казано от Vic на 16.07.12, 14:32:
казано от Мила на 14.07.12, 10:14:
Да, точна така клякам. Тазът пропада между краката, т.е. с по-широк разкрач (предния клек също го клякам с по-широк разкрач), точно и на мен ми е по-лесно, по-стабилна съм и стоя по-изправена.
...Не винаги по-широкия разкрач е по-добър за OHS и преден клек. Експериментирай - разтвори колената повече, а петите остави събрани. Тазът ще може да “пропада” по-лесно надолу, а торсът да е по-изправен.
Ще, ще той...ама има 10000 неща от които зависи...
Първо е мобилността в таза, после са хипфлексорите, после са глезените, после са адукторите и т.н.
Да не говорим, че ти трябва много здрав корем, за да не ти се “подвива” гъза, ако ще клякаш наистина дълбоко...
Лесно е да кажеш, стъпи тясно, отвори пръстите и влизай...ама наживо е друга бира:))))
16.07.12
15:14
Ох , Славко така е...струва ми се, че това е най-сложното и най-комплексното упражнение.
Както ти описа...преди да клекна има още хиляди неща в които трябва да съм здрава и стабилна, пък корема ми е една от най-слабите групи...
Но сякаш с малко по-широк крач ми е по лесно, но и коленете ги държа по-разтворени...
Тук трябва да се пробват варианти.
Факт е, че ОХК ме мачка.
казано от Мила на 16.07.12, 15:14:
Ох , Славко така е...струва ми се, че това е най-сложното и най-комплексното упражнение.
Както ти описа...преди да клекна има още хиляди неща в които трябва да съм здрава и стабилна, пък корема ми е една от най-слабите групи...
Но сякаш с малко по-широк крач ми е по лесно, но и коленете ги държа по-разтворени...
Тук трябва да се пробват варианти.
Факт е, че ОХК ме мачка.
Всъщност е... най-простото нещо на света. :)
Прави, правиш, правиш... и тялото започва само да намира оптималната траектория. Коремът вече се стяга автоматично, а колената сами се отвеждат навън, за да балансираш по-добре.
Мачка те заради рамената. Ако стиснеш здраво лоста, вдигнеш трапеца, заключиш рамената така, че да избутваш ръцете настрани, ще получиш една относително стабилна система и единственото, за което остава да мислиш е балансирано поемаме надолу (с таза) със стегнато до болка ядро и последващото изправяне (отново с таза).
Щом аз го научих, значи всеки може.
казано от Vic на 16.07.12, 15:22:
Всъщност е... най-простото нещо на света. :)
Прави, правиш, правиш... и тялото започва само да намира оптималната траектория. Коремът вече се стяга автоматично, а колената сами се отвеждат навън, за да балансираш по-добре.
Тук съм съгласна...ако искаш да клякаш добре, ами...клякаш...
Можеш да правиш 1000 други спомагателни движения, обаче нито едно от тях няма да е толкова ефективно, колкото клякането :)
С други думи, отново стигаме до момента: practice, practice…all is coming… :)
Обаче и горното е вярно...трябва да си готов навсякъде по веригата, за да направиш нещо комплексно.
Ако едно от звената ти е слабо...няма смисъл да обяснявам... :)
Ако някое звено ти е слабо организма ти ще си изгради такава техника, че да компенсира това звено, обаче с нея едва ли ще си видиш някога потенциала.
Иначе казано - с времето нещата се променят.
16.07.12
20:51
16.Юни.2012
Храна
Критична... малко слънчогледови семки, 1 филия хляб със сирене, масло и малко салата...
Тренировка
30 кг. щанга.
20 Thrusters (20 тръстъра)
20 SDHP (20 сумо тяга хай пул)
20 Push Jerks (20 изтласквания)
20 OHS (20 клека със щанга над глава)
20 Front Squats (20 повт преден клек)
20 Бърпита
Критично и тук. Това по принцип е ‘‘Air Force’‘, без 20-те бърпита, а на всяка минута се правят по 4-ри бърпита, но тъй като сега нямаше кой да гледа хронометъра не съм го правила комплекса. И да бях почнала да го правя щях да ида към 13-14 минути...просто тежко ми дойде като кондиция, подобни неща трябва да правя след по добра храна и по стабилни нерви.
Иначе тръстърите леко минаха, сумо тягата тежи яко на 30 кг, за джърка ръцете ми вече бяха адски изморени, Оувърхед клека с нанесените поправки добре, само че на 15-то повторение залитнах и изпуснах щангата, предния клек и бърпитата без проблем.
Живота ме играе яко...буквално всеки ден се случва нещо ново, за сега е като че ли е на хубаво и ми е поне малко по-спокойно от вчера.
ЕДТИТ: Тъкмо хапнах малко пилешко и малко сладолед. Забравих, да спомена, че имам и доста набирания днес - кипинг, широк хват, подхват.
Мнението беше редактирано от Мила на 16.07.12 21:11.
казано от Madboy на 16.07.12, 18:46:
Ако някое звено ти е слабо организма ти ще си изгради такава техника, че да компенсира това звено, обаче с нея едва ли ще си видиш някога потенциала.
Иначе казано - с времето нещата се променят.
Променят се, ако осъзнаеш че някъде грешиш и почнеш да търсиш начин да оправиш нещата...дали сам, дали с помощта на друг. Всичко се променя...някое за добро, друго за лошо.
Action-reaction-cause-effect.
казано от Vic на 28.07.12, 23:37:
Тренировки, това-онова? :)
Щеше да стане свидетел на изхвърлянето ми на 37.5кг в петък и да поразмърда тези бедра в една лека 5км дистанция, ако не я беше уплашил дъжда, Дорти... ;)
29.07.12
10:28
Тренировки, това-онова?
Ами...(blush) не, направо...мисля днес да го променя този грозен факт...
Щеше да стане свидетел на изхвърлянето ми на 37.5кг в петък и да поразмърда тези бедра в една лека 5км дистанция, ако не я беше уплашил дъжда, Дорти...
Блаже...предизвикваш ме идния петък да тичам 5 км дори в град ако трябва и после в залата ще правя всичко това, което и вие ще правите, сделка ? Че имам и бири да те черпя (blush) ужасна личност съм станала....
Мнението беше редактирано от Мила на 29.07.12 10:33.
29.07.12
21:14
29.Юни.2012
Храна
Като цяло храната през последните две седмици е хубава, без джънк, с изключение на няколко пъти малко шоколад, храненето започва в късния следобед, месо, наденици, бял хляб, зеленчуци, картофи, ориз.
Просто е по-малко, наистина.
Тренировка
Наистина 2 седмици не съм тренирала сериозно, набирания всеки ден, тук там обръщания + клекове.
Днес щях да правя един комплекс, но освен, че ми е лошо и съм с главоболие със ставането тази сутрин, имам доста силни коремни болки от МЦ.
Днес имам доста набирания - 8-ци в подхват, 3ки в широк хват, пръсти към лост (с лекота), и много опити за повече бройки кипинг.
Бързи и експлозивни клекове - преден и заден, спрях ги бързо заради коремните болки.
Комплекса остава за утре най-вероятно.
Да спомена, че двете седмици без тренировки, ми се отразиха добре и не съм ги спирала заради някакви драми, просто си отпочинах.
05.08.12
14:07
05.Август.2012
Храна
Почти без джънк, продължават дългите часове без храна, с 1 или 2 хранения през вечерта - месо, хляб/ориз/картофи + месо/яйца/кашкавал + зеленчуци + нектарини/диня + 1-2 чаши вино
Тренировка
Да не повярва човек, сутринта ходих да тичам !!! Не можах да си повярвам, че реших най-накрая да се раздвижа. Не знам обаче колко съм тичала, че е в парк и нямам идея колко е една обиколка.
Набиранията вече са 9 в серия.
И ми казаха, че аватара ми е бил кифленски хахаах, ще си върна гръбчето за аватар или черно петно ;)
Мнението беше редактирано от Мила на 05.08.12 14:08.
05.08.12
14:11
Everything changes…
Сутрин в Красна поляна,
дъгата след дъжд се извила...,
слънцето бавно изгрява,
кафето прави си Мила.
Унило докосва челото,
тежко въздъхва от болка –
уискитоснощи отново
не ще да е някаква стока..
„Защо започнах да пия?“ –
мисли забавено Мила,
„Защо, вместо просто да скрия,
че тренирам основно с текила?!“
„Ще потичам таз сутрин в парка,
пък нека глава ме боли,
следобед ще пална цигарка,
нищо, че знам, че вреди“
И тъй излезе си Мила,
притвори от слънце очи
и както се беше навила,
кроса от рас отмени!
Видя кръчма отсреща,
поседна уж за кафе –
изкуши се от мисълта веща
глава да лекува с шкембе!
„Нека бребъде навеки,
моята нова особа
и нека дъмпели тежки,
заменям със спиртна отрова!“
05.08.12
14:15
Какво да кажа....истински талант, наистина... (bow)
Горното творение е написано в рамките на няколко минути от раз...
Мнението беше редактирано от Мила на 05.08.12 14:28.
06.08.12
13:50
06.Август.2012
Мила от Марс днес тренира, обръщам нещо веднага (няма да е е бутилка текила или кутия цигари ;) )
Храна
11:30 - 2 малки филии черен хляб с кашкавал, масло и месо
Следобяд - месо, салата, диня или нектарини
Тренировка
3 кръга от:
1. ХСПУ - 15 бр от стол (назад има клип)
2. Лицеви опори - 10
3. Набирания подхват - 5
4. Набиране широк хват - 1
5. Пръсти-до-лост - 10
6. Планк - 1 минута
Сутринта кипове и набирания 9-ки в 2 серии, вчера също.
Тегаво, тегаво, наистина. Тази седмица ще влизам в ритъм явно.
Но наистина, колко станаха 3 седмици почивка, просто душата ми си отпочина от цялото напрежение покрай дипломирането и любовните ми терзания.
Суплементация или сублимация :D
1. Рибено - 10 гр
2. Магнезий
3. Цинк
4. Мултивитамини
5. Код ливър оил
6. Витамин Е
7. АЛА
8. Силимарин
9. БЦАА
10. Йохимбе
11. Биотин
12. Б-Комплекс
13. Витамин Ц
14. Пропускам нещо със сигурност....
Към вчерашната храна добавям 2 чаши Мерло и доста мезета.
Мисля да започна по-често да тичам и да правя спринтове.
Мнението беше редактирано от Мила на 06.08.12 13:53.
06.08.12
14:44
Ще ти пусна кучето ми да те гони... той и без това обича да тича след хубави девойки, така и двамата ще имате стимул да не спирате движение! :D
казано от Лукреция Швайнщайгер на 06.08.12, 14:44:
Ще ти пусна кучето ми да те гони... той и без това обича да тича след хубави девойки, така и двамата ще имате стимул да не спирате движение! :D
Аааа момент... тука стихове се пишат, кучета се пускат, не, тя е моя, не може да я преследваш! :D
06.08.12
15:05
Предлагам да я разиграем на покер! :D
казано от Лукреция Швайнщайгер на 06.08.12, 15:05:
Предлагам да я разиграем на покер! :D
Аз предлагам на руска ролетка ;) Поне е сигурно, че единия ще е елиминиран завинаги (devil)
06.08.12
15:14
Става, аз имам огромна страст към оръжия.
Казвай кога е дуела, хвърлям ръкавицата вече....
Опаа двама се карат, третия печели. Айде пътя чантата и за хляб. И мойто куче е най-голямо и най-силно и има големи уши :D
06.08.12
15:20
Единственото, от което съм щастлива е, че никой не се допита до мнението на Мила... нищо, то и без това видимо е без значение! :D
казано от Wolfy на 06.08.12, 15:16:
Опаа двама се карат, третия печели. Айде пътя чантата и за хляб. И мойто куче е най-голямо и най-силно и има големи уши :D
Скрий се, ти си мъж :D Това е въпрос на чест.
Лукреция, ти избери кръчмата (grin)
Позволете да нарежа ракията и да налея луканката. Нека игритe на глада започнат СЕГА :D
Мнението беше редактирано от Wolfy на 06.08.12 15:23.
06.08.12
15:25
Хахаха видимо ме забавлявате. След дуела ми кажете само в чие легло ще спя ;)
Само да не си остана в своето накрая ;)
Мнението беше редактирано от Мила на 06.08.12 15:26.
Спокойно, ако не се намери легло щи опънем едно походно в къщата на кучето :D
06.08.12
15:27
Ако си останеш в твоето, ние ще дойдем! ;) Или поне победителя... само внимавай какво си пожелаваш ;)
Пъпи, нямаш грижи, ти кажи датата и часа.. I’ll be there!
Това трябва да се документира, моля ви вземете ме за тонрежисьор. Обещавам само да ви изям мезето, течностите сами си ги обменяйте :D
06.08.12
15:46
Моля, моля... аз нямам нищо против грандиозната ми победа да бъде документирана! Така ще има материал за бъдещите поколения, които ще станат съпричастни на моето величие. Само да отбележа, че в любовта и на война всички средства са позволени, а при съчетанието им ще стане взривоопасно! Вълчо, ако ти ще снимаш, може ли Петър Василев да го коментира? :D
Може разбира, също така може и Пещерска Гроздова да е официален спонсор на двубоя. :D Durex също се натискат, но в случая тяхното спонсорство ще постави под съмнение тестостерона в кръвта на участничките и мисля да го пропуснем. На негово място предлагам Дядо Петко - съседа, като управител на Шопска с печени чушки ЕООД :D :D
06.08.12
21:00
ЕДИТ: От плодовете днес ядох диня, на обяд беше кашкавал със салата, за вечеря ориз със грах, печен бекон.
09.08.12
14:04
http://www.vbox7.com/play:f3c94eae
09.08.12
19:21
Страхотна песен.... (inlove) :*
15.08.12
13:00
http://www.vbox7.com/play:7041cae3
15.08.12
15:57
15.Август.2012
Храната е ок, миналите 4-ри дни с доста алкохол, заради сватба и моминско.
Днес ходих по обяд да тичам в парка.
Блаже, няма как да стане, нито днес, нито утре, не защото нямам време, а защото не съм в настроение, много вероятно е и утре да е така.
Какво значи не си в настроение? Машините нямат настроения. Те просто мачкат...
17.08.12
10:23
Здравей, Мила! Ама защо така изведнъж спря да ни описваш тренировките и заниманията си... не ни лишавай от това блаженство да ги четем! Ето, например, кажи какво прави вчера...
17.08.12
14:49
Здравей, Лукреция ! По принцип не описвам не тренировъчни дни, защото ежедневието ми е скучно, специално за теб описвам вчерашния ден (естествено не с твоята гениалност ;) )
16.Август.2012
Не тренировъчен ден. Имах среща, която мина просто прекрасно, без алкохол и цигари. В 11:30 вечерта ми беше първото хранене от няколко парчета печено пилешко с джоджън, 2 филии бял хляб + 1 домат.
Без добавки.
Много кафе и много вода.
Също така, доста повървях вчера.
За днес имам запланувана тренировка, довечера ще я напиша, след като я направя.
Набиранията в серия преди сватбата бяха 10-ка.
17.08.12
18:43
17.Август.2012
Храна
Обяд: 2 яйца, сирене, месо, малко олио на омлет + печено пилешко с джоджън, 1 филия бял хляб
Вечеря: месо + картофи/хляб + салата
Тренировка
The “Bear Complex”
5 rounds, NOT for time, rest as needed: (5 рунда, без засичане на време, почивка между сериите колкота е необходимо):
7 rep of (7 повт от следното):
Power Clean (Силово обръщане)
Front Squat (Преден клек)
Push Press (Пуш преса)
Back Squat (Заден клек)
Push Press (Пуш преса)
Вземеш ли щангата от земята, оставяш я след като свършиш серията - само чукваш пода след всяко повторение и продължаваш следващото. Можеш да задържаш със щангата пред гърди или зад врат или стисната с тяло и бедра.
Аз го играх с 30 кг и 5-те рунда. Леки 30 кг, но китките много ме боляха. Много хубава пуш преса зад врат, с добре изпънати лакти, предпочетох упражненията да не преливат.
Почивките между сериите не бяха много малки, честно казано.
Завърших с :
1. Тяга с изпънати крака - 4 х 10 @ 60 кг
Суплементация след тренировка
1. Рибено - 5 гр
2. Магнезий
3. Цинк
4. Код ливър оил
5. Витамин Е
6. БЦАА
7. Витамин Ц