03.07.14
12:53
Тренер, може ли да ми обясниш как си смазваш кръста с 5х70кг клек ? :)
Обясних ли идеята на тренировката - обясних я. Разясних ли същността на протокола - разясних го. Спазихте ли го - не.
03.07.14
12:59
казано от James Hinks на 03.07.14, 12:53:
Тренер, може ли да ми обясниш как си смазваш кръста с 5х70кг клек ? :)
Обясних ли идеята на тренировката - обясних я. Разясних ли същността на протокола - разясних го. Спазихте ли го - не.
Преди 3 седмици едвам клекнах веднъж! със 70 кг. Понеже не клякаме често 5-ци, реших, че 70 ще са ми ок. Е, олекнали са ми, ще знам за другия път, ако не е след 3 седмици :Д
И добре, не се хващай толколва за уморения кръст. Нека са краката. Като са ми уморени, непосредствено преди тягата, няма как да стане при мен.
03.07.14
13:03
Караш ме да пиша и говоря едно и също - първата 5-ица исках да е абсолютен макс. Та определя останалото натоварване в тренировката. Обаче както обикновено си правихте тънки сметки да съхраните сили за останалото. Няма да ви се получат нещата,”Бог помага, но в кошара не вкарва” е казал народа :)
И днес ме досърбя та набързо, за 7-8 мин до 1х220 тяга. След това, до края на тренировката лицеви.
Клек- 3х5х150.
Поизморен съм от предните дни, тежеше ми днес. Почивам 2 дни от клек и тяга и Понеделник почвам Интензивния, че нямам нерви да делоудвам.
04.07.14
21:52
казано от James Hinks на 03.07.14, 13:03:
Караш ме да пиша и говоря едно и също - първата 5-ица исках да е абсолютен макс. Та определя останалото натоварване в тренировката. Обаче както обикновено си правихте тънки сметки да съхраните сили за останалото. Няма да ви се получат нещата,”Бог помага, но в кошара не вкарва” е казал народа :)
Той Смолов и в нашата зала идва..
Нося си кантарчето, тегля се, меря се, всичко документирано, коефициоентчето, клякам си, почивам си, малко бицепс трицепс за горна част, ехеее 3 месеца като в санаториум :Д
Смолова определено е по-айляшки ( както му викате :Д), от кръговете и кондицийте, поне за мен. Обаче при Смолова има едно перманентно смазване. Всичко ти е планирано за месец напред и няма как да не направиш тренировка, щото целия цикъл отива по дяволите. Болят сухожилия, работи... обаче няма почивка :Д
Ето ме и мен. Събота го писах почивен. Имах ангажименти, в следствие на които, не ядох и не спах като хората. Поради това тренировката вчера, от набирания и военна, не беше планираното, а нещо колкото да не е без хич.
Днес започнах Интензивния цикъл, ето и първата тренировка:
Клек- 3х110, 4х128, 3х4х145, 5х145.
Не бях много в кондиция нещо, малко тежеше, а не трябваше. Нищо де, за другата ще съм окей вече.
След клека- разтягане и планк :)
П.С Забравих да отбележа, че махнах 10 кила от макса, като смятах. Демек, вместо на 180, всичко ще бъде смятано при 170 макс. Реших да не подценявам цикъла, пък накрая ще видим :)
Мнението беше редактирано от ddd на 07.07.14 21:45.
Днес:
Военна- 1х85 и към десетина единици на 80.
Подхват- 1х65, 4х5х50.
Много мързелива тренировка. След градушката грейна едно слънцееее, и стана ужасно задушно. Улиците мръсни, навсякъде всичко в клони, кал, стъкла, мазилка... Много беше тежко времето. В залата, разбира се, беше още по-отвратително, пък се сбърахме и хора и стана една... :Д
Днес:
Клек- 3х105, 3х120, 4х135, 3х155, 2х5х145.
Това трябваше да бъде вчерашната тренировка, обаче пак се появиха ангажименти. Отново не бях ял и спал като хората, на пук обаче ги кляках много лесно. За пореден път си доказвам, че всичко е в главата, само дето не го вярвам на 100% все още :Д Нищо, важното е, че в такива моменти мотивацията ми върши работа :Д Малко разтягане и нереализирана идея за планк :Д Утре вече го правя.
Военна- 5,5,5,4,4 на 70 кила. Бая слабо...
Подхват- 6,5,5,4,5 с 50. Тука по-биваше.
Малко разтягане на горната част и планк.
Клек- 4х110, 4х125, 5х4х135.
По програма лека тренировка днес. Четворките на 135 ги правех през 1-2 минути, общо взето несериозна тренировка :Д Обаче от следващия път започва да става интересно :) Разтягането след тренировка спирам да го пиша, че май взех да си го правя всеки път, както и трябва.
Вчера също мръднах до залата, трябваше да почивам, но реших да пообръщам малко с разножка. Като за първи път в живота ми, не беше много зле :Д Хареса ми и дори се появява някакво желание да се науча :Д
Подхват- 6,5,5,5,5 х 50.
Щях да правя военна, но си останах само с намеренията :Д
По принцип, когато правя военна, си зимам щангата със силово обръщане. Днес обаче реших да правя с разножка, понеже оня ден много ми хареса. Оказа се, че като се изправя обаче с щангата не ми идва удобно за военната, та направо я пропуснах :Д и почнах да си обръщам с разножка. Значииии, много почва да ми харесва :Д Включвам си го като упражнение, нищо, че съм бая хамалин :Д
Та така, килата са много смешни. Имах 4-5 единици на 100 и след това много двойки и тройки на 90 и 80. Сила имам, ама техниката нещо куца яко.
Ето клипче от оня ден на 80 кила, виждам си бая грешки( то не че много разбирам де :Д), та ще си имам работа :)
14.07.14
22:01
Браво,стабилни постижения и сила! Само напред.
Мерси Ванка, ама имам хляб до стабилните ми постижения. Поне така си мисля де :)
Клек- 4х105, 4х120, 4х135, 3х155, 2х4х155.
Днес си ги усетих, въпреки че нямах такива намерения :Д Не бях много свеж, че сутринта от рано имах работа, а и нещо тея два дни почивка, между втората и третата тренировка от седмицата, не ме кефят. Гадно ми е да клякам след два почивни дни, та мисля целия цикъл да го изкарам с тренировки през ден и ако много натежи тогава да спазя протокола. Планка пак остана за утре.
П.С А глупости... клякал съм на 13ти, не съм почивал два дни :Д Явно просто не ми е било ден :Д
Мнението беше редактирано от ddd на 15.07.14 21:30.
Днес късичко в залата, колкото да не почивам :Д
Подхват- 4х1х65.
Военна- 5-6 единици на 80.
Малко планк.
Военната пак беше зле. Последните няколко пъти е зле и за да не се нервирам ще я спра за 1-2 седмици. През това време кофи и лицеви, че и без това не съм правил много отдавна.
80 преса си е мечта за много хора!Не се отчайвай и не прави грешки!Подхождаш правилно и се надявам скоро да видим сериозните числа!И все пак през периода на изолация ,бутай по малко и лека такава!
А, не съм се отчаял. Не може постоянно всичко да върви, сега е важен клека. Военната, едва ли ще издържа 1-2 седмици да не я правя, просто ще я оставя малко. Ще видя, както дойде :)
казано от ddd на 15.07.14, 21:25:
Гадно ми е да клякам след два почивни дни, та мисля целия цикъл да го изкарам с тренировки през ден и ако много натежи тогава да спазя протокола.
Какъв наивен ентусиаст :Д:Д Гледам сега какво ми предстои и ме е страх, аз се каня даже и да не почивам... Не само военната ще спирам май, ами и всичко друго :Д Иначе не го виждам. Да видим как ще е клека днес, тройки са, така че се надявам да изкарам. Ама следващите пъти са някви мега тегавите петици...
Клек- 3х110, 3х128, 3х145, 3х3х155, 3х165.
Добре беше днес. С нормални почивки около 3 мин. 165 натежаха в рамките на допустимото.
Доволен, за сега ... :Д
Мнението беше редактирано от ddd на 17.07.14 20:47.
Подхват- 1х70(най-накрая); 6,6,5,3 х 50.
Неочаквана единица днес, ако знаех можеше и да снимам.
Вчера ме тормози комар( а може би 2) цяла вечер, чак към 5-6 заспах и 11 станах. Отидох в залата ей така, па то какво стана... :Д Малко, но доволно. За жалост, докато свърша програмата ще е така.
Деееба, почна се... Първата недовършена тренировка...
Клек- 3х110, 3х128, 4х145, 5,5,5,4 х 155.
Трябваше да е 4х5х155… Четвъртото повторение, на последната серия, едва не ме преобърна напред. Не знам... Тея петици ми идват адски тегави. Донякъде сигурно е причина и апатията ми към този обем( който за мен си е много :Д ). Почивах 2 дни от клека, за добро или лошо, не знам. Чудя се, ако бях клякал вчера дали нямаше да е по-добре. Така след 2 дни се чувствам много дървен.
Утре съм почивка, и други ден пък имам 5х5х155( освен останалите разписани ташак серии преди това), дето вече мисля, че съвсем ще се оакам :Д
Пак съм тук :Д
Не съм тренирал от последно описаната тренировка, за първи път прекъсвам за толкова дълго... Имах разни ангажименти и лека-полека си минаха 3 седмици. Минус 5-6 кила съм, което е хич не е хубаво, силата сигурно ми е паднала много, но ще наваксвам (а с форума и от днес :Д)- от утре :)
Клек- до 150 + дроп
Тяга- до 190
Подхват- до 60 и няколко серии СТ.
Много зле, но то беше ясно. При клека още на първата серия почнаха да ми се схващат краката и се сетих за първия път, когато кляках, почти същото беше :Д
Смолова, така или иначе, мисля че нямаше да изкарам, така че принудителното прекъсване не играе роля. Малко по-късно, ще си запиша впечетленията от това, което успях да направя.
13.08.14
08:18
За смолова и аз не го изкарах миналата година, стигнах по пограма малко след максовете когато почват тежките 4ки и 5ци от новите % и при мен почна да се обажда коляно заради неравен под. Решил съм пак да го пробвам, но зимата най-вероятно като запреличам пак на мечо пух. :Р
Мене през цялото време, докато го правех, си ме боляно коляното. То всъщност започна още преди Смолова, когато пак кляках доста, но не пречеше толкова, че да не тренирам. Иначе самата програма, наистина не е лека. Добавки не съм пил, а храната ми не беше нищо особено и по-различно от друг път. Не следя калории и работи, предполагам ям около 3500-4000, като протеина е много малко на фона на въглените и мазнините.
Та така, встъпителния/подготвителния цикъл не го правих, подготвих си се както аз сметнах за добре.
Базовият цикъл започнах, като извадих 10 кила от макса. 10х3 правих много лесно, можех и без тези -10 кила, обаче останалите протоколи щяха да са ми много тежки и към края 100% нямаше да довърша някои 9-тки или 7-мици.
Суич цикъла(смяната) просто нямах нерви да го правя и не ми се вярва това да ме е провалило после при Интензивния. Дори да е, пак не бих го правил ;Д Няма да ми е кеф, и от там се губи целия смисъл за мен.
Интензивният цикъл определено е тежък. Отново извадих 10 кила и пак бих го направил :Д Трудното тук беше, като правех разписаните “подготвителни”(ако мога така да ги нарека) серии от типа на 3х110, 3х130, 3х145 и след това примерно 3х3х155, 4х155 нещо от сорта... Хем ме изморяваха за по-сериозните тежести, хем скока беше по 20 кила( имаше и по 25, а по нататък гледах, че има и по 30 :Д). Разтягах след тренировка, но малко, определено това е нещо, което трябваше да подобря. Правих контрастни душове по 40-50 мин, още толкова мачках краката и задника основно, и след това се разтривах с магнезии, но това беше последните 2-3 тренировки.
Като за финал, ще кажа, че програмата наистина не е лека и изисква внимание, макар и в началото да не изглежда така. Иска се отдаденост и психически ангажира малко. Поне при мен това, да имам план за месец напред кога и колко трябва да клякам, малко ме товареше. Трябва да се обръща внимание на “малките” детайли- разтягане, мачкане. Дали ще е различно със суплементация- сигурно, не знам, нямам опит. Но направих това, което можах, само с разтягането трябваше да съм малко по-съвестен.
Дойде ред и на ептен закърнелите мускулни групи :Д
Военна- 13х3х60.
Лицеви СТ серии, без да броя, около 40 мин. правих.
Трудни седмици ми предстоят :Д Тегаво ми е да се примиря, че съм се върнал толкова, но няколко пъти ми се е случвало, пак ще наваксам. Хубавото е, че винаги ставам по-як на старото тегло :)
Днес, най-накрая, треската на краката беше поносима и успях да поклякам малко. Толкова е слабо, че дори не ми се занимава да описвам, ама нали съм се хванал на хорото... :Д
Клек- до 1х140, някви серии на 100, после СТ и подскоци разни. Разцепих си яко краката, сигурно пак мускулна ме чака.
Въздържах се от тягата и набиранията, че да имам повод и утре да мина през залата. Въпреки че, може и да не мога да правя тяга, не знам, ще видим. Известно време, ще правя разни дроп серии и малко повечко повторения докато посвикна, после си минавам изцяло силово.
По необичайно време и малко припрян от времето, една бърза тренировка:
Тяга- 3х1х200
Подхват- 1х60, 3х3х50 и след това малко серии СТ надхват.
Тягата май, ще си я върна по-бързо от останалите упражнения. Набиранията са много зле, въпреки че съм по-лек. Не знам... аз колкото по-тежък ставам, с толкова повече се набирам. Яка треска на рамо и гърди и утре май се очертава да почивам.
Днес:
Клек- 1х140,5х5х120
Малко военна и свърши времето.
Оф тоя клек... Много зле, много ми е тъпо :Д Почвам да клякам пак яко докато не върна поне на 180, съответно тяга ще правя рядко. Днес докато ходих към залата видях, че средния пръст ми е подут и син на свивката. Май се е спукал капиляр, вена, нещо такова. Та набирания няма да правя няколко дни, но не ми пука особено, сега трябва да клякам.
Клек- 8х3х130
Малко корем, разтягане и дОма.
Утре почивка, че с тоя пръст съм бая ограничен от към упражнения и няма какво да правя. Иначе мисля да клякам 2 на 1, демек 5 пъти седмично, да видим колко ще изкарам. Разбира се, ще понамаля обема.
Клек- 4х3х135
Военна- 4х4х60
Малко лицеви СТ, докато стане време да си ходя.
Днес доста работа, цял ден на крак. Малко ми беше изморено ама покляках. Заради пръста обаче, щангата за военната я взимам от стойката за клек и ми е много странно, за това е така слабо. Утре може и да се набирам, като се държа на кутре и показалец с едната ръка :Д
Клек- 1х150, 3х2х140.
Подхват- 1х60, 3х50, малко СТ.
Набиранията бяха с много импровизиран хват, едвам се държах, за това и толкова малко. Клека малко късичко, но замислям и утре да поклякам :) Надявам се малко да потръгнат нещата и до края на Септември пак да клякам с 180.
Клек- 3х1х145
Малко лицеви, кофи и набирания СТ.
Пораздвижих, колкото да не си седя в нас. Утре почивка и после продължавам с клека.
Клек- 5х5х125
Подхват- 1х60, 0х70, 5,3,3,3,3х50
Малко планк и набирания СТ.
Трябваше да тренирам вчера, но имах доста работа и не успях. Докато не почна лекции ще е така :Д
Днес се премерих към 78-79 кила съм. Малко е, но няма да бързам, за да може да съм малко по-як на старото тегло.
На набирането ми беше ясно, че няма да се дръпна със 70, но исках да видя до къде ще го докарам и що-годе биваше. Продължавам си както преди, да гоня 10х50 подхват, а до тогава предполагам ще мога и единица на 75. Нещо много планове почнах да си правя, което не е хубаво :Д... а бе както дойде, живи и здрави да сме само :)