06.05.2014
Храната:
Закуска: Омлет от 3 цели яйца с чушки и кокосово масло;
Тренировка
Следтренировъчно: Половин доза протеин + 20 гр. стафиди + 3 мини оризовки с шоколад;
Обяд: 170 гр. пилешко филе + 50 гр. кафяв ориз със зеленчуци + салата (домати кростовици, чушка, пресен лук);
Следобедно: 100 гр. козе сирене + половин краставица;
Вечеря: Омлет от 4 белтъка със 150 гр. извара, чушка и пресен лук + краставица + 50 гр. оризовки;
За лека нощ: 20 гр. бадеми + 3 хапки домашна баница (беше останала на детето и не можах да се сдържа)
Добавки - Рибено масло, вит. С, мултивитамини и креатин;
Вода - Около 1.5 л.;
4 кафета и 2 зелени чая.
Тренировка: Рамо, гърди, трицепс.
Не съм много доволна от тренировките си напоследък. Имам чувството, че не си правя упражненията като хората. Реших, че ще тренирам с инструктор, но пък ни се разминават графиците през последната седмица и половина :( Някак си успяхме да пласираме малкия на майка ми за 2 часа и бяхме заедно с мъжа ми, та той хвърляше по едно око между неговите серии.
Ох, чувствам се много тъпа - за трети път вече минавам този вариант на тренировка и още не съм си оправила техниката. Не съм свикнала така да ми се опъват нещата :@
Мерих се сутринта - малко съм отслабнала (в обиколката на талията и в кг.), но може и просто да съм се изчистила от излишните течности. През изминалите дни успявах да пия повече вода, което в комбинация с парните бани и сауните добре ме беше отводнило. Другото, което забелезах е, че за 5-те дни на почивка нито веднъж не ми се поду корема, въпреки че хапвах и доволно салати, но се хранех бавно и спокойно, без да се налага да ставам по 1000 пъти за нещо, или да бързам за някъде. В момента в който се прибрахме, пак започнах да гълтам храната като гъска. Иска ми се да си поставя за цел да започна и вкъщи да хапвам по-бавно и да дъвча повече, ама като знам, че едва ли ще ми се получи, ще си остана само с искането.
Мнението беше редактирано от Светлето на 07.05.14 15:58.
07.05.2014
Храната:
Закуска: Бъркоч (ръжени ядки, кисело мляко, извара, ленено семе, стевия, канела, пектин)
Обяд: 170 гр. пилешко филе + 50 гр. кафяв ориз със зеленчуци + домат и краставица;
Следобедно: 150 гр. котидж + половин краставица;
След-следобедно: 1 шоколад Линдор (wasntme) (и аз не знам как се случи, но полудях за сладко и не се спрях докато не унищожих цялата стограмка)
Вечеря: 250 гр. сьомга и голяма салата (айсберг, див чесън, краставица, домат, ябълков оцет)
Добавки - Рибено масло, вит. С, мултивитамини;
Вода - Около 1.5 л.;
3 кафета и 2 зелени чая.
Тренировка: Няма.
Доста непривично за мен - от известно време неистово ми се яде сладко. Обикновено налитам на тестени боклуци, сладкото не ми е било в “рисковата група”. Всяка сутрин, отивайки на работа минавам покрай една страхотна сладкарница и никога, ама никога не са ме изкушавали произведенията им. Вземали сме оттам за гости или за някакъв повод в офиса - много са им вкусни нещата, но понякога дори не съм имала желание да опитам от купеното, докато в момента съм на косъм да вляза и да се набухам с каквото ми видят очите (blush) . Странна работа...
Само да искарам до петък - има повод за почерпка и ще заредя хубаво, пък дано ми мине мерака след това.
След работа минах през пазара и за пореден път се прибрах вкъщи с 3 кила краставици. Мъжа ми ме спуква от бъзик - хората се радвали, че вече има банани целогодишно, а аз - че има краставици. Ми какво да направя, като обичам 8-)
08.05.2014
Храната:
Закуска: Като вчера, но намалих малко овесените ядки;
Обяд: 170 гр. пилешко филе + 3 оризовки + домат и краставица;
Следобедно: Половин доза протеин + 30 гр. бадеми;
Тренировка
Следтренировъчно: Половин доза протеин;
Вечеря: Омлет от 4 белтъка с чушка + 150 гр. извара + малко салата
След вечерно: 20 гр. орехи + 50 гр. кашкавал + досега правих торта и пооблизах малко от крема (wasntme)
Добавки - Рибено масло, вит. С, мултивитамини и креатин;
Вода - Около 1.5 л.;
3 кафета и 1 зелен чай.
Тренировка: Крака (клекове, лег преса, хип тръстер).
Поизморих се днес и малко ми се подгъваха краката като си тръгнах от залата. Продължавам да не съм доволна от техниката, но понеже съм тъпо и упорито животно, продължавам да се напъвам - все някога ще се получат нещата :)
казано от Светлана Иванова на 08.05.14, 17:19:
07.05.2014
След работа минах през пазара и за пореден път се прибрах вкъщи с 3 кила краставици. Мъжа ми ме спуква от бъзик - хората се радвали, че вече има банани целогодишно, а аз - че има краставици. Ми какво да направя, като обичам 8-)
Еее,все едно чета за себе си!Ххахах,и аз съм така с краставиците :Д В нас може да имам 4-5,ама пак отивам да си купя,това ми е направо мания,обожавам ги! :Д Сори за спама (blush)
Урааааа, не съм сама! :D :D :D
Мнението беше редактирано от Светлето на 09.05.14 13:23.
09.05.2014
Днес разни хора празнуват разни неща: Едни “День победы”, други “Ден на Европа”, а аз - Рожден ден, 33-ти по ред
Нощес си направих чудна торта “Гараш” - мега вкусна и хипер калорична, но пък максимално здравословна, без рафинирани продукти ;)
“Само”:
250 гр. масло;
7 яйца;
300 гр. Мусковадо;
420 гр. (3 ч.ч. орехи);
3 с.л. нискомаслено (хахаха!) какао;
1/2 ч.л. Бурбонска ванилова захар
Тотал калории за цялата: 6588 (Въглехидрати - 332 гр., Мазнини - 536 гр., Белтъчини - 137 гр.)
Та в тази връзка, днес деня ще мнооого мръсен...
Храната
Закуска: Доза протеин + торта;
Втора закуска: Друга торта (от почерпката за офиса);
Обяд: Около 200 гр. извара + 1 малка краставица;
Следобедно: Ще го пропусна или най-много половин доза протеин;
Вечеря: Телешки стек + салата + бяло вино + торта (ще празнуваме вкъщи, та ми е ясно менюто)
Подаръците също са ми мтого готини - фитили и нови маратонки за фитнеса, и други разни глезотийки 8-)
Мнението беше редактирано от Светлето на 09.05.14 14:44.
09.05.14
14:38
Обичам да честитя рождените дни на хората, нищо че не се познаваме :) Пожелавам ти много щастливо семейство, верни приятели, сбъднати мечти и слънчеви дни, нека нещата се случват лесно и от самосебе си, а усмивката да те съпътства винаги :)
09.05.14
14:40
Честит рожден ден и от мен ! Бъди много здрава и щастлива !
09.05.14
14:51
Честит рожден ден и от мен ! Много здраве, щастие и успехи, весел празник !
Честит Рожден Ден!Бъди жива,здрава,щастлива и много обичана!Само весели мигове днес и занапред! (party)
П.С.Тортата изглежда върха,ако някой път споделиш и рецептата ще съм супер щастлива (blush)
Честит рожден ден, бъди мнооого щастлива ! :)
тортата няма да я коментирам, защото ми се прияжда все повече :Д (F)
Честит рожден ден, мила! (sun) Бъди много здрава, щастлива и успяла във всяко начинание! (F) (hug)
Честит рожден ден, Светле! Да си жива и здрава, много щастлива, и както обича да казва моят мъж:Другото може и от магазина! Весел празник и наздраве!
Много благодаря на всички за хубавите пожелания! Да ви се връщат многократно! Много ми стана едно такова мило...
Гостите си тръгнаха (все пак утре е работен ден), лудницата е оправена, синковеца спинка, майка му и тя натам се е насочила, че снощи само 3 часа успях да открадна за сън ;)
Специално за Desana* утре ще напиша рецептата за тортата “Гараш”, която имаше твърде кратък живот - не можа и 24ч. да изкара 8-)
Торта “Гараш”
Продукти:
250 гр. масло;
7 яйца;
300 гр. пудра захар или 350 гр. мусковадо (с мусковадо ми харесва повече) ;
3 ч.ч. смлени орехи (около 400 - 450 гр. в смляно състояние);
3 с.л. с връх какао;
1/2 ч.л. Бурбонска ванилова захар - по желание
Маслото (меко, но не стопено) и захарта се разбиват много добре с миксер. Добавят се един по един жълтъците и накрая се добавят какаото и евентуално ванилията. Разбива се докато стане сравнително пухкав и хомогенен крем.
Получената смес се разделя на две равни части. Едната част се оставя в хладилника, а в останалата част се прибавят последователно орехите и разбитите на твърд сняг белтъци.
Пече се в тава покрита с хартия за печене, в предварително загрята фурна. Аз пека на 180 градуса с вентилатор за около 40-45 мин. Няма проблем, ако при печенето се надуе или напука - после си спада и не личи.
След като блата е изстинал до степен да е съвсем леко хладък, се маже с оставения крем. Оставя се за няколко часа (най-добре за цяла нощ) в хладилника да стегне. Украсата е по желание. На нас най-много ни харесва с настърган млечен шоколад.
Много е лесна за правене - просто няма как да се обърка, а е невероятно вкусна. Много е любима на семейството и на близките ни приятели и все нея ме карат да правя, когато има повод. Не се притеснявам особено от суровите жълтъци в крема, защото рядко остава дори до следващия ден ;)
Мнението беше редактирано от Светлето на 10.05.14 08:03.
10.05.2014
Храната:
Закуска: Половин доза протеин + 1 парче торта от тази в офиса;
Обяд: Около 300 гр. извара + 1 краставица;
Следобедно: Торта (довършихме я с колежките);
Вечеря: Лаврак (около 300 гр. суров) + салата.
Тренировка: Няма
От обяд нататък едва си държах очите отворени, на пук на очакванията ми, че като съм се набухала с въглехидрати тези дни ще имам повече енергия. Много странно състояние - направо си задрямвах както си стоя. За срам и резил, почти бях заспала на бюрото. Нито кафе помогна, нито нищо - раздвижвах се ужким, кляках, разтягах се, но без ефект...
Сигурно цялата ми кръв е била в корема и е пирувала, че кой знае кога пак ще и се случи такава тортена вакханалия ;)
11.05.2014
Храна:
Закуска: 3 яйца на очи + чушка;
Тренировка
Следтренировъчно: Половин доза протеин + 4 мини оризовки с шоколад (по 16 ккал. едната ;) )
Обяд: 180 гр. пилешко филе на грил + 1 филия Местемахер + салата (домат, краставица, чушка)
Следобедно: 150 гр. котидж + 1/2 с.л. ленено олио;
Вечеря: Телешки медальони на грил (станаха ужааасно жилави) + салата с ленено олио;
Разни други: 20-тина гр. орехи и около 50 гр. кашкавал;
Добавки: Рибено масло, вит. С, мултивитамини и креатин
Тренировка:
1. Мъртва тяга - 1х10 + 4х8, макс. 55 кг. обаче с фитили (знам, че е по-добре без, но не ми издържа хвата, страшно много ми се уморяват ръцете и после всички останали упражнения страдат от това);
2. Хоризонтално набиране - 4х8;
3. Гребане с дъмбел - 3х12 с 10 кг.;
4. Пул даун в подхват - 3х12, макс. 35 кг.;
5. Ренегатско гребане - 3х7 с всяка ръка с 2х10 кг.;
6. Обратна коремна преса на наклонена пейка - 3х10;
7. Обръщане на шанга - 3х10 с 20 кг.
8. Търкаляне на ролер - 3х12.
Донесла съм си ужасно много работа за вкъщи, която обезателно трябва да свърша, а не мога да се вържа към служебния компютър (може би е спирал тока). Направо не съм на себе си... Обмислям да отида късно вечерта и да откарам цялата нощ в офиса (dull)
На малкия пак му е възпалено ухото и въпреки нашите и на доктора усилия, май няма да се разминем с антибиотика, а пи до преди 2 седмици по същата причина :( Много ми е тъпо. Цяла зима го опазихме от агресивни лекарства и накрая точно за 1 месец два антибиотика...
И нещо положително - на снимката е още един подарък за РД от половинката ми (rock)
Предния път като идваха аз лежах след трансфер и не можахме да отидем, но сега живот и здраве няма да пропуснем (rock)
Мнението беше редактирано от Светлето на 11.05.14 23:54.
12.05.2014
Храна:
Закуска: Обичайния бъркоч;
Обяд: 180 гр. пилешко филе на грил + 50 гр. кафяв ориз с куркума + краставица;
Следобедно: 150 гр. котидж + 1/2 с.л. зехтин;
Вечеря: 170 гр. телешко крехко месце + салата (айсберг, домат, краставица, оцет, ленено олио);
Разни други: 20-тина гр. орехи и малко зелени доматчета от туршия;
3 кафета, 2 чая
Вода: Малко :(
Тренировка - няма, ако не броим миенето на банята (не съм нормална, признавам си - търкам я абсолютно цялата, вкл. целите стени с гъбичка за чинии с Доместос).
Ихааа, супер за Мейдън! Направо ти завиждам!!! Не съм ги слушала на лайф! Всяка година ходим по концерти, миналата бях на Доро и Пърпъл в Каварна. Доро изкъртиха...а какъв китарист имат...леле-мале... :D (inlove) Тази година, май ще отразим само W.A.S.P в Бургас, но ти сега направо ме замисли дали да не прескоча до София.... :P
Поздрав! :)
Ами прескочи де, предполагам няма да съжаляваш (rock) Току виж сме организирали и after party в някой клуб (rock)
И ние доста ходим по такъв тип концерти, но за срам и резил, макар че мъжа ми е от Добрич, в последните години все не стигаме до Каварна и само точим лиги по групите, които забиват там.
13.05.2014
Станах в 4:00 сутринта да правя ДДС-та (dull) Предната вечер си легнах след полунощ, както обикновено, та ми се събраха само 3 и малко часа сън :(
Обаче пък от 4:00 до 07:00 свърших повече работа, отколокото за цял ден в офиса, защото нямаше кой да ме прекъсва и да ми пречи
Храната:
Закуска: 3 яйца (без единия жълтък) на очи в чушка + 60 гр. ръжени ядки с ленено семе, стевия и канела;
Обяд: 180 гр. пилешко филе на грил + 50 гр. кафяв ориз с куркума + краставица;
Следобедно: 200 гр. извара + 1/2 с.л. зехтин;
Тренировка
Следтренировъчно: Протеин (трябваше и стафиди, обаче нещо се отнесох и забравих да ги изям)
Вечеря: Обичайната след тренировка - омлет от 4 белтъка със 150 гр. извара, чушки и много Табаско + 5 оризовки + салата;
3 кафета, 1 чай
Вода: Около 1.5 л.
Тренировка: Рамо, гърди, трицепс, планкове + 20 мин интервално кардио.
Добре беше като се има предвид недоспиването
Такъв дъжд плющеше като си тръгвах от тренировка... Чадър имах, но панталоните ми бяха вир вода до над коленете.
14.05.2014
Храната:
Закуска: Обичайната бърканица, но вместо извара сложих протеин;
Обяд: 200 гр. тилапия + 5 оризовки + краставица + домат;
Следобедно: 35 гр. ядки + половин доза протеин;
Вечеря: 250 гр. сьомга + салата с ленено олио;
Добавки: Рибено масло, вит. С, мултивитамини (зобравих да си изпия креатина)
3 кафета, 1 чай
Вода: Около 1 л
Нямах много късмет днес. Баш в най-дъждовния и гаден ден ми се наложи да се разхождам по разни институции. Умрях от студ!Не си спомням зимата да ми е било толкова студено - краката ми вкочанени (и мокри), пръстите на ръцете ми посинели, носа ми почервенял като на елена Рудолф. Чудна картинка!
За капак, вечерта имах час за очен лекар, че не бях ходила от 2 години, а стъклата на очилата са ми вече поиздраскани и сметнах за удачно все пак да проверя дали няма мякаква промяна преди да ги сменя. Гледам ценоразписа на избраната от мен клиника - първичен преглед при специалист - 35 лв., записвам си час, идва деня и часа, минава прегледа (нямам промяна в диоптрите и градусите), отивам да плащам на касата - 60.00 лв Ъ! Викам нещо да не сте сбъркали, в ценоразписа пише 35? “Няма грешка” ми казват - 35 лв струвало само да си приказваме и да ме изпитат на дъската с цифричките. Компютърното определяне на диоптър (това дето го правят в оптиките безплатно, ако си поръчаш очила при тях) и прегледа на очни дъна (с лампа) се плащали допълнително, пък и лекаря при който съм отишла бил к.м.н., та прегледа при него бил по принцип по-скъп... (swear)
Освен за парите, много повече ме хвана яд, че никой дори и не спомена, че ми извръшват манипулации, които се таксуват допълнително. Супер прецакана се почувствах. Аз и иначе щях да си ги платя тези неща - така и така съм отишла. Можеха просто да ми кажат и да ми спестят усещането, че са ме минали...
Днес си поставих бойната задача в 23:30 да съм в леглото и току виж съм успяла (wasntme)
Храната:
Закуска: 150 гр. котидж с 2 ч.л. ленено масло + 1 филия пълнозърнест Местемахер + 2 мини оризовки с шоколад;
Обяд: 200 гр. тилапия + 50 гр. пълнозърнести спагети + домат и краставица;
Следобедно: 35 гр. ядки + половин доза протеин;
Тренировка
Следтренировъчно: Половин доза протеин + 30 гр. стафиди;
Вечеря: Омлет от 4 белтъка със 150 гр. извара, чушки и Табаско + 5 оризовки + домат;
3 кафета, 1 чай
Вода: Около 2 л.
Тренировка:
Крака, т.е. клекове (преден, сумо , бг-клек), лег преса, хип тръстер, kick back, прасец.
Горе долу добре се получи в сравнение с първите пъти, но има още мнооооого какво да се желае.
16.05.2014
Храната:
Закуска: 3 яйца (без единия жълтък) на очи в чушка + 60 гр. ръжени ядки с ленено семе, стевия и канела;
Обяд: 200 гр. тилапия + 50 гр. кафяв ориз с куркума + краставица и домат;
Следобедно: 30 гр. ядки + половин доза протеин;
Вечеря: 200 гр. телешко печено + зелена салата;
3 кафета, 2 чая
Вода: Около 1.5 л.
На малкия ушенцето е ужким по-добре, но ни изписаха кортикостероиден препарат, който трябва да прилагаме в продължение на 1 месец. Не съм много Happy от това, както можете да се досетите :(
Донесла съм си домашно и смятах да поработя, но направо заспивам както си седя... Май имам нужда от почивка. |-)
17.05.2014
Храната:
Закуска: Овесени палачинки;
Обяд: Сръбска скара (голямо пилешко филе + питка + зелена салата);
Вечеря: Имахме гости и му поотпуснах края - без боклуци, но пък с количества ;) . Салата със зехтин + кашкавал (много) + моцарела + филе “Елена” + телешки кюфтета + задушени зеленчуци с масло + съвсем тъничко парче кекс + 2 чаши бяло вино;
Добавки: Рибено масло, вит. С, мултивитамини.
3 кафета
Вода: Идея си нямам, но не е много за съжаление.
Цял ден насам - натам по задачи, които няма как да свършим в работната седмица, на пазар и т.н. Детето от много време иска някакъв син Макуин, та ходихме да го издирваме по магазините. Син Макуин не намерихме, но се прибрахме с 3 нови динозавъра, с които наличните вкъщи станаха 5684231 броя 8-)
Вечерта имахме гости. Децата побесняха, големите си поприказвахме, хапнахме, пийнахме и така...
18.05.2014
Храната:
Закуска: Филия пълнозърнест немски хляб + 150 гр. котидж + 2 ч.л. ленено олио;
Обяд: Доза протеин + 20 гр. орехи;
Тренировка
Следтренировъчно: 4 белтъка с чушки и пресен лук + 150 гр. извара + 4 оризовки + краставица + 6 мини оризовки с шоколад;
Вечеря: 170 гр. пилешко + 50 гр. кафяв ориз + 2 мини оризовки с шоколад;
Допълнително: Ей сега унищожих 100 гр. филе Елена (wasntme) (според етикета му е само месо и подправки отвън).
3 кафета, 1 чай
Вода: Може би малко над литър
Тренировката:
1. Мъртва тяга - 1х10 с 20, 1х8 с 30, 1х8 с 40, 1х8 с 50, 2х8 с 55 кг.;
2. Хоризонтално набиране с краката върху швейцарска топка - 4х6;
3. Гребане с дъмбел - 3х12 с 10 кг.;
4. Пул даун в подхват - 4х12, макс. 35 кг.;
5. Ренегатско гребане - 3х7 с всяка ръка с 2х10 кг.;
6. Обратна коремна преса на наклонена пейка - 3х15;
7. Обръщане на шанга - 2х10 с 20, 2х10 с 25кг.
8. Търкаляне на колелце - 3х10.
Когато завърших гимназия преди ехеееееее.... 15 години, се бях засилила да ставам лекар или поне медицинска сестра. Де що имаше познати лекари и сестри се изредиха да ме разубеждават - нямало да мога да имам нормален личен живот, щяла съм да работя и да уча по нощите, хубава работа била, но неблагодарна и все неща в този дух :(
В крайна сметка реших да стана счетоводител. Смятах, че ще е фасулско и мързеливо - работно време от 9 до 5 на бюро и не нося отговорност за нечий живот. Е, оказа се, че много съм се заблуждавала в частта за работното време.
От понеделник насам ми се събират между 3 и 5 часа сън за денонощие и вече съм пред пълно изпушване (tmi)
Има и бонуси към безсънието: МЦ, подут корем, брутална водна задръжка, болезнено отекли прасци и схванати врат и рамене от многочасовото седене в една поза.
Успях все пак да отида на тренировка във вторник. Не бях в най-добра форма, но все е по-добре от нищо.
Сега отсвирих всичко, чакам да стане 17:30, да гоня колежките, да врътвам ключа и да отида да поклякам малко - за колкото имам сила.
Храната ми беше ОК през изминалите дни, но за съжаление имам чувството, че съм качила и то мазнини, и то баш където не трябва - на шкембето. Не мога да преценя реално, защото съм доста подута, но определено както се изрази мъжа ми съм “позагладила косъма” ;) Принципно няма лошо, но ми се искаше да налея мускули вместо мазнинки...
Моя човек казва, че е нормално когато преминавам от режим за чистене в такъв за ММ, да качвам малко мазнини първоначално и не е притеснително, стига да не се запази като тенденция. Досега не ме е подвеждал и нямам причина да не му вярвам, та засега ще го раздавам спокойна ;)
Храната за днес (изядена и планувана):
Закуска: Бърканица (50 гр. ръжени ядки, 200 гр. кисело мляко, 10 гр. ленено семе, 50 гр. извара, стевия, канела);
Обяд: 170 гр. пилешко филе + 6 оризовки + домат + краставица;
Следобедно: 40 гр. ядки микс + половин доза протеин;
Тренировка
Следтренировъчно: Половин доза протеин + 30 гр. стафиди;
Вечеря: 4 белтъка, табаско, 150 гр. извара, задушени броколи и карфиол - всичко това разбъркано заедно и в микровълновата + 6 оризовки + 4 мини оризовки с шоколад.
Тренировка: Крака (преден клек, лег преса, сумо клек, бг-клег, бг-тяга, хип тръстер, kick back, прасец). Горе-долу добре се получи :)
Мнението беше редактирано от Светлето на 22.05.14 23:59.
Може ли един въпрос? :) Защо реши точно лятото на правиш режим за качване на ММ?
Ами така се получи :) Смеем се и ние вкъщи - лятото всичко живо чисти, само Светлето качва 8-)
От януари до април бях на режим за чистене, че бях бая пухкавка. Режима имаше доста добър ефект (пусках тух едни снимки преди и след, които предизвикаха дискусия) и дойде момента в който нямаше накъде повече да свалям. Също така, според моя фитнес човек, достатъчно дълго време съм била в калориен дефицит и за да не вляза в икономичен режим ми вдигна калориите и ми смени упражненията с по-силови, като една от целите (освен качването на малко ММ) е да ми се ускори метаболизма доколкото може...
Та така се случиха нещата по стечение на обстоятелствата :)
Мнението беше редактирано от Светлето на 23.05.14 12:22.
23.05.14
12:39
Много правилно си се ориентирала според мен, слушай твоя човек и няма да сбъркаш:) Хич да не те притеснява,че идва лято. Просто гледай да качваш максимално чисто, само от качествена храна и всичко ще е 6
23.05.14
12:48
Няма абсолютно никаква връзка между годишните сезони и целта на режима.
Можеш да качваш, поддържаш или сваляш по всяко време от годината и сезонът не влияе върху резултатите.
Да, разбира се!
За мен също няма значение сезона - правя това, което е добре за тялото ми в конкретния момент :)
То масовото лятно чистене е за се демострират преси на плажа, което на мен не ми е някаква заветна цел, така че нямам никакъв проблем с режима си качване на ММ 8-)
Ехе...
Аз не разбирам много от качване, в свалянето обаче имам известен опит. Попитах, тъй като гледам, че повечето хора качват маса зимата, а лятото чистят. Но пък виж...хубави отговори се получиха. :)
Мнението беше редактирано от Hey Hey на 23.05.14 14:14.
Ти пък, да не мислиш, че аз разбирам нещо от правилно качване на ММ - през целия си съзнателен живот съм се мъчила само да свалям (изцяло неправилно, но това е друга тема) ;)
23.05.2014
Храна:
Закуска: Омлет от 3 яйца (без единия жълтък) с чушка + 60 грама ръжени ядки с ленено семе, стевия и канела;
Обяд: 170 гр. пилешко филе + 60 гр. кафяв ориз със зеленчуци (моркови, грах, царевица) + краставица;
Следобедно: 150 гр. котидж с 1/2 с.л. зехтин + 30 гр. ядки микс;
Вечеря: 200 гр. телешко + голяма салата с ленено олио;
3 кафета, 2 зелени чая, малко вода (може би само около литър);
Добавки: Рибено масло, Вит. С, Мултивитамини, креатин.
Тренировка - няма
Тази вечер май ще си легна преди полунощ, чак ми е нереално някак...
24.05.2014
Сън: 9 часа (Юпиииии!!!!!!!!)
Хранене:
Закуска: Овесени палачинки;
Обяд: 200 гр. телешко + 50 гр. ориз със зеленчуци;
Вечеря: Бяхме на гости и до десерта всичко беше много ОК (салатка, печено месо със зеленчуци), после нещата излязоха извън контрол, най-вероятно заради изпитото вино (blush).
3 кафета, 3 малки и непълни чаши бяло вино, около 1.5 л. вода;
Добавки: Рибено масло, Вит. С, Мултивитамини, креатин.
Тренировка - няма
Размисли и забележки:
1. Общо взето всяка събота или посрещаме гости вкъщи за вечеря (много обичаме :) ) или ходим при приятели, обаче това никак не ми се отразява добре на режима. Колкото и да се съобразявам какво хапвам, винаги накрая има десерт, който отваря някаква кутия на Пандора в мен.
2. Трябва да спра да пия алкохол! Едно, че явно съм поотвикнала (употребявам само когато се събираме с приятели и то не всеки път) и дори от малко количество според разбиранията на повечето хора, без да се чувствам замаяна, на следващия ден имам махмурлук и второ - дори малко да пийна, ме обзема някакъв бесен глад за сладко и не мога да се спра :( В конкретния случай, освен че си поисках допълнително десерт на гостито, като се прибрахме унищожих каквото сладко намерих вкъщи, което беше напълно излишно по дяволите!
Пропуснахме екшъна със земетресението - били сме в движение и нищо не усетихме.
Мнението беше редактирано от Светлето на 25.05.14 11:53.
Да, и аз съм така с виното—при мен тогава е по-добре бира или комбинация десерт + алохол (да речем бейлис със сладолед или пиня колада) (wave)
Да, ама аз друг алкохол освен вино (и то не всяко!) не харесвам особено...
Просто няма повече да пия при събиранията ни :) А пък ако се взема в ръце и започна и да шофирам отново, ще има и други ползи, освен спестените калории ;)