14.03.14
09:34
Добре, ще се старая да имам белтъчени за вечеря. Но ми стана тежко от вечерята снощи, направих по-малка салата, но и правя сериозни опити да се разболявам, тъй че не знам дали няма и това значение.
Днес сутринта ми се беше поопразнил хладилника, а и нямах апетит, насилих се да хапна 3 оризовки + 1 ябълка и пийнах един фреш грейпфрут на път за работа.
Не си нося ядене, не съм решила още нищо за деня, след работа тръгвам за Банско, този път няма да съм на хотел и няма да има такива изкушаващи блок маси, тъй че ще положа максимални усилия да наблегна на салатата и скарата, и да не се изкушавам много, много със сладкото, което ще е най-най трудното (МЦ обяснява това). Доволна съм ,че ще покараме ски, тази зима си мина, а аз още не съм направила сефтето на този зимен спорт :)
Много съм доволна и от факта, че цяла седмица , въпреки сладкото в нас и бонбоните и шоколадите, които се изяждат в офиса, не съм посегнала изобщо за сладко, имах една вечер един сериозен глад за сладко, но го потуших с ябълки, и единствено снощи изядох тези 100гр. сушени сливи, които бяха много вкусни и имат безотказно действие за целта, с която ги ям :)
Минавам инкогнито два дена, надявам се не оплескам мноого нещата, защото се чувствам удовлетворена от себе си :)
Мнението беше редактирано от Aleksandra Dencheva на 14.03.14 09:35.
17.03.14
09:30
Отново се завръщам, доволна съм от себе си този уикенд. Имам невероятна мускулна треска и настинка. Горе-долу храната ми беше следната:
Петък- 14.03
3 оризовки + 1 ябълка и фреш грейпфрут
200гр. салата зеле с царевица
св. пържола (филе) + салата маруля с домати и краставици и малко сирене
ядки - печени - бадеми, кашу, фъстък, орехи, царевички(тях гледах да ги избягвам) + 2 бисквитки + бяло вино
Събота - 15.03
нямах голям избор за закуска :( затова беше 1 препечена филия бял хляб с лютеница и 2 парченца салам
ски - цял ден , на обяд седнахме на едно заведение и може би около половин порция домашни пържени картофи с малко пил. филе + след ските - една бисквита, че нещо ми беше прегладняло.
св. пържола(филе) + салата маруля с домати и краставици и малко сирене + салата печени чушки с лук
и след това отново ядки + няколко уискита
Неделя - 16.03
Закуска - 1 препечена филия с маргарин, 2-3 парчета луканка и малко сирене
Липса на обяд :) - покарахме пак малко ски преди да тръгнем - по пътя 2 ябълки
Вечеря - салата айсберг със сос песто и домати с 2 яйца
Като цяло съм много доволна, че се стърпях само с тези 3 бисквити и ядките, тъй като бяхме голяма компания и масите ни бяха отрупани с чипсове, разни снаксове, соленки, шоколади, толумбички, тортички, пастички, бисквитки. Както и млечна, руска салата, др. мезета, и баници и много видове хляб, които изпечен на скара изглеждаше много добре (не го опитах :D )
Седейки и пийвайки на масата, ядките мисля, че бяха най-добрия вариант за замесване.
Мнението беше редактирано от Aleksandra Dencheva на 17.03.14 10:55.
18.03.14
08:56
Вчера не знам дори какво да му отчета, вече съм много болна, но все пак съм на работа, лошо ми е и ми се повръща. Храната ми е много, много зле вчера, почти липсва - 2 ябълки и 2 фреша грейпфрут, едвам се насилих и това да приема, просто ми се гадише много, и с големи усилия сутринта и вечерта изпих по един фреш и следобяд хапнах 2 ябълки.
Днес пак ми е много зле, за гърлото си взех някакви билкови смучещи неща, без захар, защото май вече само с чай не става.
Сутринта с много мъка пак изпих един фреш грейпфрут и изядох една ябълка с белтъците на две яйца., което си беше добра закуска.
За обяд си нося стабилно количество салата зеле с царевица(замразена) и евентуално мисля да си взема пил. филе, ако ми е поне малко по-добре.
Вечерята сигурно ще е някаква салата и яйца с нещо, не знам още, да я докарам дотогава и ще я мисля.
Хубав вторник на всички!
18.03.14
16:56
Днес - пореден ден без фитнес, нямам никаква сила, мислех да се пробвам да ида, за да премахна настинката, но се отказвам, не съм сигурна кое в случая е по-правилно.
Закуска - 2 белтъка, фреш грейпфрут, ябълка
Обяд- салата зеле с царевица, голямо количество
15.00 - ябълка
Вечеря - мисля да си направя гювече от чушки, моркови, лук, доматен сок, яйца и извара. Ще добавя и салата от зеле с маруля може би. -
Усещам, че ми се връща леко апетита, дори ми се хапват някаква сурови ядки или сушени плодове, не съм сигурна.
Ще се радвам, ако някой сподели мнение относто този ми тип рецепта за вечеря. Мисля, че се вписва добре, или се заблуждавам. Както и за пропускането на тренировка в такива болни дни, кое е по-удачното? Благодаря предварително!
18.03.14
19:36
http://roo-bar.com/bg/projects/roobar-годжи-бери-50g/
Пазарувайки днес си взех това, стана ми интересно, а от любопитство го опитах още одеве, та дори го и изядох. Много ми хареса. Мнение за него някой да има?
18.03.14
23:08
Общо въглехидрати (g) 66,1 | 33
- от които захари (g) 53,9 | 27
18.03.14
23:18
казано от Adriana Dacheva на 18.03.14, 23:08:
Общо въглехидрати (g) 66,1 | 33
- от които захари (g) 53,9 | 27
Предполагам, че това е много. Сега ми стана гузно, че съм го изяла. Прочтох хубави неща на етикета, видях по-малко калории и така ми се ядеше нещо сладко, че не успях.
След липсата на всякакъв апетит вчера и днес, вечерята вече не беше така, надявам се, че е защото уж се оправям.
Храна :
Закуска - 2 белтъка, фреш грейпфрут, ябълка
Обяд- салата зеле с царевица, голямо количество
15.00 - ябълка
18,30 - този роо бар
21.00 - салата маруля, зеле, 1/2 домат, овкусени с малко зехтин и балсамико + риган; гювече от чушки - 2 бр. печени, моркови-150-200гр., лук-1 малка глава, доматен сок-250мл., яйца-2бр. и извара-100-150гр. Изядох половината количество на това, другото го оставям за утре.
22,00 - 50гр. микс суров бадем и кашу с червена боривинка и стафида
Като калории изчислявам, че са ми около 1500-1600, което пък ми се вижда малко спрямо многото храна. Нещо може би не смятам вярно...знам ли ???
Днес май, май оплесках нещата с вечерята, а се чувствах дори мотивирана след това , на което устоях уикенда. |-)
19.03.14
09:07
План за днес : да отида на фитнес
07.00 - закусих 1/2 кофичка кис. мляко - 2 % с лъжица овесени ядки и лъжица мед - ммм беше много вкусно, принципно избягвам млечните, но установих, че кис. мляко отдавна не съм яла.- по-малко количество ми е, че след обилното ядене снощи ... (blush)
12.00 - нося си голяма салата с маруля, зеле, домат, консерва риба тон
следобяд - ябълка
17.30 - фитнес, не съм сигурна дали ще имам сили да правя много кардио, тъй като не съм съвсем добре.
20.00 - салата маруля, домат , балсамико и риган + остатъка от гювечето със зеленчуци, яйца и извара.(около 200гр. може би са ми останали)
Излизат ми към 1000ккал. , или нещо не смятам добре, много са малко.
Не съм много сигурна, надявам се някой, ако трябва да ме поправи, но май горе-долу почна да ми се получава храната
19.03.14
17:15
Мога ли да ям такъв сладолед: http://mgergov.com/toraefimerida/?p=1035
Публикувам тази статия , защото има отдолу таблица със стойностите му, а ми се виждат добри. Много ми се яде сладолед и сладко, а това уж изглежда хубаво. Как мислите???
19.03.14
21:52
Aми взех си от този сладолед, уникален е, особено леко разтопен, много е вкусен, лошото е, че го омахах целия - 300гр. спирах се на няколко пъти, но не стана, нямам оправдание, слаба воля му се казва на това :(
Днес:
07.00 - закусих 1/2 кофичка кис. мляко - 2 % с лъжица овесени ядки и лъжичка мед - ммм беше много вкусно, принципно избягвам млечните, но установих, че кис. мляко отдавна не съм яла.- по-малко количество ми е, че след обилното ядене снощи ...
12.00 - нося си голяма салата с маруля, зеле, домат, консерва риба тон
следобяд - ябълка
17.30 - фитнес 40мин.-бързо ходене + упражнения за ръце, гръб и гърди
20.00 - салата маруля, домат , песто, на салатата не сложих зехтин, заради пестото + остатъка от гювечето със зеленчуци, яйца и извара.(около 200гр. може би са ми останали)
И всичките 300гр. сладолед
Смятайки пак , калориите ми стават може би около 1300-1400. Смятам на http://zdravoslovno.com/calculators/ , но с грамажите ми е много трудно.
20.03.14
08:42
Разбирам,че ти се яде сладко и разни “забранени” неща, но вместо постоянно да търсиш опция с какво да ги замениш, което да е “по-здравословно”, но да е от същия род, просто се опитай да се храниш чисто 4-5 дена и 1 ден в седмицата си позволявай да ядеш нещо, което ти се яде много - например сладолед. И си вземи вкусен Раффи сладолед - мани ги тия “заместители”. Като ще е гарга, поне да е рошава.. яла съм го тоя сладолед - хич не ми хареса. Нужна е силна воля, но в крайна сметка не може хем да искаш да изглеждаш добре, хем да искаш резултати, хем да си хапваш туй-онуй.. това са процеси, които са сложни и протичат бавно, иска се постоянство и търпение, както и много ВОЛЯ, за да постигнеш мечтано тяло, а то се постига с ограничения и много тренировки. Тръгнала си в прав път, просто не се отклонявай от него:)
20.03.14
08:58
Днес настъпва астрономическата пролет, тъй че честита първа пролет на всички! Keep smiling!!!
План за днес, с изпълнена закуска само :)
07.00 - 1/2 кис.мляко - 2% + 1лъжица овесени ядки и лъжица мед. Толкова ми е вкусна тази комбинация, че направо само нея мога да ям, но ще продължа да си избягвам млечните.
12.00 - нося си салата зеле с моркови, надявам се да излезна в обедна навреме и да си взема пил.филе, ако няма ще го мисля с някакво друго месо
15.00 - ябълка
20.00 -21.00- планувала съм да правя пълнени чушки с яйце и извара, на фурна + салата маруля с нещо
Фитнес днес и утре ОТНОВО няма да има, защото имам едни ангажименти след работа, пак работни :D и ще стане много късно. А утре имаме една бизнес вечеря и пак няма да имам време между 5 и 7 ч. да ида , че и да се преоблека и оправя. Смятам да компенсирам малко нещата с повече ходене, не че е кой знае какво, но все пак. И ще гледам събота и неделя да понаваксам малко.
A Днес настъпва астрономическата пролет, тъй че честита първа пролет на всички! Keep smiling!!!
20.03.14
09:03
казано от Adriana Dacheva на 20.03.14, 08:42:
Разбирам,че ти се яде сладко и разни “забранени” неща, но вместо постоянно да търсиш опция с какво да ги замениш, което да е “по-здравословно”, но да е от същия род, просто се опитай да се храниш чисто 4-5 дена и 1 ден в седмицата си позволявай да ядеш нещо, което ти се яде много - например сладолед. И си вземи вкусен Раффи сладолед - мани ги тия “заместители”. Като ще е гарга, поне да е рошава.. яла съм го тоя сладолед - хич не ми хареса. Нужна е силна воля, но в крайна сметка не може хем да искаш да изглеждаш добре, хем да искаш резултати, хем да си хапваш туй-онуй.. това са процеси, които са сложни и протичат бавно, иска се постоянство и търпение, както и много ВОЛЯ, за да постигнеш мечтано тяло, а то се постига с ограничения и много тренировки. Тръгнала си в прав път, просто не се отклонявай от него:)
Честно казано на мен доста ми допадна въпросния сладолед, не ми беше толкова сладък, а аз си падам по такъв тип, колкото и странно да звучи. Но се чувствам и доволна от себе си, тъй като около мен на работа постоянно има какви ли не сладки неща. Вчера ни подаръхи една голяма торта Неделя - еклерова, принципно я обичам, но мислейки колко е калорична и вредна, дори гледайки колегите как и се възхищават, не ми се прияде и не посегнах. Ще продължавам да полагам усилия, знам как съм изглеждала с 7-8 кг. отгоре, дунта-бухта :D . А днес реших и да се претегля, кантарчето е отишло към 63, чакам да ми приключи МЦ-то, че в това време съм много подпухнала и подута и ще си измеря обиколките, както и ще се старая по-рядко да се качвам да се тегля, че на моменти много се демотивирам с този кантар и стойностите , които показва.
Ади отново благодаря ти много, винаги ми действаш много мотивиращо и се радвам като вида твое мнение за глупавите и невежи въпросчета , които имам, но ... ще се науча (надявам се!!! ) :) (F)
Мнението беше редактирано от Aleksandra Dencheva на 20.03.14 09:06.
20.03.14
17:15
Ти се учиш вече и прогрес имаш голям, най-вече психически - много е важно какво се случва в главата, за да можеш да контролираш желанието си за храна и какво точно да ядеш:) Така че, продължавай си, вървиш в правилната посока и съм сигурна,че нещата ще се случат, те вече са започнали:)
20.03.14
19:45
Днес обяда ми малко се пообърка, но да отчетем храната:
07.00 - 1/2 кис.мляко - 2% + 1лъжица овесени ядки и лъжица мед + една малка ябълка.
10,00 - една много миниатюрна ябълка :)
За обяд носех си салата зеле с моркови, но докато отида да си взема нещо към нея и всичко беше свършило, имаше само някакви пържени кюфтета, картофи и баници. След дълго умуване -
13,00 - 300гр. салата зеле с моркови и една малка пълнозърнеста питка със семена - 30гр.
15.00 - ябълка
19,00 - 3 пълнени чушки с 2яйца и 100-150гр.извара, на фурна, без мазнина(изядох може би 2 и половина) + салата маруля, асйберг, 1/2 домат и малко песто. Стана ми много тежко, определено преядох.
Прекалих и с ябълките днеска, много ми се ядеше, та 3 броя си направих, но поне бяха малки.
Ккал - калкулатора ми ги дава 1590[ . Не знам от къде се взеха толкова много калории, имах чувство, че днеска ще съм ми много малко, а те станаха прекалено много. Защо ли се получи така???
Мнението беше редактирано от Aleksandra Dencheva на 20.03.14 20:00.
21.03.14
09:09
Днес денят ми започна с едно невероятно успиване. Не успях да закуся, закъснях за работа, сега сядам за 10 мин. на компа, като имам две ябълки в офиса и ще ги хапна тях + кафенце. В 9.30 влизам в една уж кратка среща, след което мисля да отскоча да си взема поне едно кисело мляко. Кога и какво ще успея да обядвам , не се знае, днес ще е лудница голяма. До 6 ч. ще съм по задачи, после трябва да се прибера и оправя по най-бързия начин и в 7.30 съм на коктейл.
Тъкмо се зарадвах тия дни, че ми се получават нещата с храната и дано днес не ги объркам съвсем. Трябва да кажа на шефа като вредни, картата за фитнес да ми плаща, като ще ми обърква така храненето. (grin)
А всъщност днес е прекрасен, слънчев, пролетен петък!Пожелавам ви да е изпълнен с много усмивки... нека вкарам малко позитивизъм, че иначе ще набия някой (punch)
22.03.14
11:16
Да отчета вчера и да изкажа срама си днес:
До обяд - 2-3 ябълки
12,00 - купичка пилешка супа
19,00 - коктейл, хапнах малко сирене и 4-5 от някакви хапки(филия) с крема сирене. Не докоснах сладките неща.
Но.. днес, отново срам, не срам ще си кажа. Реших да си направя бананови палачинки сутринта, сложих две яйца и два банана, уж да са по сладки, нищо не станаха :( бяха много зле, накрая сместа я направих на бъркани яйца с банан. И тъй като явно много ми се яде тия дни сладко, накрая отидох и си купих един шоколад Милка орео - любим и си го изядох, целия - тръгвам деня със старт от 1200ккал. Много кофти, означава може би , че друго не трябва да ям днес.
Сега почвам пролетното чистене и се надявам да ми остане време да ида на фитнес.
23.03.14
12:43
Вчера:
10,00 бананови палачинки, всъщност смес от бананови палачинки - 2 яйца и 2 банана, голяма част от сместа отиди в коша, което остана ми беше закуска + 1 шоколад милка орео
13,00- салата маруля, домат и песто
14,00 - фитнес - ходих бързо и под наклон 40 мин + коремни преси, нещо нямах енергия и ми се въртеше свят, не знам защо така
17,00 - две бъркани яйца + 2 оризовки
20,00 - бяло вино + солети (wasntme)
Днес:
Втори опит за бананови палачинки - пак неуспешен :( Трябваше да са с две яйца , но го счупих едното, а ми бяха последни. Направих ги с 1 яйца, 1 банан, лъжица брашно от рожков, малко канела,малко вода, реших да сложа и много малко “какао” и малко овесени ядки, а сега майка ми съобщи, че какаото било нескуик, ядосах се. Не станаха палачинки, а бъркани яйца с всичките тези неща, но пък бяха много вкусни. Харесаха ми.
Предполагам, че обяда и вечерята ще са ми салата с пил. месо. Ще дописвам, но много ме е яд, че не ми се получават палачинките.
Ще пропусна фитнеса днес, продължавам с пролетната чистка, после мисля и една хубава неделна разходка да си спретна :)
А днес се качих на кантара, мислех че заради последните дни, цифрата ще е неприятна, но ... 62кг. Доволна съм, последните седмици - две не мърдаше от 64-65кг. 4кг. се надявам да сваля в близкия месец, а утре ще се и измеря (днес забравих)
По-едно време и странно защо, но много целулит ми се беше появил, аз си мисля, че може би се изчиства и най-дълбокия беше излезнал на повърхността :D - сигурно няма никаква истина в това, но ...забелязвам, че е понамалял.
А исках да попитам и за мнение, усещам се, че ме е налегнала може би пролетната умора, ако има такова нещо, дали да не си взема някакви добавки или нещо още да вкарам в храната си, липсва ми енергията и се изморявам бързо от всичко, което правя. Благодаря от сега за евентуални съвети :)
И една мотивация от мен: :P
Мнението беше редактирано от Aleksandra Dencheva на 24.03.14 10:35.
Реших да ти пиша направо тук относно палачинките - аз сложих само продуктите, които съм написала -без вода или някаква друга течност, а триците леко сгъстиха сместа.Предполагам е била рядка при теб. Нарочно сложих кокосово масло направо в сместа, за да не се налага да мажа в тигана. С черпак изсипваш от сместа в тигана и леко разнасяш, но не по целия тиган - мойте бяха с диаметър не повече от 12-13 сантиметра. Като се запече от едната страна, леко пробваш да надигнеш палачинката и ,ако се отлепи, я обръщаш - аз направо с пръсти, а иначе може и с лопатка да си помогнеш. Ако е опечена добре, се обръща цяла без проблем и без да се къса. Това е.
П.С. Малко на готварски форум заприлича, ама важното е да си помогнем ;)
23.03.14
19:46
казано от Margarita на 23.03.14, 19:18:
Реших да ти пиша направо тук относно палачинките - аз сложих само продуктите, които съм написала -без вода или някаква друга течност, а триците леко сгъстиха сместа.Предполагам е била рядка при теб. Нарочно сложих кокосово масло направо в сместа, за да не се налага да мажа в тигана. С черпак изсипваш от сместа в тигана и леко разнасяш, но не по целия тиган - мойте бяха с диаметър не повече от 12-13 сантиметра. Като се запече от едната страна, леко пробваш да надигнеш палачинката и ,ако се отлепи, я обръщаш - аз направо с пръсти, а иначе може и с лопатка да си помогнеш. Ако е опечена добре, се обръща цяла без проблем и без да се къса. Това е.
П.С. Малко на готварски форум заприлича, ама важното е да си помогнем ;)
Аз бях правила един път само яйца и банан, станаха, трудно се обръщаха, но поне се обръщаха. Днес реших да им добавя брашно от рожков, но сложих много, затова ги разредих с вода, но не стана. И вчера , и днеска резил. Иначе с брашно от рожков към тях стана много вкусна смес, изядох си ги като бъркани яйца :D Ще пробвам другия уикенд пак, по твоя начин. Мерси за информацията и се надявам тогава да станат. :)
23.03.14
20:44
И така да отчета днес:
Закуска - 12,00 (тогава станах) Втори опит за бананови палачинки - бъркани яйца с едно яйца , 1 банан, лъжица брашно от рожков, малко канела, много малко нескуик и малко овесени ядки
Днес сготвих свинско филе, без грам мазнина по него, мариновах го с маги унисос, лимон и лъжица-две горчица. Изпекох го на тефлонов тиган, сложих и маринатата към него, без мазнина.- може би към 300-400гр.
15,00 - повече от половината на свинското филе със салата асйберг, маруля, 1/2 домат, лимонов сок и малко песто
19,30 - вечеря същото като обяда, но с по-малко месо.
Около 1200-1300ккал.
И сега пишейки поста си ме е налегнал глад за сладко, в къщи е пълно отново с бисквити и шоколади, стърпявам се, но си сложих да си изпека на микровълновата една ябълка с канела, а на няколко от парчета сложих и рошков. Може би не е никак препоръчително в този час да ям, но ... ще съгреша :D ако изобщо става за ядене, но няма да посягам към другите неща. Може би трябва да наложа вето да се купуват, но от друга страна калявам волята си. :D
EDIT
Ябълката е много вкусна. Лошо, ще си я изям :D Не знам колко калории да и дам, ама не вярвам една изпечена ябълка с канела и малко рожков да е повече от 200ккал. (wasntme) И да видим утре дали както се зарадвах днес на кантара, дали няма и да се разстроя
Мнението беше редактирано от Aleksandra Dencheva на 23.03.14 20:59.
24.03.14
09:38
Сън - много малко, снощи до 2ч не успях да заспа, не знам защо така. Станах в 6.30- реших да почна да правя вакумки за корема. Само не съм сигурна в техниката си на изпълнение, но ще я науча
План за днес:
07.00 - направих си почти цяла кофичка кис. мляко - 2% с брашно от рожков и канела, разбърках го с миксера, получи се добре, не знам от здравословна гледна точка как е, но е приятно като вкус + 2 оризовки
12.00 - нося си салата айсберг с царевица. Хладилника ми е опразнен, родителите ми бяха на гости този уикенд, оставиха само някакви сладки, солети, бисквити, които една част реших да донеса да почерпя на работа, че не знам колко ми е силна волята да не ги подхвана, снощи се разминах само с ябълка с канела :). Днес смятам да напазарувам хубава храна :)
17.30 - фитнес
Вечеря- не знам :) Без план
И пак нямам сила и ми е уморено, сутринта пих 2*0.5мг. л-карнитин, но просто нямам енергия :(
24.03.14
09:45
И при мен има пролетна умора....убедена съм, едва се помръдвам....всичко ме боли, едва се движа, изморявам се още докато си натоваря щангата във фитнеса, но като цяло лично на мен и храната ми е малко. Относно умората, ако можеш увеличиш съня ще е добре май....при мен помага :) Аз пия и мултивитамини и чакам :D Ще отмине и това :)
Мнението беше редактирано от Наталия на 24.03.14 09:49.
24.03.14
10:56
казано от Наталия на 24.03.14, 09:45:
И при мен има пролетна умора....убедена съм, едва се помръдвам....всичко ме боли, едва се движа, изморявам се още докато си натоваря щангата във фитнеса, но като цяло лично на мен и храната ми е малко. Относно умората, ако можеш увеличиш съня ще е добре май....при мен помага :) Аз пия и мултивитамини и чакам :D Ще отмине и това :)
Пробвам да лягам рано, но не заспивам. До 2ч снощи се въртях и аз мислех да си взема някакви мултивитамини, но ми увеличават апетита, а той не е като да го няма.
Но нещо интересно, вчера сутрин като се теглих бяха 62кг. точно, а петък пих алкохол, доста, ядох хляб с някакви неща. Събота ядох и шоколад, вечерта солети( което съм забравила да напиша), всичко обилно полято с вино. А вчера бях стриктна, като изключим ябълката вечерта, а днес съм 63 кг. Как пък става това. Забравих да си измеря обиколкит днеска, но утре ще го направя. Сега се чудя на този пуст кантар :D
24.03.14
11:17
Може би нещо мъчи ума ти и не си спокойна преди заспиване.....азз когато трябва да се наспя, а не ме хваща сън си цъкам по 1-2 таблетки мента,глог и валериан и спя като къпана :)
Относно килограма, който си качила не би трябвало да е от мазнини, тъй като лично аз за 1 ден съм варирала с 3кг....шокирах се ама...факт. Освен това в тази статия прочетох, че :”...За един ден, обикновеният човек може да качи само 100-150г мазнина.)) Водата идва и си отива, гледайте общата картина винаги.”.
Имайки предвид, е си се хранила с доста сухи храни и алкохол предполагам, че си задържала вода :)
Ако те притеснява можеш да е ровнеш тук във форума и в нета има доста инфо относно задържането/причини и последствия/ на вода и покачването на килограмите.
Като цяло бих те посъветвала да се заинатиш на себе си ако е нужно, и да бъдеш много стриктна, за да превъзпиташ себе си относно храненето. Спазването на хранителен режим за мен е по-трудно отколкото организацията на тренировките ми, примерно. Тъй, че бъди последователна, търпелива и любознателна :P
Мнението беше редактирано от Наталия на 24.03.14 11:22.
24.03.14
11:33
Благодаря много за мнението ти. Определено частта с тренировката и при мен е по-лесна. Полагам усилия, но на моменти наистина криввам от правия път. Сега мисля да си взема и семена от чиа, да може да разнообразявам повече с храната, а гледам, че има и някакви десерти с желатин, чиа и стевия примерно (http://www.bb-team.org/recipes/4145_zhelirani-pastichki-s-chia) ( http://www.kukuriak.com/chia/) . Какво мислите да си правя такива за разнообрзяване.
Иначе сега ми съобщиха, че другата седмица трябва да пътувам до Белград, командировка отново. Много обичам да обикалям и командировките, но имат много лошо влияние върху режима ми. Ще се набляга на скарата :D
25.03.14
09:11
Тези дни, храната определено е много зле, изключвайки неделята :D
Вчера:
07.00 - кофичка кис. мляко - 2% с брашно от рожков и канела
12.00 - салата айсберг с царевица
15.00 - 2 ябълки
17.00 - фитнес, никаква сила отново, пробвах да потичам, на 5мин. окапах и направих ходене 7-ма скорост, около 40 мин. Набързо упражнения за ръце с гирички, и толкова ми беше времето, не успях да напазараувам. Бяхме се разбрали с приятели да ходим в един ресторант.
19.00 - след фитнеса бях прегладняла и реших все пак да хапна 2 печени чушки с 3 лъжици кис. мляко - 3.6%. Като мислих в ресторанта да хапна една салата със/или пил. филе
Накрая не отидохме на ресторант, нямаше места, седнахме в едно близко кафе и си останах без вечерята, добре че поне тези чушки хапнах, че реших в 00.00 е прекалено късно да ям.
Днес сутринта хапнах една ябълка набързо. Пробвах пак да правя тези вакумки, ама нещо бъркам ли, не ги усещам много силно. Сега знам, че ще объркам храната, шефа ни има рожден ден. Имаме в 10ч. парти, и с нещо, макар и малко ще обърка нещата, но поне не съм закусвала, освен ябълката, та това ще е моята вредна закуска. Не че се оправдавам, ама като знам шефа ми какъв мрънкалник е, ще има пак “Ама ти пак ли пазиш диети, вземи си бонбон и си сипи едно уиски/вино... Как така не искаш, обиждаш ме много по този... и тн. и тн.” Ще докладвам после как са се развили нещата :D Хубавото е, че поне няма да има много работа.
И малко размисли .... Съня пак ми липсва много. Снощи отново до 3ч. не успях да заспа,нещо ми е много неспокойно :( И сега като ми казаха за Сърбия още по-притеснително ми стана. Но се радвам , че поне не правя старите грешки. Винаги в такива напрегнати по някакъв начин за мен периоди съм го избивала на ядене, по-скоро преяждане с джънк и сладки,шоколади. Като съм се притеснявала винаги почвам едно безумно ядене. Надявам се, че сега няма да го допусна :)
25.03.14
11:09
Хахаха, да споделя, че мрънкащия ми шеф беше взел специално за мен Линд 75% какао. Хапнах половината + бадеми, който бяха сурови ,пак заради мен :D + няколко “пълнозърнести” соленки , колегите много ги ядат, от една пекарна до офиса ги взимат, не ги бях опитвала, но са много вкусни. В крайна сметка си направих доста сериозна закуска, стана ми тежко и сега не знам дали изобщо да обядвам, не ми се яде.
Но иначе ми стана много мило и сладко за нещата, купени заради мен. :)
25.03.14
16:07
И исках да питам някой неща, надявам се някой да ми отговори. Смятам да пазарувам след фитнеса, а ми се яде нещо като катък с чушки, та какво мислите за цедено мляко на олимпус - 2% -
Енергийна стойност
134kcal/560kj
Протеини 7gr
Въглехидрати 4gr
Масленост 10gr
Срок на годност 30 дни
Или да ми препоръчате нещо нискокалорично , както и ми се искаше да си направя някакво кремче примерно с рожков и/или подсладител, не съм го измислила :)
Както и за желатина, добра идея ли е да си взема желатин и стевия и да си правя някакви такива експерименти ??
25.03.14
16:09
Според мен е добре това цедено кисело мляко :) За другото не мога да дам мнение, защото съм против всякакви подсладители, но доста хора използват стевията като заместител на захар :)
25.03.14
16:21
казано от Adriana Dacheva на 25.03.14, 16:09:
Според мен е добре това цедено кисело мляко :) За другото не мога да дам мнение, защото съм против всякакви подсладители, но доста хора използват стевията като заместител на захар :)
Супер, мерси Ади, ще си взема, че ми се ядат чушки. Или катъка е по-добър като вариант???
Или мога да пробвам кремче с банан, или сушени сливи. Е не днес, тъй като въглехидратите са ми много вече, но принципно :)
25.03.14
19:56
Ох прекалих с вечерята днес. Но да дам отчет
07,00 - една малка ябълка
10,00-11,00 - 1/2 шоколад (50гр.) черен + два бонбона + около 6-7 сурови бадеми + 2-3 уж пълнозърнести соленки - много лошо
до 17ч. 3 мини ябълки(много са малки и сладки)
17,15-18,30- фитнес - потичах 10мин. и колело 10 мин. след това упражнения за крака, трепереха ми краката после
19,00 се олях от всякъде с вечерята - цял буркан супа топчета от на баба :) (мисля , че е 500мл. ) , много ми се ядеше нещо течно. Беше по-рядка, с домашна кайма, ориз и застройка. Но не беше само това - 2 печени червени чушки с две лъжици кис. мляко
Сега отивам да пазарувам здравословни неща ;) или поне някаква храна, тъй като хладилника ми има само една маруля :(
Дали някой от по-запознатите може да ми каже тази храна минава ли 1500ккал. Предполагам, че да, но все пак нещо днеска се затруднявам със сметките .
25.03.14
22:00
Здравей! :)
Започвам да те следя,тъй като виждам,че сме едни и същи кила и мерки :) Интересно ми е да видя прогреса ти . Успеех!
26.03.14
08:46
казано от Brazilch e на 25.03.14, 22:00:
Здравей! :)
Започвам да те следя,тъй като виждам,че сме едни и същи кила и мерки :) Интересно ми е да видя прогреса ти . Успеех!
Еее, чудесно , и аз ще те следя ;) Успех и се надявам да имаме прогрес. :)
Аз си мисля да пробвам ставане в 6.00ч, на гладно програмата P90X3. Къпане, хапване, работа, фитнес. Не знам как би ми се отразило, но може да пробвам. Ще съм доволна , ако получа някое мнение :D
Мнението беше редактирано от Aleksandra Dencheva на 26.03.14 08:54.
26.03.14
09:01
Вчера направих един хубав пазар, позаредих хладилника :) Прикачвам и снимки на една извара на Олимпус и това цеденото кисело мляко, което на опаковката е с доста по-малко калории 8-) Звучат ми добре , макар и да не разбирам особено :D
Днес започнах деня много свежо, изпих огромно количество фреш грейпфрут - 2 чаши, може би прави към 400 мл + много кафе. Интересно ми е как тези мл. да си ги сметна в грамове (dull) Хапнах и малко кисело мляко.
Обяда ще е е една хубава салата айсберг с риба тон, лимон и зехтин. Ябълка. За вечеря ще си направя нещо с яйца.
Пак съм ненаспана и ми липсва енергия. Не знам вече какво да пробвам да заспа рано-рано. Много важни неща ми предстоят на работа и в университета , съответно ми е много притеснено и само ги премислям нещата.
Какво мислите за закуска кис. мляко(1/2коф. 2%) с 1-2 лъжички мед. Много ми харесва тази комбинация, но не знам как би се отразила при сваляне и колко ли калории става. Грамажа на лъжичките мед , не знам колко е.
Мнението беше редактирано от Aleksandra Dencheva на 26.03.14 09:03.
26.03.14
10:48
Излишно е според мен да си вдигаш инсулина точно след ставане освен ако няма да тренираш непосредствено след това
26.03.14
11:08
казано от Adriana Dacheva на 26.03.14, 10:48:
Излишно е според мен да си вдигаш инсулина точно след ставане освен ако няма да тренираш непосредствено след това
Ясно, ще се въздържа в такъв случай, на седмица-две един път най-много да си го позволя. А евентуално с намерението ми да пробвам ставане в 6.00ч, на гладно програмата P90X3, тогава дали е добре преди самата програма , или ако мога да си я правя на гладно. Има много информация в интернет и именно заради това наистина се обърквам, а смея да твърдя , че съм си доста невежа в тези неща :(
А мед добре ли е изобщо да ям и кога е редно в такъв случай да го включа
26.03.14
20:24
Здрасти :)
Вчера си говорих с едно момче,че за да се намалят обиколки най-качествено и бързо не трябва да сме яли нищо преди тренировка,тъй като метаболизма още не се е активирал и е на режим “запаси” и когато тичаш или пък правиш каквато и да било изпотяваща тренировка се горят на 100% мазнини.А когато сме яли се активира организма и започва да гори от това,което сме яли :)
Звучи логично :)
препоръча ми сутрин тичане на гладно :))) и аз обмислям такъв вариант,пък и сякаш съм по енергична,след като съм яла ме домързява :D
26.03.14
20:39
казано от Brazilch e на 26.03.14, 20:24:
Здрасти :)
Вчера си говорих с едно момче,че за да се намалят обиколки най-качествено и бързо не трябва да сме яли нищо преди тренировка,тъй като метаболизма още не се е активирал и е на режим “запаси” и когато тичаш или пък правиш каквато и да било изпотяваща тренировка се горят на 100% мазнини.А когато сме яли се активира организма и започва да гори от това,което сме яли :)
Звучи логично :)
препоръча ми сутрин тичане на гладно :))) и аз обмислям такъв вариант,пък и сякаш съм по енергична,след като съм яла ме домързява :D
Aми аз да тичам или да ида на фитнес няма как да стане, тъй като 8,00-8,15 трябва да съм в офиса. Но сега съм си свалила тази програма и мисля утре да пробвам едно ставане към 6ч. , да вида как ще. Аз както вече казах съм много невежа в тия неща, уж се пробвам да чета много неща и накрая просто се обърквам от различните мнения и накрая не съм сигурна и аз какво правя. Засега осъзнавам, че на обяд си нося малко храна и вечер вече прегладнявам и се нахвърлям и изяждам много.
26.03.14
20:54
Да дам отчет и за днес:
07,00 - кафе + 2 чаши фреш грейпфрут
12,00 - салата айсберг(може би трябва да почна да си снимам храната и количеството) с 1/2 консерва риба тон със зехтин и лимон
15,00 - две ябълки, средни
17,30 - опит за цедено кисело мляко със стевия + ванилия/рожков - нещо не ми допадна :(
20,00 - направих си уникални зеленчуци(морков - около 300 гр.,лук-1глава, чушка-200гр. печени, доматен сок-500мл. който извря) с малко масло, 2 яйца+ 2 жълтъка+100гр. извара- стана много и половината я оставям за утре. - този път не съм я слагала в гювече, но станаха много вкусни.
Докато готвех зеленчукова-яйчната вкусотийка направих едни “бисквити” от “Kath.. gathering smiles (strength) in a box called “diary”” дневник(Прочети повече: http://www.bb-team.org/forums/viewthread/64766/P520#ixzz2x61QlEnx) със следните продукти:
50 гр. рошково брашно
100 гр. белтъци
ванилова есенция - 1/2 ампула
Стевия
200 гр. настъргани ябълки
3 ч.л. кис. мляко
Щипка сода
Канела
Ммм нещо не ми се получиха, хапнах 3-4(общо станаха може би към 20бр.) не мисля , че пак ще направя, ама ще си ги изям, само не знам колко калории са точно
Иначе днес смятам че ми се събират доста - около 1500-1600ккал.
Прилагам снимки на някакво брашно конопено, което си купих и кофти снимка на уж “бисквитите”