Оф ,само съм за плажа аз Таласъмче!Пък и те възрастните германки са опитни и знаят “посоките”! :D
Сапуне, бъмпваш от гръдната кост и не е добър контрола върху щангата. Като че ли е по-добре да стабилизираш по-висока бройка на малко по-ниски килограми, за да си уверен нагоре.
казано от Storm на 02.03.14, 15:59:
Сапуне, бъмпваш от гръдната кост и не е добър контрола върху щангата. Като че ли е по-добре да стабилизираш по-висока бройка на малко по-ниски килограми, за да си уверен нагоре.
Преди около седмица се стреснах на един клип на лег-а на Боби,колко му изостава едната ръка. :) Обаче...снощи като гледах как хамалския я пуска сапуна тежестта :D..чак мен ме заболя!
Сега трябва да се оправдавам ли? Няма!
От цялата работа поне научих една нова дума! :D
p.s. Стягай се Юлка ,че не остана!В събота искам да се снимам с шампион!
казано от sapuna на 03.03.14, 14:25:
p.s. Стягай се Юлка ,че не остана!В събота искам да се снимам с шампион!
Готово бе :D То все някой ще стане шампион :D (nhappy)
Иначе съм се стегнала аз,повече от това няма накъде да напъва,най-много да се пречукам нещо,а това не е желателно :)
Пружинацията в гърдите наистина е в повече. При серия може да се използва малко, но Storm е прав, че не е никак добре чак толкова много.
А моята изоставаща дясна ръка на лежанката е прословута вече. :) Ризов преди време ме беше посъватвал да ползвам неравномерен хват - дясната ръка по-навън на лоста от лявата. Случва се и някой доброжелателен “спотър” да ми помага само отдясно. :) Общо взето се проявява само като ми тежи и не ми пречи особено.
казано от Boby_ на 03.03.14, 15:10:
...Ризов преди време ме беше посъватвал да ползвам неравномерен хват - дясната ръка по-навън на лоста от лявата...
При мен това е постоянно при тесния лег.С около сантиметър измествам надясно от центъра на лоста целия хват.Иначе имам чуството,че лостът е неправилно зареден,и е по-тежък отдясно.А уж дясната ръка не ми е по-слабата.
казано от metalex на 03.03.14, 15:27:
...А уж дясната ръка не ми е по-слабата.
Напротив, аз мога да кажа даже, че дясната ми е по-силна и съвсем целенасочено (макар и подсъзнателно) бутам първо с лявата и оставям по-тежкото да остане накрая на дясната.
Явно аз пак съм “на обратно”.При мен се получава по силна и издръжлива лява ръка.Установявам го най вече при упражненията с една ръка - повече сила и издръжливост ,изразяващи се в килограми и брой повторения!Максовете също са с превес лява ръка!Интересното обаче е ,че при лега дясната бута повече!Дали е гърди ,дали рамо не знам ,но е факт!
Днес без тренировка ,а се появиха едни интересни работи?!?!?! /и пак на лявата :D /
Начало 14:55h
Клек - 10х50кг ; 10х70кг ; 5х90кг # 5,5,5,3,3,3х100кг
Раменна преса - 10,10,10,8,6х50кг
Три кръга в суперсерии от:
- Подобие на Тяга - 100кг
- Придърпване долен скрипец - ПМ
3х(5х100кг+10ПМ) с постоянен акцент и стягане в корема
Три кръга в суперсерии от:
- Гребане на машина - ПМ
- Разтваряне встрани - дъмбели по 12,500кг
3х(10ПМ+6х12,500кг) ... на края на втората серия върнах кофеина от преди час!
Извивки с дъмбел встрани - 20кг - 2х20 на страна
Край 15:48h
Резюме:
Преди тренироката поразтягах по клипчето на Вик.Наистина само 10-тина минутки ,но се усеща!Не ги вписвам в общото времетраене!
Самата тренировка с малки тежести в повече серии!Почивки ,колкото да бутна копчето на телефона три пъти и един разговор около 2мин.
Клека и това подобие на тяга удариха корема!Това ми беше и целта ,че нещо нарастват паласките!По тази и причина вмъкнах извивките ,а от следващите дни ще има и преси и повдигане на краката!
Прилагам бърз обзор на тренировката ,като клека и тягата изобщо не трябваше да ги показвам!Интересува ме какво ще кажете за пресата?Определено нося още килограми ,но с 50 най се изцеждам!Нормално ли е да товаря само предно рамо ,а всичко друго все едно не е и чуло?
Добре са ти и клека, и раменната преса.
Тягата ти е лека, а и не се вижда откъде минава щангата (колко далеч от краката) от този ъгъл.
Това не е тяга Боби ,направо кардио си е!Щангата я плъзгам по краката ,при тръгване понякога я усещам в коляното!Много скоро ще си направя едно сериозно контролно ,защото тези 100/120/130кг са смешни.С това разполагам и гледам да го използвам.По тази и причина все я комбинирам с нещо ,защото не може да ме натовари като основно базово упражнение.Предполагам ,че скоро в дневника ми ще се появят едни 180/190кг ,не знам!Наистина си нямам на идея какви са ми възможностите!
Клека го задържам на 100-те до серии х10!Кеф е да станеш с нещо ,което не си слагал до сега на гърба си ,но .... краката си искат сигурното!Дори и в тази 5-ца накрая ме понатиснаха.Вярно ,последна серия беше ,но това не оправдава!А бе иска ми се ,ама не държи г*за :D
казано от sapuna на 12.02.14, 08:40:
Така е Боби!Осъзнавам всичко това ,в горното си мнение иронизирам сам себе си!Лека заигравка! ;)
От седмица насам са ми изтръпнали показалецът и средният пръст на лявата ръка!По точно върховете на пръстите.Тази сутрин с кафето се зачетох и по паднах на понятието Синдром на карпалния тунел :
Изтръпване на палец и показалец
Оплакванията ви отговарят на заболяването наречено синдром на карпалния тунел (канала на китката). Това е често срещано заболяване, което се дължи на притискане на основния срединен нерв в областта на прохода на китката на ръката. Получава се в резултат на компресия на големия нерв от здравата връзка, намираща се по вътрешната страна на китката. Основна проява на страданието е наблюдаваното и при вас изтръпване и понякога повишена чувствителност (мравучкане) на пръстите на ръката. Изтръпването е предимно по вътрешната страна на пръстите - особено на средния пръст и показалеца. Съпътстваща проява на заболяването са болките в ръката. Болките в началото най-често се наблюдават нощем,обикновено прогресират при претоварване и умора, а впоследствие стават и постоянни. По правило засягането е двустранно. В по-тежките случаи се наблюдава слабост и атрофия на малките мускули на ръката. Изпускането на предмети е често явление.
Тепърва ще се консултирам с ортопед и невролог ,но да попитам и тук!Имал ли е някой сходен проблем и евентуално лечение?
п.п. Открих това http://www.bb-team.org/articles/3811_karpalno-tunelen-sindrom-sts и нещо не ми хареса препоръката за почивка!
Малко е старо това, ама все пак... При мен се получава от четене легнал. Лежа настрани и си подлагам ръката под главата, стои така опъната назад китката дълго време и се получава този проблем, на кутрето обаче. Като коригирам и подпирам на юмрук за няколко дена минава.
От тогава имам подобрение ,но съм ежедневно на Витамин B-6 и Милгама N.Разликата е ,че не идва от китката!В последствие установих ,че при определено положение на ръката имам моментно усещане за изтръпване по цялата дължина от рамото.Явно щраканията до преди два месеца в раменната става са допринесли за възпалението на някой нерв!В момента единствено показалеца си е ежедневно с изтръпнал нокът.Усещането е ,като за дискомфорт след измръзване!При средния и по възглавничките отшумя!
Лег - 70х5 ; 90х3,3,3 ; 100х1,1,1 ; 90х5,5,5 ; 80х8,6,6,5,5, ; 70х10
Кофички - СТ х 4;4;4;4
Разгъване горен скрипец - тесен хват 50кг х 10,10,10,8
Сгъване прав - крив лост 32кг х 10,10,10,8
Концентрирано на коляно - 15кг дъмбел - 8,8,6,6 на ръка
Кръстосани чукчета - с дъмбели 2х15кг - 15,15,15
Резюме:
Тъй като претърпях критика за лега /а аз съм нежна и доверчива душа/ ,редно бе да си взема бележка!Послушах Стормчето и наблегнах на стриктните повторения.Контролирани пускания ,бавни вдигания ,леки паузи ,без бъмп!Така бе и с всички останали упражнения - бавно ,с усет на точното място.Явно лежанката доста ме изцеди ,та на кофите нямах шанс не за още една серия ,ами на последната едва закръглих бройката на 4!
Ръцете се напомпаха до болка след горния скрипец и сгъването и започнаха да не слушат!
Една 5-чка за съпоставка /и едно пояснение - това не е корем ,мост правя :D /:
Мнението беше редактирано от sapuna на 05.03.14 22:28.
казано от sapuna на 05.03.14, 20:50:
Една 5-чка за съпоставка...
Това вече е доста по-добре. Можеш да опираш все пак лоста в гърдите - струва ми се, че остава на сантиметър.
казано от sapuna на 05.03.14, 20:50:
...и едно пояснение - това не е корем ,мост правя :D /:
Така ще кажеш, естествено. :D
10-ти минутки:
- раздвижване - всички стави
- разтягане - раменен пояс ,лакти ,китки
- подскоци с въже - 3х15
- клекове СТ и преден клек 5х50кг и 5х70кг
Тренировката:
Клек - 100х5 ,5 ,5 ,5
Лег - 100х2 ,2 ,2 ,2
Сумо тяга с повдигане за трапец - 100х5*5 ,5*5 ,5*5 ,5*5
Долен скрипец - 100х10 ,10 ,10 ,10
В три суперсерии:
- Бицепсово на машина + Кофи - /40кг+СТ/ - 10+10 , 12+10 , 15+10
- Сгъване прав + Трицепсово горен скрипец - /дъмбели 2х12,500кг + 40кг/ - 10+10 , 10+10 , 12+15
Резюме:
Кръстих я “СТО”.Не Сезонно Техническо Обслужване ,а просто 100!
Иска ми се в базовите упражнения да не изписвам повече двуцифрени числа!Това беше и идеята на днешната ми тренировка - проба!Вероятно с предния клек и веднага след това АТГ краката ме подведоха!В последствие на лега установих ,че спокойно в тази подредба се вместват по пет серии за упражнение и малко съм се подценил.Тягата за пръв път я пробвам тясна.100-те кила на нормална не се усещат ,но така и с малки дискове си е предизвикателство.Хареса ми.Долният скрипец допълнително да поразпъне гърба ,а и се вмества в СТОте.
Не съм изморен ,но явно обема не е достатъчен.Вкарах допълнително две бързи суперсерии и нещата се понаместиха!
Ден за кантар ми бе днес.Някои мерки и теглилки са паднали ,други качили.В общи линии започвам да се харесвам в огледалото /дано не го възприемете прекалено нарцистично/,килограмите спадат а тук там излиза някое ново мускулно влакно и някой нов сантиметър!Не мога да кажа ,че съм покачил кой знае колко сила ,но и в тази насока съм доволен!Съобразно целите ми ,начина и интензитета на трениране ,никаквия хранителен режим ,никакво кардио ,без добавки /до сега/ ... няма как да очаквам нещо рзлично.Дори е повече от задоволително!За 2-3 месеца толкова!Няма спирка - бавно ,славно ,но напред и нагоре! ;)
p.s. Като казах без добавки до сега ,имах в предвид ,че въпреки предразсъдъците ми позакупих някоя и друга кутия и ще ги вместя в ежедневието си!Може и да не ми помогнат ,но пък не вярвам и да ми навредят!
Ето:
Сменил си си подписа? (wasntme) По принцип мислех да напиша,че си пич и половина ,ама рекох по-сдържано да се изразя. :D
Независимо от изказа ,се чувствам поласкан Юлка!Тенкс и знай ,че чувства и впечатления са взаимни! ;)
За подписа - не съм го сменял ,просто до сега нямах! :D
Гледам добре си се обзавел .....за този яйчен белтък ли ми говореше :). Има вероятност да идвам другата седмица и ще се обадя като разбера какво ще става :)
П.С. А за това което е споделила Юлка ....определено е права :)
Мнението беше редактирано от Мавро на 09.03.14 21:24.
09.03.14
21:36
Я сподели какви са ти впечатленията от този яйчен белтък :).
Преди време и аз мислех да си взимам ама ме разубедиха. Някаква информация откъм съдържание на макронутриенти и други подобни работи?
Нямам впечатления ,днес пих първа доза.На работа съм и не мога и да дам ТТД ,но утре ще щракна едно макро и ще го постна!
Първоначално като го открих нещата бяха малко различни - цената бе 25лв/кг и 92% чистота.В последствие ,като го получих излезе на 30лв/кг ,овкусен с кокосови стърготини и съответно много по ниско съдържание!Фирмата е “Дион” Русе!
Маврич ,същият е за който лафихме с теб!Дълго време се чудех дали изобщо са ми нужни такива истории ,но накрая си поръчах!А относно идването ти - смей да не се обадиш!Смъквам те в мазето и клекове до дупка! :D
09.03.14
22:09
Да де, мен ме интересуваше точно за тази фирма каква информация са дали за продукта си, защото в сайта им информацията не е много засищаща, а коментарите, които съм чел из форума и интернет (пак свързани с техните продукти) не ми се сториха много обнадеждаващи. Иначе мерси :P
казано от sapuna на 09.03.14, 21:51:
Маврич ,същият е за който лафихме с теб!Дълго време се чудех дали изобщо са ми нужни такива истории ,но накрая си поръчах!А относно идването ти - смей да не се обадиш!Смъквам те в мазето и клекове до дупка! :D
Няма как да не се обадя :)
Сапуне, ако си ограничен откъм тежести, по-добре пробвай широка тяга. Тя е по-голямо предизвикателство от тясната при сравнително по-малко килограми. :)
Знам Боби ,проверих и наистина е така!Вчера разширих максимално хвата и на 100 увиснах като сополанко.Не се напъвам обаче ,защото така се обажда Брахиалният плексит ,а тъкмо започна да отшумява!За в бъдеще естествено ,че влиза в употреба!
И обещаната информация за DSD:
474 снимки от трибоя в събота!Евала на Генчо ,не седна това момче и не знам колко ленти изщрака!
Приятно разглеждане! ;)
ДЛОШ ПО СИЛОВ ТРИБОЙ Г.Оряхоовица
Лег - 70кг х 15+5 ; 10 ; 8 ; 6 ; 5+3 ; 5 ; 5 ; 5 ; 5 ; 5 ; 5 ; 3 ; 3+2 ; 4 ; 3 ; 3 // 3 ; 2 ; 1 ; 1
Преса с дъмбели - полулег 2х15кг - 10 ; 10 ; 10
Разтваряне в страни - с дъмбели 2х11кг - 10 ; 10 ; 10
Резюме:
Тренировка тип intensive chest!Преди около два месеца пробвах 101х50кг ,днес се събраха 107х70кг.Идеята ми дойде снощи от клипче в друг дневник и реших да видя има ли някакво развитие при мен.Завърших 100-цата ,но времето беше доста - 24мин.Ревизионни последни 7 бутания ,за да съм сигурен ,че не съм объркал бройката!Някъде около 50-тото повторение гърдите гръмнаха ,а по късно и ръцете!Малко съм се надценил.Намеренията ми бяха да бутам около 8-10 повторения в серия ,но не става!За целта трябваше щангата да е около 60кг ,но тогава пък щеше да ми е леко и да се ядосвам ,че не съм си спазил проверката!
Следващите две упражнения не ги усетих!
Исках да запиша цялата проба ,но след първите 15+5 ми стана ясно ,че не си струва да хабя толкова памет /а и едва ли някой ще седне половин час да гледа едно и също/ :
Мнението беше редактирано от sapuna на 11.03.14 21:17.
Доста добре се е получило.Като гледам с каква лекота правиш първата серия,със сигурност можеше за 15-18 минути, но ти явно не си се борил за ниско време.
Колко % от макса са ти 70 кг ?
За макс в момента признавам 3х100.Бутам 2х105 и измъчени единици около 110 понякога ,но са чийт , бъмп и т.н. Значи 100кг. или 70%
” ... тъй ,така ... амплитуда на бицепса!” или Галин Релефа за правилното и неправилно помпене! :D
То хубаво човек да си вярва ама като се вземе на сериозно и то сериозно на сериозно ........нещата стават (nfun).....(nfun)
От сутринта съм на тема “Обем и Плътност на тренировката”.Четох доста литература ,но мненията относно тонажа са противоречиви!Изхождайки от тезата за Плътност направих едни изчисления сам за себе си ,сравнявайки три тренировки лег:
- 1# - 10х50кг # 3х91кг ; 3х101кг ; 1х105кг ; 2х105кг ; 1х105кг ; 2х105кг ; 2х5х81кг ; 5х71кг - 2871кг
- 2# - 70х5 ; 90х3,3,3 ; 100х1,1,1 ; 90х5,5,5 ; 80х8,6,6,5,5, ; 70х10 - 5910кг
- 3# - 70кг х 15+5 ; 10 ; 8 ; 6 ; 5+3 ; 5 ; 5 ; 5 ; 5 ; 5 ; 5 ; 3 ; 3+2 ; 4 ; 3 ; 3 // 3 ; 2 ; 1 ; 1 - 7490кг
Първата и втората ги изчислявам върху 15 минутно продължение и се получава плътност от 191,4кг/мин. и 394кг/мин. ,а третата при 24мин. е 312кг/мин.Повторенията са 35 и 72 срещу 107.
В случая спомен за първата имам от 2-ката на 105 ,втората не знам кога съм я правил ,но третата ще я помним както аз ,така гръдно-раменния ми пояс доста време!И все пак 394 е доста повече от 312?!?!?!Това са цифри от определено движение ,но въпросът с цялостната тренировка е аналогичен!Преглеждам записките си и виждам ,че понякога са доста интензивни ,а в други случаи гравитирам около едни общи 9-11 000кг в тренировка.
Интересно ми е как стои въпросът при вас ,на кое отдавате по голямо значение - обем или максимални тежести?Не за лежанката конкретно /тя е само за пример/ ,а за цялостната тренировка!Или да конкретизирам въпросите си:
- Поставяте ли си за цел изпълнението на определен тонаж за цялата тренировка и ако ДА какъв е той? /вкл. допълнителни ,скрипци ,СТ и т.н/
- Високоинтензивна тренировка с по малък обем ,тежести около 60-70% от макса и голям обем или малък обем с максимални тежести?
Клек - 70кг х 10,10 ; 80кг х 10,10 ; 90кг х 5,5,5,5
Клек преса - 30кг х 10,10 ; 40кг х 10,10,10
Раменна преса - 50кг х 10,8,6,6,6
Мечка - 70кг х 10,10,10
Повдигане напред - дъмбели 2бр.х10кг - 10,10,10
Резюме:
Лека тренировка.Гърди и ръце са ми смазани и идеята беше да вкарам обем на клека!Още на първата 10-ка на 80 обаче ми се разпукаха коленете и се отказах от сериозно натоварване!За пръв път го усещам и се уплаших!Бедрата искат ,но не смея.
По план бе раменна ,но и там няма пълно възстановяване все още и болката се усеща!За да пораздвижа вкарах “Клек пресата”.Аз си го кръстих така ,защото не успях никъде да открия конкретно наименование ,а го пробвам за втори път:
казано от sapuna на 23.02.14, 18:09:
Гледах едно интересно упражнение сутринта в тубето.Не знам как се казва ,но ще се опитам да го опиша - изхвърляне щангата над глава ,спускане на гърба ,клек ,раменна преса зад врат от клекнало положение ,на последното избутване изправяне!
Отдъхнах си няколко минутки и извън протокола реших да го пробвам.Изхвърлих 50кг ,клекнах ,но не можах да ги вдигна клекнал!Не че са тежки ,имам чувството че ще ми си извадят ръцете във всички възможни стави!
Днес смъкнах килограмите и се получи едно допълнително коремно натоварване и перфектно раздвижване на раменете!Определено ми хареса ,тежестта никаква ,но самата позиция иска доста концентрация и мобилност!Перфектен стречинг бих казал!
След пет серии вече можех да поразмърдам и рамената!Слаба преса ,но ме натовари на макс!Мечката бе само за да си почина и влязоха предните повдигания!След тях нямах желание за нищо повече!
Надявам се сега да науча точното наименование на упражнението “Клек преса” :
Като си клекнал на пръсти ли стоиш или на цяло ходило , че не мога да видя хубаво. Ако е така , значи от там идва лекото кривене и залитане.
Наблюдателен си!Първата серия ,левия крак наистина не може да стъпи на цяло ходило/на клипчето нецеленасочено съм разменил последователността/.Постепенно се получава разтягане и всичко се понамества.Ако и тежестите са по големи ще има дълбочина и т.н. Работя върху ставната си мобилност и се надявам много скоро тази преса да е с нормална за мен щанга!
п.п. Утре очаквам ластици и фоумролер! ;)
Мнението беше редактирано от sapuna на 14.03.14 21:11.
Малко мотивация ,за предстоящата ми тренировка!РомеоСантос Романтиката :D
https://www.facebook.com/photo.php?v=446656915465127&set=vb.100003624662153&type=2&theater;
https://www.facebook.com/photo.php?v=449082515222567&set=vb.100003624662153&type=2&theater;
Набиране - СТ х 8,8,6,5
Лег - 50х10,10 ; 70х10 # 91х5 ; 101х2,2 ; 96х3,3,2 ; 80х5,5,5,5
По три суперсерии от:
Избутване дъмели от полулег - 2бр. х 17,500кг
Кофи - СТ
15+5 ; 15+4 ; 15+3
Сгъване прав - Z лост 37кг
Разгъване горен скрипец - V-образна ръкохватка 40кг
10+12 ; 10+12 ;10+12
Чукове - 2бр. дъмбели х20кг - 10 ,10 ,10
Резюме:
Времетраене 52мин.
Никаква сила днес!Затиснах се в третата серия на 96кг ,друго интересно няма!
В къщи налегнах ролера - пука оня гръбнак ,чак не е истина!