инж. Марин Маринов - В момента: бързи, минималистични тренировки

Прескочи до:

09.05.14
14:54

Тоя дневник да вземеш да го прекръстиш “Съветите на инженер Маринов или Как да си внушаваме, че ще живеем по-дълго” :)
Специално щитовидната жлеза не би трябвало да изпада нито в хипо-, нито в хиперфукция ако искаш да живееш здрав...за дългото да не говорим ;)

09.05.14
14:57

Бегай от тука, бе хейтър:)))) Ще си говорим след 80-90 години пак:))))

09.05.14
14:58

Ако целта е да ти се струва, че времето минава бавно, може примерно да влезеш в затвора - тогава сигурно една година ще ти се струва като десет :D

09.05.14
15:02

казано от slavko на 09.05.14, 14:57:

Бегай от тука, бе хейтър:))))

А бе ще бягам аз, ама това няма да направи тезата на Инженера вярна ;)
Понякога има много големи попадения, но понякога с чиста съвест си налага меко казано съмнителни догми.

казано от slavko на 09.05.14, 14:57:

Ще си говорим след 80-90 години пак:))))

Да ви даде Всевишния да сте живи и здрави до тогава, че да можем наистина да си говорите с мен :)

09.05.14
15:47

казано от Boby_ на 09.05.14, 11:47:

Изводът е занимавайте се с безинтересни неща, за да ви изглежда животът по-дълъг. :

Не е ли точно обратното. Например аз, ако отида на някое ново място за 2 дена ми се струва, че е минала седмица. Колкото по-сиво ти е ежедневието, толкова по-бързо минава и дните (например работа-вкъщи, работа-вкъщи, ...). Сигурно, ако обиколим света за една година, ще ни се стори много повече.

Мнението беше редактирано от Петър на 09.05.14 15:48.

Ще мине време, ще поживеете и ще се уверите , че от метаболизма зависи представата за времето. Тук не говорим за време минаващо в скучно бездействие или време изпълнено с интересни занимания, те са едно на ръка. Аз ви говоря за връзката с метаболизма. Абе, пускам ви малко проблясъщи от теми в бъдещето ;) :D

A , че трябва да ти е здрава щитовидната жлеза е абсолютно вярно!

Мнението беше редактирано от инж. Марин Маринов на 09.05.14 16:13.

09.05.14
16:16

казано от инж. Марин Маринов на 09.05.14, 16:12:

Ще мине време, ще поживеете и ще се уверите , че от метаболизма зависи представата за времето.

Марине, изказваш се все едно не сме набори, ами си с 40+ години отгоре над нас...

09.05.14
16:19

А набори...бая съм му батко на инженера :)

Това, че сме набори не ми пречи да знам някои неща. А понеже знам ,че с  приказки няма да ви убедя (а нямам и намерение), ще трябва по трудния начин да го научите, като го изпитате на собствен гръб и евентуално след време да се замислите какво съм написал тук.

09.05.14
16:23

казано от James Hinks на 09.05.14, 16:19:

А набори...бая съм му батко на инженера :)

Може би само така си мислим. Той реално е столетник, само изглежда на 30 :D

Ех, как ме разкрихте :D

Мнението беше редактирано от инж. Марин Маринов на 09.05.14 16:26.

09.05.14
16:27

казано от инж. Марин Маринов на 09.05.14, 16:22:

Това, че сме набори не ми пречи да знам някои неща.

Никой не оспорва този факт - малко или много всеки от нас поназнайва това-онова повече от другия в някоя област на познанието. Въпросът е в начина, по който се представят и казват нещата. Или казано по друг начин жестоко се съмнявам че в промеждутъка от 20 до 30 си стигнал до (този) катарзис... ;)

Мнението беше редактирано от Петър на 09.05.14 16:28.

09.05.14
16:33

Това ли е най-интересното,с което можеш да се занимаваш ,други дертове нямаш ли си :))

09.05.14
16:52

казано от Петър на 09.05.14, 16:27:

казано от инж. Марин Маринов на 09.05.14, 16:22:

Това, че сме набори не ми пречи да знам някои неща.

Никой не оспорва този факт - малко или много всеки от нас поназнайва това-онова повече от другия в някоя област на познанието. Въпросът е в начина, по който се представят и казват нещата. Или казано по друг начин жестоко се съмнявам че в промеждутъка от 20 до 30 си стигнал до (този) катарзис... ;)

Ти си му набор, но явно животът няма с какво да те изненада. То катарзисът не се случва поетапно. Ако беше така, “зрели” индивиди нямаше да се държат като примати ;)

09.05.14
21:47

аз малко извън темата ..... Марине, казваш ,че не тренираш за резултати , а пък дневника си озаглавил - руски програма и т.н.т.  и гониш добри постижения със ” Суровецки 1 и 2 ” ... бе правиш се и ти на светица :P :D

Темата за времете ми се струва маниакална :)

Нали знаеш, че аз искам първо здраве и дълголетие, да съм младолик  и чак след това постижения. Разбира се  ,че ми се иска да ставам  все по-силен, но големия проблем е ,че дори и да си натурален, за да постигнеш това жертваш много. Жертваш продължителност на живот, стволови клетки, време за тренировки ... Сега тренирам по системите на Суровецки, но ги променям така ,че да минимизирам жертвите , които трябва да направя. Не ме бърка, че резултатите ще са по-малки или дори ще липсват и само ще поддържам. Аз не бързам, мисля дълги години да си тренирам :) Разбира се , от време на време ще тренирам по-интензивно и често , за резултати, но това ще е просто заради манията и ще е рядко.

А темата за времето ти се струва маниакална, защото още не си се замислял сериозно.  Колкто по-рано почнеш да обръщаш внимание на това, толкова по-добре за теб, зашото някои хора като почнат,  вече е късно. Трябва да се възползваш на макс от потенцияла за живот, който има тялото ти, да не го пропиляваш за глупости и тенекиени медали .  Прави смислени неща, с които да си от полза на хората около теб и ги прави колкото се може повече години :) . Гледай да си в помощ, а не в тежест. Това за мен е смисъла и приоритета в живота, а не да си качвам максовете на трибойските движения. Това вече съм го правил, знам как става, видял съм ,че мога и не ми е толкова интересно. :)

10.05.14
10:31

Мноу ма кефиш:)

10.05.14
13:33

казано от инж. Марин Маринов на 10.05.14, 09:33:

Нали знаеш, че аз искам първо здраве и дълголетие, да съм младолик  и чак след това постижения. Разбира се  ,че ми се иска да ставам  все по-силен, но големия проблем е ,че дори и да си натурален, за да постигнеш това жертваш много.Жертваш продължителност на живот, стволови клетки, време за тренировки ...

Каквото и да постигнеш изисква големи жертви , независимо в каква насока, не само в тренировките .... Обикновеното ежедневие се отразява върху организма  :)

10.05.14
13:43

казано от инж. Марин Маринов на 10.05.14, 09:49:

Трябва да се възползваш на макс от потенцияла за живот, който има тялото ти, да не го пропиляваш за глупости и тенекиени медали .

че какви глупости ?? тенекиени медали ..ха .. тренировките са ми просто хоби , вместо да ходя по дискотеки и кръчми  и  т.н.т както голяма част от младежите правят , та даже и ти си бил в това число преди 10тина години ;)

Прави смислени неща, с които да си от полза на хората около теб и ги прави колкото се може повече години :) . Гледай да си в помощ, а не в тежест. Това за мен е смисъла и приоритета в живота

тук съм съгласен

а не да си качвам максовете на трибойските движения.

това както казах е хоби ,харесва ми .Както на теб хоби са ти танците ;)

Това вече съм го правил, знам как става, видял съм ,че мога и не ми е толкова интересно. :)

личен избор :)

10.05.14
13:59

А не го издавай бре:)))

10.05.14
14:15

казано от инж. Марин Маринов на 10.05.14, 09:33:

Нали знаеш, че аз искам първо здраве и дълголетие, да съм младолик  и чак след това постижения. Разбира се  ,че ми се иска да ставам  все по-силен, но големия проблем е ,че дори и да си натурален, за да постигнеш това жертваш много. Жертваш продължителност на живот, стволови клетки, време за тренировки ... Сега тренирам по системите на Суровецки, но ги променям така ,че да минимизирам жертвите , които трябва да направя. Не ме бърка, че резултатите ще са по-малки или дори ще липсват и само ще поддържам. Аз не бързам, мисля дълги години да си тренирам :) Разбира се , от време на време ще тренирам по-интензивно и често , за резултати, но това ще е просто заради манията и ще е рядко.

Не ми е в стила да се бъркам в светогледа на другите, но малко ще покоментирам този път :).

Твърде ти е рано да изпадаш в мании да си младолик :) Ако тренираш здраво, не пиеш и не пушиш, не се храниш с гадости - няма как да си старолик.  Стига да не правиш глупости и не те блъсне кола, ще си изживееш каквото ти е писано (генетично заложено).

А темата за времето ти се струва маниакална, защото още не си се замислял сериозно.  Колкто по-рано почнеш да обръщаш внимание на това, толкова по-добре за теб, зашото някои хора като почнат,  вече е късно. Трябва да се възползваш на макс от потенцияла за живот, който има тялото ти, да не го пропиляваш за глупости и тенекиени медали .  Прави смислени неща, с които да си от полза на хората около теб и ги прави колкото се може повече години :) . Гледай да си в помощ, а не в тежест. Това за мен е смисъла и приоритета в живота, а не да си качвам максовете на трибойските движения. Това вече съм го правил, знам как става, видял съм ,че мога и не ми е толкова интересно. :)

Смислени са основно тези неща, които те правят щастлив. Това е което изпълва времето ти с живот. И тиквените медали категорично влизат в тази категория. Ако искаш обиколи света с яхта, изкачи Еверест, подобри си рекордите... Няма да допринесеш пряко за добруването на човечеството, но ще натрупаш емоции за два живота напред.

Ако се скъпиш на усилия, целият ти живот ще мине в умуване и преценяване дали не си се минал като си направил това или онова. Дали случайно не си скъсил един-два теломера, дали не е паднало КПД-то...

Тая приказка за годините към живота и живота към годините си е много вярна. :)

Да, Геца, бил съм в това число и за това ти давам съвет сега. Не е най-доброто хобито да ти отнема по два часа и половина на ден , шест дни в седмицата и през останалото време също да си мислиш за него. Това е прекалено много време, което можеш да употребиш по-добре. Може да научиш нещо полезно, може да работиш ако имаш нужда от допълнителни средства ... може да си намериш второ хоби, трето ... все по-добре ще е от толкова време в залата.

Мнението беше редактирано от инж. Марин Маринов на 10.05.14 14:24.

Вик, ако не пиеш, не пушиш, тренираш здраво, но наблягаш на въглехидратите, колкото и да са от добри източници, пак си изчерпваш стволовите клетки. Такива хора мрът изведнъж, без да боледуат, в добър външен вид. Щрак, отказва им някой орган и си заминават. Гадно е, но е факт.

За другите неща като се замисля може да имаш известно право. Важно е да правиш неща, които те правят щастлив. Най-добрия вариянт е те да са полезни на околните и по възможност да не са еднотипни. Това е оптималното според мен. От тази гледна точка не одобрявам да се зацикля и да се стои в залата и да се тренира толкова много време, всекидневно.

10.05.14
14:42

казано от инж. Марин Маринов на 10.05.14, 14:36:

Вик, ако не пиеш, не пушиш, тренираш здраво, но наблягаш на въглехидратите, колкото и да са от добри източници, пак си изчерпваш стволовите клетки. Такива хора мрът изведнъж, без да боледуат, в добър външен вид. Щрак, отказва им някой орган и си заминават. Гадно е, но е факт. ...

“Японците ядат бедна на мазнини храна и страдат от по-малко инфаркти от англичаните и американците.
Французите ядат богата на мазнини храна и страдат от по-малко инфаркти от англичаните и американците.
Италианците се тъпчат със спагети обилно поляти с червено вино и страдат от по-малко инфаркти от англичаните и американците.

Извод: Яжте и пийте каквото ви харесва. Английският език е това, което ви убива!” :D :D ;)

10.05.14
14:43

не можеш да кажеш колко време ми отнема всеки ден , защото не си с мен ;) Време за четене има  както и за всичко останало , стига човек да знае как да си го разпредели  и най вече желанието да присъства :)  Народа е казъл - който не иска да направи нещо  си намира оправдание.

Щрак, отказва им някой орган и си заминават. Гадно е, но е факт.

Мда. Щрак. Баш така отказват органите. Тия тъпи доктори за какво ли учат толкова години, след като накрая - щрак и пациента умрял.

10.05.14
15:02

казано от Vic на 10.05.14, 14:15:

Смислени са основно тези неща, които те правят щастлив. Това е което изпълва времето ти с живот.

Тук определено коня отива рЯката! :D Мързелуването ме прави свободен и щастлив, струва ми се, че и напушените или пийналите също изпълват времето си с живот и своеобразна форма на щастие. От друга страна - страданието не е ли пак живот? Е да, “кучешки”, но все пак живот... (grin)

10.05.14
15:33

казано от Debel Lebed на 10.05.14, 15:02:

казано от Vic на 10.05.14, 14:15:

Смислени са основно тези неща, които те правят щастлив. Това е което изпълва времето ти с живот.

Тук определено коня отива рЯката! :D Мързелуването ме прави свободен и щастлив, струва ми се, че и напушените или пийналите също изпълват времето си с живот и своеобразна форма на щастие. От друга страна - страданието не е ли пак живот? Е да, “кучешки”, но все пак живот... (grin)

Мързелът няма как да те прави щастлив - той не добавя живот в годините ти, а го отнема. Напушените и пийналите - те пък си отнемат и живота и годините в пъти по-бързо, отколкото с мързела...Изобщо - щом поставяш думите “мързел” и “свобода”, и “щастие” в едно позитивно изречение, явно си много далеч от това, за което е писал Вик.
Много добре е написано вече, само ще добавя, че това, което Инженера чете и знае е доста ценна информация, която не е необходимо непременно да се спазва дословно. (Почти) винаги е добре човек да знае малко повече, стига това да не се превръща в мания и самоцел. ;)

10.05.14
15:34

Инженере, според мен имаш някои много силни попадения, но това, което работи за теб и група от хора, не е задължително да удовлетворява някои други. Крайно неизчерпателно е да се прокламира “абсолютната истина”. Ти да не си общувал със стволовите си клетки в медитация, че да знаеш кое ги убива и кое - не? Може. Но със сигурност не сте си лафили с моите или на някой друг от форума например.

10.05.14
19:18

казано от Херцог Трън на 10.05.14, 14:53:

Мда. Щрак. Баш така отказват органите. Тия тъпи доктори за какво ли учат толкова години, след като накрая - щрак и пациента умрял.

Отказват, Ники, точно като щрак, ама точно така. Наскоро се уверих.

10.05.14
19:43

Вик, ако не пиеш, не пушиш, тренираш здраво, но наблягаш на въглехидратите, колкото и да са от добри източници, пак си изчерпваш стволовите клетки. Такива хора мрът изведнъж, без да боледуат, в добър външен вид. Щрак, отказва им някой орган и си заминават. Гадно е, но е факт.

Може ли да ми покажеш къде е писано по темата :)) Аз съм точно от този тип хора,които описваш ,че даже и не наблягам на въглехидрати от качествени източници.

10.05.14
20:30

казано от Маргарита Манева на 10.05.14, 15:33:

Мързелът няма как да те прави щастлив - той не добавя живот в годините ти, а го отнема. Напушените и пийналите - те пък си отнемат и живота и годините в пъти по-бързо, отколкото с мързела...Изобщо - щом поставяш думите “мързел” и “свобода”, и “щастие” в едно позитивно изречение, явно си много далеч от това, за което е писал Вик.
Много добре е написано вече, само ще добавя, че това, което Инженера чете и знае е доста ценна информация, която не е необходимо непременно да се спазва дословно. (Почти) винаги е добре човек да знае малко повече, стига това да не се превръща в мания и самоцел. ;)

Намекнах, че разговорът отива към философска посока и дискутирането на разтегливото и неопределено понятие “щастие” ще доведе до определянето му като степен на удоволствието от нещо (дори нематериално), а животът е прекалено комплексен и многопластов, за да се отъждествява само с най-приятната си част. Затова въпреки, че написаното от Vic звучи приятно, не съм съгласен с него.

10.05.14
22:32

казано от Teen Power на 10.05.14, 19:43:

качествени източници.

Сподели, ти дето всичко навсякъде знаеш, свръх човеко:)

Ако определяме сами колко ще живеем Марин е ДОСТА прав.... Обаче, ако всичко е определено предварително...

Всеки сам да си преценява.

Мнението беше редактирано от Венцислав Игнатов на 10.05.14 22:49.

11.05.14
01:24

Кои са тези органи които отказват така внезапно с щрак?

11.05.14
02:28

казано от charlie brown на 11.05.14, 01:24:

Кои са тези органи които отказват така внезапно с щрак?

Сърце.

11.05.14
13:45

Или пък симптомите за проблема са били там много преди да откаже, но никой не им е обърнал (достатъчно) внимание.

11.05.14
13:48

казано от Петко К на 11.05.14, 13:45:

Или пък симптомите за проблема са били там много преди да откаже, но никой не им е обърнал (достатъчно) внимание.

Като се замисля, по-скоро е това, но тук вече зависи как дефинираме спиране на орган. Както и да е де :)

11.05.14
14:07

казано от Херцог Трън на 10.05.14, 14:53:

Щрак, отказва им някой орган и си заминават. Гадно е, но е факт.

Ники, с това ти изказване никак не съм съгласна. Не може да поставяш под общ знаменател всички доктори, че и да ги наричаш “тъпи”. Има и доктори, и доктори, както има и хора, и хора. А пациента, като не се грижи за здравето си и не знае дори как сам да си помогне - ще умре. Има и случаи, в които и лекарите са виновни, НО не може от многото да отсеем само лошото и то да ни изгради мнението.
Иначе съм на 18 и четейки леко се депресирах. Това с въглехидратите сериозно ме разстрои, но на Вик мнението ме успокои! Шегувам се, но все пак смятам, че тази тема със старостта и смъртта е по-добре да не се премисля много. Но всеки сам си избира как да живее и с какво да си запълва дните, какво да чете и какво да го интересува.

Мнението беше редактирано от Danniii :) на 11.05.14 14:08.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1