Моторетка

Темата е заключена.
Прескочи до:

04.03.14
15:26

казано от Теди Илиева на 04.03.14, 15:13:

Мазните лосиони за тяло, които ползвам са най-обикновени от 10лв на Mixa. Като свършат този месец оставам с натуралната козметика т.е. оставам с кокосовото масло (много го тачат!) и евентуално ще разнообразявам с бадемово. Тези на Икаров са на добра цена.

Ако говориш за кокосовото масло на Икаров, съвсем не е на изгодна цена. По-добре си вземи кокосово масло от тези, които продават за ядене и с него се мажи. Аз лично не харесвам кокосовото масло на Икаров. Заредила съм обаче кутия 500 гр и ям и мажа от нея. :D Има, естествено и мнго варианти за домашна козметика, която можеш да си приготвиш сама, стига да познаваш свойствата на маслата.

казано от Теди Илиева на 04.03.14, 15:13:

Това, което чета в нета е, че дори при отпускане, на тялото му е необходимо около 2 години, след отслабването за да се събере сама кожата. Ако не стане до 2 години - препоръчват пластична хирургия. Аз по-скоро ще пукна, отколкото да легна под ножа за такава глупост :)

В зависимост от състоянието на кожата, може да не се окаже чак толкова голяма глупост. ;)

Теди Илиева

04.03.14
16:32

Здравей, Марги, благодаря за инфото.
Препоръчай някаква марка кокосово. Може и на лични.

Здравейте!
Да се включа и аз по темата за маслата - при мен имаше видим резултат от арганово масло и бадемово, които ми бяха донесли от Мароко. Кожата и косата ми бяха като нови!
От нашите използвам едва ли не всичко на ИКАРОВ, но кокосовото не ми е много изгодно - имам доста суха кожа и една опаковка ми стига за около седмица. Може ли малко повече инфо за тези кутии от 500 гр, които стават и за готвене и мазане? :)

Теди Илиева

05.03.14
10:15

казано от Силвия Живкова на 05.03.14, 09:29:

Може ли малко повече инфо за тези кутии от 500 гр, които стават и за готвене и мазане? :)

Здравей, ще ти препратя инфото, което получих, като лично съобщение, за да не става реклама.

Иначе е достатъчно в търсачката да се напише “кокосово масло за готвене” и излизат няколко български интернет магазина с предложения- около 500гр струва около 25- 35лв.

Благодаря за информацията за аргановото масло :) - ще го проуча.

Получих го - благодаря! Даже успях да поръчам това-онова :D

05.03.14
18:46

Добре е да се пишат в темата конкретните марки продукти, то това е и целта на форумите да се споделя такава информация и всеки сам ще си прецени какво да избере. Ти все пак не си търговец и всеки го знае това !

Относно кожата мисля, че при теб ще възстанови добре, още си доста млада и това е голям фактор. За пластичните операции не виждам какво те притесняват, ако се наложи да се оправят някои част в което евентуално кожата може да не се събере обратно. То за това е и и измислена тази “Пластично-възстановителна и естетична хирургия”

При всички положение дори и да се събере кожата около корема, то при гърдите това няма как да стане и там вече ще се наложи да се направи една мамопластика, защото за новото ти секси тяло ще са ти нужни и едни хубави стегнати гърди. Имам все пак познания в тази област и доста познати.приятелки жени имам, които са си правили мамопластика и като дойде времето бих могъл да ти помогна със нужната информация.

Аз много искам да успееш да постигнеш мечтаното тяло, защото бих искал използвам този твой успех с който да вдъхновя и мотивирам други жени. Ти ще бъдеш еталон за това, че когато човек има волята може да постигне всичко ! Надявам се, че няма да ни разочароваш и ще се бориш до края ! (sun)

Теди Илиева

05.03.14
21:12

Това се казва подкрепа :)
Много ме радваш! Благодаря ти!

Между другото днес си купих 2 вендузи и преди малко направих първия масаж с тях. Екстра са и на практика изглеждат вечни. Направени са от дебела гума. 2та броя струват 14лв от сайта на Samozdrav. Вместо със загравяне се стискат леко с пръстите и така правят вакуум върху кожата. Ето ТУК четох как се прави масаж с тях.

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 05.03.14 21:20.

Теди Илиева

05.03.14
21:35

Тази седмица яденето до сега беше следното:

Всяка сутрин - лимон, колаген на прах и сок от алое

Понеделник
закуска - фреш от грейпфрут
сутрешна кардио тренировка - 1 час
обяд и вечеря - салата айсберг, магданоз и риба тон, зехтин, без сол
следобедна закуска - 10 ядки

Вторник
Разтоварващ на фреш от портокал и фреш от морков+ябълка
Без тренировка

Сряда
закуска1 - фреш от грейпфрут
закуска2 - един геврек
обяд - пилешка пържола на скара + малко качамак
следобедна закуска - 10 ядки
след работа комбинирана тренировка - 1,5ч
вечеря - 1 протеинов шейк

Утре - четвъртък
Разтоварващ на фреш от портокал и фреш от морков (в последствие ядох и 1 зелена салата с лук и репички)
Без тренировка

Петък се очертава като срядата, но обяда ще е киноа + спанак (в последствие добавих и пилешко филе) и като се качи в трамвая жената с гевреците ще си стисна носа (не се качи). Тренировката е кардио 1 час.

Събота ще е третия разтоварващ ден за седмицата без тренировка. Ще си купя фреш от червено цвекло и от моркови т.е. без плодови сокове.

Неделя - очертава се като петък. Вечерната тренировка ще е тежка, защото ще е нова.

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 08.03.14 23:58.

05.03.14
22:16

Теди :) не съм от “компетентните”, но мисля че храненето ти не е ок! Храненето ти е твърде разнообразно, консумираш твърде малко белтъци, и разчиташ основно на въглехидратите. Закуска от фреш, и геврек не мисля че е добър старт на деня. Нали знаеш, че човешкото тяло е изградено от белтъци, защо не му ги доставяш? Прави ми впечатление, че се фокусираш твърде много на храненето, и на това какво да ядеш. Вероятно е добре, за известно време да унифицираш вида и количеството храна, за да преодолееш проблема чисто психологически. Успех :)

Теди Илиева

05.03.14
22:27

Здравей,
Прав си за геврека - беше изкушение и кривване. Не го скрих и го логнах нарочно за да видиме как ще се отрази на резултатите после. А и все пак това е дневник - отбелязвам какво правя.

По принцип се опитвам менюто ми да съдържа повече пресни плодове и зеленчуци. Белтъчините опитвам да са както от животински, така и от растителен произход, до колкото това е възможно. А и опитвам да изградя здравословен стереотип на хранене в дългосрочен план.
Ти какво ще ми предложиш конкретно да променя? Как да изчисля колко белтъчини са ми необходими? Отворена съм за предложения и корекции на режима.

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 05.03.14 22:52.

05.03.14
22:32

Не мисля, че е хубаво да си “пиеш” калориите..По-добре изяж 2 грейпфрута, от колкото да изпиеш 1 фреш..Така де, за да си направиш 1 фреш сигурно ползваш 2 пъти повече плодове от тези, които би могла да консумираш, ако не ги приемаше във формата на сок..

Мнението беше редактирано от Ivan Dimitrov на 05.03.14 22:33.

Теди Илиева

05.03.14
22:37

Количеството фреш от грейпфрут сутрин обикновено е около 300мл. Става от 2 бр. грейпрфут. Да, бих могла да ги хапвам, фибрите ще ми дойдат добре. Благодаря за напомнянето.

06.03.14
00:09

Мисля че, с белтъците няма как да прекалиш, а и не знам как се изчисляват. При мен всичко е дошло с опита и практиката. Специално при мен, а и вероятно при теб, тънкия момент е количеството и вида на въглехидратите. Би било добре да консумираш преди всичко ориз и картофи, тъй като лесно можеш да изчислиш колко трябва да изядеш, а и са традиционни наши си продукти. Аз предимно ям ориз, защото от картофите получавам газове, но в период на обезводняване нагъвам прилични количества картофено пюре :) Що се отнася до зеленчуците, мисля че е излишно да смяташ калории от спанак, краставици и домати. От тях няма да качиш мазно, а и те са преди всичко целулоза, т.е. фибри. Би било добре, вечер да хапваш приоритетно протеинова храна, съчетана със зеленчуци, а ориза и картофите консумирай през деня. Моят съвет е, съчетавай винаги протеин с въглехидрат, а не разделно. Хапвай месо, не само пилешко - опитвала ли си пуешко? Свинско контра филе, телешко са отличен избор и източник на ценни вещества. И разбира се - яйца! Ако се притесняваш че ще дойдат твърде много калории, може да хапваш приоритетно белтъците на яйцата, но те са много ценна храна, леснодостъпни са, и бързо се приготвят. Според мен, старта на деня ти трябва да започва с омлет, или варени яйца, а не с разни сокчета от които огладняваш още повече. Овесените ядки също са добър избор за закуска. Накисни ги, объркай ги с яйцата и си направи омлет. Консумирай краве масло когато готвиш, а в суров вид - зехтин, олио, лененото масло придава страхотен вкус на салатите! Старай се да унифицираш дневното си меню. Така ще ти е по-удобно да си приготвяш храната, да добиеш навици и да механизираш процеса в съзнанието си.

Що се отнася до плодовете, там съвет трудно бих ти дал. Позволявай си, но не всеки ден.

Ако имаш финанстова възможност, си вземи протеинова матрица, или някакъв друг вид протеин, който да дойде като вид междинно хранене. Ако е матрица няма нужда да я комбинираш с друго, защото те съдържат въглехидрати.

06.03.14
08:06

Закуска—фреш от грейпфрут? :D
И кво го закусваш тоя фреш от грейпфрут? Направо пий една студена вода по-добре.

Ужас.  Глад и стрес.  ;( Единствената храна, която одобрявам е геврекът, само че не на закуска—твърде малко мазно е за закуска , но това си е мое мнение, разбира се :)

За да не ми е напълно безполезен коментарът, бих посъветвала, че ако всеки ден ядеш геврек и не си стискаш носа с тоя опустошителен режим, ще е по-добре—поне ще имаш някаква енергия за тренировка, иначе храната ти е супер малко така и така според мен ...

А с белтъците, естествено, че има как да прекалиш ... (dull)

За пореден път се убеждавам, че хората с наднормено тегло не са тия, на които не им пука за килограмите им, а напратив—точно те са прекалено големите фанатици и прават някакви безумни диети, които просто правят нещата по-зле.
Вместо да се пънеш с тия тренировки, сори, ама щи кажа направо—върви на масаж или на басейн и вместо това се вози по-малко на маршрутка. 
Има елементарни неща, дето можеш и трябва да ги правиш ежедневно, за да си слаб, като например да ходиш пеша, да закусваш, да не стоиш гладен, да не се
натоварваш с разтоварващи дни и опустушителни тренировки, да спиш достатъчно, да си почиваш, да неутрализираш стреса. А ти кво правиш—ядеш лимони, гладуваш, стискаш си носа,  тренираш като за световно Грешно, грешно, грешно.

Относно коментара на Summertime, Ало??!
100 и няколко килограмова жена—кви протеинови пудри, кви матрици? Кви са тия схеми?
Да се храни редовно, да върви пеша—тва е , според мен цялата философия, ама аре ...

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 06.03.14 08:50.

06.03.14
10:53

казано от summertime на 05.03.14, 22:16:

Теди :) не съм от “компетентните”, но мисля че храненето ти не е ок! Храненето ти е твърде разнообразно

WTF???

06.03.14
12:02

Оф, не искам да съм груба, ама  Summertime, не си компетентна! Ако искаш, защитавай се! :D
Теди, сори за спама.
Ония снимки на салати между другото изглеждат много вкусни, мисля, че доста добре готвиш, само дето се хабиш с тия лимони и грейпфрути.
Успех все пак!

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 06.03.14 12:02.

06.03.14
12:18

Теди може би иска със своето хранене да получи следния ефект: да “яде” цитруси и сокове и почти нищо друго(вс едно не яде), и да “тренира”, както и лошо се храни; и да прекръсти дневника си от 114кг през 109кг за 65кг, резултат 124кг;
Защото когато не се храниш - издържаш малко време и озверяваш от глад, вследствие на това се започва едно “хубаво” ядене и се качват повече килограми отпреди диетата и нещастието от калпавата воля също нараства...
Дано да успееш да си оправиш храненето, ако е нужно си направи хранителен режим при някакъв сорт специалист...

Теди Илиева

06.03.14
23:05

Много интересни коментари! Въобще не го приемам за спам.
Зад всяко едно мнение стои логика и желание за съдействие.

Само че, не разбирам защо така ви притесних, при положение, че свалям с добра скорост и се храня здравословно. Приемам доволно количество витамини, минерали и фибри с храната. Не си водя тефтерче с калории, не претеглям храната с кантарче.... т.е. не съм вманиачена, а просто внимавам и следвам план за сваляне на 1кг седмично.

Уверявам ви, че се чувствам много добре, не съм гладна, дори в разтоварващите ми дни, наспивам се и тренировките въобще не са ми тежки - нещо като раздвижване са и са ми много приятни.

Със сегашната, силно казано закуска, за сега се чувствам перфектно, но съм се запасила с овесени ядки и при глад бих заменила сока/плодовете с хубава овесена каша.

Вярно е, че напоследък не се вижда особено количество белтъчини в менюто ми, но това ми се е яло, това съм яла.
Нямам проблеми да ям месо, яйца и млечни продукти, но предпочитам белтъчините ми да идват от растителен произход. Въпрос на убеждение. Протеините за разбъркване от кутийка са ми помощен вариант, не и основен източник за храна т.е. с тях замествам основно хранене, когато не съм гладна или стане прекалено късно за вечеря. Така и смятам да си остане.

Кико :), колата ми отиде на скрап през ноември и понеже реших, че ще се променям, не инвестирах в друга кола, а се мъча с (гр)адския транспорт и пеша. Понеже и това ми втръсна и културния шок беше голям :) още през февруари си купих колело. Чакам да се стопли времето и да поолекна малко и ще ходя с него на работа. Електрифицирах го, за да не се изморявам прекалено.
Ключовото при мен беше да подбера тези здравословни навици, които са ми предлагани от специалисти, с които аз се чувствам добре, и нямам проблем с това да ги прилагам в дългосрочен план. Всичко се върти около това, свалянето на тези много килограми да не е поредната ми кампанийна диетка, а да ме вкара в релси за постоянно.

Благодаря още веднъж за предложенията. Ще си открадна идеи, обещавам :)

07.03.14
16:48

казано от Теди Илиева на 06.03.14, 23:05:

Вярно е, че напоследък не се вижда особено количество белтъчини в менюто ми, но това ми се е яло, това съм яла.
Нямам проблеми да ям месо, яйца и млечни продукти, но предпочитам белтъчините ми да идват от растителен произход.

Точно това си мислих вчера да пиша. Добре си се ориентирала към вегенството и дори не е нужно то да е пълно и без проблем може да си набавяш нужните белтъчини и от растителна храна. Ако не ти достигат белтъчините е добра идея да добавиш и протеин като добавка, но те съветвам да избираш такива които са не овкусени.

Този форум все пак е ориентиран повече към резултатите относно външният вид, някои може и да го оспорят, но истината е, че повечето са на принципа - правилно хранене = на добро тяло, а ако тялото е добро, значи храненето е здравословно. Което няма нужда да казвам, че е далеч от истината.

Яйцата, млякото, месото погледнати като хранителни стойности са много ценни, НО това са и най токсино-образуващите храни и като добавим и факта колко химия има точно в тези храни нещата стават още по зле. Ако нямаше как да си набавим нужните белтъчини без тези храни тогава щеше да е проблем, но това за щастие не е така.

По трудно ще е на бодибилдер маниаците, които приемат големи количества белтъчини и това най-вече мъжете, но Теди не е от тези случаи. Има неща които според мен трябва да коригираш в храненето си, защото така организмът ти няма да издържи толкова дълго, а и целта не е да се храниш по един начин до като достигнеш целта си и като я постигнеш да започнеш по друг начин.

Тоест хранителният ти режим който е по време на периода на отслабване, трябва да продължи да е същият и след като постигнеш целта си. Трябва да се намери оптималният баланс между приема на всички нужни нутриенти за поддържането функциите и доброто здраве на организмът ни - количеството на основните вещества (протеини, мазнини и въглехидрати) и енергоразходът който имаме и можем да променяме.

Тоест, ако за да си набавим нужните нутриенти, ще се наложи да приемем и повече калории, които биха надминали енергийният ни разходи, тогава ще се наложи да увеличим физическата си активност, за да поддържаме този отрицателен калориен баланс, който ни е нужен за изгарянето на мазнините.

Няма нужда да казвам как се увеличава енергоразхода, то е ясно - повече физическо натоварване във фитнеса, повече натоварване в ежедневието. Различните добавки, като Л-карнитин, фет бърнери и други могат да помогнат да се ускори този процес на изгаряне на мазнините.

Точно заради горе изброените неща става ясно, защото много от жените които решават, че ще свалят килограми само с диета без да тренират, правят една много голяма грешка и тя е, че се лишават от жизнено важни нутриенти, за да могат  да намалят до толкова калроиите, че да свалят килограми и без да тренират.

Разкажи ми подробно за тренировките ти, колко пъти седмично, колко са продължителни какви упражнение със подробности.
Целта е да се напипа баланса в този ред > прием на нужните нутриенти - калориен прием - енергоразход - оптимално отслабване !

Детайлите мисля няма нужда ги споменавам, като - въглехидратите да са от пълнозърнести храни, да се консумират достатъчно сурови храни и т.н. или с една дума храни които са здравословни.

Теди Илиева

07.03.14
17:04

Да, ще логна тренировките, но ми е нужно малко време за да ги напиша на разбираем език :)
Начинаеща съм.

07.03.14
19:07

Теди, радвам се, че ти харесва така, на мен ми прозвуча мъчително и затова не се сдържах.  Недей да прекаляваш само, с най-малки, но постоянни стъпки е единственият начин и най-важното—да се чувтсваш добре.

Само за колелото—супер, ама какво чакаш?
Чакаш да поолекнеш, че да караш колелото??!
И си го електрифицирала да не се мориш, а после допълнително отделяш време за тренирвки. Това на твое място не бих го направила, ама карай.
Готина си,  интересен дневник имаш и най-вече успех!

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 07.03.14 19:19.

Теди Илиева

07.03.14
20:58

Мерси, Кико :)
Няма да прекалявам. А колелото ме е страх да не го строша щото глутеус максимус е все още много максимус (mooning)

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 07.03.14 21:07.

07.03.14
21:15

Колелата не се чупят от 110 килограма(един планински велосипед, за този дребосък не знам), можеш да започнеш да си го ползваш...
Но за да има някакъв ефект и да се брой за тренировка трябва ти да влагаш усилия, а моторчето да не се налага да работи, а и трябва да се педалира прав на педали(като поотслабнеш), или интензивно на някаква предавка, която създава известно съпротивление. Покарай го и виж кое - как е, да караш с правилна стойка, да се научиш да спираш, да се научиш да караш на правилната предавка в зависимост от терена. Когато килограмите намалеят доста и целта е много близо можеш да махнеш моторчето и да си ползваш колелото както подобава. :)

Мнението беше редактирано от Danny||| на 07.03.14 21:18.

Теди Илиева

08.03.14
02:00

казано от Хри$то® на 07.03.14, 16:48:

Разкажи ми подробно за тренировките ти, колко пъти седмично, колко са продължителни какви упражнение със подробности.

Програмата ми я направи инструктор. Човека се съобрази с това, че съм начинаеща и преди да я разпише направихме 2 тренировки заедно, за да види на какво ниво съм - издръжливост, сила и нагласа.
Тренировките са ми 4 пъти седмично - 2 дена кардио, 2 дена комбинирана тренировка с редуване.

Първите 5 седмици (т.е. до тази седмица включително) беше:
Понеделник - кардио 1 час.
В началото на дневника вече писах, че за този 1 час редувам 3 уреда - първо пътека, бързо ходене с 5,5км/час и наклон, после кростренажор и за десерт велоергометър (на двата уреда работя без съпротивление).  Пулса ми варира между 120-140 ако може да се вярва на уредите. Най-сериозна е работата на кростренажора. Доста се изпотявам.

Сряда- комбинирана тренировка от около 1,5 часа (виж я разписана по-долу)
Петък = Понеделник
Неделя=Сряда+сауна

Комбинираната тренировка започва с кардио 15мин (бързо ходене на пътечка за загряване).
крака - Плие (Клек с дъмбел 5кг от разкрачен стоеж) 3 серии х 20 повторения
упражнение за вътрешната част на бедрата - от стоеж избутване на ръкохватка долу с изправен крак в контрашпиц, движението е навътре 2х30 с 15кг (не намерих в сайта на bb team подобно)
горните 2 упражнения се редуват

за корема повдигане на свити крака от тилен лег на пейка 2х25
крака-редуване на сгъване и разтваряне на абдуктор машина 2х30 с 20кг

дълъг глутеус ритник но с изправен крак в контрашпиц (къси високи движения на всеки крак) 2х30
разтягане на глутеус - полуклек под наклон 2х15
глутеус-мост с подпрян гръб на пейка 2х25
горните 3 упражнения се редуват

коремни преси със сгънати крака от седеж (Римско столче) 2х25

гръб - издърпване на скрипец зад врат в широк хват 2х20 с 20кг
гръдна преса (на уред от седеж) 2х20 с 15кг

класически флайс с гири 2кг от тилен лег 2х25
пулоувър с гира 5кг от тилен лег 2х25.

рамо - от стоеж разтваряне на ръцете встрани до нивото на раменете с гири 2кг 2х20
бицепсово сгъване на долен скрипец 2х20 с 10кг
трицепсово разгъване на горен скрипец 2х20 с 15кг
горните 3 упражнения се редуват

корем-сгъване тип “колена-лакти” на машина (къси движения без пълно разгъване назад за да пазя кръста) 2х30 с 10кг.
от стоеж странично наклони от кръста с гира 5кг 2х30
Завършвам с кардио 30 мин (без значение от уреда)

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 08.03.14 11:18.

Теди Илиева

10.03.14
06:38

Резултати за изминалата 5-та седмица
Свалени: - 1,3кг (почти наваксах след застоя от 3-та седмица)
Свалени с натрупване от началото: - 6,7кг
Оставащи килограми за сваляне: 42,3
Оставащи седмици до края на годината: 42
Брой тренировки: 4 (пон-кардио, ср-комб тренировка, пет-кардио, нед-нова тренировка за горна част)
Брой разтоварващи дни: 3 (вторник, четвъртък и събота)

Новите тренировки за следващите 4-5 седмици ще запиша допълнително. Запазва се броя - 4 седмично.
През новата 6-та седмица продължавам с хранене 5:2 (5 дни с 4-5 кратно хранене и 2 дни на разтоварване).

Теди Илиева

11.03.14
23:38

Много ме е яд, че на такъв ранен етап разултатите не са ми съвсем по конец. Тези 300 грама разминаване между килограмите за сваляне и седмиците до края на годината ми бъркат в здравето. Практиката ми на диетуващ рецидивист ми е показвала, че колкото по-малко килограми ми остават за сваляне, толкова по-трудно и бавно се стопяват.

В същото време обещах на Кико да не прекалявам :)

Нали няма да прекаля ако включа течен L-carnitine преди тренировка сега? Как мислите?

12.03.14
00:01

Здравей, пожелавам ти успех :).

12.03.14
07:10

Теди, я да спреш с това мерене малко!
Ако изходим от практиката ти, то ти няма да свалиш никакви килограми и ще надебелееш с още няколко, така че нека не изхождаме от нея, освен всичко практиката ти не ти е показала нещо ново, съсредоточавай се в тренировките и хранителния си режим и не оставяй на цифри и дребнавости да те тревожат...
Тепърва ще имаш застой, понякога ще си се подула от приема на някакви въглехидрати, ако това ще ти е проблем, то вървиш негативно и няма да успееш по този начин!
Нарочно не ти съчувствам, засрами се малко и си гледай здравето и интереса!
Между другото да кажа и за колелото - не е подходящо за теб(хем малко, хем сгъваемо, хем с моторче - да не се уморяваш :D ), ще е хубаво да си вземеш един планински велосипед - ще можеш веднага да се качиш на него и няма да има моторче, за да има резултат от карането на велосипед трябва то да има някаква интензивност или да се педалира на педали(което засега не е решение за теб), ако просто се придвижваш от точка А до точка Б ще свикнеш бързо и няма да ти е особен проблем, но ще е раздвижване, а не тренировка.

12.03.14
07:41

Плодовете е много по добре да ги ядеш цели, не на сокове и фрешове. Освен че ти запълват стомаха и те засищат, захарите им не идват ударно а постепенно и можеш да ги изразходваш. И фибрите им остават като са цели

Аз бях над 110кг преди 3-4 години, сега съм 67 така че не е невъзможно. Не съм се стремил непременно да отслабна, затова казвам 3-4 год. От около година почнах да следя стриктно кво ям и да тренирам, но не помня какви кила бях тогава. 90 примерно да съм бил.

Успех :)

edit: сега прочетох, че си си поставила за цел всичкото да стане през 2014 - по добре не си поставяй срокове, а поддържай един и същи хр.режим/тренировки за постоянно и те килата ще падат сами, без да се обременяваш психически

а за дюкан съм чел че се ядат много ов.трици - има ли ефект? аз слагам в ядките 1-2 с.л. но се чудя дали да не ги спра, че развалят вкуса малко

Мнението беше редактирано от Pavel D на 12.03.14 08:07.

Теди Илиева

12.03.14
08:21

казано от P_Dimitrov P_Dimitrov на 12.03.14, 07:41:

а за дюкан съм чел че се ядат много ов.трици - има ли ефект? аз слагам в ядките 1-2 с.л. но се чудя дали да не ги спра, че развалят вкуса малко

Триците при Дюкан са включени, защото храната е предимно месо и млечни и много малко зеленчуци, което ограничава приема на фибри. Та, включени са заради перисталтиката. Ако в менюто ти присъстват достатъчно зеленчуци, смятам, че триците са излишни. Те също внасят и доста калории, така че внимателно с тях.
Вярно е, че са гаднички, ако все пак искаш да ги ползваш на мен овесените повече ми харесаха на вкус от пшеничните. Не пречи да пробваш и други видове. Като цяло режима Дюкан не го препоръчвам и на враговете ми (които и да са те :)).

Браво за резултата, който си постигнал! Благодаря за съветите. Ще държиме връзка, защото след свалянето е много важно и да задържа, така че ще е полезно да разбера как си успял с това начинание.

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 12.03.14 08:27.

Теди Илиева

12.03.14
08:46

Ето как върви тази седмица:

Понеделник (10/03) - залитане
Преди обед прегрешаване с бързи въглехидрати - черпихме се с колегите
Обяд- омлет с кашкавал + салата от домати
Следобедна закуска - пропуснах
Вечеря към 17:30ч- грах яхния
20:30ч- 21:30ч - 1 час кардио тренировка

Вторник (11/03)
Закуска- 1 голям  грейпфрут
Обяд- грах яхния + зелена салата (салата айсберг, зелен лук, репички, краставица, 1с.л. зехтин, 1с.л. лющено конопено семе)
Следобедна закуска - ягоди
Вечеря - протеинов шейк
20:30ч - нова тренировка за долна част 1,5 часа

Днес - Сряда (12/03)
Разтоварващ ден без тренировка.
През деня 3 кисели млека х 400гр с 2% масленост

Теди Илиева

12.03.14
08:48

За идващите дни ще ходя на пазар и съм си направила следното меню:

Четвъртък (13/03)
Закуска - 1 голям грейпфрут
Следобедна закуска - 10 сурови бадема
Обяд и Вечеря - обезсолено сирене  +зелена салата

Петък (14/03)
Закуска- 1 банан
кафе, кардио тренировка 1 час
Следобедна закуска - 10 сурови бадема
Обяд и Вечеря - пуешко месо + зелена салата

Събота (15/03)
Разтоварващ ден без тренировка.
През деня 6 грейпфрута (не на фреш, а белени)

Неделя
Закуска- 1 банан
кафе, тренировка горна част 1,5 часа + сауна
Обяд- тофу, зелена салата
Следобедна закуска - 2 моркова
Вечеря - зелена салата със студенопушена скумрия и маслини

Теди Илиева

12.03.14
08:56

В менюто горе не съм го писала, но всяка сутрин при ставане продължавам да изпълнявам следния ритуал вместо кафе:
Изпивам сока на 1-2 лимона, 2с.л. колагенов хидролизат разтворен във вода и 2с.л. сок от алое.

-Лимона ме зарежда с витамин С и чисти токсините, които “плуват” в тялото при разграждане на мастните клетки.
-Колагеновия хидролизат пия за евентуално повишаване колагена и стягане на кожата. Освен това има шанс да подобри състоянието на колената ми. Ще чета допълнително дали да не го заменя с най-обикновен желатин по препоръка на един таксиджия :)
-Сока от алое пия за подобрение на кожата, също внася витамини и помага за перисталтиката.

През деня целя да изпивам до 2л вода (не винаги с успех).

Теди Илиева

12.03.14
09:18

Протеиновите шейкове във фитнеса са матрици. За това ползвам мои.
Един колега ми носи безплатно соев протеин на марката Cambridge weight plan, а аз съм си купила продукт на Nutrim - 82% протеин.

12.03.14
09:29

казано от Теди Илиева на 12.03.14, 09:18:

Протеиновите шейкове във фитнеса са матрици. За това ползвам мои.
Един колега ми носи безплатно соев протеин на марката Cambridge weight plan, а аз съм си купила продукт на Nutrim - 82% протеин.

Според мен се задръстваш изллишно с тези неща. Аз на твое място бих процедирала по коренно различен начин. На организма ти му трябва съвсем друг подход...но, това си е твой избор...

Теди Илиева

12.03.14
09:48

казано от Маргарита Манева на 12.03.14, 09:29:

Според мен се задръстваш изллишно с тези неща. Аз на твое място бих процедирала по коренно различен начин. На организма ти му трябва съвсем друг подход...но, това си е твой избор...

Марги, вече знаеш, че много ценя мнението и съветите ти. Кажи какво имаш предвид. Как ми предлагаш да процедирам с храненето, ако не съм успяла да вечерям преди 19ч?

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 12.03.14 09:51.

12.03.14
10:59

Вероятно няма да ти хареса особено становището ми по въпроса, но в случаи като твоя считам следните мерки за най-работещи:
1. Пълно гладуване поне 30 часа на седмица, с прием на МСМ
2. Воински режим през останалото време
3. Веднъж до три пъти седмично: леко кардио за около 30 минути, последвано от сауна + прием на ниацин (това НЕ изключва останалите тренировки)
4. Изключване напълно на млечни продукти от режима
5. Изключване на месото, освен ако не е домашно гледано
6. Суперхрани - разбирай - много кокосови продукти, водорасли, какао и т.н.

Мнението беше редактирано от Margi на 12.03.14 11:14.

Теди Илиева

12.03.14
21:27

(F) :) Отивам да чета!

Теди Илиева

13.03.14
09:16

казано от Маргарита Манева на 12.03.14, 10:59:

.............. считам следните мерки за най-работещи:
1. Пълно гладуване поне 30 часа на седмица, с прием на МСМ

Съгласна.
Бих могла да опитам единия от двата ми разтоварващи дни да е на вода. Вече умея да контролирам кратки гладувания.  Относно ползите за здравето от подобна практика в дългосрочен план съм напълно убедена. Ще се ангажирам да го спазвам 3 седмици поред в почивен ден (започвайки с тази събота). Ако всичко е наред, разбирам без пристъпи на вълчи глад през този и на следващия ден, както и без сериозни главоболия, ще го запазя.

А за това, че ме светна за MСM/органичната сяра/, не знам как да ти благодаря....... Веднага след като ми свърши хидролизирания колаген (имам за още 1 седмица), ще го заменя с ТОЗИ продукт. Идеално ще си пасне с лимона сутрин.

13.03.14
09:26

Да, работата е там, че едната точка без останалите би имала нищожен ефект.
Главоболията са вид очистителни кризи, в смисъл - няма клак да минеш без тях.
Просто мерките трябва да са радикални при това положение.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1