Къде бъркам - при храненето или при тренировките?

Темата е заключена.
Прескочи до:

27.02.14
22:12

Днес храненето ми се получи доста добре като съотношения ;) Обаче тренировката беше слаба работа - комплекс от повдигане на краката от лег(настрани и нагоре), хип тръст, тяга с пудовка на един крак и клекове без тежест х3 серии всяко упражнение. Мъжът ми ми отправи предизвикателство - иска да му направя торта :) Добре поне, че иска ‘’Гараш”  - като намаля сладкото до минимум ще стане що годе поносима с всичките ядки, масло и черен шоколад. Утре ще изчисля какво точно количество от съставките ми трябват и  в събота ще готвя :)
Quinoa 37                    
Broccoli, cooked 65
Pork chop 471
Avocado, raw 80
Egg, whole, boiled 204
Butter 108
Bread, whole wheat 53
Grapefruit, raw 41
Nuts, mixed nuts,roasted, with peanuts, 309
Apple, raw 55
Sesame butter (tahini)  89
Общо калории: около 1500 , мазнини 59% , протеин 24% , въглехидрат 17 %

Мнението беше редактирано от Margarita на 28.02.14 08:03.

28.02.14
22:08

Cheese, Ricotta 233                             Общо калории: около 1450, мазнини 57, протеин 20 , въглехидрат 23
Banana, raw 105
Yogurt 139
Cheese, Feta 179
Macaroni or pasta salad 303
Chorizos 228
Cheese, Cheddar 150
Butter 102

Тренировка: няма

02.03.14
00:32

Garash cake 400                                         Общо калории : около 1550, мазнини 55 , протеин 18, въглехидрат 27
Salmon, smoked 66
Butter 102
Bread, whole wheat 106
Banana, raw 53
Milk, chocolate 189
Fish stick, patty, or fillet 247
Cheese spread, cream cheese, regular 84
Cashew nuts, honey-roasted 307

02.03.14
13:14

Не искам да те “емвам”, ама или пиши на български храните или не ги пиши, ако ти пука за мен като читател ... (tmi)

02.03.14
18:55

Ами ако се разбереш с Fitday да използват кирилица, с удоволствие. В един от предишните ми постове съм казала, че ще използвам посочения сайт за известно време при изчисляването на процентното съотношение на мазнини, протеин и въглехидрат и последните ми  постове са ‘’копи- пейст’’ от там. Това е. Аз също не съм фен на ‘’некирилицата’’ по българските сайтове - ако имаш алтернатива на Fitday можеш да споделиш...

02.03.14
19:56

Благодаря,Вале :) И без това Fitday ме дразни с постоянните грешки, когато се въвеждат храните.
Редакция: Пробвах българския сайт, но не знаех, че се рестартира като го оставиш отворен и ‘’забрави’’ каквото бях въвела:( . Та с две думи около 1700 калории днес (мазнини 56%, протеин 19, въглехидрат 25%). Мъчи ме настинка и ядох мед и лимони - от там е по-големия процент на въглехидратите. Е, и торта хапнах, за оправяне на настроението, щото съм крива като съм болна.
Тренировката - само 40 мин велоергометър.

Мнението беше редактирано от Margarita на 02.03.14 22:31.

Да ти кажа и мен ме дразнеше това писане на английски,затова и спрях да ти чета дневника. И аз си калкулирам храната във fitday, но не ме мързи да я напиша и тук, вместо да я пействам:)

03.03.14
23:55

Боря се с настинката усилено, да видим колко ще е успешно. Днес наблегнах на плодове( 3 лимона, портокал и банан) с мед, пилешко месо и зеленчукова супа, малко кашу. След обяд и вкуса в устата ми изчезна, та ми беше все едно какво ям. Тренировката се замени с лежане, нищо не ми се прави,а и нямам сила.Дано утре е по-добре положението, макар че ме съмнява.

05.03.14
00:13

Е тоя мед как ми обърква процентите - не е истина направо :) Днес пак като вчера - мед, 2 лимона,банан, пилешка супа. За вечеря свински кебап със салата и авокадо. Поне вкуса ми се върна в устата,значи има напредък :) Калории около 1750, много въглехидрат( разбираемо е) и по малко протеин и мазнини. Но тренировката пак нула - утре сутринта ще давам кръв за изследване, чийто резултат се влияе от физическото натоварване, и ме посъветваха да пропусна. Тъпо, но факт!

05.03.14
22:47

Днес, в сравнение с последните 2-3 дни, съм супер :) Почти преборих гадната хрема, даже и тренирах.  Сигурно е от лимоните -7 броя за 3 дни изядох.Честно, чувствах сякаш нещо ми липсва последните дни без тренировка. Дори и храната пооправих малко ;)
Закуска - сандвич от 2 пълноз.филии с пилешко месо
Обяд - салата с пилешко, 2 лимона и 1 ябълка с малко мед
Вечеря- шопска салата с 50 гр. сирене и малко от вчерашния кебап, 2 лъжици тахан с мед
Общо калории: около 1250, мазнини 49, протеин 26, въглехидрат 25

Тренировка: 35 мин
5 мин загрявка
тяга - 4х7 35кг
клек - 3х8 25кг
бедрено разгъване - 3х10 12,5кг
бедрено сгъване - 3х8 12,5кг
раменна преса с дъмбели(2х5кг) -3х8
напади с дъмбели(2х5кг) - 4х10
суинг - 1х30 7,5кг
х 4 пистолета на всеки крак ;)

06.03.14
22:55

Закуска - чаша  прясно мляко с овесени трици, микс сушени плодове и банан,лъжица мед
Обяд - 3 бъркани яйца с праз( е, как ми липсваше малко сланинка за разкош ;) ), 2 домата,1/4 авокадо
Следобяд - слива
Вечеря - около 120 гр.свински дроб, кюфте, зелена салата,  домашна лютеница, някаква  малка немска меденка :)
Общо калории: около 1400, мазнини 46, протеин 25,въглехидрат 29. Мазнините ми са малко, но така се получи днес.

07.03.14
22:20

Отчет за днес :)
закуска - чаша кисело мляко с овесени трици, слива
обяд - около 150 гр свински дроб пържен в масло, 1/2 авокадо, 2 домата
следобяд - 65 гр меко сирене, оваляно в натрошени ядки
вечеря - гювеч със свинско месо, 2 лъжици тахан с мед
Fitday ми смята калориите около 1400, мазнини 54, протеин 25, въглехидрат 21.

Тренировка:40 мин
загряване -5 мин
тяга - 4х7 35кг
клек - 3х 8 25кг
ренегатско гребане с дъмбели(х5кг) - 3х10
странични преси - 2х10
глутеус мост с 5кг диск - 3х10
х 4 пистолета
суинг -1х20

08.03.14
22:24

Честит празник на всички момичета! Живи и здрави и много успехи, във всичко! Днес с компания ходихме на разходка до не много близък град и случайно видяхме магазин с източноевропейски стоки, включително от България :) В резултат - една торба с луканки,сланина, пушени вкусотии и буркан шипков мармалад. Който не живее в България, ще разбере за каква радост става въпрос :)
Но пък от друга страна, храненето не беше много образцово днес, а тренировката беше само разходка цял следобяд.
Закуска- чаша кисело мляко с овесени трици, лъжица микс сушени плодове
Обяд - (в колата) сандвич с кюфте и кашкавал, поничка с крем
Вечеря - свински гювеч, 2 лъжици тахан с мед
Общо калории: около 1200, м 51, п 19, в 30

10.03.14
00:45

Закуска - парче баница около 200гр,чаша сок от вишни
Обяд - пилешко бутче, 1/2 авокадо, зелева салата
Следобяд - 30гр бадеми
Вечеря - паница боб с пушени ребра на фурна, парче печена тиква със стафиди, 3 лъжици тахан с мед
Общо калории: около 1450, м 52, в 29, п19

‘’Тренировка” - около 3 часа чистене в къщи и в градината :)

10.03.14
22:21

За днес отчет :)
Закуска - парче баница около 200гр
Обяд - пилешко бутче, салата от броколи,киноа,1/2 авокадо, лъжица маринован микс, около 60 грама сушени плодове
Следобяд - 30 гр бадеми
Вечеря - салата от домат, краставица, чушка и от маринования микс, 5 маслини, около 50-60 грама месо от пушени ребра(измъчих се да гриза и ми се отяде направо :) ), парче печена тиква с мед
Малко ми е храната днес, но корема ми е подут нещо и не исках да се тъпча. Общо калории: около 1350, м 50, в 32, п 18

Тренировка:около 40мин
загряване - 5 мин
тяга - 4х8 35кг (май ще качвам килограмите тук)
бедрено сгъване - 3х10 12,5кг
търкаляне на ролер - 3х10
лежанка - 3х7 25кг
лицеви опори - 1х10
х3 пистолета

Мнението беше редактирано от Margarita на 11.03.14 00:06.

11.03.14
22:07

За днес :)
Закуска - филия пълноз.хляб с масло и 125гр рикота
Обяд - салата(киноа,броколи,маринован заленчуков микс), пилешко бутче,1/2 авокадо, около 120гр грозде
Следобяд - около 60 гр сушени плодове
Вечеря - паница боб с пушени ребра,1/2 св.сърце, 1/3 манго
Общо калории: около 1580, м 50, б 19, в 31

Тренировка: 40 мин велоергометър

12.03.14
21:43

Закуска - 1/2 чаша прясно мляко с овесени трици,малък банан,лъжица сушени плодове, 125гр рикота
Обяд - 2 бъркани яйца със зеленчуци(праз, гъби,чушка) и 20гр кашкавал, 1/2 авокадо, парче печена тиква с мед
Вечеря - салата от домати и краставица, 1 свинско сърце, 2 лъжици хумус, няколко лъжици крем карамел
Общо калории: около 1350, м 52, п 23, в 25

Тренировка: няма :)

14.03.14
22:22

За вчера:
Закуска - сандвич от 2 пълноз.филии,масло, 6огр моцарела, 1/2 грейпфрут
Обяд- кашкавал на фурна, 1/2 авокадо, домат, парче печена тиква
Следобяд - 60гр ядки микс
Вечеря -  2 парчета домашна пица - тънък блат, със зеленчуци, филе и кашкавал, около 150 гр крем карамел
Общо калории: около 1750, м 55, п 18,  в 27

За днес:
Закуска - същия сандвич като вчерашния
Обяд - кашкавал печен ,1/2 авокадо, домат
Следобяд - 60 гр микс ядки
Вечеря  - същата като вчера, но наполовина :)
Общо калории:  около 1550, м 58, п 17, в 25

Тренировка : 35 мин
тяга - 4х 8 35кг
римска тяга на един крак - 3х10/вс.крак 7,5кг
повдигане на крака от лег -3х10
бг клек - 2х10/вс.крак
арнолд преса  от стоеж -  3х8 (2х5кг дъмбели)
търкаляне на ролер - 2х10
странична опора - 2х10/вс.страна
суинг - 1х30 7,5кг

15.03.14
21:35

Закуска - 60 гр ядки микс, ябълка
Обяд - 2 пълноз.филии с масло и меко сирене, 60 гр пушена сьомга
Вечеря - 4 малки зелеви сарми(кайма и съвсем малко ориз), около 100 гр баклава
Общо калории: около 1300, м 59, п 15, в 26
Тренировката беше домакинска работа - чистене, готвене :)

Съветвам те да избягваш пушените риби:)  И аз ги обожавам, но ги спрях след като попрочетох малко инфо за тях.

16.03.14
21:39

Абе колкото и да е зле пушената риба, по 50-60 гр на седмица или две няма да е чак толкова фатално  :) А аз днес съм доволна от себе си - повече кила на тягата със същия брой повторения. Развивам се, с една дума. А вчера  като си купувах сусамов тахан и се чудех дали пък да не си купя 2 буркана за по-сигурно, моят мъж ми вика: “А няма нужда, то и без това сигурно само ти го купуваш” :) А аз верно се зарибих - тази вечер отказах баклавата в полза на тахана с мед. Та менюто за днес (не много за пример):
Закуска - 2 мекици с 30-40гр фета сирене, 50гр баклавичка
Следобяд - печена тиква,лееекичко ръсната със захар
Вечеря - кашкавал на фурна, 1/3 авокадо, 3 лъжици тахан с мед

Едит: след вечеря, докато гледахме филм, един сладолед ми викаше от хладилника - е аз съм възпитана и му обърнах внимание ;)

Тренировка: 50 мин
загряване - 5 мин вело
тяга - 4 х 7 40кг(+5кг ;) )
румънска тяга - 4х7 25кг
бедрено сгъване - 3х8 12,5кг
търкаляне на ролер - 3х10
бг клек - 3х10/вс.крак
странична опора - 2х10/вс.страна
повдигане на сгънат крак назад (ама го обясних,де :) ) - 3х15/вс.крак

Мнението беше редактирано от Margarita на 17.03.14 01:02.

17.03.14
22:07

За днес :)
Закуска - овесени трици с прясно мляко и лъжица микс сушени плодове и ядки, мандарина
Обяд - 3 сармички, парче тиква
Следобяд - около 50гр бадеми,ябълка
Вечеря - 1 яйце и 2 белтъка, 50гр бекон, 1/4 авокадо,  около 50 гр баклава(оф,да свършва вече,че само ме дразни ;) )
Общо калории : около 1400, м 58, п 19, в 23

Тренировка - 40 мин
загряване - 10 мин велоергометър
тяга - 2х7, 2х5 40кг
клек - 4х8 25кг
гребане с пудовка - 3х10/вс ръка
напади с щанга - 3х8 15кг
суинг - 1х30
лицеви опори - 1х10

Здравй :)
Как си с развитието спрямо килограмите и обиколките ?  (wasntme)

18.03.14
21:03

Здравей :) Както си забелязала, предполагам, храненето ми не е за пример - доста често си позволявам “забранени” неща и това ме дърпа назад(така мисля). Килограмите ми варират 57,5-58,5 от както започнах по-сериозно с тренировките, но това е й теглото ми от преди това, така че промяна никаква. За мерките - надолу съм с по сантиметър, сантиметър и половина. Честно казано и аз се чудя защо е така, то поради тази причина си направих и дневник,де :) Но пък като сравня визията ми от октомври миналата година и сега февруари месец, разлика има. Следователно действа :)

18.03.14
22:24

Храненето днес също не е за пример :). Не знам дали ви се случва, но днес ми беше от дните, когато ме гони глад за сладко. И реших да е по-малкото зло - плодове и мед :)
Закуска - филия хляб със семена и масло, около 50 гр свинско филе
Обяд - салата (патлажан в масло, лим.сок, 1/4 авокадо и домат), по 50 гр филе и фета, парче тиква и 3лъжици мед
Следобяд - 150гр къпини, 2 мандарини
Вечеря - свинска пържола(около 150гр), гарнирана с аспержи и бейби царевички, 2 лъжици хумус
Общо калории: около 1600, м 42, п 19, в 39

18.03.14
22:29

Не се притеснявай за килограмите Марго ,мускулът тежи повече от мазнината! ;)
Имаш генерален прогрес!Браво!

19.03.14
00:03

Благодаря! Казано от човек като теб, Мите, не го почуствах само като потупване по рамото, ами си е доста мотивиращо, да знаеш :) Направо ми се дощя да размятам щангата по нощите :) Приемам всякакви съвети и критика, разбира се!

19.03.14
06:35

Според мен също имаш голям прогрес, а и хранителният ти режим и тренировките ти много ме кефят! (sun)

Изглеждаш супер, момиче ! Евала (поклон)

Страхотна си! Понеже при мен не забелязвам почти никакъв прогрес,та точно затова реших да попитам като ти видях заглавието на дневника!Все така смело напред.Успех! (F) (F)

19.03.14
22:00

Абе хора, вие направо ме разбихте( в най-добрия смисъл) ;) Първо, не очаквах дневника ми да е чак толкова интересен и четен и второ -  не смятах, че чак толкова ми се получават нещата :) Много благодаря за насърчителните думи - супер мотивиращо е, наистина :) (muscle)
Дори си мисля да огранича  още малко “лошите” храни и да видя резултата, да речем на края на месеца. Та да се отчета за днес ;)
Закуска - кофичка (450гр) плодово кисело мляко с овесени трици
Обяд -  3 пълнени чушки(100гр фета и 1,5 яйце), лъжица масло,1/4 авокадо
Следобяд - мандарина
Вечеря - св.пържола, салата от домати и краставица, 1/4 авокадо, 2 лъжици фъст.масло
Общо калории: около 1500, м 55, п 21, в 24

Тренировка : 50 минути
загряване - 10 мин велоергометър
тяга - 4х7 40кг
лежанка - 4х6 25кг
клек - 4х8 25кг
глутеус мост с 5кг диск -4х10
плие - 4х8 7,5кг (ама доста ми се натовариха коленете, трябва да проверя техниката)
повдигане на краката от лег -4х10
странична опора -2х10/вс.страна

20.03.14
22:34

Сигурно не съм само аз с тази  кожна неприятност - целулит, та да споделя какво намерих в нета. Всъщност аз се боря само с остатъци по дупето, защото този по задната част на бедрата изчезна и съм сигурна ,че е в следствие на тренировките. Та едно момиче споделя рецепта, която е доста успешна - кафе, сода за хляб, лим.сок, мед, зехтин и канела.Смесва се всичко в буркан и се използва като ексфолиант преди баня. Аз се разрових и намерих, че канеленото масло е по-добрия вариант и си взех, също и масло от грейпфрут - грейпфрутът регулира обмяната на веществата и отстранява задържаните течности. Тази вечер забърках ‘’вълшебната смес’’ и да видим какъв ще е резултата. Мога да кажа,че сега цялата баня мирише на канела и грейпфрут,а канелата приятно загрява кожата :)
Храната за днес:
Закуска - филия хляб със семена с масло, 60гр моцарела, резен авокадо, 1/2 грейпфрут
Обяд - 2 бъркани яйца с гъби, авокадо, домат, печена тиква
Следобяд - 30 гр микс ядки
Вечеря - шкембе чорба(посетих си любимия месар, че и св.сърца си поръчах за др.седмица :) ), диня
Общо калории: около 1350, м 55, п 19, в 26

21.03.14
22:30

Тази сутрин така се бях зачела по хорските дневници, че по едно време трябваше да си напомня, че съм на работа :) Ама за позабавлявах за акордеона на Кико Сан - и аз бях млада надежда навремето, ама ми омръзна след около година и то най-вече не исках да ходя на солфеж :) И си ‘’откраднах’’ една тренировка от Малечка Палечка. Та за днес:
Закуска - чаша прясно мляко с овесени трици и лъжица сушени плодове, 1/2 грейпфрут
Обяд - тиквички печени с кисело мляко и лъжица майонеза, 60 гр моцарела, диня
Следобяд - 30гр бадеми
Вечеря - салата(домати, чушка,1/2 авокадо,2-3 маслини), 60гр моцарела, около 30гр луканка, 50 гр сусамова халва
Общо калории: около 1460, м 52, п 19, в 29
Тренировка :https://www.youtube.com/watch?v=ZJ8Zdj0OPMI
Изглеждаше ‘’ала-бала’‘, ама се оказа доста добра тренировка :)

22.03.14
09:05

По солфеж получих първата двойка в живота си.  Както е казал Айнщайн, по-добре двойка, отколкото без никаква лична самооценка.  :D

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 22.03.14 09:40.

22.03.14
22:35

Закуска - чаша прясно мляко с овесени трици, около 30гр сушени плодове
Обяд - сандвич от 2 филии хляб със семена с масло и по около 30 гр филе и кашкавал
Следобяд -  30гр бадеми
Вечеря - пилешко бутче и салата(домат, авокадо, каперси,ленено семе,лим.сок), малко парче торта
Тренировка - няма
Да покажа и тортата - аз обичам сладко, но дори за моя вкус е извънредно сладка ;)

22.03.14
22:54

Не трябваше да поглеждам!
Маце ,нямаш сърце да знаеш!Сега пак трябва да отварям буркана с мед!

23.03.14
01:12

Абе, Митак - ако знаеш каква е гадна..... :) То много сладко, после пък много вода пиеш, става ти тежко на корема....Мани, мани :)

23.03.14
15:22

Понеже много мразя да хвърлям храна, се разрових за идея какво може да се приготви с банани. Моите си бяха бая презрели и идеални за бананови палачинки -рецепта, която намерих тук в сайта ;) Аз сложих 2 банана и половина, 3 яйца, 2 лъжици кокосово масло, овесени трици на око за една прилична смес, канела, мед и половин чаена лъжичка бакпулвер. Имаше мнения, че се обръщат трудно, но аз нямах проблем -правих ги на тефлонов тиган, а диаметъра на палачинките е около 12-13 сантиметра и дебелина около 1/2 сантиметър. Изглеждат грознички, но на вкус са супер, дори и без да им се добавя нещо отгоре :)

23.03.14
16:55

казано от Margarita на 23.03.14, 15:22:

Понеже много мразя да хвърлям храна, се разрових за идея какво може да се приготви с банани. Моите си бяха бая презрели и идеални за бананови палачинки -рецепта, която намерих тук в сайта ;) Аз сложих 2 банана и половина, 3 яйца, 2 лъжици кокосово масло, овесени трици на око за една прилична смес, канела, мед и половин чаена лъжичка бакпулвер. Имаше мнения, че се обръщат трудно, но аз нямах проблем -правих ги на тефлонов тиган, а диаметъра на палачинките е около 12-13 сантиметра и дебелина около 1/2 сантиметър. Изглеждат грознички, но на вкус са супер, дори и без да им се добавя нещо отгоре :)

Изглеждат чудесно, вчера и днес се мъча и аз да направя, но нещо ми залепват, в тефлонов тиган ги правя, но не ми стават, накрая си ям просто бъркани яйца с банани, но пак е вкусно :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1