Чакам аз да свършат почивните дни, а и кучо да се оправи, че има гастрит и е много унил милия, кофти ми е да го оставям самичък. Но сериозно съм го запланувала, така че soon ! Пък и нали заедно ще ходим, няма как да не разбереш :Р
Мнението беше редактирано от maggie на 06.05.14 00:10.
06.05.14
13:31
[quote author=“magi shagi” date=“1399320783”
Ая, аз бразилските орехи ги ям защото са ми вкусни, не за селен. Лошо ли е ако ям повече от 2 на ден?
Маги,предположих че ги хапваш защото са ти вкусни,но не трябва да се прекалява с тях. Консумацията на големи количества селен и натрупването им в организма може да бъде доста опасно. Предозирането със селен предизвиква умора, раздразнителност, главоболие и нередовен стомах.
Мерси много, ще си хапвам бадеми значи :}
10.30 - 2 протеиново-бананови палачинки с 80гр котидж;
междинно - 3-4 лъжички торта със стевия :
<
14.30 - соев шейк* (с малко въглехидрати)
17.30 - домат и краставица с малко сирене и извара; 1 купичка таратор; 1 и 1/2 бисквита с няколко лъжички крем от извара и протеин;
19.00 - домат и краставица с малко сирене; 5-6 бадема;
22.00 - 1 купичка супа от коприва; след 30 мин няколко лъжици крем от извара и 4 бадема;
течности - 500мл вода и 300 мл зелен чай с жасмин (dull)
Днес много ме мързеше да пека меса и яйца, затова карах на салати и крем от извара. От друга страна ми се ядеше нещо сладко и измислих някакви какаови бисквити от кокосово брашно, кокосова захар (има нисък ГИ), яйца, протеин и цедено мляко и разни други щуротии. Станаха много много вкусни и не много сладки, но достатъчно да ми задоволят захарния глад. А днес случайно попаднах на соев йогурт и нямам търпение утре да го опитам :}
Бях си предвидила и тренировка за днес, но не ми се получиха нещата и остава за утре.
Мнението беше редактирано от maggie на 06.05.14 22:50.
бисквитите имат направо търговски вид :)
ще взема да спра да кликам по тъмбнейлите ти, че ми се прияжда |-)
Мнението беше редактирано от Pavel D на 06.05.14 23:56.
казано от magi shagi на 06.05.14, 22:40:
Днес много ме мързеше да пека меса и яйца, затова карах на салати и крем от извара. От друга страна ми се ядеше нещо сладко и измислих някакви какаови бисквити от кокосово брашно, кокосова захар (има нисък ГИ), яйца, протеин и цедено мляко и разни други щуротии. Станаха много много вкусни и не много сладки, но достатъчно да ми задоволят захарния глад.
Маги, бисквитките са суперски (inlove) Днес точно обмислям ако имам време да навестя един Био магазин и ще се огледам за кокосово брашно. Страхотна идея ми даде. :)
Хаха много сте мили, мерси :)
June, на мен ми се струва доста подходящо кокосовото брашно за момента, защото в 100 гр пише, че има само 29 гр въглехидрати. А то абсорбира страшно много и се слага доста малко. Притеснява ме само, че на етикета също пише някакви 39гр dietary fiber, което се надявам да са просто фибри и да не са лоши :Д Сподели после какво си измислила да забъркаш с него! (F)
—-
11.30 - 1 кокосово-какаова бисквита със ~150гр кисело мляко, 1 протеинова палачинка намазана с тахан;
13.30 - тренировка на Зузана - Abs and 6-pack cross-body workout
3x20 lateral skips
3x10 - бърпита с подскок и лицева опора, докъдето мога
3x20@4kg - elevated 1 leg lunge press (по 10 на крак) ляв крак опънат нзад, стъпил на 30-40 см височина, в дясната ръка гира, следва клек и при изправяне, вдигам гирата догоре... не знам дали от името става ясно и дали го обясних правилно... но важното е, че го напарвих :Д
3x10@4kg лицева опора (с раздалечени ръце и крака) и повдигане на гирата с опъната ръка нагоре; 2-3 кръг ги правих на колене
2x20 1х10 @4kg планк и местене на гирата до лява и до дясна ръка
общо към 24-25 мин, с 3х обозначавам, че са били 3 кръга, а не 3 пъти повторения на едно упражнение един след друг
после ще допълвам;
Дойде ми МЦ, което още повече ме мотивира да си направя тренировката. Бях се засилила на още едно видео на Зузана, но след 9-тата минута на първото установих, че много съм се объркала :Д Едва завърших и 3те кръга, накрая правих доста почивки, защото ме болеше корема и се чувствах супер отпаднала и безсилна. Надявам се с това да не съм обезсмислила всичко.
Сега очаквам 2-3 дни зверски болки в корема и ще ям каквото ми се дояде, и без това нямам много апетит като ме боли. И все пак се надявам тоя път някое хапче да вземе да ми подейства.
П.С.: значи като се погледна от кръста нагоре съм супер слабичка и тъничка, защо трябва ханша и дупето да ме развалят (dull) скоро мисля да кача гадна снимка, за да ме е срам и да се мотивирам :Д
П.С.: да ви се оплача, другата седмица ставам на 20…което в комбинация с МЦ води до голяма депресия :{ що трябва да остарявам, на 19 ми е супер, не щъ!
Мнението беше редактирано от maggie на 07.05.14 14:31.
Бисквитките изглеждат суперрр,ако не ти е проблем ще се радвам да споделиш рецептата (blush) Наистина не е хубаво да четем чуждите дневници :Д
Не ми е разбира се (sun)
за 10-11 бисквити:
2 яйца
3сл кокосова захар (ако искаш и повече)
3сл какао
6сл цедено кис. мляко
1/4 чч кокосово брашно
1 мерителна лъжичка шокаладов протеин
1 чл бакпулвер
Ако вместо цедено мляко ползваш с нормална масленост, сложи например още 1-2 лъжици брашно и може малко разтопено масло :)
Също ако нямаш протеин го изпусни просто или замени с нещо друго сухо. И като смесиш всичко остави няколко минути кокосовото брашно да абсорбира течностите :)
Пекох ги на 200 градуса 11-12 минути и станаха мекички и леко влажни отвътре, ама не сурови. Дано ти харесат! :)
А и може да им сложиш ядки, аз много исках, но се въздържах, за да мога да изям повече :Д
Много ти благодаря!Аз преди време пробвах само с бетъци и кокосово брашно,и вода май малко,ама нещо не ми се получиха.Протеин имам само грахов и конопен,та ще го заменя с нещо,може би малко рожков примерно.А и млякото май ще трябва заменя с нещо,че напоследък съм го ограничила.Ще ги изпробвам задължително! :)
Млякото може да замениш например с гъстата част от консерва кокосово мляко :) или както си е смесено с водата вътре. Може да добавиш и малко бадемово/фъстъчено масло, даже аз така мисля да пробвам скоро :) Успех! (F)
казано от magi shagi на 07.05.14, 16:33:
Млякото може да замениш например с гъстата част от консерва кокосово мляко :) или както си е смесено с водата вътре. Може да добавиш и малко бадемово/фъстъчено масло, даже аз така мисля да пробвам скоро :) Успех! (F)
за пръв път чувам за кокосово брашно.. полезно ли е и калорични ли са много тези бисквитки? изглеждат уникално
Полезно е, да. Калориите си поиграх сега да ги сметна и за 11 бисквити, колкото станаха при мен, излиза че една = 60 ккал и ~5гр въгл. Протеини и мазнини ме домързя да смятам, но би трябвало първите да са повече. :) Разбира се тия числа няма как да са супер точни, но приблизителто така излиза.
Добавям за днес:
15.00 - 2 малки св. пържолки печени, 1 яйце и салатка с малко сирене; малко кремче от бадемово масло, какао, мляко, кленов сироп и 1/4 банан;
18.00 - соев йогурт* с 2 лъжички сур.протеин и 1 какао*; 1 кокосова бисквитка;
-междинно - няколко хапки суров десерт като RooBar с чия, фурми, ядки и кокос; 2-3 опитванки соев шейк;
22.00 - 1 консерва риба тон (във вода) отцедена с малко кисело мляко, хранителна мая и домат+краставица; 1 протеинова палачинка намазана с тахан;
Няма да споменавам колко съм отчаяна за нещо сладко... обвинявам МЦ. :Д Все пак мисля, че не съм прекалила много с въглехидратите и утре ще си направя нещо като зареждащ (не чийт!) ден. Пак без сметки, но с повече плодове, може би кафяв ориз (взела съм си един дълъг на марка Кошница и нямам търпение да го направя на нещо само заради хубавия етикет :Д) И понеже тренировките, които правя, ми се струват много кратки (макар да ме изтощават доста), утре ще тренирам пак. Че с тия 80 мин на седмица за никъде не съм.
Качвам си и 1 интернет картинка да ме мотивира. Много ми допадат резултатите, които е постигнала и искам някой ден и аз да се радвам на нещо подобно, ама мое си нали :Д
п.с. Трябваше да си кръстя дневника Forever hungry или нещо такова, много щеше да ми ходи :Д
Мнението беше редактирано от maggie на 07.05.14 23:55.
Днес бях решила да ми е ВВД зареждащ ден, но се отказах, тъй като не чувствам, че съм го заслужила някак :Д
11.00 - 2 протеинови палачинки (1 с котидж и 1 с кленов сироп);
13.00 - 2-3 от моите бисквити;
14.00 - тренировка
17.00 - 150 гр извара с подправки; 1 от моите бисквити;
20.00 - спаначена супа със сирене навън; 2 лъжички рожкова торта от “Слънце и Луна”;
22.00 - таратор и 1 бисквита още; 2 парченца кашкавал и малко котидж; мъничко бадемово масло;
тренировка:
Нямах време да си търся някакво видео от интернет, затова направих серия от упражнения, които ми хрумнаха.
20 hip thrust
10 бърпита с лицева опора (докъдето мога), раздалечени ръце и крака
20@4кг клек
20@4кг напади
40 глутеус мост на 1 крак, другия изпънат нагоре (по 20 на крак)
40 глутеус ритник (по 20 на крак)
20@4кг отпади
20@4кг клек
30 сек планк на лакти и не издържах повече
общо - 15 мин.
Старах се да имам много кратки почивки от няколко секунди само, защото и без това беше кратка тренировка.
А от вчера имам мускулна треска на гърба и дупето, но само на дясната му част... нещо не съм правила като хората явно. И ме болят плаващите ребра и страничните мускули на корема. Но то май значи, че е имало ефект от предната тренировка, надявам се!
След това излязох и храната ми е малко кофти. Чувствам се супер гузна, задето съм яла сладки неща, макар че реално те почти нямат въглехидрати по моите груби “сметки”. Но все пак и си обещах да не броя нищо и да се доверя на вътершното си усещане. Което е да съм гузна, че съм яла вкусна храна, макар тя да е била правилната :Д шашава работа, магини истории, ще ми мине !
п.с. На разходката днес видяхме една веспа... ама много я искам !
Мнението беше редактирано от maggie на 08.05.14 23:01.
09.05.14
08:22
Наистина ли искаш още да отслабваш ? :{
Отслабване звучи много драматично... пък и аз тежа 46-7 кг, ако кажа, че искам да отслабвам жива ще ме изядете :Д (не го казвам с лошо разбира се :) ).
Имам гадни мазнинки по ханша и дупето. Малко са, но ги има, може да кача снимка скоро. И поради това тренирам, храня се умерено, опитвам да съм търпелива и се надявам по някое време да се махнат и обиколката на крака да ми намалее с примерно 1-2см. Всъщност бих се радвала да изглеждам като момичето горе, но може би с не чак толкова изразени мускули на бедрата.
За съжаление напоследък краката си ги усещам малко по-”големи” от преди, а и кантара показва доста повече, но ще изчакам МЦ да мине и тогава ще се отчайвам, ако всичко е още такова. :)
9.30 - половин рожкова бисквита от “Слънце и Луна” и 200гр кисело мляко с 20гр протеин, мака*, какао*, кокос*;
13.00 - 2 св. пържолки, 2 лъжици сос (авокадо, извара и кис.мляко), печена чушка, домат и краставица;
-междинно - 2 лъжици тахан с мъничко мед; 1/3 бисквита от “Слънце и Луна” с ядки;
16.30 - 200мл мляко с кафе и лъжичка кокосова захар*;
18.00 - 2б и 1 яйце със спанак, печена чушка и малко кашкавал; краставица;
19.30 - скачане на въже 15 мин; 30сек скачане/30 почивка, но не много стриктно, защото ме заболяваше нещо в корема и сипрах; (dull)
21.30 - половин печен лаврак; салата с 1 лъжица сирене; 1 шепа череши;
ще си доям след малко 1 лъжица тахан ми е останала, за да не са череши, че не издържам...
Днес се замислих как ще изкарам лятото без плодове... и не можах да го измисля. Обикновено през тези месеци това ми е основната храна, обожавам пъпеши и праскови, и череши и НЕ мога да изям 1 шепичка и да спра. Всичко или нищо :Д А с тези ограничени въглехидрати хич не виждам как мога да си ги вместя в менюто. :/ шоколада не ме съблазнява както другите хора, ама 1 пъпеш....
А преди малко установих, че имаме лост ! :Д И нямам търпение утре да си направя една тренировка, и да пробвам да клякам с него :)
Мнението беше редактирано от maggie на 09.05.14 22:40.
11.00 - 200гр кис.мляко с 1/2 доза сур. протеин, какао*, мака*; 1 от моите бисквити (последната!);
- междинно - 5-6 череши, 1-2 лъжички маскарпоне;
14.00 - тренировка
15.00 - домат, 1/2 краставица и 1 лъжица сирене + 1 сос от авокадо и извара;
17.00 - 1 яйце и 2б със спанак и печена чушка; домат, 1/2 краставица и 1 печена чушка, 2 лъжици някакви печеин тиквички с домати от на мама (готвила ги със зехтин вместо олио специално заради мен ! не исках да и убивам ентусиазма, че със зехтин не се готви :Д ) ;
кремче от 3-4 лъжици извара, 2 маскарпоне, 2 кис.мляко, 1/2 доза сур.протеин, какао*;
20.00 - кафяв басмати ориз* със сос от маскарпоне, много зеленчуци, песто и сирене (изядох половината ориз от този в чинията на снимката, т.е. към 2 лъжици); кремче от извара, кис.мляко и сур.протеин (това в купичката, но не цялото)
- 2 глътки от на приятеля ми мега-въглехидратния-плодов шейк :Д и още 2 лъжици от кремчето и остана още малко, повече мисля да не ям за днес.
Не стига, че всички вкъщи ядат вкусотии, ами и на приятеля ми постоянно му бъркам някакви шейкове и десерти, и вечери, които не мога да ям... голямо мъчение е :Д
терниовка: 30 day shred level 1
не знам имената на половината упражнения, но имаше клекове, напади, подскоци, jumping jacks, лицеви опори и тн.. Тежестите ми бяха 2х2кг и накрая ръцете ми притреперваха направо, много са ми безсилни.
Имам чувството, че съм яла адски много, затова реших да преброя грубо калории като завишавам стойностите, където не съм сигурна и ми излизат към 1200. С 600 дефицит ен знам колко е добре. Но моите тренировки и без друго не са адските, така че няма да ям повече.
Тези дни страшно ми се яде тахан! И се забелязвам, че не ям почти никакви мазнини напоследък, което е лошо. Но супер лесно мога да мина 1800ккал, ако ям мазнини и ме е страх...което си е тъпо и ще опитам да се поправя. И все пак предпочитам 1 купа кремче с извара, вместо 1 лъжица тахан...
Направих си снимки днес, утре може да кача. Тежа 48-9 кг, което само веднъж е било... Странното обаче е, че изглеждам както на 46кг, дори мъничко по-стегната (в краката), но не по-слаба.
П.С. все повече се замислям за спирането на млечните... знам, че само ще ми е от ползна, но ако не ям извара трябва постоянно месо+яйца, а и двете не са ми любими...
Мнението беше редактирано от maggie на 11.05.14 01:14.
Всичко, което си готвиш, изглежда страхотно! (sun)
Идвам само да кажа да не се затормозяваш с тези сметки, калории и не знам какво си при положение, че явно можеш добре да усещаш нуждите на тялото си и не качваш/сваляш неконтролируемо килограми. Това си е бреме, повярвай ми. Ако ти се хапва тахан, хапни си, виждаш, че има дни, в които се наяждаш с 12000 калории, дори в други да ядеш по 2200, те се компенсират взаимно и поддържаш. (y)
Днес направих опит за ВВД.
- 1сл тахан с малко мед;
8.00 - 1 км тичане с предполагам 10 км/ч;
- интервално скачане на въже 23 мин. / 4 кръга 30/15 (скачане/почивка в сек), 20 кръга 30/30;
(още 1сл тахан с мед)
- тренировка
11.00 - 70 гр печени св. пържолки, 50гр ориз с маскарпоне; малко тиквички;
13.00 - 3 оризови палачинки с разни неща като ябълка, кленов сироп и тн.; 1 портокал;
15.00 - 1 или 2 оризови палачинки с рикота и мед; портокал;
18.30 - 70 гр пушено св. филе, 1 кубче 85% шоколад;
21.30 - ще бъде печени св. пържоли, зеленчук и кис.мляко с протеин за десерт;
тернировка - 12 мин:
20@4кг клек
30 hip thrusts
40 повдигане на краката от лег
25 calms
40 напада (редувах краката)
60 глутеус ритник
60 sec wall sit
По-късно - слънчеви поздрави и разни усуквания за гръбнака.
Обмислям 1-2 пъти седмично да имам “зареждащ” ден с повече въгл., за да не се натоварвам толоква с ограничения. И до 2 яденета седмично на нещо непозволено, съобразени с калориите за деня. Може би двете ще са в един ден, не знам. Напоследък постоянно си мисля колко неща ми се ядат и как еди си кога ще се освиня много жестоко и ще ям от всичко. Не мисля, че е правилно така и в един момент ще избие по грешен начин, сигурна съм. Пък с времето ще ги намаля и тези чийтове. :)
п.с. Крака още ме боли, само дето дадох 300лв за маратонки, дето ще сотят в шкафа... (dull)
Мнението беше редактирано от maggie на 25.02.17 22:52.
11.00 - 1/2 кис.мляко с 1/2 доза протеин, какао*, мака*; 1сл тахан с мед;
13.00 - Ащанга йога 50 минути
14.00 - 2 мълки св. пържоли с рикота и песто; купа пр. мляко с 25гр овес със стевия;
16.00 - 1 бонбон тофифи, беше невъзпитано да откажа...много са ми тъпи тия неща
-междинно - 100-150гр котидж с малко песто; 1 кубче 85% шоколад;
20.30 - 70 гр св. пържоли, салата с малко сирене; малко кремче от кис.мляко, рикота и протеин;
течности - последните дни пия много малко вода...0.5л на ден примерно.
Ащанга:
Сурия Намаскара А - 4 пъти и Б - 3 пъти (2 от които удължих без да искам, т.е. обърках ги); при кучешката поза задържах за 5 вдишвания и изд., както и при някои други пози, но не е трябвало май. Това, което е преди Кобра подобно на планк ми е много трудно...накрая го правих на колене. Също не мога да си разпределя правилно тежестта в дланите и всичко ми отива в основата, под китката и боли.
Още няколко пози (асани?), от картинката долу и накрая в Шавасана за известно време, като се опитах да си избистря съзнанието и да се отпусна, мъничко ми се получи;
Към движението днес добавям и 4 разходки до 6тия етаж.
Пък ръката ми е станала по-голяма... и по-точно бицепса. Преди като си стегнех мускула беше един тъничък и ми ставаше дупка отстрани до него, а сега е някак обемен и кръгличък, ама супер много си личи разликата. Лично мен не ме кефи особено, понеже харесвам тънички ръце, но пък така ще имам повече сила сигурно. Ако го имах тоя прогрес по долната част на тялото хич нямаше да е зле, ръцете си ми бяха окей.. :Д
Мнението беше редактирано от maggie на 12.05.14 21:31.
11.00 - 2 яйца с 2 лъж. сирене; зеленчуци;
- междинно - 1 л. протеиново лешниково масло; 1 квадратче дом. таханово-какаов сладкиш; 2-3 лъжици рикота с песто;
16.20 - тренировка
- междинно - 1 парченце таханово-какаов сладиш;
17.30 - протеинови палачинки намазани с маскарпоне, сладко от ягоди* (без захар), 1л прот. лешниково масло;
21.00 - запечени броколи със сирене и гауда; салата с билки; 1/2 кис.мляко с 2 л. протеин и 1л кокос;
23.30 - 50 минути Йога - Сурия Намаскара А и усуквания за гръбнака
(палачинките са от 1 яйце, 1 доза протеин, 3л кис.мляко и 1 какао)
тренировка:
15@4kg клек с широк разкрач
20 клек на 1 крак (задния опънат назад в-у стол)
30@4kg lateral lunge with reach
30 глутеус мост с 1 крак подпрян на другия (30 общо за двата)
30 глутеус мост на 1 крак, другия изпънат нагоре (30 общо пак)
4х3sec superman
40 глутеус ритник с леко сгънат крак
20 кросоувър глутеус ритник с изпънат крак
20@2x2kg клек с ритник
20@2x2kg lunge and row
20 alternating lunges & lateral rise
20@2kg tree pose & bicep curl
20@2kg tree pose & hammer curl
20@x2kg plie squat to X overheads
40@2x2kg chest fly & single leg rise
20 tricep dip to toe touch
2 мин кардио:
клек с подскок и завъртане
crossover jacks
jogger’s punch
ski jumps
Днес четох доста за въгл. ротация и ми се струва, че ще ми е много по-лесно в 1 ден да съм стриктна и да ям 40-50гр въглехидрати, като знам, че утре ще са повече.
Но там трябва всичко да е изчислено до последния грам. А и трябва предварително да си съставя тренировките. Фитнесът остава за доста напред във времето.
Общо взето мисля, че мога да се справя със спазването, но не знам как ще се справя с изготвянето на меню и тренировки.
Замислям се за нов режим, защото не виждам абсолютно никаква разлика от сега, ядяща по толкова малко въглехидрати, и преди, когато не ядях месо и те ми бяха основното. В статията за НВД пише, че се наблюдава бързо разграждане на мастна тъкан... не и при мен. Имам някакви новопоявили се мускули от тренировките, мога да си усетя плочките на корема, но мазнините ми не са мръднали, нито кг (47.5), нито см.
Не отхвърлям и вероятността аз да правя някакви огромни грешки с храната и затова да си цикля така.
Мнението беше редактирано от maggie на 14.05.14 00:32.
13.05.14
19:21
олеее тая торта изглежда много добре ммм ;д но аз не правя такива големи че няма кои да ги яде :С :Д
aз ако я имам наоколо, сигурно ще я изям на 2 пъти (макс) и после ще гледам като денвър виновното куче
според мен е най-добре да опиташ друг режим, може и трети, и четвърти...
няма как да знаеш кое е най-доброто за теб, ако не опиташ от всичко :)
хахах голъдна колко е чилнат :Д точно като моя вкъщи като направи някоя поразия.
Иначе каква торта, това са ми палачинките и са големи колкото бисквита примерно :Д и ги излапах наведнъж нали... Тези са най-вкусните палачинки, които съм си правила досега, препоръчвам ви ги ! :)
N! A, така е, но аз като цяло съм си нетърпелива и не ми се ще да стане така, че да скачам от режим на режим, защото така наистина няма да видя промяна. Ще остана още известно време на този опит за НВД, като ще се старая да съм максимално стриктна. Междувременно ще си съставям трен. и хранителен режим за въглехидратна ротация. И като се отчаям съвсем от НВД - сменям. Все нещо трябва да сработи в един момент пък. :)
П.С. гузна съм още преди да е дошло, но в четвъртък имам рожден ден и мисля да си направя една торта (здравословна разбира се) и да изям колкото ми се яде... но това удоволствие ще ме върне 1 седмица назад сигурно, защото цял ден ще съм сама и ще ям.
направи тортата, покани приятелки и ще я хапнете, докато празнувате.. колкото повече хора, толкова по-малко торта и гузна съвест (която не трябва да имаш на рождения си ден, при все,че това си е твоята СОБСТВЕНОРЪЧНО направена ЗДРАВОСЛОВНА торта) .. и така- приятел в нужда се познава- намери помощници за тортата и enjoy :)
11.30 - 2 яйца, 80гр котидж с 1 чл сладко* без захар;
- междинно - 1 лъжица протеиново лешниково масло;
15.00 - тренировка
16.30 - 70-80гр. печено свинско + 4 мини протеинови палачинки като вчерашните с кис.мляко, маскарпоне и 2 лъжички сладко* без захар;
- междинно - 70гр. котидж с 1-2 лъжички сладко* без захар;
20.00 - запечени броколи със сирене и гауда; малко салата от краставица, морков и авокадо;
по-късно протеинови палачинки намазани с нещо;
тернировка:
2 пъти повторих следното:
3 кръга без почивка:
16@2kg гладиаторска странична преса (по 8 пъти на страна)
15@6kg добро утро
след тях 3 кръга без почивка:
10 бърпита с лицева опора и подскок (ЛО докъдето мога)
16@2kg hammer curl (само 1-ви кръг с 4кг), по 8 на ръка
след тях 3 кръга без почивка:
10@6kg пулоувър (само 3-ти кръг с 4кг)
40 коляно лакът (първо 20 пъти с единия крак, после 20 с другия)
общо 6 кръга за вяско упражнение
накрая: 2 min jumping jacks, можех и още, но ме заболя нещо
ОБЩО: 42 минути
Идеята ми беше за суперсерии... после установих, че не знам какво значи тая дума.
Правих всичко без почивки или най-много 10 секунди, ако ми се замая главата. Омръзна ми да тенирам по 15 минутки на ден, затова реших да си измисля нещо по-натоварващо... макар че май е абсолютно мазало откъм комбинации упражнения.
—————-
Установих с груби сметки, че се въртя около 1200-1400ккал за ден. Като не ги броя ме е страх да не прекаля, а става обратното...
Напоследък тренирам почти вески ден и дори да е кратко, мен си ме уморява и имам МТ често. Ако все пак ползвам коеф. 1.55 за 3-5 трен. седмично, излиза, че трябва да ям по 2000ккал, за да поддържам. А 1600 ми е абсолютния минимум.
Та може би съм минала в “защитния режим”, където тялото ми глаудва и се запасява...? Ще опитам тези дни да хапвам малко повече и ще видя какво ще стане. Дано се окаже това причината за този застой, дано дано дано. :)
Мнението беше редактирано от maggie на 14.05.14 21:35.
Със сигурност са ти много малко калориите. Дори да е работило седмица-две-три, в даден момент връща назад много. Аз все си патя от неядене и постоянно като се усетя, че не ям, почвам да си се самоубеждавам, че е по-добре за тялото ми да ям. :D Поне напоследък имам апетит повечко. Но в дни, в които не ми се яде, проблемите с малкото калории си ги решавам по следния начин: слагам сметана на броколите или зехтин като ги намачкам с извара (ти със сиренцето може спокойно една лъжичка зехтин да сложиш, няма дори да го усетиш), или месото можеш да го правиш със свинска мас. Така от нищото си правя 150 калории отгоре още и съм в някакви разумни граници. Дано скоро мине застоят и успех! :P
Мнението беше редактирано от Karma на 15.05.14 00:03.
Честит рожден ден, Маги! (F)(cake) Пожелавам ти многоо здраве, щастие, късмет, успехи иии да си винаги много усмихната! :)))
Честит рожден ден, прелестна magi! Пожелавам ти много здраве, късмет, добри приятели, да обичаш и да бъдеш обичана! Нека всяка твоя мечта и цел бъде постигната безпроблемно и от щастие да не се отървеш! (hug) :*
Много ви благодаря за пожеланията, страхотни сте (F)
Имах много хубав ден вчера. Относно яденето - хапнах малко повечко, основно въглехидрати - дмашна торта, сандвич (не бях яла от месец сигурно), домашно брауни и зеленчукова лазаня, начос и пуканки, пих и малко кола. Не съм се тъпкала зверски, така че едва ли съм надвишила калориите главоломно. Не ми е гузно, което го намирам за нещо хубаво. Накрая на деня установих, че съм си променила отношението към храната много и към хубаво. Ядеше ми се месо, салата, плодове и такива неща. Чувствам се освободена от забрани и в същото време просто не искам да ям “лоши” неща, приела съм някак, че не ми действат добре и не ме влече да ги ям. И това ме прави много щастлива, защото може би съм на прав път. :)
Вчера получих един прекрасен подарък, който ме поставя в малко трудна ситуация - торта от Vanilla kitchen. Шоколадова с кокос, фурми и не знам още какво. Огромна е. 25 големи парчета. Не знам как ще я изядем, но сърце не ми дава да изям едно парче и да кажа “аз съм на режим и това не се вписва никъде”. Приятелят ми толкова се е постарал, а пък и аз толоква си мечтаех преди за такава торта... много ще е грубо и тъпо. Ще се опитам да я вместя в дневните калории като не ям никакви други въглехидрати освен по 1 парче торта на ден примерно. Дано не си проваля месец и половина усилия дето полагах...
Отделно събота и неделя ще пътуваме и ще сме на гости, където няма как да спазнам какъвто и да е режим и да капризнича... ще гледам да се движа повече поне и така. Тялото ми поне ще “навакса” за този калориен дефицит, който без да искам съм му причинявала в последно време.
Мнението беше редактирано от maggie на 25.02.17 23:00.
хапвай си тия дни торта, а у каквото ти е на душа, без да ти става тежко... наслади се на тортата,щом си е мечтала и щом е подарена с толкова любов... тази седмица наваксай малкото калории, покажи на организма си,че идва сладко, калорично.. да задейства метаболизма хубаво, а ти се радвай на живота..когато сме на маса с приятели и хапваме било то и торта не води до преяждане толкова лесно, колкото ако я ядеш сама ( смях приказки, малко торта и така..а като си сам- вилицата и бой :D ) така или иначе от другата седмица пак ще си продължиш с режима. Така както някой ,който яде много хамбургери сладко и т.н. не се вталява и преоформя за 4-5 дни здравословно хранене, така и ти няма да имаш пагубни последици (даже според мен никакви, защото ти няма да се тъпчеш а ще си следиш малко или много количествата храна ) :)
Да, всъщност аз ако съм на разходка или изобщо където и да е освен вкъщи, ям много по-рядко и по-малко. Което и не е много хубаво, но по-добре от претъпкване :) Дано минат леко тези дни и ако ми остава свободно време ще го оползотворя със съставянето на по-организиран тренировъчен режим, защото в момента такъв тотално нямам.
Благодаря ти за подкрепата и включването като цяло ! (F)
10.30 - 2 лъжици тахан с мед (свърши ми Тръндеви, пък на Балчо не е хубав :
< )
11.00 - 20 минути HIIT спринт/крос 1:4 грубо, защото нямах телефон и на разстояние го гледах; на 10тата мин много се уморих и вместо крос ходих. После още ~2 км ходене и тренировка.
тренировка:
кръг 1: (въртя 4-те упражнения едно след друго, докато не изтекат 7 минути)
15 jump squats
24@4kg напади
15 sumo squats
24@4kg отпади
кръг 2: (по същия начин, правя ги колкото пъти мога, 7 минути)
24 scissor kicks
15 hip thrusts
30 donkey kicks (по 15 на крак)
30 глутеус мост (по 15 на крак)
И след това отново 1ви кръг, и пак 2-ри. Почивки да си поема дъх и продължавам. Общо 28 минути.
Накрая ми трепериха краката, така че считам тренировката за успешна.
Тренировката ми харесва по този начин. Много е интензивно, има тежести, не е кратка, но не е и безумно дълга да ме отегчава.
Утре и вдругиден вероятно няма да мога да си попълвам дневника, но съм си напълнила 1 чанта с храна за пътуването, та поне гладна няма да остана :Д
Иначе последните дни пия много много малко вода и трябва да се промени и това.
Ааа, с тахана същата история, първият, който си взех беше на Балчо и няма нищо общо с вкуса на Тръндеви. (inlove) Ако ти е трудно да си го намираш, има го във веригите Буров и син, или поне в този супермаркет, който е в Лозенец.
Приятно пътуване, не я мисли толкова много храната и се забавлявай! ;)
Мерси, Nickie, аз си го взимам от Слънце и Луна заради отстъпката, но ще погледна и в този магазин. :)
17.05
закуска - 200гр кис.мляко + сур. протеин
- междинно - 1 парче кокосова торта*
обяд - 2 бъркани яйца + пушена сьомга; 1 ред шоколад със стевия;
2ри обяд - 2 бъркани яйца + пушена сьомга ;
- междинно - 1 парче кокосова торта*; няколко хапки запечено тофу с горчица;
вечеря - свинско с топено сирене; ориз със зеленчуци; панна кота; (в ресторант, беше еднакво за всички); половин чаша червено вино; (адски мн се опитваха да ме напият, но се разминах само с това !)
18.05
закуска - 1 парче кокосова торта*; малко котидж с домат;
- междинно - 1 парче торта с (растителна) сметана и всякакви такива гадни работи; 1 ред шоколад със стевия;
обяд 1 мини сандвич с хляб от лимец, крема сирене и сьомга; (мини = 2 хапки)
- междинно - няколко печени кашута
вечеря - няколко броколита с 10гр масло, останалите запечени със сирене; 1/2 домат + краставица + малко червена чушка; 150гр кремче от 1:1 кис.мляко и заквасена сметана с 1/2 доза сур. протеин;
- по-късно - 1/2 парче кокосова торта*
Движение - разходки и танци до сред нощ. Наруших си режима с неща, които никога не биха ме изкушили по принцип, но бях на гости и нямаше как. Мина хубаво обаче :) Вече съм си вкъщи и продължавам по старо му. От тортата остават само 4-5 парчета...за хубаво или за лошо :Д но не съм яла по-вкусна определено (h)
По-късно ще добавя за днес храната и ако има тренировка.
10.00 - протеинови палачинки + 120 гр котидж, 1 хапка банан и няколко годжи берита; (смес: 1 яйце, 1 доза протеин, 1 с.л. какао и 3 с.л. кис. мляко)
обяд - (не помня кога) от снощните броколи малко; 200 гр кис. мляко с 1/2 доза протеин;
- междинни - 1 парче кокосова торта*; 1 розов домат с ~30гр сирене с кисело мляко; 2 с.л. тахан с мъничко мед и 5 какаови зърна;
22.30 - 1 купичка супа топчета; 2-3 вилички някакво свинско ребро със зеле; 2 какаови зърна;
Днес съм дроб... станах рано и не можах отново да се наспя. После цял ден анимирах един 3Д керъктър, та денят ми мина бавно и мудно пред компютъра. От сутринта на моменти ми се повръща и съм супер отпаднала и изтощена. Нямах сили и за предвидената тренировка.
И храната ми е тъпа днес, накаря тази супа мама я беше правила и имаше вътре картоф, ориз и фиде... тъкмо като за вечеря (dull) Чувствам се супер подута след тези дни, а за кантар ме е страх да си помисля даже.
Лягам да се наспя и утре с нови сили да вляза в ритъм пак, че нещо ми се пообърка всичко. (F)
П.С. ох гледах Капитан Америка... Крис Евънс (inlove) :Д пощурявам тези дни нещо хаха