-тяга- 3@170, 2х3@200, 2@200, 1@200
-лицеви-10@25, 3х10@50, 3@57 (с Наталия на раменете)
-набирания-3х5
-суинг с пудовка -4х10@24кг
10.02.14
23:20
казано от Петър на 10.02.14, 21:30:
-тяга- 3@170, 2х3@200, 2@200, 1@200
-лицеви-10@25, 3х10@50, 3@57 (с Наталия на раменете)
-набирания-3х5
-суинг с пудовка -4х10@24кг
NB! Аз не съм 57кг, а съм 55 кг :D ако трябва да сме точни :P
10.02.14
23:24
3х10@50, но само 3 @ Наталия
Оправдания, оправдания... (devil)
Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 10.02.14 23:24.
10.02.14
23:38
хм.. абе то всичко зависи от това как точно е била позиционирана Наталия... (wait) физиката си е физика! (giggle)
-клек-5@100, 3@130, 2х3@140, 3@130, 10@100, 7@100- на клека се оказа, че най-стабилен съм с разкрач малко по тесен от раменния
-набирания-10, 7, 5, 5
-лицеви-9,7,6@Наталия
-суинг до вертикала-5х10@24- много в еректорите я усетих, не в задника
-тяга- 3@200, 2х1@200, 1@210
-суинг с 24кг-20, 15, 15, 10
-набирания- 3х5 ( с по-бавно темпо и гъди до лоста)
-пак тяга до 200
Днес падна голяма борба с лоста. Постоянно се въртеше (не можах да разбера дали лоста е крив или пода е крив, или аз съм крив) на една страна и ми обели два мазола. В новата зала и двата по-хубави лоста са твърди, което си оказва влияние (в 33 беше мек).
Имам чувството, че последния месец само деградирам силово. Храня се добре, спя достатъчно, по цял ден на работа съм седнал и чакама само да дойде време за тренировка, а там нямам сила. От няколко дена пия по 7 грама креатин на МЕХ.
Мнението беше редактирано от Петър на 14.02.14 21:24.
Aми те не са нови, просто ходим в друг фитнес. Има два стари руски лоста. Със сигурност ми се струват по твърди от този, който ползвах в стария фитнес. Боби по-добре може да каже, той ги е ползвал повече от мен. За 1вите серии ползвах единия, който ми се стори крив или пода беше неравен защото заставаше на една страна.
Не знаех, че има такава разлика и че има значение. И моите са много твърди, никаква еластичност.
казано от Петър на 15.02.14, 00:01:
Aми те не са нови, просто ходим в друг фитнес. Има два стари руски лоста. Със сигурност ми се струват по твърди от този, който ползвах в стария фитнес. Боби по-добре може да каже, той ги е ползвал повече от мен. За 1вите серии ползвах единия, който ми се стори крив или пода беше неравен защото заставаше на една страна.
Щом застава на една страна, значи лоста е крив :) Аз съм с 2 лоста, двата се ползват на едно и също място, но само кривият ми прави този номер :D Преди да започнеш серия си го нагласи, така че дъгата да е нагоре и няма да имаш проблеми.
казано от Storm на 15.02.14, 02:53:
Не знаех, че има такава разлика и че има значение. И моите са много твърди, никаква еластичност.
По принцип примерно разликата до 200 кила не би тбрявало да има, но има някои лостове, които все едно от гума са ги правили, и не е изключено да се отразява.
В Лъкито двата лоста, с които аз правя тяга, са стари щангистки лостове (руски, ако не се лъжа) и по мое мнение са сравнително меки. Е, може и една идея по-твърди да са в сравнение с китайските “мекици”. Със сигурност обаче и двата са идеално прави за разлика от един-два от китайските, с които се прави лежанка в другата част на залата.
-клек-5@90, 3@130, 3@140, 2@145, 2@150, 3@140, 2@140- на тежките кила нещо ми изтърва поясът; май че забравям да стягам гърба
-лицеви- 10, 9, 6 с Наталия
Ето клип на клип на 2рата серия лицеви.
16.02.14
22:39
Пешо, тия лицеви не струват - сбъркани са изначално. Следващият път Наталия да е под теб. :D Доказано е, че това вдига свободния тестостерон значително! :D
16.02.14
22:41
@Петър - колко килограма си в момента? :)
Пешо, тия лицеви не струват - сбъркани са изначално. Следващият път Наталия да е под теб. Доказано е, че това вдига свободния тестостерон значително!
И такива имаше.
колко килограма си в момента?
От няколко месеца не съм мръднал- въртя се около 96-98кг.
Мнението беше редактирано от Петър на 16.02.14 23:18.
17.02.14
09:59
Пешо,
Пробвай следващия път Наталия да е застанала наобратно - краката и да са ти на кръста. Ще ти е доста по-трудно. :)
казано от Петър на 16.02.14, 22:29:
Ето клип на клип на 2рата серия лицеви
Страхотен музикален фон!Браво и за него!
Мнението беше редактирано от sapuna на 17.02.14 10:19.
Ти си мислиш, че ти се радва, а тя сложила по два диска в джобовете да те мъчи ;D :D :D :D :D
-клек- 5@100, 3@130, 2@150, 10@100
-суинг- 10@24, 4х10@32
-тяга-1@170, 1@200, 0@220, 1@220, 1@200
-няколко серии планк с тежест
Ето клип на 220. Не е добре техниката. Нещо не се разгънах едновременно и на инат ги вдигнах. Ще си вдигам с 200 засега. В новата зала имам чувството, че всичко ми тежи повече :D.
18.02.14
21:37
Петре, разделяй тренировките от състезания! И ....хубаво е да сменяш зали, различен размер дискове, обстановка, положението на щангата спрямо обикновеното й расположение. Това ще ти помогне да не свикваш и постепенно ще се абстрахираш от тези неща и ще обръщаш внимание само на съсредоточаване.
18.02.14
21:42
А, да, и още нещо....видя, че гърба изпреварва развитието на краката. По-точно, не им позволява да се развият, защото им отнема от функцията. Има едно упражнение, което ще ти помогне. Това е тяга от подставки, малко над коляно. Сложи 200кг и пробвай. Полудвижения ще ти помогнат за развитието за сила във краката на последната стадия на движението т.к. нямаш проблем с отлепянето й заради силният гръб, очевидно...
18.02.14
21:50
Още....)) виж сега клипа, как сиз амръзнал, положението на краката, ъгъла между прасеца и бедрото....от такъв ъгъл трябва да правиш тяга от подставки. Пробвай със различни килограми, да видиш как е и вкарай в тренировъчният процес полудвижения, вместо да правиш пълна тяга на 220кг. Полудвижение със 220 ще е точно това, от което имаш нужда....Мое неангажиращо мнение.
18.02.14
21:53
казано от ddd на 18.02.14, 21:46:
Поставки ? Не му ли е по-оферта дефицитна в случая,за да я става по-хубаво ?
щангата е на подставки, като лоста е малко над коляното или в положение, на което ъгъла нмежду прасеца и бедрото е като на клипа... Май се казваше трапбар )) , където си в трапа))))
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 18.02.14 21:55.
казано от Vasil Stoianov на 18.02.14, 21:42:
А, да, и още нещо....видя, че гърба изпреварва развитието на краката.
Tогава как може да обясниш, че на клека ми изтърва гърбът, а не краката?
Мнението беше редактирано от Петър на 18.02.14 22:17.
18.02.14
22:28
казано от Петър на 18.02.14, 22:17:
Дъвчим го от доста време, слаби ти са краката в сравнение с гърба. Ти го знаеш, за това свали тежестта на клека, за да го правиш правилно, не ” на гръб” да го караш. При тягата става същото. Като по силен мускул при теб, той работи повече и убира негативи от липса на сила във краката, това е нормално и естественно. Време е да правиш полудвижения, да ги вкараш в тренировките. Това, което направи днес е абсолютно излишно. Силата трябва да се събира, а не да се хаби...
18.02.14
22:34
Очевидно е, че имаш голяма издържливост към високоинтензивни тренировки. Смятам, че имаш огромен потенциал. Пробвай Джеймс да ти направи насоки, ако се съгласи. Той също има огромна поносимост към такива тренировки. Явно сте от едно тесто ))..
Много академизъм ми се струва, че почнахте да вкарвате :). Особено при такива килограми и толкова близо до макса. Просто щангата му е твърде тежка още - той си го е усетил...
казано от Петър на 18.02.14, 23:06:
Много академизъм ми се струва, че почнахте да вкарвате
Абсолютно !
Василе, това със събирането на сила пробвал ли си го или само си го чел ? Че на мене личния ми опит показва друго. Такива тежки опити правя през тренировка(да не кажа всяка) и не ми се “хаби” силата.
19.02.14
00:31
Гориш си митохондриите :)
Хвани го този лост малко по широко. то така ще си счупиш ръцете ако ги заключиш .
19.02.14
00:47
Това опит за сумо тяга ли е?
19.02.14
07:08
Какво означава академизъм? Полудвиженията са част от упражненията, които се използват във тренировъчния процес. “Хамалското” трениране не е правилен подход. Написах само да добави към тренировките това. Опита на тягата, където се бориш по 5,6 секунди и натоварваш всички системи на организъма, трябва да се прави само при завършване на някой цикл за да си видиш макса или на състезание. Дадох мнение и обосновка. Всички коментари след мен, са насочени към мен и нищо не се пише за Петър, което ме кара да мисля, че малко хора изобщо се интересуват от него, а са просто “сеирджии”. Както и да е....
http://www.youtube.com/watch?v=iAmbzla3qGg
http://www.youtube.com/watch?v=kg0R-qdtAbw
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 19.02.14 07:31.
Ами освен да си кажа и аз своето мнение. Тежки са ти тези килограми на тясна тяга - показва го това, че малко участват краката, показва го придърпването в горната част на движението. Първото е сравнително очаквано - тясната тяга при тази ширина на хвата го предполага. При мен се получава подобен ефект, но пък усещам много добре как “влиза” в глутеусите и изобщо цялата задна верига в долната част на тялото. Повече, отколкото при класическата или широката тяга.
“Високата” тяга, която Васко ти препоръчва, може да помогне, ако имаш силен старт и проблеми със заключването при класическата.
Дефицитната тяга пък е от полза, за да подобриш старта и участието на краката.
Само че съветващите пропускат факта, че тук не си говорим за класическа тяга, а за тясна, която има друг баланс, както вече казах.
Аз бих махнал тоя кръстосан хват и бих работил тясната тяга само в надхват и освен това бих зарязал единиците срещу малко повече обем - 3-4 повторения с по-малко.
Кръстосаният не е подходящ освен защото създава диспропорция с времето, но и защото допълнително променя баланса, а при толкова тесен хват това се отразява повече.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 19.02.14 08:26.
казано от Vasil Stoianov на 19.02.14, 07:08:
Какво означава академизъм?
Академизъм (или поне в смисъла, който използвах тук), Васко, означава, че прекалено много се впускате в теорията (да не кажа философстването) за опит, който е толкова близо до макса.
Разбирам да се отправят забележки за техника при опити на 80-85% от макса, но при опит който е от порядъка на 95+%, където човек се мъчи единствено да се изправи, ми стои, някакси, неоснователно.
Не оспорвам добрите ти намерения да помогнеш на адаша, но не коментирам заради сеира, а защото се получава ситуацията “много баби - хилаво дете” - Петър си е усетил, че му е тежка щангата, взел си е поука. Оттам насетне всяко философстване според мен по-скоро би го объркало, отколкото би помогнало. Като сложи клип на тежест, която вече твърди, че усеща добре, тогава може да се коментира по-обстойно и да се вадят изводи за дисбаланси и промени в техниката...
19.02.14
10:35
Аз мога да ти обясня. Първо, движенията са със съвсем различна механика. Второ, координацията ти на последователността на включване и балансиране между гръб и крака е слаба. Трето, на големите тежести това оказва влияние и тялото реагира точно така - изключва звеното, което не може да се справи с натоварването и форсира тези, които могат, резултата е изкривяване/разваляне на техниката.
Защо мислиш, че тези движения са за цялото тяло ? Точно защото почти всеки мускул е ангажиран с нещо или в стабилизация, или в движение, или подпомагане на самото движение.
казано от Петър на 19.02.14, 10:22:
Като сложи клип на тежест, която вече твърди, че усеща добре, тогава може да се коментира по-обстойно и да се вадят изводи за дисбаланси и промени в техниката...
Ако много се задълбаеш ще видиш начениките на такива неща и на клипа на 200 от предната страница.
Това, не се ли получава при нестегнат добре и ненапълнен с въздух корем?
19.02.14
11:12
казано от Петър на 19.02.14, 10:22:
казано от Vasil Stoianov на 19.02.14, 07:08:
Какво означава академизъм?
Академизъм (или поне в смисъла, който използвах тук), Васко, означава, че прекалено много се впускате в теорията (да не кажа философстването) за опит, който е толкова близо до макса.
Разбирам да се отправят забележки за техника при опити на 80-85% от макса, но при опит който е от порядъка на 95+%, където човек се мъчи единствено да се изправи, ми стои, някакси, неоснователно.
Не оспорвам добрите ти намерения да помогнеш на адаша, но не коментирам заради сеира, а защото се получава ситуацията “много баби - хилаво дете” - Петър си е усетил, че му е тежка щангата, взел си е поука. Оттам насетне всяко философстване според мен по-скоро би го объркало, отколкото би помогнало. Като сложи клип на тежест, която вече твърди, че усеща добре, тогава може да се коментира по-обстойно и да се вадят изводи за дисбаланси и промени в техниката...
Ти не си човека, който трябва да ми го каже. Аз си изказвам мнението на Петър, а ти ме коментираш. Това не е хубаво. Напиши си свое мнение, без да даваш оценка на мен. Какво ще направи или няма да направи Петър със своята тяга си е само негово решение. Не съм му написал нищо лошо, за да го защитаваш от мен.