Честит Рожден Ден Мимс (F) Весел и незабравим празник (cake) (party)
Мнението беше редактирано от Vess на 26.11.13 08:54.
Благодаря Ви за пожеланията!!!
почивам си мързелче нещо ме е налегнало. Отделям време за лека игра с волейболна топка. Днес няма.
08:30 - ябълка
11:30 - риба (пъстърва1/2), запечени картофки
14:00 - ябълка
15:30 - лешници - сурови
17:00 - половин сникерс
21:30 - пилешко месо от грил, задушено броколче, варена царевица(сладка), 3 сухарчета с лютеничка.. :))))
Уоу, даже не съм разбрала че не съм писала толкова много време. :D
Честита нова година на всички!!! (party) Пожелавам на всички много здраве, много спорт и радост, както и успех във всичко.
Ще се опитам да пиша по сериозно, но не съм вманиачена толкова в нещата. Остана още малко да пооздравея, че тази слабост се оказа по - голяма от колкото си представях. Направих много сериозна и дълга почивка - никакъв спорт(амаааа грам). Чувствам се чудесно. Днес започнах с много малко упражнения за тонус да до изгоня вируса. Трудна работа, но ще си дойде всичко на място. Бързата работа срам за майстора. ;)
2*10 - набирания подхват
2*10 - надхват.
2*30 - коремни на лежанка
2*10 - коремни от вис(заболяват ме раменете)
- леко разкатерване(за движение и лекота)
Апетита още го няма,но не мога да се насилвам като не ми се яде.апетита идва с яденето. (sun)Още съм на пилешки супи и някое друго яйце, случва се и свинско месо(сравнително малко-не ми се яде), но се чувствам прекрасно за момента. Тренировките ще ми засилят глада.
Започвам да изпускам дните, но няколко дена не си бях на компютъра и не пиша.
23.01 - четвъртък
Фитнес:Следобеден около 14ч.
велоергометър (степер) загрявка - 20мин. и разгрявка 10на минути стандартна.
- скачане на въже(между упражненията) - 3*120 бързи ситни стъпчици;
- пред мишница - с 1 килограм тежест. С опора на цялата ръка без китката, сгъване и разгъване в 3 посоки по 12 броя - 3 серии(между всяка серия скачане).
- коремни преси(под наклон с собствено тегло) - 3*20
- набирания(собствено тегло - надхват) - 3*10 - бавно - много трудно ми беше
- скачане на въже - 3*120броя
- гребане за гръб с 2 10-ки - 3*12 (започвам с сравнително добра тежест, по натам може да увелича малко)по преценка
- коремни от Вис с един крак (едно именен), докосване на лоста в страни(все пак се катеря и в таваните падат крачета) - Голям зор - 3*5 на крак.
- скачане на въже - 3*120
- велоергометър - 15 минути
Тренировката не много тежка. За тонус предимно, но малко ме натовари. Почивка от няколко часа и вечерта 1-ва тренировка с Отбор Волейбол, която ми дойде тежко, мноого тежко. Предполагам, че след 3-4 тренировка ще се адаптирам към натоварването и няма да имам жестоката мускулна треска, която продължи и след втората тренировка в Събота, а бях и доста нощна птица. Храненето ми бяга малко, но:
- закусвам по обед с кисело мляко и банан
- сурови ядки - лешници, корни
- вечеря - пиле печено с задушени тиквички, извара
24.01 - петък
Чудесно наспиване, ужасна мускулна треска, не можех да ходя, да ставам да сядам, чудо!!! Работата ме зове, но за щастие има само 2 деца и ми е лекичко. След тях уж да разпусна от скачането на въже , на мрежа, совалки и др. (whew)
Малко фитнес+ катерене:
- велоергометър - 15 мин.
- скачане на въже - 3*70-80 скока
- катерене - 3* 40-50 движения в различни наклони по стената(траверси_катерене на страни, защото се катеря сама ), по леко започвам да влизам с издръжливост и ще увеличавам.
- обратно в фитнеса - скокове на въже - 3*100
- набирания надхват-2*10
- велоергометър - 10мин
Леко облекчих, може би заради раздвижването, краката не ме болят когато се катеря, интересно, но като тръгна да ходя - алеле мале.
Почивка на гости при приятелка, но интересна групичка, с която излизам понякога, айде нощен живот.
11:30 - кисело мляко с банан
16:30 - фреш ябълка, лешници
21:00 - салата с морски дарове и зелен салата, св. късчета с гъбен сос, чаша вино
25.01. - Събота
Ле ле ле ле, много тежко ставане, спеше ми се, но има тренировка от 13ч - Волейбол(Н2). Сериозна съм, много ме боляха краката и се надявах да е по - лека, ама на даже 2часа и 15мин, държах и стисках до последно, хиляди совалки, коремни, има лицеви опори, скачане на мрежата, игра в защита, всяка грешка или несполука на топката е наказание с клекове и или коремни. Едвам се прибрах!!! много гладна и изморена. Аспиринче за разпускане и следобеден сън, почивка.
11:20 - корни(шоколадово)
16:30 - крем супа от броколи с кротончета
21:20 - свински ребърца на фурна, задушени зеленчуци, магданозена салата
Пак не заспивам рано, заради следобедния сън. Мускулна треска налична и нетърпима.
26.10. - Неделя
Наспиване и пълна почивка, имах голяма нужда. Мускулната треска сравнително леки усещане, спокойно ставане и ходене. Тренировка с децата вечерта, много ме зареждат - загрявам с тях винаги(това ме раздвижи и се чувствах страхотно вече).
12:00 - крем супа от броколи
16:00 - свински ребра с задушени зеленчуци
21:30 - свински дроб с задушен лук, варени картофи, чаша червено вино
Чувствах се чудесно, но пак не ми се спеше. Притеснения няма, още съм в основна почивка от работата и се наспивам до обед.
27.01.14
20:45
Еее то така много информация, браво за усилията ама с такъв ферман, докато дочета си забравих забележките :)) Иначе добре си действаш ..
казано от kaloyan на 27.01.14, 20:45:
Еее то така много информация, браво за усилията ама с такъв ферман, докато дочета си забравих забележките :)) Иначе добре си действаш ..
Благодаря за вниманието, давай с забележките, ще ми се да чуя мнение..:)
27.01.
Наспиване до обяд. Прекрасно се чувствах. Нямах мускулна треска, никакви болки, свежа от всякъде. Почивката ражда шампиони. (sun)
12:00 - кисело мляко, банан
16:00 - фреш ябълки - 400мл., сурови лешници
21:30 - пил. месо печено, задушена тиквичка, извара
22:45 - 3-4 бисквитки мираж
Тренировка: Катерене
- разагрявка с велоергометъра и скачане на въже;
- отново траверсиране, 4-5 маршрута 40-50 движения различни надвеси, 1 с 18 движения по труден(..,но бам и капилярче на пръстчето “показалец” - не е добре), продължение в фитнеса;
- коремни преси под наклон - 4*20
- скачане на въже - 4*80 - минимум
- вътрешно бедро (разгъване в седнало положение) - 4*15 (тежестта е нещо като 25)
- наклони в страни (в еднта ръка 5килограма) - 3*12
Всичко е прекрасно освен пръста, за първи път пукам капиляр, но и не бях сигурна дали е такова - добре че имам ” Волтарен “, та веднага мазането(та катеренето го прекъснах). Ще почина 2-3 дена, за да съм сигурна че е капиляр.
28.01.
Пръстчето не ме боли много, но пазене.
09:30 - банан
12:30 - шкембе чорба, кашкавал пане, салата зеле и моркови
16:30 - печени бадеми(малко)
18:30 - 4 форнети с вишна (wasntme)
23:00 - по малко пилешко и агнешка плешка печени, задушена тиквичка, 3 мини кисели краставички
23:45 - 1 бисквитка мираж
тренировка: волейбол 2 часа - беше лекичка тренировката днес, имаше повече разиграване, но доста падане и кълбета (dull). Определено ми е интересно и ми харесва.(не липсват клякания, коремни и совалки= за падналите или сбъркалите :D ).
Малко ме боли едната страна на бедрото, натоварването чудесно, чувството прекрасно.
Мнението беше редактирано от мимс на 29.01.14 01:10.
11:00 - ябълка
разни бонбони, бисквитки(рождени дни (sun) )
13:30 - пилешка супа
15:15 - картофен омлет със сирене и яйца
17:00 - бонбони, шоколадови бисквитки
21:00 - банан, бадеми
22:00 - пиле на фурна с гъби, пресен лук и репички
Разсейващи фактори и днес не тренирах, но утре ще си наваксам. Предния уикенд имахме катерачна среща от която съм много доволна имайки предвид здравословните ми проблеми. Тая настинка я изкарах амнайсет пъти. Вече се позакрепих, но все още пипам лекичко в залите. В Събота ме чака официално състезание, ще се “стягат баниците”( ще стискам палци на висша лига волей “Пирин Йел “!!!, ще ги подкрепям мислено :) )
Чувствам се доста заредена и в форма, почивката ми се е отразила добре, лекичко пипах в фитнесчето и във волейболната.
Мнението беше редактирано от мимс на 11.03.14 00:42.
едни прекрасни 2 дена:
Имах състезание първото за годината “Болдар”(от няколко години не бях ставала първа в тази дисциплина, затова се радвам че силата беше с мен, пипнах малко преди състезанието специфично за типа на дисциплината, иначе не ми е любима), с малкото тренировки и потичване в фитнеса и волейболните зали се класирах на първо място(конкуренцията не беше голяма, но пък никой насила не го карам). :)
Експериментирах с храненето, но втората част на финалите силата ми падна. Предните дни съм яла пилета , зеленчуци, ядки, плодове, но в съботата започнах сутринта с шоколадова кифла и банан, час преди старта на квалификацията бадеми и банан, много вода и се чувствах като взривна бомба. Следобеда докато гледам волейболните срещи , банан шоколад и бадеми - час преди финала, но силата падна - пръстите също отвориха се милите(ще работя повече за тях очевидно, но до скоро имах травми с спукани капсули и трябва да внимавам).вечеря - пилешка пържола, пържени картофи и лукчета, разпуснах и се довърших с една малка бира, която дори не можах да преборя. (giggle)
Неделя - 16.03. почивка и работа с дечицата.
10:30 - 2 мекици (мини)
12:00 - банан
14:00 - банан, фреш ябълка(400мл.)
18:00 - халвица лекинко
19:30 - пилешко месо печено, задушени зеленчуци, сирене, 20на грама
количество айрян
20:45 - пуканки( ;) филм)
Мускулната треска е на лице и започва да се усилва, утре ще е по тежко. Ще имам възможността да раздвижа.
Мнението беше редактирано от мимс на 16.03.14 22:52.
..изморено се чувствах през деня, мускулната треска не ми позволяваше да движа свободно. Следобяда успях да пораздвижа катерене тук там, покрай някой хора и мускулните болки драстично намаляха.
11:00 - банан
12:30 - ябълка, ореховки(2/3), сурово кашу
14:00 - изсушени смокини, мираж(2/3 - бисквитки)
водичка около мен постоянно се върти и се пие :)
20:30 - 4-5 броя фалафелчета
22:00 - печена чушка, броколно кюфте(2броя), 2 филйки(черен хляб), малко сирене
23:00 - чаша бира(направо ме приспа)
18.03. Вторник
10:30 - 2 банан и 10ягоди
14:00 - банан
волейбол(с една от групите)
фитнес(лекичко)
- скачане на въже - 9*100;
- коремни преси(от лежнака - 3*12 с тежест зад врат, от вис повдигане - 4*12)’
- уреди за вътрешно и външно бедро - 3 серии по 20 броя(тежест - 25’);
- коремни - тип свещ(с задържане в долна фаза)3*20
- набирания - 2*10
18:00 - ябълка, марс
19:00 - пилешко филе, 150гр (скара)
волейбол(защита, леко разиграване и доста скачане)
23:00 - наденичка, с малко пържени картоф(хапваха ми се!)
:)
Вечерта се чувствах прекрасно, заредена в пълен тонус. Изненадах се дори.
19.03. Сряда
Хубава мускулна треска на задна част крака(скачай море), като скачах ми беше забавно :D , Спеше ми се сериозно, разбира се ленивост цял ден(хубавото време следобеда ме съживи). Натоварване Никакво.
08:00 - кроасан крем
11:30 - свински ребра, салата моркови
14:00 - половин бисквитена торта( Ах това сладко!)
17:30 - свински ребра, моркови
21:00 - малко сиренце, кашкавалче, половин бира(глад ме гони нещо) (dull)
22:00 - 6-7 ягодки
Още имам апетит, но се въздържам. 8-)
Обмислям да пия нещо за по добро възстановяване, че спиране ясно е няма да има, защото влиза схемата и с плуване и ще стане страшно. (не ги разбирам, но ще се спра на амино - киселини).
Мнението беше редактирано от мимс на 19.03.14 23:42.
20.03. Четвъртък
Спах поне до към обед и се чувствах страхотно отпочинала.
13:00 - банан
14:00 - банан
17:00 - марс,производно на снакс(докато гледах мач в зала Христо Ботев) (sun)
тренировка(волейбол) - много физическа
22:30 -спагети, сос домат, кайма и сирене, чаша червено вино
Тренировката беше доста натоварваща и се чувствах много изморена.
21.03.Петък
Определено имаше умора днес. Хубавото време ми повдига тонуса, така че положението не е толкова зле.. :)
12:00 - банан
13:30 - телешко варено, салата зеле и моркови, люта чушка, питка
15:00 - сушена папая и смокини
18:30 - банан
22:30 - свинско месо на скара, салата моркови, цвекло и ябълка(с изстискано лимонче)(имах си чудесен апетит). (nhappy2)
Получава ми се доста вълнообразно натоварване и различно, затова имам и често трески. Ще намаля малко темпото, но ми се ще да съм в форма за плажа.. (nmuchfun)
22.03 - Събота
ммм - Страхотен ден! (sun) - лекинко пипнах стената на НСА, погледах джудо и се размазах на слънце на едно басейнче, малко лежане и поплувах(едни бързи 20 дължинки*25м в 30 градуса вода). Доволна!
09:30 - кифла с локум, банан
12:30 - сушено смокини_150 грама
17:30 - корни бананово
20:00 - Топеница - (сирене, катък, печена чушка , яйце, доматче), с хлебче с кашкавал, 2-3 ребърца свински, чаша бира
21:00 - хрупкам картофи(чипсово приготвени по малко с филмче)
(sun) (sun) (sun)
23.03. Неделя
Още един мързелив ден. Обожавам да си почивам в Неделя.
13:00 - кафе с мляко
14:30 - мариновани ребърца, с малко картофки
15:30 - кафе и 2-3ч. прясно мляко
20:30 - мариновани ребърца(3бр.), салата- зелена, репички, чери лук
21:30 - чаша тараторче
Хм, странно чувствам се леко гладна(май е на нервна почва) (wasntme) . Усещам почивката леко в повече и наплив на енергия. Почивката си е чудесно нещо.(Казват, че раждала шампиони) :D
24.03. Понеделник
тренировка - катерене(кратичка, но силовка), поскачах и на въженце, малко коремни и т.н.
12:45 - 2 мини парчета маргарита (подлъгаха ме, но беше вкусна)
14:00 - пилешко месо на скара, задушени зеленчуци(морков, тиквички и патладжан)
20:00 - пилешко месо на скара, задушени зеленчуци(морков, тиквички и патладжан)
21:00 - 100грама вратна пържола с чаша бира
22:53 - няколко мини толумбички (dull) (sun) (не можах да се въздържа)..
Като цяло се чувствам прекрасно, леко на моменти ме заболява лакътче, но не е сериозно.
25.03. Вторник
10:00 - 2 банан и половин кисело мляко(елена)
12:30 - банан, бисквитка мираж
13:00 - кафе с мляко
14:00 - бисквитка мираж 2 бр.
волейбол - игра
16:00 - банан
тренировка катерене - обем(лекичко като за начало)
18:30 - банан, бисквитка
21:00 - пица(маргарита - Домино’с) - много добра (sun), 300мл бира
Мнението беше редактирано от мимс на 26.03.14 00:00.
26.03. Сряда
07:00 - 1/4 кисело мляко
08:00 - банан
11:00 - 3 в1
11:45 - крем супа тиквички, парче скумрия, зеле и моркови
14:00 - кола(много ми се пиеше)
15:30 - банан
- някоя от храни ме предаде, чувствах се гадно, корем болки(мисля рибата!)
21:00 - свинска вратна пържола запечена, зелена салата, краставица, чери, лук
22:30 - 5-6 мини толумби4ки
Странно чувствах се отпаднала и изморена - ранното ставане явно ми влия. Времето също оказва влияние.
27.03. Четвъртък
По-наспах се, но се чувствам мързеливо. Довечера след детската градина, ,ще раздвижа.
10:00 - банан
11:45 - бекон с 2 яйца, зелена салата, краставичка, чери
13:30 - кафе с мляко
16:00 - фреш от червено цвекло и ябълка(400мл.)
раздвижване: леко физическа
21:30 - наденица запечена с топено сирене, зелена салата, краставица, чери, лук, маслини; 1/2ч. бяло вино
22:30 - няколко толумбички
Честно до-мързя ме да направя хубава тренировка. Състезанието е далеко и усещам, че мога да поспестя някоя силица. (dull) Всъщност мотивацията ми е слаба, но до 15 юни има достатъчно време.
Направих няколко упражнения:
- набирания(на хватки) - 4*10
- коремни - 4*10(във вис на хватки с гръб на стена с наклон - краката заедно докосват по горни от тези където са ръцете), доста е трудно
- коремни(лег - разминаване и събиране на крак с ръка, тип волейболни) - 4*10 на крак
- планк - 4 пъти, не засичам време, седя колкото мога(залата беше много топло и както и не загрях, щях да получа църцетуп) (sun) .
Чувствам се много добре. Мисля почивката и мързелуването днес бяха от полза. Очаква ме интересен уикенд, пускам 3 момчета на 6-7 годинки на първото им състезание, та да видим как се справям с треньорската част. Още не са много готови, но залата ни е домакин на състезание, ще се пробва.. :)
Мнението беше редактирано от мимс на 27.03.14 23:59.
03.04. 2014 - Четвъртък
Четвъртъците са ми ден за наспиване, определено. Имах си и нужда, мъчи ме мускулна 2 дена, като ламтя да тренирам по 100 часа на един ден последователно, ще е така, ама и сърце не трае. Трудно ми е, не мога да се владея когато спортувам, като зависимост ми е. Да ми имат проблема.(Не съм особено доволна сама за себе си с храненето, но това е положението, понякога даже не ми се и яде.0
13:30 - кафе с мляко
15:00 - пържола в було, питка
20:30 - половин шоколад с стафиди(милка), не мога без шоколад по някога
21:30 - бекон с яйца, таратор, чаша бяло вино(1/2)
00:00 - 3-4 мини толумбета
Пълна почивка ми е днес, не знам как се въздържам да не правя нищо, по-скоро защото съм си вкъщи цял ден. Чувствам се чудесно. (sun)
Мнението беше редактирано от мимс на 04.04.14 01:04.
05.04. - Събота
Уикендите беше леко тежък с ранно ставане и 2-та дена.
Тренировка(ходихме малко в НСА), не мога да се спра, толкова ме мотивира стената там(Височка е :) ).
Издръжливост, хубав интензивен обем. Разгрявката беше добра, защото отидох с колелото :) След тренировката, пътешествието с колело продължи, реших да ходя до басейна на Панчарево за една студено вода:)) и после пак се върнах до вкъщи и продължих в парка, но на първата обиколка и взе да пръска.Явно време за почивка. Доволна съм отново от натоварването.
Взех си Аминокиселини - разклонена верига с глутамин(8:1:1 - ВCAA/PFN), мисля да пробвам да видя как ще ми се отрази.
11:00 - кафе с мляко, фреш грейпфрут, вафла морена
тренировка
14:30 - пил.шишче на скара с зелена салата
- каране колело, дозичка от BCAA
21:30 - пилечки бутчета(мини) на фурна, салта зелена с краст.,чери, лук.
06.04.
Имах рожден ден да правя на едно моите деца, които тренирам. Имаше и турнир студентски волейболче, ходих да подкрепям и да загрявам с едно от отборчетата, мотивацията и подкрепата са важен фактор.(кефя се момчетата станаха 2-ри след отбора на Унсс, но те тренират професионални са трудни като съперник”висша лига” (rock). (sun)
Храненето разбъркана работа цял ден, яко на видове солени хапки и сладки, както от Рождения ден, после отговарях и за коктейла за закриването отново с кетъринга - не ти ядене, виждах само сладки и соленки. Вечерята хапнах малко Мусака.
Цял ден леко разцъкване по волейболната и игра с децата. Лекинко с бяло винце се наградих за интересния ден. (sun) (sun) (sun)
Чувствах се прекрасно и двата дена.
07.04.
Днес сутрешно трудно ставане отново, понасъбраха ми се поредни дни с ранно ставане и ги усещам.
11:30 - кафе с мляко
разкатерване
12:30 - ябълка, няколко сладки(има от предния ден)
14:00 - сурови лешници
17:00 - сушени кайсии - 50гр.
разцъкване във волейболната, коремни и потичах покрай едно дете отново, май и двамата се поизпотихме. :D (BCAA)
21:30 - мусака, с Ариана с лимонче 1,8% (grin) за отпускане.
Чувствам се чудесно, освен че имам малко хрема, кой знае де ме е духнал вятъра или цветчетата. Утре ще се по-наспя, хубавия ми и любим ден за спорт, пълно раздаване!!! (nmuchfun)
Мнението беше редактирано от мимс на 07.04.14 22:32.
Хопаля :))
Забравям да пиша, но не забравям да тренирам. Доста време се събра, няколко пъти поглеждам , но мързела от драскането е голям. Трениркам си страхотно, състезанията ми вървят тази година или поне за сега, не знам дали се дължи на волейболната игра, но се получава, дори изгубвам мотивация да тренирам..твърде странно, но само волейбол(плажен , зала - все едно), потичване и стадионче(на лостчетата) ;)
Храненето маам си пържолки и лятото, разбира се редувам и със други храни в рамките на здравословното, сладоледчето не може без него(слабост ми е) (nmuchfun). Дългата коса с любимата ми плитка я премахнах, и сега ми е доста свежо и леко на главата, това не променя нищо..хахаха
Чувствам се страхотно, починах си около 2 седмици( е малко плажен , но съвсем леко (rock) ) и започвам да се покатервам, че идва втората част на състезателната част(в катеренето и с нажедата за повече волейбол разбира се в зала). :) ;)
- песничката която ме зарежда мега здраво.. :)
..събраха ми се работни дни. Вчера късно след работно, сериозно по тренирах(леко вътрешно кръвоизливче отново, утре се почива) и днес спах много, яко възстановяване или доста имах да наваксам след 15ти. Доста се схващах, май ще нападам магнезия. (nfun) От друга гледна точка реших все пак да поиграя малко волей (в зала) и ми се отрази добре, въпреки че не ми се спи.(ходене до залата и обратно с колелотУ (grin)
15:00 - мюсли с банан и малко шоколад
17:30 - пуканки( имаше мач по телевизията) :D
19:50 - моцарелено хлебче, пилешки хапки
20:30 - 3/4 кайсии
23:30 - пъстърва на фурна, с доматче
Чувствам се чудесно, но доста закъснях със съня, утре план за тренировка катерене. развлекателната програма също е силно мотивираща. :)) Наближава и моето море, стига съм работила(макар и активно). Време за морския въздух - цели 2 седмици, насоченоста отново завършва със състезание катерене(открито първенство за купа България, да прибавя някоя друга точка), както и фестивал на екстремните спортове, та да се повеселим. “X - point” ;)