08.06.14
16:28
А защо трябва да си по-малко от 60кг, ако тялото ти е здраво, стегнато и тонизирано и се харесваш визуално?
Вече не се интересувам толкова от кантара, това са просто някакви цифри.А и съм 172см висока. Преди се водех по някакъв наложен модел и мислех, че трябва да съм 50кг, даже обяснявах на майка ми, че това е най-важно и даже да не ми дойде, просто ще си осиновя дете... болна психика. Сега нещата са различни, здравето ми е на първо място! Но просто ми е интересно какво се случва с тялото ми ...
Да се отчета за днес 09.06.2014:
11:00 -кафе с мляко омлет от 1 жълтък + 3 белтъка; 1 триъгълниче топ. сирене; кисели краставички
14:00 - редче шоколад; лъжица дом.кис.мляко; ябълка
17:00 - ябълка; кафе
01:00 - 200 гр. пуешко филе, кашкавал и сирене;6 белтъка; 1малка кайсия и десетина череши; редче шоколад
Движение: 105 клека, коремни преси и доста ходене.
10.06.2014
08:30 - кафе с мляко; 2 малки кайсии; 5-6 черешки
11:30 - 13:00 - тренировка
13:30 - няколко череши
14:30 - зелена салата с 3 варени яйца; 3 маслини; 3-4 хапки баница с извара
17:00 - кафе с мляко; кайсия
18:30 - 1 бутче на тиган без мазнина; 1 купа пил. супа (без месо); 30гр. сирене; краставица и домат; 2 маслини
19:30 - ябълка
22:30 - Somersby
01:30 - 2 ябълки; лъжица мед
11.06.14
08:13
Лорд Самърсби наел българин за градинар.. и тогава всичкия блудкав сайдер се превърнал в крушова ракия!
11.06.2014
10:00 - 2 кафета с мляко; ябълка
13:00 - салата - домат, краставица, чушка, зел. лук, 100гр. пил. шунка, сирене и кашкавал и 2-3 кайсии малко след това
15:30 - диня (супер гадна)
16:30 - 17:30 - тренировка
18:00 - кафе с т.см.
18:30 - 2 тиквички с извара и яйце на фурна (общо 250гр. извара и 2 яйца за 4 тиквички); зелена салата
21:30 - още 1 тиквичка + салата и след това кашу и череши
Страшно много ми падат кръвното и захарта... многоооо ми липсва енергията,която ми дава шоколадааа (sweat) Немога и да тренирам нормално... днес тренирах основно корем и ръце, за кардио и крака нямах никаква сила :Х С какво да заменя шоколада?
Мнението беше редактирано от Fighter на 11.06.14 22:11.
11.06.14
22:24
и на мен от топлото ми падат кръвното и захарта пфф яж мед с тахан
От меда ме боли корема, сусамов тахан не обичам. Разяждат ме супер много, а и аз обичам само шоколад, плодове и сладолед. Друго сладко - не. :D
11.06.14
23:07
охх да забравих :Д яж си шоколада и се радвай на живота :*
Колд Ейнджъл Фрапучино със сметана (nmuchfun)
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 11.06.14 23:21.
О не, никакви сладки напитки! Открила съм, че пия ли нещо сладко, натъпкването ми с шоколад е в кърпа вързано след това! Аз за това не пия протеинови шейкове с вкус на шоколад... течния шоколад също много ме разяжда за шоколад. Многоооо тежък случай съм аз :D
Това е млечен шейк с портокалов сок, портокалов ликьор и сметана ... (nmuchfun)
12.06.2014
09:30 - 2 чаши дом. кисело мляко ; ябълка; редче шоколад
10:00 - кафе
16:00 - ябълка
18:00 - кафе със суха сметана
20:00 - картофи с агнешко (около 100гр.) на фурна; 1ф. Вита; сирене
21:30 - 2 -3 парченца пъпеш
23:30 - 100гр. Mr. Zero, 3 ч.л. течен шоколад (wasntme)
13.06.2014
09:00 - кафе с мляко; 2 кайисии, 3-4 черешки
10:30 - половин ябълка
11:30 - 13:00 - тренировка
13:15 - кафе със сметана и лъжичка захар
14:00 - 2 малки пил. бутчета (домашни) - едното варено, другото печено; плочка сирене; домат
15:00 - пъпеш
21:00 - салата (маруля, краставица, домат, зелен лук); 100гр. пил. шунка, филия и половина Вита с кашкавал и мааалко зеле на фурна
21:30 - 3-4 ч.л. дом. сладко от ягоди
23:00 - бяло фрапе с какаов ликьор
00:30 - лъжица кисело мляко; череши
Хорааааа как да изчистя корема? Лято е... изведнъж бая се омазни... не гоня супер релеф, просто искам максимално бързо да го поприбера, да е малко по-плосък ? :( Чудя се дали да си взема fat burner? Не искам да минавам на супер строг режим, че не искам пак да си губя д-то и цикъла, ама...
Усещам, че не е оферта да тренирам толкова гладна..сутрин гледам преди трен да не ям много и по време на тренировката през цялото време си мисля за храна, а и ми прилошава.
Мнението беше редактирано от Fighter на 14.06.14 01:00.
14.06.14
01:40
Като подминем факта, че повечето ти отбелязани хранения не са хранения - какъв е смисъла от такава честота?
По време на тренировка ти прилошава? Ами, бих казал, че с първите 2 “хранения” е напълно нормално. Основната част на храненето ти са въглехидрати под формата на плодове, сладко и фрапета, кафенца със захар и т.н. Заради тези постоянни похапвания, повечето от които са въглехидрати трупаш мазнинки. Две пилешки бутчета са има няма 100гр месо (и то ако са ГОЛЕМИ бутчета), 100гр пилешка шунка - това даже не знам има ли месо в него. Оправи храненето, с такова хранене бърнър ще са похабени пари.
Колкото до тренирането на гладно - принципно се изисква свикване да тренираш на гладно, аз нямам проблем с това например. Пробвай да хапнеш сутринта като хората, макар и не много (например яйца със сирене и масло или пилешко, салата, някакви ядки) и виж как ще е.
Поздрави.
Кафето го пия без захар, понякога слагам подсладител, за да залъжа глада за сладко (да, наясно съм колко е вреден, но в краткосрочен план ме устройва). Лошото при мен е, че наистина МНОГО трудно се наяждам. Дори често, огладнявам докато ям?!?! Супер странно е,,, но наистина гладът ми се засилва по време на хранене. Наблягам на плодовете, за да заместя шоколада.
Пак обмислях варианта с войнския режим, но ще видим до края на месеца какви ще ги свърша. Ако нямам напредък... започвам.
14.06.14
20:54
Три-четири хапвания на ден (без похапвания, та да станат 10), преди тренировка мазно с белтък, след тренировка белтък, сложен въглехидрат евентуално, може тук да включиш НЯКОЙ плод (1-2 плода, не 2 килограма), 3то хранене вечеря - белтък и салата. А шоколада можеш да го спреш, ако поискаш, всичко е воля.
На теория го знам това, даже си давам много добри съвети, но когато аз трябва да го прилагам... Както и да е. Воляяя му е майката :)
Да се отчета за днес:
10:00 - 4 малки яйца (домашни); 2 дебели резана кашкавал; домат,краставица и чушка
19:00 - 100гр. кашкавал; много маслини; 2 ф. Вита; няколко хапки от Ватиканския хляб (данооо ми се сбъдне желаниетоооо (inlove))
-Без тренировка.
-Цял ден на крак.
- Не много вода.
- 4 кафета и чаша Розе.
Някой да е ял черен тахан? Какъв е вкуса му?
15.06.2014
Тренировка на гладно и след това:
13:00 - омлет от 1 жълтък и 3 белтъка, намазан с малко горчица; зелена салата с 3 маслини и 2с.л. кисело мляко
19:00 - 2 дебели резана кашкавал
21:30 - Хепи - пилешки каренца (супер дребни (dull)) с печени зеленчуци (тиквичка,патладжан,чушка,гъбка)
00:30 - бадеми, кашу и пуешко филе
ООоооо днес ВХ са 41гр. РЕКОРД! :Д
16.06.2014
Тренировка на гладно—> 12:30 - протеинов шейк
13:30 - ябълка
19:30 - варено яйце; резен кашкавал; сирене и пуешко филе
23:00 - 6 маслини; 2 парчета кашкавал; домат; малко орехчета
Как ви се струва идеята 1 седмица на протеинови шейкове? Драстично е, нооо е лято, а корема е трагедия! Незнам какво да правя, искам да го разкарам по най-бързия начин.
17.06.14
00:24
казано от moon light на 16.06.14, 23:27:
16.06.2014
Как ви се струва идеята 1 седмица на протеинови шейкове? Драстично е, нооо е лято, а корема е трагедия! Незнам какво да правя, искам да го разкарам по най-бързия начин.
ти си луда .... :Д
За корема—най-добре редовно хранене със закуска. Неядене по цял ден + цигари и после ядене по нощите не е добре баш за корема, предполагам. (call)
ЕДИТ:
Графинята е права! И закусвай нещо. По мои лични скромни наблюдения, хора, които не закусват често имат проблеми с увиснал корем. Прочетох и по-стари записи в дневника ти—едно време си закусвала поне.
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 17.06.14 08:35.
17.06.14
08:17
Според мен това не е много добра идея. Шейковете са хранителна ДОБАВКА - акцентирам на думата добавка и това не е случайно. От тях НЕ можеш да си извлечеш всички необходими вещества, които извличаш от храната (макар и калпава у нас). Така че 1 седмица на шейкове..лично за мен е равно на безумние
Кико, обилните закуски са част от виновниците за коремчето.
Ади, права си, че не си набавям ниикакви витамини и минерали, но аз си взимам разни добавки и все пак става въпрос за седмица само... охх нз, ще го обмисля още веднъж. Ако не това, въглехидратната ротация, но с повече НВД и умерени дни (не точно по схемата в сайта) ще свърши ли работа?
Ама в дневника ти няма закуски сутрин, не мога да си го обясня защо да се те виновни? (shake)
17.06.14
14:00
Не се храниш балансирано и от там идва целият ти проблем. Гледай да приемаш такова количество храна, че хем да не си гладна, хем да не си преяла. Ти си в двете крайности постоянно - или се тъпчеш като за последно, или караш на фотосинтеза. Каква е тая въглехидратна ротация, ако 90% от дните ще си на НВД :Д Корем можеш да имаш поради ред причини - все пак си качила няколко кг ( което е СУПЕР !!!) и те трябва да се разпределят някак си по тялото ти. Организмът ти е в стрес и не знае какво му се случва - всеки ден му измисляш по някоя нова безумна идея :Д Така че просто се успокой, спри да го мислиш толкова, старай се да се храниш с полезни храни, ако понякога ти се дояде шоколад - ЯЖ, но не по 3, а 2-3 парченца, колкото да си начешаш крастата. В крайна сметка идеята е да живееш един спокоен, пълноценен живот и да си щастлива, а не постоянно да се ограничаваш от всичко, да трепериш над всеки качен грам и да се чудиш каква нова диета или режим да почнеш .. то това не е живот просто, не го превръщай в обсесия. Готина си, изглеждаш чудесно - наслаждавай се на живота!
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 17.06.14 14:01.
Права си Ади. Постоянно си затормозявам организма с нещо. Днес реших да съм на ВМ-НВХ, ама сериозно. Тия дни издържах без ВХ въпроса е сега да вдигна мазнините. Мислех да карам така 1 месец, да се поизчистя без да си застрашавам цикъла. Но незнам... нямам НИКАКВА енергия. Тази сутрин даже пропуснах тренировка. Никаква сила, страшно главоболие и странен глад, който не е точно глад. Нямам желание да ям, но ме заболява корема и за това ям?! Ама май и мазнините не са ми много ... Иначе имам напредък, корема се е поприбрал ама дупето пак изчезва. В тоя ред на мисли да питам дали е възможно от прекалено много тренировки със собствено тегло или много малки тежести всъщност да губя мускул?
Да се отчета за днес:
12:00 - доза протеин; чиния постно зеле на фурна; 30 гр. сирене
19:30 - зелена салата с 2 с.л. дом. кисело мляко, малко зехтин и 5 маслини; 2 яйца и около 200гр. пушено пуешко... аа и 1 лъжица суров (бял) сусамов тахан за проба... е не ми хареса!
Течности: 2 кафета и доста вода (нз сладкото колко предизвиква жажда, НО ниските въглехидрати ме карааааат да пия още повече вода. Нон-стоп съм жадна и имам гаден вкус в устата)
Без тренировка, само дъкга разходка, но колената вече ме болят дори като спя, така че и тва не направих качествено.
Мнението беше редактирано от Fighter на 17.06.14 20:18.
Тахан без нищо трудно ще ти хареса май.. или поне на мен, а аз обожавам тахан :Д може да пробваш с мед и сурово какао (F) макар че като искаш да отслабваш едва ли е и много подходящо.
казано от moon light на 17.06.14, 20:16:
суров (бял) сусамов тахан за проба... е не ми хареса!
Еми, как да ти хареса като е бял...той е по-мазен, по-трудносмилаем и горчив.
Сложих му 3 чаени лъжички мед, 3 лъжички заквасена сметана и канела (много вкусно стана).. та си добавям в 23:00 2 лъжици от тоя бъркоч + ябълка (казах, че няма да ям плодове, но .. (wasntme))
18.06.2014
09:00 - (coffee) с мляко; 4 средни бразилски ореха; 3 резанчета ябълка
10:30-12:10 - тренировка
13:30 - салата - домат, краставица, кашкавал,сирене, пушено филе
20:00 - 1 яйце; 1 лъжица пържени гъби; 30-40гр. кашкавал; 100гр. филе; кисели краставички
22:00 - 500гр. кайсии
19.06.2014
17:30 - 5 бразилски ореха
18:30 - зелена салата с яйце; 250гр. пъстърва
23:00 - 2 бонбона
00:30 - още пъстърва; резен кашкавал и към 50гр. сирене
20.06.14
01:41
1. Нормално е от ниски въглехидрати да си жадна.
2. Една седмица на шейкове = проблеми със стомаха.
3. Няма как от хранене с ВХ да минеш изведнъж на без ВХ и да си в перфектно състояние, дай време за адаптация.
4. Тия бонбони по нощите са по-голям проблем от “обилните” закуски (настрана, че може да са обилни за концлагерист, но не и за нормален човек)
Честно казано, малко ме е страх от НВД. Преди точно така си спрях цикъла и си съсипах мускулатурата.. Сега си връщам лентата назад и си спомням, че най-изчистена бях, когато карах основно на плодове и млечни. Хмм.. май пак ще пробвам. И без това си ги обичам. А с храненето през деня нз как да се оправя. Огладнявам, но нямам апетит и не ми се яде нищо освен някой плод примерно и мисля да вкарам шейкове, поне протеин да имам.
20.06.14
18:08
С НВД? С ВМ-НВД или само НВД?
Колкото до шейковете - те са вариант за 1-2 пъти на ден, ако няма да можеш да ядеш нормална храна, но не и да караш само на тях.
Огладняваш, но нямаш апетит - да, определено имаш проблем...и подозирам, че е свързан с постоянното ядене на въглехидрати, което споменах преди.
Нали въглехидратите предизвикват апетита? Аз поне, като се тъпчех с шоколад бях нон-стоп гладна..
09:00 - кафе с мляко
11:00-12:20 - тренировка
13:00 - пъстърва, краставица
21:30 - 100гр. св. вратна, кюфте, краставица, домат
Около 1000 kcal предполагам ... мисля пак да започна да си ги броя
Мнението беше редактирано от Fighter на 20.06.14 22:37.
20.06.14
22:00
И си свикнала да се тъпчеш с въглехидрати, както и да “похапваш” на 1-2 часа. Според теб какво става, когато нарушиш ритъма и на двете? Тялото протестира...иска това, на което е свикнало. Резултат - ядеш, но си гладна, щото няма ВХ.
Посвикнах с по-ниски ВХ и се чувствам добре. Тия дни ядох и плодове, така че си реших проблема с липсата на енергия. Посвалила съм коремчето, но и дупето пак почна да изчезва. Много сложна работа - искам да качвам на едно място, да свалям от друго .. Някой има ли идея как да прибера кожата? Имам чувството, че е станала още повече на корема. Дали ще се получи само с тренировки или трябва и оперативна намеса?