07.04.2014
Йога:
ॐ 05:30 - Ащанга 1 ॐ
ॐ около 1 час и 25 мин.
ॐ Много приятно! Загрях много хубаво :)
ॐ Усещането е различно като направя “по-отворено” Гледащо надолу куче. А и изтеглянето на крака във Воина при поздравите става много по-лесно и естествено!
18:15 - Вечерно занимание
ॐ - 5 поздрава А, разтягане на задни бедра, Навасана, Гарба Пиндасана, Упавища Конасана, стойка на ръце на стена
ॐ - Йога Нидра
ॐ Около 50 мин.
Храна и други:
✽ добавки ✽ вода с МСМ и лимонов сок*
ॐ 05:30 - Йога
⌚ 07:30 - спирулина*
⌚ към 09:00 - лимон*, джинджифил*, пчелен прашец, мед* и канела
⌚ 10:00 - кашу*, кокосов крем*, чага, рейши*, мака*, какаови зърна*
❀ чай ❀ лайка и мащерка
- лъжица мед* (отделно от чая)
⌚ от към 13:30 до към 14:00 - лимон*, джинджифил*, пчелен прашец, мед* и канела
⌚ 15:00 - овесени ядки*, домат**, магданоз**, маслини*, хим.роз.сол* и черен пипер
❀ чай ❀ йоги чай* (с джинджифил, лимон ...)
ॐ 18:15 - Вечерното занимание
✽ добавки ✽ МСМ*
✽ добавки ✽ 1000 мг. крилово масло
⌚ 20:15 - зеле*, лук**, авокадо*, кокосово масло*, ябълков оцет*, хим.роз.сол*, куркума*
⌚ от към 21:00 до към 22:15: - тиквени и слънчогледови* семки и конопено семе*
❀ чай ❀ лайка и мащерка
Мисли разни разнообразни:
✍ Както и предполагах… Вирусче. Чувствах се значително по-добре. Единственият дискомфорт беше едно дразнене на гърлото (като все едно съм се надишала с прах или съм се задавила с бадем...), което ме караше да покашлям чат-пат... Малко си покихах, а пък днес и се опитва да ми потече носа, но стискам зъби и взимам мерки...
✍ Пак нещо се бях понасилила с разтягането, тъй като имах обичайните разни разнообразни болки в такива случаи...
✍ Започна се темата с диетите и просто не мога да се начудя на бисерите, които слушам… Едва си сдържам коментарите! Голям смях! :D
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 08.06.14 09:46.
08.04.2014
Йога:
ॐ 05:25 - Ащанга 1 ॐ
ॐ малко повече от 1 час и 25 мин.
ॐ Трудно се събудих и започнах с настройката, че няма да си давам зор… А пък и усетих наближаващата хрема, което ми скапа настроението… :(
ॐ Все си повтарям, че трябва да обърна повече внимание на левия крак извън практиката и все не го правя, но ще трябва да се заема с това! (wait)
Храна и други:
❀ чай ❀ зелен* + коприва**
ॐ 05:25 - Йога
⌚ 07:20 - спирулина*
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ към 09:00 - Фреш от: спанак**, къпини**, годжи бери* и джинджифил*
⌚ към 10:00 - овесени ядки*, овесени трици*, пчелен прашец, мед*, чиа* и канела
❀ чай ❀ мурсалски* + мента*
⌚ към 13:30 - Фреш от: спанак**, къпини**, годжи бери* и джинджифил*
⌚ 15:00 - Крем от: кашу*, кокосов крем*, рейши, чага, мака*, какаови зърна* и агар (inlove)
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ 20:30 - зеле*, краставица*, лук**, чесън, магданоз**, кокосово масло*, ябълков оцет*, хим.роз.сол*, куркума*
- сьомгова пъстърва на пара (доста големичко парче :) )
⌚ от към 21:00 до към 22:30: - тиквени и слънчогледови* семки (колкото ми се ядеше, което не беше хич малко (blush) )
✍ Едно не мога да си обясня. От години (дори не помня колко) не съм боледувала. Един път не съм кихнала! А тук в последно време за втори път настивам… ;( Дали е стресът, който набеждавам, или правя нещо наистина неправилно? А пък и вчера ходих да ме поострижат малко и фризьорката ми се изплаши като ми видя косата. Или както се изрази: “Къде ти е косата?” И наистина вече не е гъста, а и не изглежда добре като цяло... За кожата вече съм се оплаквала, че е зле... Имам чувството, че колкото повече чета, толкова повече се оплитам в планове и схеми и толкова повече се отдалечавам от инстинктите и ги губя...
“The only thing that interferes with my learning is my education”
Albert Einstein
09.04.2014
Йога:
ॐ 05:25 - Ащанга 1 ॐ
ॐ малко повече от 1 час и 30 мин.
ॐ Ами като за настинал човек, направих прилична практика… Доста бях бавна, особено в началото…
ॐ Движенията не ми се получаваха, както трябва, което се очакваше при затруднено дишане… На доста места огъвах гръбнака...
ॐ Оказа се, че лампата ми е в много добра позиция по време на практиката. Сянката ми идва така, че мога да си погледна позицията на раменете в Гледащо надолу куче ;)
18:30 - Вечерно занимание
ॐ - 3 много бавни поздрава А, много леко разтягане на задни бедра
ॐ - Йога Нидра
ॐ Около 30 мин.
ॐ Изобщо не бях в кондиция с тази настинка.
Храна и други:
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ към 09:30 - Фреш от: спанак**, къпини**, годжи бери* и джинджифил*
⌚ към 10:00 - овесени ядки*, овесени трици*, пчелен прашец, мед*, чиа* и канела
⌚ около 13:30 - Фреш от: спанак**, къпини**, годжи бери* и джинджифил*
⌚ 15:00 - Крем от: бадеми*, кокосов крем*, рейши, чага, мака*, какаови зърна* и агар (inlove)
ॐ 18:30 - Вечерното занимание
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ 20:20 - зеле*, пресен чесън*, репички*, малко краставица*, авокадо*, кокосово масло*, ябълков оцет*, хим.роз.сол*
- омлет от 2 яйца* с куркума*, хим.роз.сол* и чубрица (ядяха ми се варени, но едното беше пукнато и така се получи…)
⌚ до 23 и нещо: - слънчогледови* семки
❀ чай ❀ лайка и мащерка
✍ Колежка инструктира майка си какво да даде на болното й дете: “Отиди и му купи един дюнер! Не,не, нищо друго! Дюнер!” Идваше ми да попитам: “А ако няма дюнери, дали да не отскочи до Макдоналдс?”… И между другото този ми въпрос би се приел като съвсем сериозен, тъй като редовно си храни децата там с обяснението: “Ми те много обичат!” Офффф, ще замълча дотук….
✍ Ей, голямо кихане! А носът ми е същински Ниагарски водопад… А пък и като настина съм като ламя в кухнята... ИСКАМ ДА СЪМ ЗДРАВА! МОЛЯ!Отдавам се изцяло на анализи кое, как и защо правя неправилно! Наистина е ненормално! Не боледуваш с години и в един момент в рамките на 2 месеца два пъти... ;(
✍ И да си вкарам малко положителни мисли: (sun)
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 10.04.14 12:10.
10.04.14
11:59
✍ Колежка инструктира майка си какво да даде на болното й дете: “Отиди и му купи един дюнер! Не,не нищо друго! Дюнер!” Идваше ми да попитам: “А ако няма дюнери, дали да не отскочи до Макдоналдс?”… И между другото този ми въпрос би се приел като съвсем сериозен, тъй като редовно си храни децата там с обяснението: “Ми те много обичат!” Офффф, ще замълча дотук….
Имам приятелка,която от малка когато е болна или настинала ЕДИНСТВЕНОТО което може да сложи в устата си е от Макдоналдс (dull) Питала съм я защо,как така.. не мога да си го обясня просто. Отговорът е,че и се повдигало от всякаква друга храна докато е болна и нямала апетит. Жалко,че тези неща които се пренасят от родителите докато децата са малки всъщност имат огромно значение и когато пораснат,защото сега си го обяснява като навик,но нямаше как да стане навик ако те не й бяха давали това.
Понякога е и до човек като при мен. Никога не са ми давали нищо,което не съм поискала сама,но поискам ли ми се даваше (било от любопитство или защото обичам). В един момент аз сама започнах да се карам на майка ми защо купува сладко вкъщи и исках винаги да съм при баба и дядо на село за да си късам плодове от градината. После за мен започнаха да се взимат отделно и сега като пораснах се храня отделно. :) Въпреки че това отделно хранене доведе до там майка ми да не контролира храната и да попадна в хранителни разтройства.. но все пак.
10.04.14
12:06
казано от Sunny S. на 10.04.14, 10:19:
✍ Колежка инструктира майка си какво да даде на болното й дете: “Отиди и му купи един дюнер! Не,не нищо друго! Дюнер!” Идваше ми да попитам: “А ако няма дюнери, дали да не отскочи до Макдоналдс?”… И между другото този ми въпрос би се приел като съвсем сериозен, тъй като редовно си храни децата там с обяснението: “Ми те много обичат!” Офффф, ще замълча дотук….
Така де... (dull)
10.04.2014
05:30 Раздвижване:
ॐ - Поздрави А - 5
ॐ - Поздрави В - 3
ॐ - Пози от стоеж
ॐ - Пози от седеж
ॐ - Финалните пози
ॐ около 1 час и 20 мин.
ॐ Нарочно го записвам просто раздвижване, тъй като беше доста далеч от йога. Не можех да дишам, постоянно си бършех носа, телефона ми звъня… Някъде по средата на позите от седеж се почувствах по-добре, но по-добре от лошото не е хич добре... (dull)
ॐ Правих всичко умишлено мнооого бавно… Задържах в повечето пози по около 8 дихателни цикъла...
ॐ Излишно е да споменавам, че концентрацията беше равна на нула! (wait)
ॐ Също толкова излишно е да споменавам, че се кривях в позите, защото не използвах правилните мускули за движенията...
18:25 - Вечерно занимание
ॐ - 5 поздрава А, 3 поздрава Б, позите от стоеж, опити за шпагати, пашимоттасана, финалните пози
ॐ Около 40 мин.
ॐ Мислех да правя нещо мъничко просто да раздвижа, но в мига, в които усетих, че ми влияе добре на дишането, продължих с голямо удоволствие, докато не се нормализира, колкото е възможно за ситуацията… :)
Храна и други:
1-2 лъжици мед* (дращеше ми гърлото)
ॐ 05:30 - Раздвижването
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ към 09:30 - Фреш от: лимон*, джинджифил*, пчелен прашец, мед*, канела и малко останала кокосова вода
⌚ към 10:00 - Крем от: бадеми*, кокосов крем*, кокосова вода, рейши, чага, мака*, какаови зърна*
❀ чай ❀ лайка + мента*
⌚ 13:30 - 14:00 - Фреш от: лимон*, джинджифил*, пчелен прашец, мед*, канела и малко останала кокосова вода
⌚ 15:00 - киноа*, домат**, репички* и малко зеле* (с хим.роз.сол*, куркума*, черен пипер)
ॐ 18:25 - Вечерното занимание
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ 20:30 - зеле*, пресен чесън*, репички*, авокадо*, кокосово масло*, ябълков оцет*, хим.роз.сол*
- половин котлет от сьомга на пара
⌚ до към 23:00 - тиквени и слънчогледови семки
✍ Взех си подновената лична карта. Много е интересно как човек си личи по физиономията. Като си сравня сегашната снимка с тази преди 10 години, която ми е все още на шофьорската книжка и все едно гледам различни хора… Човекът преди 10 години живееше много нездравословно и имаше една злоба в себе си, която си личеше в погледа... Човекът сега има добродушно излъчване... (nangel) Или може би просто аз ги виждам така нещата.
А как се проявих като истински Бай Ганьо... Не бях видяла табелата за забрана на мобилните телефони в районното, която беше точно до главата ми, и най-просташки говорих по телефона... Никой нищо не ми каза, но като я видях умрях от срам... (blush)
✍ Е, няма такава настинка! Имах чувството, че ще си изкихам мозъка по едно време… ;( Като се прибрах от работа започнах да си капя сок от чесън, разреден с малко вода, в носа... Капя, рева, капя, рева... (giggle) И така, днес поне дишам!
Първата ми теория за пробива в имунната ми система е налице. (wait) Средата на февруари бях споменавала за силен стрес, който преживях… Та, след него беше първата настинка... После си мислех, че съм се успокоила и всъщност така се чувствам, защото, благодаря на Господ, човекът, заради който беше, се възстановява... Но сигурно все още съм останала уязвима... И в края на март направих това с гладуването, което не съм правила никога в живота си, съчетах го с контрастните душове... Това са все полезни неща, но на уязвим и неукрепнал организъм... Последва голям стрес в работата, който всъщност аз сама си го направих толкова голям... Можеше да приема по-спокойно нещата... Та, дотук това са ми теориите... Всичко да се е отключило от големия стрес...
✍ Да завършим с добрите новини! Днес е петък! А след седмица идва първата леко по-удължена почивка (sun)
11.04.2014
Йога:
ॐ 05:20 - Ащанга 1 ॐ
ॐ около 1 час и 30 мин.
ॐ Много приятно се получи, особено като успях да започна да дишам някъде към втория поздрав А! (sun)
ॐ Държах приятно темпо, но към края се позабавих… А пък и поспирах за бърсане на нос ;)
ॐ Отделих повечко време за Упавища Конасана. Схващам какво трябва да стане, но...
18:30 - Вечерно занимание
ॐ - 5 поздрава А, тазоотварящи, разтягане на задни бедра, Навасана, Гарба Пиндасана, Упавища Конасана и стойка на ръце със стена
ॐ Около 40 мин.
ॐ В стойката на ръце държах много малко, тъй като ми се запуши носа като се обърнах и беше излишно да се мъча...
Храна и други:
ॐ 05:20 - Йога
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ 09:00 - Фреш от: лимон*, джинджифил*, пчелен прашец, мед*, канела
⌚ към 10:00 - Крем от: кашу*, кокосов крем*, рейши, чага, мака*, какаови зърна* и агар
❀ чай ❀ био чай* (праскова, джинджифил, зелен, матча)
⌚ 13:30 - 14:00 - Фреш от: лимон*, джинджифил*, пчелен прашец, мед*, канела
⌚ около 15:00 - овесени ядки*, овесени трици*, домат**, хим.роз.сол*, куркума*, босилек
ॐ 18:30 - Вечерното занимание
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ 20:30 - салата**, магданоз**, пресен чесън*, репички*, авокадо*, кокосово масло*, ябълков оцет*, хим.роз.сол*
- 2 варени яйца* с куркума* и хим.роз.сол*
⌚ до много късно: - тиквени и слънчогледови семки
✍ Отметнах доста работа и съм доволна! Може би е от еуфорията, че мога да дишам… ;)
12.04.2014
Йога:
ॐ 08:25 - Ащанга 1 ॐ
ॐ повече от 1 час и 30 мин.
ॐ Бавна практика с прекъсвания за бърсане на нос… Мисля, че с тази практика изчистих повечето останали секрети из носоглътката ми...
ॐ Отново повече време отделих на Упавища Конасана и тъй като възнамерявам да го правя всеки път, няма да го описвам изрично всеки ден :)
ॐ Много е важно доколко спокоен си в позите. Например в Курмасана и Упавища Конасана съм крайно неспокойна и някак като че ли се стягам и сковавам допълнително… А, ето че някак ми дойде някакво спокойствие при Супта Курмасана и се получи доста успешно движение... (sun)
18:00 - Вечерно занимание
ॐ - 5 поздрава А, тазоотварящи, разтягане на задни бедра, Навасана, Гарба Пиндасана, Упавища Конасана, стойки на ръце със стена (може и още да имаше…)
ॐ Около 1 час.
ॐ Наближаващото пълнолуние ми влияе ;) Бях доста активна! :)
Храна и други:
ॐ 08:25 - Йога
⌚ 10:30 - спирулина*
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ 12:00 - Фреш от: лимон*, джинджифил*, пчелен прашец, мед*, канела
⌚ 14:00 - ябълка*
⌚ 15:00 - конопено семе*, чага, рейши, мака*, какаови зърна*
ॐ 18:00 - Вечерното занимание
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ 20:20 - зеле*, магданоз**, пресен чесън*, репички*, авокадо*, кокосово масло*, ябълков оцет*, хим.роз.сол*
- сьомгова пъстърва на пара
⌚ до много късно: - тиквени и слънчогледови семки
❀ чай ❀ мащерка
✍ Честит празник на всички цветета с една снимка от градината! (sun)
13.04.2014
08:30 Йога:
ॐ - 15 мин. стречинг най-вече за задни бедра
ॐ - Ащанга 1 ॐ
ॐ малко повече от 1 час и 35 мин.
ॐ С това загряване преди пактиката се получи страхотно! Успях да усетя доста от движенията, което ме накара и да задържам повече в някои пози, за да усетя откъде и как трябва да се случват нещата… Дано да съм на прав път, де! ;)
ॐ Пропуснах Урдва Дандасана. Започнаха да ми треперят вътрешните бедрени мускули и не успях… А и не се пробвах втори път...
17:30 - Вечерно занимание
ॐ - 5 поздрава А, тазоотварящи, разтягане на задни бедра, Навасана, Гарба Пиндасана, Упавища Конасана, стойки на ръце със стена…
ॐ Около 1 час.
Храна и други:
ॐ 08:30 - Йога
⌚ 11:00 - спирулина*
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ до към 12:00 - Фреш от: лимон*, джинджифил*, пчелен прашец, мед*, канела
⌚ 14:45 - ябълка*
⌚ 15:20 - кашу*, кокосов крем*, чага, рейши, мака*, какаови зърна* и агар
ॐ 17:30 - Вечерното занимание
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ към 20:00 - салата**, лук**, магданоз**, репички*, авокадо*, кокосово масло*, ябълков оцет*, хим.роз.сол*
- сьомгова пъстърва на пара с малко черен пипер и чесън
⌚ до към 22:15 - тиквени и слънчогледови* семки
❀ чай ❀ мащерка
✍ Честита ни кратка седмица! (sun)
✍ Да се “похваля”! За да е пълна програмата с имунинета, носът ми стана горд носител на херпес! (dull) Още повече се амбицирах в търсенето на правилното укрепване! За мен цялата тая драма е най-вече знак, че нещо не правя, както трябва… Нареждам го в групата на останалите знаци досега:
• измършавяване (преди няколко години) - прекаляване с кардиото
• възпалена слюнчена жлеза (пак преди време) - прекаляване с храна и най-вече с честотата на храненията
• проблем с МЦ - тук е психологически и е по-трудно…
И сега фактът, че втори път настивам, но по-тежко от първия, на мен ми говори, че първия път не съм схванала знака/урока и съм продължила по грешния път… Затова ме връщат на поправка... (wait)
14.04.2014
05:15 Йога:
ॐ - 10 мин. стречинг най-вече за задни бедра
ॐ - Ащанга 1 ॐ
ॐ около 1 час и 25 мин. (всичко - 1 и 35)
ॐ Наистина е по-добре като позагрея предварително… Въпреки, че като цяло бях сравнително по-скована, но се насилих :(
ॐ Его + пълнолуние = кофти мускулни усещания след практиката! (dull)
18:20 - Вечерно занимание
ॐ - 5 поздрава А, тазоотварящи, разтягане на задни бедра, стойка на ръце със стена…
ॐ Около 30 мин.
Храна и други:
ॐ 05:15 - Йога
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ към 09:00 - Фреш от: лимон*, джинджифил*, пчелен прашец, мед*, канела
⌚ около 10:30 - Крем от: кашу*, макадамия*, чага, рейши, мака*, какаови зърна* и агар
⌚ около 13:30 - Фреш от: лимон*, джинджифил*, пчелен прашец, мед*, канела
⌚ 15:00 - киноа*, салата**, магданоз** и репички* (с хим.роз.сол*, куркума* и черен пипер)
ॐ 18:20 - Вечерното занимание
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ 19:45 - салата**, лук**, магданоз**, репички*, авокадо*, кокосово масло*, ябълков оцет*, хим.роз.сол*
- 2 варени яйца* с куркума*, хим.роз.сол* и чубрица
⌚ до 22 и нещо - слънчогледови семки
❀ чай ❀ мащерка
✍ Докато се ровех из разни материали, за да разбера как да си определя лунните дни, попаднах на статия, в което пишеше, че най-добрият начин е да наблюдаваш себе си около съответните дни и така ще разбереш кога тялото има нужда от почивката... По мои наблюдения точно вчера (14.04.2014 - денят преди пълнолунието) трябваше да почивам. Отговарях точно на това, заради, което се налага почивката - бях излишно самоуверена и се претоварих... А пък за вечерното раздвижване някак нямах сила и желание... Аз си го тълкувам така- сутринта съм усещала пика на пълнолунието и после съм започнала да усещам намаяването на луната, което ме е направило по-вяла...
✍ Опитвам се да ги убедя в био магазина, че трябва да ми изпращат твърдо авокадо. Поръчвам си 1-2 по-меки, т.е. готови за ядене и останалите твърди, за да ги ям след тези. Последният път момичето, което ми приготвяше заявката ме убеди, че точно такова ми е сложила… Хмммм….. Ако това е нейната представа за “твърдо”, съм силно притеснена за някои аспекти от личния й живот... (giggle) (blush) Обикновено не съм такъв простак, но наистина се дразня вече... Защо не може да има био магазин по-наблизо, за да мога сама да си избирам продуктите? А ако може да си имам моя градина с авокадо и всичко останало, тогава ще бъда най-щастливия човек!
✍ Нещичко да се развеселя :D
15.04.2014
06:15 Почивен ден (пълнолуние • ):
ॐ - Йога Нидра
ॐ - Опити за разни други релаксации и медитации
ॐ Около 35 мин.
ॐ Нещо не се чувствах добре... Съхнеше ми гърлото и ме караше все да се покашлям… А и все още имах разни изостанали секрети из носоглътката, които ми напомняха, че още не съм се оправила напълно… Абе, с две думи не бях на кеф! (dull)
Храна и други:
ॐ 06:15 - Релаксациите
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ към 09:00 - кокосова вода с чага и рейши (определено няма да ми стане любимо питие… (wasntme) )
⌚ около 10:00 - Крем от: кашу*, кокосов крем*, мака*, какаови зърна* и агар
⌚ 13:30 - ябълка*
⌚ 14:45 - салата**, репички*, магданоз**, авокадо*, кокосово масло* (хим.роз.сол*, куркума* и ябълков оцет*)
✽ добавки ✽ каму каму*
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ 19:30 - 20:00 - салата*, лук**, магданоз**, репички*, авокадо*, кокосово масло*, ябълков оцет*, хим.роз.сол*
- сьомгова пъстърва с чесън*
⌚ до към 22:00 - тиквени и слънчогледови* семки
татково червено вино**
✍ Беше ми крив ден! Чувствах се все още болна, в работата все някакви заплетени ситуации, наложи ми се 2 пъти да разговарям с крайно неприятен клиент, който е постоянно сърдит и изпитва зверска ненавист към жените… Като капак следобед сградата се разтресе зверски, точно като земетресение и бяхме убедени, че е това и, че е доста силно... Но... Земетресение не е имало! И никой не знае какво стана...
✍ Но пък днес е прекрасен ден, тъй като по празничния ми календар е четвъртък и остава мнооого малко време до почивката! (sun) А пък и времето го прави някак интересен, особено за летните ми гуми… (giggle) Жал ми е само за милите растенийца като ги гледам как са се огънали от тежестта на снега... Сутринта освен, че всичко беше побеляло, имаше и доста паднали клони на дървета... Та, да се върна на основната мисъл! Хубав “четвъртък” на всички! (sun) И дано да се поусмихне слънчицето по някое време (sun)
16.04.14
11:02
Здравей,като ти гледам дневника и много ти се кефя (sun) храната ти е готина и различна,практикуваш йога <3 все неща които искам да присъстват и в моето ежедневие :)) Продължавай все така и ще те следя с удоволствие :))
16.04.2014
05:15 Йога:
ॐ - 6-7 мин. разни разтяжки
ॐ - Ащанга 1 ॐ
ॐ малко повече от 1 час и 30 мин.
ॐ Май към края се забавям… В началото държа прилично темпо, при позите от седеж малко повече се намествам, но не е чак мотаене… Затова подозирам, че след тях започвам да се бавя...
ॐ Изобщо не се пробвах с Гарба Пиндасана. Ще си я упражнявам във вечерните раздвижвания и ще усетя кога съм готова...
ॐ Бях безумно разсеяна! Удивлявам се какви мисли могат да нахлуват в главата ми само и само, за да се разсейвам... (dull)
Храна и други:
ॐ 05:15 - Йога
⌚ 07:20 - каму каму*
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ към 09:00 - Фреш от: лимон*, джинджифил*, годжи бери*, пчелен прашец, мед*, канела
⌚ около 11:00 - Крем от: бадеми*, чага, рейши, мака*, какаови зърна* и агар
⌚ 14:30 - 15:00 - Фреш от: лимон*, джинджифил*, годжи бери*, пчелен прашец, мед*, канела
⌚ към 16:00 - салата*, магданоз** , репички*, авокадо*, кокосово масло*, маслини* (с хим.роз.сол* и куркума*)
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ 19:30 - 20:00 - салата*, лук**, авокадо*, кокосово масло*, ябълков оцет*, хим.роз.сол* и малко куркума*
- половин котлет от сьомга + сьомгова пъстърва на пара с чесън*(inlove)
⌚ до 22:30 - тиквени и слънчогледови семки
татково червено вино**
✍ Може би започвам да оздравявам… Апетитът ми си влиза в обичайните релси... Предишните дни още преди да съм започнала с яденето, вече си мислех за следващото хранене... (wasntme)
✍ Понякога ми е толкова трудно да съм позитивно настроена… Но днешният “петък” по празничния ми календар, ме кара постоянно да се усмихвам облекчено! (sun)
18, 19, 20, 21 април 2014
Създадох си прекрасен навик! (sun) Вкъщи компютър не включвам! Така и направих по време на почивните дни. Прекрасно, освобождаващо чувство! Е, чат пат поглеждах фейсбук през телефона, но и това ще отпадне лека полека… Та, ето как протекоха тези дни откъм храна и йога в общи линии:
Всеки ден: Йога:
ॐ - Ащанга 1 ॐ
ॐ по около 1 час и 30 мин.
ॐ Повечето дни загрявах преди това, но последния ден пропуснах загряването и се чувствах много добре. Твърде вероятно е да има заслуга и поредното попрочитане на книгата на Кино... :)
- Вечерни занимания
ॐ В два от дните се поразмърдах, но в другите два се отдадох на активна почивка ;) .
Храна и други:
Всеки ден започвах с чай от коприва и зелен.
След това фреш от лимон*, джинджифил*, каму каму*, канела*, мед* и пчелен прашец (все още имунитета ми е слаб и се боря за неговото укрепване…)
Около час и нещо по-късно следва шейк с гъбите (разни не много различаващи се варианти)
Следващите хапвания в различните дни бяха с вариации: салати, някое и друго яйчице, пъстърва, сьомга, извара… Това не е на едно хранене! :D
И разбира се: СЕМКИ (inlove) и някоя и друга ядчица
✽ добавките ✽ МСМ, крилово масло
✍ Много е хубаво човек да се наспива и да има време за някои важни неща, които пропуска в ежедневието... (sun)
✍ А още по-хубво е, че съвсем скоро идва следващата почивка… Но това, което си обещах тези почивни дни, е да започна да живея в настоящето и да спра постоянно да живея за бъдещи събития... (wait)
22.04.14
15:59
Винаги,когато споменаваш как все чакаш с нетърпение петък или си кисела защото от утре пак е работен ден и т.н. се сещам за един от скоро преписаните ми цитати /имам цяла тетрадка/. Не исках да спамя, но като каза това твое решение да не живееш някъде в бъдещето,ще си позволя (giggle)
“- Кой е любимият Ви ден от седмицата?
- Днес!
- Имате предвид сряда ли?
- Не, имам предвид днес!
- Но аз Ви питам за ден от седмицата...
- Съжалявам, но съм забравил дните от седмицата, отдавна не живея по дните от седмицата... вече не живея за петък, нито за неделя, не съм кисел в понеделник, не мразя вторник, а в сряда не се моля да стане четвъртък. Сега любимият ми ден е Днес. И винаги съм спокоен и няма нужда да бързам защото Днес няма да свърши. Няма нужда и да чакам, защото Днес не започва. Днес е сега, не утре, не вчера, но в момента... Днес е винаги и завинаги! Днес се случва всичко! Днес съм там, където съм. Днес правя това, което правя. Днес обичам, днес се смея, днес мечтая, днес дишам и днес живея живота си! Защото утре не е дори ден, не е и нощ, а Днес е Всичко! Днес творя утре!
ДНЕС е най-важният ден в живота ми...!”
(F) (sun)
казано от TeddyBear на 22.04.14, 15:59:
Винаги,когато споменаваш как все чакаш с нетърпение петък или си кисела защото от утре пак е работен ден и т.н. се сещам за един от скоро преписаните ми цитати /имам цяла тетрадка/. Не исках да спамя, но като каза това твое решение да не живееш някъде в бъдещето,ще си позволя (giggle)
“- Кой е любимият Ви ден от седмицата?
- Днес!
- Имате предвид сряда ли?
- Не, имам предвид днес!
- Но аз Ви питам за ден от седмицата...
- Съжалявам, но съм забравил дните от седмицата, отдавна не живея по дните от седмицата... вече не живея за петък, нито за неделя, не съм кисел в понеделник, не мразя вторник, а в сряда не се моля да стане четвъртък. Сега любимият ми ден е Днес. И винаги съм спокоен и няма нужда да бързам защото Днес няма да свърши. Няма нужда и да чакам, защото Днес не започва. Днес е сега, не утре, не вчера, но в момента... Днес е винаги и завинаги! Днес се случва всичко! Днес съм там, където съм. Днес правя това, което правя. Днес обичам, днес се смея, днес мечтая, днес дишам и днес живея живота си! Защото утре не е дори ден, не е и нощ, а Днес е Всичко! Днес творя утре!
ДНЕС е най-важният ден в живота ми...!”(F) (sun)
Много ти благодаря, Теди! (sun)
Много е красиво и ми е много полезно в момента! :)
22.04.2014
05:20 Йога:
ॐ - Ащанга 1 ॐ
ॐ около 1 час и 30 мин.
ॐ Приятно се получи, въпреки трудното събуждане! |-)
ॐ Нещо понасилвам възката на лявото бедро и таза… Подозирам, че го правя при Прасарита Падоттанасана… Въпреки, че и в други пози се подозирам сериозно... (wasntme)
ॐ Е, време беше да се изтърся така по-стабилно от някоя поза… Направих впечатляващо падане на глава от моста назад :) Уж си помагам със стената, но извадих някакъв страшен талант в каскадите (giggle)
ॐ Последните дни загрявам хубаво, което ми позволява да се понатисна без да усещам болка, НО… като се заседя след това в офиса и усещам ужасни дискомфорти, които са си направо болка! Интересното е, че като съм си вкъщи, което означава, че се движа, нямам такива оплаквания...
Храна и други:
ॐ 05:20 - Йога
⌚ 07:20 - каму каму*
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ към 09:00 - Крем от: кокосово брашно*, кокосов крем*, чага, рейши, мака*, какаови зърна* и агар
⌚ към 11:00 - Фреш от: лимон*, джинджифил*, пчелен прашец, мед*, канела*, джоджен**
❀ чай ❀ йоги чай ехинациея*
⌚ към 13:00 - Фреш от: лимон*, джинджифил*, пчелен прашец, мед*, канела*, джоджен**
⌚ 14:30 - салата*, магданоз**, извара*, козе сирене*, сусамово олио*, червен пипер* (доста лютичък), хим.роз.сол*
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ 19:00 - зеле*, лук**, магданоз**, авокадо*, кокосово масло*, ябълков оцет*, хим.роз.сол*
- пъстърва на пара с чесън* и черен пипер
⌚ до към 21:30 - тиквени и слънчогледови семки
бяло вино*
✍ ПМС ми докарва добро подуване. Дори сутринта и пръстите на ръцете ми бяха подпухнали… А през деня доста си огладнявах… Но само това си бях взела в офиса… Ако бях в нас със сигурност щях да съм същински Таз- тазманийският дявол!
✍ Забравих да се “похваля” с боядисването на яйцата! (blush) Значи…. За да не използвам бои опитах да използвам природни багрила… За червените- цвекло, за жълтите - куркума и за зелените - спирулина… Жълтите станаха, червените - не (имаха много лек нюанс просто), а яйчицето, което правих със спирулината, след като видях, че не помръдва на цвят, просто го измих, при което му падна и естествения цвят и избеля... Та, в крайна сметка тези, които съвсем не станаха ги увих със здравец, който прикрепих с помощта на червен конец! (sun)
✍ Аз хубаво си обещах да живея в настоящето и т.н., но като не ме свърта в офиса не мога да си заставя мислите да стоят и да се мъчат… Трябва да ги пусна на свобода! :D
А така като гледам дойде сезона на постоянното стоене с яке… Отварят се едни прозорци от сутринта, очаквам всеки момент и с климатик да започнат да ме атакуват... Надеждата ми е, че ще успея скоро да си закрепя имунната система и ще ми отпадне тази тревога! (sun)
✍ И един цитат, който ми действа много добре:
“When you’re in the dark and it feels like absolutely nothing makes sense - go back to the things that actually do. Some things are just good for the soul in all their simplicity and always will be. No matter what.
Drink water. Take deep breaths. Eat foods that heal. Let your body move the way it wants to. Listen to music that stirs your heart. Read books, old and new. Write everything down. Even the silly things. Hold hands with people that care for you. Spend time in nature. Hug a tree. Look up at the sky. Cry. Sing. Laugh. Scream. Let it out let it out let it out. Stay afloat and before you know it, life will make sense again.
Just give it time.”
Rachel Brathen
Много позитивна дама (sun)
23.04.2014
05:30 Йога:
ॐ - Ащанга 1 ॐ
ॐ 1 час и 30 мин.
ॐ Ама колко много ми се спеше… Още преди да съм се събудила знаех, че ще ми се спи зверски… (giggle) Добре, че имам две аларми - един будилник до главата и възможно най-отдалечено телефон, който за да спра трябва да стана. Той звъни 10 мин. по-късно :)
ॐ Правих всичко толкова бавно, колкото имах нужда и също толкова внимателно...
ॐ Трябва просто да си наложа всяка практика да започвам с мисълта “Както дойде…” Тогава наистина усещам, че се доближавам до йога.
ॐ Ей, направо се изкушавам да паркирам някакво олио до постелката, за да си омажа хубаво ръцете преди Гарба Пиндасана… (giggle) Не минават и не минават като ми е потна кожата.
Храна и други:
⌚ 07:30 - каму каму*
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ към 09:00 - Крем от: кашу*, кокосово брашно*, чага, рейши, мака*, какаови зърна* и агар
⌚ около 12:30 - Фреш от: годжи бери*, джинджифил*, пчелен прашец, мед*, канела*
⌚ 14:15 - овесени ядки*, извара*, магданоз**, куркума*, хим.роз.сол* и черен пипер
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ 19:00 - салата**, лук**, магданоз**, авокадо*, кокосово масло*, ябълков оцет*, хим.роз.сол*
- 2 яйца* с куркума*
⌚ до към 21:30 - слънчогледови семки
бяло вино*
✍ Сигурно съм много старомодна и особено в случая това ме прави безкрайно щастлива! (wait) Чух за нещо наречено “обувки за йога” и това нещо си се използва, не е градски (в случая селски) слух… Това силно ми напомня на момичето, което ми продаде постелката и ме убеждаваше, че цветовете са от последната колекция... Понякога си мисля, че е трябвало да се родя в някакво съвсем друго време доста преди комерсиалните мозъци...
✍ Този месец ПМС ме прави главен лирически герой от песничката “Балонът се надува”. А и имам чувството, че мога да изям света, или поне семките на целя свят ;)
✍ Един цитат:
“Човек става такъв, какъвто вярва, че ще стане. Ако мечтаеш да си орел, следвай мечтите си, а не слушай какво ти казват кокошките.
Джериес Авад”
И бъдещата ми зимна градина и един от обитателите на зимната и лятната ми градина ;)
24.04.14
09:53
Крада ти цитата :P
казано от Sunny S. на 24.04.14, 09:47:
ॐ Ей, направо се изкушавам да паркирам някакво олио до постелката, за да си омажа хубаво ръцете преди Гарба Пиндасана… (giggle) Не минават и не минават като ми е потна кожата.
На мен пък трудно ми се получава ако не съм потна. (wasntme)
казано от Маргарита Манева на 24.04.14, 11:48:
казано от Sunny S. на 24.04.14, 09:47:
На мен пък трудно ми се получава ако не съм потна. (wasntme)
Понеже нещо не ми идват подходящите думи, ще се изразя малко смотано. Когато ми е мокра кожата, усещането е (е, не мога да се сетя за думата (blush) ) все едно кожата ми “скърца”... Като спирачка е. А като е суха си се промушват (със сигурност има по-подходящ глагол, но и той ми бяга... (blush) ) без проблем :)
казано от Енев на 24.04.14, 13:21:
Лубрикант? :D
Най-обикновено олио ще свърши чудесна работа ;)
След като изгледах това за n-ти път, си мисля, че може би не завъртам ръцете при промушването, а опитвам да преминат направо... Ще го изгледам още няколко пъти и ще експериментирам утре :)
С олио от йога ще станеш на пехливанка :P А иначе някое от онези мазила за тяло за след баня може би ще помогне.
казано от Енев на 24.04.14, 15:03:
С олио от йога ще станеш на пехливанка :P
:D Ако става само с това...
А иначе някое от онези мазила за тяло за след баня може би ще помогне.
Мерси за идеята, но честно казано аз по-скоро се пошегувах за мазането. Подобна дейност ще ме разконцентрира от практиката тотално, а пък и за всички останали пози ще ми пречи и то много. Просто явно не правя нещо, както трябва и от там идва проблемът. Ще се получи, ако съм достатъчно усърдна (sun)
Имах предвид да съм потна не само така, че да ръцете да лепнат по бедрата, а мокра. :)
И аз имам подобен проблем-на мен лично ми помага, по-дълъг клин или калци.:)
казано от Елизабет на 24.04.14, 20:07:
Точно заради това е добре да се практикува с къси панталонки (когато температурата го позволява, естествено), за да не се използва помощта на дрехите. :) Това важи с особена сила за въпросната поза, както и за доста от балансите на ръце, напр. Бакасана, където ще е необходима значително повече сила в пояса, за да се задържи правилна позиция, когато няма сцепление с плата.
казано от Маргарита Манева на 24.04.14, 17:09:
Имах предвид да съм потна не само така, че да ръцете да лепнат по бедрата, а мокра. :)
Благодаря ти за думата! Точно “лепнат” е думата, която търсех за това усещане. :)
А сигурно с течение на времето ще стигна до момент, когато ще съм мокра и ще стане. (sun) Казвам го, защото в самото начало почти не се изпотявах по време на практиката, което ми беше ужасно странно... С течение на времето успявах да загрявам по-добре и към днешна дата имам моменти, когато съм мокра, но не е през цялото време... “Practice, practice, practice…” ;)
казано от Елизабет на 24.04.14, 20:07:
Преди няколко дни опитах с клин, но докато стигнах до Гарба Пиндасана и клинът беше мокър и отново не позволяваше да преминат...
казано от Маргарита Манева на 24.04.14, 20:25:
Точно заради това е добре да се практикува с къси панталонки (когато температурата го позволява, естествено), за да не се използва помощта на дрехите. :) Това важи с особена сила за въпросната поза, както и за доста от балансите на ръце, напр. Бакасана, където ще е необходима значително повече сила в пояса, за да се задържи правилна позиция, когато няма сцепление с плата.
С две ръце (y) за възможно най-минимални дрехи за практиката! :)
По принцип съм против помощните средства поне що се отнася до мен, познавайки се как реагирам на “помощните колела”... Вместо да ми помагат, аз привиквам към тях... Затова и не съм използвала в началото нито йога блокчета, нито каквото и да е друго... Просто имах нужда (и все още имам :) ) да покажа на тялото си, че се стремим към даденото движение и то трябва да се научи как да стигне до него, защото аз няма да се откажа да опитвам. Не му оставям особено голям избор! ;)
24.04.2014
05:30 Йога:
ॐ - Ащанга 1 ॐ
ॐ 1 час и 35 мин.
ॐ При поздравите бях доста бавна, но ми е простено в 5:30 ;)
ॐ Като цяло беше приятно и загрях добре.
ॐ Мога да се постарая още малко по отношение на ненасилието! (wasntme)
ॐ Ако не обичах толкова чувството по време на йогата и след това, нямаше да има сила, която да ме вдигне от леглото. Сутринта будилникът полетя доста сериозно! (giggle)
Храна и други:
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ около 09:00 - Крем от: бадеми*, кокосово брашно*, чага, рейши, мака*, какаови зърна* и агар
⌚ 13:00 - круша*
⌚ 14:45 - салата**, магданоз**, домат**, козе сирене*, хим.роз.сол* и черен пипер
⌚ 18:00 - пчелен прашец*
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ от към 19:00 - салата*, лук**, краставица*, авокадо*, кокосово масло*, ябълков оцет*, хим.роз.сол*
- извара*
⌚ до към 21:30 - слънчогледови семки (ПМС количество! (blush) Дано като ми дойде в събота да се укротя…)
татково червено вино**
✍ Е, много съм неуверена значи! Дойде ми много добра идея на оперативката, но не посмях да я кажа, тъй като ме беше страх да не изръся някоя глупост… И 10 мин. по-късно на един от колегите му хрумна същото, но той го каза и спечели много добри отзиви. Проблемът не е, че не съм си погъделичкала егото. Проблемът е, че не вярвам в себе си! :(
✍ Относно това да живея в настоящето… днес следобед ще го направя с кеф ;)
✍ Сутринта ме събуди едно леко земетресение! Чудя се дали ще дойде ден, в който ще се “светнем”, че всички тези природни бедствия са породени от нашата собствена глупост и дали някога ще заживеем в хармония с природата, а не на война с нея! (wait)
Може ли да те попитам кога си лягаш вечер за да ставаш всяка сутрин така рано :) Аз се боря с това и много искам да почна да ставам в 5.00 но....лягам късно (dull) Снощи нарочно си легнах в 22 часа, щото исках да ставам днес в 5.00 но до 23.00 някъде още бях будна и се мятах в леглото :( просто не ми се спеше....
казано от Веселина Иванова на 25.04.14, 10:41:
Може ли да те попитам кога си лягаш вечер за да ставаш всяка сутрин така рано :) Аз се боря с това и много искам да почна да ставам в 5.00 но....лягам късно (dull) Снощи нарочно си легнах в 22 часа, щото исках да ставам днес в 5.00 но до 23.00 някъде още бях будна и се мятах в леглото :( просто не ми се спеше....
Честно казано ми е много трудно! |-)
Напоследък се опитвам да си легна най- късно в 22:00, но не винаги успявам. А и да успея, пак сутринта ми се спи зверски, особено тази седмица след 4-те почивни дни...
По принцип е въпрос на навик. И в 23:00 съм си лягала и то поредни дни и не съм имала проблем. Неприятното е като се събудиш и видиш, че е тъмно навън... Друго си е да те събуди светлинка, а не будилник (sun)
Да се отчета за днес, тъй като след работа изключвам компютъра до понеделник! :)
25.04.2014
05:25 Йога:
ॐ - Ащанга 1 ॐ
ॐ 1 час и 35 мин.
ॐ Отново доста бавно, но се чувствах добре така...
ॐ Доста неща не успях да направя, както ми се иска, но нямах проблем с това. Просто продължих нататък.
ॐ Забелязвам, че последните няколко дни, когато практикувам по-бавно и по-щадящо към себе си и практиката е по-приятна, и по-добре се концентрирам, и чувството след това е приятно и без ужасни болки до обяд… (wait)
Храна и други:
⌚ 05:15 - пчелен прашец*
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ около 09:00 - папая* с малко канела*
⌚ 11:00 - 11:30 - кокосова вода*, кокосов крем*, кокосово брашно* (или иначе казано: всичко кокосово, което намерих из кухнята ;) ), рейши, чага, мака*, какаови зърна*
⌚ към 13:00 - ягоди*
⌚ около 14:30 - салата* със сос от кашу* и магданоз** (с куркума*, хим.роз.сол* и ябълков оцет*)
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ от към 19:00 - салата*, лук**, краставица*, авокадо*, кокосово масло*, ябълков оцет*, хим.роз.сол*
- котлет от сьомга на пара
⌚ до към 23:30 - слънчогледови семки (огромно количество!!! :( )
бяло вино*
✍ Имам доста голям проблем с целулита! Притеснението ми не е толкова за естетическата гледна точка, колкото за здравословната… Здравото тяло не изглежда така… Говоря за ясно изразен целулит, видим отдалеч с просто око по абсолютно целите крака, включително прасците! След известно четене на разни неща се чудя дали да не си взема ензими! С риск да изтърся някоя глупост се чудя дали не трябва да си набавям допълнително липаза, имайки предвид отношенията ми със семките...
В тази статия съзрях и още една вероятна причина. Ниските ми нива на FSH и LH също сигурно имат отношение… Проблемът започна да се появява откакто имам проблеми с МЦ…
✍ Е, оттеглям се до понеделник! Ако променям нещо от предстоящите, ще редактирам в понеделник! След работа компютърът ми ще бъде прилежно пренебрегнат, за да се опитам да си почина (sun)
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 28.04.14 09:39.
26.04.2014 -събота
09:10 Йога:
ॐ - Ащанга 1 ॐ
ॐ 1 час и 25 мин.
ॐ Без стойка на глава и с много кратки задържания в другите обърнати заради МЦ.
ॐ Довална съм от загряването. Ако нямах някои проблеми с дишането щеше да е много приятно...
ॐ Имах мъъъъничък напредък в изкарването на ръцете в Гарба Пиндасана! :)
ॐ Много е хубаво човек да се наспи (sun)
Храна и други:
❀ чай ❀ зелен*
⌚ 09:00 - пчелен прашец*
ॐ 09:10 - Йога
⌚ 11:15 - каму каму*
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ 12:00 - папая* с малко канела*
⌚ 14:30 - ягоди*
⌚ 15:00 - 15:30 - салата*, магданоз**, домати*, ябълков оцет*, сусамово олио*, хим.роз.сол* + козе сирене*
⌚ 17:30 - Топла напитка от рейши, чага, мака* и кокосово масло*
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ 20:00 - салата*, лук**, краставица*, авокадо*, кокосово масло*, ябълков оцет*, хим.роз.сол*
- скариди на пара с чесън* и черен пипер
⌚ до 22:30 - слънчогледови семки
няколко глътки бяло вино*
27.04.2014 -неделя
08:50 Йога:
ॐ - Ащанга 1 ॐ
ॐ 1 час и 25 мин.
ॐ Без стойка на глава и кратки обърнати.
ॐ По-настоятелен опит в Гарба Пиндасана ;)
ॐ Изгубих равновесие при накона напред преди Уткатасана. (dull)
ॐ Като цяло приятно! Загрях добре и се бях наспала добре :)
Храна и други:
❀ чай ❀ зелен*
⌚ 08:30 - пчелен прашец*
ॐ 08:50 - Йога
⌚ 11:00 - каму каму*
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ 11:45 - папая* с канела*
⌚ към 13:00 - рейши, чага, мака*, какаови зърна*, кокосов крем*
⌚ 14:00 - 14:20 - салата*, магданоз**, домат*, авокадо*, ябълков оцет*, сусамово олио* + маслини*
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ 18:30 - салата*, лук**, авокадо*, кокосово масло*, ябълков оцет*, хим.роз.сол*
- котлет от сьомга на пара с чесън* и черен пипер
⌚ до към 21:00 - слънчогледови семки
✍ Имам повтарящ се сън, който ме побърква. Смятам, че е свързан с хормоналните ми обърквания и смятам, че фактът, че се повтаря означава, че не съм на верен път в решаването на проблема… (wait) А и като се замислих повече за целулита, за който споменах в предния пост, мисля, че наистина ми трябва някаква промяна в нещо... Ще мисля и ще се слушам и ще открия пътя! :)
✍ Пожелавам хубава и усмихната (поне като не е слънчева, да е усмихната…) тридневна работна седмица на всички! Важното е да ни е слънчево отвътре, а това всеки сам си го прави! (sun) Абе, важно ми е и навън да е слънчево, ама щом трябва, ще почакам още малко... ;)
казано от Sunny S. на 25.04.14, 09:30:
По принцип съм против помощните средства поне що се отнася до мен, познавайки се как реагирам на “помощните колела”... Вместо да ми помагат, аз привиквам към тях... Затова и не съм използвала в началото нито йога блокчета, нито каквото и да е друго... Просто имах нужда (и все още имам :) ) да покажа на тялото си, че се стремим към даденото движение и то трябва да се научи как да стигне до него, защото аз няма да се откажа да опитвам. Не му оставям особено голям избор! ;)
Съни, не ме разбирай погрешно и аз съм против всякакви помощни средства, останах с впечатление, че при теб е по-скоро нещо спорадично, а не дългосрочен проблем, който искаш да решиш изцяло.Просто има дни, в които практиката не върви, както очакваш и не виждам нищо лошо понякога да си помагаш, вместо да пропускаш позата изцяло.
Продължавай и с практиката съм сигурна,че ще се получи.Всеки си има пози,които по-лесно постига и други, за които му трябват години упорита работа. Аз например не виждам как ще направя Пашасана в следващата поне 1 година, но постоянно я включвам и не се отказвам с опитите.
казано от Елизабет на 28.04.14, 13:44:
казано от Sunny S. на 25.04.14, 09:30:
По принцип съм против помощните средства поне що се отнася до мен, познавайки се как реагирам на “помощните колела”... Вместо да ми помагат, аз привиквам към тях... Затова и не съм използвала в началото нито йога блокчета, нито каквото и да е друго... Просто имах нужда (и все още имам :) ) да покажа на тялото си, че се стремим към даденото движение и то трябва да се научи как да стигне до него, защото аз няма да се откажа да опитвам. Не му оставям особено голям избор! ;)Съни, не ме разбирай погрешно и аз съм против всякакви помощни средства, останах с впечатление, че при теб е по-скоро нещо спорадично, а не дългосрочен проблем, който искаш да решиш изцяло.Просто има дни, в които практиката не върви, както очакваш и не виждам нищо лошо понякога да си помагаш, вместо да пропускаш позата изцяло.
Продължавай и с практиката съм сигурна,че ще се получи.Всеки си има пози,които по-лесно постига и други, за които му трябват години упорита работа. Аз например не виждам как ще направя Пашасана в следващата поне 1 година, но постоянно я включвам и не се отказвам с опитите.
Благодаря ти за съветите, Елизабет (sun)
Аз не я пропускам, а просто я правя в много модифициран вариант, но вече упорито опитвам истинския. :) Когато-тогава! ;)
Както и ти си написала, просто си трябва практика и то концентрирана и отдадена (sun)
Аз например не виждам как ще направя Пашасана в следващата поне 1 година, но постоянно я включвам и не се отказвам с опитите.
Пашасана ще направиш по-лесно, когато можеш да заключваш Маричиасана Д без проблем, дори и в най-скапаните си дни.
Ащанга не случайно е разделена на серии, които се практикуват последователно, всяка след усъвършенстване на предходната. Във всяка серия има ключови пози, усвояването на които е един от критериите за това дали си готов за следващата серия. ;)
казано от Маргарита Манева на 28.04.14, 15:51:
Аз например не виждам как ще направя Пашасана в следващата поне 1 година, но постоянно я включвам и не се отказвам с опитите.
Пашасана ще направиш по-лесно, когато можеш да заключваш Маричиасана Д без проблем, дори и в най-скапаните си дни.
Ащанга не случайно е разделена на серии, които се практикуват последователно, всяка след усъвършенстване на предходната. Във всяка серия има ключови пози, усвояването на които е един от критериите за това дали си готов за следващата серия. ;)
Марги, за връзката между Пашасана и Маричиасана Д и последовалтелността в йогата съм наясно, даже с теб много пъти сме коментирали тази тема.Просто реших да спестя тази подробност в случая.:)
В този ред на мисли, наскоро ми попадна статия,в която се твърди,че в Ащанга няма последователност/ да се разбира овладяване на позите от предходната серия, преди да преминеш на следващата/, защото във втора серия имало пози като Шалабасана, които са по-лесни.Това на мен като разсъждение ми е не просто странно, то ми звучи нелогично.Ако я намеря пак ще ти я пратя, за да си кажеш мнението.
Доколкото помня позите-индикатори според Кино са:
1.Utthita Hasta Padangusthasana
2.Marichyasana D
3.Supta Kurmasana
4.Изправяне и спускане в Urdhva Danurasana
На някои места виждам,че добавят към този списък и минимум 3-5 минути стойка на глава.
Може ли един глупав въпрос - от 5 мин стойка на глава не ви ли причернява или се свиква с времето?