
Движение:
- йога с Полина, час и половина. Тъй като се оказах сама на практиката, ми обърна много внимание върху работата на раменете, което за мен е проблемно, както и имаше поправки в много дълбоки детайли на някои от позите от стоеж. :) Друго си е когато някой те гледа отстрани. :)
Храна:
- шейк от варено кафе*, кокосово масло*, рейши*, мака*, малко мед*
- яму*
- шейк от пробиотик*, родиола*, какао*, мед*
- малко бяло вино, салата от кейл* (inlove), конопено семе*, конопено олио*, домашен я.оцет*; от вчерашния домашен лимецов хляб* с гхи* и камембер; домашни шоколадови бонбони* с астрагал*, кокосов пудинг с матча* (след като постоя в хладилника два дни и се стегна, стана по-вкусен и по-малко мазен :) )
- около 300 гр кисело мляко* с кокосова захар*
Добавки:
витамин Ц, ацидофолус, крилово масло
Мнението беше редактирано от Margi на 02.03.17 22:37.
Движение:
- йога, 75 минути - работа с раменете, пози от стоеж, работа в Падмасана - на земята и в обърнати пози
Храна:
- шейк от варено кафе*, рейши*, мака*, кокосово масло*
- домашни шоколадови бонбони* с астрагал*
- яму*
- шейк от какао*, мака*, тинктура чага*, тъмрн ром*, кокосова захар*
- ронгопай, салата от листа с конопено семе*,чиа*, домашен винен оцет*; кчервена киноа* с майски гъби* и ръждивки*, с гхи*; половинд много люта чушка от буркан*; кисело мляко* с пчелен прашец*, домашно сладко от малини*; бисквити РК, течен шоколад...много гаден, пълнозърнести гризини
Добавки:
вит. Ц, ацидофолус, крилово масло
Мнението беше редактирано от Margi на 03.03.17 18:32.
Движение:
- йога, 30 минути, колкото да се събудя
- разходка по “белите пътища”, общо около 7-8 км
Храна:
- шоко-матча латте* (коосово мляко*)
- таханово бъркало* с пчелен прашец* (таханът беше от печен сусам и развали вкуса)
- ментов чай
- зелена салата с краставица, зелен лук, домашен оцет*, зехтин*, чиа*, конопено семе*; домашни лимецови палачинки* с кашкавал и с домашно боровинково сладко*; 2 ореховки, 1 пълноз. гризина, кис.мляко* с дом.борвинково сладко
Добавки:
вит. Ц, крилово масло
Мнението беше редактирано от Margi на 04.03.17 20:31.
Движение:
- йога, час (пози от стоеж, Ширшасана, Пинча Маюрасана, наклони напред от седеж)
- 5 х 10 суинга с 24-ката...нямах друга пудовка под ръка
Храна:
- шейк от филтърно кафе* с кокосово мляко*, мед*, мака*
- таханово бъркало* с пчелен прашец*
- зелена салата със зелен лук, конопено семе*,дом.оцет*,зехтин; 2и 1/2 филии типов хляб с камембер, препечени, с прясна куркума*; няколко бисквити РК със сладко от физалис* (inlove) , сникърс (последно хранене - 15.30)
Добавки:
вит. Ц, крилово масло
Мнението беше редактирано от Margi на 05.03.17 17:58.
Движение:
- йога при Кристос, почти два часа
- ходене, ок. 3-4 км
- следобедна дрямка,около час
Храна:
26-7 часа гладуване на:
- 4 чаши солена вода*
- 5-6 чаши изворна вода*
- 3 чаши чай от хвощ* и коприва*
към 20.00 - йо гард* с добавени две капсули ацидофолус и 1 равна с.л. мед*
Добавки:
витамин Ц
Чудех се дали да не пропусна и йо гарда, но реших да натрупам опит с 24-5 часови гладувания поне месец, преди да започна по-дълги. :)
Мнението беше редактирано от Margi на 07.03.17 07:45.
Движение:
- йога с Полина, час и половина (основно баланси на един крак - варианти на Врикшасана, Уттхита Хаста Падангущхасана, АМШ, Парватасана и Гомукхасана в различни варианти за краката, Ека Пада Сарвангасана, пак в различни варианти, много приятна практика :) )
- ходене, около 5 км
- суингове и обръщане с 16-ката
Храна:
- (след ставане) шейк от варено кафе*, кокосово масло*, мед*, рейши*, мака*
- (към 11.30) кисело мляко* с годжи бери*,пчелен прашец*, мед*, два ацидофолуса
- (13.30) шейк от кокосово мляко*, какао*, шилажит*, мед*
- (14.30) домашен лимецов хляб* с гуакамоле* с моринга* (всъщност и хляба беше с моринга, защото готвех двете неща едновременно и изсипах морингата по погрешка в сместа за тестото, докато си мислех за други неща (wasntme) ); кисело мляко* с пчелен прашец*, годжи бери*, мед*, сладко от физалис*; 4 бисквити РК
- (21.30) сок от лимон, прясна куркума*, мед*,малко кокосова* и повече изворна* вода
Добавки:
вит Ц, крилово масло...и ацидофолуса, който изсипах в киселото мляко
Мнението беше редактирано от Margi на 08.03.17 07:37.
Движение:
- йога, 75 минути - Чатуранги, в много варианти, варианти на Париврита Паршваконасана, и пози като за МЦ от седеж
- колелце от колене
- малко сначове с пудовка, 8кг, гребане, със същата пудовка
Храна:
- шейк от варено кафе*, рейши*, кокосово мляко*, мед*, шилажит*, ашваганда*, шатавари*...интересно как едни и същи съставки правщт съвсем различен вкус понякога...днес беше доста горчиво
- таханово бъркало* с пчелен прашец*, годжи бери*
- бяло вино от НЗ, цвекло с домашен оцет*, конопено масло* и конопено семе*; от вчерашния лимецов хляб* с авокадо; вафла и половина хармоника*, не цял (но почти ;) ) линдт, пестил от бели черници...с него прекалих малко
- малко кисело мляко* с мед*
Добавки:
вит. Ц, крилово масло, аспирин
Мнението беше редактирано от Margi на 08.03.17 21:49.
Движение:
- йога,час (Суря Намаскар,Чатуранги и Васищхасана, малко пози от стоеж, наклони напред от седеж, Падмасана, варианти, без обърнати)
Храна:
- шейк от варено кафе*,кокосово масло*, рейши*, мед*
- шейк от какао*, кокосово мляко*, шилажит*, ашваганда*,мед*
- шейк от годжи бери*, лимонов сок, ацидофилус, мед*,астрагал*
- домашно лимончело*; цвекло* с конопено масло*, конопено семе*; домашен лимецов хляб* с пастет от черен боб*, маслинова паста*, нигела; прекалено много десерти...
Добавки:
вит. Ц, крилово масло, аспирин
Днес се чувствам съвсем без енергия,което нямаше да е толкова зле, ако тази нощ не трябваше да пътувам и цял уикенд да съм на курс. :( ...освен това имам куп задачи преди да стигна до курса.
Движение:
- окило час ресторативни пози
- ходене, ок. 3-4 км
- сън, накъсано около 6 часа, във влака...постоянно се будех от рязкото спиране. После цял ден по задачи из Бургас, и още 2.30 часа до Варна в микробус проектиран за смърфове. Добре че връщането до София предвидих със самолет, че не бих понесла още една нощ във влак. :D
Храна:
- шейк от кафе*, рейши*, кокосово масло*, мед*, мака*
- таханово бъркало* с пчелен прашец*, две дози, на два пъти през деня
- доста чапати* с маслинова паста, цвекло на пара, малко кашкавал, някакъв шоколадов крем и няколко мини вафли
Добавки:
крилово масло, не помня дали пих витамин Ц-то