28.03.14
15:18
казано от Ivan Dimitrov на 28.03.14, 15:04:
Лебеда не е стъпвал във фитнес зала ти за съвети го молиш :Д
Не ме е молил и няма ограничения за броя на съветващите. Можеш да му дадеш съвет от позицията на стъпвал в зала. :)
28.03.14
16:12
казано от Ivan Dimitrov на 28.03.14, 15:04:
казано от Георги Йотов на 28.03.14, 13:24:
казано от Debel Lebed на 28.03.14, 12:07:
казано от Георги Йотов на 28.03.14, 08:36:
Някой може ли да даде мнение, тия ръце просто не искат да растат.
Моето профанско мнение е, че щом краката и задника ти харесват вече, само ги поддържай, не ги напъвай, а насочи усилията в ръцете и друго, което искаш да развиеш.
Да де, т’ва беше първото, което направих като видях, че са в застой, ама нещо се получи обратния ефект. Къде бъркам?
Щом другите мускулни групи се развиват, макар и бавно, щом и килата вдигам по малко, значи не е от храненето?Лебеда не е стъпвал във фитнес зала ти за съвети го молиш :Д
Аз не моля никой за мнение. :D Просто ми е интересно защо така се получава. Може просто така да ми се струва, не ми е за първи път. :D
29.03.14
09:27
казано от Георги Йотов на 28.03.14, 16:12:
Аз не моля никой за мнение. :D
С това си намали още повече шанса някой да ти отговори. Малцина едвам коментират и с молба и предварителна благодарност, камо ли пък без тях. :D Сега ще трябва да провокираш интерес по някакъв начин.
29.03.14
13:42
казано от Debel Lebed на 29.03.14, 09:27:
казано от Георги Йотов на 28.03.14, 16:12:
Аз не моля никой за мнение. :D
С това си намали още повече шанса някой да ти отговори. Малцина едвам коментират и с молба и предварителна благодарност, камо ли пък без тях. :D Сега ще трябва да провокираш интерес по някакъв начин.
Като се замисля, не е толкова страшно. И без т’ва никой не го чете. :D
Току виж станал като дневника на Ронката. :D
29.03.14
17:46
1. Тяга - 2х5@90кг 3х5@95кг (един ми вика “много кила бе момче, ше се изсипеш”, а аз го погледнах лошо, щото ми беше тежко разбираш ли. :D )
2. Военна преса - 5х5@40кг
3. Набирания тесен хват - 5х5
Това мисля да е последния ден от 5х5.
От другата седмица мисля, да я карам така:
1ден - Гръб, Бицепс
2ден - Гръди, Трицепс
3ден - Крака, Рамо, Корем
Като краката ще са в по лека форма, щото нещо съм се улял в крака и задник и ми се струва, че съм не симетричен спрямо горната част.
Някакви съвети за как да тренирам краката и гъзо за чистене и поддържане?
29.03.14
17:53
Голяма грешка ще е да не тренираш краката тежко..казваш, че искаш големи ръце, но без да тренираш краката тежко няма как да стане ,освен ако не си “гифтед”, а ти определено не си.
29.03.14
18:38
Добре, значи си остават тежки. :d Ма много ми е голем задника бе дейба...
А какво ше ме посъветвате, да си остана на 5х5 или да почна по така измислената?
Втори месец ми е, и нещо съм много скапан.
Мнението беше редактирано от Георги Йотов на 29.03.14 18:43.
30.03.14
11:43
казано от Георги Йотов на 29.03.14, 18:38:
Ма много ми е голем задника бе дейба...
Колко да е голям? :D
30.03.14
15:24
Достатъчно, за да съм не симетричен. :d
30.03.14
15:28
Кажи в сантиметри, да преценим какво е положението.
30.03.14
15:28
Аз бих изкарал с 5x5 до края и после да мина на сплит, но в сплита задължително да присъстват базовите упражнения. Някакви добавки взимаш ли?
30.03.14
18:43
Взимам креатин на ON и БЦАА пак на ON.
И аз нещо си мисля за 5х5 да си остане, да направя 3 месеца, пък тогава сплитове.
Иначе да, за базовите задължително ще останат, дори и да я сменя програмата.
Не се меря, доверявам се на огледалото. :D
Мнението беше редактирано от Георги Йотов на 30.03.14 18:43.
31.03.14
12:54
Новите ти снимки са под такива ъгли, че не може да се прецени, както на онази отпреди 10 месеца. Там наистина горна част е неестетична спрямо долната - широк ханш и тесен гръден кош. Съветват те да наблягаш на клек и тяга, за да си развиеш горна част, но както обикновено спестяват да уточнят, че трябва да блъскаш яко и за горна, за да се изглади диспропорцията. :D Тъй като твоят случай все пак е частен, нека допълним картината и тогава да преценяме от какво се нуждаеш. Не си ученик или с по-лежерна работа - твоята е над 8 часа на крак, вероятно ти се налага и да се навеждаш и да клечиш около мебелните плоскости, шум, прах, изпарения от лепила и бои. Както сам споменаваш си скапан. След работа краката ти имат нужда от почивка, за да се възстановят - масаж, вдигане на равно или малко по-високо от тялото за балансиране на кръвообръщението, упражнения за мобилност. Според мен едни тежки клекове допълнително ще довършат малко останалата ти енергия и понеже краката са голяма мускулна група и ще съберат повече кръв, приоритетът на възстановяване и евентуално развитие ще е върху тях. Тоест, ще ри развиеш още повече бутовете, а това е нещо което не целиш, и е разбираемо - млад човек си, искаш хармонична фигура, не само сила. Според мен - за крака наблегни на качествата нужни за работата ти - подвижност и издържливост, а основната част от силите си насочи в горна част.
31.03.14
16:33
казано от Debel Lebed на 31.03.14, 12:54:
Новите ти снимки са под такива ъгли, че не може да се прецени, както на онази отпреди 10 месеца. Там наистина горна част е неестетична спрямо долната - широк ханш и тесен гръден кош. Съветват те да наблягаш на клек и тяга, за да си развиеш горна част, но както обикновено спестяват да уточнят, че трябва да блъскаш яко и за горна, за да се изглади диспропорцията. :D Тъй като твоят случай все пак е частен, нека допълним картината и тогава да преценяме от какво се нуждаеш. Не си ученик или с по-лежерна работа - твоята е над 8 часа на крак, вероятно ти се налага и да се навеждаш и да клечиш около мебелните плоскости, шум, прах, изпарения от лепила и бои. Както сам споменаваш си скапан. След работа краката ти имат нужда от почивка, за да се възстановят - масаж, вдигане на равно или малко по-високо от тялото за балансиране на кръвообръщението, упражнения за мобилност. Според мен едни тежки клекове допълнително ще довършат малко останалата ти енергия и понеже краката са голяма мускулна група и ще съберат повече кръв, приоритетът на възстановяване и евентуално развитие ще е върху тях. Тоест, ще ри развиеш още повече бутовете, а това е нещо което не целиш, и е разбираемо - млад човек си, искаш хармонична фигура, не само сила. Според мен - за крака наблегни на качествата нужни за работата ти - подвижност и издържливост, а основната част от силите си насочи в горна част.
Стига писа глупости умолявам те :) Ти какво си мислиш, че хората тук дето клякат и правят тяга са ученици и по цял ден са в кревата или на масата ли? Защо мислиш, че не работят тежка работа? Това, че ти си мързелив и след работа единствената ти задача е да седнеш в дивана и да тролваш читателите на бб-тийм не означава, че други хора след 12 часова смяна като мен(а и като повечето от форума) не отиват в залата да се размажат и знаеш ли защо го правим? не знаеш, защото никога не си спортувал явно и не си изпитвал удоволствието от това да правиш нещо за себе си..и ако ми кажеш сега, че с тия там 30 лицеви “спортуваш” аз ще ти кажа, че това ми е само разгрявката ..прави си сметката колко и тренираш..това твоето е - гледам филм и докато има реклама правя 30 лицеви да ми се раздвижи бирата в корема. А тази простотия, за горната част дето написа просто не мога да я опиша..знаеш ли защо всеки препоръчва във всяка нова пусната тема да се правят крака? Защото всеки е наблъскал по 10 упражнения за бицепс по 10 за трицепс и по 2-3 сериики за крака..мисля, че е близко до акъла, че ще му препоръчат да прави крака след като програмата му е изградена изцяло за горна част и не е нужно да му препоръчват да прави още 20 серии за горна..близко е до акъла. Не мога да разбера как ти се позоволява да пишеш такива простотии във всяка втора тема ше земе някой да прочете дето не разбира и ше се води по акъла ти. Като не разбираш - не пиши. Не е нужно да участваш във всяка тема на форума има си кадърни хора с опит дето го правят, но ти явно по български освен от политика и футбол разбираш и от фитнес, въпреки, че не си стъпвал във фитнес зала.
31.03.14
17:33
Съгласен съм с @Ivan. По принцип не ми е чак толкова тежка работата, преди беше, но не тренирах. Сега не е, поради други причини.
Има естествено дни, в които съм изморен, и за това отлагам тренировката за следващия ден, с цел да дам всичко от себе си.
Никога не съм правил, не правя и няма и да правя 10 упражнения за бицепс или трицепс или която и да било друга мускулна група.
Определено тренировките не пречат на работата ми, напротив. Ако пък съм изморен от трениране, на следващия ден се правя на началник. :D
Та, работата няма нищо общо. Въпросът ми е тук, нормално ли е да не тренирам ръцете въобще, упражненията, които правя да са само клек, лег, гребане, тяга, военна преса, набирания, и въпреки това да няма особено голям растеж(не че го няма, просто е малък) в ръцете? В моментът, в който си позволя 2 упражнения за бицепс, или трицепс, на следващия ден имам чувството, че съм свалил от обиколката 2см. :D
Мнението беше редактирано от Георги Йотов на 31.03.14 17:34.
31.03.14
18:58
казано от Георги Йотов на 31.03.14, 17:33:
Съгласен съм с @Ivan. По принцип не ми е чак толкова тежка работата, преди беше, но не тренирах. Сега не е, поради други причини.
Има естествено дни, в които съм изморен, и за това отлагам тренировката за следващия ден, с цел да дам всичко от себе си.
Никога не съм правил, не правя и няма и да правя 10 упражнения за бицепс или трицепс или която и да било друга мускулна група.
Определено тренировките не пречат на работата ми, напротив. Ако пък съм изморен от трениране, на следващия ден се правя на началник. :D
Та, работата няма нищо общо. Въпросът ми е тук, нормално ли е да не тренирам ръцете въобще, упражненията, които правя да са само клек, лег, гребане, тяга, военна преса, набирания, и въпреки това да няма особено голям растеж(не че го няма, просто е малък) в ръцете? В моментът, в който си позволя 2 упражнения за бицепс, или трицепс, на следващия ден имам чувството, че съм свалил от обиколката 2см. :D
С увеличаването на килограмите на базовите упражнения ще растат и ръцете :) Как си го представяш на правиш тяга с 150 примерно и да си с 30 ръка? Или кофичка с +50 кг и също да си с 30 ръка? Аз лично с трениране на ръце съм добавял по 2 см най-много към обиколката на ръката.
31.03.14
21:40
казано от Ivan Dimitrov на 31.03.14, 18:58:
Та, работата няма нищо общо. Въпросът ми е тук, нормално ли е да не тренирам ръцете въобще, упражненията, които правя да са само клек, лег, гребане, тяга, военна преса, набирания, и въпреки това да няма особено голям растеж(не че го няма, просто е малък) в ръцете? В моментът, в който си позволя 2 упражнения за бицепс, или трицепс, на следващия ден имам чувството, че съм свалил от обиколката 2см. :DС увеличаването на килограмите на базовите упражнения ще растат и ръцете :) Как си го представяш на правиш тяга с 150 примерно и да си с 30 ръка? Или кофичка с +50 кг и също да си с 30 ръка? Аз лично с трениране на ръце съм добавял по 2 см най-много към обиколката на ръката.
Има логика. :D
Значи да очаквам като стигна 150кг тяга да съм с 36-37 ръка. :P
Убеди ме. Ръце няма да тернирам, оставам си така.
01.04.14
11:06
А аз не мога да разбера с какъв кураж ме обвиняваш, че пиша глупости, а вместо солидни аргументи ми излизаш с патос, преувеличения, предположения и нищо конкретно относно случая с автора.
казано от Ivan Dimitrov на 31.03.14, 16:33:
Стига писа глупости умолявам те :) Ти какво си мислиш, че хората тук дето клякат и правят тяга са ученици и по цял ден са в кревата или на масата ли? Защо мислиш, че не работят тежка работа? Това, че ти си мързелив и след работа единствената ти задача е да седнеш в дивана и да тролваш читателите на бб-тийм не означава, че други хора след 12 часова смяна като мен(а и като повечето от форума) не отиват в залата да се размажат и знаеш ли защо го правим? не знаеш, защото никога не си спортувал явно и не си изпитвал удоволствието от това да правиш нещо за себе си..и ако ми кажеш сега, че с тия там 30 лицеви “спортуваш” аз ще ти кажа, че това ми е само разгрявката ..прави си сметката колко и тренираш..това твоето е - гледам филм и докато има реклама правя 30 лицеви да ми се раздвижи бирата в корема.
Разговорът за тежката физическа работа го водихме преди с други потребители и се оказа, че тук няма нито един работещ такава работа и трениращ сериозно. За разлика от повечето тук съм работил такава и знам какво е с години да се прибираш изморен, да те боли почти всичко от преумора, и да бързаш да вечеряш, за да може с последни сили да се трупясяш на леглото, че на другата сутрин има пак хамалогия. И да - повечето тук са ученици и хора с уседнали или слабонатоварени физически професии. Твоето 12 часово е нещо различно от физическа работа, и ако си мислиш, че си много по-спортен от мен (не че се имам за такъв), трябва да покажеш нещо повече от около 3 часа тренировки за седмицата. Нещо си се объркал . Нямам никакви претенции дали съм мързелив, дали спортувам и дали разбирам от бодибилдинг, дали след работа троля (при условие, че съм безработен, освен това не пия, както си го описал :D). Недоволството си по тия въпроси можеш да го поставиш в моя дневник, вместо в чужд дневник да изместваш дискусията (към мен), като типичен трол.
А тази простотия, за горната част дето написа просто не мога да я опиша..знаеш ли защо всеки препоръчва във всяка нова пусната тема да се правят крака? Защото всеки е наблъскал по 10 упражнения за бицепс по 10 за трицепс и по 2-3 сериики за крака..мисля, че е близко до акъла, че ще му препоръчат да прави крака след като програмата му е изградена изцяло за горна част и не е нужно да му препоръчват да прави още 20 серии за горна..близко е до акъла.
Видно е, че не можеш да я опишеш макар, че е нещо елементарно. Авторът се тревожи за големината на задника и ръцете си (самият той си тренира за крака и няма връзка с твоето обяснение за причината на препоръката), a ти го съветваш да си уголеми още повече долната част. :D И какво като няма тежък клек в програмата си при условие, че е любител? Клек със СТ няма да му е достатъчен да поддържа кондиция и да развие издържливост ли? Кажи един основателен довод да си уедри задника и бедрата, вместо да изглади диспропорцията на тялото си? Че уголемяването на ръцете му ще стане без тренирането им ли? Гледам самият ти му намекваш за връзка между кофи и обем на ръка. :) Или, че тежкото трениране на крака няма да увеличи притока на кръв в тази област, което да спомогне за увеличеното подхранване и възстановяване именно там? Къде са глупостите?
Не мога да разбера как ти се позоволява да пишеш такива простотии във всяка втора тема ше земе някой да прочете дето не разбира и ше се води по акъла ти. Като не разбираш - не пиши. Не е нужно да участваш във всяка тема на форума има си кадърни хора с опит дето го правят, но ти явно по български освен от политика и футбол разбираш и от фитнес, въпреки, че не си стъпвал във фитнес зала.
Имаш късмет, мога да тои помогна да разбереш. Пръво - не е е във всяка втора тема, нито учавствам във всяка, бъди достоверен, за да не се подлъже някой, дето не е в час. Второ - има кадърни хора с опит, но не могат да огреят навсякъде и понякога се налага такива неопитни, като теб и мен да обърнат внимание на още по-неопитните. Трето - позволява ми се да пиша защото бодибилдингът не е само вдигане на тежести. Освен това се държа културно, използвам мисъл преди да пиша, показам алтернативни гледни точки, с което провокирам хората да не се вманиачават в догми. И най-важното - допринасям с нещо реално за форума - колкото и да са незначителни услията ми ги описвам в дневника, описвам мерки, резултати, слагам снимки - всеки читател може да проследи и извлече информация от мижавите ми усилия, а ти с какво допринасяш? Нямаш дневник, нито години, ни мерки, ни снимки, ни резултати. Всичката информация в профила ти е скрита - какво ще научи друг от теб освен повтаряне на популярни бодибилдинг мантри, фенско опониране и желание за помощ, необслужващо конкретните нужди на питащия?
01.04.14
11:09
казано от Георги Йотов на 31.03.14, 21:40:
Питай го с колко ще ти се увеличи задникът, като достигнеш 150 тяга. :D
Мнението беше редактирано от Debel Lebed на 01.04.14 11:11.
01.04.14
11:46
казано от Debel Lebed на 01.04.14, 11:09:
Ще е една идея по-малък от твоя затлъстял задник, спокойно ;)
казано от Ivan Dimitrov на 31.03.14, 18:58:
С увеличаването на килограмите на базовите упражнения ще растат и ръцете :) Как си го представяш на правиш тяга с 150 примерно и да си с 30 ръка?
Всъщност, не е трудно да си го представиш, още повече ако си го виждал.
37 см ръка може да очакваш, когато ръката ти стане 37 см. 150 тяга не ти гарантира нищо друго, освен, че ще можеш да дърпаш 150 кила.
казано от Debel Lebed на 01.04.14, 11:09:
Съдейки по себе си (а и по други) - няма да е много.
Моят ханш е 97 см (на 77 кг.), като тягата ми е 190 кила, а клека 170. На 150 тяга, имах към 110 см ханш, така че реално ханша ми е НАМАЛЯЛ, докато тягата се е качила.
А твоят ханш колко е, като не правиш нито клек, нито тяга? ;) Май обиколката му е колкото моят, ако ти е верен профил.
Изводът е - естествено, че от клека и тягата задника се развива (все пак е от най-големите (и важни) мускули в тялото), но мазнините са тези, които го правят голям и несиметричен.
Мнението беше редактирано от Петко К на 01.04.14 11:50.
01.04.14
12:21
военна преса, набирания, и въпреки това да няма особено голям растеж(не че го няма, просто е малък) в ръцете? В моментът, в който си позволя 2 упражнения за бицепс, или трицепс, на следващия ден имам чувството, че съм свалил от обиколката 2см. :D
За това има значение какви упражнения правиш и тяхната последователност, както и как са структурирани тренировките през период от време. Едно от важните неща е да почива и да се възстановява мускула, а когато тренировките препокриват определена мускулна група, това може да се отрази зле за възстановяването. Има и противоположен момент, някои мускули растат от препокриване на тренировките и т.н. Трябва да обърнеш внимание върву себе си и начина на трениране. Щом забелязваш разни неща, значи ги има!
01.04.14
14:20
казано от Петко К на 01.04.14, 11:49:
Много мъдри думи, Петко, но да не забравяме, че тук имаме конкретен случай, или за да е в тон с 1-ви април - задник. :D
02.04.14
22:21
lol… Много писано в тоя дневник бе. :D
След малка кратка почивка, пак съм на линия. Реших да си продължа с 5х5 и тежките базови, щот си ми е гот така.
1. Тяга - 1х5@90кг 1х5@92.5кг 1х5@95кг 1х5@97.5кг 1х5@97.5кг
2. Военна преса - 2х5@37.5кг 3х5@40кг
3. Кофи с акцент към гърдите - 5х5, за следващия път треа да измислим нещо да тежи, че ше мина 5-ците.
Еми това е. В крайна сметка задника ми не е чак толко голяма болка за умиране, евентуално като кача още малко ММ, ще изчистя и ше се нормализира.
И те така те. Та, на 100кг тяга съм с към 34см ръка, значи на 150 може и да съм с 40см ръка. :D (напълно не оправдана логика)
Извинявай за спама , ама исках да ти покажа , че ръцете не са от значение.Я гледай този здравеняк и се учи ;)
03.04.14
08:37
:D По-голяма простотия не бях гледал. :D
Та, така си е, не са от чак такова значение, ама като кажа на някой, че тренирам, той ме гледа странно. :D
05.04.14
17:03
1. Клек - 1х5@60кг 1х5@62.5кг 1х5@65кг 1х5@67.5кг 1х5@70кг
2. Лег - 1х5@50кг 1х5@52,5кг 1х5@55кг 1х5@57.5кг 1х5@60кг
3. Набирания - 5х5
08.04.14
19:40
1. Тяга - 1х5@92.5кг 1х5@95кг 1х5@97.5кг 1х5@97.5кг 1х4@100кг
2. Военна - 1х5@32.5кг 1х5@35кг 1х5@37.5кг 1х5@40кг 1х5@42.5кг
3. Кофи - 4х5 1х6
Почивка между сериите около 30-40сек, между упражненията към 2мин.
12.04.14
17:42
1. Клек - 1х5@65кг 1х5@67.5кг 1х5@67.5кг 1х5@67.5кг
2. Лег - 1х5@55кг 1х5@57.5кг 1х5@60кг 1х5@62.5кг
3. Гребане с дъмбел - 1х5@25 1х5@27.5 1х5@27.5 1х5@30 1х5@30
4. Бицепсово сгъване с дъмбели - 2х8@7.5кг
Нещо силата ме напусна рано днеска.
13.04.14
19:06
Опитах да кача снимка тук, но пак се ебава сайта и я върти на обратно. Нищо не разбирам.
Както и да е, пускам един линк.
Мнението беше редактирано от Георги Йотов на 13.04.14 19:09.
17.04.14
22:18
Вчера имах нужда от малко различна тренировка, затова малко разнообразих с обемна.
1. Лег - 1х10@50 1х10@50 1х8@50 1х7@50
2. Полулег с дъмбели - 4х10@12.5
3. Флайс - 4х10@10кг
4. френска - 3х10@30кг
5. Разгъване на скрипец - 2х8@17кг 1х10@11кг
Доста се напомпах, бях заложил на техниката и помпането вместо килата и сега имам адската треска на гърдите и трицепса.
Дано има ефект и яденето беше ОК. :)
22.04.14
19:12
1. Набирания - 1х5 3х4
2. Гребане с дъмбел - 1х12@17.5кг 3х10@20кг
3. Придърпване на скрипец пред гърди - 1х12@37кг 1х10@47кг 1х9@47кг 1х7@49кг
4. Сгъване с прав лост от стоеж - 3х8@20кг
5. Скотово с крив лост - 2х6-9@20кг - не ги броях, че гледах да се помпи хубаво.
Ми това е. Известно време ще карам с обемна тренировка, от силовата добих доста сила и най-вече издръжливост. След 2 месеца най-много пак силово.
25.04.14
19:16
1. Раменни преси от седеж - 4х10@12.5кг
2. Разтваряне встрани от седеж, редуване на ръцете - 4х8@5кг
3. Обратен пек-дек за задно рамо - 3х12@29кг
4. Повдигане на щанга за трапец пред тялото - 3х10@40кг
5. Коремни преси - 2х20 под наклон.
Простичка тренировка, нямам сили напоследък за тежките базови тренировки, много напрежение има на работа, евентуално ще ги подновя от 1 юни.
Много ми липсват, безспорно. С тях се чувствах някак си... Мощен. :D Във всички аспекти. ;)
29.04.14
19:36
След кратка пауза поради настинка и напрежение в работа, се връщам с пълна сила. :D
Крака.
1. Преден клек - 1х10@30кг 1х10@30кг 1х10@32.5кг 1х8@35кг (слабичко беше, за първи път прави упражнението и трябваше да овладея техниката)
2. Лег преса - 1х10@30кг 1х10@50кг 1х10@50кг 1х10@50кг (килограмите са без самата машина, незнам колко тежи)
3. Машина за предно бедро - 3х10@29кг
4. За задно бедро - 3х10@23кг
5. Повдигане на пръсти на машина - 3 х отказ 41, 35, 29 кг.
Това е. Хареса ми тренировката особено клекът. Май ще забравя за задния. Бая гъз съм отперил.
30.04.14
10:15
казано от Георги Йотов на 29.04.14, 19:36:
Бая гъз съм отперил.
В крайна сметка, разбра ли какви упражнения трябва да правиш и какво да ядеш, за да си го смалиш? :D
30.04.14
18:34
казано от Debel Lebed на 30.04.14, 10:15:
казано от Георги Йотов на 29.04.14, 19:36:
Бая гъз съм отперил.
В крайна сметка, разбра ли какви упражнения трябва да правиш и какво да ядеш, за да си го смалиш? :D
Погрешно си ме разбрал, аз си го харесвам и жена ми също. :D Просто не искам вече да качвам там и гледам упражненията да не акцентират там, затова смених клека с преден.
При тези тежести е смешно да се притесняваш за какъвто и да е сериозен мускулен растеж както в ханша, така и в бедрата.
30.04.14
21:21
казано от Петко К на 30.04.14, 19:11:
При тези тежести е смешно да се притесняваш за какъвто и да е сериозен мускулен растеж както в ханша, така и в бедрата.
Какво им е на тежестите? Нужно ли е да изпълнявам преден клек със 100кг и адски не чиста техника?
Не мерси... Има време и тежестите ще дойдат. За сега съм доволен от резултатите си.
Също не ме притеснява факта, че клякам само със 70-75кг, защото е с пълна амплитуда, а не като повечето във залата, нагъзят се малко и до там, обратно нагоре.
01.05.14
11:26
казано от Георги Йотов на 30.04.14, 18:34:
Погрешно си ме разбрал, аз си го харесвам и жена ми също. :D Просто не искам вече да качвам там и гледам упражненията да не акцентират там, затова смених клека с преден.
Нещо ме е подвело и го приех като нехаресване и желание за смаляване. В такъв случай нямам повече въпроси и отлитам... :D
казано от Георги Йотов на 30.04.14, 21:21:
Какво им е на тежестите? Нужно ли е да изпълнявам преден клек със 100кг и адски не чиста техника?
Нужно е да го изпълняваш със 100 кг с перфектна техника ;)
казано от Георги Йотов на 30.04.14, 21:21:
Има време и тежестите ще дойдат.
Ще дойдат, ако ги натискаш.
Но всъщност, това което имах предвид е, че докато не стигнеш до по-сериозни тежести (от порядъка на 2 пъти теглото ти), няма причина да се притесняваш от прекомерен растеж в задника и няма причина да спираш задния клек. Глутеуса е важен мускул и се нуждае от тренировки. Ако не трупаш излишни мазнини там, няма опасност да стане прекомерно голям.
И ако мерките са ти вярни - 90 см. ханш е далеч от понятието голям.