Body & mind log: living in a magical reality

Прескочи до:

16.06.14
21:14

Те масажите и питиетата са ежедневни, но този уикенд ги занемарихме и двете...наблегнахме на друг вид питиета и мързел. От утре започват пак, но все пак ще се подпомогна с нещо обезболяващо.

17.06.14
13:56

Вторник, 17.06
Движение:
малко загрявка
Ащанга 2 - 60 минути, малко по-кратко задържане в позите, но пък се получи доста по-добре отколкото очаквах, без драми, много пот, в следствие на което лотуса в Карнадавасана беше детска игра; меки мускули - дори си направих 3-те спускания в мост на стена

Добавки:
серапептаза
метил Б9, метил Б12
рибено масло
магнезий, 5ХТП
диклак евентуално пак

17.06.14
19:54

Продължение:
следобедно раздвижване
загрявка с доста шпагати, преразгънати шпагати, няколко ХСПУ-та, 50 повдигания на краката от шведска стена в шпиц
после изправяне на ръце, лотус от стойка на ръце (с помощ), шпагати от стойка на ръце

Храна:
08.00 - кокосово кафе* с рейши*, мака*, астрагал*, кокосова захар*
11.00 - таханово бъркало* със сусамов тахан* и маково семе*
14.30 - ягоди
19.00 - салатка от краставици, червено цвекло, лимонов сок, зехтин, черен пипер, м.сол; омлет от 3 яйца* в масло* с тиквички; половин кокосова петолъчка* (от снимката) с дом.сладко от сливи*; 2 кръгли медени вафли

18.06.14
20:33

Сряда, 18.06
Движение:
кратка загрявка
Ащанга 2 - 65 минути...кратичко, но явно ми е трудно да задържам в позите още. Както Съни писа днес, цялата ми практика е обзета от едно такова странно чувство на страхопочитание към позите...вероятно защото все още не ги изпълнявам с лекота и тялото ми ги приема като потенциална заплаха. Дори не го бях осъзнала преди да го прочета днес. :) Сега чак си давам сметка защо започвам Втора серия със съвсем различно вътрешно чувство от Първа. :)
вечерта - Вяняса, час

Добавки:
серапептаза
метил Б9, Б50, Б3 (голяма жега става с този ниацин ;) )
рибено масло
магнезий, 5ХТП
аспирин

Храна:
08.30 - копи луак* с кокосово масло*, рейши*, астрагал*, мака*
11.00 - таханово бъркало* със сусамов тахан* (лешников няма да има поне до петък (dull) ) и маково семе*
13.30 - половин неголямо манго
15.30 - зелен чай*
19.15 - мастика коктейл*; салата токвички, цвекло, лим. сок, зехтин; малко домат и краставица; жасминов ориз* с пресни куркума* и джинджифил, нигела; 50-тина грама кашкавал; домашен суров кейк* (с кашу, кокос, какао, маково семе, лимонов сок, мед и др.); няколко бисквитки РК с крем; половин шоколад

19.06.14
08:57

:)

Мнението беше редактирано от Margi на 19.06.14 15:08.

19.06.14
15:01

Четвъртък, 19.06
Движение:
Ащанга 2 - малко над час - този път се усетих че по-кратко задържах в някои от позите просто защото цялата бях вода и се пързалях :) На края на практиката и аз и постелката бяхме съвсем мокри и беше като пързалка. Хубава практика се получи иначе, само накрая много ми се измориха раменете.
после имах 15 свободни минути в залата, и направих 30 повдигания на краката на шведска стена в шпиц, малко шпагати и варианти, 4-5 силови изправяния на ръце

Добавки:
серапептаза
метил Б9, Б50, Б3 (този път го пих около час преди йогата, за да не ми щипе като загрея)
рибено масло
магнезий, 5ХТП
аспирин

19.06.14
18:46

Храна:
08.30 - кафе с рейши*, кокосово масло*, кокосова захар*
11.30 - таханово бъркало* със сусамов тахан* и маково семе*
16.00 - зелен чай*
18.30 - мастика коктейл*; червено цвекло в зехтин и домашен я. оцет*; салата домати, краставици; омлет от 3 яйца с около 170-80 гр ементал; пинджур; парче от вчерашния суров кейк*, малко повече от половин шоколад

20.06.14
15:34

Петък, 20.06
Движение:
нямах сили за пълна серия Ащанга, така че направих началото на Втора, до Бакасана Б (от третия опит се получи, съвсем не ме държеше гърба и ръцете) + финалните пози
после на закритата писта - малко обратни хиперекстензии, малко повдигане на крака от шведска стена, много шпагати, малко изометрии от тези на снимките
по-късно - Виняса, за която съвсем нямам сили, ще скатавам от показване

Добавки:
серапептаза, метил Б9
рибено масло
магнезий
аспирин

Храна:
08.30 - шейк* с мака*, астрагал*, чага*, какаови зърна*, масло от бразилски орех*, мед*
11.00 - овесени ядки* с годжи бери*, какаови зърна*, кокосова захар*, чиа*, маково семе*, масло от бразилски орех*
14.00 - таханово бъркало* със сусамов тахан* и маково семе* + допълнителни 7-8 какаови зърна*, цели
вечерта - нещо дребно, по пътя към Трявна

23.06.14
10:37

Кратък отчет за уикенда

В петък вечерята се оказа краставица и доста ементал + 2 вафли

Събота, 21.06
Движение:
ужасно много спане - събудих се към 8, направих някакви жалки опити за йога, получиха се само поздравите, позите от стоеж и обърнатите...после пак заспах към 11…и така до 1!

Добавки:
само аспирин и магнезий, оказа се че съм забравила рибеното масло ;)

Храна:
сутринта - таханово бъркало* с лешников тахан*
по обед - бисквити с мармалад, ементал с малко масло, и може и още джънкове да е имало
вечерта - традиционното мастика-коктейлче, салата домати, краставици, сурово цвекло с оцет и чесън, 3 парчета домашна баница*; пак някакви бисквитки с крем за десерт

Неделя, 22.06
Движение:
Ащанга 2, до Ека Пада Ширшасана, нещо ми беше изморен таза  ми беше леко болезнено + финалните пози
следобед на стадиона в Трявна - загрявка, около 25-6 силови изправяния на ръце с различни варианти на слизане
разходки из Трявна, къпане на водопадчето с ледена вода и общо около 8 часа печене на слънце за деня (sun)

Добавки:
както в събота + течен витамин Ц

Храна:
значително по-добре от събота ;)
10.00 - кафе с кокосово масло*, кафява захар* и тинктура от родиола* (вече доста отлежала ;) )
12.00 - таханово бъркало* с лешников тахан*
18.30 - Облак “Марги стайл” ;) ; същите салатки както събота, 2 парчета баница; 2-3 бисквитки с крем

ПП: Възмутена съм от лешниковия тахан: първото му зареждане в магазина, от който пазарувам беше 6 лв за 300 гр, след цяла седмица очакване, пристига с цена 9 лв за 300 гр. Как става така че първия път да са били на сметка да го продават за 6 лв, а на следващата седмица, вече не им излиза сметката?! В крайна сметка, намерих го в друг магазин на нормална цена (може би от старо зареждане)...както и да е...прекрасен слънчево-дъждовен уикенд на чист въздух, без тълпи “анцузи”...но въпреки тяхната липса, дори и на такова диво място, събрахме около чувал с техни пластмасови следи. (swear)

23.06.14
19:13

Понеделник, 23.06
Движение:
Ден за Ащанга 1, на стадиона...малко зор видях в обедната жега, но иначе беше ок. Имах помощ за Супта Курмасана (sun)
следобед - час Вяняса

Добавки:
рибено масло
аспирин
магнезий, метил Б9

Храна:
06.30 - кафе с кокосово масло*, кафява захар*
07.30 - ябълка
10.00 - таханово бъркало* с лешников тахан*
14.30 - сок от цветове бъз*
16.00 - шейк от какаови зърна* мака*, чага*, астрагал*, мед*, кокосово масло*
18.30 - малко шопска салата*, сурово цвекло в чеснов сос*; жасминов ориз* с фъстъчен сос; малко домашен кокосово-какаов кейк*; халва Катеричка; нов вариант на мастика коктейла ми...става все по-здравословен :)
19.30 - шепа домашно печени бадеми с морска сол

Мнението беше редактирано от Margi на 23.06.14 19:18.

24.06.14
14:51

Малко от уикенда (sun)

24.06.14
15:03

Вторник, 24.06
Движение:
почивен от йога ден, на стадиона - малко загрявка - китки, таз, глезени, шпагати, обръщане на рамене
после - силови стойки на ръце със задържане за време - най-доброто се получи около 38-9 секунди, останалите бяха 25-30 секунди
като брой бяха не повече от 6-7 - като е за време ми е по-тегаво

Добавки:
серапептаза
метил Б9, Б50
рибено масло
магнезий, 5ХТП
аспирин

24.06.14
22:10

Храна:
08.30 - зелен чай*
09.00 - фреш* от пъпеш и прясна куркума*
10.00 - таханово бъркало* с лешников тахан*
15.00 - около половин литър фреш* от пъпеш, цветове от бъз*, лимон
19.30 - салатки като вчерашните; домашно суши*; малко маслини; домашен кокосово-какаов кейк*; халва Катеричка; домашен мастика коктейл*

25.06.14
19:57

Сряда, 25.06
Движение:
Ащанга 2, на стадиона - около час се получи, пак се хлъзгах и не се получаваше достатъчно задържане в позите
следобед - час Виняса

Добавки:
серапептаза
метил Б9, Б50
рибено масло
аспирин
магнезий, 5ХТП

Храна:
08.30 - таханово бъркало* със сусамов тахан* и мед*
13.00 - 2 нактарини
15.00 - почти половин пъпеш
19.30 - мастика коктейл*; обичайните салатки с домати и краставици, и с цвекло и чесън; 2 печени пиперки със сирене; кашкавал; бял шоколад, сладолед, 3 малки овесени бисквитки
малко по-късно - шепа домашно печени бадеми

Мнението беше редактирано от Margi на 25.06.14 20:16.

26.06.14
19:56

Четвъртък, 26.06
Движение:
Ащанга 2 - на стадиона, по някое време се преместих в закритата писта, заради вятъра. Иначе, около час и половина се получи, Втората серия - до Карнадавасана - не се получи и не я напъвах, относително добре се получи Ека Пада Ширшасана (и на двете страни), след това - силови изправяния на ръце, прогресии за Тик-Токс, с помощта на 50-сантиметрово кубче. Накрая - финалните пози.

Добавки:
серапептаза
метил Б9, Б50
аминокиселини
рибено масло
аспирин
магнезий, 5ХТП

Храна:
08.30 - копи луак* с мака* рейши*, астрагал*, кокосово масло*, кокосова захар*
11.30 - таханово бъркало* с лешников тахан*
14.30 - 2 нектарини
15.30 - 10-тина какаови зърна* с половин-една лъжичка масло от бразилски орех* и толкова мед*
19.15 - червено цвекло със сос от чесън и прясна куркума*; половин краставица; малко жасминов ориз*, 80-тина грама кашкавал*; пинджур; няколко хапки сладолед; 4 бисквитки с домашно сладко от ягоди*; половин бял шоколад

26.06.14
21:12

Как усещаш 5ХТП?

26.06.14
21:14

казано от Lasim Zeb на 26.06.14, 21:12:

Как усещаш 5ХТП?

Не го усещам, пия го преди лягане. ;) ...а и не мисля че не е от добавките, чието действие “усещаш”. :)
ПП: Наскоро четох, че било от препоръчителните за моята кръвна група добавки - така и така седеше вкъщи, започнах да го пия. ;)

Мнението беше редактирано от Margi на 26.06.14 21:16.

26.06.14
21:36

Понякога в зависимост от индивидуалния организъм и други фактори, може да се стигне до серотонинов синдром, който си се усеща... Но като цяло високите нива на серотонина са приятни и интересни. Ако се чувстваш добре от него, може да го комбинираш с 1 литър силен чай от жълт кантарион, и изпадаш в едно блажено състояние...

26.06.14
21:39

В същия източник, се споменаваше жълтият кантарион да се избягва (пак казвам - за представители на моята кръвна група става въпрос...всъщност съвсем не съм убедена че теорията за храненето според кръвните групи е издържано по какъвто и да е начин, само споменавам ;) ).

27.06.14
19:36

Петък, 27.06
Движение:
реших да се съобразя с новолунието и не практикувах Ащанга
поздрави фристайл - около 30 минути
малко леки наклони назад
силови изправяния на ръце, само че нямах много сила

следобед - час Виняса...последната, поне за сега, малко ми е тъжно че няма да водя вече, но може би ще е за кратко

Добавки:
серапептаза
метил Б9
рибено масло
аспирин
магнезий, 5ХТП

Храна:
08.30 - таханово бъркало* с лешников тахан*
12.30 - каша от червен ориз* в кокосово мляко с палмова захар* и годжи бери*
15.00 - портокал
19.00 - краставица, цвекло в чесново-магданозен сос с прясна куркума*; 4 малки филийки с кашкавал* на грил; 4 бисквитки РК с крем и лъжичка сладолед; парче домашен кокосов кейк с лимонови кори и лавандула*
20.15 - половин шепа печени фъстъци и малко бял шоколад

Мнението беше редактирано от Margi на 27.06.14 20:32.

28.06.14
09:58

Събота, 28.06
Движение:
Ащанга 2 - 75 минути, много тегава практика, всичко болеше, много неща не се получиха, предполагам заради ПМС (dull)

Добавки:
серапептаза
метил Б9
аминокиселини
рибено масло
аспирин
магнезий, 5ХТП

Храна:
08.30 - таханово бъркало* със сусамов тахан* и маково семе*
18.30 - 60-тина гр шоколад
22.00 - палачинка с кашкавал; салата, разни сладки

Мнението беше редактирано от Margi на 30.06.14 10:58.

30.06.14
11:04

Неделя, 29.06
Движение:
Ащанга 2, до Пинча Маюрасана

Добавки:
няма

Храна:
10.00 - кафе* с кокосово масло*, кафява захар*, родиола*
18.00 - омлет от 3 яйца с куркума; 2 корнишона; малко сладки
21.30 - още малко сладолед и бисквитки

30.06.14
21:54

Понеделник, 30.06
Движение:
сутринта - Ащанга 1, не знам колко време, всичко си вървеше доста лесно и приятно
следобед, на стадиона - изправяния на ръце, къде силови, къде подскочни, много криви, върнах се около година и половина назад (dull) ...утре е почивен от йога ден, само това ще правя, дано потръгнат по-добре. Иначе утре е първи работен ден на нова работа.

Добавки:
витамин А
рибено масло
аспирин
магнезий

Храна:
08.30 - кафе* с кокосово масло*, кокосова захар*
10.30 - зелен чай*
13.00 - таханово бъркало* с лешников тахан*
16.00 - 10-тина какаови зърна* с половин лъжичка мед* и толкова масло от бразилски орех*
17.30 - жасминов ориз*; половин шоколад; 1 шоколадова бисквитка
после - плажно-форумна среща с (d)
20.30 - вино, корнишон, печени лешници, малко сладолед, половин шоколад, шоколадова бисквитка

01.07.14
23:16

Вторник, 01.07
Движение:
почивен ден, само малко поздрави за загрявка и изправяния на ръце сутринта и следобед

Добавки:
метил Б9
вит. А
аспирин

Храна:
08.00 - таханово бъркало* с лешников тахан*
15.00 - шейк* с какаови зърна*, мака*, чага*, астрагал*, мед*
17.00 - жасминов ориз*; няколко бисквитки РК с крем
21.30 - домашен коктейл*; краставица с парче сирене на тиган; 2 курабийки с дом. сладко то ягоди* + редче бял шоколад

За пръв път ме уволняват от работа преди да ме назначат. :D Изключително тъпа ситуация, която работодателите оправдаха със ситуацията в банковата сфера, аз си имах едно наум за тях, но такова развитие на събитията не можех и да предположа. Изключително несериозно и некоректно от страна на хора, опериращи три луксозни хотела в различни части на страната, ама така е, като не се съветвам с госпожа Петрова преди да вземам подобни решения. ;) А щом така се отнасят с хората, които назначават за управители, не искам да мисля как третират “обикновения” си персонал....абе, трагедия! После имало криза за персонал...има криза за работодатели.

Мнението беше редактирано от Margi на 02.07.14 19:54.

01.07.14
23:27

Поне за разходихме и видяхме с хубави хора:)
Пичка им лелина, живота продължава.

02.07.14
17:45

Сряда, 02.07
Движение:
Почти никакво. Реших да уважа този път МЦ и да почина поне първите му дни. Малко пораздвижих китките, таза, малко шпагати, докато се пекох, и това беше. Нямах и особено много сили за нещо друго.

Добавки:
В последно време доста забравям да ги пия - до сега съм си изпила само рибеното масло. Надявам се да не забравя магнезия и 5ХТП-то преди лягане.

Храна:
08.30 - таханово бъркало* с лешников тахан*
12.30 - сок* от цветове бъз*
13.30 - 6 малки кайсии
15.30 - 10-тина какаови зърна* с половин лъжичка мед* и също толкова масло от бразилски орех*; 1 бонбон* от кокос, лимон и лавандула
17.00 - 1 краставица, 2 малки домата, 150-200 гр сирене на тиган с прясна куркума*; половин бял шоколад; 3 бонбона* от кокос, лимон и лавандула; няколко бисквити

03.07.14
18:18

Четвъртък, 03.07
Движение:
Ащанга 2 - с малко предварителна загрявка, до Гомукасана, без обърнатите пози и дълбоките наклони назад
малко след това, на сатдиона - шпагати и стойки на ръце

Добавки:
само рибено масло
вчера, разбира се, си забравих вечерните добавки, ще се постарая да ги пия днес

Храна:
08.30 - кокосово кафе* с мака*, кокосово масло* и кокосова захар*
11.00 - таханово бъркало* със сусамов тахан*
14.30 - 5 малки кайсии
15.30 - 10-тина какаови зърна*, половин лъжишка мед* и толкова масло от бразилски орех*
18.00 - домати и краставици със зехтин*; 4 малки ръжени филийки със сирене от кашу*; 3 курабийки с дом. сладко то ягоди*, 2 редчета шоколад; 2 дом. бонбона* от кокос, лимон и лавандула
21.30 - шепа домашно опечено кашу с морска сол

Мнението беше редактирано от Margi на 03.07.14 21:27.

04.07.14
12:39

Петък, 04.07
Движение:
Ащанга 2 с малка загрявка, общо към 75 минути се получи

Добавки:
само рибено масло и мазане с магнезий

Храна:
08.30 - кокосово кафе* с мака*, рейши*, кокосово масло*, кокосова захар*
11.30 - таханово бъркало* с лешников тахан*
Останалото - в понеделник: 2 дни в Трявна, почивка, плаж, ледена вода и търсене на чага в гората. ;)

07.07.14
10:14

вечерята в петък беше салатка, жасминов ориз* с прясна куркума*, сирене на тиган и шоколад и разни джънкове за десерт

Събота, 05.07
Движение:
Ащанга 2 - до Карнадавасана - правих я на асфалт (с постелката, но все пак асфалт) и всичко ме болеше и ми обиваше
следобед, на стадиона в Трявна - опити за стойки на ръце, но не ми беше ден и бързо се отказах

Добавки:
рибено масло

Храна:
зелен чай*
пъпеш
таханово бъркало* с лешников тахан*
дом. коктейл*; салата, най-вкусните бъркани яйца в масло със сирене и пиперка (inlove) ; пак джънкове

Неделя, 06.07
Движение:
малко напади и загрявка
Ащанга 2 - на тартана, доста по-добре от събота, пак до Карнадавасана, после стойки на ръце

Добавки:
рибено масло

Храна:
таханово бъркало* с лешников тахан*
нектарина
същата вечеря като съботната :)

За съжаление, търсенето на чага приключи неуспешно, най-вече заради факта, че нямаше толкова брези в гората, колкото си мислех. :D

Мнението беше редактирано от Margi на 07.07.14 10:34.

07.07.14
15:13

Викат ми Царя на бърканите яйца:)

07.07.14
19:52

Понеделник, 07.07
Ден за Първа серия...най-после да се почувствам гъвкава и силна, след цяла седмица гърчове над Втора. :D Още след поздравите бях цялата вода, но установих че на тази температура движенията ми стават най-свободни и леки. На по-висока се моря, а на по-ниска се “спестявам”. Оказа се че съм практикувала на 29 градуса. ;)
следобед, на стадиона - малко леки наклони назад...и това от снимките

Добавки:
витамин Ц
рибено масло
магнезий, 5ХТП

Храна:
07.00 - 2 глътки кафе
10.00 - половин доза таханово бъркало* с лешников тахан*
15.30 - топъл шейк* с какаови зърна*, чага*, мака*, астрагал*, мед*
18.30 - шопака салатка; жасминов ориз* с прясна куркума* и пресен джинджифил, с малко сладко-лют сос; сладолед; 3 кокосово-лимоново-лавандулови бонбона*, редче шоколад

Мнението беше редактирано от Margi на 07.07.14 19:53.

08.07.14
15:27

Вторник, 08.07
Движение:
без Ащанга
3 пъти по минута планк и по един път по 40 секунди на всяка страна
после, на стадиона - загрявка, малко поздрави, малко пози от стоеж, шпагати и стойки на ръце - подобрих си личния рекорд от 38 на 48 секунди, на 30-тата обаче усетих как кръста ми поддаде и започнах да се кривя, още няколко по-кратки задържания (30-40 сек), доста плахи опити за кръстосване в лотус в стойка на ръце - не че не ми се получава физически, страх ме е все още

Добавки:
метил Б9
рибено масло
магнезий, 5ХТП

Храна:
08.30 - таханово бъркало* със сусамов тахан*
14.00 - малиново смути*
15.00 - 2 резена диня
17.00 - резен диня
18.30 - дом. коктейл*; шопска салата*; към 200 гр ементал с малко масло* и черен пипер; малко сладолед с дом. сладко от ягоди*; 40 гр шоколад; кокосово-лавандулов бонбон*

Мнението беше редактирано от Margi на 08.07.14 19:11.

08.07.14
15:28

Нов PR

09.07.14
19:09

Сряда, 09.07
Движение:
Ащанга 2 - 70 мин, много вода, много нещо...повечето затруднения бяха заради това, че всичко, навсякъде беше мокро
привечер, на стадиона - загрявка на китки, рамене, таз, някои от по-лесните налкони назад, 3 серии по 10 повдигане на прави крака в шпиц + обратни хиперекстензии с максимална височина, малко коремни преси с изправяне до стоеж

Добавки:
метил Б9 (който вчера вписах, но забравих да изпия)
рибено масло
магнезий, 5ХТП

Храна:
08.30 - студен лавандулов чай* с мед*
11.30 - 2 резена диня
12.30 - фреш* от малини с чиа*
13.00 - резен диня
14.00 - 2 равни с.л. орехов тахан* с мед* и какаови зърна*
18.30 - дом. коктейл*, шопска салата*, салата от цвекло с подправки*; 100-тина гр ементал; сладолед с домашно сладко от ягоди*; 3 кокосово-лавандулови бонбона*; 2 редчета шоколад

09.07.14
20:01

Малко измъчени пози и вкусни бонбони. :)

09.07.14
20:03

...и малко коремни преси :)

09.07.14
20:10

казано от Маргарита Манева на 09.07.14, 19:09:

Сряда, 09.07
Добавки:
метил Б9 (който вчера вписах, но забравих да изпия)
рибено масло
магнезий, 5ХТП

Храна:
08.30 - студен лавандулов чай* с мед*
11.30 - 2 резена диня
12.30 - фреш* от малини с чиа*
13.00 - резен диня
14.00 - 2 равни с.л. орехов тахан* с мед* и какаови зърна*
18.30 - дом. коктейл*, шопска салата*, салата от цвекло с подправки*; 100-тина гр ементал; сладолед с домашно сладко от ягоди*; 3 кокосово-лавандулови бонбона*; 2 редчета шоколад

Хей,тренирането ти няма да го коментирам,защото в йогата съм на напреднало ниво от както се запознах с нея,преди година,само ще кажа,че бих искала да стигна там,където си и ти.
Тъй като дневникът ти е доста дълъг и не знам къде да намеря отговорите,просто ще питам :)
Какъв ти е начинът на хранене? Аз го намирам за доста оскъдно и ме интересува това за каква дневна активност се връзва? Предполагам и добавките,които приемаш подпомагат воденето на този вид хранене.
Стигам до извода,че си тренирала и “тежко” преди. Защо си го спряла? Носи ли ти всичко нужно йогата?
Надявам се не се бутам,където не ми е работата :)

Мнението беше редактирано от FiFka на 09.07.14 20:11.

09.07.14
20:38

Напреднало ниво в йога се постига след около 10-12 години ежедневна практика. ;)
Наичнът ми на хранене е такъв, че да отговаря на моментните нужди на организма ми. Не бих казала че количествата ми са оскъдни. По-скоро хората не са наясно какви нужди има организма им. Активността ми, бих казала че е висока, макар да нямам кой знае какви кардио натоварвания, нито пък такива с тежести, използвам почти на максимум моментния капацитет на тялото си.
Добавките ми са абсолютно базови, в момента съм свела приема им до минимум, защото през лятото не ми се занимава с хапчета.
Да, тренирала съм, тежко, интензивно, 2-3 4 пъти дневно...както се сетиш. Преустанових тежките (разбирай с тежести) тренировки, защото не ми носеха ползите, от които имам нужда. В момента постигам много по-добри резултати, отколкото съм имала с тежко трениране + бонуса от значително по-малко травми. Както ми е казвал терапевта, при който семейно ходим при всяка възможност: “тоя горе е решил че ще се занимаваш само с йога” ;) ...и това е отговор на последния ти въпрос: Да, йога ми носи всичко необходимо, дори повече отколкото някога съм очаквала. Не бих се върнала към “тежките” тренировки, защото йога е ъпгрейднат вариант на всичко, което съм вършила до момента. Визията ми е имала и малко по-добри времена, но затова е виновно храненето ми в момента - просто яма каквото ми се яде, гледам само да не пречи много на заниманията ми с йога, а и в момента уменията са ми приоритет.

Използвам момента да добавя, че пробно направих 6-7 кипинг набирания, които се получиха учудващо лесно, при положение че не съм ги правила от около година. ;)

09.07.14
20:52

Т’ва с набиранията беше изненада. Толкова време без никакви опити за набиране и днес съвсем спокойно и с много лек кип - набирания. Както много пъти съм казвал, има безброй начини да станеш силен.

09.07.14
21:02

От къде знаеш, че не се набирам тайно? ;)
Не бе, в момента не ме вълнуват набиранията, не са ми цел, не ме интересува дали мога или не, понякога просто пробвам неща, които не съм правила от месеци или години, ей така, да си сверя часовника и да видя колко дава йога практиката. :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1