Too Little, Too Late

Прескочи до:

29.12.13
17:56

29.12.2013 г.

Тренировка 48 - Дърпащи (обемна)

Загрявка:
Мъртва тяга - 8х20, 8х70 кг.
Придърпване на горен скрипец с раменен надхват - 8х60, 8х60 кг.

Адаптация:
Висока тяга - 6х120, 3х170 кг.
Придърпване на горен скрипец с  раменен надхват - 8x60 кг.

Работни серии:
1.1. Набирания с раменен надхват - 17, 13 бр.
1.2. Висока тяга (без фитили, без колан) - 7х215 кг. (+20 см, кръстосан хват с дясна ръка отгоре), 4х215 кг. (+20 см, кръстосан хват с лява ръка отгоре)
2.1. Борчески обръщания с прав лост - 6х80, 6х80 кг.
2.2. Мъртва тяга с широк надхват - 5х160, 5х160 кг.
3.1. Високо изтегляне от земя - 6х110, 4х110 кг.
3.2. Набирания с широк надхват - 12, 10 бр.
4. Скотово сгъване с дъмбели - 7х24, 6х24 кг.

Обобщение за тренировката:
Днес имаше много сила. 215 направо летяха на високата тяга, а на широката 160 бяха много леки, дори хватът държеше. За пръв път правя и 17 набирания в надхват. За съжаление обаче кръстът ме предаде. Миналата “дърпаща” тренировка май подраних с тия 230 за серия тяга и оттгава ме наболява. Днес май съвсем го смлях. Нямаше го ефектът “щрак-охххх”, но и без него усещам, че не е добре работата.
След тренировката - малко на масажния стол за отпускане. После през аптеката за шишенце Flexcode и кутийка Arcoxia. У нас - 15-тина минути мачкане с фоумролера (колкото да имам усещането, че съм направил нещо, иначе реална полза от това мачкане не виждам). В следващите ден-два ще си проличи какво точно е положението. При всички случаи обаче ще трябва да го давам по-кротко в следващите две-три “дърпащи” тренировки. За съжаление това отново става в момент, в който стигам тази виртуална граница - предните два пъти на около пет повторения на 220, сега близо до три на 230…

Добавки:
1. Преди тренировка - 2,5 грама бета аланин на Bulkpowders, 1 грам L-arginine на Now.
2. По време на тренировката - 2,5 грама бета аланин на Bulkpowders, 1 доза Complete Intraworkout на Bulkpowders.
3. След тренировка - ~80 грама Complete Protein Blend на Bulkpowders, 2 таблетки Magnesium Citrate на Now (400 мг магнезий), 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now.
4. Към 18 - 5 грама рибено масло, 10 мл FlexCode.
5. Преди лягане (план) - 5 грама рибено масло, 100 мг 5-htp на Doctors best.

Храна:
1. Към 10:30 - агнешка плешка със спанак на фурна, кофичка овче кисело мляко, маслини.
2. Към 11:30 - панирани шницели от свинско контрафиле, шопска салата, ябълка.
3. Към 16:30 - две дози протеин.
4. Между 19 и 21 - не знам още какво. Ще го измисля.

Обобщение за деня:
Мързелива работа днес. Уж щяхме да излизаме някъде, но цял ден се размотавахме у нас и накрая стигнах само до залата.

30.12.13
14:50

30.12.2013 г. (без силова тренировка)

Добавки:
1. Към 10 - 10 мл FlexCode.
2. Към 18 (план) - 5 гр. рибено масло, 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now, 10 мл FlexCode.
3. Към 21 (план) - 5 гр. рибено масло, 100 мг 5-htp на Doctors best, 2 таблетки Magnesium Citrate на Now (400 мг магнезий).

Храна:
19 часа фастинг. Ще ям след 16:30.
Правя лазаня с пилешко - голяма играчка е, но като си я направи човек като хората, трудно може да се измисли нещо по-вкусно.

Обобщение за деня:
Реших да използвам последния работен ден, за да се оправям с една стара кола, от която ми остана само талонът. Ходих до КАТ, после в 7-мо районно и накрая се оказах пак на изходна позиция - без бележка от фирма, която я е взела за скрап (каквато нямам откъде да взема) и номерата (които са заминали с колата) не мога да я отпиша в КАТ, а понеже преди години съм я дал доброволно на един идиот, престъпление няма и полицията не може да направи нищо. Сега сигурно ще ми вървят данъци за тая таратайка (която вероятно отдавна вече не съществува в нашата физическа реалност), докато съм жив. Идиотът всъщност съм аз, ама хайде догодина ще го мисля.
Кръстът е малко по-добре днес, но се усеща, че не е само претоварен, а си има и възпаление. Ще се наложи да пропусна поне една тяга, а после да понамаля тежестите за известно време.

30.12.13
15:00

Много трябва да се внимава, на кой се върши работа и каква е тя.Почти винаги, когато решиш да направиш на някого добро. . .той много деликатно ти набутва един голяяям ” *уй ” и така се “отблагодарява” :) .

Мнението беше редактирано от Иван П. на 30.12.13 15:01.

30.12.13
15:25

Обяви я за открадната и готово :)

30.12.13
16:29

казано от James Hinks на 30.12.13, 15:25:

Знам, че това ми е единственият полезен ход, но не бих могъл да се изправя пред полицай и да го лъжа. Сигурно ще ме наречете пълен будала, но това е положението.

казано от Boby_ на 30.12.13, 16:29:

казано от James Hinks на 30.12.13, 15:25:

Сигурно ще ме наречете пълен будала, но това е положението.

По-скоро ще те посоча за пример ;)

30.12.13
16:53

Мисля,че това с бележката от фирма не е задължително,ако обявиш,че ще я държиш в собствения си двор.А номерата,тях наистина можеш да ги обявиш за откраднати.

Мнението беше редактирано от metalex на 30.12.13 16:55.

30.12.13
17:09

Ако искаш да се мъчиш още 100 години докато си решиш проблема продължавай да се бориш срещу бюрокрацията. Ако не просто послушай Джеймс.Да, не е редно да се лъже, но като не ти оставят друг избор какво да правиш?
Успех!

Мнението беше редактирано от Борето на 30.12.13 17:10.

30.12.13
18:33

казано от Борето на 30.12.13, 17:09:

Ако искаш да се мъчиш още 100 години докато си решиш проблема продължавай да се бориш срещу бюрокрацията. Ако не просто послушай Джеймс.Да, не е редно да се лъже, но като не ти оставят друг избор какво да правиш?
Успех!

Боре, мислиш ли че е удачно да даваш морални напътствия на човек, който е петнайсетина години по-опитен от теб? ;) И който ясно заяви позицията си по-горе?
Въпросът е риторичен, не се ангажирай с отговор.

Петре, недей, че пак ще се почне :Д
В случая Борето е прав, само така ще се реши този проблем, който е в частност. Но докато всички разсъждаваме така, тези проблеми ще са ежедневие. Не е узрял  мозъкът на българина (масата, политици, абсолютно всички на територията), че за да живеем всички по-добре, трябва да се спазват законите.

Мнението беше редактирано от Мирослав на 30.12.13 18:56.

30.12.13
19:11

Момчета ... няма оправия!Дори и Боби да я обяви за открадната ,ще спести данък само за периода след дата подаване на жалбата!
Гълтай студената вода братле ,пий и една бутилка марково после ,накрая да гълтаме и по един Калорекс и ... така е в България!
Сами сме си го предопределили!
Важното е да глътнем нещо ... Наздраве! ;)

30.12.13
19:43

казано от Петър на 30.12.13, 18:33:

казано от Борето на 30.12.13, 17:09:

Успех!

Боре, мислиш ли че е удачно да даваш морални напътствия на човек, който е петнайсетина години по-опитен от теб? ;) И който ясно заяви позицията си по-горе?
Въпросът е риторичен, не се ангажирай с отговор.

Съжалявам, че ще трябва да отговоря.Предварштелно се извинявам на Боби за получилият се страничен диалог.
Първо въпроса ти не е от риторичните.
Второ никой не оспорва, че има 15 години повече опит, това обаче не означава, че за моите години не съм осъзнал как стават нещата в България.И за съжаление стават по гореописаният начин! Казвам за съжаление,  защото ако си мислиш,  че на мен ми се иска да е така, защото е по-лесно и за дя не се занимаваш, то значи си се заблудил много.
Има една народна мъдрост, че срещу неправда понякога се налага да се бориш с непозволени средства.Съжалявам ама това е реалността.
Както и да е каквото и да реши Боби му пожелавам успех и да си реши проблема!
И на вас весело изкарване на новата година!

Мнението беше редактирано от Борето на 30.12.13 21:59.

30.12.13
21:36

Една постъпка води към друга постъпка и създава верига от подчинение на безумни правила и корупция. Аз съм съгласен с Боби :) Неговото дори не е рационално взето решение, а просто възпитание, което е получил в семейството  си, обективна пречка да се поведе на хорото на примирението с неморалните постъпки.

31.12.13
08:47

Човека ви каза,че догодина ще го мисли,стига сте умували.Празници са бе хора,не спорете.Сипвайте си по едно и Наздраве.

31.12.13
13:07

Не ми пречи малко страничен разговор в темата, още повече, че аз го започнах. Всеки има право на мнение. :)
Така или иначе сега само си чешем езиците. След Нова година ще търся консултация с по-сведущи. Имам приятели адвокати - няма само аз да им правя услуги. :)

31.12.2013 г.

Тренировка 49 - Бутащи (силова)

Загрявка:
Повдигане на щанга от лег - 20х20, 20х20, 10x60, 10х80 кг.
Преден клек - 15х0, 8x70 кг.
Раменна преса с прав лост от стоеж - 10х20 кг.

Адаптация:
Повдигане на щанга от лег - 4x130 кг.
Преден клек - 3х120 кг.
Раменна преса с прав лост от стоеж - 3х70 кг.

Работни серии:
1.1. Повдигане на щанга от лег - 3х165, 2+1х165, 2+1х165, 1+1х165 кг.
1.2. Преден клек - 3х140, 3х140, 3х140, 3х140 кг.
1.3. Раменна преса с прав лост от стоеж - 2х85, 3х85, 2х85, 2х85 кг.

Упражненията с еднаква първа цифра - в суперсерии.

Много сила днес! :) Завършвам годината ударно. Тройката на 165 на лежанката направо беше лека, а ми е личен рекорд. :) Вярно, че моят лост беше зает, но Ивелина вдигаше с мен на лежанката и според нея този си е точно 20 кила. “Точно 20 кг е - нали ако е с 1-2 кг по-лек, на състезание ще ме затисне и няма да знам какво става” - така се изрази. :) Така или иначе не е от лоста - на раменната преса също много добре - за пръв път тройка на 85, макар и само една. На клека ударих четири тройки на 140, което също ми е личен рекорд и другият път минавам на 145.
Абе качих две-три кила и веднага се усети. Направо ще ми е криво, като започна с чистенето след някой и друг ден. :)

Добавки:
1. Преди тренировка - 2,5 грама бета аланин на Bulkpowders, 1 грам L-arginine на Now, 1 доза Hot Blood.
2. По време на тренировката - 2,5 грама бета аланин на Bulkpowders, 1 доза Complete Intraworkout на Bulkpowders.
3. След тренировка - ~80 грама Complete Protein Blend на Bulkpowders, 2 таблетки Magnesium Citrate на Now (400 мг магнезий), 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now.
4. Към 18 (план) - 5 грама рибено масло.

Храна:
1. Към 10 - две порции лазаня с пилешко.
2. Към 12 - две дози протеин.
3. Към 13 - бира и още лазаня.
4. Между 19 и полунощ - ядене и пиене на корем. :)

Обобщение за деня:
Сутринта тренировка, сега ще се захванем да си пооправим и изчистим у нас. Довечера ще посрещаме 2014 навън с приятели. :)

Завърши и тази година. За мен смяната на условни календарни единици не е кой знае какво събитие, но ни напомня, че Земята се върти, времето пълзи, лети, тече или се мъкне според ситуацията (макар съвременната физика да твърди друго), ние остаряваме, но децата растат и ни радват. :)
Радвайте се на живота, бъдете щастливи с това, което имате, без да спирате да се стремите към мечтите си!

So understand
Don’t waste your time
Always searching for those wasted years
Face up…make your stand
And realize you’re living in the golden years

Хайде стига философия. Наздраве и весело посрещане на всички! (beer)

01.01.14
17:53

Честита нова година на всички! :) Желая ви здраве, щастие и любов!

01.01.2014 г. (без силова тренировка)

Добавки:
1. Към 9 - 10 мл FlexCode.
2. Към 17 - 5 гр. рибено масло, 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now, 10 мл FlexCode.
3. Към 21 (план) - 5 гр. рибено масло, 100 мг 5-htp на Doctors best, 2 таблетки Magnesium Citrate на Now (400 мг магнезий).

Храна:
16 часа фастинг, последвани от:
1. Към 17 - купичка супа с праз, порция лазаня, сирене, яйчена салата, малко луканка, ябълка, портокал, сурови ядки, малко годжи бери.
2. Към 21 (план) - ще се дояждат разни работи.

Обобщение за деня:
Снощи посрещнахме 2014 в квартално заведение. За съжаление чалгата беше малко повече, отколкото ми понася на стомаха, затова си тръгнах сравнително рано. Днес денят премина мързеливо (меко казано) - цял ден лежане пред телевизора. Размърдах се чак към пет и то само за да хапна. :)

02.01.14
18:16

02.01.2014 г.

Тренировка 50 - Дърпащи (силова)

Загрявка:
Мъртва тяга - 8х20, 8x70 кг.

Адаптация:
Мъртва тяга - 6х120, 3х170 кг.
Набирания с раменен надхват - 4.

Работни серии:
1. Мъртва тяга (без фитили, без колан) - 3x205, 3х205 (надхват), 3x230 (кръстосан хват с дясна ръка отгоре), 2х230 (кръстосан хват с лява ръка отгоре) кг.

Клипче на първата серия с кръстосан хват (три по 230 кг.):

2. Набирания с раменен надхват (с доп. тежест) - 3х40, 3х40, 3х40, 3х40 кг.
3. Гребане с дъмбел - 5х82, 5х82, 4х82, 4х82 кг.

Тренировка в трисети.

Първата тренировка за 2014 като последната за 2013 - личен рекорд, но този път на тягата. Бях се зарекъл днес да щадя кръста заради болките от последните две тяги, но 205 така леко вървяха, че просто сърце не ми даде да не сложа 230. :) Имах възможност за тройка и във втората серия, но реших да не си насилвам късмета (и гръбнака също). :)

Добавки:
1. Към 10 - 10 мл FlexCode.
2. Преди тренировка - 2,5 грама бета аланин на Bulkpowders, 1 грам L-arginine на Now.
3. По време на тренировката - 2,5 грама бета аланин на Bulkpowders, 1 доза Complete Intraworkout на Bulkpowders.
4. След тренировка - ~80 грама Complete Protein Blend на Bulkpowders, 2 таблетки Magnesium Citrate на Now (400 мг магнезий), 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now.
5. Към 18 - 5 грама рибено масло, 10 мл FlexCode.
6. Преди лягане (план) - 5 грама рибено масло, 100 мг 5-htp на Doctors best.

Храна:
1. Към 12 - две купички таратор, гръцка салата, свински карета на скара, задушени моркови и броколи.
2. Към 17 - две дози протеин.
3. Към 18 - едно кюфтенце, малко бабек, сурови ядки.
4. Между 19 и 21 (план) - вероятно пържени кюфтенца и дояждане на лазанята.

Обобщение за деня:
Отпуската отива към края си. Днес отново сън до късно, пазаруване, после хапнахме навън смейно, тренировка, готвене. Малката отново ме изнуди кюфтенцата да са пържени, а не печени. Взехме и нова кафе-машина с основната идея да сложа край на млякото с нес сутрин. 200-250 мл прясно мляко пречат доста на фастинга дори в сравнение с кафе.

03.01.14
14:19

03.01.2014 г. (без силова тренировка)

Добавки:
2. Към 17 (план) - 5 гр. рибено масло, 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now, 10 мл FlexCode.

Храна:
Планирам 21 часа фастинг. Храната ще я пиша после.

Обобщение за деня:
Днес все още съм в отпуска, но вече работя. Някои неща просто нямаше как да чакат до другата седмица. :)
Иначе нищо за отбелязване.

Боби, тягата е много стабилна, браво. Според мен имаш 260 кила сигурни, ако не и повече, при един рязък старт. :)

03.01.14
19:30

казано от Севастократор Стрез на 03.01.14, 15:01:

Боби, тягата е много стабилна, браво. Според мен имаш 260 кила сигурни, ако не и повече, при един рязък старт. :)

Благодаря! Все пак по-скоро се виждам със стабилна единица на 245, а при повече напъване евентуално 250, но едва ли повече. :) Казано с две думи, като тренираш тройки, си силен на тройки. :) Няма да я проверим обаче тази хипотеза, нито пък твоята. На този етап не мисля да пробвам единици за макс.

03.01.14
19:56

Мислех и аз да го напиша това, което каза Боби, но предположих, че в коментара на севастократора има доза мотивация и насърчаване и затова не го написах. Иначе, тъй като и аз съм бил свидетел, това че прави стабилна тройка на 230 не означава, че 260 няма да залепнат за пода.

Мнението беше редактирано от Борето на 03.01.14 19:57.

ИМ

03.01.14
20:10

Боби, не знам колко ще ти е макса при тройка на 230кг., но за мен тройката на 230кг. и то без фитили, е много впечатляващо постижение, с което малко от нормалните фитнес ентусиасти могат да се похвалят. Едно голямо евала от мен!

казано от Boby_ на 03.01.14, 19:30:

казано от Севастократор Стрез на 03.01.14, 15:01:

Благодаря! Все пак по-скоро се виждам със стабилна единица на 245, а при повече напъване евентуално 250, но едва ли повече. :) Казано с две думи, като тренираш тройки, си силен на тройки. :) Няма да я проверим обаче тази хипотеза, нито пък твоята. На този етап не мисля да пробвам единици за макс.

Аз вземам под внимание лежерния ти старт и въпреки това щангата уверено не просто върви, ами лети нагоре. Идеята ми е, че ако вкараш рязък и силен старт 10-15 килограма нямат кой знае какво значение. Разбира се, това е само при положение, че искаш да тестваш максимална тежест. :) Иначе 250 килограма съм готов и 2 литра бира да заложа, че можеш още сега да ги вдигнеш. ;) Айде стига съм спамил, ами да се съсредоточим върху щангите. :)(muscle)

04.01.14
18:19

04.01.2014 г.

Тренировка 51 - Бутащи (обемна)

Загрявка:
Напади без допълнителна тежест.
Раменни преси от стоеж с дъмбели - 10х10 кг.

Адаптация:
Напади с дъмбели - 6х40 кг. (двата)
Раменни преси от стоеж с дъмбели - 6x20 кг.

Работни серии:
1.1. Раменни преси с двупудовки от стоеж - 8х64, 8х64 кг. (тежестта е за двете)
1.2. Напади с дъмбели - 7х80, 6х80 кг. (тежестта е за двете, бройката - на крак)
2.1. Повдигане на прав лост от лег с много тесен хват - 7х105, 7х105 кг.
2.2. Лег преса - 8х275, 9х275 кг.
3.1. Повдигане на дъмбели от лег - 8х104, 7х104 кг. (тежестта е за двата дъмбела)
3.2. Бедрени екстензии с дъмбел - 7х60, 7х60, 6x60 кг.
4.1. Кофички с доп. тежест (на широка  успоредка) - 8х35, 8х35 кг.
4.2. Раменни преси с дъмбели от седеж - 10х30, 8х30 кг.

За финал - трицепсово разгъване на портален скрипец с въженце (с целия магазин).

Упражненията с еднаква първа цифра - в двусети.

Съвсем прилична тренировка. Има сила и в “обемните” тренировки. Забравих да направя нещичко за корема, но не е болка за умиране.
Започва да ми харесва да съм по-тежък. Обмислям възможността дали да не пропусна традиционното чистене тази година и да си стоя цяло лято 110-112 кг. Не съм си поставял силови цели, но едни 160-170 кила преден клек, 170-180 лежанка и 240-250 тяга за тройки са съвсем постижими при сегашното ми или малко по-високо тегло. Ако сваля 4-5 кила, това едва ли ще е точно така. Ще видим, де. Изкаравнето на втория ред плочки това лято може и да надделее. А най-вероятно ще се нося по течението, ще си тренирам по сегашната схема и ще видя как ще тръгнат нещата. :) Във всеки случай в момента съм 110-111 кг, а лятото го завърших на 106-107 и това си личи вече и по силата, и по колана, а за съжаление и в огледалото. :)

Добавки:
1. Преди тренировка - 2,5 грама бета аланин на Bulkpowders, 1 грам L-arginine на Now.
4. Към 17 - 5 грама рибено масло.

Храна:
1. Към 9 - чаша мляко с нес.
2. Към 12 - купичка супа с ориз и праз, три-четири пържени кюфтета, салата зеле и моркови, маслини, печена шунка, кофичка биволско кисело мляко.
3. Към 17 - две дози протеин, един банан, две бисквитки със стафиди, сурови ядки.
4. Между 19 и 21 - ще ям още, но не съм решил какво.

Държа да отбележа, че не съм близвал никакъв алкохол (дори бира и вино) от посрещането на Нова година насам. Засега нямам твърди намерения, но искам да проверя как ще ми се отрази липсата му върху метаболизма.

Обобщение за деня:
Нормална събота - чистене на аквариуми, малко шетане из нас, тренировка, пазаруване, сега вечерен мързел. :)
Заговорих се с едно момче в залата за пазенето от контузии, ползите от тягата и т. н. През цялото време ми говореше на Вие. Казах му два-три пъти, че предпочитам на ти, но всеки път на второто изречене пак се връщаше това Вие. Явно съм доста дърт на фона на средната възраст в Студентския град. :D

Или си попаднал на рядко и изчезващо животно - възпитан и грамотен студент :)

04.01.14
19:20

Аз абсолютно винаги говоря на Вие. Дори на по-малки от мен (непознати).

Мнението беше редактирано от lordinario на 04.01.14 19:21.

05.01.14
16:08

Принципно не е грешка да се говори на Вие, но все пак си има ситуации, в които това е уместно и такива, в които не е чак дотам подходящо. Според мен интернет форумите и залите за фитнес са два примера за последното. :)

05.01.2014 г. (без силова тренировка)

Добавки:
2. Към 17 (план) - 5 гр. рибено масло, 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now, 10 мл FlexCode.

Храна:
17 часа фастинг, последвани от:
1. Към 13 - две купички супа топчета, парче пай с пилешко и бекон, салата домати и краставици.
2. Към 16 - малко филе Елена.
3. Между 19 и 20 - ще видим какво ще е. Направих една баница с 9 яйца. 250 гр масло и 600-700 гр сирене на 200 гр. кори (повече омлет с кори отгоре и отдолу), та вероятно това ще хапвам. :)

Трябваше да фаствам повече, ама жената настоя да обядваме заедно и аз се предадох (нещо нетипично за мен).

Обобщение за деня:
Денят се източи в пазаруване, готвене. Следобед минах през залата да се видя с Петър от форума и приятелката му и да разнищим малко клека. И Блага беше там, та помагаше с идеи. Така или иначе вижда се какво не му е на ред, но не съм сигурен как може да се коригира. По-скоро се касае за зле заучена техника и несъзнателно отпускане на гърба и раменете, отколкото за липса на сила или мобилност. Както и да е, не му е тук мястото на това, а в неговия дневник. :)
От утре - обратно на работа. Поглеждах си тия дни пощата с едно око - събрали са се толкова простотии, че вече започвам да се чудя как ще изгазя първите две-три седмици. Ще ми излезе през носа тая отпуска.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 05.01.14 16:08.

06.01.14
19:45

06.01.2014 г.

Тренировка 52 - Дърпащи (обемна)

Загрявка:
Мъртва тяга - 8х20, 8х70 кг.

Адаптация:
Висока тяга - 6х120, 3х170 кг.
Придърпване на горен скрипец с  раменен надхват - 8x60 кг.

Работни серии:
1.1. Набирания с раменен надхват - 18, 14 бр.
1.2. Висока тяга (без фитили, без колан) - 1х215 кг. (+20 см, кръстосан хват с дясна ръка отгоре)... и щрак кръста, здравей, Диклофенак!
2.1. Борчески обръщания с прав лост - 7х80, 6х80 кг.
2.2. Мъртва тяга с широк надхват - 1х165, 1х170, 1х175, 1х180, 1х185, 1х190 кг.
3.1. Високо изтегляне от земя - 6х110, 5х110 кг.
3.2. Набирания с широк надхват - 12, 10 бр.
4.1. Скотово сгъване с дъмбели - 6х26, 5х26 кг.
4.2. “Колелце” от колене - 10, 8

Мамкамумамкамумамкамумамкаму! Май ще почивам принудително от тяга. Високата във всеки случай я спирам. Ще видим с какво ще я заменя - може би с тясна и то в по-малко повторения.
След като усетих, че работата няма да я бъде на високата тяга, реших да наблегна на широката - там хватът изпуска много преди кръста. И за да не си правя експерименти, се ограничих до единички. Даже за всеки случай разширих хвата с още 2-3 см - изнесох го на пръст и малко отгоре извън отбелязките. Изненадах се от себе си - хватът държеше с лекота до 190. Единичките далеч от макса били много блага работа! :) На 195 вече кръстът беше леш - само се наведох, подръпнах и пуснах, без дори да направя истински опит.
За сметка на това личен рекорд на набиранията - 18. Не съм правил толкова в никакъв хват досега. На 110-111 кила лично тегло мисля, че бива.
На колелцето се изложих - без малко да си размажа физиономията, като пробвах от стъпала, затова от колене за начало. :)

Добавки:
4. Към 18 - 5 грама рибено масло, 10 мл FlexCode.

Храна:
1. Към 11:30 - сурови ядки, стафиди.
2. Към 12:30 - към половин килограм баница (домашна), кофичка биволско кисело мляко.
3. Към 18 - две дози протеин.
4. Между 19 и 20 - ще хапвам пай с пилешко и бекон.

Обобщение за деня:
Като за първи работен ден от годината страшно много работа отхвърлих! Бях учудващо ефективен днес. :)

07.01.14
13:16

07.01.2014 г. (без силова тренировка)

Добавки:
2. Към 11 (план) - 5 гр. рибено масло, 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now, 10 мл FlexCode.

Храна:
Планирам поне 22-23 часа фастинг. Храната ще я дописвам после.

Обобщение за деня:
Нормален работен ден. Бързо-бързо влизам в ритъм.
Кръстът не е толкова зле, колкото очаквах, макар че си има почти постоянна болка отляво. Ще си изпия Диклака и ще внимавам с тягата.
Чудя се с какво да заменя високата - колебая се между тясна и дефицитна тяга. Ще го мисля, като й дойде пак редът на съответната тренировка.

08.01.14
19:51

08.01.2014 г.

Тренировка 53 - Бутащи (силова)

Загрявка:
Повдигане на щанга от лег - 20х20, 20х20, 10x60, 8х90 кг.
Преден клек - 15х0, 8x60, 6x90 кг.
Раменна преса с прав лост от стоеж - 10х20 кг.

Адаптация:
Повдигане на щанга от лег - 4x130 кг.
Преден клек - 3х120 кг.
Раменна преса с прав лост от стоеж - 3х70 кг.

Работни серии:
1.1. Повдигане на щанга от лег - 3х165, 2+1х165, 2х165, 2х165 кг.

Клипче на първата серия:

1.2. Преден клек - 3х145, 2х145, 2х145, 2х145 кг.
1.3. Раменна преса с прав лост от стоеж - 2х85, 2х85, 1х85, 2х85 кг.

Упражненията с еднаква първа цифра - в суперсерии.

Бях недоспал и имах усещането, че е слаба тренировката, но сега като я записах и видях повторенията, май си е била добре.
На лежанката затвърждавам 165. Техниката ми е под всякаква критика - не се “нагърчвам” изобщо, не позиционирам краката добре, не събирам лопатките, отлепям гъза, не бутам в апнея и така нататък, и така нататък. :) Но на състезание няма да се явявам, така че ще си бутам, както си знам и ще заяквам за собствен кеф. :) Имам си и оправдание - престараващ се “пазач” с висящи от китките фитили, които ми се мандахерцаха* пред лицето. :)
На предния клек за пръв път слагам 145, при което успях да изцедя тройка в пъртвата серия. Тежи си вече.
Само раменната преса беше откровено слаба днес.

Добавки:
4. Към 18 (план) - 5 грама рибено масло.

Храна:
1. Към 11 - чаша мляко с нес.
2. Към 12 - купичка супа топчета, шпекована свинска плешка с картофено пюре, 100 грама печено кашу, два шоколадови бонбона.
3. Към 15 - парче пица.
4. Към 19:30 - купичка зеленчукова супа със сметана, порция грах яхния, две кълцани наденици, парче “баница”.

Много плюскане днес, включително и твърде много въглехидрати.

Обобщение за деня:
Един от “кривите” дни, в което всичко вървеше наопаки. Сбъркано пълномощно, омазано от юридическия отдел, проблеми със SAP и невъзможност за издаване на фактура за поръчка на стойност... (не ви влиза в работата, но е много), ненадейно пристигане на сърдит началник, който не споделил с никого с кой полет идва, обаче се нацупи, че не го чакал никой на летището. Абе цял ден ей такива простотии. Ще мине и ще замине. :)

* - ей, тая чудна думичка “мандахерцам” откога не я бях използвал. :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 08.01.14 19:54.

Тъкмо се чудех да те питам дали не си му казал да си махне фитилите вместо да те гъделичка по носа, докато 165кг са ти над главата/гърдите...малко акъл се иска от негова страна... :)

KA

08.01.14
20:23

Идеален ти е лега, само с една идея по бавно пускане. Иначе си видял че като тръгнеш да избутваш си с прибрани лакти и след като натиснеш започват да се разтварят.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 08.01.14 20:26.

08.01.14
22:36

казано от kaloyan на 08.01.14, 20:23:

Идеален ти е лега, само с една идея по бавно пускане. Иначе си видял че като тръгнеш да избутваш си с прибрани лакти и след като натиснеш започват да се разтварят.

Благодаря за включването!
Не мога обаче да се съглася със забележките ти. Пускането ми е с добра скорост. По една случайност миналата седмица обсъждахме точно тази тема с Александър Александров от Картел Спорт - състезател и треньор по силов трибой. Според него при “силов” лег трябва да се пуска възможно най-бързо, без да се губи контрол. Така не се губи енергия за негативната фаза и позитивната е по-ефективна. Освен, че го твърди човек с 40 години опит в спорта, е и доста логично и на теория.
Промяната на позицията на лактите също не е грешка, а нормална реакция. Когато си близо до максимума, надделява онази естествена биомеханика, която позволява да се приложи най-голяма сила. Изгледай няколко клипа на състезания по лег и опити за рекорди и ще се убедиш, че поне половината, от състезателите правят такова движение на лактите.
Имам пропуски в техниката на лежанката (какви ти пропуски, направо цели ями), но не мисля, че точно тези двата са сред тях. :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 08.01.14 22:37.

KA

08.01.14
23:00

Аз мислех че гониш максимален ефект, а не максимална тежест.

08.01.14
23:19

казано от kaloyan на 08.01.14, 23:00:

Аз мислех че гониш максимален ефект, а не максимална тежест.

Максималната тежест е максимален ефект. :)

09.01.14
12:35

09.01.2014 г. (без силова тренировка)

Добавки:
1. Към 7 - 10 мл FlexCode.
2. Към 18 (план) - 5 гр. рибено масло, 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now, 10 мл FlexCode.

Креатинът ми е на привършване и се чудя дали да почина месец, преди да отворя следващата кутийка или да карам без пауза. Не усещам никакви проблеми от дългосрочния му прием, но все пак май ще почина.

Храна:
Планирам 22 часа фастинг. Храната ще я пиша после. А може да не я напиша. :)

Обобщение за деня:
Доста работа, но поне няма драми и “пожари” засега.
При все, че струва 2 лв за блистер, Диклак ми действа далеч по-добре от Аркоксия или Афламил (и двете доста по-скъпи). Чудя се защо досега не го бях пробвал. Кръстът е екстра, утре ще си дърпам пълноценно (надявам се) тяга.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 09.01.14 12:37.

09.01.14
12:42

при положение, че струва 4 лв за блистер, “Диклофенак Дуо” е по-добрия избор - 25 мг с бързо освобождаване, 50 мг с удължено, и най-важното не дразни стомаха :)

Мнението беше редактирано от James Hinks на 09.01.14 12:42.

09.01.14
12:52

казано от James Hinks на 09.01.14, 12:42:

при положение, че струва 4 лв за блистер, “Диклофенак Дуо” е по-добрия избор - 25 мг с бързо освобождаване, 50 мг с удължено, и най-важното не дразни стомаха :)

Ми не съм се замислял, а и имам здрав стомах - никога не ме е притеснявало това да си жуля НСПВС или каквито и да е други лекарства на гладно, без дори да ги усещам. Другият път когато се наложи (ясно е, че е когато се наложи, а не ако се наложи при такива като мен :)), ще го пробвам.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 09.01.14 12:53.

09.01.14
13:03

Потвърждавам добрия ефект на Диклофенак Дуо. В момента го пия заедно със Семакс S и нещата са ток :)

09.01.14
13:12

казано от Storm на 09.01.14, 13:03:

Потвърждавам добрия ефект на Диклофенак Дуо. В момента го пия заедно със Семакс S и нещата са ток :)

На Семакс S отдавна съм му хвърлил око - личният лекар го изписва на малката щерка при възпаление на сливиците (нейните са хипертрофирали) и действа доста добре. За след травма се каня да го пробвам и върху себе си, но все забравям. :) Май ще мина след работа през аптеката за една кутийка. :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1