Четвъртък, 13.02
Движение:
Ащанга 1 - 75 минути, всичко ок, без драми, малко по малко отслабва болката в кръста, но все още ми е рано за наклони назад.
Добавки:
метилирана фолиева киселина х 2
комплекс витамини, минерали и АК
изопринозин
келп
ензими, крилово масло
дуфастон 2 х 1/2
метфогамма 2 х 1/2
МСМ, магнезий, Б6
Храна:
08.00 - топло какао с гуарана*, мед* и кокосово масло*
11.30 - конопен протеин с мака*, мед*, меласа*, пчелен прашец*
14.00 - шейк* от хлорела*, мента*, мед*, лимонов сок
16.00 - салата* от броколи, карфиол, кълнове*; нахутен омлет* с кашкавал и млечен сос*; веган торитчка* по случай рожден ден :)
довечера - още нещо, ще гледам да не е много и да не е сладко (за второто не гарантирам, защото днес правих ладу ;) )
ПП: 19.30 - 2 портокала; 20:00 - 50-тина гр едам + 5 чери домата
Мнението беше редактирано от Margi на 13.02.14 22:42.
Петък, 14.02
Движение:
Ащанга 1 - 70 минути
Този път всички виняси се получиха добре, всички, с изключение на отскока назад от Навасана. ;) Дори и последната виняса се получи със стабилен баланс на ръце, което обикновено не се случва. Не мога още обаче да си направя отскока в Буджапидасана - в момента, в който краката ми трябва да минат напред, върху ръцете, ме хваща страх и стъпвам долу. :(
Следобед може да се пораздвижа във фитнеса, ако остане време.
Добавки:
изопринозин
витамин Е, Д3
крилово масло, ензими
МСМ, магнезий, Б6
дофастон 2 х 1/2
метфогамма 2 х 1/2 - май ми пада доста захарта от нея, защото от време на време ми се вие свят (shake)
Храна:
08.30 - таханово бъркало* с пчелен прашец*
12.00 - конопен протеин с мака*, чага*, меласа*, мед*
14.00 - топло какао с кокосово масло*, мед*, гуарана*
19.30 - аржентински малбек*; зелена салата с репички, дом.я.оцет*, шарлан* и пармезан; императорски ориз* с къри, ким и жен шен; 20-тина гр кашкавал*; ладу*; малко сладолед
Имах един час за уплътняване във фитнеса:
загрявка с пудовката: суингове, хай-пулове, сначове - всичко с една ръка
после в по 3 суперсерии:
А1: лицева опора с обръщане и ритник х 10 (използвах за да си загрея добре задните бедра)
А2: планк, без да засичам време, шпагати на земя
В1: пръсти към лост на шведска стена х 5 (без инерция се оказа доста по-трудно отколкото ми се искаше ;) )
В2: фейс пулове на TRX x 8
С1: ренегадско гребане с двете пудовки х 5 на ръка
С2: придърпване на скрипец с прави ръце х 8
3 х 5 ХСПУ (не съвсем до земята)
стойки наръце, много разтяжки: шпагати на шведска стена (с главата надолу и изправена), с “дефицит”, в баланс на един крак; лотоси - от стойка на глава, в баланс на ръце, с баланс на колене
може и да е имало още нещо, но не помня вече
Мнението беше редактирано от Margi на 14.02.14 20:26.
Събота, 15.02
Движение:
малко загрявка на ролера и топчето
Ащанга 1 - 70 минути, всичко ок, само малко мускулна треска на задните бедра, корема и гръдните мускули ме притесняваха
разходка до обновения исторически мост на река Вит (sun) ...новото ми любимо място за йога на открито
Добавки:
келп
изопринозин
дуфастон 2 х 1/2
метфогамма 2 х 1/2
крилово масло
магнезий, Б6, МСМ
Храна:
08.30 - таханово бъркало* с пчелен прашец*
14.00 - (светло)зелен чай*
15.00 - шейк* от ябълка*, черен касис, сироп от бъз*, алое*, мед*, лимон
17.00 - салата от 4 вида кълнове* с дом.я.оцет*, шарлан*; 2 фпх* препечени с кашкавал*, ким и куркума; халва катеричка; 2-3 хапки от една домашна шоколадова паста; хапка меденка за проба ;)
Мнението беше редактирано от Margi на 15.02.14 19:09.
Моста... (sun) ; новата пътна чанта на постелката ми + ом-бутилката за живителни течности... (inlove)
Ей това са винясите на този етап. Колкото-толкова, важното е, че все по рядко се пльосвам по задник на земята - случва се не повече от един път на практика. :)
Неделя, 16.02
Движение:
Ащанга - започнах да правя Втора серия, но се спрях точно преди Ека Пада Ширшасана - нещо не ми беше ден, аи мускулните трески още ме мъчат. Практикувах отскачане от Гледащо надолу куче до Бакасана. След тоова - на открито: поздрави А и Б, отново отскоците до Бакасана и Ащавакрасана + обърнати пози.
Добавки;
изопринозин
дуфастон 2 х 1/2
метфогамма2 х 1/2
крилово масло, ензим
магнезий, Б6, МСМ
Храна:
09.00 - таханово бъркало* с пчелен прашец*
13.00 - чай от мащерка* с мед*
15.30 - няколко глътки сок от ябълка
17.00 - чаша малбек*; салата от цвекло, моркови, ябълка, дом.я.оцет*, шарлан*; пълнени варени яйца (с магданоз и подправки); няколко ладу* и халва Катеричка
19.00 - 50-тина гр едам
Мнението беше редактирано от Margi на 16.02.14 18:59.
Понеделник, 17.02
Движение:
загрявка и мачкане на ролер и топче
Ащанга 1, накрая добавих и Шалабасана А и Б, Бекасана, Данурасана - гърбът ми си е като дъска все още... (dull) Поиграх си с винясите - старах се при всеки jump-through да оставам в Бакасана преди да седна, получи се добре, но само до Маричиасана С някъде, после се изморих и продължих по стандартния ред. Имам проблеми със Супта Курмасана - не мога сама да се наместя в нея и това е. Ако някой ми помага, няма проблем, обаче в противен случай не мога да заключа краката зад главата.
после в лекоатлетическата зала правих компания на Слави и поразтегнах малко с шпагати разни, попекохме се на слънце
Добавки:
изопринозин
дуфастон 2 х 1/2
метфогамма 2 х 1/2
крилово масло
магнезий, Б6
Храна:
08.30 - 2 с.л. (непреливащи) тахан* с по-малко от 1 с.л. манов мед*, 5-6 какаови зърна*, половин шепа годжи берита*
14.30 - топло какао с кокосова захар*, кокосово масло* и чага*
18.30 - салата от цвекло, моркови, сл.кълнове*, дом.я.оцет*, шарлан*; чаша вино; 3 варени яйца* със сминдух и малко горчица*, 30-тина гр кашкавал*; половин шоколад, 2 хапки Катеричка, 2 ладута*
ензими добавям към АпчеАтЪ ;)
Вторник, 18.02
Движение:
един вид почивен ден е днес
След ставане - Агни намаскар с по 7 лицеви опори (общо 63), старах се да изтегля дланите максимално надолу
По-късно имах 15 свободни минути във фитнеса: малко загрявка с пудовката - суингове, хай-пулове, сначове с една ръка; 3 серии х 8 пулоувъра и също толкова придърпване на вертик. скрипец с прави ръце; разтягане на раменете между сериите
Добавки:
изопринозин
дуфастон 2 х 1/2
метфогамма 2 х 1/2
крилово масло, ензими
магнезий, Б6
Храна:
07.30 - мате* с чага*, рейши*, мака*, мед*
08.30 - лъжичка пчелен прашец* + келп
10.30 - таханово бъркало*
15.00 - топло какао с кокосова захар*, кокосово масло* и малко меласа*
16.45 - супа* от коприва, домашен панир*, чаша вино; салата от сл. кълнове* и магданоз; 2 ръжени сухара с кашкавал*; 2 лъжици сладолед, половин шоколад, 1 ладу*
19.30 - 2 лъжици мус* от авокадо и черен касис; порткал
ПП: Попрекалих с млечните и стомаха ми не е доволен.
Мнението беше редактирано от Margi на 18.02.14 19:28.
https://www.facebook.com/photo.php?v=10152290471284273
Едно леко успокоение, че и Кино е човек. ;)
казано от Маргарита Манева на 17.02.14, 19:08:
Храна:
08.30 - 2 с.л. (непреливащи) тахан* с по-малко от 1 с.л. манов мед*, 5-6 какаови зърна*, половин шепа годжи берита*
Това ми е много трудно да го обяснявам на хората, на които препоръчвам тахан :D
Обикновено изяждат по половин буркан... А наскоро ме питаха кои храни са въглехидрат, това малко off topic, но да си кажа.
Филията с масло и тахан отгоре не е отживелица!
В неделя на мръсния ми ден съм замислила едни мъфини, ще постан ако станат, колкото и да са здравословни, ще са калориина бомба.
Мнението беше редактирано от Блажка на 19.02.14 08:55.
казано от Наталья Заболотная на 19.02.14, 08:55:
Филията с масло и тахан отгоре не е отживелица!
В неделя на мръсния ми ден съм замислила едни мъфини, ще постан ако станат, колкото и да са здравословни, ще са калориина бомба.
Каква отживелица? Тя си е КЛАСИКА!!! :D
Въпреки че ако изям подобни нещо, сигурно ще ми се наложи да лежа и да спя цял ден след това...ама на следващия ще къртя мивки. :D :D :D
Ще чакам мъфините. :)
Понеже виждам, че не си го правила, ще ти кажа как ще се чувстваш на следващия ден:
- Пълен с вода
- Тромав
- Сърдит на света
- Обемен
Говорим за няколко филии с тахан, масло и междувременно проба и на ‘какъв е вкуса на филия с фъстъчено масло’. Това води и до снимане в огледалото, за да докажеш на себе си и на света, че всъщност не си чак толкова зле, колкото се чувстваш ( а всъщност си :D )
Вторник, 19.02
Движдение:
кратка загрявка и мачкане на ролера и топчето
Ащанга 2 - към 75 минути; не успях с Капотасана, пуснах само до половината; Ека Пада Ширшасана също не до край; всичко вървеше някак тегаво - след “почивен” ден ми е трудничко да вляза в час... (dull)
Добавки:
изопринозин
дуфастон 2 х 1/2
метфогамма 2 х 1/2
крилово масло, ензими
магнезий, Б6
Мнението беше редактирано от Margi на 19.02.14 19:50.
Още за днес:
Имах малко време във фитнеса
малко загрявка с пудовката - суингове, хай-пулове, сначове с една ръка
х 3 серии от:
А1: 6 х хиперекстензии от земя
А2: стойка на ръце с едната ръка повдигната на около 20-25см, третата серия - стойките бяха на една ръка, идеята като цяло беше да се повдигна с опората на едната ръка по-високо
В2: Л-сит на земя, върху две розови гирички ;) - 10 секунди задържане
Б2: шпагати на двете страни
С1: 3 х негативен драгон флаг - до 30-45 градуса успявах да спусна тялото стабилно
С2: Урдва Данурасана, за да се разтегне корема
след това - много отскачания от Гледащо надолу куче със задържане в баланс на ръце (със свити колене) и спускане до Гарван
разтяжки за раменете
Храна:
08.00 - таханово бъркало* с пчелен прашец*
10.00 - чай сенча и йохимбе
14.30 - връзка магданоз; купичка елда* с къри и масло*; 2 бисквити Закуска със сладко от къпини* (открих още един неорворен буркан ;) ); 2 ладута*
19.30 - чаша вино; 100-тина гр ементал с няколко листа босилек; 2 хапки от панира*; супа* от коприва; половин шоколад; още две бисквити Закуска със сладко от ягоди*
ПП: Откакто пия метфогаммата, ми се яде още повече сладко... (dull)
Мнението беше редактирано от Margi на 19.02.14 20:08.
Четвъртък, 20.02
Движение:
кратка загрявка
Ащанга 2 - около 60-70 минути...започнах изморена, а след практиката все едно влак беше минавал отгоре ми; някои от позите модифицирах, само една пропуснах
Добавки:
изопринозин
дуфастон 2 х 1/2
метфогамма 2 х 1/2
крилово масло
магнезий, Б6
Храна:
08.00 - шейк* от гъби*, мака*, какао*, мед*, кокосово масло*
10.00 - чай* от йохимбе и сенча
11.30 - конопен протеин с какао*, мед* и кокосово масло*
12.00 - 5-6 какаови зърна* с 4-5 ореха*
15.30 - салата от кълнове* от броколи и слънчоглед, авокадо, дом.я.оцет*, зехтин*; 2-3 чери домата; 4 малки чапатита* с горчица*; домашна маслена торта* (inlove); малко парче дом. кокосов сладкиш*, половин чаша малбек*
19.45 - 70-80 гр панир*; 4 чери домата, листо босилек ;) ; още 1/3 парче от тортата*
към сутрешните добавки прибавям и таурин с мултивитамини
Мнението беше редактирано от Margi на 20.02.14 20:04.
Петък, 21.02
Движение:
кратка загрявка
Ащанга 2 - 70 минути; нямам особено развитие в позите за сега, тези, които не ги мога все още не ги мога, някои правя в пълен вариант, някои правя докъдето мога. Напредъкът е единствено в Бакасана Б, където вече добре усещам движението и отскока в баланс, друг е въпроса, че не винаги се получава. Трапецът ми почти постоянно е изморен, мисля че отва е основната причина да ми отнема по няколко опита да балансирам стабилно. Вчера си говорих с едно момиче, което за мен е авторитет в Ащанга йога и ме зарадва това, че според нея подходът ми е правилен, макар и сама да съм го налучкала.
Йога Нидра - 30 минути
Добавки:
изопринозин
вит. Д3, А, Е (най-после си спомних да ги пия ;) )
крилово масло, ензими
магнезий, Б6
дуфастон 2 х 1/2
метфогамма 2 х 1/2
Храна:
08.00 - 2-3 лъжици (нормални) тахан*; 1 лъжица манов мед*; 6-7 какаови зърна*
12.45 - конопен протеин с какао, мака*, мед*
13.30 - остатъка от вчерашната салата от кълнове* и авокадо; 3 черита; 2 малки чапатита с масло* и куркума; парче от маслената торта*
За сега - толкова
Още за днес:
Имах ололо час и малко свободни в залата, бях пребита от йогата, но не ми се прибираше до вкъщи, и реших да оползотворя каквото мога и колкото мога от времето...вероятно щеше да е по-добре да си спестя това движение и утре може би ще съжалявам, но:
малко загрявка с пудовката, сначове, обръщане с преса
в по 3 суперсерии, с почивки, бавно
А1: 3,4,5 уиндмила с 12-ката
А2: 8 х придърпване с прави ръце на вертик. скрипец
В1: 8 х вертик. скрипец с тесен подхват
В2: 8 на ръка - лакетно-раменни ротации
С1: 8 х пулоувър
С2: “супермен” планк на пейка - около 10-тина сек
спускане до мост и обратно по шведската стена със задържане на всяко ниво
шпагати
баланси на ръце...и после бяк толкова уморена, че ако съм правила още нещо, не го помня
още храна:
19.30 - връзка репички; 80-тина гр ементал, 20-тина гр панир*; малко парче дом. кокосов сладкиш* и малко парче от маслената торта*; половин чаша малбек*
Ето това се получи с последните ми останали сили:
Така използвам аз римско столче: ;)
Мнението беше редактирано от Margi на 21.02.14 21:24.
Честит рожден ден,Марги!!! (hug)
Пожелавам ти от все сърце да бъдеш здрава,все така усмихната и лъчезарна! Нека всички твои цели и мечти се превръщат в реалност! И много да се обичате и подкрепяте със Славко! :)
Весел празник!
Мнението беше редактирано от Juls на 22.02.14 01:40.
22.02.14
02:10
Желая само здраве за теб и любимите ти хора! (cake) (hug)
22.02.14
06:39
Честит рожден ден, Марги (hug) ! Пожелавам ти много здраве, щастие, късмет, любов със Славко и много професионални успехи ! (F)
22.02.14
07:22
Честит рожден ден! (cake) (sun) Да си жива и здрава, много щастие, късмет, любов и успехи. И винаги бъди толкова отдадена на нещата, които правиш! Весело изкарване на празника. (F)
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН МАРГИ (hug) :* (sun) (F)
Бъди много здрава, винаги усмихната и все така отдадена на хората около теб и заниманията, които обичаш :)
Честит Рожден Ден, Марги !!! (party) (party) (party)
Желая ти много здраве, късмет, приятни емоции и усмивки!
Весело изкарване на празника (cake)
22.02.14
11:43
Честит рожден ден :)
Честит рожден ден и от мен :) !
Много здрава, обичана и щастлива. Повече и по-чести усмивки, както и поводи за тях :)!
Честит Рожден Ден, Марго! (party)
Много обичана, много здрава и много щастлива! (F)
22.02.14
13:43
Честит рожден ден и от мен! (party)
Пожелавам ти много щастие и късмет!
Благодаря ти за подкрепата! (sun)
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 22.02.14 13:44.
22.02.14
14:16
Честит рожден ден, Марги! :) Здраве, късмет и любов! :)
Честит и весел празник и от мен! Желая ти крепко здраве, много удволетвореност от нещата, с които се занимаваш, щастие и още по-големи успехи по всички фронтове. (F)
Благодаря от сърце на всички, които отделиха времето да ми пишат тук или на лични и да ми пожелаят хубави неща. (sun) Пожелавам и на вас всичко хубаво да ви се връща многократно. :)
Събота, 22.02
Движение:
кратка загрявка на китките
Ащанга 2 - час; много измъчена практика се получи, тялото ми отказа да хаби енергия за каквото и да е, както и предполагах че ще се случи. Колкото - толкова. Утре пак.
Добавки:
изопринозин
таурин с мултивитамини
дуфастон 2 х 1/2
метфогамма 2 х 1/2
келп
крилово масло, ензим
магнезий, Б6
Храна:
07.30 - чай йохимбе с чага*, рейши*, мака*, мед*
09.30 - таханово бъркало* с пчелен прашец*
15.30 - конопен протеин с какао и мед*
вечерята за сега се предвижда да е кисело зеле*; картофи* на пара с копър; малко кашкавалчета*; дом. бисквитена торта*; винце
ако има промени, ще докладвам ;)
Мнението беше редактирано от Margi на 22.02.14 16:57.
Честит рожден ден и от мен. Пожелавам ти много щастие, късмет и успех във всяко начинание :)