21.03.14
13:53
казано от Лиана на 20.03.14, 14:48:
Имаш ли причина да бързаш толкова?
Не мисля, че 4кг на месец е особено бързане :)
По принцип за никъде не бързам, просто си поставих цел тази година да направя каквото е необходимо за да вляза в релси.
Благодаря за споделения опит с млечните продукти и за куража.
Кико :) мерси за инфото за въглехидратите. Ще проверя каква е тая черна нинджа г-н Чанг :)
23.03.14
16:18
вчера - разтоварващ на вода и МСМ
днес
7:30ч ставане, лимон, МСМ, алое
8:30ч - фреш от ябълка, морков, ч. цвекло
тренировка горна част и кардио 45мин.+ сауна+витамин В3
13ч - обяд
19ч вечеря
обяд и вечеря - салата с киноа
(салата айсберг, авокадо, репички, краставици, конопено семе,
копър, зелени маслини, сварена киноа с черен пипер, зехтин, оцет, сол)
Утре е ден за претегляне.
24.03.14
07:45
Резултати за изминалата 7-ма седмица
от 106,5кг до 104,9кг
Свалени: -1,6 кг
Свалени с натрупване от началото: -9,1 кг
Оставащи килограми за сваляне: 39,9 кг
Оставащи седмици до края на годината: 40
Брой тренировки: 4 (пон-кардио, чет-долна част, пет-кардио, нед-горна част)
Брой разтоварващи дни: 2 (сряда на плодове и събота на вода)
Този разтоварващ на вода мина по-добре от предишния - без главоболие и чувство за студ. Може и да си въобразявам, но го
отдавам на MSM-a и по-честите сауни. Органичната сяра приемам всеки ден от 1/4 до 1/2 ч.л. от четвъртък насам.
От началото на дневника до сега няма и помен от неконтролирани пристъпи на глад. Сега като съм с 9кг. по-лека и в същото време в тонус се чувствам много добре. От известно време стълбите на подлезите не ми правят впечатление. Сещам се за една от крутите ми диети, когато за 1 месец само с глад свалих 12кг. Тогава не можех да си отворя очите от умора. Със сегашното ми състояние въобще няма база за сравнение.
Продължавам с хранене 5:2, като единия разтоварващ е на вода.Единствената разлика от предишната седмица е, че всички тренировки ще са сутрин. Ще гледам да ги запиша тази седмица - смятам да ги изпълнявам общо 10 седмици.
24.03.14
07:50
Настоящата 8-ма седмица се очертава така:
(всеки ден при ставане: лимон, МСМ, алое)
Понеделник
8:30ч фреш от ябълка, морков и червено цвекло
60мин кардио + сауна и витамин В3
13ч - обяд
16ч 10 лешника
18ч вечеря
обяд и вечеря - салата с киноа (същата като от вчера)
Вторник - разтоварващ на 1 ананас
Сряда
8:30ч- 1 банан
тренировка долна част+45мин кардио
13ч - обяд
16ч - 10 лешника
18ч вечеря - само салата
обяда е - салата и извара + пълнозърнесто хлебче
(салата айсберг, репички, краставици, червени чушки, сусам, копър, зехтин
изварата е пасирана с авокадо и зелени маслини)
Четвъртък
8:30ч - 1 банан
12ч - обяд салата
15ч 10 бадема
18ч вечеря салата + 2 сварени яйца
салатата я видях от предаване с Джейми Оливър
спанак, сушени домати, краставици, лимон, зехтин, оцет балсамико,
запечени кедрови ядки, сол, малко настърган пармезан, прясна мента
За последните 3 дни от седмицата остават:
Петък - бобена салата, 60мин кардио + сауна и витамин В3
Събота - на вода
Неделя-риба, тренировка горна част+45мин кардио+ сауна и витамин В3
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 24.03.14 07:51.
27.03.14
23:32
Тренировките от 6-та до 15-та седмица включително са 4 пъти седмично, както следва:
кардио 60мин
долна част
кардио 60мин
горна част
Комплекса за долната част е:
15 мин загрявка на пътечка - бързо ходене с наклон
Лег преса 2х20 + 2х15
За седалището - издърпване на долен скрипец с изправен крак назад от стоеж 3х20 с 10кг на всеки крак
Качване/слизане на високо стъпало 2х20 на всеки крак
Тяга с изпънати крака с диск 5кг 2х30
За корема повдигане на свити крака от тилен лег на пейка 2х30
Бедрено разгъване 3х15 с 15кг
Бедрено сгъване 3х15 с 15кг
За корема повдигане на свити крака от тилен лег на пейка 2х30
За краката-редуване на сгъване и разтваряне на абдуктор машина 2х25 с 20кг
За прасците - повдигане на пръсти на Смит машина от стоеж 3х25
За корем - Предна (централна) опора 3х20 секунди
Странични коремни преси 2х30
Кардио 30мин на уред по избор
Комплекса за горна част е:
15 мин загрявка на пътечка - бързо ходене с наклон
Затваряне на ръце с кабели от тилен лег 2х15 с 5кг на ръка
Избутване на дъмбели 4кг от наклонен лег 2х20
Пек-дек 2х15 с 15кг
Къси коремни преси от земя 2х25
Гребна машина 2х20 с 20кг.
Издърпване на скрипец отпред в тесен подхват от седеж 2х20 с 25кг
Къси коремни преси от земя 2х25
Спускане и вдигане до предна опора с ролер 2х15 (до където стигна)
Гръбни преси 2х20
Странични коремни преси 2х25
Раменна преса от седеж под 90-градусов наклон на пейката с малък прав лост 3х15
Скотово сгъване с малък прав лост от седеж 3х15
Трицепсово разгъване от седеж зад глава 3х15 с 1 гира от 5кг
За корем - Предна (централна) опора 3х20 секунди
За корема повдигане на свити крака от тилен лег на пейка 2х25
За талия, усуквания от кръста с малък прав лост зад глава 1 минута
Кардио 30мин на уред по избор
Бележка: използвах имената на упражненията както са описани на сайта на bb-team.
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 27.03.14 23:35.
Според мен тренировките ти трябва да са съставени от съвсем различни упражнения от скотово сгъване и аддуктор машина. ;)
Сама ли си измисляш схемите за тренировки, или някой ти помага?
Ако бях твое място, щях да вървя на пътека и да си следя пулса. Поне първите 2-3 месеца само това бих правила.
28.03.14
14:06
казано от Маргарита Манева на 28.03.14, 08:18:
Според мен тренировките ти трябва да са съставени от съвсем различни упражнения от скотово сгъване и аддуктор машина. ;)
Сама ли си измисляш схемите за тренировки, или някой ти помага?
Програмите ми ги пише инструктор. Аз само му казах, че мога да идвам 4 пъти седмично.
Когато я съставя правиме заедно 1-2 тренировки за да види на какво ниво съм. Като ми омръзне програмата или стане прекалено лесно му казвам, че искам нова. Обикновено ме наглежда и ако не правя нещо правилно ме поправя.
28.03.14
14:11
казано от Наталья Заболотная на 28.03.14, 09:54:
Ако бях твое място, щях да вървя на пътека и да си следя пулса. Поне първите 2-3 месеца само това бих правила.
........е много скучно, де :)
Вярно, че пътеките са готини, имат кабелна телевизия, обаче пак омръзва. Иначе в дните с кардио и сега следя пулса.
казано от Теди Илиева на 28.03.14, 14:06:
казано от Маргарита Манева на 28.03.14, 08:18:
Сама ли си измисляш схемите за тренировки, или някой ти помага?Програмите ми ги пише инструктор. Аз само му казах, че мога да идвам 4 пъти седмично.
Когато я съставя правиме заедно 1-2 тренировки за да види на какво ниво съм. Като ми омръзне програмата или стане прекалено лесно му казвам, че искам нова. Обикновено ме наглежда и ако не правя нещо правилно ме поправя.
Смени си инструктора. Програма не се сменя въз основа на това че е скучна или лесна. И това, което правиш не е програма за твоите нужди.
28.03.14
19:11
казано от Маргарита Манева на 28.03.14, 16:41:
Смени си инструктора. Програма не се сменя въз основа на това че е скучна или лесна. И това, което правиш не е програма за твоите нужди.
Нямам сили да го направя. Има хубави сини очи :)
Майтапа на страна. Разгледах примерни програми за отслабване за начинаещи до средно напреднали от Владо Недков тук в сайта. Много приличат на това, което в момента правя. Нямам мускулна треска, следя си пулса. Не се претоварвам и ми е интересно. Това, че ми е интересно е много важно за мен, защото бързо губя интерес. Когато нещо спре да ме влече е осъдено на провал.
Може да се каже, че не съм и пълен новак. Опитвала съм йога, каланетика и пилатес. Като студентка тренирах известно време във фитнеса на Боевски с треньор, а още по-назад като ученичка съм тренирала 4 години карате.
Ако ти се занимава pro bono сподели какво точно не ти харесва от написаното.
Това, което съм пропуснала да напиша, е че почивките между упражненията са много кратки - до 1 минута или направо без почивка и някои от тях са комбинирани в кръгови серии т.е. правя по една серия от едно упражнение, после второ, трето и после започвам втора серия с първото упражнение, второто и така...
Между другото, въпроса е към всички, които са подкрепили с палец :) мнението на Марги.
казано от Теди Илиева на 28.03.14, 19:11:
Разгледах примерни програми за отслабване за начинаещи до средно напреднали от Владо Недков тук в сайта. Много приличат на това, което в момента правя.
Неееее...това в сайта НЕ са тренировки за хора с 30+ наднормено тегло. Колкото и да звучи като дискриминация, тренировките при обикновени (да кажем просто отпуснати) хора и такива с повече от 15-20 кила за сваляне са коренно различни. Организмите на хората с и без наднормено тегло функционират различно, следователно трябва да се третират различно.
казано от Теди Илиева на 28.03.14, 19:11:
Ако ти се занимава pro bono сподели какво точно не ти харесва от написаното.
Това, което съм пропуснала да напиша, е че почивките между упражненията са много кратки - до 1 минута или направо без почивка и някои от тях са комбинирани в кръгови серии т.е. правя по една серия от едно упражнение, после второ, трето и после започвам втора серия с първото упражнение, второто и така...
Между другото, въпроса е към всички, които са подкрепили с палец :) мнението на Марги.
Абе, не ми се занимава, ама ще ти кажа накратко. ;)
Изключително неподходящо е за теб да правиш тренировки с изолиращи упражнения, били те в суперсерии, кръгове, ако щеш и суперкръгове без почивка - нямаш полза от сгъване за бицепс, нито от френско разгъване. Нямаш нужда от разделяне на мускулните групи в дни - имаш нужда от общи тренировки, с упражнения, които предполагат голям енергоразход, в протокол, който ще ти подсигури afterburn.
Мнението беше редактирано от Margi на 28.03.14 20:14.
28.03.14
20:01
Благодаря Марги! Ще се поинтересувам допълнително.
Така се надявах да не задълбавам и бях спокойна, че друг има грижата за тренировките. Явно и тук ще се чете.
28.03.14
21:43
............
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 29.03.14 10:58.
Да, Марги е напълно права. Трябват ти комплексни упражнения, които да стимулират метаболизма да работи и след края на тренировката. В същото време трябва да избягваш голямото претоварване на сърдечно-съдовата система, особено в началото, което изключва интензивното кардио.
Според мен тренировка за човек с твоята начална позиция трябва да е силова, тежка тренировка (тежка като за теб, разбира се) със сравнително ниска интензивност и постепенно увеличаване на интензивността при промяната на теглото. Трябва да наблягаш на базови упражнения като клек и тяга, като ги комбинираш с по-леки, но пак за предпочитане многоставни.
От друга страна винаги е по-добре да се тренира погрешно, отколкото изобщо да не се тренира, така че времето, което си прекарала в залата, в никакъв случай не е изгубено. :)
Това са моите “пет стотинки” по темата.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 29.03.14 17:52.
31.03.14
06:19
След критиките на новия ми тренировъчен режим от 2 дена насам ми се вие свят. Ще поговоря с инструктора ми. Ако е клиентски ориентиран и готов да се усъвършенства в това, което работи поне ще ме изслуша.
Искам да видя какво ще каже за:
.....постигането на afterburn effect
.....за силова тренировка с ниска интензивност и постепенно увеличаване на интензивността при промяната на теглото
.....за премахване на изолиращите за сметка на базови упражнения като клек и тяга в комбинация с по-леки многоставни
Паралелно аз чета за метода “Табата”, за afterburn ефекта и за това какви упражнения се водят базови. За сега всичко ми звучи доста объркано и пълно с противоречия.
Вероятно настоящия ми тренировъчен режим ще претърпи корекция, но до тогава няма да спирам да го изпълнявам. Щом казвате, че не е идеален за мен, вярвам ви, но поне е нещо.
Качвам една снимка от вчера за да видите как ми седят 105кг.
31.03.14
06:24
Резултати за изминалата 8-ма седмица
Свалени: 0 кг
Свалени с натрупване от началото: -9,1 кг
Оставащи килограми за сваляне: 39,9 кг
Оставащи седмици до края на годината: 39
Брой тренировки: 4 (пон и ср - кардио, пет и съб- силовите)
Брой разтоварващи дни: 2 (вторник на ананас и петък на вода)
Задържането е резултат от ядене на сладко + ПМС. Заради силни болки не можах да тренирам по план и се наложи да размествам дните. В опит да наваксам като запазя броя от 4 тренировки седмично, направих глупост - тренировка в разтоварващ ден. Повече няма да правя такова нещо. Прекалено е. По-добре да пропусна, отколкото да се пресилвам. От опит знам, че с увеличаване на силата и издръжливостта във времето, този период ще става все по-леко поносим.
В схемата ми на хранене 5:2, трайно се намества практиката за 1 разтоварващ ден на вода седмично до постигане на целевото тегло. При задръжка на килограми (под 1 кг свален седмично) ще добавям и 3-ти разтоварващ ден в седмицата. Точно това ще се случи през новата 9-та седмица.
31.03.14
06:28
Новата 9-та седмица се очертава така:
Тренировките се падат следобед.
Понеделник
Храна - постни сарми с лапад, ориз и гъби + копривена каша с яйца и сирене
Тренировка - кардио 60мин + сауна
Вторник
Разтоварващ с прием на пресни плодове/зеленчуци до 500 kcаl, без тренировка
Сряда
Храна - като понеделник
Тренировка - долна част
Четвъртък
Разтоварващ с прием на пресни плодове/зеленчуци до 500 kcаl, без тренировка
Петък
Храна - бобови (вероятно леща) + салата
Тренировка - кардио 60мин + сауна
Събота
Разтоварващ на вода, без тренировка
Неделя
Храна - риба + салата
Тренировка - горна част + сауна
Подробностите надолу съм ги писала и други пъти но разхвърляно. Пиша ги накуп за да си подредя мислите. Може да ги пропуснете.
Закуските са плодове/фрешове/сурови ядки. До сега не съм била гладна сутрин за да ям овесена каша.
Едното от двете основни хранения за деня е по-леко като количество.
Добавките сутрин са сока на 1-2 лимона, MSM, сок от алое. Преди сауна приемам витамин В3.
Водата е 1,5 до 2 литра на ден.
Ежедневната грижа против отпускане на кожата е ексфолиации с луфа, контрастни душове, масаж с кокосово масло, по-рядко с помощтта на вендузи и разнообразяване с крем с арганово масло.
31.03.14
13:09
Аз ти се извинявам Теди, че ще внеса още противоречия, но пък не мога да си мълча. Страшно много глад има в твоя режим, разбирам, че форумните капацитети, (не ги омаловажавам) ти казват да гладуваш, да се пречистваш, но световните, които аз чета, казват точно обратното...
Явно обичаш театъра, може и мен да си гледала едно време, докато все още бях действаща актриса точно в тази сграда ;)
Мнението беше редактирано от Блажка на 31.03.14 13:25.
31.03.14
13:24
казано от Joyplovdiv на 31.03.14, 13:09:
Аз ти се извинявам Теди, че ще внеса още противоречия, но пък не мога да си мълча. Страшно много глад има в твоя режим, разбирам, че форумните капацитети, (не ги омаловажавам) ти казват да гладуваш, да се пречистваш, но световните, които аз чета, казват точно обратното...
Здравей, наистина на хартия менюто ми изглежда доста постно , обаче като седна на маса, чинията ми е пълна и никак не е малка. Поне половината е салата и доста засища. Зеленчуците не са ми само домати, краставици и марула, но и доста от грудковите и кореноплодни - моркови, ряпа, червено цвекло, а те засищат. Често си правя и кълнове.
Тази седмица е малко по-крута с трите разтоварващи, но иначе въобще не гладувам, споко :)
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 31.03.14 14:49.
Пропуснах да спомена, че ниацина е важно да е с flush effect, иначе няма смисъл от него в сауната. Продават и ниацин без този ефект, заради дискомфорта, който предизвиква за около 30-40 минути, но именно той е търсеният в твоя случай.
Клека и тягата съвсем не са това, което имах предвид да включиш в тренировките си.
Храната ти наистина има нужда от корекции, но предполагам различни от това, което ти хрумва. ;)
Мнението беше редактирано от Margi на 31.03.14 13:36.
31.03.14
13:25
казано от Кико Сан на 31.03.14, 09:01:
Много си хубава, Теди! и това на 105 кила, уау, респект!
Мерси, Кико :)
Сподели, моля те.
казано от slavko на 31.03.14, 13:31:
Сподели, моля те.
(coffee)
Между другото Теди щом си от Казанлък, сподели в коя зала ходиш, винаги мога да те насоча към кадърен човек в този град, който да ти помогне с всичко и да погледне сериозно на твоето желание.
Мнението беше редактирано от Блажка на 31.03.14 13:33.
казано от Теди Илиева на 28.03.14, 20:01:
Явно и тук ще се чете.
и не само...
31.03.14
13:41
казано от Наталья Заболотная на 31.03.14, 13:22:
Явно обичаш театъра, може и мен да си гледала едно време, докато все още бях действаща актриса точно в тази сграда ;)
Наистина ли? Не знаех :)
От София съм. Тренирам в Атлетик на Янко Сакъзов.
В Казанлък вчера ходих за първи път организирано на екскурзия. По-точно ходих до тракийските гробници- Голямата косматка и Казанлъшката гробница. Пълно е с могили! Страхотна работа! И града е много приятен.
До колкото разбрах утре приключват “Чудомировите празници”.
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 31.03.14 13:43.
казано от Теди Илиева на 31.03.14, 13:41:
казано от Наталья Заболотная на 31.03.14, 13:22:
Наистина ли? Не знаех :)
От София съм. Тренирам в Атлетик на Янко Сакъзов.
В Казанлък вчера ходих за първи път организирано на екскурзия. По-точно ходих до тракийските гробници- Голямата косматка и Казанлъшката гробница. Пълно е с могили! Страхотна работа! И града е много приятен.
До колкото разбрах утре приключват “Чудомировите празници”.
Около фитнеса ли някъде живееш, може би сме съседки :D
31.03.14
15:43
казано от slavko на 31.03.14, 13:33:
казано от Теди Илиева на 28.03.14, 20:01:
Явно и тук ще се чете.
и не само...
......е разбира се, не само ще се чете а направо пот ще се лее и ще ми пукат ушите :)
31.03.14
19:40
Славко здравей,
можеш да започнеш четенето с Др Крузе! :)
казано от Joyplovdiv на 31.03.14, 19:40:
Славко здравей,
можеш да започнеш четенето с Др Крузе! :)
Интересно как всички четат и препоръчват Др. Круз (без “е”), а досега не съм срещнала никой, койto да прилага протоколите му as Rx’d. ;)
Мнението беше редактирано от Margi на 31.03.14 20:24.
31.03.14
21:14
Аха, намерих го - Jorge Cruise. Човека експлоатира истината, че консумирането на захар води до натрупване на мастна тъкан.
На тази база строи въздушни кули, които да продава на американския пазар. Понеже в пържените картофи нямало захар, можело да се ядат без проблем. В САЩ отдавна чакат такава диета :)
Нищо чудно, че е нашумял. Супер несериозно е!
За мен истината е в правенето на по-здравословни избори, даване на предимство на храната с растителен произход и движението.
31.03.14
21:42
Аха, този Jack Kruse. Палео диетата - месце на воля, миди и омеги. Елиминиране на зърнените храни, домати, ягоди, боровинки.......... Е хубава работа :)
казано от Теди Илиева на 31.03.14, 21:42:
Аха, този Jack Kruse. Палео диетата - месце на воля, миди и омеги. Елиминиране на зърнените храни, домати, ягоди, боровинки.......... Е хубава работа :)
Ами, точно за това говоря - явно всеки разбира нещо различно от написаното от него. Според мен протоколите му са точни и ясни, обаче не са удобни за спазване. ;)
05.04.14
10:16
Към колекцията ми от източници на полезна информация за здравословно сваляне на килограми добавям и тези:
http://www.nsca.com/Videos/Conference_Lectures/Intermittent_Fasting__Science_or_Fiction/
http://itsthewooo.blogspot.nl/2014/02/not-all-nervous-systems-are-created.html
Мернах ги в един мъжки дневник.
Нямах представа, че постенето на вода може да има отрицателни ефекти върху физиологията на някои жени - по-ранно влизане в менопауза. Това за пореден път затвърждава мнението ми, че всичко трябва да се прави умерено и в разумни граници. Имах някакви идеи и втория ми разтоварващ ден седмично да го направя на вода, но това ми наля малко здрав разум в главата.
Настоящата ми схема на разтоварване от 1 ден на вода + 1 ден на плодове/зеленчуци е по-приемлива за мен и си остава. Допускам трети “коригиращ” разтоварващ седмично, но отново в олекотен вариант на плодове/зеленчуци.
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 05.04.14 16:43.
05.04.14
10:18
Днес - събота
Разтоварващ на вода, без тренировка.
През деня имам доста домашна работа - само купчината с дрехи за гладене е с колосални размери.
Сутринта кантара показа точно 104кг. Това означава 10кг свалени от 01.02.
Най-приятното сваляне на килограми до сега от всичко, което съм правила.
Утре - неделя
По план имам риба+салата, но рибата няма да я бъде, защото има готвена храна за дояждане - копривена каша, сърми с лапад, сварен амарант. Ще направя сутрешна “силова” тренировка във фитнеса за горна част+сауна.
Понеделник 07.04 е ден за претегляне.
Канена съм на рожден ден вечерта. Ще се получи нещо като “мръсен ден”.
05.04.14
11:00
Вчера във фитнеса ми се стори, че ме нарекоха кюфте. Не ми се слизаше от тренажора за да обясня, че предпочитам обръщението “пълнена чушка”. Подобни хора не са ми мотиватори, нито демотиватори, а са просто невъзпитани.... но това е друга тема.
Приятен уикенд на всички!
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 05.04.14 11:01.