05.09.15
09:34
Не, не съм разбрала от вас. Беше наскоро и беше посочен линк към този конкретен, който купихме и ние (на снимката, даже два броя взехме).
Във форума за първи път (аз лично) съм засякла ползването на апликатор от Боби, Ники и Сашо. Обаче линкът не е и от техните дневници. Ще разбера аз. :)
Както казах, работя с физиотерапевти на единия басейн, тъй като е в болница. За апликатори и подобни терапии съм научила отдавна. :)
Аз казвам къде се появиха първо. Откъде си разбрала, няма как да знам. ;)
Вероятно е много преди нас. :)))))
05.09.15
09:38
Първия апликатор беше или в на Слави, или в на Марги дневника, даже си спомням, че го изкоментирах като одеалото на Томас де Торквемада...
А моя се озова съвсем случайно у мен - Карнала ми го подари преди година и половина и веднага влезе в употреба :)
05.09.15
09:44
Значи, понеже май е станало недоразумение.
Не се чудя в чий дневник съм видяла за първи път думата “апликатор” или идеята за ползване на такъв.
Чудя се в чий дневник съм видяла точно този апликатор (от моята снимка), към който беше оставен линк в и-бей на добра цена.
Беше най-много преди месец и половина.
Иначе знам, че във форума много хора ползвате апликатори от бая време. Не ми е това въпросът. :)
05.09.15
10:21
Миналия месец Енев изрови и ни сподели линк за оригиналния апликатор в ebay.
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 05.09.15 10:22.
05.09.15
10:35
казано от Теди Илиева на 05.09.15, 10:21:
Миналия месец Енев изрови и ни сподели линк за оригиналния апликатор в ebay.
Да!!!
Точно това имах предвид! :)
Имаме победител и това е Енев! :D Енев, ще те черпя. :)
(Благодаря, Теди! И теб ще черпя :D)
05.09.15
14:09
Такаааа...
Менюто днес: 400 г пъстърва, доза протеин под формата на бонбони© (заплювам си лиценза върху тези бонбони, тъй като за първи път аз съм ги показала във форума; ако разберете за тях от друго място, то знайте, че всъщност аз съм изворът), тиквички на фурна, айсберг; зелени домати и 2 круши от градината на мама, 1 ч.л. домашен мед.
Активност: смятам да включа периодично по някой друг клек и раздвижване в домашни условия, като цяло. Днес имам повечко работа в седяща позиция. :)
06.09.15
17:41
Честит празник!!! :)
Менюто: 500 г патешко в йенско стъкло с подправки; червени чушки, домашни розови домати, инка, 80 г шоколад със стевия и по 1 половинка от 2 други шоколада, които са сходни на този със стевия.
Вчера набарах слънчогледов тахан, изядох стабилно количество.
Дам, този месец определено ме измъчиха хормоните, не ми се беше случвало отдавна. Но мисля, че от утре ще се нормализират нещата. :D
Боядисах си косата. Сама. Горния пласт - шоколадово, а долния - лилав махагон. Дано да се получи нещо хубаво. :D
Приятна неделна вечер!
06.09.15
18:01
казано от Вероника Налбатска на 06.09.15, 17:41:
Боядисах си косата. Сама. Горния пласт - шоколадово, а долния - лилав махагон. Дано да се получи нещо хубаво. :D
За всеки случай сложи една табелка с името ти на ревера... (giggle) (sun)
06.09.15
18:18
Коленце, за най-сигурно - на челото! :D :D :D
07.09.15
16:09
Седмица 41 - разтоварваща
Планът за седмицата е: вторник и четвъртък тренировки в залата (цяло тяло); понеделник, сряда, петък - кардио в залата / плуване / комбинация от двете (ще е както дойде)
Днес:
20 мин вело, пулс 140
10 мин пътека, пулс 135
коремни преси от вис (свити крака) 3х15-16 повт
обратни коремни на уред за хиперекстензии 3х20 повт
коремни на земя със свити колене 2х20 в смесена серия с повдигане на прави крака от лег 2х15
Храна: 500 г свинско, 250 г (мерено в готово състояние) киноа, 1 кг китайско зеле, 1 кг червени чушки, 400 г червен лук във фурна, 30 мл зехтин, кафе и 1 ч.л. какао със стевия
Експериментът ми с косата беше успешен, въпреки че цветовете се личат на определена светлина и положение на косата. Иначе си изглежда тъмно кафяво (особено при вързана коса). Абе, кефи си ме. :)
Отбелязвам 8 месеца по програма “тежко-средно-леко”
За съжаление не успях да направя сравнителни снимки този уикенд по обясними причини. Ще се опитам идния, макар програмата за тогава да е тежка. Ето защо слагам две gym селфита от днес, колкото да си го отбележа. :D
08.09.15
14:47
Седмица 41. Разтоварваща
Тренировка с тежести 1
По 3 серии, 6-8 повторения @8-10ПМ
вертикален скрипец, широк хват + лежанка
хоризонтален скрипец + полулег дъмбели
раменна преса с дъмбели, стоеж + разтваряния в страни
бицепс прав лост + лег тесен хват
По 3 трисета, 15 повт @ 20ПМ
екстензия + хакен клек + сумо тяга малки дискове
бедрено сгъване + румънска тяга + обратни хиперекстензии
20 мин пътека
Храна: 500 г телешко; 100 г царевични блокчета; 20 мл оризово олио; марули, тиквички, патладжан, айсберг, домати; 50 г суров десерт с какаови зърна
Затварянето на “моята” зала за профилактика си заслужаваше. ВСИЧКИ уреди са претапицирани, не само скъсаните. Новата тапицерия е по-добра (по-нехлъзгаща) и е як цвят.
Освежаването пък на басейна е класи нагоре... жестоки нови цветове и комбинации.
И преди комплексът беше як, но с новите цветове е убиец. :D
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 08.09.15 14:47.
09.09.15
20:32
Сряда - ден за плуване
1 км бруст, 35 мин
Храна: 500 г пилешко бон филе на фурна с червен пипер
300 г (готово съст) просо (сварено, овкусено със стевия, какао и шоко протеин, а после пасирано)
3 бр оризовки
20 мл зехтин
3 патладжана на фурна + тиквички и домашни домати
Просото ми хареса много. :D
09.09.15
22:10
За съжаление нито едно от двете. :D
20 м е басейнчето ми.
09.09.15
23:10
Ооо, да, абсолютно. :)
Плуването е моят половин час седмично, в който изключвам и в главата ми не нахлуват никакви мисли.
Нямам амбиции да поставям някакви рекорди - с 1 път седмично няма как да се случи. Амбициите ми са да си усъвършенствам техниката, доколкото е възможно повече и да се наслаждавам на водата. :)
Понякога плувам по-бързо, понякога се “влача”, но се старая да се съобразявам с моментното си състояние.
Не знам обаче дали при мен обръщанията на стената дават някакво предимство или по-скоро ме забавят. Не умея да се обръщам добре, както баш плувците го правят и имам чувството, че не само, че повечето бройки обръщане (заради по-късия басейн) не ми дават предимство, но и даже ми отнемат.
Ето за сравнение едно плуване на 50 м басейн, на което също не си давах зор:
казано от Вероника Налбатска на 16.08.15, 16:29:
Днес:
Плуване бруст 20 х 50 м за 32 мин
При бруста обръщането е много лесно технически и дава дори повече, отколкото при кроула според мен.
10.09.15
08:43
Знам обаче Колман не го умее добре. :(
:D Все още.
Използвам да си напиша храната, а после ще отразя и тренировката:
600 г филе от хек
2 паници гювеч (Роско направи убийствен гювеч от: картофи, грах, патладжан - имахме готов опечен и само го прибави, пуешко месо от бут, мазнина, подправки; ядох от него, но без месото)
1.7 кг краставици
1 малка глава айсберг
кафе
10.09.15
15:31
Седмица 41
разтоварваща
тренировка с тежести 2
горна част - по 3 серии навсякъде, 6-8 повт @ 8-10ПМ; корем 15 повт
горен скрипец, раменен подхват + лег с дъмбели
гребане с щанга + лицеви
военна преса + повдигане на прави крака от лег
разтваряне с дъмбели в страни + коремни на машина с тежест
сгъване за бицепс с прав лост, долен скрипец + разгъване с въже за трицепс, горен скр (последните серии дроп)
долна част - по 3 серии навсякъде, 10-15 повт @15-20ПМ
едностранно:
екстензия
лег преса
бг клек
бедрено сгъване
глутеус мост със стъпало на пейка
3 серии: аддуктор + абдуктор
20 мин пътека, пулс 135-140
После ще направя и една сауна, защото имам голяма дупка между тренировките. :)
Кантарът в залата ме показва 75.5, а последно бях 74 на него. Отбелязвам го за протокола, не, че е нещо фрапиращо. :) Яко вода е всичко, но пък поне цикълът ми дойде, което е по-важното.
Хубав ден на всички! :)
10.09.15
16:33
Честит ти нов цвят на косата :)
11.09.15
19:13
Днес беше един изключително динамичен ден! Буквално ангажиментите ми преливаха един в друг обаче успях да се справя с всичко! :D
Даже и с плануваното кардио (което беше направо на косъм).
Нямах възможност да го правя в зала, времето стана кофти, за да бягам навън и поради тези причини си направих домашното кардио на табуретка - 20 мин + 10 мин едностранни глутеус ритници
Храна:
600 г (с глави и кости) пъстърва във фурна
100 г оризовки
1 паница коприва с малко ориз (всъщност натроших оризовките си вътре; велик бъркоч)
1.5 кг зелени чушки
2 връзки магданоз
100 г зелени ябълки
20 мл оризово олио
2 бр бонбони от натурален шоколад
много чай
12.09.15
09:41
Успях да направя и снимки за сравнителните колажи!
Този път няма да изпадам в дълги обобщения за програмата - достатъчно съм казала и щом вече тренирам 8 месеца по нея, то значи ми харесва това, което се случва. :)
Нямаше как да си взема всички мерки, но талията е същата от предния път (края на 6-те месеца), а краката са леко надолу като обиколки.
Прикачвам снимки:
дългите колажи (отпред, страни, гръб): начало - 2 месеца - 4 месеца - 6 месеца - 8 месеца
колажът от 2 снимки (отпред): начало - 8 месеца
единичните снимки: от днес
Вижда се, че имам повече тен сега, но смятам, че не само той допринася за промяната. :D
Честно да си призная, самата аз съм изненадана от снимките и най-вече от формата на краката си. И то приятно изненадана.
12.09.15
18:54
Благодаря! :)
Днес: почивен
Храна: 400 г свинско бон филе
300 г сладки картофи с канела и стевия
1.5 кг китайско зеле
10 мл олио от гроздови семки
1 шоколад (от този със стевия)
Невероятно приятен следобед с отбора ми по водна аеробика, на гости в нашата “шефка”: салата от розов домат, червена чушка и босилек
малък кочан варена царевица
чаша домашна лимонада с мед
безкофеиново гръцко кафе
Другите неща на масата не бяха за Рони Колман : D
С нетърпение очаквам утре, защото има много хубаво събитие!
Според мен имаш напредък в сравнение с миналата година. Не е драматичен наистина, но от едно ниво нататък няма как да бъде. :)
Рони, спрямо снимките, според мен , си изчистила много мазнини, особено си личи на бедрата. Правила ли си сравнение за процент мазнини?
13.09.15
23:51
Така е, Боби. Нека да има прогрес, пък дори и бавен. :D
Не е драматична промяната, защото съм плаха и предпочитам така, за да контролирам повече разни други неща (по-важни на този етап за мен).
Зозо, не съм се мерила в началото, сега и да го направя.. няма да е обективно. :)
Но при краката определено чувствам нещо такова.
....
Днес беше мееега як ден, но утре ще пиша повече. :DDD
14.09.15
02:43
Много добри резултати. Особено в краката, браво. И определено ти отива тенът :)
14.09.15
08:44
Благодаря! :)
Такаааааааа
ВЧЕРА!
Вчера бяхме сватбари! Оженихме много скъпи за нас хора и им желая огромно щастие, много хармония и мега МУСКУЛИ! (giggle)(muscle).
Много красиви, много обичащи се, а сватбата беше пипната до такава степен в детайлите, че ми напълни душата! :)
Всичко е в детайлите, ей! LEGO! Няма такава сватба, няма такава торта!
С bb-team-ската част от гостите решихме да си пишем в дневниците активност като кардио-танци.
Аз хванах букета на булката!!! И не беше нагласено!
Първо го хванах /не знам подскочих ли или разбутах останалите (както другите ми казаха ха-ха)/, но тъй като беше със засилка и тежък, падна зад мен. Обърнах се бързо и виждам как друго момиче протяга ръце обаче неееееееее, Рони си го взе. :D
Слагам снимка на букета, на поканата, тейбъл картите и подаръчетата за гостите. Фантазия. :)
Храната вчера:
у нас
400 г пилешко бон филе
1 доза телешки шоко протеин
4-5 тиквички на фурна
1 парче гречков кекс
2-3 оризовки
30 мл мазнина
гръцко кафе
на сватбата: менюто беше изключително вкусно и на 80% изцяло се вписваше в моя режим, така че се насладих на максимум.
Не можах обаче да хвана течните калории под формата на червено вино - сервитьорите не ни оставяха с празни чаши. :D
Ох, че хубаво!
Дари, Митко, много ви обичаме! :)))
14.09.15
09:17
Рони, на сватбарската снимка много си яка, направо трепач! :) И браво за резултатите, бедрата са супер!
Мнението беше редактирано от Мария Йовкова на 14.09.15 09:25.
14.09.15
15:47
Еее трябваше да се барнем по-така за този специален повод! :D Благодаря!
Месец 9. Седмица 1/42
Тренировка 1 - гръб, задно бедро
Корем – 4 серии на машина с тежести
Гръб
4 кръга от:
2 х негативни набирания/ 2х горен скрипец, широк надхват: 4 х собств тегло / 3.5 х 65 кг (тук се надцених, но исках да пробвам нещо), 4 х 60 кг
чукчета: 8 х 64 64 64 62 кг
хоризонтален скрипец с успореден хват: 15 х 40 40 35 35 кг
4 кръга от:
горен скрипец, раменен подхват: 4 х 60 60 56 55
пулдаун: 8 х 45 45 40 40
Супермен: 15 х
Задно бедро
4 кръга от:
glute-ham raises: 4 х
румънска тяга: 8 х 60 60 52 52 кг (с дъмбели; теглото е на двата)
Хиперекст с акцент задно бедро: 15 х 20, 15 кг 2х15х собств тегло
20 мин пътека
храна:
500 г говеждо на кайма и кюфтета
250 г каша от просо и кокосово мляко
4 тиквички на пара
2 малки зелки
30 мл мазнина
чай
ПП: добавям и топящи се бонбони с доза протеин
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 14.09.15 18:36.
15.09.15
15:29
Месец 9. Седмица 1/42
Тренировка 2 - гърди, прасец
Корем – 2 смесени серии от коремни на земя със свити крака и повдигане на прави крака от лег
Гърди
4 кръга от:
лег с щанга: 4 х 52 50 46 46 кг
Флор преса с дъмбели от глутеус мост: 8 х 22 22 20 20 кг на ръка
полулег с дъмбели: 15 х 10 10 9 8 кг на ръка
4 кръга от:
преси на машина: 4 х 64 60 60 60 кг доб.
Лицеви колене: 8 х
флайс с дъмбели: 15 х 8 7 7 7 кг на ръка
Прасци
4 кръга от:
лег преса: 4 х 140 кг доб.
повдигане от стоеж на смит машина: 8 х 60 кг доб.
повдигане със собствено тегло: 15 х
20 мин пътека (батерията на пулсомера ми сдаде багажа; дано скоро се организирам да си я сменя хаха..)
Добра тренировка се получи, въпреки че на места не бях концентрирана, което се отрази на няколко места на силата. Справих се, но беше голяма мъка. Исках да псувам на глас, но не бях сама в залата... :D
Просто днес не успях да изключа някои мисли от главата си.
Храна
470 г пуешко от бут
300 г (готово съст.) каша от нахутено брашно и шарлан
2 бр айсберг
2 червени чушки
2 малки домашни круши
гръцко кафе, 1 ч.л. какао
сигурно тази вечер ще нападна и едни домашни домати.
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 15.09.15 15:31.
15.09.15
17:39
Какво имаш предвид с това “на гости”? :)
Ако искаш да тренираш - да, може. Въпреки че фитнесът е към жилищен комплекс от затворен тип, достъпът до него (както и до басейн и спа) е свободен за граждани.
Ако искаш просто да разгледаш, но не и да тренираш - момичетата от рецепция ще те разведат насам-натам.
Аз работя на басейна, но в определени дни и часове. В залата тренирам себе си - отново в определени дни и часове. Мисълта ми е, че не съм там постоянно, ако искаш да се запознаем. :)
Отивам само за тренировките си, а когато тренирам - не говоря. Кон с капаци. :D
казано от Вероника Налбатска на 15.09.15, 17:39:
Какво имаш предвид с това “на гости”? :)
Отивам само за тренировките си, а когато тренирам - не говоря. Кон с капаци. :D
Така и трябва, отишла си да тренираш не на кафе и аз съм на този принцип колкото се може се опитвам по-малко да се разсейвам, защото тренирам с хронометър и а съм казал 2-3 думи и се обърква всичко. Покаже ли часовника 60 минути и е време да си ходя.
15.09.15
19:29
И мен така са ме запомнили - влезна ли в залата, пусна ли хронометъра, значи се започва. :D
16.09.15
11:17
Месец 9. Седмица 1/42
Трен 3 - квадрицепс, глутеус
Корем: 4 серии повдигане на крака от вис
Квадрицепс
4 кръга от:
Клек на смит: 4 х 50 46 46 44 кг добавени
лег преса: 8 х 170 кг доб.
екстензия: 15 х 20 20 15 15 кг
4 кръга от:
Лег преса: 4 х 200 кг доб. (Бавна негативна)
Екстензии: 8 х 40 40 35 35 кг
аддуктор: 15 х всички плочки
Глутеус
8 кръга от:
Глутеус мост с тежест: 4х4х110 кг 4х4х100 кг
лег преса широк разкрач / pull through: 1x4x170 170 160 160 кг доб./ 1x4x35 35 35 30 кг
обратни хиперекстензии: 15 х
Без кардио
храна:
500 г свинско
100 г оризовки
15 мл шарлан
червени чушки
1 домат
1/2 айсберг
2 ч.л. какао
После смятам да плувам.
Наложи се малко разместване на тренировките, защото в петък няма да мога да тренирам.
Да правиш крака рано сутрин... безценно събуждане. :D
Редакция:
Плуване 50х20 м
30 х 20 м: 2 кроул - 2 бруст
20 х 20 м бруст
Забравих да кажа, че си взех ябълково-цитрусов пектин и си бъркам кремчета.
Съща така съм изхвърлила гадната водна задръжка. Отново съм в щастливия период от месеца ааахаххахаха
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 16.09.15 18:58.
16.09.15
19:21
Ако горната ми част напредваше на обем така, както краката... наистина щях да съм Колманеско от класа! :D
Слагам снимка на мен и Росен, за да може тези, които не са ме виждали, да добият представа за измеренията.
Росен е висок 186, тежи 95 кг и бедрото му е 62 см (разбира се, бедрото му е много изчистено, то се вижда от снимката по къси гащи, която е от 1.09.2015 г.).
Аз съм 170-171, 75 кг и бедрото ми е 64 см (естествено, доста водно и мазно, но все пак си личи, че има и мускул).
/т.е. не сравнявам бедрата ни като процент мазнини, количество и качество на мускулатура и т.н, а просто на обем и визуален ефект; то е ясно, че иначе нещата са несравними/
Забавното е, когато застанем един до друг и сме с дрехи. :D
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 16.09.15 21:40.