All about

Прескочи до:

11.09.14
16:43

То и аз не се оплаквам, тъкмо нова дупка на колана ще пробивам :D

12.09.14
15:32

Искам да споделя с Форума нещо :)

Може би сте видяли, чули, прочели някъде за това събитие :
Състезание по Функционален фитнес,
организирано от Сдружение “Младежки глас” в гр. Пловдив.
Състезанието ще се проведе утре на Ученическия стадион, там където тренирам аз. Целта му е да се получи малък спортен празник, в който всеки участник или посетител да види различната страна, която могат да имат тренировките във фитнеса. Както и качествата, които мога да се развият и подобрят с малко по-разнообразни тренировки от обикновените сплитове. Идеята му е масовост и предимно младежко участие, защото едно, че фитнеса е най-масовата неосъзнато организирана спортна дейност в България(е, най-вероятно отстпва на кварталните мачлета), второ, че определено поколението, което идва след това, към което се числя и аз, определено има нужда от повече спорт, движение, добро и разумно хранене и здраве, а тези неща винаги вървят ръка за ръка.
Мероприятието е с идеална цел, от него никой няма да спечели пари и облаги, освен участвалите, а класиралите се на призовите места ще си разделят и малък, непаричен награден фонд.

До тук всичко е хубаво, но ще започна с един цитат на наш съфорумник, макар думите да са казани по друг повод :

казано от Boby_ на 25.08.14, 22:20:

Уж дребен инцидент, а се подразних страшно много. На тази шибана държава не са й проблемът управниците, мафиотите и олигарсите, не са дори циганите и пишман националистите, а са така наречените обикновени хора. Каквото и да си говорим за другите народи, ние българите сме отвратително племе. Мързеливи, крадливи, завистливи, необразовани, брутално безскрупулни и готови да минем като валяк през всекиго заради интереса си, а понякога дори и само за кеф, с просташки вкусове и дребнави стремежи - това сме ние.

Преди малко научавам от организатора, че имало подадено оплакване към юридическия отдел на централата на КросФит в САЩ.
Изумих се. Състезанието е тип “квартален спортен празник” и думата “Кросфит” е спомената само веднъж като е обявено, че ще има демонстрации на кросфит комплекси от хора, които от години се занимават с това. Толкова.
Човека, който е подал оплакването е друг съфорумник - Кирил Любенов, собственика на единствената афилиирана зала у нас. Претенцията му била, че конкурират негово състезание(???), изплозвани за кросфит комплекси(???) и незнамсикаквооще...
Това оплакване нито ще спре състезанието, нито ще промени регламента му, нито ще развали празника на споделилите времето си за участие в събитието, нито ще свали усмивките от лицата на победителите, нито ще утеши класиралите се по-назад, нито ще отмени демонстрациите на хора, който ще минат по няколкостотин километра само за това - да покажат на останалите нещо, което се смята, че могат добре и ще е атрактивно.
Обаче у мен остава същото усещане, каквото предполагам, че е останало у Боби, когато е видял рибешките черва върху стъклото на колата си...или каквото би останало у някой, който разхождайки се, види изсрано лайно на тротоара...

12.09.14
15:42

Вариантите Сашо са два - да го сметеш в найлоновия плик и метнеш при себеподобните му в контейнера или просто да го заобиколиш!
Което и да предприемеш няма да сгрешиш!Важното е да не ти пука за и от него!То си е просто едно ла*но!!!
Успех!

Иван

12.09.14
18:00

Този Кирил Любенов може да е първият отворил лицензна кросфит зала в България, но ще е последния като пример за достойнство пред доста хора, а и пред него самия. А загубиш ли стойността си, какво като си отворил първата лицензна кросфит зала в България... :)  Хубав празник на участващите в съревнованието желая (y)

Мнението беше редактирано от Иван на 12.09.14 18:03.

12.09.14
18:29

“Който копае гроб другиму, сам пада в него”
Това, споделено в този дневник, със сигурност ще му коства някой друг клиент :) Аз лично, няма да пропусна да споделя случката с приятел, в случай че се спомене името му :)

ТА

12.09.14
19:11

Кирцата си е направо за бан, майна!!
Бат Сашо утре ще демонстрираш ли физически умения или да нося ром?

Определено не мога да кажа, че съм го очаквал от Киро...

12.09.14
20:55

За тва състезание има входна такса от 50 лв., а за нашето в Пловдив, до колкото знам май няма такси, явно за това се смята за конкуренция ;)

AG

12.09.14
21:25

На централата на Кросфит, САЩ й е мечта който спомене тая дума или изпълни комплекс да й цака пара. Това може и да стане ама в САЩ.

А тоя Киро просто много си е повярвал. :)

13.09.14
00:05

Такса за участие в това състезание няма, наградния фонд е от спонсори, дори минералната вода е безплатна :) организатора му е човек, който хал хабер си няма от кросфит, основната помощ за провеждането идва от Община Пловдив, оборудването го дават две фитнес зали...

За мен най-лошото в България, е чудесното наслаждение, което имат тук хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.

казано е от Константин Йосиф Иречек преди 133 години.
Киро ли си вярва повече от необходимото, ние ли изглеждаме балъци...или просто Иречек е прав и век и нещо по-късно ;)
Разбрах, че тези номера ги върти на всички имащи нещо общо с Кросфит, а аз си мисля, че в държава като нашата една такава малка общност с еднакви интереси трябва да налива вода в една мелница и да го прави заедно, а не да си търси върховенство, уникалност и патент някой неин член.

13.09.14
00:16

Тренировката днес :

трап бар 3х120кг - бутане от лег с раменен хват 4х70кг,
трап бар 2х160кг - бутане от лег с раменен хват 2х100кг,
трап бар 1х180кг - бутане от лег с раменен хват 1х120кг,
трап бар 1х200кг - бутане от лег с раменен хват 1х140кг,
трап бар 1х210кг - бутане от лег с раменен хват 1х140кг,
трап бар 1х220кг - бутане от лег с раменен хват 1х140кг,
трап бар 2х190кг - бутане от лег с раменен хват 6х120кг,
до тук без почивка, то нямаше и нужда де с женските кила. Трап бара с ниските дръжки.
набиране на въже 5х(+20кг) - кофички тясно 3х(+70кг), 2 пъти без почивка.
набиране с тесен подхват 3х(+40кг) - кофички широко 2х(+70кг) - тяга с дъмбели 4х150кг, 2 пъти без почивка.

Мега зле, с кила за повторения едвам единици и тук таме двойки-тройки, но то и вчера не беше по-различно.
От това недояждане и нетрениране адска слабост и напрежение в стави и сухожилия на тежестите - логично, но неприятно.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 13.09.14 00:25.

13.09.14
21:56

Сашо, едниственото, с което се успокоявам е, че след повече от 15 години в мултинационални компании и общуване с индивиди от най-различна националност разбрах едно - качествата, за които си говорим, са присъщи на повечето хора. Вярно, по нашите ширини завист, злорадство и подливане на вода са малко по-широко застъпени, отколкото на други места, но съвсем не са прерогатив само на българите. :) Просто хората са лайна и това е универсално световно правило. Все пак си оставам оптимист и цял живот търся изключенията. И дори ги намирам понякога. ;)

15.09.14
13:05

Тренировката днес :

клек с пауза 1х120кг - 1х140кг - 1х160кг - 1х180кг - двустранна раменна преса с двупудовките 10х64кг - борческо въртене с дъмбели 14х26кг(на ръка).
клек с пауза 1х210кг - раменна преса 1х100кг - изхвърляне с една ръка 2х46кг(на ръка).
клек с пауза 1х230кг - изхвърляне с една ръка 5х46кг(на ръка) - раменна преса 3х90кг.

Много стабилен и лек клек се получи, останалото беше трудно.

Gogo

15.09.14
13:21

Винаги съм смятал, че размерите, са въпрос на пропорции.. :д

15.09.14
13:24

Ахаххахахахаха :D

15.09.14
14:21

казано от Gogo на 15.09.14, 13:21:

Само в мен ли това събуди асоциации? :D

15.09.14
15:37

Малкия с кофичка, Сашо с вагонетка :) играли сте си подобаващо :)

15.09.14
20:46

Херцоже, не познаваш хората брат и моля те недей да почваш да ми отговаряш. Просто ми се довери.

Киро е загубил отдавна доверието и уважението на доста хора. Не беше такъв човек преди време. Хората се променят. Няма да намесвам трети лица, които според СА меродавните когато се говори за Крофит в БГ, но всички са потърпевши от на Кирил докладите.

НАЙ, ама НАЙ- интересното е, че никой не иска да пречи и оспорва афилиирането.
Един телефонен разговор с думите “брат, махни оня таг, оправи другия” щяха да свършат работа.

Както и да е, хора разни. Аз от 3 месеца общувам с десетки хора всеки ден и съм на 99% отчаян...помияри, завистници, интриганти, откровени тъпанари...

Не знам бе, бах му майката, какво им става на тия хора...беднотията ли е виновна...

15.09.14
21:01

Батко, виж какво са отоговрили на Марги, след се е изяснила ситиацията с нас :
Hello Margarita-
I apologize.  It seems I have been misled, and confused due to the language difference.  Upon more detailed review of your website, it appears to be a personal blog/lifestyle website where you encourage many types of exercise (including CrossFit). 
Thank you for your response.  I’ll consider this non-actionable.

15.09.14
21:05

То като цяло няма никаква ситуация, а само някакви отчаяни напъни, предизвикани от странна безпричинна завист и злоба...както и да е...жалка история.

15.09.14
23:13

казано от Gogo на 15.09.14, 13:21:

Трябваше да видиш как малката пропорция беше строила мирно офицер от СОБТ и любител стронгмен да търсят “биба Мима” в рамките на 5-10 минути... :D
Тая история в снимки има арт продължение ;)

15.09.14
23:24

казано от slavko на 15.09.14, 20:46:

Не знам бе, бах му майката, какво им става на тия хора...беднотията ли е виновна...

Слави, цяла КФ общост в БГ я познавам от теб, по-голямата част задочно...  В началото бях готов и надъхан да помога за всичко и на всички, сега тоя кръг е в пъти по-тесен...ей от такива(и подобни) изцепки.

16.09.14
10:04

Тъй като имах кореспонденция с юридическия отдел на Кросфит още преди повече от 3 години, съм се заровил доста навътре в нещата, та малко ще коментирам.

Макар да се дразнех в началото, сега мога да твърдя, че изискванията на Централата са напълно основателни, като защитата на търговската марка не са най-важната част от тях. Няма да навлизам в подробности, но в общи линии развитието на Кросфит движението се следи под лупа от много конкуренти и недоброжелатели, и най-малките недостатъци се раздухват. В една такава среда, Кросфит са длъжни да са супер стриктни по отношение на свързаните с името дейности. В тази връзка официалното становище е следното - ЕДИНСТВЕНОТО СЪСТЕЗАНИЕ, което има правото да се нарича КРОСФИТ СЪСТЕЗАНИЕ, са CrossFit Games. Точка. Всяко друго състезание, независимо дали е организирано от афилиирана зала и сертифицирани треньори НЕ Е Кросфит състезание и Кросфит не носи никаква отговорност за него. Съответно “Кросфит” не може да се използва в името на такива състезания, които не са организирани от централата (точно така, дори и Кирил няма право да обявява състезанието си като Кросфит състезание).

16.09.14
10:33

Снимката на плажа е много силна!

16.09.14
10:58

казано от Vic на 16.09.14, 10:04:

Тъй като имах кореспонденция с юридическия отдел на Кросфит още преди повече от 3 години, съм се заровил доста навътре в нещата, та малко ще коментирам.

Макар да се дразнех в началото, сега мога да твърдя, че изискванията на Централата са напълно основателни, като защитата на търговската марка не са най-важната част от тях. Няма да навлизам в подробности, но в общи линии развитието на Кросфит движението се следи под лупа от много конкуренти и недоброжелатели, и най-малките недостатъци се раздухват. В една такава среда, Кросфит са длъжни да са супер стриктни по отношение на свързаните с името дейности. В тази връзка официалното становище е следното - ЕДИНСТВЕНОТО СЪСТЕЗАНИЕ, което има правото да се нарича КРОСФИТ СЪСТЕЗАНИЕ, са CrossFit Games. Точка. Всяко друго състезание, независимо дали е организирано от афилиирана зала и сертифицирани треньори НЕ Е Кросфит състезание и Кросфит не носи никаква отговорност за него. Съответно “Кросфит” не може да се използва в името на такива състезания, които не са организирани от централата (точно така, дори и Кирил няма право да обявява състезанието си като Кросфит състезание).

Вик, фактите може и да са такива, но не съм съгласен с тълкуванието ти и оправдаването на този подход. Кросфит или е спорт, или не е. Ако е спорт, то е смехотворно някой да се опитва да узурпира името му и да го използва само за себе си. Все едно издателство АБЯ например да регистрира думата “книга” като търговска марка и да принуди всички останали издателства да наричат продуктите си “хартиен продукт с текст и подвързия”. Излизало лошо име на кросфита, защото някой можело да се отклони от стандартите. Все едно да се каже, че излиза лошо име на Международната федерация по плувни спортове, защото шестгодишното хлапе в басейна на 35-то ОДЗ в Обеля не плува кроул като Фелпс, а твърди, че практикува спорта плуване.
Единственото логично обяснение е, че кросфит не само формално е търговска марка, а и на практика се третира и развива като такава. А въпросните конкуренти и недоброжелатели са заложени изначално в този модел - както вече изяснихме, това не е спортна дисциплина, а най-нормален бизнес на свободния пазар и е ествествено да има конкуренция.

16.09.14
11:06

казано от Boby_ на 16.09.14, 10:58:

издателство АБЯ например да регистрира думата “книга” като търговска марка и да принуди всички останали издателства да наричат продуктите си “хартиен продукт с текст и подвързия”.

:D :D :D
Много добро сравнение.

Мнението беше редактирано от Margi на 16.09.14 11:06.

Gogo

16.09.14
13:23

Вик е прав. Точно така е. Но не е и забранено да се използва думата кросфит. То зависи и как точно е патентована, като надпис и произношение...
.., но демострация на кросфит комплекси, не мисля, че е в нарушение.

16.09.14
14:02

Знаете ли, кой друг популярен в момента спорт е регистрирана търговска марка и се следи строго за употребата на името?

Zumba :D

16.09.14
18:29

казано от James Hinks на 15.09.14, 23:24:

казано от slavko на 15.09.14, 20:46:

Слави, цяла КФ общост в БГ я познавам от теб, по-голямата част задочно...

Ако върнеш лентата на разговорите, ще видиш че съм бил прав в 99% от случаите.

Но няма нужда де, трябва да действаме напред. Киро го остави, нека прави каквото си е наумил. Кросфит идеята продължава да се развива. Поне аз така усещам.

17.09.14
10:12

казано от Boby_ на 16.09.14, 10:58:

казано от Vic на 16.09.14, 10:04:

...

Вик, фактите...

Такива са. Хубави, нехубави - толкова за момента. Нещата се развиват, твърде бързо дори, та ще поживеем и ще видим как ще се установят. Дотогава смятам да се възползвам на макс от възможностите за моето развитие, а доколкото мога - за развитието и и на тези които пожелаят да ги уча.

А докато е запазена марка, тренировъчна методология и спорт, такива ще са правилата. С федерации, местни и/или международни, ситуацията ще е аналогична, че и по-зле. Ако си имал работа с федерации и прочие спортни администрации, ще ме подкрепиш с две ръце и два крака. Да не говорим, че без федерации организацията е много по-лека, централизирана и по-лесна за контрол.

Колкото до спорта, като такъв - можеш необезпокоявано да си риташ в кварталното стадионче с приятели, но я се опитай да проведеш “Световно Първенство”. Ха, какво световно, то градско първенство не можеш да проведеш, без разрешение от федерацията на съответния спорт. А пък това дали някой ще каже, че тренира плуване, кърлинг или кросфит - няма проблеми и никога не е имало.

Въпросът, който ме вълнува в момента, е да измислим име, което да използваме за такива спортни събития и което адекватно да представя спорта, без да нарушава запазени марки и нечии “легитимни” амбиции. Дали ще е стронгфит, функционален фитнес или универсален атлет е без особено значение, стига на всички да е ясно за какво става въпрос.

Мнението беше редактирано от Vic на 17.09.14 10:17.

17.09.14
10:25

Вик, всъщност долу-горе това имах предвид и аз. Спортът си е спорт, независимо с какъв етикет ще го окичим. Въпросът е да се спортува и да се развиваме, а не да се бъхтим един друг заради имена, търговски марки и нечии финансови и други интереси.

17.09.14
11:07

казано от Boby_ на 17.09.14, 10:25:

Вик, всъщност долу-горе това имах предвид и аз. Спортът си е спорт, независимо с какъв етикет ще го окичим. Въпросът е да се спортува и да се развиваме, а не да се бъхтим един друг заради имена, търговски марки и нечии финансови и други интереси.

В случая грозното е, че въпросния собственик на зала скача на нещо безплатно, което се прави с идеална цел. Разбирам, че е давал пари да се брандира и да може да върти бизнес със това, което прави, но във София има поне една верига фитнес-зали, които се кичат с това, че предлагали “кросфит тренировки” и имат “кросфит оборудване”, както и няколко отделни зали. Фактът, че е избрал да нападне не тях, а онова другото, поне за мен е достатъчен за да го сложа в определена категория.

казано от Vic на 17.09.14, 10:12:

Въпросът, който ме вълнува в момента, е да измислим име, което да използваме за такива спортни събития и което адекватно да представя спорта, без да нарушава запазени марки и нечии “легитимни” амбиции. Дали ще е стронгфит, функционален фитнес или универсален атлет е без особено значение, стига на всички да е ясно за какво става въпрос.

“Боримечка Оупън” :)

Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 17.09.14 11:15.

17.09.14
12:31

Втората тренировка в понеделник :

малко ударна техника, прави, крошета и маваши чудан на чувала, къде самостоятелно на серии, къде в комбинации.

Тренировката вчера :

широка тяга 3х170кг - набиране с тесен подхват 3х(+40кг) - бутане от лег с раменен хват 6х120кг,
широка тяга 2х190кг - набиране с тесен подхват 3х(+40кг) - бутане от лег с раменен хват 1х140кг,
широка тяга 1х190кг - набиране с тесен подхват 1х(+50кг) - бутане от лег с раменен хват 1х140кг, 2 пъти,
набиране на въже 5х(+20кг) - кофички тясно 2х(+70кг), 2 пъти,
изометрия на кофички в различни ъгли минута и половина - изометрия в горно положение на набиране 40 секудни.
Всичко без почивка.
Слаба работа, в събота дръпнах широка тяга с малки дискове и от дефицит, без да загрявам, по едно повторения на 170 и на 200 кг, като 200 бяха супер леки, а на тази тренировка 190 ми тежаха непосилно.

Тренировката днес :

клек с пауза 1х120кг - 1х150кг - 1х170кг.
клек с пауза 2х200кг - раменна преса 1х100кг.
клек с пауза 1х220кг - 1х200кг - раменна преса 1х100кг - 2х90кг - 1х90кг.
високо изтегляне от земя с трап бар 4х120кг - раменна преса 3х90кг, 2 пъти без почивка.
високо изтегляне с трап бар прав 12х70кг - раменна преса 2х90кг.

Ако се бях наспал сигурно щеше да е малко по-добре.

17.09.14
13:23

казано от James Hinks на 17.09.14, 12:31:

Ако се бях наспал сигурно щеше да е малко по-добре.

Обикновено помага. Но пък от друга страна по-добре е да тренираш недоспал, отколкото да не тренираш заради недоспиване. :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 17.09.14 13:23.

17.09.14
13:24

Винаги помага :)
Аз недоспал, недоял, препил - все тренирам, по такива “неуважителни причини” няма как да изпусна тренировка.

19.09.14
14:42

Тренировката вчера :

набиране с раменен успореден хват 30 - кофички широко 50.
набиране с тесен подхват 10 - кофички много тясно 10
набиране с тесен подхват 10 - кофички много тясно 10.
набиране с раменен успореден хват 14 - кофички широко 16.

Много набързо рано сутринта на някакви лостове в София. После около 20 минути яко разтягане и за деня 15 км пеш в софийските прахоляци. Видях на живо въглехидратния глад на Илия :)

Тренировката днес :

раменна преса с пудовка 20х16кг(на ръка) - раменна преса 2х70кг - 1х90кг - трап бар с ниски дръжки 1х120кг - 1х140кг - 1х160кг - 1х180кг - 1х210кг - 1х220кг - 1х230кг.
раменна преса 2х100кг - трап бар с ниски дръжки 1х220кг - раменна преса 2х100кг, 2 пъти.
раменна преса 3х90кг - трап бар с ниски дръжки 1х210кг - раменна преса 3х90кг.
високо изтегляне прав с хват малко по-широк от раменния и лек подем от краката 10х80кг, 8х80кг.

Недоспиването ме смачква. Като гледам и утре се очертава ставане в тъмно и 7-8 кубика камъни за товарене. Добре поне, че са големи и ще вървят бързо ;)

19.09.14
14:51

казано от James Hinks на 19.09.14, 14:42:

Видях на живо въглехидратния глад на Илия :)

За него се носят легенди. :) Аз още не съм ставал свидетел на нещо от такава епична величина.

19.09.14
14:52

Селски хляб нарязан на 4. 3 парчета. Това само хляба, останалото си е отделно. И можеше, даже ми се струва, че му се и искаше още :)

Не само му се е искало, ами, доколкото го познавам, едва се е сдържал :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1