07.01.14
23:00
...или поне една от тях :D Когато ставах студентка всеки ме плашеше с истории за глад и измършавяване типично за концлагер. Еми да ви кажа за парите е вярно,за купоните също...за сесиите и изпитите да не говорим. Но по темата с килограмите не съм съгласна. Втори курс съм както аз, така и доста колеги и колежки доволно сме се поналели- кой в ханша,кой в талията....
та... от бала до сега съм + 5-6 кг. И по лошото- не съм от активно спортуващите и си личи. Та искам да сваля 3 кг.не повече...Но не искам това покачване да продължава.
Спорта ми е ходене пеша на лекции и обратно по около 40 мин. вървене около 3 пъти в седмицата + 10-15 минутни клипчета с упражнения почти всеки ден.
Нямам възможност да ходя на фитнес. При хубаво време бих бягала или скачала на въже, но често от тези двете ме боли корема в ляво адски много.
Храненето ми не е много добре,но се старая- предимно плодове,пилешко и сладко.
Не знам колко ще просъществува дневника ми,но е с цел да получа мнения и съвети.
Темата беше редактирана от N! A на 09.05.14 12:26.
По принцип съм от хората,които ядат по малко но все правят разходки до хладилника... но
ще опитам да гледам какво ям (като знам че трябва да описвам).
Какво ви е мнението за пилешко с картофи или зеле или гъби (тези 3 варианта са ми провизиите в бурканите,а и любимите ми готвени храни), както и за яденето на над половин кг плодове на ден (обожавам ги)
а за да заместя шоколада поне на 70% си правя мед с кокосови стърготини,фъстъци печени,мюсли и корнфлейкс.
08.01.14
14:37
Да ти кажа наистина болшинството качват, но аз например съм от тези, които се просмукаха- отслабнах равномерно и даже малко ми се изостриха чертите на лицето, като на грузинец в казарма. Някои колеги пък отслабнаха така, че и им останаха единствено палави коремчета, което се сещаш, че е по-лош вариант. Как се случва ли? Мнозина ще ти говорят популярните оправдания за гена, застоялия начин на живот и пр. , като причина за наднорменото тегло, но истината се корени в храненето. Аз стигах до крайността в първи курс да стоя гладен, пред това да им ям гнусните пици или хот-дог и си хапвах основно вкъщи по-смислена храна.
Да ти кажа по-добре да се отслабне някой друг кг, отколкото да заприличваме на лелки и чичковци още в студентските години. Съветът ми не е да се гладува, но предпочитай да си малко гладна, отколкото да се тъпчеш с храна, която ти попада навън или си си купила в повече за хладилника. Един трик ще ти споделя- аз никога не купувам кутии с бисквити или вафли, ами тактично си купувам две-три Морени примерно и знаейки, че са малко ям рядко. Друг трик- не си купувай газирани напитки или плодови сокове, ами само скъпоструващи фрешове, за които да ти се свиди или да ги купиш, или да ги изпиеш за един ден. Не си купувай и лютеници, майонези, салами и всякакви неща, които могат да бъдат намазани на хляб и доволно изядени м/у четенето на учебници.
Болката в корема отляво е от слезката и се дължи на нетренираност. Като тренираш редовно и по-интензивно ще преодолееш тоя момент. Това е нормално дори за хора, които се занимават активно със спорт, но са прекъснали за известно време.
Аз съм изкуствовед в приготвянето на пиле с картофи и за съжаление трябва да ти споделя, че колкото повече олио му сложиш- толкова по-вкусно и по-вредно става, което означава, че или намаляваш значително домашното приготвено (гаранция, че ти го правят мазничко) или ти си го приготвяш, но не толкова вкусно.
Зарежи тоя мед и тия глезотии за сладкото. Като студентка имаш безценния шанс да ядеш само каквото ти си си купила, без да постоянно да ти е пълен шкафа с фафли, шоколади и плодове в несвяст, които родителите ти са взели и лукаво ти офертират. Сега идва гладната спартанска епопея на забравените (студенти), където ще калиш своя дух, стомах и черва в името на по-добра фигура и доволно отражение в огледалото.
От всичко горе-споменато има много изключения и нещата малко общо ти ги изведох. Има редица индивидуални съображения, но сега няма да ти търсим поводи да ядеш шоколад. Започни от твърдия подход и дисциплината :D
казано от introducer на 08.01.14, 14:37:
Започни от твърдия подход и дисциплината :D
3-4 пъти седмично от най-твърдия подход ( 40°). Гарантирани резултати :D. Аз така дисциплиниран бях 60 кила на 180 см :D
08.01.14
16:15
Щом искаш да свалиш 3 килограма и въобще да сваляш килограми,ограничи сладкото до минимум,а плодовете ги хапвай сутрин.
благодаря ви за отговорите.
introducer специално благодаря за търпението да напишеш този пост. Да ти кажа, не ям закуски и бял хляб не ми харесват (мноого рядко като съм в къщи има нещо,което да ме привлече) ако съм на лекции ям кафтофени солети с паприка или сметана <3 . Ако ям е най-често баница (от тези дето се пекат в фурната на белла ако наще ми пратят или ако съквартирантката ме изкуши с малко домашна баничка.
Pостоянно съм под обстрела на торти и пици и там се предавам понякога,но гледам да не е много.
Баща ми за мен готви с нормални количества мазнина, а пилето с гъби и пилето с картофи са на халогенна фурна(но пък обилно намазани с лютеница-обожавам я) .
Фрешове и сокове не пия- въпреки че подсладителите са много вредни присъстват в кафето ми със суха сметана и чая ми.Алкохол почти не пия- хваща ме от 100 :D (тук студентите ме гледат като теле в железница).
А за сладкото-много е трудно..шоколада не е толкова много,но бонбони кръц-кръц, малко тортичка..меда, който от тия мисля за полезен (казвате,че съм в заблуда) и така.
Кашкавал и ементал ям ама като знам за колко пари са май са по-скоро вредни)
Днес обаче го карам на питка със сирене (ама сама я направих-грехота е да не я пробвам, а наще я обичат с бяло брашно)
таа това е засега
Мнението беше редактирано от N! A на 10.01.14 19:56.
От личен опит знам, че тия години на отделянето и заживяването в други условия, обстановка и отговорности, променят навиците като цяло. От тази гледна точка е нормално да има един период на адаптация, докато организмът се приспособи към новата среда. Това обаче в никакъв случай не бива да бъде оправдание, че понеже няма какво да ям, ще хапна една саламка от закуските до нас или пък нямам време да спортувам, обаче ще изгледам една серия от сериала, че да си почина малко... Ако човек има желание за нещо, ще намери и време и начин.Всичко е въпрос на нагласа. И когато започнеш да се храниш здравословно или да спазваш някакъв режим, все ще се намери някой да ти каже - айде престани с тия диети, няма да живееш вечно, ще се разболееш така и сума други простотии. Важното е да си знаеш ти какво искаш, как да го постигнеш и да го следваш - разбира се не сляпо.
И още нещо... време за всичко има и никой не може да ме убеди в противното, въпрос на приоритети и организация на ежедневието.
Успех ти пожелавам с дневника и не се отказвай :)
Заредила съм се с яйца,сирене,извара,ябълки портокали и лютеница.
Днес съм на :1 кисело мляко Елена
омлет от две яйца,малко гъби и пилешко,около 150 г извара и 200г лютеница (на око казвам грамажа)
2 ябълки
няколко лъжички от меда ми с мюсли и ядки
парченце шоколад,2 бонбона и 2 кафета със сметана
2 портокалa, киви , какао със суха сметана
направих 1 клипче с упражнения на self за идеален ханш (около 40 мин)
Мнението беше редактирано от N! A на 10.01.14 22:45.
Днес :
омлет от 3 яйца,малко сирене (около 40г),около 200 г извара и 2-3 с.л. лютеница (на око казвам грамажа)
1 голяма ябълка
2 бонбона и кафе със сметана
портокал,2 ябълки, 2 кивита, 50г извара,малко кашкавал,парче шоколад и какао със суха сметана
клипче с упражнения на self за идеален ханш (около 40 мин)
цял ден учене за сесията + фейсбук а/у на компа... добре че са упражненията боклука и необходимостта от минаване на стаята със стирката,че ме заболя задника (ама през седмицата всички си идват и има излизане това онова, а трябва да си науча)
Мнението беше редактирано от N! A на 11.01.14 23:32.
Днес :
омлет от 2 яйца, сирене 50г, 100 г извара, 100г пуешко жарено бяло месо и 2-3 с.л. лютеница (на око казвам грамажа)
няколко карамелени бонбона и 2 кафета със сметана
3портокалa ,парче шоколад ,2 ябълки около 50 г от пуешкото и около 30 г сирене
клипчето за self иначе пълен застой
Мнението беше редактирано от N! A на 12.01.14 23:05.
днес: 40 мин селф упражнения
кафе със сметна какао със сметана,3 парчета шоколад
200г сладка царевица от консерва+150г пуешко жарено бяло месо+150г сирене (подправени с шарена сол и уни сос-много е вкусно) +1сл лютеница
2портокала+2 ябълки
няколко лъжички чаени от меда с ядки и мюсли (6-7) , няколко лъжички течен шоколад
(яденето го казвам не в реда в който го ям, често си приготвям нещо което ям на 2 3 пъти през деня-примерно днес това с царевицата)
Мнението беше редактирано от N! A на 14.01.14 00:30.
днес: 40 мин селф упражнения
2 кафета със сметана парче шоколад, шоколадов бонбон
50г сладка царевица от консерва+100г пуешко жарено бяло месо+100г сирене+1сл лютеница
яйце
пакетче картофени солети с паприка на чио
2портокала, 3 ябълки
2-3 лъжички от меда с ядки и мюсли , крем от торта (да се равнява на може би 5-6 пълни с.л.)
Мнението беше редактирано от N! A на 15.01.14 00:55.
2 кафета със сметана
омлет от 1 яйце 60г пуешко и 60г сирене
парче торта
половин пакет солети с паприка
малко от меда с ядки
2 ябълки и портокал
около 60 г сирене+ 150-200г лютеница
25 мин от упражненията на селф
Мнението беше редактирано от N! A на 15.01.14 22:40.
Днес :
омлет от 2 яйца, сирене 100-120 г, 100-150г лютеница
няколко лъжички от меда с мюсли
кафе със сметана, какао със сметана
3 портокалa ,2 ябълки , малко кашкавал,2 парчета шоколад ,бисквита “мираж”
пелети,чипс и бирени фъстъци (на събиране -не съм ги брояла)
клипчето за self
Мнението беше редактирано от N! A на 17.01.14 00:11.
реших, че нямам нужда от дневник, тъй като често ям почти едно и също с дни... но имам.. резулати нямам и грам. че и може и още 1 кг да съм качила..
от днес до края на седмицата искам да се опитам да сведа калориите до 800-900. естествено нямам кантарче, но поне по опаковките има грамажи и калории. на готвеното моля да ме поправите ако са грешни калориите.
днес
упражнения: 3x100 коремни преси (до половина- от другите ме боли гърба) 3x15 лицеви опори 3x30 повдигане на краката от легнало положение, 25 мин. клипче с танцови движения
храна:
1/2 пакет солети с паприка на chio , 1 бисквита tuc,
3 портокала ,
1 филийка хляб бонус, 1 филийка (дебел край) вита,около 30-40г маргарин,
1 консерва риба тон в собствен сос (185г.),
1 кафе със суха сметана, 1 какао със суха сметана
това е по мои сметки 800 кал.
Мнението беше редактирано от N! A на 18.03.14 19:53.
18.03.14
20:07
Замени маргарина с масло тъй като маргарина не е полезен. Ако искаш да свалиш малко кг е достатъчно и само да спреш да ядеш солети, бисквити и подобни неща. Добави и някаква салата изобщо зеленчуци, някакви ядки бадем, кашу, лешник (без бирен фъстък :) ) най- добре да са сурови. Може и маслини, зехтин към салатата примерно. Храниш се с основно с въглехидрати така като гледа, а така при положение че нямаш активност няма как да смъкнеш килограмите. И защо правиш толкова много коремни преси? Освен да си навредиш на гърба както вече си го направила с друго няма кои знае колко да ти помогнат :)
18.03.14
20:28
3 белтъка с 2 жълтъка с 50гр овесени ядеки или 2филий пълнозърнест хляб -овесените ядки с вода
100гр месо + зелена салата (маруля,броколи, зеле,айсберг..)
100гр месо +зелена салата
след трен плод по избор ябълка или банан
100гр месо + зелена салата
ако ти стане лощо нещо на 3тия ден сложи малко зехтин и 4-5 маслини в последното ядене в салатата. Иначе в салатите само сол и оцет . Месото се пече без мазнина и си купувай охладено а не замразено , защото в замразеното има консерванти и др боклуци които забавят метаболизма. Ако огладнееш месо и салата може да ядеш по всяко време и колкото си поискаш .
ако искаш пробвай , поздрави !
месото пиле или риба
Мнението беше редактирано от Веселин Дойчев на 18.03.14 20:30.
благодаря много за отговорите.
маргарин ям почти единствено с филиите с риба тон, но не обичам масло. Иначе употребата му съм свела до минимум. солети и тем подобни ям, защото съм на лекции и изборът там е доста ограничен от към здравословна храна. Зелена салата и около 90% от зеленчуците не мога да ги ям-никога не съм ги обичала- чакам с нетърпение доматите и краставиците и тогава ще заложа доста на салатите. Поне с плодовете нямам проблем- обожавам ги.
тъй като съм с доста ограничен бюджет яденето ми е силно повлияно от това, което нашите ми пратят и често е доста еднообразно.
като цяло редувам стерилизирани буркани с :
1 пилешки плешки с гъби
2 пилешки плешки със зеле на фурна
3 пилешки плешки с грах и картофи в гювеч
4 пилешки плешки с картофи и лук на фурна
отворена съм откъм идеи за ястия,които могат да се стерилизират (оризът не може-разварява се) и са лесни и без скъпи продукти.
иначе ми пращат и домашни яйца, което си е най-добре според мен.
а според вас бонус, вита или са боклуци и да си ям на Сави мекс ментажния ръжен
19.03.14
19:33
Много добре те разбирам за какво ми говориш и аз съм студентка и съм почти цял ден на лекции, но не ям такива неща ( оправдаваш се единствено пред себе си :) ) Прибирам се и тогава ям, там почти никога не ям освен ако не си нося ядки или плод. Ами краставици и сега си има и не са чак толкова скъпи. Всичко е до желание :) Ако опиташ вярвам, че ще успееш и ще постигнеш целите, които искаш :) За хляба ако има някоя хубава пекарня и си сигурна, че е качествен продукта е много по-добре да си купуваш от там хляб, най-малко няма да има такива консерванти като в Бонус,Вита...
Мнението беше редактирано от Ивчето Пивчето на 19.03.14 19:37.
днес нямаше упражнения
храна : 1 кафе със суха сметана (50кал)
1 грейпфрут голям (120кал)
2 шоколадови бонбони трюфели (черпаха -180кал)
около 200г пиле с грах и картофи(не е течна яхния) ( смятам че е около 200 кал- моля поправете ме ако греша)
2 с.л. лютеница домашна (знам че дори и домашната не е много полезна.но поне има зеленчуци) (50 кал)
2 потокала по-малки (150 кал)
упражнения: преди обед 2x100 коремни преси (до половина- от другите ме боли гърба) 3x15 лицеви опори 3x30 повдигане на краката от легнало положение, след обед 3x100 коремни преси (до половина- от другите ме боли гърба) 3x15 лицеви опори 3x30 повдигане на краката от легнало положение
храна: 1голям грейпфрут (около 500г)
около 200 г пиле с грах и картофи
кофичка кисело мляко елена 3%
3-4 вилици торта
1 кафе със суха сметана,
това е по мои сметки е около 800 кал.
чудя се колко време да ям по 800 кал - 2 седмици много ли е (не искам да си прецаквам метаболизма)
упражнения: 3x100 коремни преси (до половина) 3x15 лицеви опори 3x30 повдигане на краката от легнало положение,
храна:
2 филийки хляб вита,около 40г маргарин,
1 консерва риба тон в собствен сос (185г. ),
1 кафе със суха сметана, 1 с.л. мюсли с мед и орехи
2 грейпфрута- 800г
това е по мои сметки е около 800- 850 кал.
22.03.14
12:10
казано от N! A на 20.03.14, 22:52:
чудя се колко време да ям по 800 кал - 2 седмици много ли е (не искам да си прецаквам метаболизма)
Ти така го прецакваш метаболизма, като ядеш по-толкова малко. Защото на организма ти това не е достатъчно да се възстановява, натрупва запаси (т.е мазнини), забавя разхода на енергия (т.е забавя метаболизма) за да може да осъществява нормални функции с това което му предоставяш. В този случай също така вместо организма да гори от мазнините, той гори мускул защото е по-лесно да се захрани с него (един вид). За да имаш калориен дефицит, първо трябва да изчислиш колко ккал са ти необходими, после да извадиш не повече от 300- 500 ккал, от тях за да не се получава забавяне на метаболизма и да не се трупат запаси. След това да определиш какъв грамаж да имат протеините, мазнините и въглехидратите в режима ти в зависимост от това каква е целта ти. Моя съвет е да се разровиш малко в сайта да прочетеш малко повече информация, защото ще ти е от полза. На повечето, хора не им се вярва че като ядат повече и ядат най-вече качествено, ще се справят с излишните кг.
Маргарин... Суха сметана... С тия транс мазнини само си вредиш. Купи си животинска сметана и пакетче масло по-добре.
Сега видях по-нагоре, че не обичаш масло. В такъв случай просто не мажи с нищо...
Мнението беше редактирано от Дона Флор на 22.03.14 15:20.
ами това за метаболизма прочетох, че са седмица няма да се забави. мисля 6 дни са съм на тия 800 (те колко са 800-всичко е на око може и до 900 да стигат)
като цяло ми излиза Вие се нуждаете от:
1488 Kcal за поддържане на тегло
- така че от другата седмица започвам да ги въртя около 1000.. а за тези 800 не ми стигат усещам а има дневници, в които мацки ядат дълго време по толкова..
Аnn права си, затова гледам да огранича маргарина, а за сметаната- на ден са не повече от 2-3 с.л. мляко прясно не мога да си позволявам често а и за кафето ми за 3 дни отиват максимум 300г и другото трябва да го хвърля, а със сметана му се образуват едни мазни кръгчета и има странен вкус.
незнам може би изглежда кошмар яденето ми,но съм махнала толкова много неща (аз преди без 10-15 смучащи бонбона на ден не минавах.. и шоколад мн мед с корнфлейкс, мюсли и ядки... просто това за мен е сериозна крачка.
за днес:
2 филийки вита намазани с маргарин (от утре го затривам назад в хладилника- свърши рибата тон)
1 консерва риба тон
2 ябълки
3-4 пържени картофа (по принцип не ги ям,но бяхме на маса- не съм кусала алкохоли,мезета и т.н.)
около 70 г пиле с гъби
кафе със сметана
Мнението беше редактирано от N! A на 23.03.14 01:19.
1240 Kcal за поддържане на тегло основно метаболично ниво
дано и с по 1000 кал да има ефект, защото с тия 800 съм като освирепяла и се изморявам :D
иии да си правя пак коремните преси, че тия дни съм на работа после малко да се видя с приятели а и да се прибера то не ми е до никаква физическа активност (искам да отбележа,че старото ми аз щеше да се запаси с вафли и солети и да не си играе сутрин да пече и прави сандвичи )
Мнението беше редактирано от N! A на 23.03.14 01:20.
казано от N! A на 23.03.14, 00:42:
1240 Kcal за поддържане на тегло основно метаболично ниво
дано и с по 1000 кал да има ефект, защото с тия 800 съм като освирепяла и се изморявам :D
И тук виждам същата грешка, както в други дневници. Изчисляваш само BMR, което са калориите само да лежиш неподвижна и да не умреш. А ходенето на лекции, храносмилане, готвене, писане, говорене...всичко това гори калории, които ти обаче не си сметнала. Хайде изчислявай наново и яж повече, 800 калории са една стабилна закуска и в никакъв случай не са достатъчни за теб.
днес ще е последния ден на около 800кал. :
кафе със сметана, 1 смучащ бонбон
1 филийка вита с около 30г лютеница домашна, 50г гъби и пилешко, около 30г кашкавал
1 грейпфрут, 1 ябълка
200г зеле прясно с 100г гъби и пилешко
какао (натурално) с около 70 мл прясно мляко, че от седмица не съм го пила а вечер ни е голямо удоволствие
от утре започвам с 1000 кал, защото с тези не се чувствам особено удовлетворена, а и благодарение на вас разбрах,че няма полза да се мъча :) благодаря ви за коментарите
утре сутринта ще е зор че съм на лекции до 12.30 после имам работа из града и ще опитам да съм с една ябълка, но ако ми прималее съм се запасила с пакетче пълнозърнести солети на hrisi от kaufland - мисля,че са приемлив избор
Мнението беше редактирано от N! A на 23.03.14 20:49.
кафе със сметана, 2 смучащи бонбона, 1с.л. мед с орехи и мюсли
1 филийка вита с 50г гъби и пилешко
150г зеле прясно с 100-120г гъби и пилешко,2 пържени картофчета
1 грейпфрут, 1 ябълка
150г зеле прясно с 100г гъби и пилешко
какао (натурално) с около 50 мл прясно мляко
50г пиле с гъби
Мнението беше редактирано от N! A на 24.03.14 20:09.
как ви се струва, възможно ли е. малко много белтъчини- не че е лошо, но е нереално...иначе ако са полезни с удоволствия ще присъстват, когато съм на лекции
Със сигурност не е възможно в 100гр да има 108гр протеин, пък отделно въглехидрати и мазнини.. нещо не им излиза сметката.
По-добре изяж 50гр сурови ядки. Аз лично на лекции въобще не се притеснявам да си ям храна от вкъщи, която си нося в кутия - най-често варени яйца и малко салата или пиле.
в училище съм хапвала и сандвичи, и кисело мляко и плодове...
за съжаление на лекции никой не си носи домашно и като цяло не е вариант. за ядките-имам само някакви фъстъци,но само ядки нямам навик да ям- тях ги смесвам с мед,мюсли,кокосови стърготини и корнфлейкс, но и с това цветущо бурканче да ме зяпат и да питат какво е това... вземам по 1 ябълка,но не ми стига
иначе в къщи солети молети не ям. и се чудя толкова ли е вредно по 2-3 пакетчета солети на седмица в градски условия така да се каже...
Извинявай, че ще го кажа така, нямам за цел да те обидя ни най-малко, нито да бъда груба. ;)
Питаш дали са полезни - не са. Искаш съвети и критики - получаваш ги. Дали ще ги приемеш и използваш или ще продължаваш по своему си е напълно и изцяло твой избор, дневникът си е твой, животът - също :)
Едно нещо обаче не мога да проумея в цялата работа - защо това, че нямаш навик за нещо, да те спре, а да не го създадеш? И защо това, че колегите ти ще те зяпат да бъде пречка? Ами нека зяпат - да се замислят защо ти ядеш такова, пък те - друго.. Бъди за пример. Ако мислиш, че някой от моите колеги си носи храна... В началото им беше странно, да, коментари винаги има, въпросът е ти какво желание имаш да направиш нещо и колко ти пука, за да позволиш странични фактори да бъдат пречка.
Не го казвам, за да се заяждам, а с най-добри намерения :)
благодаря..
ами аз се вслушвам в съвети,защото на статии из нета и реклами не винаги може да се вярва ,но пък и от друга страна има неща,които не бих била удовлетворена ако променя.така или иначе си права аз трябва да решавам какво да ям или колко да спортувам и т.н... но понякога от хората научавам нови неща и варианти (започнах да ям мед, гледам да не ям промишлени количества плодове, но не съм от хората,които спортуват активно и имат перфектно хранене. искам просто да съм с добра фигура,без корем (не гоня бицепси, трицепси и плочки), като в същото време си запазя удоволствието от живота и не ми е тема номер едно какво ям. то стана манджа с грозде мойто ама нищо :D :)
2 кафета (винаги пия разтворимо кафе голд) със сметана (винаги суха) и винаги с подсладители,но не ги споменавам,защото нямат калории,
ябълка и 3-4 с.л. мед с орехи и мюсли (отложих солетите за др. ден)
150г зеле прясно с 200г гъби и пилешко
1 грейпфрут
2-3 хапки торта , какао със сметана
утре си налагам коремните преси,че попринцип гледам всеки ден да имам 10-тина мин. упражнения (я на Румяна Илиева клипче, я коремни и лицеви, но има дни в които съм по заета и като се прибера и наям как да правя упражнения-трябва да ми слегне, то пък пак трябва да излизам..но поне се прибрах пеша от лекции (ползвам автобус само ако е кофти времето и когато са рано лекциите на отиване)...
Мнението беше редактирано от N! A на 25.03.14 23:06.
днес:
1кафе със сметана +шок.бонбон трюфел
2 грейпфрута, 1с.л. мед с мюсли и ядки
100г пиле с грах и картофи
ябълка
150зеле+125г сардини в доматен сос (консерва)
какао със сметана
3 серии по 15 лицеви опори , 100 коремни преси( леко повдигане),30 повдигания на крака от лег
краставиците и доматите са по 2-3 лв килограма... нямам търпение да смъкнат малко и да ги мятам
иначе сега се сви един гаден студ..а беше толкова пролетно и топло......
1кафе+бобнон и 1 ч.л. мед с ядки и мюсли
125г пиле с грах
100пиле с грах с малко кашкавал+ 100г зеле прясно
400г кисело мляко 3%
около 70-100мл шоколадов шейк от макдоналдс
ябълка
3 серии по 15 лицеви опори , 100 коремни преси( леко повдигане),30 повдигания на крака от лег
Мнението беше редактирано от N! A на 27.03.14 23:33.
защото и без фитнес едвам свързвам двата края...нямам възможност,но пък пестя и от градски транспорт (само когато лекциите с рано или времето е лошо), така че почти всеки ден имам по 30-40 вървене минимум... отделно като съм на работа си се пораздвижвам.... в къщи правя малко упражнения, не са много,но спорта не е нещо,което ми доставя удоволствие- може от април да бягам 2 дни в седмицата примерно..затова наблягам на калорийния дефицит - знам,че не е най-правилното, но най ме устройва
2 кафета със сметана, смучащ бонбон
200г зеле с 1 консерва сардини в доматен сос (125г)
50г печени картофи
3 портокала
150г зеле с 100г пиле с гъби и кашкавал
ябълка
1-2с.л. мед с ядки и мюсли
кафе със сметана, смучащ бонбон
150г зеле с 100г пиле с гъби и кашкавал
2портокала
парче торта (не е полезно,можеше само 1-2 вилички да си опитам, но няма са се самосъжалявам и да се чувствам виновна)
100г зеле с 50г пиле с гъби и кашкавал
1-2 с.л. мед с ядки и мюсли
денят мина неусетно- точно както обичам. на работа беше забавно, дано и утре мине така.
Мнението беше редактирано от N! A на 30.03.14 19:54.