Journey to drunking :D

Темата е заключена.
Прескочи до:
ИМ

09.05.14
22:31

казано от Alexander Krastev на 09.05.14, 19:49:

Мисля си, дали да не опитам за 1 месец да увелича храната, най-вече въглехидратите, съчетано с повече физическо натоварване, разбирай 3 тренировки седмично в зала ( 2 силови и една за експлозивна сила ), и отделно баскетбола през уикенда, с цел да забързам метаболизма си, да видя какви ще са резултатите.

Само да ми се оправи гадната настинка, много е кофти тъкмо като се пооправи времето, аз да се разхождам подсмърчащ и вкиснат (dull).

Мисля, че щом си в застои не е лошо като идея, но само като временно решение, колкото да забързаш метаболизма. Може да е повече от месец, може и по-малко ,то това ти ще си го усетиш. Може да пробваш и да въртиш въглехидратите, примерно много, малко, малко, средно,средно, малко, много и т.н. Успех!

Да, горе-долу мислех за месец да е на повечко въглехидрати. Виж, това с въртенето на въглехидратите е много добра идея, но жената вкъщи се мръщи като почна да смятам калории и да си разписвам менюта за няколко дни подред :D Но може да разпиша една схема, в която тренировъчните дни да са с умерено-високи въглехидрати, а дните без трен. без ( или почти без ) въглехидрати.

Определено съм в застой - хубавото поне е и че не съм качил кг. след празниците, а си беше стабилно хапване и пийване, явно в момента на тези кг. му е комфортно на тялото и не ще да мърда. Ама на мене не ми е комфортно.

Днеска намерих една много прашна и забутана зала до нас, в която се каня да отида от страшно много време и все не се наканвам. Хвърлих един поглед - има си стойки за клек, олимпийски лост, стойка за набиране, 2 лежанки, достатъчно тежести, разни скрипци, който не ме вълнуват, има доста кутии за скачане, който могат да се наснаждат и стават и за предпазители за клек, където да хвърлям щангата, има и доста гири и дъмбели, единствено няма стойка за кофи, но може да се преживее. И ходят страшно малко хора, т.е. мога да се развихря :D

Малко ме хвана яд, че онзи ден си изкарах карта за Академик за месец на цената, на която тук мога да тренирам 2 месеца, но здраве да е, известно време ще ходя и в двата фитнеса.

Довечера, ако не отида на баскет, мисля да ида да поклякам малко пробно, да видя как е.

10.05.2014

Тренировка - баскетбол на 2 коша час и половина. Много хубава игра стана, въпреки че бях още леко настинал и не в топ кондиция, даже прекратих играта по-рано, момчетата останаха да цъкат още половин час. Много съм доволен от прогреса за 2 седмици - в борбата под коша  има най-осезаем напредък (grin). Също и в бързината на краката при защита - вече доста по-бързо сменям посоките, не изоставам от нападателя, но то там най-тежката дума има теглото :D.

Удоволствието от един комплексен спорт, като баскетбола, не мога да го сравня с каквито и да са тренировки в залата - те могат да са допълващи, именно с цел функционалност и сила в основния спорт ( макар че по-често ходя във фитнес залата :) ), но удоволствието от 1 час игра и 1 час трен. с тежести е несравнимо. Да, във фитнеса преодоляваш собствените си граници, там борбата е най-вече със себе си, но постиженията, ако не са с някаква конкретна цел, ( поне аз мен ) биха били безсмислени, ако не намират приложение и някъде другаде. Колкото и романтично да звучат приказките как “се бориш със себе си” и “преодоляваш себе си”, съвсем различно е усещането, че си надбягал реален противник, че си го надскочил или че си го “излъгал” с някой скрит пас на чиста позиция. Просто това ни е заложено еволюционно на генетично ниво - да се конкурираме един-другиго, и при всяка победа изпитваме чувство на задоволство, както и при всяка загуба изпитваме разочарование. Просто спортната злоба е по-различна, когато имаш реален противник.

И все пак, най-важното е, човек да изпитва удоволствие, от това което прави - дали тренира за плажа, или за да се разтовари от стреса, или за да се готви за трибой, или просто кара колело в парка.

Май твърде дълго стана лиричното ми отклонение :D

Храната :
10 гр. спирулина
15 гр. мед
20 гр. сусамов тахан
1 парче домашна баница със спанак
100 гр. ( сурова ) леща
1 хотдог с пълнозърнесто хлебче и 250 гр. кренвирш виена голд
0.5 кг. ябълки
2 портокала
свински котлет, запечен с картофи и кашкавал
салата домати и краставици
100 гр. сурови ядки

11.05.2014

Премерих се контролно, за да знам от колко започвам - 93.5 кг. Мисля да се меря веднъж седмично.

Храната :

10 гр. спирулина,
20 гр. мед
20 гр. сусамов тахан
200 гр. прясно мляко с 50 гр. овесени ядки, 20 гр. ленено семе, 1 лъжица мед
свински котлет с кашкавал и картофи
1 порция леща ( около 50 гр. сурова )
1 филия хляб от просо
1 парче домашна баница със спанак
1 ябълка
1 парче пица с кренвирши и кашкавал
50 гр. конска пастърма
50 гр. кашкавал
салата бейби спанак с ягоди
100 гр. сурови ядки

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 11.05.14 20:08.

ИМ

11.05.14
11:05

казано от Alexander Krastev на 10.05.14, 13:19:

Това,че парче така и не излезна на хубаво качество, Иначе гоуста разцепва.

Днеска една тренировка в новата зала в зала Универсиада, на фона на народна музика и тропащи хоро дами и господа на средна възраст :D

Загрявка : 2 мин. на велоергометър, клекове СТ, клекове 10х40кг., мъртва тяга 10х40кг, разтягане

3 кръга.
                  I      II      III
Клек          3х120   3х120  3х120
Тяга           3х120   3х130  2х130
Военна преса  3х45  3х45    3х45
Набиране      10хСТ    8хСТ    8хСТ
Тесен лег      3х70   3х70   3х70
Набиране      5хСТ    5хСТ    5хСТ

М/у кръговете 1:30 почивка. Общо време за всеки кръг - около 8 мин.

3 пъти : Обръщане + преден клек + пуш преса на 50 кг.

На кръговете, последния кръг хвата ме предаде и на тягата заключих само на 1-вото повторение, на второто не издържах, а за трето изобщо не тръгнах. Иначе ги дърпам доста леко, но просто не ми издържа предмишницата. Същото и на набиранията - на гърба сила, обаче почнах да се изпускам.

На клека затвърдих 120-те кг, още 1-2 тренировки и може би ще сложа 130. Правя ги с 2-3 сек. пауза м/у всяко клякане за да раздишам, като поемам около 6-7 пъти бързо и дълбоко въздух.

Накрая се чудех къде да доизразходя още малко силица, без да ми пречи липсата на хват и затова реших да правя обръщане + клек + пуш преса ( 3 в 1 :) ). Снимах ги, за да се види дали правилно ги изпълнявам.

На обръщането не приклякам, просто защото на тези кг. ги обръщам от статичен стоеж, може би е по-правилно да приклякам леко, за да свикна да го правя. Последния път, като обръщах на 60 кг. вече ми натежаваха и си прикляках, за да ги поема отдолу.

Ето и клипче :

Накрая направо ми се повръщаше, а тениската беше гьол мокра. Супер се раздвижих.

След това минах през аптеката и взех 1 опаковка флекс код, да пия поддържаща доза 10мл. за 1 месец, защото мисля да клякам по 3 пъти седмично този месец, докато съм на повечко въглени.

Забравих - днеска съпругата изкара един шивашки метър отнякъде и реших да си взема мерки. От последния път, когато се мерих, съм свалил
талия 98 -> 95
ханш 105 -> 103
Иначе други - бедра 63, ръка 38, рамене 124, гръден кош 108, врат 41

Онлайн калкулаторите за телесни мазнини ме изкарват около 20 %, което е горе-долу вярно ( предполагам ). От последното ми измерване също съм свалил мазнини 25.7 -> 20.5. Това е от ноември 2013 досега, което е грубо половин година. За този период съм свалил около 6 кг. което се равнява приблизително точно на разликата в процентите телесни мазнини, т.е. надявам се, че не съм свалил мускулна маса, а единствено мазнини.

12.05.2014

Днеска ще е ден без тежка тренировка, евентуално около обяд може да мина през лостовете за малко набирания и кофи. Съответно, въглехидратите ще са по-ограничени.

Почвам да си пиша и “добавките”, за да мога, като се връщам назад в дневника, да знам какво и кога съм пил. Спирулината я пиша като добавка, не към храната.

Добавки :
10 гр. спирулина
10 гр. флекс код

Храната :
200 гр. прясно мляко
50 гр. овесени ядки
20 гр. ленено семе
1 ябълка
голяма салата от маруля и краставица
свинска вратна пържола на скара
5 люти чушлета
1 кисело мляко
1 ореховка с фибри
100 гр. сурови ядки
4 кюфтета
салата спанак с ягоди и кашу
100 гр. сурови ядки

Тренировка набързо на лостовете в 3 кръга :
7 набирания тесен хват, 10 кофи, 10 повдигания на краката от лег
7 набирания тесен хват, 10 кофи, 10 повдигания на краката от лег
7 набирания тесен хват, 8 кофи, 10 коремни преси с изпънати ръце

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 12.05.14 21:23.

Хммм, май няма да ми се получи работата с въглехидратите. Яко глад си трябва и това е. Гледам днеска - 200 гр. ядки съм опукал. Е, може ли такава свинщина. Какъв ОКБ да ми се получи. Отделно, че се чувствам подут и разпльокан. Имам чувството, че съм се налял с вода - кантара вече показва кило и малко отгоре.

Глад, глад и глад. В дните с тренировка леща, като въглехидрат, в останалите дни 50 гр. овесени ядки и една лъжица мед и толкоз. Никакви картофи, пици, ориз, баници, хляб и т.н. Аз имам да свалям едни 10-15 кг., а ще зареждам с въглехидрати, къде ми е ума. И никакви ядки за мен. Днеска 1000 ккал имам само от ядки.(headbang)

Глад и яки клекове ще да е.

13.05.2014

И днеска без тежка тренировка, а утре трябва да съм в залата за експлозивна сила.

Чудя се, дали не съм задържал вода от флекс кода, от хондроитина и хиалуроновата киселина - в листовката пише, че и двете спомагат за водната задръжка. Съчетано с моята лакомия.
От друга страна, за спирулината пише, че спомага за изхвърлянето на задържаните течности.

Добавки:

10 гр. спирулина
10 мл. флекс код

Храната:

15 гр. мед + 20 гр. сусамов тахан
100 гр. сурови ядки. Знам, че не трябва да ям, ама имах останали от вчера и ги доизядох, да не ме дразнят ...
2 бъркани яйца с 1 кренвирш , 100 гр. извара и 50 гр. кашкавал
салата марули и краставица
1 зеленчукова супа
300 гр. пилешка пържола
салата спанак и рукола

Тренировка : 10 км. с колелото из София.

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 14.05.14 07:51.

Сутринта скокнах с колелото до бриколаж, да си купя мат’ряли за колан за набиране с тежести ала Вик :)

2 метра дебела верига, 2 карабинера, 1 метър гумиран маркуч. Общо 30 лв. Можеше и по-евтино да излезе, ако бях обиколил по пазарите, ама в бриколаж ми е по-удобно, щото всичко ми е накуп.

Обаче веригата си тежи доста - докато беше в раницата на гърба, се усещаше докато въртя педалите на колелото. Довечера вкъщи ще я премеря, но имам чувството, че в началото мога да се набирам само с нея :D

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 13.05.14 10:36.

14.05.2014

Тренировка на 1 лъжица мед и тахан и 1 колдрекс макс грип, че още ме мъчи гадната настинка:

Загрявка : 20 мин. интензивно ходене пеша :), няколко клека на 60 кг, клекове СТ, разтягане

Клек : 3х120, 3х120, 3х120
Обръщане : 5х60, 5х60, 5х60, 5х60
Скок на кутия : 5х0.5м, 5х0.75м, 5х0.75м, 5х0.75м
Скок с тежест : 7х60, 7х60, 7х60
Набиране : 5х13, 3х23, 5х13, 5 СТ

Днеска снимах доста, да се гледам дали съм крив ( както и всички останали естествено, даже е по-полезно друг да ми посочи грешките, отколкото сам, защото обикновено човек е по-снизходителен към себе си от околните ).

Освен това пробвах и коланчето за набиране - забравих да го премеря, но по груба моя оценка е около 5 кг, така че го броя към тежестите за набиране - чудесен е, не ми причинява дискомфорт, мисля че добре се е получил.

edit: колана е 3 кг и малко.

Добавки:
10 мл. флекс код
10 гр. спирулина

Храната :
1 лъжица мед и сусамов тахан
1 ябълка
100 гр. (сурова) леща
150 гр. краве сирене
4 люти чушлета
100 гр. пилешка пържола
4 телешки кюфтета
100 гр. гъби с лук
домати с моцарела
2 големи ракии

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 14.05.14 21:27.

Клековете първите 2 серии :

На първата колко зловещо ми пука лявото коляно, не е истина - днеска нямаше абсолютно никой в залата още и беше гробна тишина и може да се чуе скърцането на ставите ми.

Първа серия:

Втората серия, като че ли е по-добре - няма толкова пукане:

На обръщането опитвах да приклякам леко при поемането на гърди, но като гледам нещо много тромаво ми се получава.

И накрая подскоците с тежест една от сериите :

Така, като се гледам на клека - рано ми е за 130 - вдигам ги с г*з и на гръб малко. Ще задържа на тази тежест известно време, докато ми стане комфортно, поне 2-3 седмици ( ако всичко е наред и не ме заболи нещо :( ). Иначе за клякането - ще ги клекна, може и със 140 да клекна, ама не това е целта в крайна сметка.

Имам едно леко чувство, че на момент при изправянето се опитвам да събера леко коленете, но може и само да ми се струва - точно в мъртвата точка, когато натоварването се прехвърля от г*за към квадрицепсите, за момент се получава това, заедно с едно леко навеждане.

15.05.2014

Ден без трен. Сутринта мислех с колелото да повъртя по обиколен маршрут до работа, то взе че заваля. Може би по обяд малко лостове или довечера кростренажорче лекичко вкъщи ( да не натоварвам много краката, че утре пак ще се кляка (grin) ).

Сутринта кантара показа, че съм върнал килата, дето ги бях качил с му’ането на въглехидрати и сега съм на изходна позиция :D

Иначе храната днес ще е почти идентична с вчерашната.

Добавки:

10 мл. флекс код
10 гр. спирулина

Храна:

1 лъжица мед със сусамов тахан
2 ябълки
100 гр. (сурова) леща
150 гр. краве сирене
5 люти чушлета
1 вафла (30гр.) боровец
3 телешки кюфтета
1 огромна овчарска салата
10-на маслини
50 гр. сланина
1 ракия

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 15.05.14 20:36.

Една лека тренирочка на лостовете в обедната почивка :

4 кръга с почивки м/у кръговете 1 мин. :

5 набирания широк хват, 10 кофи, 5 набирания тесен хват, 10 повдигания на краката на успоредка, 10 прескока на един дънер около 30см в диаметър

На последните 2 кръга набиранията бяха къде половинки, къде изобщо ги нямаше :D Но яко ми се разтупа сърцето, особено след подскоците.

Нещо отпаднал се чувствам, още се боря с настинката. Затова след тренировка веднага си взех една енергийна напитка и една фафличка ( то 2 хапки e*аси, едно време какви фафли имаше, ехейй :D )

16.04.2014

Тренировка на 1 лъжица мед и тахан:

Загрявка : 5 набирания СТ, 10 клека СТ, суинг с 8 кг х15 на ръка, мъртва тяга 10х60 с пауза горе, клек 10х60 с пауза долу, разтягане

Упр.  Клек  Тяга  В.Преса  Набиране РХ  Тесен лег  Набиране ТХ  Кофи
Кръг

I     3х122 3х135   3х45       5х23           5х70       4х23         5х23
  II     3х122 3х135   3х50       4х23           5х70       4х23         4х23
  III   1х122 2х135   3х45       4х23           5х70       3х23         4х23

След това малко изометрия за корема : планк 40 сек., страничен планк 30 сек., страничен планк 30 сек.

Излязох от залата със смесени чувства :D

От една страна, най-накрая бутнах 50 на военна преса! Криви, с клатене, но си беше военна преса, не пуш преса.

На тягата сложих 135 и задържах в заключено положение докато преброя до 5, да тренирам хвата. На последния кръг просто нямах сила за 3-то повторение.

Обаче най-недоволен съм от клека - извиках един юнак да ме пази за последната серия, което хем беше добре, щото бях много изморен и не знаех дали ще мога да стана, обаче той на всяко повторение ми помагаше (dull) и това ме разсея, щото хем искам да му кажа да не ми помага, хем усещам, че нямам много сила, хем имам 120 кг на гърба и не ми се хаби енергия да му обяснявам как да ме пази :D Та си броя само 1-вото - иначе бяха 3 клека, ама с помощ и затова не ги броя.

На лега 70 кг хвърчат като балони, другия път 80, пък дано не се затисна :P

Обаче, от чобанския ми стил на обръщане, ме болят рамената - за известно време ще им дам почивка и в тренировката за експлозивна сила ще ги заменя с друго упражнение. Още не знам какво, но трябва да е нещо, което да щади рамената.

И накрая пак 1-2 снимки в силует - добре, че не си изкарвам хляба със снимане, че много гладен щях да седя :D
( от тая Жунгла по гърдите ми не се вижда много, ама ми пази топло зимата :P )

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 16.05.14 12:32.

Добавки :
10 мл. флекс код
10 гр. спирулина

Храната днеска:

2 свински вратни прЪжоли със зелева салата
4 люти чушлета
2 ябълки
...

Довечера е твърде вероятно да има нарушения в храненето, баща ми има рожден ден ( Да си жив и здрав Тате! ) и ще има ьеденье и пиьенье (party)

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 16.05.14 16:17.

17.05.2014

Добавки:
10 гр. спирулина

Храната :

1 ябълка
агнешко печено
пилешка супа
100 гр. печена соя
омлет от 3 яйца, пуешка шунка и кашкавал
таратор
зелена салата
1-2 мастички

Трен.: баскетбол на 1 кош доволно около 2 часа. Рамената ме болят. Кофти работа. След баскета кръгове от набирания различен хват и кофи различен хват, без почивка. Общо към 40 набирания и толкова кофи. Утре релакс.

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 17.05.14 18:49.

Днеска на почивките м/у игрите пак имаше забивки от момчетата, с мои асистенции за alley-oop ;) и аз направих 1-2 успешни опита - вече ръката ми излиза доволно над ринга, т.е. имам повишение на вертикалния отскок от около едни 5-6 см. от последните клипчета на опити за забивки. Ако сваля едни 10 кг. съм сигурен, че това ще афектира в поне още 5-6 см. на вертикален отскок, ама много трудно туй сваляне, да му се не види. Ще го мъча лятото. Пак съм доволен, де, че с туловище от 93-4 кг. успявам да си вдигна задника, ама друго си е да скочиш едни 100-110 см. и да изтряскаш топката в ринга (grin).

Днеска по обед се засякохме с едно от момчетата на улицата и жена ми ми каза, че съм бил чичо :D

18.05.2014

Днеска трябваше да е почивен ден, но си “откраднах” час и малко баскетбол на 1 кош. Чак не знам дали утре ще имам сила да клякам, защото на краката доста им се насъбра тази седмица - 3 дни клекове и 2 дни баскетбол, а утре е 4-ти пореден ден без почивка за краката. Според зависи, може да сложа по-леки килограми.

Утре е ден за кантар.

Добавки :

10 гр. спирулина
10 мл. флекс код

Иначе храната :

1 ябълка
100 гр. фъстъци
пиле с картофи (предимно картофи)
1 пакет пълнозърнести солети
3 яйца
салата с рукола и спанак
печени чушки с чесън
10-на маслини
200 гр. задушени бейби моркови с масло
1 ракия

19.05.2014

Тегло : 93.5. Прогрес нулев от 1 седмица.

Тренировка:

( колкото да се каже, че съм тренирал :) Нещо силата днес не е с мен ... )

Загрявка : 2 мин. велоергометър, зареждане на  3 лоста ( за клек, тяга и лег ), суинг с 10 кг. дъмбел 2х10, клек 10х60, тяга с дъмбели 10х25 кг. дъмбел(по един на ръка), разтягане

Кръг Упр.    Клек    Тяга  Тесен лег  Набиране  Лицеви опори  L-sit набиране
  I                10х100   3х140   3х80           3х23             10               5хСТ
  II              8х100     5х120   3х80           3х23             10               5хСТ
  III              7х100     5х120   3х80           3х23             10               5хСТ

След кръговете : планк 40 сек., страничен планк 30 сек., страничен планк 30сек.

Определено краката не са починали - ако се бях напънал, можеше и да клекна със 120, ама реших днеска да разнообразя с повече повторения и по-малко кг.

Не правих военна преса да дам почивка на рамената. Тази седмица ще е така.

На тягата първо мислех, че съм сложил 130 и се чудих защо са ми тежки - обаче хвата се държа достойно - на всичките повторения и в трите кръга задържах, броейки до 5 в заключено положение. Лоста - крив, трябваше да го въртя, за да го нагласям с кривото нагоре.

Добавки :

10 гр. спирулина
10 мл. флекс код
Milgamma-N
Калмацин форте

Храната :

1 ябълка
4 чушки пълнени с 250 гр. извара и 1 лъжица майонеза
300 гр. свински кренвирши
3 филии ПЗХ
90 гр. белени тиквени семки
1 ябълка
3 пил. шишчета
салата рукола и спанак с козе сирене и ягодки
100 гр. пуешко филе
300 гр. череши

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 19.05.14 20:39.

Значи, при 3 тежки тренировки седмично ( без да броя баскетбола ), както и да го гледам, е тегаво. Мисля да започна да пия Милгама-N ( B-комплекс ) и Калмацин, за по-добро възстановяване, както и заради болките в рамената.

Тия дни, не мога с храненето да се наглася, понеже уикендите все ходим някъде ( сега бяхме на гости на моите родители ) и ми е трудно да спазвам някакъв режим - вчера примерно, храната беше под всякаква критика. Днеска ще опитвам да наваксвам с пържолите :D

Иначе, макар и кантара да не показва прогрес, визуално около корема съм свалил мъничко мазно - като се стегна чак почва да ми се очертава пресата хехе :P Сега 2 седмици не ми се очертава ходене някъде и се надявам да имам възможност за по-строг режим на хранене. ( това сигурно го пиша за 15-ти път в този дневник (dull) )

20.05.2014

Добавки:

10 мл. флекс код
Милгама-Н
Калмацин

Храната:

250 мл. прясно мляко с 50 гр. овесени ядки и 20 гр. ленено семе
1 киви
250 гр. извара с 1 лъжица майонеза и 1 лъжица лютивка
50 гр. ( суров ) кафяв ориз
300 гр. свински кренвирши
1 филия ПЗХ
1 шоколадов бонбон
200 гр. филе треска
200 гр. котлет сьомга
салата рукола и спанак
50 гр. тиквени семки
1 ракия
...

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 21.05.14 08:06.

Тренировка на лостовете:

5 Кръга, 2:30 мин. почивка м/у кръговете :

Кръг Набиране ШХ  Кофи  Набиране ТХ  Лицеви
I…..............5…....10….........5….......10
II….............5…....10….........5….......10
III…............5…....8…...........4….......10
IV…............4…....8…...........3….......10
V….............5…....7…...........3….......10

Много добре се нацепих :D Едвам си облякох суитчъра след това, не можех да си сгъвам ръцете.

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 20.05.14 14:26.

Хмм, ей сега минах през кантара междинно мерене и съм качил 2 кг (dull). Чудя се дали е водна задръжка от солта в тия кренвирши, дето ги ям 2 дена поред, или съм качил маса ( предполагам по краката ). Затова вчера набиранията и кофите бяха леко по-трудни от предния път. Веднага се усещат дори и 2 кг.

Продължавам по тази схема засега, да направя поне месец ( т.е. още 2 седмици ) и да видя какви ще са ми мерките след това.

След това мисля да разтоваря малко режима в залата, за сметка на повече тренировки на открито на игрището - като свърши учебната година, мисля да ходя преди работа до близкото училище за стрелба, совалки, подскоци и т.н. ( Сега не върви някакъв брадат и космат чичо да ходи сутрин да тормози децата :D ).
И вендъж-дваж в зала за кондиция.

А след малко заминавам за фитнеса за тренировка за експлозивна сила ... Не знам колко сила ще имам, не съм се наспал много, щото посред нощ децата ни събудиха, че имало странен шум в детската - оказа се някакъв кран на парното - че ходих до колата за кутията с инструменти, мъкнене нагоре, после затягане на крана - лека загрявка общо взето и после се бях разсънил. Поне мисля краката са оптпочинали.

21.05.14
08:53

Не, че съм специалист, но с тези базови упражнения си е нормално да качиш някой килограм. Но това си е положителен тренд. :)
Друго ми стана интересно - колко, често играеш баскетбол и как ти се отразява? Защото мен стрийтбол-а буквално ме стопява за един месец. Една-две тренировки и една-две игри седмично, не повече. (Впрочем, защо не ходя да играя и сега, никой не знае |-) ).

21.05.14
09:24

Като ви гледам да си говорите за стрийтбол, така ми се доиграва и на мен, че чак ми се реве!
Ако/когато се оправят коленете, пак ще пробвам, пък ако ще турско да стане!

21.05.14
10:06

Еми оправяй го и да ходим.. :)
Чакай, че си те представих за момент на дифенс и ми стана едно топло.. 8-)
Alex, вие къде играете по принцип?

Мнението беше редактирано от Владо на 21.05.14 10:10.

Ами и аз съм така - общо взето, ако почна да играя 3-4 пъти седмично и ще изгоря килограмите за 1 месец - случвало се е да свалям по 3-4 кг. за седмица, когато съпругата с децата са при баба и дядо и съм сам, тогава имам доста свободно време и гледам да го оползотворя в баскетбол :)

Иначе нормално играя 1-2 пъти седмично. През зимния сезон се събираме за игра на 2 коша Събота следобед на стадиона на Цска ( зала Румен Пейчев ), понякога в Сряда ходя пак за 2 коша в зала Спортна София в Зона Б-5.

Но като се постопли, ходя най-често Събота и/или Неделя :
-31-во СОУ (Бастилията) - за там обикновено трябва да се ходи с готова 4-ка
- Ст. град зад Манията има игрище (4-ката) - коша е по-нисък и има дупки, но стават игри
- 68-СОУ в Дружба - там стават също добри игри.
- много рядко съм ходил и на South Park, което е до хотел Кемпински

Едно време най-добрите игри ставаха на игрището в НСА, но от няколко години махнаха кошовете ( направо нямам думи) и вече не се ходи там. Но определено беше най-добре от всички.

Иначе все се каним с едни приятели да направим отборче за аматьорска лига, ама само с желанието си оставаме :D Всъщност, даже веднъж бяхме сформирали преди 6-7 години, но отпаднахме още на 1-ви кръг с 3 загуби и отбора се разпадна :D. За догодина ще видим - може и да стане нещо, сега има една много сериозна лига ( НАЛБ ), вече 3-ти сезон ще имат и всичко им е много добре организирано, може там да се пуснем, стига да се съберем сериозни хора.

А ако ти се играе - можем някой път да ходим да играем - даже тази Събота и/или Неделя мисля да намина или през Ст.Град или през 31-во. Ако ти се идва пиши ;)

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 21.05.14 11:00.

21.05.2014

Тренировка за експлозивна сила на 1 лъжица мед и тахан:

загрявка : 2 мин. вело, клекове СТ, клек 10х50, мъртва тяга 10х50, разтягане

Сумо тяга + високо изтегляне : 5х60, 5х60, 5х60, 5х60
Клек : 3х120 3х120 3х120
скок кутия 0.5м - скок долу - скок кутия 0.5м : 5бр., 5бр., 5бр.
Клек + отскок : 5х60, 5х60, 5х60
Коремни преси с тежест 10х20кг
Обратни хиперекстензии : 10 бр.

Сила на клека - бол. Само на 3-та серия, последното повторение беше тежко, останалите бяха супер. Дали щото мучах на всяко изправяне не знам. Май има ефект издаването на нечленоразделни звуци при позитивната фаза :P

Скока на кутия реших да го направя леко плиометричен, като го направя - скок на първа кутия, веднага скок долу, веднага скок на втора кутия.

Хубава тренировка.

Добавки :

10мл. флекс код
Милгама-Н
Калмацин

Храната:

1 шепа джанки на път за работа
100 гр.(сурова) леща
100 гр. обезсолено козе сирене
3 филии ПЗХ
50 гр. синьо сирене
400 гр. свинско и телешко на кюфтета
100 гр. пилешка пържола
салата спанак, домати и сирене
1 ракия

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 21.05.14 19:52.

21.05.14
11:13

казано от Дългия на 21.05.14, 10:06:

Чакай, че си те представих за момент на дифенс и ми стана едно топло.. 8-)

То на мен това ми е играта. Плюс борба под коша и що годе приличен дрибъл. Стрелба - йок, както казват югоизточните ни комшии. :)

казано от Boby_ на 21.05.14, 11:13:

[
То на мен това ми е играта. Плюс борба под коша и що годе приличен дрибъл. Стрелба - йок, както казват югоизточните ни комшии. :)

Аз лично предпочитам да играя с играчи, които се раздават в защита и “черноработници”, отколкото разни “звезди” в нападение. Направо понякога, като играя с някой такъв нереализиран комплексар, ми иде да му изшия 2 шамара зад врата и да го пратя на скамейката :D Особено на 2 коша, където всяка грешка в нападение обикновено се наказва с бърза контраатака и кош.

Имам една моя си теория, че на игрището хората показват много от чертите на характера си извън него, натурално и неподправено. Ако често играеш с някого и го наблюдаваш какво прави, докато играе, до голяма степен можеш да си правиш сравнително верни изводи за това, какъв човек е в живота - дали е егоцентрик, дали става за работа в екип, дали може да поема отговорност, дали е скатавка и т.н.

21.05.14
14:45

Това за теорията е проверен факт ;)

казано от Alexander Krastev на 21.05.14, 12:54:

Имам една моя си теория, че на игрището хората показват много от чертите на характера си извън него, натурално и неподправено. Ако често играеш с някого и го наблюдаваш какво прави, докато играе, до голяма степен можеш да си правиш сравнително верни изводи за това, какъв човек е в живота - дали е егоцентрик, дали става за работа в екип, дали може да поема отговорност, дали е скатавка и т.н.

Категорично потвърждавам, макар и от камбанарията на друг колективен спорт.
Дори само 1-2 игрички са достатъчни, за да се видят МНОГО нещица за човека. :)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 21.05.14 14:50.

О, да - аз имах предвид колективните спортове, като цяло - в това число влизат и волейболът, и футболът и баскетболът - общо взето спортове, които създават един мини-социум на игрището, където хората действат според строгите правила на “социума”, но без преструвки, а според характера си ;) Дори именно затова, някои черти на характера се открояват доста силно на игрището, докато в реалния свят понякога дори не се забелязват.

То цял трактат може да се напише по темата :D ( може би една статия по въпроса ? )

Втората тренировка днес, набързо на лостовете в обедната почивка :
4 суперсерии от набирания и кофи, до отказ, с 2 мин. почивка:

10 набирания + 15 кофи
8 набирания + 10 кофи
7 набирания + 8 кофи
5 набирания + 10 кофи

Баси, като гледам какво се слуша днешно време и като кажеш на някой, че слушаш рап и направо да те е срам ...
Кога

и

станаха на

и

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1