|
|
|
Дата: 17.12.2006
От: Варна
|
Здравейте!
Искам да ви споделя нещо, провокирано пак от същата статия в изданието. В коментарите се развихри спор между двама души, които уважавам безкрайно. Поддържам София, защото я познавам и защото знам, че се е справила с огромен товар. Знам, че този дневник е често посещаван именно от жени с подобни на моят проблем, и затова ще напиша тук какво мисля по въпроса.
Няма нищо по-лошо от това, да се мислиш за страдалец и жетрва на нещо. Обаче, ние не сме жертви на обществото, нито на модата, нито на себе си, нито на хипохондрия... най-често сме жертви на хората, които са ни най-близки и небезразлични. И булимия не значи непременно повръщане или самосъжаление. Коренът е в яденето, не в изкарването му по някакъв начин. Храната е инструментът, не е фитнесът, драги. Знаете ли от колко време се пъна с всякакви фитнеси и гимнастики?! Нито една от програмите и нито един от инструкторите не могат да оправят бъркотията в главите ни. Влачила съм се на тренировки в състояния, които не може да си представите. И въпреки всичко, не съм се мислила за “страдалец“, напротив - за героят на деня.
И защо да не потърсим помощ отвън? Къде да я търсим - при хората, които провокират кризите ни ли? Докато не срещнах терапевтката си Lumina, тук в този форум ( за което съм много, ама много благодарна на форума), нищо не се е променяло с годините. Да, спирала съм повръщането, но не и желанието за ядене. Преждала съм до безобразие. А щом го има яденето като заместител, значи нищо не е излекувано. Сега пък да не си помислите, че е някаква форма на лакомия? Няма формула, нито режим, с който може да се спре преяждането ако е на психична основа, от мен да знаете. Единствен вариант за оправяне е психологична, понякога и психиатрична помощ. Та, за мен помощта дойде отвън, при това много адекватна и безотказно действаща. Чак след нея проработиха и програмите и режимите. Така че, не си мислете, че с някакви упражнения или чупки или още по-зле - неадекватни диети, ще се оправите. Нужно е много повече. И да - важно е да се осъзнаят страховете и да се реагира правилно в ситуациите, които ги пораждат. Но това осъзнаване идва чак след като си готов да не зависиш от яденето си!!!
От днес започвам индивидуален хранителен и тренировъчен режим, изготвени ми от Питона. Престарших се най-накрая и взех че му се доверих! Някакси успях да повярвам и в него и в себе си. И да - тези неща не стават с много хора, но не се знае кой ще срещнеш в тълпата. Много е важно да повярваш на човека отсреща. Няма да пиша какво ям и как тренирам, ще си го запазя в тайна. Ще ви споделям само отзивите си на всеки 2 седмици (толкова трае един цикъл) - как се чувствам, какво се променя, променя ли се нещо изобщо и т.н...
Поздрави от мен!
|
|
|
|
|
|
Дата: 07.09.2007
От: BG
|
Успех!!
Я, сега да се изкажа

|
|
|
|
|
|
|
Здраейте!
Иве, мерси! Съмняваш ли се да се проваля, аз не щото
Сега направих равносметка, колко е полезно човек да си води дневник. Но там трябва да вписва и усещанията си, не само какво е ял и какво е правил, защото е много важно да се разбере цялостното въздействие. Обърнах няколко поста и разбрах колко съм зле наистина, оставайки се без тренировки. Ами честно казано четейки си глупостите, ми се вижда все едно чета изпита си по психология, на който нищо смисленно не можах да напиша И естествено, съвсем по друг начин изглежда ситуацията след някоя и друга тренировка. Ей това е пристрастеност!
DeadManWalking - 12.08.2008, 19:03 Други неща изместиха заседналият ми начин на живот и те ме водят към един по-добър АЗ,към един АЗ,с който да се олицетворявам,да познавам и да обичам.
Нещо такова?
Да, именно това се случва и с мен, Дедмен. Само че там където съм писала простотиите, не изглежда така. Истината е, че човек се научава да обича най-вече себе си. После се научава да обича и други работи.
|
|
|
|
|
|
Дата: 06.11.2005
От: София
|
Честит рожден ден Дидке!
Бъди много здрава, позитивна, усмихната, креативна, амбициозна и най-вече щастлива.
Целувки 
|
|
|
|
|
|
Дата: 30.01.2004
От: София
|
Хей, честито и от мен! Пожелавам да сме свидетели на още по-успешен дневник през идната житейска година на Уини. 
|
|
|
|
|
|
Дата: 09.09.2008
|
ЧРД и от мен, Winnie!
Здрава, щастлива, влюбена, нахилена и спортна!
|
|
|
|
|
|
Дата: 07.09.2007
От: BG
|
ЧРД, сладурка!!!!!!!!!!
Я, сега да се изкажа

|
|
|
|
|
|
Дата: 19.03.2007
От: BN/Варна
|
ЧРД и от мен! Бъди здрава и обичана. Покорявай все повече лични върхове! 
My hands may be rough, but I look better than you do naked!
Remember, if you get away from what you fear, you get weaker. But when you move toward what you fear, you get stronger.
дневник
|
|
|
|
|
|
Дата: 11.07.2004
От: Стара Загора
|
Tralfamadorian - 23.09.2008, 19:05 ЧРД и от мен! Бъди здрава и обичана. Покорявай все повече лични върхове! 
x2
vacation is over :D
Disclaimer: The above is my own opinion. It does not constitute medical advice and is not intended to treat or cure any disease.
|
|
|
|
|
|
|
Еййй, че ме зарадвахтеееее
Благодаря на всички за пожеланията! За мен е щастие, че съм част от вас и от този прекрасен виртуален свят! Благодаря ви, приятели.
Ще ви удостоя скоро с нов дневник, по-успешен, естествено. Само трябва да си вдигна главата от малко лични занимания, свързани с жилища, ремонти, местене и други такива главоблъсканици и естествено, трябва и да се мобилизирам, че отива да ме мързи.
А, че съм здрава и обичана е неоспорим факт. Никога досега не съм била по-здрава, по-щастлива и по-красива. И затова имате заслуги всички вие. Отплеснах се пак в лирични отклонения... но, нали сте ми свикнали вече.
Какво си пожелах? Пожелах си един по-добър свят, такъв какъвто го виждам през моите розови очила. Пожелах си никога да не погледна в кривото огледало и да посрещам с усмивка всеки нов ден. Пожелах си и екскурзия до някоя студена скандинавска страна, където да пия нещо греяно и да хапна прясна сьомга
Ай, стига глупости вече 
|
|
|
|
|
|
|
Здравейте, пак
Отварям старите хроники. Стига съм лежала, че ще взема да заспа накрая в някой зимен сън...Не съм тренирала има-няма месец, а имам чувството че е минал век. Не успях да се мобилизирам до вчера и такъв мързел ме беше обзел, че ме е срам да си призная. Питона не успя да ме мобилизира, що така?! Той човека няма никаква вина, ами моята глава си е корава и не искам и да знам кое е редно и кое не е. Време е за свободни съчинения в спортните ми изяви.
Основен проблем, както винаги - паласки и корем. Никаква дефиниция на талия, никакъв пясъчен часовник - равна талпа от горе до долу.
Тренировките ми засега ще са кръгови и безинтересни и няма да ги пиша подробно. Те ще са и поорязани откъм упражнения, заради липсата на машината, но според мен ще е по-добре от гледна точка на системното ми прекаляване и претениране. Ще пиша яденето, дето ми е основния проблем в цялата галимация. Режимът е балансиран 40б/40в/20м%.
Закуска - 60гр. смески(смес от ръжени, овесени и ечемичени ядки), 100гр. извара, ленено олио
тренировка 45мин.
Обяд - 60гр. ръжени макарони, 150гр. извара(нямах друго под ръка, затова пак казеина)
Следобяд - 2 кюфета, домат
Вечеря - салата, св.пържола
Последно - домати с извара 150гр. (любимият ми бъркоч)
Добавки - витамини и амини и един термогенетик, обаче нещо ме удря в бъбреците този генетик. 
|
|
|
|
|
|
Дата: 04.05.2006
От: Прunяm
|
Ей, как ги обиди ‘кръговите‘. 
Дай да надзърнем, може пък и да са интересни. 
|
|
|
|
|
|
|
Здрасти!
Ами Сталкер, не съм искала да ги обидя кръговите... Малко ми е тъпо винаги в началото, нали знаеш - по 1 серия се въртиш като пумпал. Тъкмо се засилиш да клякаш и трябва да спреш и да започнеш махаш преси или други такива щуротии. Както и да е, цялото тяло правя в началото и постепенно ще увеличавам кръговете и тежестите. Докато... застъпя големите машини в залата.
Днес - кардио и нещо като кръгова на корема и паласките. Брей, този корем не знам какво ще го правя... И все повече се отпуска сякаш. Той, вместо да се прибира, продължава да се самонапълва. Краката ми, за сметка на това, не мърдат, което ме радва в случая. Обаче, тревожното е, че качвам “по мъжки“ сланина, въпреки употребата на женски хормони(отново!). Всяка година различни доктори се мъчат да ме вкарат в пътя, ама няма да стане тяхната работа. Накрая ще взема да се назобя, току виж се оправя отведнъж.
Режима ми започва да се оформя, ура, още на втория ден успях да вляза в ритъм.
Закуска - 60гр. смески, 100 извара, 1 изолат
После - 1 ябълка
Обяд - 60гр. макарони, 100гр. пиле
тренировка+аминокиселини
После - 60гр. макарони, 150гр. пиле
Последно ще е салата, 150гр. извара, маслини
Всичко - към 1700кал
|
|
|
|
|
|
|
Здрасти!
Днес съм на свободен режим, така ми е лесно психически да приема “диетата“ с награда накрая на седмицата. Много е хубаво това, че наградата ми се състоя само от 1 вафла. Наистина ще взема да се оправя, както изглежда, шоколад не съм пипала мнооооого отдавна.
Тренировката беше само крос 30мин.
Закуска - смески с извара
После - 1/2 кисело мляко, 1 ябълка
вафлата, след която следва кардиото
Следобяд - 2 пилешки крила, бобена салата
Вечеря - доматки, извара, 1/2 авокадо
|
|
|
|
|
|
Дата: 09.09.2008
|
Здравей, Уини!
Много ме радваш с новото си дневниче!
Коремът ще го оправиш, няма начин...е...от раз няма да стане сигурно...едва ли щеше да е интересно, ако ставаше така
И аз не разбирам защо не ти харесват кръговите...на мен повечето ми тренировки са организирани така, но...аз не обичам почивките и мен това “търчене“ от единия до другия край на залата постоянно много ми допада 
Успех!
|
|
|