Тренировка Б
Първа тренировка:
сутринта
А1: борцов клек 8, 8, 7, 6 повторения на 120 кг
А2: Високо изтегляне 5, 5, 5, 4 повторения на 105 кг
А3: набиране с тежест 5, 4, 4, 4 повторения с 25 кг
А4: Едностранен сталкер 5, 5, 4
Втора тренировка:
нямаше
Боли ме кръста. Дори не бих казал кръста, а ниско долу, където е хълбока вляво. Това е от седмица може би.
Странното е, че при тежък клек и тяга не е проблем. (Миналата тренировка при 185 клек и 220 тяга не го усещах) но днес правих скокове на стълби и беше зле. пак мога да скачам, но многo малки подскоци.
Масажи с ролер, топки и тн. не помагат. Апликатора и той. мисля, че нещо съм прещипал нерв. Боли при по-резки движения, дори когато кихам, или кашлям ме стяга.
Ако някой има идеи, моля.
Тренировката ще я мъча отново петък.
Картинка къде точно боли
Като нерв ми звучи това, но по-скоро не прищипан, а леко закачен и “раздразнен”. С прищипан нямаше да можеш да се движиш изобщо. Това сега са последствията - възпаление на околната тъкан. Някакво нестероидно противовъзпалително, витамин B6, B12, B1 (има ги примерно в Милгама в комбинация) за всеки случай за нерва и време. Може и само последното, но ще трябва повечко от него, ако не прилагаш първите две. :)
Тренировка Б
Не ме болеше много днес и затова си направих кондицията от снощи.
Втора тренировка:
А1: обръщане 2х24кг пудовки 10-10-10
А2: раменна преса 2х24кг пудовки 10-10-10
А3: борческо въртене 2х24 10-8-6
А4: лицеви този път нормални, че нещо ме боли дясната китка
А5: скокове на стълби 1 качване
А6: високо коляно 3 качвания
А7: борцови скокове на стълби 2 качвания
стълбите са общо 30 броя 15+15 (платформа между двете)
три врътки без почивка освен на два пъти за по глътка вода
Пулс 34-19 Вече гледам да засичам с хронометъра на телефона, вместо със секундната стрелка.
Утре стандартно - Тренировка В.
забелязвам, че когато стана почти няма болка, но ако седя повече започвам да усещам кръста.
Много съм тъп!
Опитах да тренирам днес. По програма клек тройки, планирано 175 кг. Уж кръста не боли. Не боли, амя боли и съм несигурен. 120 кг ОК, 140 ОК, 150 много несигурен. Сложих 160 и стана сакатлъка, изкривих се и ме преряза гърба над кръста и под плешките. Сега боли гадно.
Поне нерва до кръста мина. Планът е ясен - почивка и това е.
09.05.14
22:13
На мен много ми е помагало мазане с Волтарен - през 1 час упорито. Също пробвай и ДИЙП РЕЛИФ гел обаче има охлаждащ ефект и не знам дали ще ти допадне. Второто го знам от един колега, който често му се вадеше рамото докато не му направиха една котва. Бързо възстановяване!
Тренировка В
Първа тренировка:
сутринта
А1: Клек 4х3 с 175кг 2х2 с 175кг
А2: Набиране 5х3 с 35кг; 1х2 с 35кг
А3: Военна преса 5х3 с 82,5 г Военна преса 1х2 с 82,5 кг
Втора тренировка:
следобед
А1: Тяга 4х3 с 200кг 2х2 с 200кг
А2: Обръщане 6х3 с 92,5кг
А3: Кофичи 6х3 с 50кг
Сила има за тройки и на клека и на тягата. Просто кръста още не го позволява. Ако остна седнал и наведен напред повечко време и веднага се обажда.
16.05.2014
Тренировка Г
А: Набиране подхват 50 броя общо
Б: Кофички 50 броя общо
В1: Клек 110 кг 20-20-10 общо 50
В2: Суинг 37,5 кг 20-20-10 общо 50
Г: набиране неутрален хват 50 броя общо
Д: лицеви упори 100 броя общо
Клековете на по-къси серии, за да не изгърми кръста.
27.04.2016
Тренировка В
А: Тежък Фран 15-12-9 тръстър с 60 кг, набиране с +20 кг
Б1: обръщане 5х5х80
Б2: лег 5х5х100кг
Тръстърите много добре - никъде на накъсах и навсякъде с добро темпо. Набиранията тежаха.
Обръщането и лега на първите серии тежаха повече, отколкото на последните.
Мнението беше редактирано от CarnalK на 27.04.16 20:48.
20.05.2014 сутринта, че е много жега
Тренировка E
А1: борцови скокове на стълби 1 качване
А2: борческо въртене 2х24 пудовки
А3: американски подскоци
А4: обръщане прав 2х24 пудовки
А5: високо коляно стълби 2 качвания
А6: рамменна преса 2х24 кг пудовки
А7: борцови скокове напред
А8: ренегадско гребане
А9: високо изтегляне
А10: тръстъри
А11: лицеви упори
четири врътки максимум бройки на всичко първите две врътки без почивка, след това ~90 секудни почивка
пулс- 33-18 за десет секунди през три минути
23.05.2014
Тренировка А
Първа тренировка:
сутринта
А1: Клек 5х1х187,5кг
А2: Обръщане 5x105
Б1: Тяга 2х1х220кг; 3х1х210кг
Б2: Военна преса 2x1x90; 3х1х87,5кг
“Почивка” имаше межу А и Б колкото да натоваря/разтоваря щангите и няколко загряващи повторения
Втора тренировка:
А1: Борческо въртене 2х22,5 кг дъмбели
А2: лицеви упори
А3: набиране (надхват-неутрален-подхват)
А4: кофички
шест врътки с минимални почивки за вода и бърсане с кърпа. Много е задушно.
Също така ми подариха две кила протеин понеже срока на годност му е изтекъл миналия месец. Ама си е екстра :D
25.05.2014
Тренировка Б
Първа тренировка:
сутринта
А1: борцов клек 8, 7, 7, 6 повторения на 125 кг
А2: Високо изтегляне 5, 5, 5, 4 повторения на 105 кг
А3: набиране с тежест 4, 4, 4, 3 повторения с 25 кг
А4: Едностранен сталкер 5, 5, 5, 4 повторения с 27,5 кг
Много тежаха набиранията
Втора тренировка:
Привечер
А1: обръщане 2х24кг пудовки 10-10-10
А2: раменна преса 2х24кг пудовки 10-10-10
А3: борческо въртене 2х24 10-8-8
А4: лицеви с пляскане 10-10-8
А5: скокове на стълби 1 качване
А6: високо коляно 3 качвания
А7: борцови скокове на стълби 2 качвания
три врътки без почивка освен на два пъти за по глътка вода
Пулс за 10 секунди през три минути 32-18
Зле.
казано от CarnalK на 25.05.14, 21:08:
без почивка освен на два пъти за по глътка вода
Скатаваш, а! :D
Колко тежиш ?
Мнението беше редактирано от Кръстев на 26.05.14 01:58.
27.05.2014
Тренировка В
Първа тренировка:
сутринта
А1: Клек 6х3 с 175кг
А2: Набиране 5х3 с 35кг; 1х2 с 35кг
А3: Военна преса 5х3 с 82,5 г Военна преса 1х2 с 82,5 кг
Втора тренировка:
следобед
А1: Тяга 4х3 с 200кг 2х2 с 200кг
А2: Обръщане 6х3 с 95кг
А3: Кофичи 4х3 с 60кг 2x2 с 60кг
Килограмите ги оставям така.
30.05.2014
Тренировка Г
А: Набиране подхват 50 броя общо
Б: Кофички 50 броя общо
В1: Клек 110 кг 30-20 общо 50
В2: Суинг 37,5 кг 30-20 общо 50
Г: набиране неутрален хват 50 броя общо
Д: лицеви упори 100 броя общо
най-сетне обещаните 30+20 на клек. Много зор.
казано от CarnalK на 30.05.14, 21:16:
най-сетне обещаните 30+20 на клек. Много зор.
Блян и съблазън са ми!
Завиждам благородно Карналче! (y)
01.06.2014
Тренировка Д
А: Тежък Фран 15-12-9 тръстър с 60 кг, набиране с +20 кг
Б1: обръщане 5х5х90кг
Б2: лег 5х5х110кг
Редушам силна и слаба тренировка. Пак всичко тежеше много.
04.06.2014
Тренировка E
А1: борцови скокове на стълби 1 качване
А2: борческо въртене 2х24 пудовки
А3: американски подскоци
А4: обръщане прав 2х24 пудовки
А5: високо коляно стълби 2 качвания
А6: рамменна преса 2х24 кг пудовки
А7: борцови скокове напред
А8: ренегадско гребане
А9: високо изтегляне
А10: тръстъри
А11: лицеви упори
четири врътки максимум бройки на всичко първите две врътки без почивка, след това ~90 секудни почивка
пулс- 33-18 за десет секунди през три минути
Отново настъпи периода с алергията. Взимам Cetirizin и към него спрей за нос със същото активно вещество. Един от неприятните странични ефекти е, че приспива. По цял ден се прозявам. Сутрин преди кафе и хладък душ съм като зомби. Надявам се скоро да отмине, че в момента тренирам с нежелание.
Забелязвам, че напоследък е много модерно да се пише всякакво извършено през деня движение. например “и 2 километра ходене”, “обикаляне насам-натам”, “шопинг в мола”, “селфи в тоалетната на найт флайт”. Накъде вървим?
Остава и а всеки ден да вписвам по 10-15 километра колело. Ами хайде не. Придвижването от точка А до точко Б със собствените мускули не е особена физическа активност.
Аз не си вписвам загряващите и вработващи серии,макар да са с обем 1-2 тона,та пешеходстването ли... :)
Отново настъпи периода с алергията. Взимам Cetirizin и към него спрей за нос със същото активно вещество. Един от неприятните странични ефекти е, че приспива. По цял ден се прозявам. Сутрин преди кафе и хладък душ съм като зомби. Надявам се скоро да отмине, че в момента тренирам с нежелание.
Имаше едни английски антихистамини D-нещо си. Нула странични ефекти. Разпитай из аптеките, просто не си спомням точното име.
Интересно, че моята сенна хрема изчезна почти напълно след 25г. Може да е от чистия софийски въздух...
05.06.14
11:20
В София поне имате движение на въздуха! Тука като удари 40-ка и все едно съм в на баба ми Раховеца. Нече ми пречи де. :)) Сори за спама Карнале.
казано от metalex на 05.06.14, 10:48:
Аз не си вписвам загряващите и вработващи серии,макар да са с обем 1-2 тона,та пешеходстването ли... :)
При мен е същото. Записвам само работните.
казано от Дългия на 05.06.14, 11:07:
Имаше едни английски антихистамини D-нещо си. Нула странични ефекти. Разпитай из аптеките, просто не си спомням точното име.
Интересно, че моята сенна хрема изчезна почти напълно след 25г. Може да е от чистия софийски въздух...
За момента това работи, та ще го пия. Ще потърся и това да видим.
Аз пък си изписвам изчерпателно тренировката, включително загрявката и адаптацията. Дневникът ми освен за пред хората, ми служи много добре и за справки какво и как точно съм правил в определен минал период, а това как загрявам и се вработвам за даден тип тренировка също има значние.
05.06.14
16:17
А кой ви кара да загрявате по толкова много, пък и да загрявате въобще ?
казано от James Hinks на 05.06.14, 16:17:
Мастър,ти как загряваш и вработваш?
казано от CarnalK на 05.06.14, 23:19:
Система Лординов - докато изстине и е време пак да се тренира :D
Заимствана от казамрения принцип - коридорът е чист, докато е мокър! :D
казано от James Hinks на 05.06.14, 16:17:
Кое му е многото? Не правя обща загрявка в началото (не повече от 30-тина секунди хаотични и опасни за околните движения с ръцете), минавам 2-3 серии през половин минта с лоста и с леко (до 50% от работната тежест) за раздвижване, една тройка-четворка на 80% за адаптация и скачам на работните серии. Това ако е много, не знам кое е малко. :)
06.06.14
13:03
Истината е, че когато се адаптираш към нулева или почти нулева загрявка си максимално ефективен и може безопасно да пренасяш силата в други направления. Освен това така засилваш пасивните структури.
В дори и в скоростните спротове това важи, поради ред причини, въпреки, че противоречи на “златното правило” в Леката Атлетика - “Топли мускули = Високи резултати”. Златно, но старо и ГДР успешно го надскачат с криокамерите и загрявка състояща се единствено от дълбок масаж преди максималния опит. Абаджиев също беше споменавал, че тигъра не загрява за скок, но скача 14 метра, може да греша с точността на цитата, но смисъла е същия :)
Лично аз загрявам единствено за три движения - клек, тяга и раменна преса, като за раменната преса и тяга това не е задължително ако са след тежък клек, приципно загрявката ми е единици от 50% до работна тежест само с покачване на тежестта в една серия и то само за първото движение в тренировката. Максимално кратка и щадяща загрявка. Скоро смятам да я изхвърля въобще от употреба, само да привикна достатъчно.
Абаджиев също беше споменавал, че тигъра не загрява за скок, но скача 14 метра, може да греша с точността на цитата, но смисъла е същия.
Да ме прощава Абаджиев, ама това е малко като - Делфина може не диша по половин час и пак да плува по-бързо от човека! :)
06.06.14
14:41
А бе той със сигурност ще ти прости, както и на много други, но това въобще не е същото :)
Идеята на изказването му е, че никое животно не загрява за максималното си натоварване, а са в пъти по-ефективни от хората, само човека го прави и това, че загрява не го прави по-ефективен.
След като цял ден съм бил подложен на стрес, имам нужда не само физически да се подготвя за тренировката, но и психически. За да мога да тренирам пълноценно и ефективно, ми е нужно да се вработя - нещата не опират само до физическата загрявка.
А при лова и хищниците нещата са доста различни - там тигърът е подготвен за скока си с “изсипване” на адреналин. Цялото му тяло е в режим “бий се или бягай”, също както и това на жертвата, когато разбере за атаката. Това се случва и с хора в екстремна ситуация. Ако го сравняваме с нещо, това е първият опит на състезание, но не и една нормална, ежедневна тренировка.
На мен лично десетина минути загрявка, настройване и адаптация са ми необходими за нормална тренировка. Сигурно ще мога да се приспособя и към трениране без загрявка. Вероятно откъм пестене на време този подход ще е по-ефективен, а може би и чисто тренировъчно, но засега не изпитвам нужда от такава промяна. :)
06.06.14
14:55
Не бъркайте нещата, аз не ви казвам да не загрявате или пък, че животните са силни на щанги, аз само споделям нещо, което в спорта е било немислимо, необяснимо и еретично и в същото време е било прилагано изключително успешно.
Пробвам го - получава се, малко време го пробвам и за това не давам катогорични изводи. Аз в залата влизам да тренирам, искам да тенирам ефективно и кратко, за това и го пробвам.
06.06.2014
Тренировка А
Първа тренировка:
сутринта
А1: Клек 3х1х190кг 2х1х187,5кг
А2: Обръщане 5x1x107,5
Б1: Тяга 2х1х220кг; 3х1х210кг
Б2: Военна преса 5х1х87,5кг
Много тежеше раменната преса
Втора тренировка:
А1: Борческо въртене 2х22,5 кг дъмбели
А2: лицеви упори
А3: набиране (надхват-подхват)
А4: кофички
четири врътки с минимални почивки По-кратно, но правих и тръстъри, бърпита и тн преди това.
Втората тренировка беше в един друг фитнес. Ходих да показвам на един приятел разни неща. Много му е зле залата. Няма стойка за клек, няма лост за набиране та се набирах на смит-а, няма уред за кофички (между две машини правих). Само един свободен лост. Тежестите дали имаха общо 200 кила...
Аз му показвах клек, тяга, обръщане. Облечен с една стара тениска с дупка (от веригата на колна за набирания). Бях като извънземно там. Кофти, че се е вързал с договор и няма да може да тренира както трябва.
Обаче има басеин, сауна, джакузи. Готино е в сауната и в парната баня да се отпуснеш. Ама кел файда като не можеш да се натегнеш като хората.
Покрай празниците фитнеси беше затворен, та се наложи да ходя по плажове и барбекюта. Гадна работа :)
Също така си взех vibram Fivefingers модел kmd Sport и ги тествам както за спорт, така и ежедневно. http://i.imgur.com/JffQKud.jpg
Имам чувството, че глезените са ми подути и задържам вода там. Странно.
10.06.14
00:31
Ако си се напънал да тестваш вибрамките е напълно възможно да предизвикаш някакво възпаление в глезените.
казано от James Hinks на 10.06.14, 00:31:
Ако си се напънал да тестваш вибрамките е напълно възможно да предизвикаш някакво възпаление в глезените.
Не съм тичал с тях. Разхождал съм се с тях. Качвал съм се по стълби. Петък тренирах с тях, но нищо повече.
Иначе като цял усещам, че съм задържал вода. От солени манджи и много млечни продукти последните дни.
казано от CarnalK на 07.05.14, 22:06:
Боли ме кръста. Дори не бих казал кръста, а ниско долу, където е хълбока вляво. Това е от седмица може би.
Странното е, че при тежък клек и тяга не е проблем. (Миналата тренировка при 185 клек и 220 тяга не го усещах) но днес правих скокове на стълби и беше зле. пак мога да скачам, но многo малки подскоци.Масажи с ролер, топки и тн. не помагат. Апликатора и той. мисля, че нещо съм прещипал нерв. Боли при по-резки движения, дори когато кихам, или кашлям ме стяга.
Ако някой има идеи, моля.
Тренировката ще я мъча отново петък.
Картинка къде точно боли
Малко късно, но сега виждам..
Преди около 2 години имах подобен проблем. Тогава ходех при един масажист, който ми каза, че ми е много стегнат мускула:
http://en.wikipedia.org/wiki/Iliopsoas
намира се точно там където си показал на картинката...при мен болката беше от дясно, но и от двете страни беше проблемен.
След 2-3 масажа се пооправи, като ми предписа и упражнения за разтягане на въпросния мускул.
Ето пример (тоя доста гадно говори...но можеш да видиш и другите по темата):