22.03.2014 г.
Тренировка 1 - Лег (делоуд)
Загрявка:
Повдигане на щанга от лег - 10х20, 8x70 кг.
Работни серии:
1. Повдигане на щанга от лег - 5x120, 3х140, 1х160, 22х100 кг.
Ето и клипче на мъките 100 кг:
2. Кофички на тясна успоредка - 8, 8 бр..
3. Суингове до вертикала - 20х32 кг.
Обобщение за тренировката:
Първи ден “делоуд”. Лежанката на 100 кг не стана много “делоуд” - беше до отказ, но като за първи път реших все пак да се напъна и да видя колко ще станат. Може би можех да изцедя още 2-3, но не повече. Разочарован съм от себе си - очаквах повече. Имам си отново оправдание, че пак бях снощен, ама е тъпо да го споменавам отново и отново това. :)
Следващият път няма да е до отказ, а 10-12 повторения точно на 50% от макса (смятам го 175 кг, тоест 87,5 кг).
Добавки:
1. Към 9 - 10 мл FlexCode.
2. Преди тренировка - 3 грама бета аланин на Bulkpowders, 1 грам L-arginine на Now.
3. По време на тренировката - 3 грама бета аланин на Bulkpowders, 1 доза Complete Intraworkout на Bulkpowders.
4. След тренировка - ~80 грама Complete Protein Blend на Bulkpowders, 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now.
5. Към 18 - 5 грама рибено масло.
6. Преди лягане (план) - 5 грама рибено масло.
Храна:
1. Към 9 - чаша мляко с нес.
2. Към 11:30 - яйца с бекон и пресен лук, салата домати и краставици.
3. Към 14 - две дози протеин.
4. Към 16 - три бири.
5. Между 19 и 21 (план) - още бири и нещо за ядене.
След като едва вчера се зарекох да спра бирата до лятото, днес очевидно е Еньовден...
Обобщение за деня:
Късно ставане, ранен обяд, тренировка, после в парка с деца и бири... Сега пък си взех да пробвам Vitus на Weihenstephaner и така...
22.03.14
19:33
казано от Boby_ на 22.03.14, 18:42:
... Сега пък си взех да пробвам Vitus на Weihenstephaner и така...
Страшна бира! След нея ако си сипя някоя от българските - имат вкус на веро с вода...Крафт бирите ги изключвам разбира се
казано от Boby_ на 22.03.14, 18:42:
22.03.2014 г. Към 16 - три бири.
Ох, в бързината първо прочетох 16 бири и си викам баси, не си играе на дребно това момче (wasntme)
22.03.14
19:59
Имам някави спомени за едни изявления вчера -относно бирата :)
Иначе биеш ме с 6 повторения. Преди време бях направил 16х100кг. Трябва да пробвам отново.
Мнението беше редактирано от Иван Марков на 22.03.14 20:01.
23.03.2014 г.
Тренировка 2 - Набирания (делоуд)
Загрявка:
Придърпване на горен скрипец - 8х50, 8x50 кг.
Работни серии:
1. Набирания - 5x28, 3х28, 1х32, 8х0 кг.
2. Гребане с дъмбел - 8х50, 8х50 кг.
При набиранията май не ми бяха съвсем коректни сметките, защото собственото тегло е много по-съществено, отколкото при всяко друго упражение. Затова мисля да приема 16, 24 и 32 кг за трите серии с по 5, 3 и 1 повторения и после да правя осмица без тежест.
Добавки:
1. Към 9 - 10 мл FlexCode.
2. Към 18 - 5 грама рибено масло.
3. Преди лягане (план) - 5 грама рибено масло.
Мисля да почина от добавки, докато трае делоудът. Ще карам само на флекскод и рибено масло.
Храна:
1. Към 9 - чаша мляко с нес.
2. Към 12:30 - шпековано свинско контрафиле, салата домати и краставици.
3. Към 14 - 50-тина грама кашу.
4. Между 19 и 21 (план) - вероятно още от контрафилето плюс малко зелен фасул и зеленчукова супа.
Обобщение за деня:
Сутринта тренирах, после разправия с аквариуми и риби (по-продължителна от обикновено, защото трябваше да изловя и опаковам за транспортиране 15-тина риби). Сега сядам малко да почина, а довечера - концертче! :)
23.03.14
19:09
казано от Vintage на 23.03.14, 17:39:
Приятно изкарване на концерта,да се разбиеш и за мен :D
“Той ще замени Nick Menza, който заедно с Phil Anselmo и Cronos не пристигнаха в България. Вокалистът на Venom не може да се включи в турнето поради здравословни причини.”
Тия се сетиха кога да го кажат ;д
казано от Vintage на 23.03.14, 17:39:
Приятно изкарване на концерта,да се разбиеш и за мен :D
Това снощи без съмнение беше най-слабият метъл концерт, на който съм бил! За пръв път в живота си си тръгвам преди края.
Само Удо се представи на ниво и изпя точните парчета (Metal Hearth и Balls to the Wall, естествено). Макс Кавалера ме разочарова силно - две от най-слабите парчета на Soulfly плюс Roots Bloody Roots. Нищо от Arise или Chaos A. D. Да се чуди човек защо изобщо се появи. Джоуи Беладона още по-зле - две от най-неразпознаваемите песни на Антракс, а при второто си излизане направо ме слиса с The Man on the Silver Mountain. Нещо си се объркал, Джоуи - това трябваше да бъде Metal All Stars, а не да ни пееш песни, пускани по около десет пъти на ден по някое ретро рок радио.
Преди тях някакъв образ (Браяън Феър) с вопиюща нужда от машинка за подстригване, шампоан и препарат против въшки (в този ред) се опита да направи нещо, но не му се получи. Той поне пя искрено, макар и слабичко.
Имаше и една дебела изрусена кака в кожени гащи, която направи жалки опити да пее Symphony of Destruction - може би за да компенсира отсъствието на Ник Менза. Изобщо не разбрах от коя група е или как се казва. Явно е била пълнеж, за да замести поне донякъде Фил Анселмо и Кронос. Не успя.
Освен това горд спонсор на събитието беше Джак Даниелс. Поради това “случайно” бирата свърши още в девет вечерта. За сметка на това уиски и водка имаше на корем. На пет кинта 50 мл. Да им пикая на дървения Джак! Заради него да оставят 5000 човека на метъл концерт без бира - кощунство! За двойно по-малко пари можех да си смуча малца у нас и да си куфея на далеч по-качествена музика!
Така че изобщо няма за какво да се ядосваш. Нищо не си изпуснал.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 24.03.14 09:07.
Все още чакам да чуя положителен отзив за този “концерт”, но май няма да дочакам. Както един приятел коментира във фб, това са някакви музиканти събрани там да изкарат някой лев. Не са си с групите и за това като се изложат или не отидат на концерта, нито ще ги изгонят от групата им, нито никой ще ги накаже по някакъв начин. Според мен щеше да е много по-успешно да съберат някаква супер група от 5-6 човека, да уточнят някакъв сетлист и готово. Както наскоро разбрах направили нашенските рок музиканти - направили проект с хора от ФСБ, БТР, Щурците и т.н и ще правят сега концерти из страната.
Аз отидох да гледам/слушам Зак Уайлд примерно и другото беше бонус, ама наистина слабо. Както каза Боби Удо си се раздаде, въпреки че изглеждаше че ще получи удар. Беладона никога не съм го харесвал- някакъв безхарактерен ми седи и наистина не може да разбереш коя песен пее. За мое съжаление вече за 3ти път го гледам.
казано от Бойко на 24.03.14, 09:00:
Аз отидох да гледам/слушам Зак Уайлд примерно и другото беше бонус, ама наистина слабо. Както каза Боби Удо си се раздаде, въпреки че изглеждаше че ще получи удар. Беладона никога не съм го харесвал- някакъв безхарактерен ми седи и наистина не може да разбереш коя песен пее. За мое съжаление вече за 3ти път го гледам.
Тоя с брадата и безобразните сола ли бил Зак Уайлд? Дори не разбрах, че е той. :D Извинявай, ама това беше една от причините да се изнеса от концерта преждевременно, а не нещо, което да ме задържи там. :)
казано от Бойко на 24.03.14, 09:20:
Мен ми харесва : )
На вкус и на цвет товарищей нет. ;)
Пф...пълна излагация.Ся чакам моите хора да се върнат и да видя к’во ще кажат,но от това което ти сподели - не съм изпуснал много..
Жестоко парче! Днес го чух за пръв път и не мога да спра да го въртя. Комбинация от груув и траш метъл рифове, дрезгави вокали с лек привкус на Мотърхед - голям кеф! Групата естествено е свалена за прослушване в задръстванията. :)
24.03.2014 г.
Тренировка 3 - Раменни преси (делоуд)
Загрявка:
Раменна преса с прав лост от стоеж - 8х20, 8x40 кг.
Работни серии:
1. Раменна преса с прав лост от стоеж - 5x60, 3х70, 1х80, 15х45 кг.
2. Разтваряне с дъмбели встрани от стоеж - 8х20, 8х20 кг.
Тренирах на гладно, но даже не усетих. Докато “делоудвам”, ще фаствам в работните дни.
Лекичка тренировка - както се полага.
Днес дойде петдесетичката (благодаря на Валдис и Кръстев за което - имам да ги черпя бира или друго по избор). Пробвах да правя суингове с нея, ама не е като с двупудовката. :) Лашка ме яко - нещо не мога да му хвана цаката. Станаха на 2-3 пъти по 5-6 суинга. Другият път ще снимам да ме коригирате. :)
Добавки:
1. Към 20 - 10 грама рибено масло, 10 мл Flexcode.
Храна:
22 часа фастинг. Сега хапнах малко дроб от треска (консерва от руски магазин), парче шпеков боклук и си отворих бира - след фастинга ще си я позволявам. Мисля да завърша с парче-две шпековано контрафиле и зеленчукова супа.
Обобщение за деня:
Работа колкото щеш, но без драми.
От супер групи смисълът е нулев. Маркетингов трик за малко парички в джобчето. По тая причина и не съм дал 70 лева да гледам някаква сбирщина музиканти да се мъчи да свирят песни, които дори не са техни. А това с бирата е леко казано смешно. Loud Concerts вдигнаха много летвата с първия фестивал. Перфектна организация. Без малоумни прегради, за да издоят още някой лев. Доведоха ми банди, които само ще си мечтая повече да чуя в България (Meshuggah, Asphyx и пр.), но толкова. Подобно нещо няма да се повтори, ако изобщо се повтори, скоро. Концертната дейност в България с все по-големи темпове се срива и лъч надежда не виждам. Тая година само едни Amon Amarth и май ще си помисля и за Testament.
На Testament задължително ще ходя. :) Най-малкото от носталгия, макар че от траш бадните от моето време винаги повече са ми допадали Slayer, Sodom, Kreator, Annihilator. :)
Amon Amarth не са точно моят стил, още повече в концерт-комбинация с тая жалка имитация, носеща понастоящем името Sepultura. Въпреки това май и аз се замислям дали да не ида да изплакна малко слуха все пак. :)
Мисля и на Мейдън да ида лятото - време е да заведа малката щерка на такъв концерт, жената и голямата също искат да идват, а там по-лесно ще ги опазя.
Още си спомням как на Loud през 2012 ходихме с голямата дъщеря и й се подведох по акъла да влезем на загражденията пред сцената. Повече време отделих да раздавам лакти и шутове и да я пазя, отколкото да гледам концерта. Но добре се представих като за човек на моята възраст, де. :) Бях направил едно кръгче от около метър, в което никой не припарваше. А който е бил фронтстейдж на такъв концерт, знае какво значи метър в погото. :D
Мнението беше редактирано от Boby_ на 24.03.14 21:57.
24.03.14
21:58
казано от Boby_ на 24.03.14, 09:09:
казано от Бойко на 24.03.14, 09:00:
Тоя с брадата и безобразните сола ли бил Зак Уайлд? Дори не разбрах, че е той. :D Извинявай, ама това беше една от причините да се изнеса от концерта преждевременно, а не нещо, което да ме задържи там. :)
малко за утеха
казано от Boby_ на 24.03.14, 21:56:
Бях направил едно кръгче от около метър, в което никой не припарваше. А който е бил фронтстейдж на такъв концерт, знае какво значи метър в погото. :D
Метър в погото беше направил и на Sonisphere 2010 на втория ден и една мацка (не само една) ти беше благодарна (rock)
Мнението беше редактирано от Zozo на 24.03.14 22:22.
Amon Amarth и Sepultura са на различни дати и в различни зали, така че няма да ти се налага да слушаш вторите. Просто огранизаторите са едни и правят промоции разни. :D
Мнението беше редактирано от Гордан на 24.03.14 22:29.
казано от Гордан Ненковски на 24.03.14, 22:28:
Amon Amarth и Sepultura са на различни дати и в различни зали, така че няма да ти се налага да слушаш вторите. Просто огранизаторите са едни и правят промоции разни. :D
Хъ? Аз гледах ей тая “оферта”:
http://www.eventim.bg/bg/bileti/amon-amarth-sepultura-universiada-hallmixtape-5-350258/event.html
Мнението беше редактирано от Boby_ на 24.03.14 22:30.
24.03.14
22:32
Аз на амон амарт съм с брадва в погото така че му мислете ! :Д
Amon Amarth са в Универсиадa на 30 април, а Sepultura на 8 юни в Mixtape5. Просто в Eventim не са написали правилно информацията, а са имали предвид, че просто е комбиниран билет.
След Opeth (чист гений във всяко едно отношение - задължително си ги пускам, когато ми е криво) нещо останалите скандинавски банди не мога да ги оценя добре. Amon Amarth, Dimmu Borgir - много патос, много нещо! Guardians of Asgaard, дрън-дрън. Death/Black metal Manowar. Прекалено насериозно се взимат. Не че е лошо. Едно такова мелодичничко, равноделно. Още се колебая, но май ще ида все пак. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 24.03.14 22:43.
Като каза скандинавци, мен пък ме е яд, че нямаше как да ида на Аморфис. Една от любимите ми банди са, ама в средата на седмицата да се замъкна чак до Сф... сложно и не особено евтино :( Пък чух, че бил страшен концерт.
25.03.2014 г.
Тренировка 4 - Мъртва тяга (делоуд)
Загрявка:
Мъртва тяга - 8х20, 8x70, 6х120 кг.
Работни серии:
1. Мъртва тяга - 5x170, 3х200 (надхват), 1х220 (кръстосан хват с дясна ръка отгоре), 12х120 кг. (надхват)
2. Борческо обръщане - 8х60, 8х60 кг.
3. Суингове до вертикала - 10х50, 8х50 кг.
5-10 минути разтягане.
Майката си трака! 220 тежаха като 250 - едва ги преборих тия женски кила!
Но най-лошото е, че коляното не само не се оправя, а дори е по-зле. Днес се поду в горната лява част буквално пред очите ми, а отзад в сгъвката и по-долу в прасеца ме прерязва като с нож на моменти. Направо подгъвам крака. За клек или дори нещо по-леко за крака и дума не може да става. Тягата днес си беше почти римска/румънска/с прави крака (кой както предпочита).
Утре или вдругиден задължително съм на лекар - вече нямам надежди, че ще мине само за седмица-две. Трябва да знам какъв точно е проблемът. И май от другата седмица за поне месец ще съм по сплитче с гърдички, бицепсче, трицепсче и раменце в отделни дни и ще казвам, че не правя крака, щото не ми трябват - и така са ми добре.
Добавки:
1. Към 20 (план) - 10 грама рибено масло, 10 мл Flexcode.
Храна:
1. Към 12:30 - две купичи рибена чорба, порция свинска кавърма половин порция омлет асорти.
2. Към 13:30 - малко зелена салата, пилешки филенца на скара, домати с моцарела.
3. Между 19 и 21 (план) - ще хапна нещо съвсем леко. Мисля да го преглътна с бяло винце.
Както се вижда, днес фастингът мутира в двоен обяд - излизах с жена ми, защото имаше работа до офиса, а после колегите поръчали ядене и седнах и с тях да им направя компания. Както е казал народът, добрата свиня с всички яде.
Обобщение за деня:
Ден като ден - нищо особено.
Лекувай се ей момче!Не е шега работа!Гирите няма да избягат ,на преден план е здравето!Преди да опишеш следващата си тренировка ,се надявам да прочета за окуражаваща лекарска диагноза!
Стискам палци!
Бобка, щом днес се надува отново, нещата не са никак добре. Ти си знаеш де, но и аз да се изкажа - отиди да ти врътнат една снимчица, че да знаеш какво да го правиш.
Бързо оздравяване ти желая.
По отношение за концертите,след Slayer 2002г. стадион “Академик”,другите бледнеят,там който е успял да направи един метър в погото,шапка му свалям,през 2012 беше по-слабо,а в неделния беше смях направо,напълно съгласен.Извинявам се,ако съм подразнил някого с това мнение.
Записах си час при сериозен спортен лекар, но за съжаление е чак за идния вторник - докторът пътува с разни национални отбори и в момента не е в България. Има и други възможности, но все пак реших, че няма смисъл пак да ходя при лекари, които не се занимват пряко със спортни травми.
Днешната планирана тренировка с основно упражнение клек по обясними причини ще я прескоча. Още не съм решил дали да пусна един “празен” ден на нейно място или направо да почвам с лежанката - и двете са варианти, защото тренировките сега са лекички и почти не ме товарят.
казано от Гордан Ненковски на 24.03.14, 22:34:
Amon Amarth са в Универсиадa на 30 април, а Sepultura на 8 юни в Mixtape5. Просто в Eventim не са написали правилно информацията, а са имали предвид, че просто е комбиниран билет.
Гледала съм ги два пъти Амон, за шоу стават, както и за прохождащи метъли на по 15-16 години. Иначе след The Avenger и The Crusher всички останали албуми звучат като различен текст върху един и същи инструментал. Има една немска банда Varg, която гледах на Ragnaroek в Германия и ги спрягаха, че копират Амон, кво копират, те са в пъти по-добре и по-разнообразни от шведите.
Но това е нещо съвсем нормално за такъв тип банди, същото се случи и с Immortal, колкото и да ме боли да си го призная. Мен ме е яд, че Jon Nodvaedt се самоуби преди да мога да гледам наживо Dissection, както и да е, разпростях се, сори Boby.
Sepultura изобщо няма да ги коментирам - гледах ги в Чехия и ми беше достатъчно да си затвърдя мнението, че без Макс Кавалера не са и няма да бъдат никога Sepulturata, която слушахме, докато си пиехме ракията в парка...
Вижте обаче children of bodom съм ги гледала 3 пъти - Чехия, Бг и май пак Бг или Чехия не помня вече и всеки път се кефя на макс, абсолютно концертна банда, която препоръчвам.
Мнението беше редактирано от Блажка на 26.03.14 11:04.
казано от Boby_ на 25.03.14, 18:36:
...
...
Ъх! 220 женски кила?! Мноо грубо, шъ знайш... Чувствам нежната си душа наранена. Отивам да плача в тоалетната.;(
казано от Vic на 26.03.14, 11:15:
...
...Ъх! 220 женски кила?! Мноо грубо, шъ знайш... Чувствам нежната си душа наранена. Отивам да плача в тоалетната.;(
Като ще ставам плажен по принуда, трябва да съм и по-отворен. От днес нататък съм тарикат. Който вдига по-малко от мен, е слабак, а който вдига повече - назобен. Мислете му! (devil)
П. П. Това е много удобно тълкувание, между другото. :D
Мнението беше редактирано от Boby_ на 26.03.14 11:34.
казано от Boby_ на 26.03.14, 11:26:
казано от Vic на 26.03.14, 11:15:
...
...Ъх! 220 женски кила?! Мноо грубо, шъ знайш... Чувствам нежната си душа наранена. Отивам да плача в тоалетната.;(
Като ще ставам плажен по принуда, трябва да съм и по-отворен. От днес нататък съм тарикат. Който вдига по-малко от мен е слабак, а който вдига повече - назобен. Мислете му! (devil)
П. П. Това е много удобно тълкувание, между другото. :D
А който те бие на едно, но по-слаб от теб на друго е назобен слабак, нали? :P
казано от Vic на 26.03.14, 11:29:
А който те бие на едно, но по-слаб от теб на друго е назобен слабак, нали? :P
Ето, влизаш в тона. Не всичко е загубено за теб! :)
Боби,във форума на Милко има много добри отзиви за доктор Мишо Ненов от София,май е в НСА.
Успех!
0887430690
Мнението беше редактирано от metalex на 26.03.14 11:44.
26.03.14
12:11
Здравей, Боби. Аз ходя при Мишо Ненов и мога да ти кажа, че съм много доволен. Пича е истински профеионалист.:)
Благодаря и на двамата за съвета, но този път нещата са за сериозен лекар (и то спортен, а не просто ортопед). Точно при такъв съм се записал - небезизвестния д-р Ангел Лозанов.
Доколкото знам, Мишо Ненов е кинезитерапевт.
След като имам точна диагноза и разбера дали се налага някаква по-сериозна медицинска манипулация, тогава вече ще мисля какво още трябва да се прави.
26.03.14
13:20
Най-важното е в крайна сметка да се оправиш! Пожелавам Ти бързо възстановяване. :)
26.03.14
14:06
Само имай предвид, че при спортните лекари има тенденция да знаят как да те изправят бързо на крака, но не и да виждат нещата в развитие - тоест малко им пука дали ще си здрав дългосрочно, ако успеят да те закърпят за няколко години.