Body & mind log: living in a magical reality

Прескочи до:

23.03.14
09:25

Ей, касапин... навсекЪде мръвка вижда... Черен ориз е :D

23.03.14
09:32

казано от cocobutt на 23.03.14, 09:25:

... Черен ориз е :D

Никога не е късно да стане черен ориз с червейчета ! (wasntme) :D

23.03.14
09:35

Марджи, кажи какво са нещата от снимките. Второто е ясно, ама какво има в салатата, освен черита ииии каквооо е това ужасно апетитно нещо на третата снимка??

23.03.14
17:50

Да, всъщност кафявия ориз беше подготвен за готвене, но след като го напълних с вода се оказа че той е завъдил някаква фауна, не точно червейчета, но нещо също толкова неядливо според моите представи.
Ориза е черен, с къри.
В салатата има САЛАТА ;), тиквичка, краставица, рукола, кокосов сос.
Сладките са от кокосов крем, кувертюра, мед и бадеми.

23.03.14
18:49

Неделя, 23.03
Движение:
седми, почивен ден :)
плаж (sun), малко къпане в студената река
поздрави А х 5
поздрави Б х 3
стойки на ръце малко
пранаяма, по време на която установих че безболезнено мога да прекарам в лотос около 15-тина минути, после започват да ми дърпат коленете и да ми изтръпват пръстите на краката... :D ...ще мине още време докато започна с медитациите ;)

Добавки:
метил Б9, комплекс витамини, минерали и АК
крилово масло, ензими
магнезий, МСМ, ГАБА

Храна:
08.30 - сок то ябълка* с лимон и хлорела*
09.00 - една от кокосово-шоколадовите сладки* от снимките горе
14.30 - салата* - почти като вчерашната; около 5 ръжени сухара с гуакамоле* с мнооого лимонова трева; чаша вино; малко парче бишкотен сладкиш
17.00 - още 1 от същите сладки*

Малко патици, радващи се на хубавото време днес:

23.03.14
18:55

Защо не медитираш на този етап?

23.03.14
19:02

Защото не мога да стоя в лотос (медитативната поза) повече от 15 минути без да се движа и без да се схвана. И защото не мога да овладея съзнанието, без да владея напълно тялото.
На този етап извършвам осъзната физическа практика, един вид - медитация в движение, комбинирана с пранаяма в движение, а.к.а. Ащанга Виняса. ;)

24.03.14
18:49

Понеделник, 24.03
Движение:
мачкане на ролера и топчето
тренировка в залата по акробатика - час и половина
Ащанга 2 - около час, до Пинча Маюрасана + недъгав опит за Карна Давасана + финални пози + 5 минути Пранаяма

Добавки:
метил Б12 и Б9
комплекс витамини, минерали и АК
крилово масло
магнезий, МСМ, ГАБА

Храна:
08.00 - таханово бъркало* с пчелен прашец*
13.30 - сок* от ябълка с бъз* и джинджифил
15.30 - сок* от ябълка с лимон и хлорела*
18.30 - зелена салата с краставици, тиквички, сос; 3 препечени фпх с гуакамоле*; 4 малки канелени бисквитки с домашно сладко от диви ягоди*; половин шоколад
20.30 - сок* от ябълки и морски зърнастец*

Мнението беше редактирано от Margi на 24.03.14 20:32.

25.03.14
19:52

Вторник, 25.03
Движение:
Ащанга 2 - 70 минути, каквото мога + малко Пранаяма

Добавки:
крилово масло
МСМ, магнезий, ГАБА

Храна:
08.00 - топло кокосово мляко с какаови зърна*, чага*, рейши*, кокосова захар*, мака*
12.30 - таханово бъркало* с годжи бери* и пчелен прашец*
14.30 - 1 от кокосово-шоколадовите бонбони*
16.00 - сок* от ябълки и джинджифил
19.15 - салата от сл. кълнове*, краставица, тиквички, репички, з.лук, копър, зехтин*; червена леща* с джинджифил, лимонова трева и др.; домашна грис халва*; няколко маслини; малко горчица*; 2 редчета шоколад

Мнението беше редактирано от Margi на 25.03.14 20:15.

26.03.14
18:57

Сряда, 26.03
Движение:
загрявка, мачкане
Ащанга 2 - до Бакасана Б (вкл. - трябваха ми два опита и едно падане докато се получи добро приземяване), нямах сили за повече + финални пози + малко Пранаяма - общо към час
цял ден бях на крак и към следобеда съвсем се бях схванала, та направих повечето от нещата от Винясата, която водих и броя и нея за активност

Добавки:
крилово масло
аспирин
магнезий, ГАБА, МСМ

Храна:
08.30 - чай от жълт кантарион* с мака*, чага*, мед*, пчелен прашец*
11.00 - сок* от ябълка с джинджифил
11.30 - таханово бъркало* с пчелен прашец*
15.00 - сок* от ябълка с джинджифил
18.15 - салата от краставица, тиквичка, копър, оцет и зехтин*; червена леща* с къри; дом. грис халва*; 5 бисквити РК с дом. сладко от горски ягоди*; половин чаша вино
малко по-късно - две редчета бял шоколад

Мнението беше редактирано от Margi на 26.03.14 19:37.

26.03.14
19:31

казано от Маргарита Манева на 23.03.14, 19:02:

Защото не мога да стоя в лотос (медитативната поза) повече от 15 минути без да се движа и без да се схвана.

А в шавасана, можеш ли?

И защото не мога да овладея съзнанието, без да владея напълно тялото.

Защото финото, следва грубото...

26.03.14
19:41

казано от Lasim Zeb на 26.03.14, 19:31:

Защото не мога да стоя в лотос (медитативната поза) повече от 15 минути без да се движа и без да се схвана.

А в шавасана, можеш ли?

Шавасана е поза за релаксация, не за медитация.

26.03.14
19:51

Във всички пози умът, не бива да бъде оставян да се лута, а трябва да е концентриран за да се извлече максимален ефект от позата. Когато позата предизвиква дискомфорт/непреодолимо желание да помръднеш или болка/, още е рано да се “укротява” ума, когато позата стане комфортна, нещата се случват от само себе си... :)

Мнението беше редактирано от Lasim Zeb на 26.03.14 19:56.

26.03.14
20:01

казано от Lasim Zeb на 26.03.14, 19:51:

Във всички пози умът, не бива да бъде оставян да се лута, а трябва да е концентриран за да се извлече максимален ефект от позата. Когато позата предизвиква дискомфорт/непреодолимо желание да помръднеш или болка/, още е рано да се “укротява” ума, когато позата стане комфортна, нещата се случват от само себе си... :)

Именно - за да стане Падмасана удобна за дълго време, тялото трябва да се култивира по специфичен начин и да премине през доста физическа практика. Обикновено това отнема години.
Шавасана е поза изключително и само за релаксация - тя предразполага към пълно отпускане.

26.03.14
20:22

Да, Падмаасана и Сидхасана, са позите най-подходящи за медитативни практики... Шавасана въпреки, че е релаксираща и всеки може да е заеме, е много трудна за задържане. И въпреки, че ефекта и е релаксация, Шулц синтезирайки йогисткия опит е ползва в Автогения тренинг, и за по-нетърпеливите/като мен :)/ “върши” работа...

27.03.14
16:17

Четвъртък, 27.03
Движение:
тренировка в залата по каробатика - загрявка, шпагати, обръщане на рамене, доста висене по халки (халките там са разположени доста удобно, така че се получиха доста приятни пасивни огъвания на гърба), силови стойки на ръце с опити за наместване на главата и таза (обикновено като коригирам едното, другото се мести и падам); няколко серийки по 3-4 изпрзвяния от стойка на глава на ръце (на стената)
Ащанга 2 - час, нямах намерение да правя пълната серия, но в един момент усетих че кръста ми е доста омекнал и си довърших всичко, изправянията от мост станаха доста добре (все още с не особено правилна техника, но без болки и драми)

Добавки:
метил Б9 и Б12
серапептаза
аминокиселини
крилово масло
магнезий, МСМ, 5НТР

27.03.14
19:54

Храна:
08.00 - таханово бъркало* с пчелен прашец*
13.30 - топло какао с кокосово масло*, кокосово мляко, чага*, рейши*, кокосова захар*
15.30 - сок* от ябълки
16.00 - половин от кокосово-шоколадовите бонбони*
19.30 - половин чаша вино; салата* като вчерашната; 3 бъркани яйца* с масло* и лимонова трева; 2-3 хапки грис халва*; половин бял шоколад

28.03.14
16:51

Петък, 28.03
Движение:
Ащанга 2 - около час, до Йога Нидрасана (вкл.); пак с мускулна треска на гърба, този път е по долната част на трапеца - като изключим това - горе-долу добре мина...като за пети ден подред Втора серия + другите две тренировки. Утре - шестия ден си е за Първа серия. :)

Добавки:
серапептаза
АК, вит. А
крилово масло
магнезий, ГАБА

28.03.14
20:28

Храна:
08.00 - кокосово лате*
14.00 - сок* от ябълки с алое* и бъз*, две половинки от бисквитки* от Хумус Хаус
19.30 - салата* (като вчерашната); омлет от 3 яйца* с масло* и лимонова трева; почти половин халва Катеричка...дано с това да се размина това ПМС + 3 хапки пълнозърнест хляб* за дегустация

29.03.14
10:13

След малко градинарстване сутринта, стана време за:

29.03.14
12:54

Но предполагам,че то по-любимото ти време е: :)

29.03.14
12:58

казано от Елизабет на 29.03.14, 12:54:

Aам, то не е ли едно и също? В смисъл, че първото е част от второто, защото с първото започва второто :D

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 29.03.14 12:59.

29.03.14
13:28

казано от karfi4ka на 29.03.14, 12:58:

казано от Елизабет на 29.03.14, 12:54:

Aам, то не е ли едно и също? В смисъл, че първото е част от второто, защото с първото започва второто :D

Карфичке, аз го разбрах по друг начин, но и твоето тълкувание ми харесва...изводът е:

29.03.14
14:03

Да, няма два начина да се разбере: всяка Ащанга практика, всяка серия започва с екам - вдишай.
Идеята ми беше, че започвам водената Първа серия, и след като чуя “ekam - inhale”, всичко от външния свят приключва за следващите 75 минути, докато не чуя: “jump through one last time and lie down”. :)

Мнението беше редактирано от Margi на 29.03.14 14:14.

29.03.14
18:18

Събота, 29.03
Движение:
Ащанга 1 - 70 мин, много леко и събрано мина практиката, имах нужда от малко наместване на Супта Курмасана (както се вижда от снимката), обаче никой не се отзова... :D
Почивният йога ден утре съвпада с новолуние - голям късмет. ;)

Добавки:
серапептаза
вит. А
крилово масло
МСМ, магнезий, ГАБА

Храна:
09.00 - кокосов горещ шоколад* с гуарана*
12.30 - 2 с.л. (непреливащи) тахан*с малко мед* и 5-6 какаови зърна*
17.00 - салата* (стандартната); кус кус с масло* и подправки - около 60 гр (сух); 100-тина гр кокосово-шоколадов бонбон*
18.00 - 2 хапки домашна баница* за дегустация
20.00 - още две хапки от кокосово-шоколадовите бонбони*

Мнението беше редактирано от Margi на 29.03.14 19:48.

29.03.14
21:15

Не се отзова, защото чисти тавана...всеки със задачките си:)

30.03.14
17:05

Неделя, 30.03
Движение:
Седми ден, новолуние, първи ден цикъл...с други думи - без практика, но не без движение. ;)
Поздрави А х 5
Поздрави Б х 3
и след това - нещата от снимките + още други, подготвителни...друго си е човек като си има йога-спотър
ПП: От две-три седмици почти постоянно сънувам че правя позата от последната снимка, само че с двата крака едновременно...на сън ми се получаваше доста по-лесно. ;)

Мнението беше редактирано от Margi на 30.03.14 17:14.

30.03.14
17:07

...и нещо, което ми се получи неочаквано лесно...само баланса си да можех да задържа...

30.03.14
19:37

Добавки:
серапептаза
матил Б9, комплекс витамини, минерали и АК
АК
крилово масло, ензими
МСМ, ГАБА, магнезий

Храна:
09.00 - таханово бъркало* с пчелен прашец*
15.00 - сок* от ябълки и джинджифил
18.00 - чаша вино*; салата с краставици, репички, кълнове*, зехтин*, з.лук; 4 и половина домашни чапатита* със домашен сос песто*; 1 кокосово-шоколадов бонбон*; халва Катеричка

31.03.14
13:34

Понеделник, 31.03
Движение:
Ащанга 2 - около 60 минути, седемте стойки на глава ги направих със съвсем кратко задържане, а от финалните направих само тези от лотус...заради цикъла
после на стадиона с тежести на дават крака по 2 кг направих около десетина опита за силово изправяне на ръце, имаше и един успешен; малко задържане в стойка на ръце (защото в тревата ми е много по-лесно, отколкото на пода вкъщи); малко шпагати + едно изправяне с крак зад главата

Това смятам да са за днес активностите. :)

31.03.14
13:37

Марги, като КООООТКА СИ ! :)

31.03.14
18:56

казано от Наталья Заболотная на 31.03.14, 13:37:

Марги, като КООООТКА СИ ! :)

Да, жалко само че понякога не се приземявам на краката си. ;)

Храна:
08.30 - кокосово лате* с гуарана*
13.30 - сок* от ябълки
16.30 - сок* от ябълки с морски зърнастец* и бъз*
18.30 - половин чаша вино*; салата с репички, з.лук, сл.кълнове*, зехтин*, я.оцет; омлет от 3 яйца* с масло*, куркума и лимонова трева + малко домашно песто*; 3 хапки чапати* от вчерашните; домашен кокосово-шоколадов бонбон*; 3 бисквити РК с дом. сладко от диви ягоди*

Добавки:
серапептаза
АК
крилово масло
МСМ, магнезий, ГАБА

01.04.14
16:04

Вторник, 01.04
Движение:
тренировка в залата по акробатика - много тегаво мина, силите ми дойдоха чак когато трябваше да си ходя; направих 3-4 читави и стабилни изправяния, другото беше кривене и клатене...
следобед - Ащанга 2, до Пинча Маюрасана + някакви жалки опити за Карна Давасана - около час

Имам мускулна треска на кръста, задника и раменете от вчерашните изправяния с тежести. (tmi)

Откакто се смени времето се чувствам като парцал и това се отразява в практиките и тренировките ми. :(

Добавки:
метил Б12 и Б9
АК х 2 (в различно време на деня)
крилово масло
МСМ, магнезий, ГАБА

Мнението беше редактирано от Margi на 01.04.14 16:15.

01.04.14
20:16

Храна:
08.00 - таханово бъркало* с пчелен прашец* (в малко по-малко количество от обичайното)
13.30 - шейк с чага*, рейши*, мака*, какаови зърна*, кокосово мляко, кокосово масло* и кокосова захар*
15.30 - сок* от ябълки, джинджифил и кокосова вода*
16.30 - 2 непълни с.л. фъстъчено масло с малко мед* и какаови зърна*
20.00 - няколко листа зелена салата, 1/3 крастаица; омлет от 2 яйца* с масло* и подправки; 1 кокосово-шоколадов бонбон*
21.00 - фреш* от ябълка и киви

Мнението беше редактирано от Margi на 01.04.14 21:09.

02.04.14
12:13

Сряда, 02.04
Движение:
Ащанга 2 - до Пинча Маюрасана - около час
Имах намерение за цялата серия, но денят започна изключително изнервящо, и продължи така по време на практиката. Прекъснаха ме 2 пъти със звънене на пожар по телефона и на вратата...не знам защо някои хора не могат просто да натиснат звънеца веднъж, а е необходимо да създават паника. След това просто не потръгна, умът ми изобщо не беше спокоен и се отказах...
Направих опит за Йога Нидра - пълен провал.
След малко отивам на юмейхотерапия, надявам се поне там да няма стрес и напрежение.

Добавки:
серапептаза
метил Б9, АК
вит. Е, Д3
крилово масло
МСМ, магнезий, ГАБА

Мнението беше редактирано от Margi на 02.04.14 22:48.

02.04.14
19:30

След фиаското на практиката ми днес, целият ден продължи в препирни и бързане, в крайна сметка водих една голяма част от Винясата, така че я броя и нея за активност. Освен това, постоях малко на ръце - два опита за по около 7-8 нормални вдишвания и издишвания, днес баланса ми беше доста добър - жалко, че не можах да се възползвам колкото ми се искаше. (dull)
Поизпукаха ме иначе на доста места.

Храна:
08.30 - кокосово лате*
12.00 - таханово бъркало* с пчелен прашец*
14.00 - сок* от ябълки, вода от зелен кокос* и джинджифил
16.00 - втората половина от същия сок
18.30 - връзка магданоз; салата с краставици, з.лук, репички, зехтин, оцет, сл.кълнове*; коприва* с кафяв ориз*; 2 бисквити РК с дом. сладко то диви ягоди*; 4 редчета бял шоколад

Мнението беше редактирано от Margi на 02.04.14 19:51.

03.04.14
15:45

Четвъртък, 03.04
Движение:
тренировка в залата по акробатика - половинчасова загрявка + стандартното
после - Ащанга 2 - около час, до Паригасана (вкл.) + финалните пози
Много мъдро от моя страна да си изключа звука на телефона по време на практиката, защото като приключих имаше няколко пропуснати повиквания, които биха ми провалили концентрацията. Много приятна практика се получи, макар да нямах особено много останали сили.

Добавки:
серапептаза
метил Б9, Д3, А, Е
АК
крилово масло
магнезий, МСМ, ГАБА, и ако не забравя - аспирин

03.04.14
20:29

Храна:
08.00 - 3 с.л. фъстъчено масло с мед* и какаови зърна*
12.00 - сок* от ябълки с хлорела* и лимон
15.30 - купичка коприва с кафяв ориз*; 2 ръжени сухара с дом. сладко от вишни*; половин бял шоколад
20.00 - 3 варени яйца* с малко масло* и лимонова трева; редче бял шоколад; хапка кокосово-шоколадов бонбон*

Чувствам се още гладна, и скапана, от утре обаче, излизаме във ваканция...чак до Великден. :)

04.04.14
11:32

Петък, 04.04
Движение:
Ащанга 2 - около час
Много разконцентрирано, мислех за хиляди неща, дори не знам как стигнах до Пинча Маюрасана, и след това реших че съвсем не ми достига концентрация, и - дотам. Направих и 2-3 изправяния от мост. Едното през стойка на ръце, учудващо стабилна. Довърших с финалните пози.

Добавки:
серапептаза
АК
метил Б9, Д3, А, Е
крилово масло, аспирин

Храната ще я пиша довечера, от Варна. :)

04.04.14
11:38

казано от Маргарита Манева на 04.04.14, 11:32:

Храната ще я пиша довечера, от Варна. :)

Аааааааааа, а това означава ли, че ще се видим в неделя (sun)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1