29.05.14
12:56
Като свърши тази бака, ще поекспериментирам и с другите вкусове ;) Като цяло не съм придирчив, да не кажа, че направо съм точно като от приказката “Доброто прасе - всичко яде” :D
30.05.14
11:05
Днеска една стегната тренировчица в залата на гладно и малко бцаа.
загрявка
Клек атг: 10хлоста, 10х70, 5х90, 5х110, 4х110, 3х110
без почивки:
раменна преса 3х50 + кофи 5х23
раменна преса 3х45 + кофи 5х23
раменна преса 3х45 + кофи 5х23
раменна преса 3х40 + кофи 5х23
Тяга (надхват): 10х70, 5х90, 3х110, 1х120, 1х130, 1х140, 1х150, 1х150, 10х110
Планк 1мин, страничен планк 30 сек, страничен планк 30 сек.
След трен - леден душ ( нещо свърши топлата вода във фитнеса :D ).
Кръговете определено са вдигнали силата доста! На тягата имам едни страшно болезнен гаден мазол, който ме кара да изтървам лоста и затова правех единички, иначе дори и на 150 хватът държеше, а лостът хвърчеше - така на усещане имам чувството, че до 170 кг. ще ги вдигна в надхват. Изобщо не съм се колебал при движението - изправях се супер експлозивно, без да спирам никъде. Само гадния мазол, който почва от основата на среднния пръст и стига до 1 пръст навътре в дланта. То ако не е едно, ще е друго. Няма значение, аз съм доволен. Капката дълбае камъка не със сила, а с постоянство!
Доволно се изпотих.
Иначе впечатление от бцаа-то - еми не знам дали е от него, или от това, че една седмица съм оставил кръста и краката да почиват, но бях много свеж в залата и имах страшно много енергия. Имам чувството че след половин час мога да направя още една такава тренировка.
Като се замисля, отчитам го като грешка, това че тренирах 3 пъти седмично без добра храна и без елементарни добавки, като бцаа-то. Друг път такива експерименти няма да правя. Но човек се учи, докато е жив - за друг път да си знам, че при по-тежък цикъл, добавките са необходимото “зло”.
Тук една скоба да вметна, че за мен дори и елементарни и “безопасни” добавки като бцаа-то са в графата “химия” :D
Следващата тренировка в зала, предполагам, ще е пак след 1 седмица. Дотогава - лостове, баскетче ако става времето и колело.
Живи и здрави!
Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 30.05.14 11:14.
Бравос за тягата! Иначе, за тежките тренировки - има един много гаден процес, дето му викат адаптация. И за него има два варианта: или да стиснеш зъби и да избуташ периода, който си заложил по план (и да станеш як) или като мен примерно, да го заобиколиш отдалече и да си тренираш някъде около, и малко над зоната на комфорта. :)
За добавките -> каквото каза Кольо. (израза “Каквото каза Кольо” мога да си го сложа на копи-пейст за този форум.. :) )
30.05.14
15:26
Проблема е, че много почнаха да ми пречат в личен план - просто трябваше да направя компромис с нещо, а не искам това да е семейството. Иначе бих натискал много здраво постоянно, умората не ми пречи, даже така се нахъсвам за още и още, но просто както се казва, “Не може и х*я до края и душата в рая” :D
Понякога се ядосвам на себе си, че 4-5 години буквално ги проспах, проядох, пропих и т.н., които в момента се опитвам да наваксам, вместо просто да бях продължил да си поддържам някаква прилична форма. Нямаше да ми се налага да правя силови цикли, да прегарям и прочее :)
Но този цикъл ми беше много важен, като опит - за друг път ще знам, че е необходима
1. храна + спокойствие
2. добавки
3. продължителност до около месец
4. без допълнително натоварване ( примерно баскетбол )
Т.е. най-подходящото време за това е зимата, когато няма кой знае какво движение, има здраво месо за ядене и има достатъчно време за сън.
Надявам се, че от тук нататък ще има доста силови цикли (grin) Просто сега си давам малко почивка.
Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 30.05.14 15:28.
30.05.14
15:37
Никога не е късно и безсмислено да направиш нещо хубаво за себе си.
В интерес на истината винаги съм искал (и реално правил) точно това - не безкрайно лашкане между топ-кондиция и плазмодийно състояние, а постоянно поддържане на някаква общо взето прилична форма. Ясно е, че върхова кондиция не може да се поддържа непрекъснато, но едно прилично средно ниво - със сигурност е напълно постижимо. В дългосрочен здравословен план това е най-добрата стратегия според мен.
Дългия, не ми оставяш място за грешки бре, човек! :D :P
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 30.05.14 15:38.
30.05.14
15:53
Напълно споделям философията ти за приличната форма ;) Аз също си мисля, че в дългосрочен план е достатъчно ( а и най-добре ) човек да спортува каквото и да е, но да не се оставя да излезе от зоната на приличната форма, защото после е трудно. Аз го изпитах(изпитвам) на мой гръб. Може да се види някъде по-рано в дневника на една от снимките на какво приличам. А външния вид е само върха на айсберга. Отделно бях вдигнал кръвно 140/90. Тъй като бях пропушил, сутрин кашлях като магаре, а 2 зими подред боледувах от бронхити и пих антибиотици - нещо, което не ми се беше случвало от едно 10-на години. От наднорменото тегло съм станал полу-дюстабан. Не можех да кача стълбите до 5 етаж без да се задъхам като все едно съм избягал маратонска дистанция. Изобщо - not cool.
И това при положение, че докато спортувах активно, съм правил двуразови тренировки, клякaл съм почти 2х собственото си тегло и въпреки, че съм баскетболист съм се състезавал в ученическитe отбори по лека атлетика и по футбол :D
01.06.14
14:38
Чудя се да не започна модифициран вариант на клека в 20 повторения, като основна тренировка. Нещо от сорта на
клек 1х20
+
кръговете, които правех досега, но без клек
Многото повторения на клека дали товарят цнс повече, отколкото късите серии с повече кг ?
А днеска съм се отдал на релакс - хапнах и домашен кекс, и бира пих на обяд, сега мисля и да дремна едно хубаво следобед :) От другата седмица ще му мисля пак режим и тренировки.
Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 01.06.14 14:39.
02.06.14
15:00
казано от Alexander Krastev на 01.06.14, 14:38:
Чудя се да не започна модифициран вариант на клека в 20 повторения, като основна тренировка. Нещо от сорта на
клек 1х20
+ кръговете, които правех досега, но без клекМногото повторения на клека дали товарят цнс повече, отколкото късите серии с повече кг ?
А днеска съм се отдал на релакс - хапнах и домашен кекс, и бира пих на обяд, сега мисля и да дремна едно хубаво следобед :) От другата седмица ще му мисля пак режим и тренировки.
Ако го правиш както трябва - забрави за баскетбола, или чакай проблеми. Докато се пускаш повече по игрището са ти напълно достатъчно няколко единици или тройки клек един-два пъти в седмицата, най-добре в кръг, ако не правиш специализирана тренировка за отскок. Не на 100 % - цели да е 90-95 %, но максимално експлозивно изправяне.
02.06.14
15:59
Значи си продължавам с кръговите тренировки, но вече веднъж седмично, и понякога, според зависи, по една тренировка за експлозивна сила ( пак клек, на свежо, обръщане, скокове и спринтове ).
Забелязъл съм, че обикновено такива мисли за дълги серии клекове ме налягат, когато имам периоди с повечко хапване - сякаш подсъзнателно искам да изгоря поетите калории с голям енергоразход. След една игра на баскет, всичко си идва на мястото и подобни еретични мисли ме напускат :D
03.06.14
07:13
Вчера, след работа, една лека тренировка :
Обръщане : 3х70, 3х70, 3х70, 3х70
Клек : 5х110, 5х110, 5х110, 5х110
Скок на кутия : 8, 8, 8, 8
2-3 спринта по 50 м.
3 обиколки на стадиона бързо темпо
10 пъти през 10 секунди - 10 скока на стъпало
Това обръщане не го владея и това е - нещо съм разтегнал малко под кръста над единия крак (dull). Затова и не правих подскоци с тежест. Ще свалям килограмите, докато не го науча правилно, без нищо да ме боли.
А днеска не искам да се заричам на времето ;) дано да е благосклонно.
п.с. Купих се едни най-обикновени китайски кецове и тренирах с тях. Единствено малко ме притесняват, че като че ли нямат толкова добро сцепление с пода.
Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 03.06.14 07:19.
03.06.14
07:27
Има и скъпи маратонки, които нямат добро сцепление с пода. Може ако искаш да ги занесеш на обущар да им сложи по едно парче гума на петата и отпред където ти се падат възглавничките. Положението трябва да се подобри. Само да не са много дебели, че да не им се промени много геометрията.
03.06.14
07:38
Ами те стават горе-долу, просто съм свикнал с баскетболните кецове, с които съм като закован за пода. Иначе не са зле тия “цвички”, просто имам разлика в усещането за стабилност.
Но пък на клека, като че ли наистина има разлика с тях - по-дълбоко го усетих, сякаш. Скапа ми се фотото, като си взема друго, пак ще се снима.
03.06.14
12:03
Днеска си рових из едни стари файлове и попаднах на едни запис с един много добър приятел от ученическите години. Хехе, как се въртят нещата
03.06.14
15:09
Ей сега от преди малко - 10-на км. с колелото из София.
Гледах си клипче от “обръщането”, което правя, както и клипчета в нета как се прави правилно. Общо взето нищо общо (dull). Аз си обръщам, използвайки здраво кръста и ръцете, вместо да разпъвам експлозивно тялото и да подскачам. Не rack-вам правилно, ами поемам лоста с китки и лакти, вместо на рамене.
Как да не се контузи човек така. Ще започна “сухи” тренировки, докато не усетя, че го правя правилно, ако трябва ще ходя в залата по един час само обръщания с лоста ще правя.
Освен това, май трябва малко да се поразтегна - трицепсите ми май трудно се разпъват в позиция за преден клек и ще имам малко работа за мобилност тук, или поне за нагласяне на позицията.
03.06.14
19:47
Д*йба и дъжда! И днеска се размина баскетбола :(
04.06.14
09:22
Днеска разглобих единия дъмбел вкъщи, метнах тежестите и колана за набиране в раницата, и марш с колелото към лостовете преди работа, с 15 кг. раница на гърба( то докато стигна си стана една тренировка за крака :D )
6 кръга от набиране на халки + кофи в суперсерии
I II III IV V IV
Набиране халки: 5хСТ 5х15 5х15 5х15 5х15 5хСТ
Кофи: 10хСТ 10х15 9х15 8х15 5х15 10хСТ
Някой дали знае къде се продават здрави и евтини раници ( от брезент примерно ), тип “метълска мечта”, в която безпроблемно да нося тежести, без страх че ще изпаднат някъде по пътя ?
Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 04.06.14 09:24.
04.06.14
18:35
Втората трен. за днеска, понеже дъжда и днес провали баскетбола ...
Кростренажор : 20 мин.
Колелце от колене : 5х10
Сръбнах и малко бцаа преди и след тренировка, тъй като на кростренажора доста се изпотявам.
Утре сутринта мисля да направя трен. в залата, защото вечерта съм на събрание на входа и дори и да е хубаво времето, няма да мога да ида да играя баскетбол. А съм сигурен, че тъй като утре не мога, то със сигурност ще е хубаво. Първи закон на Мърфи за времето.
05.06.14
09:41
Уговорих съпругата довечера тя да отиде на събранието на входа (giggle) пък аз довечера да опитам да играя баскетбол. Е*аси драмата стана с тоя баскетбол вече :D
Та днеска сутринта преди работа малко лостове :
5 кръга от набиране супер тесен хват + кофи в суперсерии : 7+10, 7+10, 7+10, 6+10, 5+8
Здрава раница от брезент - купи си мешка - от сергия на пазара. Ако трябва - да и пришият кожени ремъци.
Мнението беше редактирано от чичо Сам на 05.06.14 22:53.
06.06.14
10:31
Тренировка в залата на гладно и бцаа :
Загрявка:
суинг с дъмбел 10 кг х10 на ръка
клекове СТ
добро утро с лоста х 10
Тяга 10х60 експлозивно
Клек 10 с лоста, 5х70 експлозивно
Разтягане
3 кръга:
Клек атг Тяга Военна Преса Набиране Кофи Набиране супер широк хват
3х120 3х140 4х50 3х30 5х30 5хСТ
3х120 3х140 3х50 2х30 5х30 5хСТ
3х120 3х140 3х50 3х30 5х30 5хСТ
После малко изометрия : планк 1мин., страничен планк 40 сек., страничен планк 40 сек.
10 мин. с колелото до работа.
Днеска доста сила имах - сигурно е от 2-те домашни 50 градусови ракии, дето пих снощи ;)
Хвата се държа мъжки днеска на тягата и 140 си ги удържам в надхват на всяко повторение, докато преброя до 5. Май намерих цаката на мазолите - докато се къпя им удрям по една шкурка с някаква пемза за крака, и после ръцете ми са гладки, като на некой (makeup). Обаче има осезаем ефект. Препоръчвам го на всеки с болезнени мазоли.
Продължавам да си удрям коленете от горе, над капачката при тягата - и двете са посинели. Трябва да измисля някакви протектори, че иначе ще си съсипя коленете от некадърност.
Вчера пак нямаше баскетбол. Накрая ще взема да го разкарам това от заглавието на дневника (dull), че само заблуждавам читателите.
Това е. Живи и здрави!
Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 06.06.14 10:32.
07.06.14
09:07
Вчера следобеда най-после имах шанс да поиграя баскетбол, че даже и на 2 коша!
Освен всичко друго, навъртях и над 20 км. с колелото ( Изток - Гео Милев - Слатина - Дървеница - Ст. Град - Младост - Дървеница - Изток - Гео Милев ), защото минах през 3 игрища, докато се съберем хора да играем.
На баскетбола ми беше тежко - след клек в същия ден е тегаво, отвикнал съм и ми липсва малко тренинг за издръжливост, като че ли.
Днеска съм със здрава мускулна треска на краката и гърба. Освен това не съм се наспал, щото излизахме снощи - ядене, пиене, разправии с пияни хора :D и днеска ще ми е тегаво, ама ако не вали мисля пак да ида да поцъкам баскетбол.
07.06.14
22:29
Днеска доволно се раздвижих на игрището - няколко игри, с почивки ( имаше твърде много хора, и като паднеш - почиваш ).
На почивките правих опити за забивки - вече почти всеки опит ми е успешен, стига да е с топка, която мога да хвана стабилно.
В борбите - много сила (grin) - на няколко пъти взимах борби на хора с по 10 см над мен.
Имаше едно момче - звяр - мисля, че в Лукойл е тренирал за юношите - сега не съм сигурен дали играе някъде - на края на една от игрите го ядосаха едни “звезди”, леле тоя като се разхвърча, 3-4 пъти заби в игра през човек. Направо ми напълни душата!
Та така - днеска храненете беше тотално джънк, но пък е оправдано с оглед на физическото натоварване ;) - филиии с кашкавал, бургер с пържени картофи, панирани калмари, панирани тиквички, пържени картофи, панирано пилешко, шоколад, бири ...
Утре, ако не ми мине котка път - пак баскетбол, може и малко лостове, че да не изгори мускула хехехе :P
08.06.14
23:24
Днеска - баскетбол. Много тичане, много скачане, много пот. Много доволен.
Тези дни, преди игра, пия по половин доза бцаа, и след игра - останалата половина. Не знам, дали е от тренинг, дали е пласебо или просто бцаа-то действа, но имам доста енергия и след игра не съм дроб. Мисля да спра да пия преди тренировка с тежести, а само за баскетбола.
Тази седмица, мисля да тренирам в повечето дни двуразово - сутрин с тежести, следобед след работа - баскетбол, защото съм сам вкъщи и ще разполагам с много свободно време.
Тези дни храната е повече от скандална, то така или иначе не я описвам напоследък, но хапвам и шоколад, и бири, и пици, и разни зрънчовци, пържено доста, но гледам и с протеините да наваксвам.
Но за известно време спирам да се меря, да се следя постоянно и т.н. - това само стрес ми образува - за момента просто съм увеличил физическата активност и не го мисля много.
И те така. Лека и успешна седмица на всички!
09.06.14
11:30
Трен. в залата, на гладно, без бцаа. Нямах много време, а и бях леко изморен от баскетбола вчера ( особено краката ).
Загрявка:
колело 5 мин.
Клекове СТ
Клек 10х50
Тяга 10х70
разтягане
2 кръга
Клек атг Тяга В.Преса Набиране Кофи Набиране ШХ
3х120 3х140 1х55+2х50 3х30 5х30 5хСТ
3х120 3х140 1х55+2х50 3х30 5х30 5хСТ
3 пъти
Обръщане от вис 5х40
3 пъти
Обръщане от земя + преден клек 5х40
3 пъти
Планк 40 сек. + добро утро 10хлоста
На пресата реших да сложа 55, които ги бутнах за по веднъж, но за 2-ри опит нямаше да успея, затова веднага върнах на 50 за още 2 повторения.
Реших, вместо да напъвам за 3-кръг, да потренирам малко за техника на обръщането. Мисля, че почва да ми се получава - първо цяла седмица се разтягам редовно, за да мога правилно да rack-на лоста на предните рамена, с лактите - хоризонтални. Отделно, “схванах” идеята за експлозивността на упражнението и ролята на отскока в него - и то именно при обръщането от вис. Изгледам съм сигурно 20-30 клипа за техника :). Имам още да поработя по “напъхването” под щангата, но вече не я подпирам само на лакти и ръце, ами свободно я поемам върху рамене.
Междувременно, предмишницата гръмна от държането на лоста.
Може би тази седмица ще карам на подобни тренировки, ежедневно + баскетбол следобед.
Плюс ще описвам храната, в опит да сваля 1-2 кила до следващия уикенд.
09.06.14
12:38
Храната днеска : 1 лъжица мед с тахан, 1 голяма купа с леща, 100гр. кашкавал, 20 гр. домашна сланина, 2 филии ПЗХ, 2 люти чушлета, 200 гр. сурови ядки, шопска салата, свинска вратна пържола на скара.
Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 09.06.14 21:27.
09.06.14
15:49
За да ми е по-лесно храненето следващите дни, реших да пазаря и готвя за 3 дни напред. За точно 30 лв ( т.е. 10 лв/ден ) напазарувах :
2 кг. свински врат без кост
400 гр. сирене
1 кг леща
Това за 3 дни, като макрота е :
2700-2800 ккал, 220-230 белтъчини, 170-180 въглехидрати и 110-120 мазнина.
Идеално.
09.06.14
21:30
2-ра тренировка за днес :
1 час стрелба с “довкарване”, т.е. стрелба от средно разстояние и ако стрелбата е неуспешна, се овладява топката и се отиграва до кош. Общо взето симулиране на игрова ситуация - стрелба + борба. Без почивка, от няколко различни позиции.
След това - 15 км. колело.
10.06.14
10:33
Трен. в залата на гладно и доза ВРАК ( BCAA ) :
Клек атг : 10хлоста, 5х70, 5х110, 5х110, 5х110
Обръщане от земя : 5х40, 5х50, 5х60
Скок на кутия 0.5м : 8, 8, 8
Клек атг + скок : 5х60, 5х60, 5х60
Преден клек : 3х60, 3х70, 3х80
На предния клек и обръщането още заучавам rack-ването на щангата - малко ме болят раменете отпред, предполагам, че ще е както с трапеца при задния клек - привиква се и по някое време болката изчезва.
Краката и пояса са изморени, утре ще ги оставя да почиват от клекове. По принцип днеска трябваше да почиват, ама ми се тренираше. Следобеда се надявам да поцъкам баскетбол, евентуално на 2 коша.
Ще напъвам тази седмица, пък Събота и Неделя ще почивам.
Храната днеска ще : леща, сирене, св. пържоли, домати, краставици, люти чушлета.
Живи и здрави!
10.06.14
21:44
След работа:
15 км колело
30 мин. стрелба
около час баскетбол на 1 кош
Добавям и едни 3 яйца, разбъркани с 200 гр. извара и запечени с броколи на микровълнова фурна за следобедна закуска ...
Утре вечер се отваря игра на 2 коша в зала, което сега ме кара да се чудя какво да правя с тренировките в залата.
Утре сутрин мисля да направя тяга + лег, за да не моря много краката, а в четвъртък най-вероятно ще са изморени сутринта за клекове, така че пак нещо подобно ще мисля и след това - клекове в петък.
Преди малко се мерих след баскетбола - кантара показва с 1.5 кг разлика, в зависимост дали е поставен на паркет или на плочи (dull).
Досега винаги съм се мерил на паркета, а там показва по-малко ... Нищо де, важното е относителната разлика да е в отрицателна посока, не абсолютните стойности ;)
Лека вечер!
11.06.14
10:54
Трен. в залата на гладно ( без BCAA ):
Без почивки ( само колкото да глътна 1 глътка вода и да заредя дисковете )
Тяга + Лег : 5х70+5х50, 5х110+5х70, 3х130+3х80, 2х140+3х80, 1х150+3х80, 1х150+3х80, 1х150+3х80, 10х110+10х50
Набиране тесен неутрален хват + кофи на СТ : 5+10, 5+10, 5+10
Сутринта като станах, краката бяха много вдървени и болезнени, след тренировката явно повишения кръвоток им е подействал добре - сега са свежи.
След тренировка се появи лека болка в едното рамо - което ме накара да поразмишлявам относно дисбалансите на силата в мен - според мен, най-слабото ми звено са рамената - те никога не са тренирани целенасочено, едва от 3-4 месеца ги тренирам. Сътоветно, при упражнения, изискващи равномерна сила навсякъде ( ОБРЪЩАНЕ ), го отнасят най-много те, като най-слабо звено и са най-податливи на контузия.
При положение, че бутам едва 55 кг веднъж за раменна преса, няма как да искам да обръщам повече от това и да не ме боли - не знам дали има такава закономерност, но за себе си реших да движа обръщането според раменната преса - т.е. като почна да бутам 70 кг, едва тогава ще се опитвам и да ги обръщам.
Ама така е, като няма тренъор, който да налива по малко акъл от време на време :).
Довечера се очертава сериозен баскетбол в зала на 2 коша ( пу-пу да не ми е уроки :D ).
А храната днес е като вчера : леща, сирене, св. пържоли, люти чушлета, салата, може и нещо друго, но засега е това.
p.s. Добавям и един пакет 200 гр. сурови ядки (tmi)
Лек и успешен ден на всички!
Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 12.06.14 09:12.
12.06.14
00:42
2-ра тренировка днеска - баскетбол на 2 коша, с доза БЦАА.
Доста сериозна игра, с момчетата от отбора на HELGA ( настоящи и предполагам следащи шампиони на аматьорската лига ). Бях забравил какво е да играеш срещу натренирани играчи - при все, че не са професионалисти, момчетата са на коренно различно ниво от това на уличният баскетбол. Тъй като бях най-високия играч от нашия отбор с мойте “внушителни” 185 см (giggle) ме туриха да играя 5-ца, която позиция ми е крайно неудобна и неестествена :D Аз съм свикнал да играя 1-ца или някъде по крилото. Малко се въртях като муха без глава по едно време (giggle)
Много боб имам да изям още, докато вляза в истинска форма ... С това тегло, просто съм неестествено тромав - ако бях по-висок - ОК - ама за моя ръст е срамота. Сила има, отскок и издръжливост също, но стане ли въпрос за бърза смяна на посоката, рязко спиране и тръгване, теглото си казва думата.
Добавям 1 кисело мляко и 50 гр. печен бадем за късна вечеря след баскетбола.
Сега лягам да спя, утре сутринта мисля да правя набирания с тежест + военна преса.
Лека вечер на всички!
Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 12.06.14 09:25.
12.06.14
11:30
Трен. на гладно и доза бцаа:
6 кръга без почивка
Набиране В.Преса Лицева опора Планк
5хСТ 3х20 5х20 30сек х 20кг
5х25 3х50 5х20 30сек х 20кг
5х25 3х40 5х20 30сек х 20кг
5х25 3х40 5х20 30сек х 20кг
5 пъти
Набиране СТ х 5 + Въртене на диск 15 кг с изпънати ръце.
Майко мила! Дали от недоспиването снощи ( отново, след баскетбол късно вечерта, заспиването ми е проблем и се въртя до 3-4 през нощта, докато заспя ), дали от задуха в залата, обаче след 6-я кръг буквално лазех по пода ( добре, че нямаше никой да ми се смее :D ).
За първи път правя лицеви и планк с тежест - сигурно съм бил много смешен, опитвайки се да си ги сложа сам върху гърба - нещо, като бръмбар по гръб, който се опитва да се изправи, само че обратното :P Процедурата беше - лягам по корем, до мен диска опрян леко на една стойка и лежейки, с ръце зад гърба си го намествам отгоре между трапеца и кръста ( диска е олимпийски ).
Днеска следобеда пак се очаква баскетбол ( ако не вали ). Вчера малко май съм навехнал нещо единия глезен, но ще го бинтовам добре...
А храната : 3 яйца с 200 гр. извара и броколи на микровълнова, люти чушлета, пил. пържоли, салата домати и краставици.
Лек и успешен ден на всички!
Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 12.06.14 11:35.
Когато ми се е налагало да си слагам сам дискове за лицеви опори, съм го правил от колене- заставаш на колене хващаш диска с двете ръце за гърба и се навеждаш напред, като същевременно го избутваш към плешките. Баланса е малко по-пипкав, но до 2х20 съм се оправял.
Мнението беше редактирано от Мартин на 12.06.14 13:36.
12.06.14
13:42
Това е добра идея (y) Другия път ще пробвам, както казваш. Предполагам, че то си става половин “Добро утро”, с навеждането и пазенето на равновесие.
Ако не стане - слагам няколко диска по 10 кг в раницата и я мятам на гърба. Това мисля, също е вариант.
Това, което измислих днеска е общо взето най-глупавото решение :D и с него няма как да сложа повече от 1 диск, но днеска така или иначе беше малко експеримент с лицевите с тежест.
С раница не е мно удобно, центъра на тежеста се пада много към кръста, вместо към плешките, освен това винаги го има варианта и да не издържат и дръжките с 40кг тежест, но винаги можеш сам да пробваш , за да се увериш :)
12.06.14
22:40
Втора тренировка за днес - баскетбол на 2 коша, заредих с една доза бцаа преди това; 3 игри до 21, средно по около 20 мин. на игра. Значително по-лесно беше от вчера :) Още повече, че беше и на открито и имаше много повече въздух - вчера в залата направо беше като в сауна...
Сега си сипах една ракийка, по случай откриването на световното ( не че много се вълнувам, ами си търся повод да си сипя :P ) - цяла седмица не съм близвал алкохол. Даже и бира.
Междувременно съм свалил около 1-1.5 кг за 1 седмица. Двуразовото трениране ( и то най-вече баскетбола ) се оказва най-ефективния метод при мен за сваляне на килограми. И то, при доста обилно хранене - днеска извън плана, за следобедна закуска си направих 5! сандвича с ПЗХ, лютеница и шунка (giggle), а за вечеря ометох 0.5 кг кайма с 1 кг домати на салата, 200 гр. сирене и 1 литър айрян. Отделно обяда. И така е цяла седмица.
Единствения недостатък е, че ми е трудно да клякам така - утре ще видя как ще е силата, сутринта трябва кръгове да правя с клекове и тяга. Ще напъвам колкото може, пък колкото - толкова.
Лека вечер и наздраве на всички!
13.06.14
11:55
Трен. в залата на гладно и доза бцаа :
Загрявка:
Клекове СТ
Клек 5х50
Тяга 5х70
Зареждане на дискове
Разтягане
3 кръга без почивки:
Клек Тяга В.Преса Набиране Кофи
5х100 3х140 5х50 3х25 5х25
3х120 3х140 5х50 3х25 5х25
3х120 3х140 5х50 3х25 5х25
3 пъти:
Планк с 20 кг до отказ, въртене да 20 кг. диск с изпънати ръце по 2-3 пълни кръга.
Много стегната тренировка, за 45 мин. приключих всичко, заедно със загрявката. Притеснявах се дали ще имам сила за клека, след цялото тичане тези дни, но се оказа, че сила има бол - даже бяха сравнително леки. Повече ми тежеше тягата - не знам защо, макар и да си ги вдигах без някакви проблеми, просто я усещах по-тежка от обикновено.
На военната преса правих 3 повторения чисти, след това по 2 на пуш преса.
За сефте правих въртене на диск, нещо ме притеснява дали го правя правилно - хващам диска от 2 страни, вдигам го горе с изпънати ръце и правя един оборот, все едно ръцете ми са стрелки на часовник ( майко как обяснявам (tmi) ), след това правя още един оборот , в обратна посока.
Това дето вчера го правих е друго - хващам диска, изпъвам ръцете пред мен и се усуквам в торса наляво и надясно. Това днешното е по-трудно :D
Сега следват 3-4 почивни дни от тренировки, малко моренце се отваря този уикенд и мисля да си почивам изцяло.
Днеска храната ще е : плескавица, вратна пържола, зелева салата ... за вечеря още не знам.
Лек и успешен ден на всички.
Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 13.06.14 11:56.
13.06.14
12:23
казано от Alexander Krastev на 13.06.14, 11:55:
На военната преса правих 3 повторения чисти, след това по 2 на пуш преса.
За сефте правих въртене на диск, нещо ме притеснява дали го правя правилно - хващам диска от 2 страни, вдигам го горе с изпънати ръце и правя един оборот, все едно ръцете ми са стрелки на часовник ( майко как обяснявам (tmi) ), след това правя още един оборот , в обратна посока.
Почнал си да натягаш раменете :>
За въртенето, аз ще се пречукам, ако го правя като теб.
Ръцете са ми свити в лактите. Като го въртя, минава зад главата ми, перпендикулярен на пода.
13.06.14
12:46
Ами като цяло раменете са ми доста слаба група - може би най-слабата от цялото тяло и затова реших, че е добре да натискам там - даже мисля от следващата тренировка, след кръговете да добавя и по 2-3 серии повдигания настрани и/или напред с дъмбели.
А това въртене е адски трудно - гледам да го правя със стегнато тяло и да не се клатя. Правилно ли е с изпънати ръце ?
13.06.14
12:57
С изпънати можеш да го правиш в началото на тренировката за загрявка :)
Ако искаш да натиснеш рамото, можеш да го сложиш в началото. Клекът и тягата взимат много. За тежката военна си трябва кръст и силички. Въпрос на приоритет.
Аз преди всяка тренировка загрявам и тествам с 1-2 единички макса си на раменната, че иначе никога няма да си го знам какъв е.