Дневникът на V :]

Прескочи до:

Не е нужно да има в залата специална машина за тях, защото съм виждала какви ли не успешно пригодени за тази цел неща. :)

Иска се сила, да. В момента в първите 2 трисета правя 2 пълни движения (с позитивна и негативна част) + 2 само с негативната, а в останалите 2 трисета си правя 4 изцяло негативни повторения.
Не съм опитвала как ще е на свежо и като самостоятелно упражнение.

Правя ги на седалката на скрипеца и за мен това е най-удобният вариант, но не всяка пейка става - важна е формата й. За щастие моята е чудна - наподобява формата на седалка на колело и има достатъчно ширина там, където се падат коленете при GHR, а пък в същото време няма никаква болка при тибията, тъй като подбедриците не се опират никъде, защото при тях се пада тясната част на седалката.

Друга опция е на шведска стена.
На същия принцип може да се прави и от земя/пейка, но ако има кой да ти държи краката (при глезените).

Вариант е и от стабилно римско столче.

Ето моето видео + няколко снимки, които намерих, за да илюстрирам другите идеи:

11.01.16
20:15

Благодаря ти. Прекрасна си- много бавна негативна, изглежда брутално.  Момичето въз фитнеса просто се пльосваше с длани напред 2-3 пъти преди да се откаже. Най-удачен вариант за самостоятелно  изпълнение ми изглежда този на обратната лежанка за коремни преси-твоят вариант на скрипец крие 99% риск да се пребия с гръм и трясък в центъра на залата  - дано имам кураж да пробвам. :)

Месец 12. Седмица 3/59

трен 2 - гърди и прасци

корем: собствено тегло, разни комбинации на земя

гърди

4 кръга от:
Лег с дъмбели: 4 х 24 24 22 22 кг на ръка
лицеви: 8 х (първите 2 кръга класически, после от колене)
Полулег дъмбели: 15 х 12 12 10 10 кг ръка

4 кръга:
Полулег дъмбели: 4 х 20 20 18 16 кг на ръка (на първия и втория кръг направих 3 1/2 повт)
Лег щанга: 8 х 36 36 34 32 кг
Флайс: 15 х 8 8 7 7 кг на ръка

прасци
едностранно: няколко серии повдигане собств тегло + двустранно: 3 серии на лег преса с 80 кг добавени

20 мин пътека, пулс 130-135

Храна
480 г котлети сьомга
300 г сладки картофи
20 мл шарлан
1.8 кг краставици
200 г зеле
50 г суров десерт с какаови зърна
кафе с аромат на лешник

около 1600-1700 калории

Днес болеше адски! Не съм стигала до откази, но на някои места бях близо и тежеше повече от обикновеното. Удържах обаче с изключение на първо упражнение от 5ти трисет - вместо 4 повторения, направих 3 1/2.
Има обяснение за това: от вчера си водя тренировките и на втория басейн, на който имам по принцип, а той беше 20 дни в профилактика. Съответно имам по-голяма активност и се налага да тренирам гърдите след 2 часа водна аеробика. Не е драма, отвикнала съм, ще потърпя тази седмица болката и после ще се нормализира. :)))

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 12.01.16 14:57.

Сряда............................ ден за плуване!!!

След близо 3 месеца отсъствие! Мнооого ми е гот. :)
Не съм броила дължини, нито пък засичах време - просто се наслаждавах на водата (плувах само бруст).
Постепенно ще надграждам, докато стигна там, където бях. :)

Храна
430 г пъстърва, печена във фурна
2 бр царевични мъфини (от 500 г царевично брашно, 90 мл оризово олио + сол, чубрица, сода, лимонена киселина, вода -> 12 бр мъфини)
1200 г червени чушки
300 г домати
30 мл олио от гроздови семки
10 г какао
зелен чай + лимон + ванилия

Не са ми много сезонни зеленчуците, но исках малко да разнообразя зелевите, че зимата ям основно такива.

Калориите са 1486, което ми е малко и ще добавя още мазнина и какао.

13.01.16
19:24

Цамбур, а? :)(rain)

Мила

14.01.16
13:06

Вер,
имам технически въпроси свързани с храната ти, че ми е интересно. Стрелям ги:

- колко калории приблизително приемаш дневно
- какво е съотношението Б/В/М

След тези отговори ще има още въпроси :)

Хахаха добре, но не очаквай някакви сложни схеми от мен. :D
В момента се старая да имам около 1700-1800 калории дневно.
Неутралният ми баланс е някъде около 2000-2100.

Нямам някакви определени рамки на макронутриентите, в които да се опитвам да вляза. Както дойде. :)

Основата ми е 500 г месо/риба, 30 мл течна мазнина, около 70-80 г въглехидрати от храни като ориз, картофи, гречка и т.н., зеленчук на корем (2-2.5 кг).
По принцип не смятам калории, но в първата седмица на “диета” (както съм сега) го правя, за да добия представа.

Ако са ми малко калориите от горната основа, добавям още мазнина най-често.

За днес имам
520 г пилешко
300 г готово състояние гречка с малко ябълка, канела и стевия
1.5 кг червено зеле
30 мл мазнина

1740 калории
155 г протеин
185 г въглехидрати (като 110 г са от зелето)
48 г мазнини

Но всеки ден е различно съотношението. Понякога имам към 80 г мазнини, по-мазна риба/месо и тн.

:)

Мила

14.01.16
15:06

Значи е нещо като НВД.

А имаш ли зараеждащи дни/чийт дни и подобни глезотии?

Тези 110 гр въглени от зелето нали не им смяташ калориите или им смяташ?

Т.е си на - 300 калории от храна, в тренирвоъчни дни поне още - 300 калории.

Значи по-скоро гледаш калориите и протеина, след това горе долу разпределяш останалите калории м/у въглехидрати и мазнини.

Не ядеш животинкси мазнини, защо?
Не ядеш много плодове - защо?

Мнението беше редактирано от Мила на 14.01.16 15:07.

Първо тренировката да запиша и после почвам въпросите. :)

Месец 12. Седмица 3/59

Трен 3 - квадрицепси; глутеуси

по 6 кръга на крак (едностранно)

Бг клек (с дъмбели, пиша общото тегло на двата): 4 х 40 40 40 36 36 36 кг
екстензии: 8 х 25 25 25 20 20 20 кг
статични напади: 15 х 24 24 24 20 20 20 кг

тези общо 12 трисета бяха без почивка и направо се изтощих.

Ето защо глутеус без трисети:)))

Хип тръстър с 40 кг и доста продължително задържане горе (8-10 сек): 3х10 повт
хакен клек с 1 крак: 3 х 5 повт
глутеус ритници: 3х10 на крак със задържане горе
абдуктор: 3 х 20 всички плочки

без кардио :))))

казано от Мила на 14.01.16, 15:06:

Значи е нещо като НВД.

А имаш ли зараеждащи дни/чийт дни и подобни глезотии?

Тези 110 гр въглени от зелето нали не им смяташ калориите или им смяташ?

Т.е си на - 300 калории от храна, в тренирвоъчни дни поне още - 300 калории.

Значи по-скоро гледаш калориите и протеина, след това горе долу разпределяш останалите калории м/у въглехидрати и мазнини.

Не ядеш животинкси мазнини, защо?
Не ядеш много плодове - защо?

Не бих казала, че принадлежи към някакво НВД, защото понякога въглехидрати и мазнини са изравнени. По-скоро режимът ми е разнообразен и зависи от избора на храни, а аз в рамките на 4 дни се старая да не повтарям храна, макар и напоследък не винаги да е така, от което идват различните съотношения. Но мога да обобщя, че е по-скоро нисковъглехидратен през по-голямата част от времето. :)

На 3-4 дни с ниски калории правя 1 с повече, но не е мръсен ден и не е значително повече. Нямам чийт хранения - нямам нужда от тях. Не ям нищо “мръсно”. В деня с повече калории ям повече въглехидрати (около 50 г повече) и повече мазнини (+ 30 мл). Но не го мисля и това, интуитивно е.

Смятам калориите от всички храни, защото все пак не ям 300-400 г зеленчук, а по 2 кг и нагоре. :D

Да. Гледам да имам едно количество протеин и общи калории, останалото от мазнини и въглехидрати, без да робувам на съотношения. :)

Ям всякакво месо - и мазно свинско включително. Така че имам животински мазнини. Ако имаш предвид сланина - не обичам. :)

Плодове - когато правим кекс от гречка, слагаме банани. Днес имах ябълки. Ям плодове, просто са в комбинация с другите въглехидрати под формата на печива. В седмицата имам 2 дни с плодове. Май излиза, че не съм плодова натура. :D

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 14.01.16 15:48.

Мила

14.01.16
16:26

Мерси много, Вер.

Разпитах те, защото винаги ми напомняш на мен и моята структура. И мисля да опитам нещо сходно. Но, най-вероятно моите калории няма да са повече от 1500-1600.

14.01.16
16:45

Рони, 2000 ккал не са ли малко за твоя ръст , колограми и физическа активност? Аз мисля, че балансът ти е поне 2200-2300ккал.

Мила, надявам се да съм ти помогнала в идеите и като цяло отговарям на всякакви въпроси, ако ти хрумне още нещо, което би могло да ти е полезно. :D

Кобре, на теория си права и на мен ми се иска да е така, но практиката друго казва. :D Тези калории съм ги засякла не чрез формули, а именно чрез засичане в практиката. К’во да правиш... иначе мога доста да ям, апетитът винаги е висок. :D
А и, както съм казвала и преди, затлъстяването в миналото, както и проблемите със СПКЯ няма как да нямат пръст в цялата работа.

14.01.16
16:54

Нямам си идея колко калории трябва да приема една жена, ама аз почти 2К ям за закуска, така че и от моята гледна точна това е прекалено малко. Мисля така точно защото се занимаваш и с други работи, пък и тренировките не са ти от най-леките, но най-точно става когато се храниш на тези калории 2 седмици и така ще се види кое как стои :)

Хей, аз не се храня така от вчера. :)
Обобщавам неща, които наблюдавам от близо 2 години насам.
Иска ми се да ям и по 4к дневно, но ще се търкалям. :))))

Месец 12. Седмица 3/59

Трен 4 - рамо, бицепс, трицепс

Рамо

4 кръга от:
раменна преса с дъмбели, стоеж, бавна негативна: 4 х 14 14 14 14 кг на ръка
Разтваряне встрани стоеж: 8 х 9 9 9 9 кг на ръка
вертолет зад гърба с дискове, от седеж: 15 х 6 6 5 5 кг на ръка

4 кръга от:
изнасяне напред и повдигане с диск: 4 х 20 15 15 15 кг
задно рамо с дъмбели, наклон напред: 8 х 9 кг на ръка
разтваряне встрани стоеж: 15 х 6 6 5 5 кг на ръка

Бицепс
4 кръга от:
сгъване с дъмбели и променлив хват: 4 х 12 10 10 10 кг на ръка
Дъмбели от полулег: 8 х 8 8 7 7 кг на ръка
чуково с дъмбели: 15 х 5 5 5 4 кг на ръка

Трицепс
4 кръга от:
2 х негативни кофи/ 2х горен скр прав лост: 2х (2 пълни повт+2 негат)/ 2х4х45 кг
Лицеви със събрани длани: 8 х (от колене и много бавно пускане)
Горен скр, въже: 8 x 15 15 12 12кг

20 мин ходене, пътека, пулс 133-136

Ден с повече калории
370 г свинско
200 г пуешко
60 мл мазинна
100 г оризовки
3 бр айсберг
Салата с гъби, моркови, чушки
Какао
2 ч.л. палмова захар
30 г сурови ядки микс

15.01.16
18:11

Рони, това, което правиш, е уникално! Изглеждаш страхотно и продължавай напред!

Благодаря, Зозо! :*

Днес: почивен ден (без физическа активност), но пък с повече умствена дейност, защото си имам работа на компютъра. Не смятам да излизам навън - нещо не съм почитател на това, което се случва. :D Ще имам съвсем кратка разходка, за да си купя храна за утре.

Манджата
600 г (с глави и кости) пъстърва
300 г (в готово състояние) варени картофи (които започнах още от снощи ха-ха)
100 г екструдирани царевични блокчета
карфиол на пара - неизвестно количество
мазнина - около 30 мл олио гроздови семки
1 ч.л. домашна кокосова паста

Седмица 3 на месец 12 завършва така:

16.01.16
15:49

Браво Рони ....уникална физика и винаги позитивна ...не знам как успяваш.....респект!!!  :)

Хахахха :) Благодаря ти!
Нали знаеш: “Трениращите никога не сме тъжни... Просто сме мускулести, красиви... и това е!”

А сега сериозно:
Старая се да бъда позитивна, защото вярвам, че това е добре за мен и близките ми. Не е като да няма важни неща около мен, за които да се тревожа, но така или иначе те са факт и ако се отдам на депресивни мисли, няма да съм способна да се опитвам да подобрявам положението. Била съм в депресии, била съм намусена, негативна, вечно начумерена - не помага.
Така че гледам по-често да съм позитивна, а ако изпадна в тъжен период (защото това се случва) - да спринтирам далеч от него.

За физиката... не е уникална, просто имам големи крака... и това е. :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Интересен ден беше днешният. :)

Храна
мъфини от: 6 яйца, 20 г брашно от лимец (смлях зърната с нутрибулета), морска сол, чубрица, черен пипер, 200 г варен грах
200 г риба тон
200 г в готово състояние мъфини от царевично брашно и тиква (сместа е по тази рецепта)
30 мл мазнина
към 1.4 кг червено зеле на пара
600 г айсберг
80 г шоколад със стевия и червени боровинки

Леко раздвижване
4.89 км ходене в сняг до коленете със средна скорост 4.4 км/ч, максимална скорост 29 км/ч, за време от 01:07:24

Нямам думи... под 5 км за повече от час (tmi), но снегът наистина беше дълбок.

/Следващите редове са лирическо отклонение, не е важно/

Как да увеличим удоволствието от храната или историята за Колман, снега, кучето и шоколада. :D

Обичам малките ритуали в ежедневието и един от тях е да ям шоколад със стевия в неделя. Не е нещо, без което да не мога, но си е моят ритуал и ми е хубаво.
Шоколадът обаче не беше купен, а днес, както знаем, имаше много, много сняг. На Росен не му се изкарваше колата заради един шоколад (и с право), защото после не се знаеше дали ще има място да паркира (в неделя следобед става лудница пред блока).
Предложи ми да се разходя до магазина (който е малко над 2 км в едната посока от нас) и аз казах: “Защо пък не, наистина?! Ще се пораздвижа малко, ей го къде е.”
Облякох се добре, обух апреските (благодаря ти, Шпицо, за тези чудесни непропускливи апрески) и поех с бодра крачка. Бодрата крачка обаче рязко секна има-няма 20 м след блока. :)
Маршрутът ми до магазина е безлюден и съответно - не беше разринат. Буквално си газех в сняг до коленете, имаше паднали дървета и клони.
Всичко беше супер, но изведнъж се появи онова куче.
Две неща трябва да знаете за мен: не обичам сняг и имам страх от улични кучета.
Обичам животните, харесвам кучетата, но не всички бездомни са дружелюбни, а като малка са ме гонели и явно подсъзнателно е останал този страх. Знам, че те усещат, когато се страхуваш и се опитах да запазя самообладание.
Кучето от днес дойде и ме подуши, изглеждаше мило. Но изведнъж започна да ми скача и да лае. Изобщо не можах да разбера дали искаше да си играе с мен или нещо друго, за щастие вече бях близо до магазина, появиха се някакви хора и успях да се измъкна. :D
На връщане прецених, че не искам пак да се срещнем, затова смених маршрута, който беше по-дълъг, но с една идея по-плитък сняг.

И така, след 67 минути се прибрах, извадих 80-грамовото шоколадче от джоба, взех горещ душ, излегнах се на леглото и... толкова вкусен шоколадът ми не е бил скоро. :D

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 17.01.16 17:16.

17.01.16
17:34

Максимална скорост 29 км/ч, ехехехех ;) Това като те подгони кучето ли беше? :D :D

:D :D :D Мм-м-м мисля си, че при такива моменти не бива да хукваш да бягаш от кучето или поне не и преди да стане наистина напечено. А ако това се случи, и имайки предвид какъв сняг беше, по-добре да се катеря по оградите. Абсурд да бягам по-бързо от него. :)

Това беше на едни места, където нямаше как да ходя по тротоара заради паднали дървета - наложи се да стъпя на платното (беше достатъчно широко и наистина нямаше почти никакъв трафик, не съм рискувала), което пък беше пълно с големи локви. И като чувах, че идваше кола, а до мен имаше от тези локви, се затичвах, за да не ме изкъпят с киша. :D Случи се на два пъти такава ситуация. Беше преди кучето.

Месец 12. Седмица 4/60

Тренировка 1 - гръб, задно бедро

Корем – 3 на машина с тежести

Гръб 
4 кръга от:
горен скрипец, широк надхват: 4 х 65 65 62 60 кг
чукчета: 8x 70 66 64 64 кг
хориз. скр успореден хват: 15 х 45 42 40 40 кг

4 кръга от:
горен скрипец, раменен подхват: 4 х 60 60 57 57 кг Пулдаун: 8 х 45 45 45 42 кг
Супермен: 15 х

Задно бедро
4 кръга от:
glute-ham raises: 4 х 
бедрено сгъване от лицев лег: 8 х 45 40 40 35 кг
румънска тяга с дъмбели, пиша общото тегло: 15 х 44 44 44 40 кг

20 мин пътека, пулс 140

От събота съм започнала да опитвам едно усложнено изпълнение на GHR, на което ме предизвика Злати. Много е тегаво и съм далеч от истината, но ми е забавно. :)

Храна:
490 г пилешки гърди
200 г сладки картофи
20 мл оризово олио
китайско зеле
кафе
2 ч.л. какао

Мисля да си направя и някаква зеленчукова крем супа и да си я ям топличка.

Хубав ден! :)

Месец 12. Седмица 4/60

трен 2 - гърди и прасци

корем: 3 х колелце от колене 20-25 повт. Ставам все по-силна тук

гърди

4 кръга от:
Лег: 4 х 54 52 50 48 кг
лицеви: 8 х (първите 2 кръга класически, после от колене, като в 3ти трисет бяха 4 повт класически и 4 от колене)
Полулег дъмбели: 15 х 12 12 10 10 кг ръка

4 кръга:
Полулег дъмбели: 4 х 20 20 18 18 кг на ръка (на втория кръг направих 3 1/2 повт)
Лег щанга: 8 х 36 36 34 32 кг
Кросоувър: 15 х 15 15 12 12 кг ръка

прасци
Смесена серия от лег преса и повдигане от стоеж: по 3 на всеки крак, по 10 повт @ 12 ПМ
3 х двустранно от стоеж

20 мин пътека, пулс 135-140

Храна
500 г домашно мляно телешко на кюфтета
100 г оризовки
40 мл мазнина (шарлан и гроздови семки)
2 кг зеле на пара
50 г суров десерт с какаови зърна
10 г нат. шок. бонбон
кафе с вкус на лешник

Днес трябваше да плувам, но поради женски технически причини се отменя. :)

Храна:
400 г свинско бон филе
2 1/2 шоколадови мъфини от: смляно просо, какао, шоколадов протеин, вътрешността на кокос (смляна), мазнина, стевия -> фантастично
200 г китайско зеле
4 краставици
30 мл мазнина
какао (2 ч.л.)

Ще добавя още зеленчуци, но не знам какви. :)

Имам хубава атмосфера на бюрото и най-накрая мога да отбележа, че раменете ми видимо са дръпнали.
УРА!
:D

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 20.01.16 10:42.

Ще си запиша храната за утре сега, защото направих 2 нови рецепти и са ми още преснички в главата. :)
Получиха се и двете супер!

яйчени мъфини от: 6 яйца, размер М, 1/2 червена чушка, 1/2 морков, 2 щипки нарязан пресен магданоз, 3-4 бр зелени маслини, сол, черен пипер. Зеленчуците - нарязани на кубчета. В силиконови форми за мъфини се слагат по малко от чушката, моркова, маслините, магданоза. Яйцата се разбиват с вилица + солта и черния пипер и се изливат върху зеленчуците. На 200 градуса за 20-25 мин се пекат.
200 г риба тон
100 г екструдирани царевични блокчета
2 бр солени царевични мъфини (от общо 8) от: 300 г царевично брашно, 10 нарязани на ситно маслини, връзка нарязан копър, 40 мл олио от гроздови семки, на вкус - сол, чубрица и черен пипер; 1/2 ч.л. лимонена киселина, 1 ч.л. сода -> всичко се обърква + вода, докато стане гъста смес, пече се на 180 градуса в силиконови форми за мъфини (около 40-45 мин) ==> тези станаха наистина чудесни
1.5 кг червено зеле
20 мл мазнина
кафе

прилагам снимки:

20.01.16
22:14

хей, явно и ти си на вълна яйчени мъфини. ;) и аз ги правя по подобен начин, но вместо маслини слагам спанак и гъби.

използвам поста да ти кажа да продължаваш все така с позитивизма и дисциплината! :)

20.01.16
22:57

хубаво изглеждат, ама само като прочетох 20мин време за едни яйца и директно ме изгуби :D
но на снимка са яки де

Мнението беше редактирано от Fallen на 20.01.16 22:57.

the bold, благодаря ти! Ще пробвам и твоята комбинация! :)

Ради, забравих да кажа, че фурната не беше пусната предварително. Така че това ще намали времето за печене и ще е чудесно за теб. :Р

21.01.16
08:45

Четеш ми мислите... Тъкмо си мислих че са ми се дояли солени мъфини и се чудих за рецепта... И попадам на поста ти! Определено ще ги пробвам ;)

Месец 12. Седмица 4/60

Трен 3 - квадрицепс, глутеус

Корем: 3 серии V-преси

Квадрицепс
8 кръга за 35 мин от:

Екстензии: 4 х 60 60 60 55 55 50 50 50 кг
Клек на гръб: 8 х 70 70 64 60 60 60 54 54 кг
Лег преса: 15 х 100 100 100 100 100 100 90 90 кг добавена тежест

Глутеус, едностранно,
По 4 кръга на крак от:

Хакен клек: 4 х 20 10 10 0 кг добавени
Глутеус мост - работещият крак е на пейка, а другият е вдигнат нагоре: 8 х +10 +10 +10 +0 кг (диск)
Обратни хиперекстензии: 15 х собствено тегло

Без кардио! Естествено. Няма крака за кардио вече :D :D :D

21.01.16
17:25

казано от Вероника Налбатска на 21.01.16, 16:05:

Без кардио! Естествено. Няма крака за кардио вече :D :D :D

Абе крака определено има! :D В много добра форма си.

21.01.16
18:13

Последния клип с предизвикателстовто кърти мифката, давай да го гледат всички :D

Хахахахаххаа благодаря. :) Колкото и да са тренирани обаче, днес нямаше как да се метна и на пътеката. Абсурд! :D

Ще кача клипа с третия ми опит от предизвикателството на Злати, но ще е по-късно. Но то още съм далеч от истината.

Така!
Оказа се, че утре няма да имам възможност за силова тренировка... През уикенда също.
И тъй като щеше да е тъпо да не завърша последната си тренировка от последната седмица на последния месец от сплита (!!!! :D), щях да бъда много тъжен Колман, много... реших да направя тази тренировка днес! :)

Уточнявам, че имах достатъчно време след първата тренировка, имах достатъчно ядене и седях с достатъчно време с вдигнати крака на масата. Добавих и 70 г сурови ядки (орехи, бадеми, кашу).

Месец 12. Седмица 4/60

Тренировка 4 - рамо, бицепс, трицепс

рамо
5 кръга от:

Вертолет: 4 х 40 40 36 36 32 кг
раменни преси, седеж и вертикална облегалка: 8 х 10 кг на ръка, игра с темпото
Разтваряне встрани от стоеж: 15 х 6 6 6 5 5 кг на ръка

бицепс
4 кръга

сгъване с дъмбели (облегната на стената, раменната кост плътно по нея): 4 х 10 кг на ръка
сгъване с LZ лост, малко по-тесен от раменния хват, полулег: 8 х лост+12 12 10 10 кг
чуково с въже на долен скрипец: 15 х 15 15 12 12 кг

трицепс
4 кръга

кофи: 4 х (първите 2 кръга имах 2 пълни и 2 негативни повт, другите 2 кръга - само негативни)
Лицеви със събрани длани, колене: 8 х
Разгъване на горен скрипец, въже: 15 х 15 15 10 10 кг

О, йес! :)))))))))))
Големите обобщения  за тези 60 седмици ще са малко по-натам.

Злати ме предизвика да направя това: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1027357653952097&id=996004153754114&hc_location=ufi (съжалявам, че е линк от фейсбук, но не знам дали го има на друго място)

Това е моят трети опит:

До известна степен овладях пускането. Сега остава “само” да кача “малко” сила и да се върна по същия път...... :D :D :D

Менюто днес:
400 г пилешко
300 г картофи
2 бр айсберг
30-40 мл мазнина
3 ч.л. домашен мед
домашна туршия с карфиол и червени чушки (ном-ном)
цикория

Бедрата ми са леш. :D

12 месеца по ”тежко-средно-леко”
или общо 60 седмици (заедно с разтоварващите - на всеки 4 седмици по програмата имах 1 разтоварваща)

В крайна сметка реших да няма големи обобщения. :)
Няма на кой да се доказвам, а за себе си съм видяла ползите през тези вълнуващи 60 седмици.
Мислех си да правя сравнения в работните тежести в началото и сега, но се отказах - прекалено обемно е, а и всяка една тренировка за този период е вписана в дневника ми.
Имам покачване в работните тежести навсякъде.

Започнах програмата на 78 кг лично тегло. Някъде по средата реших да мина в лек калориен дефицит и стигнах до 73-74 кг. После пак започнах да качвам и в крайна сметка завършвам програмата отново на 78 кг, което е доста интересно и готино (приложено със снимките).

30.11.2014 - 22.01.2016
кг: 78 - 78
талия: 79 - 74 см
десен прасец: 41.5 - 42.5 см
дясно бедро: 66 - 64 см
ханш: 102 - 101 см
бицепс (отпуснат-стегнат): 33 - 35 см / 31.5 - 35 см
раменен пояс: 107 - 110 см
гръбна обиколка* (стегната): 109 см - 111.5 см

височина: 170-171 см

* забележка: “гръбната обиколка” е мярка, която взимам по специфичен начин, и всеки път - еднакво: през най-широката част на латисимусите отзад, и над бюста отпред. По принцип е редно да се мери гръден кош, но за мен е наистина важно да меря през широката част на гърба, а ако взема мерки за “гръден кош”, сантиметърът ще мине под тази част.

Не са ми някакви “уоу” постижения, но съм много доволна, защото видимо съм подобрила нещата, качила съм сантиметри там, където искам и съм свалила там, където е трябвало.
Благодаря ти, ТСЛ. :)

Скоро продължавам ново приключение, с новия сплит (за който бях изпаднала в дълбоки размисли и бях писала неотдавна) и със същия ентусиазъм, защото не знам дали е възможно да имам по-голям. :D

(muscle)

23.01.16
14:02

Изглеждаш по-изчистена, но снимките са подвеждащи, а разликата не е достатъчно голяма, за да се правят сериозни изводи.
Първите снимки са правени със светкавица или при фронтална светлина, а вторите - без светкавица и със светлина, падаща под ъгъл, което подчертава релефа, затова казвам, че са подвеждащи.
Иначе мерките и личното усещане са достатъчно добри показатели за прогреса. :)

Абсолютно съгласна с всичко казано от теб, Боби. :) И аз видях тези разлики, когато правих колажите, но вече бях далеч от мястото на снимане, за да повторя пак.
Не е било нарочно или с цел да подвеждам. В мерките поне няма грешки. :D :D :D

Храната днес:
400 г свинско
130 г оризовки
20 мл шарлан
2 мандарини
1 бр айсберг
зеле - около 600-700 г
крем супа от различни зеленчуци
чиа семена (към 2 ч.л)

Раздвижване: теглене на шейна по баир (тичайки), като шейната винаги беше пълна - или с две деца, или с възрастен + 1 дете. :D

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1