The Journey ॐ

Темата е заключена.
Прескочи до:

Почти, почти, колко пък да е ... :D

07.03.14
12:48

казано от Херцог Трън на 07.03.14, 12:43:

Почти, почти, колко пък да е ... :D

В момента за мен е вечност (giggle)

07.03.14
19:44

07.03.2014

Йога:
ॐ 05:20 - Ащанга 1 ॐ

ॐ  малко по-малко от 1 час и 25 мин.
ॐ  Бях разсеяна и много бързо ми изстинаха мускулите към края. Може и уморена да бях... 
ॐ  Но пък се престраших да направя мост отгоре! :) Със стена, разбира се. Още съм си шубе... (wasntme)

18:40 - Вечерно занимание
- само Йога Нидра (доста разсеяно…)
ॐ  около 20 мин.
ॐ  Планирах и да се пораздвижа, но нещо тялото ми не се съгласи да следва плана...

Храна и други:
❀ чай ❀  коприва* + зелен* + лимон*
ॐ 05:20 - Йога
✽ добавки ✽  МСМ*
✽ добавки ✽  1000 мг. крилово масло
⌚ 07:45 - спирулина*
⌚ 09:00 - 09:30 - рейши* + чага* + мака* + пчелен прашец + мед* + сурови какаови зърна* (Запалих се покрай Марги за тези гъби! Сложих повечко пчелен прашец и заради него не успях да усетя вкуса.)
⌚ 12:00 - 13:00 - Фреш от: лимон* (с кората) + ябълка* + спанак* + джинджифил*
❀ чай ❀  някакъв био чай* (праскова, джинджифил, зелен, матча - страхотен (inlove) , но малко силничък ми дойде...)
⌚ около 15:30 - кокосов орех* (нарязан, тъй като блендера се счупи точно преди да си направя това хапване) + водичката*
✽ добавки ✽  МСМ*
ॐ 18:40 - Вечерното занимание
⌚ от към 19:30 до 22:00 - салата*, авокадо*, кокосово масло*, чесън*,  ябълков оцет* + лимон* (с подправки: хим.роз.сол* и босилек) + 1 варено яйце*
  - тиквени семки
  - слънчогледови семки*
  - сусамов тахан

татково червено вино*

Мисли разни разнообразни:
  ✍ Защо ли си правя труда да давам мнение, за каквото и да е, в офиса? Просто тук по-различното мнение винаги се приема на война...

✍ Утре ще падне голямо избиране на блендер… Преди време като ги разглеждах помня, че ми беше много трудно да харесам… И всъщност се чудя дали си заслужава да гледам скъпите със стъклената кана… С досегашните не съм имала проблем със самата кана, а по-скоро по сглобките... На последния се счупи въртящата се пластмаса, която се намира между каната и тялото (и то за втори път. Тази я взех след счупването на първата). Като разглеждах и тези със стъклените, и на тях тази част им беше пластмасова обаче... Най-интересното е, че и двата пъти това стана като си приготвях доста лека и водниста напитка, без твърди и трудни за смилане продукти...  Бих дала и повече пари, но да съм сигурна, че ще “се отблагодари” ;) Все пак трябва да се справи с доста кокосови орехи, ядки и всякакви други приумици, имайки предвид, че по принцип обичам по-гъсти смеси... (wait)

✍ Днес трудно избутах деня… Нямах желание за абсолютно нищо освен за това да свърши работния ден… Към края на деня усетих, че живота се завръща в тялото ми :D

Мнението беше редактирано от Sunny S. на 08.03.14 14:04.

07.03.14
19:57

казано от Sunny S. на 07.03.14, 19:44:

⌚ 09:00 - 09:30 - рейши* + чага* + мака* + пчелен прашец + мед* + сурови какаови зърна* (Запалих се покрай Марги за тези гъби! Сложих повечко пчелен прашец и заради него не успях да усетя вкуса.)

Веднъж като започнеш с тях, няма спиране. :D Особено като започнеш да усещаш ефекта им. :)

Мнението беше редактирано от Margi на 07.03.14 19:57.

08.03.14
19:52

08.03.2014

07:50 Почивен ден (редовният шести) :
- лек стречинг
- Кростренажор - 40 мин. (от 12 до макс 15 км/ч; 9,50 км; на 8-ма степен) и 3 минути за разпускане
- разни разтягания, тозоотварящи, няколко умопомрачително смешни опита за стойка на ръце (или нямам никаква идея как да стане, или дупето много ми тежи, или страхът ми е голям или пък най-вероятно всичко това накуп… (giggle) ) и накрая стойки на глава, за да поупражня изправянето на краката без да ги свивам в коленете (което също не беше особено успешно...)
ॐ  Кино казва, че й е отнело 5 години да постигне баланса в стойка на ръце. Аз се надявам до тогава да успея поне да се изправя на ръце, няма да нахалствам чак за баланс… (giggle) Е я къде е 2019… :D
ॐ  Всичко за около 1 час и 30 мин.

17:15 - Вечерно раздвижване
- 5 поздрава А, тазоотварящи и пак опити за стойка на ръце, които преминаха в обичайната ми аматьорска стойка на ръце, подпряна на стената, но с лице към нея, тъй като, за да се изправя си приплъзвам с крачета по стената…
- Йога Нидра (за пореден път разсеяно)
ॐ  Всичко около 50 мин.

Храна и други:
❀ чай ❀  зелен* + коприва* + лимон*
ॐ 07:50 - Раздвижването
✽ добавки ✽  МСМ*
⌚ 10:00 - рейши* + чага* + мака* + мед* и отделно пчелен прашец + сурови какаови зърна*
⌚ 14:20 - Фреш от: спанак*, лимон* (с кората), джинджифил*, ябълка* (сефтето на новия блендер)
❀ чай ❀  йоги чай* (с джинджифил, лимон, мента ...)
ॐ 17:15 - Вечерното раздвижване
✽ добавки ✽  МСМ*
⌚ от към 19:00 до 22:15 - зеле*, авокадо*, кокосово масло*, чесън* и ябълков оцет (с подправки: хим.роз.сол*, куркума* и босилек)
  - омлет от 2 яйца* с хим.роз.сол*, куркума* и босилек
  - тиквени семки
  - слънчогледови семки*

бяло вино*

✍ Сънувах някакви гадости… Дано да е заради тахана късно снощи… Просто цял ден ми е някак криво от тези сънища...

✍ Купих си блендер. (sun) Все още се опитвам да приема цената… Малко се бях притеснила, че е изложената бройка, но не мисля, че е особен проблем… А и силно се съмнявам точно този да е разглеждан особено често… Пожелавам му да е здрав и силен, за да издържи на ежедневния тормоз (wasntme)
А пък старият баща ми го закрепи и ще си го нося на йога лагерите ;)

✍ И честит празник на празнуващите! :)

Мнението беше редактирано от Sunny S. на 09.03.14 09:47.

09.03.14
11:51

казано от Маргарита Манева на 07.03.14, 19:57:

казано от Sunny S. на 07.03.14, 19:44:

Веднъж като започнеш с тях, няма спиране. :D Особено като започнеш да усещаш ефекта им. :)

Отдавна се каня и в понеделник мисля да си купя и аз от тия гъби. Как ги консумирате, чисти или с нещо..? И предполагам е най-добре да са в натурален вид, а не на таблетки и т.н. ?  :)

09.03.14
12:27

Аз лично си ги купувам на прах и си правя шейк с изброените по-горе съставки. Добавям и кокосово масло, за да е по-гъста консистенцията; водата, естествено е добре да е топла, за да не остане маслото на парчета. :)

09.03.14
19:12

09.03.2014

Йога:
ॐ 07:35 - Ащанга 1 ॐ

ॐ  1 час и 25 мин.
ॐ  Приятно се получи, което доста ме изненада, тъй като ми беше някак некомфортно заради снощните семки… Положителното в ситуацията е, че този дискомфорт ще ми помогне да намаля семките. Приоритети! (wait) Йогата е в пъти по-важна!
ॐ  Получи се лекото ми отваряне на раменете в Супта Курмасана… Нищо повече от предния път, но пак е нещо...
ॐ  Направих два пъти мост отгоре със стена, но е много със стена… Има доста работа там...
ॐ  Стойката на глава - никакъв шанс да се изправя с прави крака...

17:00 - Вечерно занимание
- 5 поздрава А, Навасана, планкове разни, тазоотварящи, разни други разтягания, 3 смешни подскока в опит за поизправяне на ръце, стойка на ръце (с лице към стената)
- Йога Нидра
ॐ  около 1 час.

Храна и други:
ॐ 07:35 - Йога
✽ добавки ✽  МСМ*
⌚ 10:30 - спирулина*
❀ чай ❀  био чай* (праскова, джинджифил, зелен, матча)
⌚ около 13:15 - Фреш от: лимон* (с кората) + ябълка* + спанак* + джинджифил*
⌚ около 15:30 - морков*, цвекло*, авокадо*, кокосово масло*, ябълков оцет* (подправки: хим.роз.сол*, куркума* и кориандър)
ॐ 17:00 - Вечерното занимание
✽ добавки ✽  МСМ*
⌚ от към 19:00 до 21:30 - зеле*, авокадо*, кокосово масло*, чесън*,  ябълков оцет* (с подправки: хим.роз.сол*, куркума* и босилек)
  - половин котлет от сьомга на пара
  - слънчогледови семки

бяло вино*

✍ От доста време се чудя какво да измисля за косата си, за да не я боядисвам с гадните химии… Май открих начина. Днес се боядисах с някаква билкова боя. Вярно мирише кофти и се стои 3 часа, но смятам, че си заслужава... (sun)

✍ Навън е такава снежна приказка… Но се надявам да е към своя хепи енд, че утре трябва да се излиза за работа ;)

:D

Мнението беше редактирано от Sunny S. на 10.03.14 08:42.

Каква приказка?? Ти къде живееш? :D

09.03.14
19:48

казано от Херцог Трън на 09.03.14, 19:41:

Каква приказка?? Ти къде живееш? :D

В малко по-висок и доста краен район на София ;)

10.03.14
20:02

10.03.2014

Йога:
ॐ 05:20 - Ащанга 1 ॐ

ॐ  по-малко от 1 час и 25 мин.
ॐ  Много е приятно като съм концентрирана… Нещата просто се получават… Въпросът е как да съм такава през цялото време. Е, получават е доста силно казано… По-скоро стават по начин, по който усещам позата, което смятам, че е важното!
ॐ  Много тромава беше Бхуджапидасана. (giggle) Напред направо си паднах на главата, а като тръгнах да се изправям не успях изобщо да се концентрирам и просто си помогнах с краката...

18:30 - Вечерно занимание
- 5 поздрава А, доста олекотен вариант на Навасана, планкове разни, тазоотварящи, разтягане на предна част на бедрата и тук идва интересната част… Както си се катерех по стената, за да си застана в импровизираната стойка на ръце, не само, че се изтърсих, а по пътя завлекох саксийката с годжи берито ми... (giggle) То милото е изсъхнало и единственото, което може да стане е да живне от стреса :D
  и логично последва чистене с прахосмукачка…
- и за успокоение Йога Нидра
ॐ  Цялата драма за около 50 мин.

Храна и други:
ॐ 05:20 - Йога
✽ добавки ✽  МСМ*
⌚ около 09:30 - кашу*, рейши*, чага*, мака*, пчелен прашец, мед*
⌚ от 12:30 до 13:30 - Фреш от: лимон* (с кората) + ябълка* + спанак* + джинджифил*
⌚ 15:15 - кокосов орех*, кокосов крем* и сурови какаови зърна*
✽ добавки ✽  МСМ*
ॐ 18:30 - Вечерното занимание
⌚ от към 19:45 до 21:45 - зеле*, малко спанак*, авокадо*, кокосово масло*, чесън*,  ябълков оцет* (с подправки: хим.роз.сол*, куркума*)
  - омлет от 2 яйца* с хим.роз.сол*, куркума*, чубрица и черен пипер
  - слънчогледови семки (много (blush) )

татково червено вино*

✍ Снощи чудото се случи - не ми се ядяха тиквени семки! Навикът да дъвча нещо ме отведе към слънчогледовите, но количеството беше сравнително малко… Абе, ще се случат нещата, но си трябва време и най-вече ненасилие :D

✍ Цяла сутрин имам неприятна мускулна треска на задните бедра… По-скоро го усещам като преразтягане… Това добре, но много странно имам някакво подобно неприятно усещане в стъпалото (в предната част- възглавничките) и то също не е за първи път, но все забравям да се оплача... И като се замисля те най-вероятно са свързани и действетелно е преразтягане...

✍ Сутринта започнах да се ядосвам пак като започнаха от всички страни да кихат и кашлят… Вече ставам досадна с тези ми терзания, ама се дразня... И в крайна сметка измислих начин да накарам кихльовците да носят маски! Ето това ще бъде новият домашен любимец на офиса:

Мнението беше редактирано от Sunny S. на 12.03.14 10:31.

11.03.14
19:55

11.03.2014

Йога:
ॐ 05:25 - Ащанга 1 ॐ

ॐ  1 час и 25 мин.
ॐ  С елементи на концентрация ;)
ॐ  От известно време при Навасана не се напъвам толкова да се повдигам между повторенията (то не, че беше точно повдигане…). Вместо това гледам да се съсредоточа в дишането и бандите и си помагам с краката. Просто гледам въпреки помощта да усетя, колкото може повече повдигането чрез мулла бандха ;)

18:40 - Вечерно занимание
- 5 поздрава А, модифицирана Навасана 3 пъти, малко планкове, малко тазоотварящи и импровизирана стойка на ръце
- Йога Нидра
ॐ  Около 40 мин.

Храна и други:
ॐ 05:25 - Йога
✽ добавки ✽  МСМ*
⌚ 09:30 - 10:00 - конопено семе*, рейши*, чага*, мака*, пчелен прашец, мед*
⌚ 13:00 - 14:00 - Фреш от: лимон* (с кората) + ябълка* + спанак* + джинджифил*
⌚ 15:20 - кокосов орех*, кокосов крем*, сурови какаови зърна* и канела
✽ добавки ✽  МСМ*
ॐ 18:40 - Вечерното занимание
⌚ от към 19:40 до 21:30 - зеле*, малко спанак*, авокадо*, кокосово масло*, чесън*,  ябълков оцет* (с подправки: хим.роз.сол*, куркума* и босилек)
  - сусамов тахан
  - тиквени семки

татково червено вино*

✍ Аз ли съм лош човек или просто има хора, които са безумно дразнещи? Трябва да се науча да приемам всички хора, но пък е толкова трудно...

✍ Склонна съм да обвиня времето за вчерашния ми мускулен дискомфорт. Днес съм значително по-добре, а практиката беше подобна на вчерашната. Еднаква няма шанс да бъде ;) Това й е една от многото хубави страни! :)

✍ Изключително учудена съм колко незапознати са хората с йога! И то в днешно време, когато има информация от всякъде… Дори и преди да започна да се занимавам и интересувам по-задълбочено, бях наясно, че йога е много повече от пози… Споделям си това, защото в последните дни чух доста интересни коментари от мои познати. В общи линии бяха нещо в духа на “Ти си я направила вече тази поза. Готова си. Няма какво повече да правиш” (да не говорим, че от истинското изпълнение на дадената поза ме дели страшно много време)... Вярно някакъв опит за комплимент правят (някои доста неискрено, но това е друга тема), за което благодаря, но и след като обясня колко по-дълбоко и времеемко е всичко, продължават да спорят... Е, отказах се да обяснявам... Все пак го правя за себе си. Просто ще благодаря и повече няма да обяснявам! (sun) 

Мнението беше редактирано от Sunny S. на 08.06.14 12:16.

11.03.14
20:53

Пак като не са почнали да те питат, дали вече можеш да си слагаш краката зад врата :D

Мнението беше редактирано от Енев на 11.03.14 20:54.

11.03.14
21:06

Страхотна е тая котка :D

казано от Енев на 11.03.14, 20:53:

Пак като не са почнали да те питат, дали вече можеш да си слагаш краката зад врата :D

А, подобни въпроси и шегичките им, чиято смешна част някак ми убягва, са ежедневие, но свикнах да ги игнорирам или просто любезно да се усмихвам ;)

11.03.14
21:25

Даааа...това за краката зад главата е класика... :D
Котката е много симпатична, но не е много положително настроена към камери. ;)

12.03.14
20:03

12.03.2014

Йога:

ॐ  1 час и 25 мин.
ॐ  Трудно се събудих и даже си мислех, че доста ще се забавя, но се получи нормално като темпо. Имах нужда от повече време в някои намествания.
ॐ  Снощи прегледах някои клипчета на Кино за Курмасана, Супта Курмасана и Маричиасана, които ми бяха много полезни (както винаги ;) )

18:55 - Вечерно занимание
- само Йога Нидра
ॐ  Нямах сили и желание за друго. Прибрах се странно уморена. Чувствам се някак тежка, а и краката ми отичат повече от обикновено. Може да има връзка с наближващото пълнолуние... ;)

Храна и други:
✽ добавки ✽  МСМ*
⌚ 09:30 - 10:00 - бразилски орехи*, рейши*, чага*, мака*, пчелен прашец, мед*
⌚ 13:30 - 14:30 - Фреш от: лимон* (с кората) + ябълка* + спанак* + джинджифил* (установих, че това фрешче доста отваря апетита :) )
⌚ към 16:00 - кокосов орех*, кокосов крем*, сурови какаови зърна* и канела
✽ добавки ✽  МСМ*
ॐ 18:55 - Вечерното занимание
⌚ от към 19:40 до 21:45 - малко изостанало зеле*, айсберг, авокадо*, кокосово масло*, чесън*,  ябълков оцет* (с подправки: хим.роз.сол*, куркума* и босилек)
  - слънчогледови семки

татково червено вино*

✍ Снощи тахана стана в количество “колкото поеме” (giggle) и сутринта не бях много ок!

✍  Пускам си аз заявка към Балев днес, че ми свършиха доста неща и най-вече салатите и след малко ми звъни една госпожица да ми каже, че вече имали нова политика и независимо от всичко ще изпълняват заявките на следващия ден :( Помолих да направят изключение, тъй като никой не ме е предупредил. Все пак съм редовен клиент. Вместо да ми изпращат безсмислени рекламни мейли, можеше да ме осветлят на тази новост. Не можело да правят изключения. А това е въведено съвсем скоро, тъй като края на миналата седмица пак имах заявка и ми я докараха, както винаги, в същия ден... Нещо напоследък качеството на обслужването им хич не ми харесва... Преди бяха по-внимателни и ми обръщаха внимание за всичко... Ако не бяха плодовете и зеленчуците, веднага бих се пренасочила към друг био магазин. Добре, че хладилника на мама е на една ръка разстояние та щипнах един айсберг (wasntme)
Оффф, да се стопля времето вече и да атакувам градината на баба ;) Тъкмо и да стабилизирам бюджета ;)

✍ Ето нещо по темата с кихането :D

Мнението беше редактирано от Sunny S. на 13.03.14 09:08.

13.03.14
19:51

13.03.2014

Йога:

ॐ  1 час и 25 мин.
ॐ  Схващам как трябва да се усети движението и вече правя разлика между простото навеждане (например) и истинското влизане в позата. Просто все още ми е трудно да го приложа постоянно… Всъщност си е въпрос и на концентрация, която все още ми се изплъзва на моменти...
ॐ  Днес доста често дишането ми беше накъсано.
ॐ  Но пък в моментите, когато успявах да го стабилизирам, отчетох един малък напредък в някои изключително трудни за мен пози. Най-вече Прасарита Падоттанасана А, В, С, D и Упавища Конасана. Напредъкът е сигурно с милиметри, но имайки предвид, че допреди няколко месеца не можех грам да помръдна, за мен е много... :)

18:50 - Вечерно занимание
- Набързо просто за да си “посъбудя” схванатото тяло: планкове, леки разтягания и стойка на ръце на стена
- Йога Нидра
ॐ  Около 30 мин.

Храна и други:
✽ добавки ✽  МСМ*
⌚ 07:40 - спирулина*
⌚ 09:30 - 10:00 - кашу*, рейши*, чага*, мака*, пчелен прашец, мед*
⌚ 14:00 - 15:30 - Фреш от: лимон* (с кората) + ябълка* + спанак* + джинджифил*
✽ добавки ✽  МСМ*
ॐ 0,788194444 - Вечерното занимание
⌚ от към 19:40 до 21:45 - салата*, авокадо*, кокосово масло*, чесън*,  ябълков оцет* (с подправки: хим.роз.сол*, куркума* и кориандър)
  - черни маслини*
  - половин пъстърва на пара
  - тиквени и слънчогледови* семки

бяло вино*

✍ Тази мания със схемите и плановете все още не мога да я изкореня… Днес имах проблясък по темата и не се насилвах. Бях си подготвила още едно хапване за през деня, но тъй като хапвах (по-скоро пийвах ;) ) само като усетя, че имам нужда, и не му дойде реда... Иначе все гледам да се вмествам в разни часове... То, ако тялото ми беше математика, много неща щяха да са различни... 

✍ Днес пак ми беше леко некомфортно до към обяд, заради някакво усещане за преразтягане и този път не мога да обвиня времето… По-скоро сутринта пренебрегнах принципа за ненасилието и си нахраних егото... (tmi)

✍ Нещо последните няколко нощи не мога да спя като хората. Будя се по няколко пъти. Вярно заспивам бързо след като съм се събудила, но като ми се накъса така сънят изобщо не успявам да си отпочина… Имам нужда от почивка! 

✍ Пристигна ми манджата от Балев! Други момиченца се радват като си купят някоя нова дрешка, а аз умирам от щастие като си купя храна. Или иначе казано, докато за тях най-прекрасната гледка е пълният гардероб, за мен е пълният хладилник. Няма такъв кеф просто (sun)

;)

Мнението беше редактирано от Sunny S. на 14.03.14 13:19.

13.03.14
19:57

Няма да спра да се чудя как правиш Супта Курмасана без проблем, а Прасарита Падоттанасана ти се струва трудна... :D
ПП: И ако не го бях виждала наживо, нямаше и да ти повярвам. :)

Мнението беше редактирано от Margi на 13.03.14 19:58.

13.03.14
20:08

казано от Маргарита Манева на 13.03.14, 19:57:

Няма да спра да се чудя как правиш Супта Курмасана без проблем, а Прасарита Падоттанасана ти се струва трудна... :D
ПП: И ако не го бях виждала наживо, нямаше и да ти повярвам. :)

:D

Да ти кажа голям гърч ми е Супта Курмасана или по-скоро опитите, ама не го пиша, че всеки ден трябва да пиша едно и също ;) То е пуфтене, сгъване на рамене... Знаеш... ;)

14.03.14
20:09

14.03.2014

Йога:

ॐ  малко повече от 1 час и 25 мин.
ॐ  Приятно с повече задържания в някои пози...
ॐ  Трябва да се снимам скоро, че имам някои подозрения, че си огъвам гръбнака на моменти и не съм сигурна дали не се кривя доста в някои пози... (wait)

18:55 - Вечерно занимание
- само Йога Нидра
ॐ  Пак се чувствах тежка и ми се правеше само това, но пък се разсейвах...

Храна и други:
❀ чай ❀  зелен* + лимон*
✽ добавки ✽  МСМ*
⌚ към 10:00 - кокосов орех* с водата*, рейши*, чага*, мака*, сурови какаови зърна* (новата ми голяма любов (inlove) )
⌚ 13:30 - 14:00 - Фреш от: лимон* (с кората) + ябълка* + спанак* + джинджифил*
⌚ 15:30 - брокОли (нарочно пиша главно “о” с надеждата, че ще го видят повече от хората, пишещи го с “у”, че тръпки ме побиват като го видя така изписано! Нека уважаваме и правописа, и храната ;) ) + сос от бадеми* с хим.роз.сол*, куркума*, малко босилек и малко ябълков оцет*
✽ добавки ✽  МСМ*
ॐ 18:55 - Вечерното занимание
⌚ от към 19:40 до 23:00 - салата*, авокадо*, кокосово масло*, чесън*,  ябълков оцет* (с подправки: хим.роз.сол*, куркума* и босилек)
  - тиквени и слънчогледови семки
  - сусамов тахан

бяло вино*

✍ Днес ми беше един такъв любознателен ден… Прочетох разни работи, изслушах някои неща от Дейвид Улф и се позамислих над някои неща… Но сега на дневен ред е въпросът с водата. От известно време си ме занимава това. Не мога да намеря отговор каква вода е хубаво да се пие... Минералната не е ок (особено ежедневно). А и тя, и изворната се съхраняват в пластмасови бутилки (не всички, но повечето...), което също не ми е ок. По- голяма част от водата, която пия в момента, баща ми я точи от една минерална чешма от извори наблизо, но пък и нея я съхраняваме в прастмасови бутилки... Чудя се дали вършат работа тези пречистващи уредчета за чешмяна вода... (wasntme)

✍ Днес се самоизненадах. (giggle) Тъй като снощи си заредих (както обикновено) със семчици мислех, че днес няма да огладея, но пък ме завладя един така приятен глад и за всяко от хапванията си бях наистина гладна :) Само след броколито малко се понадух така да се каже... А може и да се дължи на това, че чета разни материали за разни разтоварващи дни без храна и лакомията ми протестира... (giggle) 

Хубав уикенд! ;)

Мнението беше редактирано от Sunny S. на 15.03.14 12:41.

14.03.14
20:17

казано от Sunny S. на 14.03.14, 20:09:

✍ Днес ми беше един такъв любознателен ден… Прочетох разни работи, изслушах някои неща от Дейвид Улф и се позамислих над някои неща… Но сега на дневен ред е въпросът с водата. От известно време си ме занимава това. Не мога да намеря отговор каква вода е хубаво да се пие... Минералната не е ок (особено ежедневно). А и тя, и изворната се съхраняват в пластмасови бутилки (не всички, но повечето...), което също не ми е ок. По- голяма част от водата, която пия в момента, баща ми я точи от една минерална чешма от извори наблизо, но пък и нея я съхраняваме в прастмасови бутилки... Чудя се дали вършат работа тези пречистващи уредчета за чешмяна вода... (wasntme)

Чувала съм доста добри отзиви за турмалиновите филтри и чаши.

14.03.14
20:29

казано от Маргарита Манева на 14.03.14, 20:17:

казано от Sunny S. на 14.03.14, 20:09:

Чувала съм доста добри отзиви за турмалиновите филтри и чаши.

Супер! Мерси :) Сега ще разгледам :)

15.03.14
20:04

15.03.2014

08:30 Почивен ден (редовният шести) :
- лек стречинг
- Кростренажор - 40 мин. (от 11 до макс 16 км/ч; 9,45 км; на 8-ма степен) и 3 минути за разпускане
- разни разнообразни разтягания (много приятни :) )
ॐ  Всичко за около 1 час и 15 мин.

17:10 - Вечерно раздвижване
- 5 поздрава А,разни лежерни разтягания и планкове и от моите стойки на ръце със стена 3 пъти
- Йога Нидра (стреснах се нещо по средата и не беше много съсредоточено...)
ॐ  Всичко около 50 мин.

Храна и други:
❀ чай ❀  зелен* + лимон*
ॐ 08:30 - Раздвижването
✽ добавки ✽  МСМ*
⌚ 10:00 - спирулина*
⌚ 11:30 - овесени ядки* + сурови какаови зърна* + канела и карамфил
⌚ около 15:00 - Фреш от: спанак*, лимон* (с кората), джинджифил*, ябълка*
ॐ 17:10 - Вечерното раздвижване
✽ добавки ✽  МСМ*
⌚ от към 19:15 до 22:00 - салата*, авокадо*, кокосово масло*, чесън* и ябълков оцет (с подправки: хим.роз.сол*, куркума* и босилек)
  - броколи* на пара

бяло вино*

✍ Ходих с бабите ми на разходка. Разстоянието, което минахме беше малко, но пък за достатъчно дълго време, за да се порадвам на хубавото време и интересни истории…  (sun) Много ги обичам! (nlove9) А пък историите ме настроиха много оптимистично ;)

Мнението беше редактирано от Sunny S. на 16.03.14 10:50.

16.03.14
18:44

16.03.2014

Йога:
ॐ 07:30 - Ащанга 1 ॐ

ॐ  1 час и 30 мин.
ॐ  Снимах практиката днес и подозренията ми се оказаха верни:
ॐ  Гърбът ми е на “С” в много от позите, които си мислех, че правя малко по- прилично, тъй като усещам как долната част на корема се опира в бедрата… Уж гълтам корема, но явно е е точно така щом се получава този “С” гръб. Другото, което ме подлъгва е присвиването на коленете, което правя инстинктивно... А погледна ли към пръстите (едната от снимките), съвсем се извивам...
ॐ  Продължавам при преминаването към гледащо нагоре куче първо да повдигам дупето, а и кагато направя позата някак насилвам врата като погледна нагоре...
ॐ  В позите от стоеж единият ми хълбок все още слиза много надолу...
ॐ  Като цяло в доста от позите не гълтам корема, което ме навежда на мисълта, че не дишам Уджаи...
ॐ  При Прасарита Падоттанасана си личи как съм се изкривила по изскочилия прешлен към врата...

Храна и други:
❀ чай ❀  коприва* + зелен* + лимонов сок*
ॐ 07:30 - Йога
✽ добавки ✽  МСМ*
⌚ 09:45 - спирулина*
⌚ 10:40 - кокосов орех*, рейши*, чага*, мака*, сурови какаови зърна*
⌚ от към 15:15 до 18:15 - броколи* на пара и кашу-сирене*
  - зеле*, авокадо*, кокосово масло*, чесън*,  ябълков оцет* (с подправки: хим.роз.сол*, куркума* и босилек)
✽ добавки ✽  тиквени и слънчогледови семки

МСМ*

✍ Правя си експеримент. Ще се съобразя с пълнолунието. Тъй като то настъпва тази вечер в 20:00 спрях хапването към 18:00 и мисля утре поне докато се прибера от работа да съм на чайчета и вода с лимон и джинджифил… Много ми е любопитно дали ще съм ок. Досега не съм го правила... А и след като вечерта ще си ям нормално не мисля, че ще е проблем, че пия противозачатъчните... Все пак не е пълен глад. И съответно утре сутрин вместо практика ще си направя йога Нидра и други опити за медитация/успокояване... 
  ✍ Снимков материал от днес, който навежда на една мисъл и тя е, че трябва много “Practice, practice, practice…”: 

Мнението беше редактирано от Sunny S. на 16.03.14 18:46.

16.03.14
19:10

Когато погледнеш към пръстите се огъва гърба, защото задните бедра не могат да достигнет необходимата дължина, съответно паравертебралната мускулатура се напряга по начин, който сгъва гръбнака. Пробвай преди практиката да позагрееш задните бедра, така че да започнеш с по-свободни движения. Или, в следобедното раздвижване включи повече неща, които раздвижват задните бедра, не се фокусирай чак толкова върху тазоотварящите, защото поне за този етап от практиката ти, мисля че таза така или иначе е достатъчно подвижен. :) Мисля че за сега допълнителните усилия е добре да се насочат към пълното разгъване на коленете при наклоните напред.

16.03.14
19:24

казано от Маргарита Манева на 16.03.14, 19:10:

Когато погледнеш към пръстите се огъва гърба, защото задните бедра не могат да достигнет необходимата дължина, съответно паравертебралната мускулатура се напряга по начин, който сгъва гръбнака. Пробвай преди практиката да позагрееш задните бедра, така че да започнеш с по-свободни движения. Или, в следобедното раздвижване включи повече неща, които раздвижват задните бедра, не се фокусирай чак толкова върху тазоотварящите, защото поне за този етап от практиката ти, мисля че таза така или иначе е достатъчно подвижен. :) Мисля че за сега допълнителните усилия е добре да се насочат към пълното разгъване на коленете при наклоните напред.

Мерси много (sun)

Започвам да работя по тези упражнения ;)

16.03.14
19:32

Мисля че някои от тях ще са ти прекалено лесни. Те не са предназначени за хора, занимаващи се с йога, а за трениащи, чийто обхват на движение се очаква да е малко по-малък от твоя. :) Можеш да си добавиш разтягания в напад, полушпагати и опити за женски и мъжки шпагат.

17.03.14
19:37

17.03.2014

06:20 - Почивен ден (пълнолуние ● ) :
- Йога Нидра
- Дишане и опит за нещо като медитация
ॐ  Всичко около 40 мин.
ॐ  Не помня откога не съм имала такъв напълно почивен ден. Много ми е странно...

18:30 - Вечерно раздвижване
- 5 поздрава А, малко разтягания на задните бедра
- Йога Нидра
ॐ  Всичко около 35 мин.

Храна и други:
❀ чай ❀  коприва* + зелен* + лимонов сок*
ॐ 06:20 - Разните отпочиващи процедури
✽ добавки ✽  МСМ*
⌚ през целия ден - вода с 1/2 голям лимон* (с кората) и малко джинджифил*
✽ добавки ✽  МСМ*
ॐ 18:30 - Вечерното занимание
⌚ от към 19:30 до 21:30 - цвекло*, зеле*, авокадо*, кокосово масло*, чесън*,  ябълков оцет* (с подправки: хим.роз.сол* и босилек)
  - кашу-сирене*
  - тиквени и слънчогледови* семки

✍ Сънувах много приятен сън, а още по-приятно беше, че поспах сравнително добре. Будих се само 2 пъти, което си е голямо постижение… А и имах около 8 часа сън :) 

✍ Не знам дали е от неяденето, дали е от медитациите, но днес успявах някак да съм по-толерантна към глупостите, които творяха хората около мен… А и противно на очакванията не бях раздразнителна заради неяденето, а точно обротното- бях някак по- добра. (giggle) Ако продължа по-дълго, може крилца да ми поникнат и ореолче да заформя... (nangel) Дори и след като си излях вода върху лаптопа запазих сравнително самообладание, въпреки че сърцето ми слезе в петите... :(

✍ В общи линии беше ми интересен този фаст (малко повече от 25 часа). Подходих към него с любопитство като към нещо, което е добро за мен, а не с мисъл за някакво лишение. Още по-любопитно ми е как ще ми се отрази фаст цял ден. Имам предвид да нямам вечеря. Това за мен е най-голямото предизвикателство и е предвидено за идващото новолуние, когато и имам пауза от хапчетата. 

✍ А сега е време да се насладя на любимото хапване за деня - вечерята :)

“Good food is like music you can taste, color you can smell.” - Chef Gusteau

Мнението беше редактирано от Sunny S. на 18.03.14 08:44.

17.03.14
20:33

казано от Sunny S. на 17.03.14, 19:37:

Ако продължа по-дълго, може крилца да ми поникнат и ореолче да заформя... (nangel)

Сетих за онази приказка, дето тъкмо научили магарето да не яде... и то станало ангелче :D
Е, не беше точно с тези думи де, но мисълта ми е да не прекаляваш ;)

✍ А сега е време да се насладя на любимото хапване за деня - вечерята :)

“Good food is like music you can taste, color you can smell.” - Chef Gusteau

Аааааааа, Рататуииииии :) (sun)

17.03.14
20:53

казано от Енев на 17.03.14, 20:33:

Ако продължа по-дълго, може крилца да ми поникнат и ореолче да заформя... (nangel)

Сетих за онази приказка, дето тъкмо научили магарето да не яде... и то станало ангелче :D
Е, не беше точно с тези думи де, но мисълта ми е да не прекаляваш ;)

:D Сещам се за приказката ;)
Няма да прекалявам. Обичам си хапването :)

18.03.14
19:39

18.03.2014

Йога:
ॐ  около 1 час и 30 мин.
ॐ  Странно разсеяна бях. Нямах излишни мисли в главата си, но някак ми беше отнесено… А пък и снощи си похапнах, което не ми се отрази добре на стомашния комфорт… Странното е, че по-скоро подозренията ми са към количеството салата, отколкото към семките...
ॐ  Разкрих една от психологическите причини за трудностите със задните бедра. И тя е страх! Просто ме е страх да ги разтегна… Свикнала съм, че не мога и като тръгна да го правя си представям някакви сцени с Уили Койота... (giggle)

17:50 - Вечерно занимание
- 5 поздрава А, разтягания на задните бедра, стойки на ръце със стена
- Йога Нидра
ॐ  Около 40 мин.

Храна и други:
❀ чай ❀  коприва* + зелен* + малко лимонов сок*
✽ добавки ✽  МСМ*
⌚ 10:00 - 10:30 - кокосов орех*, рейши*, чага*, мака*, мед* и пчелен прашец
⌚ около 15:00 - Мъничко фреш от: лимон* (с кората) + джинджифил* + броколи* + конопено семе* (Докато го пиех си мислех: “Аз май много се мразя…” и съответно изпих страшно малко, защото любовта надделя! ;) Остатъкът ще го преправя за утре :) ... )
✽ добавки ✽  МСМ*
ॐ 17:50 - Вечерното занимание
⌚ от към 19:15 до 23:00 - зеле*, цвекло*, авокадо*, кокосово масло*, чесън*,  ябълков оцет* (с подправки: хим.роз.сол*, куркума* и босилек)
  - слънчогледови семки
  - кашу-сирене*
  - кашкавал

бяло вино*

***Редакция: Оцветих в червено храната, с която злоупотребих... (blush)

✍ Разучавам отново правенето на сапун и в момента се чудя каква мазнина е най-добре да използвам. Ясно, че кокосовата е най-добра, но малко скъпичко ще ми дойде... 

✍ Назначавам си се за личен психоанализатор! (giggle) Днес ми проблесна мисълта, че имам голям проблем с паниката… Много се паникьосвам за какво ли не и ми се отразява на всичко… В йогата щом помисля за нещо трудно, веднага го трансформирам в главата си като опасно и се плаша, пускам си в действие инстинкта за самосъхранение и не мога да се отпусна в позата... Другият аспект е с храната. Вчера след фаста (неосъзнато, разбира се) си дадох някакъв сигнал, че трябва да си наваксам с храната, че иначе е “опасно”... Е, спасих се от опасността. (tmi) Едва дишах днес до обяд... (fubar) Щом и вода не ми се пиеше... Не ядох много снощи, но след фаста трябваше по-лекичко да подходя...
Просто при фаст цял ден + вечерята ще ми е по-лесно, тъй като на другия ден ще имам цял ден за захранване докато стигна вечерята... 

;)

Мнението беше редактирано от Sunny S. на 19.03.14 08:40.

18.03.14
20:55

Припомни си в “Боен клуб” как правеха сапун ;)

18.03.14
21:10

казано от Енев на 18.03.14, 20:55:

Припомни си в “Боен клуб” как правеха сапун ;)

Спомням си само, че ми затвърждава страха от едната основна съставка... ;)

18.03.14
23:06

Мда, сода каустика е опасно нещо :D

19.03.14
12:13

(sun)

19.03.14
19:51

19.03.2014

Йога:
ॐ  около 1 час и 25 мин.
ॐ  Доста случайно ми се получи практика без очаквания ;) . Още снощи докато злоупотребявах с храната (редакцията по-горе) просто си реших, че ще се оставя на течението тази сутрин и ще правя толкова, колкото успея… И за моя изненада всичко протече в границите на нормалното :)
ॐ  За Бхуджапидасана изобщо даже и не опитах да не си помагам с краката… Усещах си, че днес не й е ден точно на нея ;)
ॐ  Имах пак леки проблясъци на концентрация върху дишане и движение, които са много приятни, но кратки...
ॐ  Трябва да си правя сухи тренировки на гълтането на корема при Уджаи. Нещо не ми се получава. Или, както и преди се усъмних, може би просто не дишам Уджаи в моментите, в които не успявам...

18:50 - Вечерно занимание
- 3 поздрава А без отскоци, Пашимоттанасана
- Йога Нидра
ॐ  Около 30 мин.

Храна и други:
❀ чай ❀  зелен*
✽ добавки ✽  МСМ*
⌚ 07:40 - спирулина*
⌚ 11:00 - 11:30 - кокосов орех*, рейши*, чага*, мака*, сурови какаови зърна*
⌚ 15:00 - 16:00 - Вчерашният злополучен фреш с добавена ябълка* и повечко водичка (една малка корекция какви вкусни неща прави… ;) )
✽ добавки ✽  МСМ*
ॐ 18:50 - Вечерното занимание
⌚ от към 19:40 до 22:40 - зеле*, авокадо*, кокосово масло*, чесън*,  ябълков оцет* (с подправки: хим.роз.сол*, куркума* и босилек)
  - слънчогледови семки
  - кашу-сирене*

бяло вино*

✍ Такааа... да си кажа за снощи! (wasntme) Както си мислех вече да приключвам с храната и да си лягам, и ме осени мисълта, че имам нужда да си дам повече… Попрекалих наистина, но някак имах нужда от едно такова отпускане… Просто трябваше да е по-разумно и трябваше да си хапна добре кашкавалче още по-рано, защото мисълта за него ме преследваше цяла вечер... А аз се залъгвах с всичко друго и накрая завърших с добро количество от него ;) . Колко пъти трябва да си повтарям “Слушай се, бе човек!”... :D Ех, тази любов към мазнинките! Интересно, че спах много добре. А още по-интересно е, че се наспах въпреки малкото време сън. :) 

✍ Знам, че не трябва да живея с миналото, но ме преследват разни натрапчиви сънища и се връщам назад… Но пък щом тези спомени предизвикват усмивка, значи си заслужава да бъдат още в главата ми… Просто ми е интересно дали означават нещо тези сънища, тъй като са наистина от отдавна и са наистина натрапчиви, или е просто обремененото ми съзнание... (wasntme)

✍ Имам спешна нужда от почивка и положителни емоции! :) 

Мнението беше редактирано от Sunny S. на 20.03.14 08:41.

19.03.14
20:02

казано от Sunny S. на 19.03.14, 19:51:

ॐ  Трябва да си правя сухи тренировки на гълтането на корема при Уджаи. Нещо не ми се получава. Или, както и преди се усъмних, може би просто не дишам Уджаи в моментите, в които не успявам...

При Уджаи не трябва да “гълташ” корема. По-скоро го държиш леко прибран, за което използваш основно напречния коремен мускул (Уддияна банда), и отчасти тазовото дъно (Мула банда).

19.03.14
20:13

казано от Маргарита Манева на 19.03.14, 20:02:

казано от Sunny S. на 19.03.14, 19:51:

При Уджаи не трябва да “гълташ” корема. По-скоро го държиш леко прибран, за което използваш основно напречния коремен мускул (Уддияна банда), и отчасти тазовото дъно (Мула банда).

Права си, не се изразих правилно (blush)
Просто имам чувството (а и като се снимах така ми се стори), че не просто, че не е прибран, а и го пъча на моменти... С риск да кажа някоя глупост, си мисля, че може би “превключвам” на коремно дишане като ми е по-трудно... (wasntme)

20.03.14
19:50

20.03.2014

Йога:
ॐ  1 час и 30 мин.
ॐ  Не мислех във времето и просто си дадох достатъчно за влизане в позите, за които ми трябва малко допълнително дишане...
ॐ  Отново никаква координация в Бхуджапидасана, а и едното ми стъпало нещо се схвана като си кръстосах глезените…
ॐ  Трябва да си назнача асистент да ми отваря раменете. (giggle) Аз хич не успявам... (dull)

18:05 - Вечерно занимание
- 5 поздрава А, разтягания на задните бедра, другата ми голяма мъка- Упавища Конасана (извън практиката, без хубаво загряване, ми беше още по-трудно да помръдна… (dull) ) , стойки на ръце със стена
- Йога Нидра
ॐ  Около 40 мин.

Храна и други:
❀ чай ❀  зелен*
✽ добавки ✽  МСМ*
⌚ около 10:30 - кокосов орех*, рейши*, чага*, мака*, сурови какаови зърна*
⌚ 15:00 - 15:30 - Фреш от: къпини*, лимон* (с кората), джинджифил*, пчелен прашец и мед*
✽ добавки ✽  МСМ*
ॐ 18:05 - Вечерното занимание
⌚ от към 19:30 до 22:30 - зеле*, авокадо*, кокосово масло*, чесън*,  ябълков оцет* (с подправки: хим.роз.сол* и босилек)

бяло вино*

✍ И пак по сапунената тема. Страхът ме победи! (wasntme) Намерих едно момиче, което прави домашни сапуни и мисля да си взимам от нея. За мое голямо съжаление не съм от Варна… (wasntme) Ще трябва да ми ги пуска по куриер… 

✍ Днес пак имах онази неприятна болка при възглавничките на стъпалото, която установих, че е от преразтягане… Госпо`ица Егото ми добре ме понатисна в Пашимоттанасана сутринта и още тогава си дадох сметка, че ще си понасям последствията… (dull) Добре, че към обяд отмина. :)

✍ Честита ни пролет! (sun) 

Мнението беше редактирано от Sunny S. на 21.03.14 08:51.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1