10.09.14
14:37
казано от Атанас Иванов на 09.09.14, 23:20:
Как ще си направиш макевара?
Ами има много начини, този, който аз предпочитам е да взема някакво дърво и да го увия с въже например. Има и друг вариант, взимаш нещо като малка торбичка(трябва да е доста здрав материал) и го пълниш с пясък или нещо подобно и така. Също така, наистина е важно за какво точно ще я използваш. Аз искам твърдо, за каляване на кокалчетата и за психическо каляване.
10.09.14
14:40
Week 3 Day 2
Лежанка: 5х70; 3х80; 0х100,,,
Кофички: 5+30кг; 4-5+20; 16СТ
Лицеви опори : 3х8 с 30кг
Тази тренировка не ми хареса. На лежанката при 100-те кг пуснах щангата много навътре, тоест към горната гърда и това ми попречи да я вдигна и казах на спотъра да ми помогне. После на кофите на 20-те кг така яко се заклатиха, че се наложи няколко пъти да прекъсвам или да хващам диска с крака и нищо не стана. Лицевите поне си бяха добре.
10.09.14
14:42
казано от Атанас Иванов на 10.09.14, 14:34:
В смисъл голяма макевара, щит (поне 60 санта), за така става на въпрос нали?
Не, става въпрос за малка макевара, трябва ми да е широка малко повече от един юмрук. Както преди си бях закачил едно дърво и удрях него, само че този път искам да намотая нещо около него и това е.
10.09.14
22:51
Храната днес:
чаша овес, 2 яйца, креатин
пиле с картофи(средна порция) 1 крайшник и 3ф.б.х., 2 домата със 100-120гр. сирене
1 купа боб, 4ф.б.х., свинско филе
500гр кисело мляко
12.09.14
18:30
Week 3 Day 3
Клек: 5х100кг ; 3х110 ; 1х120
Раменна преса: 5х45; 3х50; 1х55
Обръщане: 8х50 ; 7х60 ; 3х65
Като цяло не ми беше много до тренировка, вечерта пих водка, текила и мента, понеже панаира дойде, апък аз след пиене на алкохол и след малко часове сън нямам енергия, но все пак отидох. Отне ми доста време да загрея хубаво. Също така, от скачането и танцуването вчера имам болка в задното бедро. Изобщо се чудех дали да правя макс, обаче реших да направя, обаче без да вдигам килограмите. На раменната преса след като загрях се чувствах много добре, на обръщането също.
Между другото на панаира приятели ми се обадиха и казаха,че са видяли някви мангали, които предлагат ако висиш на един лост 2:00 мин и ти дават 50 лв. После като излизам трябва да видя колко е таксата, щото не ми се дават много пари, апък и 100 процента има няква уловка, не съм сигурен колко дебел е лоста и колко е хлъзгав, а и 2 минути не знам дали ще издържа, ама ще мина да ги видя. :D
12.09.14
18:59
Лоста е добър като триене, но се върти под натиск (повечето в страната са идентични). Като цяло е трудно да се задържиш 2 минути, но с повече висови тренировки става лесно. Гадното е, че май те цакат в хронометъра, затова накарай някой твой приятел да засича отстрани. Малко пари дават при вас е.. ;д
Мнението беше редактирано от puzimir на 12.09.14 19:00.
15.09.14
20:48
Week 4 Day 1
Дефицитна тяга: 5х60кг(трябваше 5, обаче без да искам направих 8); 5х75 ; 5х85
Набирания: 5+25кг; 7+20 ; 15СТ
Сгъване с щанга за бицепс 2х6 с 50кг и 1х8 с 40кг в суперсерия със сгъване с 9кг дъмбели 3х10
Ами какво да кажа, делоуд седмица. То няма на какво да се радвам, ама наложително е. Сега пак започнаха нещата с онова момиче, за което разказах преди време, даже днес се получи много добре, в събота ми обеща тя да дойде, стискайте ми палци. :D
16.09.14
19:33
Тренировката днес:
4-5 рунда на чувал (2 без ръкавици и след като ме заболяха яко кокалчетатата тогава ги сложих) иначе рундовете включват комбинации от всякакви удари, ритници, лакти, колена и т.н.
Най-накрая закачихме чувала, това е добрата новина.
Храната:
чаша овес, 2 яйца
3 яйца, 80гр. кашкавал, 4ф.б.х.
1 и 1/2 гювечета, 3ф.б.х. салата, 2 бисквити
мляко и банан(може би, освен ако не си запазя за утре)
Лошата новина е, че в момента ще правим ремонт на едната стая и бюджета драстично намалява, Което значи, че няма да мога да ям същата храна, която ядях до сега, но поне ще се опитвам да наваксвам някак си. Имам 2-3 млека и или 4 или 2 яйца, които са ми до края на седмицата. Ще гледам да наваксвам с каквото мога, но за съжаление така се получи.
17.09.14
17:45
Week 4 Day 2
Лег: 5х40, 5х50, 5х65
Кофички: 3х30кг ; 6+20 ; 14СТ
Лицеви опори с 30кг 3х8
Така, от лежанката изобщо не бях загрял хубаво, съответно на 30-ката на кофите се провалих и то яко. Иначе от там нататък. Щях да ходя до Чирпан днес, защото се оказа че момичето е там, само в апартамент, но си казах, че никога не се изпуска тренировка от делоуд седмица хахахахаха. (бъзикам се, причините бяха други)
Втора тренировка:
4 рунда на чувала - не наблягах толкова на бързина, а най - вече на техника и сила. Също така, основно се упражнявах върху бокса.
Днес, когато отидох в залата, забелязах, че имам мускулна треска на лявата предмишница. И накрая се сетих, че е от пренасянето на мебели вчера и свалянето на климатик. Но това вчера беше нищо, в сравнение с днес. Най-тежките и големи мебели свалихме. И то се получи така, че ходих на фитнес, след 1 час тренирах на чувала и веднага след това пренасях мебелите. И сега съм доста уморен, искам да си почина и утре да не ставам трудно за даскало. :D
Мнението беше редактирано от TonsOfDamage на 17.09.14 21:27.
17.09.14
22:23
Храната:
1/3 чаша овес, сандвич с филе и кашкавал, 2 яйца
3 яйца със сирене и кашкавал, 3ф.б.х., малко шоколадов десерт
1 гювече, 1 кюфте, 4ф.б.х., малко дроб и гъби, 2 шок.бисквити
500гр. кисело мляко с 1 банан
19.09.14
16:50
Week 4 Day 3
Клек: 5х50 ; 5х60 ; 5х70
Раменна преса: 5х25 ; 5х30 ; 5х35
Обръщане: 7х60 ; 4х65 ; 3х70
Днес беше супер тренировка, чувствах се добре и разбира се ми беше много леко. На обръщането на 3-тото повторение диска на щангата ми се удари в стойката и се наложи след като обърнах щангата да направя преден клек с нея за да я уравновеся, демек както се прави изхвърляне само че без пуш пресата и без обръщане от земя :D абе фън си беше и като я оставях пак се удари и десятката падна на земята. :D След като се прибера, ще направя една тренировка и на крушата, после ще я запиша.
19.09.14
21:01
Втората тренировка:
3 рунда на чувала, стил муай-тай , работа най-вече върху мощта.
И сега ще прикача един клип, заради забавния му край, така де, не можах да си продължа тренировката, смятах поне 2 рунда още да направя, а след като се откачи, я използвах като чувал за лакти на земя ама за кратко.Оказа се, че болта, на който беше закачено едно метално кръгче, на което беше закачен синджира, се счупи. Между другото, правя стречинг преди тренировка и успях да направя едно разтягане, където някой беше питал Ронката дали го може, а Ронката каза ” почти ” .
А, също така днес си намерих протекторите, от когато още тренирах карате, защото не щадя чувала, а усещам болка,защото е твърд, докато свикна ще ги използвам.
Мнението беше редактирано от TonsOfDamage на 19.09.14 21:03.
казано от TonsOfDamage на 19.09.14, 21:01:
Между другото, правя стречинг преди тренировка и успях да направя едно разтягане, където някой беше питал Ронката дали го може, а Ронката каза ” почти ” .
Да нямаш предвид едно такова, където си легнал със свити крака?
Ако е това, да, преди го можех почти, но сега вече го мога напълно. 8-)
19.09.14
21:37
казано от Ронката на 19.09.14, 21:13:
казано от TonsOfDamage на 19.09.14, 21:01:
Между другото, правя стречинг преди тренировка и успях да направя едно разтягане, където някой беше питал Ронката дали го може, а Ронката каза ” почти ” .
Да нямаш предвид едно такова, където си легнал със свити крака?
Ако е това, да, преди го можех почти, но сега вече го мога напълно. 8-)
Същото е. Също така, мога да докосна пръстите на краката си с ръце и да задържа 30 сек, а преди даже и не ги стигах. :D
Love - не за пръв път бутам чувал, ама другите си ги бях направил аз, така че на тях им сe прощава. :D
19.09.14
21:42
Наблегни на техниката, защото е трагична. Не си пазиш главата, на машавитата подскачаш и не вкарваш таза.
19.09.14
22:23
Храната:
чаша и половина овес
3 яйца, 150-200гр. сирене, кашкавал, 4ф,п,х,
пиле с ориз и зеленчуци(малка порция) с 2ф.п.х.
4 кюфтета, 4ф,б,х,, диня, банан
20.09.14
12:28
Малко да обновя:
77кг лично тегло
36см ръка
и едно неприятно нещо, забелязах, че бедрата са ми спаднали. Не знам защо, не виждам логика в това.Иначе са станали доста по-релефни. Ама пак ще порастнат, няма къде да избяга.
Мнението беше редактирано от TonsOfDamage на 20.09.14 12:30.
20.09.14
20:28
Храната:
4 принцеси с б.х. филе и кашкавал, малко кетчуп
пиле с ориз и зеленчуци (малка порция) и 2ф.п.х.
омлет от 3 яйца, сирене и кашкавал, 4ф.б.х.
пиле с картофи(средна порция) 2ф.б.х.
0,5 л. бира
Мнението беше редактирано от TonsOfDamage на 21.09.14 11:44.
21.09.14
13:52
Абе някой знае ли къде има стрелбище в Пловдив?? Аз се поразрових и намерих, че имало на ул. “Брезовска” 34, ама някой може ли да ми обясни къде се намира това? :D Защото много ми се стреля, не съм стрелял отдавна. Искам да си взема един макаров и една-две кутийки патрони и да му задавам. Обаче съм много зле в ориентацията. :D
22.09.14
14:49
Започнах 2ри цикъл на програмата 5/3/1 - ако не броим първия, който направих лятото преди лагера
Week 1 Day 1
Мъртва тяга: 5х110 ; 5х120; 5х130
Набирания: 6+25кг ; 7+15кг ; забравих да правя СТ...
Сгъване с щанга за бицепс 2х8 х 45кг и 1х8 х 40 кг в супер серия с 3х8 сгъвания с 9 кг дъмбел
Много съм доволен днес, даже 130-ката пак ми беше лека, даже 120-ката ми беше по трудна :D Наложи се да ида до града пеша и да се върна, така че едно 30-40 мин ходене за отиване и после за връщане е влезнало добре. :D После, като сложа и чувала, ще направя тренировка и там и ще я запиша по-късно.
П.С. Ходи ми се на състезание по трибой, искам ей така заради тръпката да отида, ще говоря с един организатор и промоутър, той даже ме питаше дали искам да ходя, та може ей така да се пробвам, нищо, че не вдигам големи килограми.. :)
Втора тренировка:
1 рунд на чувала само с ръце
1 само с крака
1 с лакти, длани, чукови удари и колене
2 рунда с наблягане най - вече върху бокса и основни комбинации
Мнението беше редактирано от TonsOfDamage на 22.09.14 20:55.
22.09.14
16:27
Тоя чувал ако имаше ръце още на 30тата секунда да ти е напълнил кошарата... :Ц
22.09.14
20:54
казано от charlie brown на 22.09.14, 16:27:
Ти недей гледай това, че свалям гарда, за да спра чувала. А и нещо друго, при тренировка с чувал ми е странно да се пазя и да правя слипове, докато на спаринг си е друга работа,там виждам удара и правя това, което е необходимо. Разбира се, не мога да тренирам като професионалист и все пак правя домашни тренировки, не се готвя за състезание, нормално е да сбъркам някъде.
22.09.14
20:58
Храната:
чаша овес, 2 яйца
пиле с ориз(голяма порция) 3ф.б.х и кашкавал
пиле с ориз(малко месо, много ориз) 1 кюфте, 4ф.б.х. малко вафла
500гр кисело мляко
23.09.14
21:06
Тренировката днес - БОКС
днес работих изцяло върху техниката и особено върху някои комбинации, също така доста наблегнах на хуука
направих около 5 рунда с различни комбинации
от вчера от местенето на мебелите рамото ми е скапано, дано да съм възстановен до утре
Храната:
чаша овес, 2 яйца
4 яйца, малко сирене, кашкавал, 4ф.б.х., 1 банан с мн малко течен шоколад
1 паница червена манджа с воденички, 4ф.б.х. сирене
1 кисело мляко
24.09.14
15:59
Week 1 Day 2
Лег: 5х65 ; 5х70 ; 5х80
Кофи: 3х+30кг(фейл) 9+15кг и отново забравих да правя СТ :@
Лицеви 3х8 с 30кг като краката ми бяха качени на около 20см плоча
френско 3х8 с 30кг
Като цяло преди тренировката имах физическо и играхме мач, пусках доста спринтове и това малко ме измори, отделно че от тренировките и местенето не съм изцяло възстановен, така че днес само 1 тренировка, а утре може би нито 1 :D в петък пак ще направя 2 . Добавих и френското, защото мисля,че ми трябва още 1 упр. за трицепс. Хубаво е да спра да забравям СТ-тата на кофите и набиранията :D
24.09.14
16:08
казано от TonsOfDamage на 22.09.14, 20:54:
Ти недей гледай това, че свалям гарда, за да спра чувала. А и нещо друго, при тренировка с чувал ми е странно да се пазя и да правя слипове, докато на спаринг си е друга работа,там виждам удара и правя това, което е необходимо. Разбира се, не мога да тренирам като професионалист и все пак правя домашни тренировки, не се готвя за състезание, нормално е да сбъркам някъде.
Каквото правиш на тренировка, това ще правиш и в боя, само разликата там ще е, че стреса ще усилва грешките. Тва някой да ми каже “искам да поразцъкам леко на чувала” и все едно ми е казал “виж как се изсрах в коридора”...няма леко разцъкване на уред или неправене на техниката правилно защото уреда не отвръща.
Пък и е без значение къде точно тренираш - в залата на националите, в мазето, в коридора, в хола, в гората, на нивата или в центъра за подготовка на НАСА. Тренировката винаги е тренировка.
24.09.14
16:12
казано от TonsOfDamage на 08.09.14, 14:45:
Даже си харесах и техниката на макса на тягата, мъчих се да я оправя и мисля, че се получи горе-долу добре. Без колан. Определено съм станал по якичък
Аз продължавам да не ти я харесвам техниката. Пак си с флексия точно в кръста.
Но нищо де, в “Гръбначен Център” във ВМА оправят наред, че и със здравната каса работят за някои операции ;)
24.09.14
16:29
казано от James Hinks на 24.09.14, 16:08:
казано от TonsOfDamage на 22.09.14, 20:54:
Пък и е без значение къде точно тренираш - в залата на националите, в мазето, в коридора, в хола, в гората, на нивата или в центъра за подготовка на НАСА. Тренировката винаги е тренировка.
Това според мен е глупаво изказване,под домашни тренировки исках да кажа, че няма треньор, който да ме гледа и да ми казва къде греша и съответно как да си поправя грешката. Както беше и при киокушина - винаги сенсея ме е гледал и ми е казвал къде бъркам, как да се поправя и тн. а ще има доста разлика от това да тренирам киокушин вкъщи. :) За тягата - техниката не е хубава, но исках да кажа, че в сравнение с предишния опит на 145кг(даже постнах линк към видеото) е много по-добре. Както и да е, аз нося отговорност за себе си. Благодаря ти за критиките !
24.09.14
16:39
Според теб може и да е глупаво и за това технически ще си зле още дълго време :)
Като не можеш да направиш нещо както трябва и нямаш треньор, който да те коригира - бавен баланс пред огледалото. Те разликите са видими и с око на лаик.
p.s.
кратки серии еднакви удари също стават за корекция на техниката пред огледалото. Обаче ти с ритниците си за бавен баланс, далеч си още от тях.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 24.09.14 16:40.
24.09.14
17:10
Ей, бях изпуснал новият клип на тягата... :D Тая щанга играе ебаси яката зумба - напред назад, както си иска :D
26.09.14
17:07
Week 1 Day 3
Клек: 5х90 ; 5х95 ; 5х107,5
Раменна преса: 5х40 ; 5х45 ; 5х50
Обръщане: 8х50 ; 3х65 ; 5х60
Тренировката беше супер. Обаче трябваше да бързам. Иначе си тръгнах от последните 2 часа, купих си месо, наядох се хубаво, даже дремнах 30 мин. , по едно време си мислех, че няма да тренирам, защото улиците са в трагично положение, асфалтираха ги и нямат шахти, а цял ден вали, обаче проблема беше да намеря човек. И след като намерих, отидох мокър на фитнеса(което не ми е проблем де, не знам защо се страхуват толкова от дъжда) и си направих супер тренировка. Ще има и втора, ще я запиша по-късно.
Втората тренировка:
5 рунда на чувала - муай тай
Като играта беше максимално близка със тази в спаринг и имаше обработване на основни техники. И познайте какво - пак бутнах чувала и пак с лоу кик .....
Мнението беше редактирано от TonsOfDamage на 26.09.14 21:00.
Добре си напреднал с тежестите, но и аз като човек ,който се занимава или се е занимавал с бокс , а и постоянно гледа клипове и мачове , бих ти дал моите критики.За съжаление се препокриват с на Джеймс. Ужасен баланс имаш , ако те засекат веднъж - падаш.Ударите не вървят в траекторията в която трябва , не изпъваш ръцете , следователно липса на координация и сила (един вид замахваш на посоки), не прибираш ръцете веднага и стоиш много отворен.
Не искам да си мислиш , че се заяждам или нещо подобно , просто не е ли по-добре да си кажеш - да така е , ще гледам да се науча правилно , въпреки че съм самоук.
28.09.14
20:51
казано от any0ne на 28.09.14, 20:15:
Добре си напреднал с тежестите, но и аз като човек ,който се занимава или се е занимавал с бокс , а и постоянно гледа клипове и мачове , бих ти дал моите критики.За съжаление се препокриват с на Джеймс. Ужасен баланс имаш , ако те засекат веднъж - падаш.Ударите не вървят в траекторията в която трябва , не изпъваш ръцете , следователно липса на координация и сила (един вид замахваш на посоки), не прибираш ръцете веднага и стоиш много отворен.
Не искам да си мислиш , че се заяждам или нещо подобно , просто не е ли по-добре да си кажеш - да така е , ще гледам да се науча правилно , въпреки че съм самоук.
Не съм твърдял, че не искам да се науча, или пък че съм добре технически или нещо подобно, даже затова благодарих за критиките на Джеймс, защото ще ги взема в предвид. :) Имам още доста да се уча, но честно казано, това което ме влече, е израелското Крав Мага (за израелските спец части) и най-вече руската Система(за руския спецназ). Може да чукнеш в ютуб да ги видиш какви са изроди :D И като цяло уличния бой ме влече повече, защото има много повече разлика от боя с ръкавици и за да не ме нападне някой веднага казвам, че ако не си пазя главата при боксов мач, няма да си я пазя и на улицата - признавам го. Въпреки че никой до сега не е успявал да ме удари в уличен бой. :D
щото не си участвал в истински такъв ;)
Мнението беше редактирано от rory на 28.09.14 21:12.
28.09.14
21:22
Ами не знам, ако някой път някой ме снима, ще ти прикача един клип. :D :D Макар че изобщо не се бия често, не искам да си решавам проблемите така. Иначе мързи ме да разказвам, но просто се скъсвам от смях, като се сетя. Имаме двама от нашия клас, единия хърбавичак и наперен, другия здрав(от генетика, абсолютно всичко му е ген) обаче страхлив и тия са се сбивали 2 пъти миналата година и просто по смешен бой не съм виждал. Като цяло само балтии, не могат да се оцелят, удрят се обаче заради балтията единия го нацелва с пръста и почва да мрънка че го боли и т.н. трябва да разкажа подробно някой път за да се смеете :D
28.09.14
21:43
на тягата що така вдигаш тоя задник, по едно време на движението все едно правиш добро утро ?
28.09.14
21:46
казано от WhiteWalker на 28.09.14, 21:43:
на тягата що така вдигаш тоя задник, по едно време на движението все едно правиш добро утро ?
Защото краката ми са по-силни от гърба и първо тях изправям. Точно по това работя, мъча се да ги синхронизирам.
28.09.14
22:10
Храната:
омлет от 3 яйца. сирене и кашкавал, чаша и половина прясно мляко
пиле с ориз(малко месо, много ориз) 5.ф.б.х. и чаша прясно мляко
мусака(голяма порция) 4ф.б.х.
1 кисело мляко, креатин