12.11.14
21:26
И вкъщи и в залата тренирам по чорапи. Най-естествено е. :)
1. Защото на вчерашната ти тренировка гърдите ти са бутнали 4т. желязо без лицевите!На максовете нямаш почти никакъв обем!
2. Щапай боса ;)
Аз си тренирам с маратонки, които свалям само за тежка тяга - тогава оставам по чорапи.
Боса или с тънка подметка не е много желателно да тренираш в студените месеци от годината, защото подът едва ли е изолиран много добре, а тялото изстива доста през ходилата.
казано от Златина Цонева на 12.11.14, 20:27:
...
И сега имам два бързи въпроса към четящите тук:
1. Много моля някой, който разбира, да ми обясни защо аджаба след “рекордстването” ми на 04.11 на лежанката нямах грам, ама грам мускулна треска, а след вчерашното нещастно пънене - имам такава, и на гърдите, и на ръцете?
2. И другото, което ме интересува е с какво да съм обута в залата? Сега ходя с най обикновени гуменки, с ниска, тънка и равна подметка. Четох някъде по женските дневници за някакви цвички, ама да си призная - няма да се обуя с такива ( пуста суета :D ). Има ли смисъл да търся някакви специални маратонки или просто да си купя нови гуменки?
Ша съм много благодарна, ако мА светнете по въпросите! :D :D :D
1. След пик следва известен спад. Мускулната треска обикновено се свързва с промяна в натоварването и/или възстановяването. Тази промяна може да се изразява в обем, интензивност, плътност или вид упражнение.
2. Обувки - обикновени, равни и с твърда подметка китайски “платненки” ще ти свършат прекрасна работа. Aqua shoes също стават. Ако си решила да инвестираш в по-сериозни обувки за зала, търси Adidas Power Shoes - за мен са оптимални по отношение качество/цена/удобство.
13.11.14
21:06
Благодаря на включилите се по питанките ми! (F)
Митак, а по джапанки става ли?!? :P :D
Вчера малко посментах с манджорето! (blush) Забравих мандарината и една чаша Мерло, което отново ме омагьоса! :D
13.11.2014/четвъртък
Тренировката:
Рамене, ръце (в залата)
- раменни преси с дъмбели от седеж - 1х12 с 2х7,5кг/1х12 с 2х10кг/1х12 с 2х7,5кг
- разтваряне с дъмбели за задно рамо - 3х12 с 2х5кг
- високо разтваряне на рамене - 3х12 с 2х5кг
- повдигане на диск напред до нивото на очите - 3х15 с 10кг
- бицепсово сгъване с малкия прав лост + 2х2,5кг дискове - 3х12
- бицепсово сгъване с дъмбели - 3х12 на ръка с 2х5кг
- кофички на пейка - 10/10/10
- трицепсово разгъване на скрипец с въженце - 3х12х17кг
- 15мин пътека под наклон 12% със скорост 6,0
Храната:
- 2 варени яйца + 2 белтъка, 20гр сурови бадеми, 1 грейпфрут
- 2 от ония бонбони при мъжО (крайно време е да ги изядат (dull), за да не ме изкушават)
- 1 свински котлет на скара, 50гр кафяв ориз
- 1/3 свински котлет на скара, 5 червени пиперки (blush), верно тънички, ама 5 :D (другата част от котлета отиде при поредните четирикраки дребосъци, дето са се появили на работа)
- 200гр сьомга на скара, доста салата от домати, краставици, червени пиперки и лук, с хималайска сол и 2 с.л. зехтин, 1 чаша Траминер
- 30гр сурови лешници
... Направо вече не знам какво да кажа и какво да направя... :( Много тежко изживявам съдбата на тия бездомни животинки и уж все се заричам да не се привързвам и да не си го слагам на сърце, ама не става... Току мъкна изхвърлени котета при мъжО, снимам бездомните кучета и ги поствам тук и там, с надеждата да им намерим дом, занимавам природозащитните варненски организации с кученцата дето се окучиха на работа... Вярно, че успяхме да намерим домове на доста котета и кутрета и това ме прави много много щастлива, но не успях да се погрижа за други, което буквално ме смачква... Ммм, да... и днес все още плача за оная черна кучка, която отровиха на работа... Пфу... Що за откачалник трябва да си, за да изхвърлиш 4-ри малки котета до магистралата или да отровиш животно... Безумен живот, който въобще не схващам... (dull)
...
Тъй, надрънках ви сума ти натоварващи неща, извинявам се за което, ама... Разтоварвам се... Не коментирайте, не е нужно, просто исках да си го излея...
А сега по-ведро. Втора вечер пия по една чаша вино! Ще ставам пиян`цА! :D :D :D Знам, че не е много режимно, ама за едното наздраве с мъжО - жертвам се! :D Обаче имам хубаво пиянство - замайвам се, развеселявам се, светват ми очите! (wasntme)
Тренът - обичайния. Малко ме заболя лявото рамо, ама сега съм пушка.
Такива ми ти работи...
Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 13.11.14 21:07.
Наздраве тогава пиян`Цо ,радвам се че намирам съмишленик по чашка :D
А за животинките си много права Злати ,ама много.Къса ми се дъртото сърце и на мен.Тази сутрин ходих да купувам тутманици за две кутрета ,захвърлени в кварталния автосервиз!Мъчно ми е и на мен ,но не можем да приютим на света беззащитните твари.То ако можехме поне на себеподобните си да помогнем ...
14.11.14
21:28
14.11.2014/петък
Тренировката:
Кардио (у дома)
- вечерта след работа - 45 минути на велоергометъра на най-ниската степен, бързо въртене; за повече нямаше време... а и желание (blush) :D
Храната:
- 1/2 грейпфрут, 10гр сурови лешници, 10гр суров слънчоглед, 2 варени яйца + 2 белтъка
- 150гр сьомга на скара, печен пипер с олио и оцет
- 150гр сьомга на скара, печен пипер с олио и оцет
- 150гр сьомга на скара, гоооооляма зелена салата с краставица и зелен лук, зехтин, балсамов оцет и хималайска сол, 1 чаша Траминер
- 30гр сурови лешници... и 1 банан, щото ми се ядеше сладко (blush)
2 чая “Елексир” (мащерка, жълт кантарион, шипка, къпина, лайка), около 1,5л вода
Пф, май малко пия! (dull) Ама вода де, не вино! :D :D :D
Това е за днес, скромно, но от сърце!
Ае, лека! :)
15.11.14
19:29
15.11.2014/събота
Тренировката:
Долна част (в залата)
- едностранно сгъване за задно бедро - 4х20х17кг
- широк клек (без да разгъвам коленете до горе) - 4х20х30кг
- тяга с прави крака (без да разгъвам таза до горе) - 3х20х30кг
- напади на степер - 3х15 на крак с редуване на краката
- ходещи напади - 3х20 на крак
- екстензии за глутеус - 1х30/2х20
- абдуктор - 4х30х29кг
- аддуктор - 4х25х29кг
- повдигане на пръсти на един крак - 3х15 на крак, с редуване на краката
- 30 минути кростренажор
Храната:
- 2 варени яйца + 2 белтъка, 1/2 грейпфрут, 20гр суров слънчоглед
тренировка
- 150гр сьомга на скара, кисели краставички
- начос с лют сос в киното (blush)
- 150гр пиле на грил, две 6-7 сантиметрови парчета домашна наденица на скара, кисели краставички
- 1 авокадо, пасирано с 2 ч.л. натурално какао и 1 каф.л. стевия, 30гр сурови лешници
- 1 ябълка, 4 ч.л. течен шоколад (dull)... е, олях се вече (blush)
2 мурсалски чая, около 2 литра вода, 1 инка
Малко хаотично ядене днес, ама доста миткосвахме с хлапетата навън, та... каквото - таквоз! От 8 без нещо, когато излязох за тренировката, до 17:30 имам само около час престой у дома. Все едно съм била на работа! :D
Обаче хубав ден като цяло. Поизморих се и бая се поизпотих в залата. После без малко да заспя в киното (blush), че гледахме някаква страннна анимация :D :D :D Купих си нова раница за фотоапарата. Сумати пари наринах, ама старата вече се беше изпокъсала яко, та не ме е яд, пък и си я харесвам. Купих си и нов клин за тренировките, че с оня прозиращия вече никогиш! :D :D :D
По едно време докато чакахме киното и обикаляхме в МОЛ-а, тъй ми “отказаха” крачката, че исках за малко да поседна и да не мръдна повече! :D
Тия напади ги мразя почти колкото бърпитата и обръщането с щанга! (dull) Vic не е споменал да си носим наколенки утре, та силно, ама много силно, се надявам, че няма да се напЪваме! :D
Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 15.11.14 19:31.
16.11.14
13:38
16.11.2014/неделя
Тренировка:
с Vic и компания в “Богоров”
20 минутен комплекс като всяка минута започваш с 3 суинга до вертикала с пудовка 24кг + 3 набирания с подскок + 6 лицеви опори + 9 клека СТ и почивка до края на минутата. Момчетата правеха други неща с пудовката, дето тъй и не им научих имената (blush) :D, ама за мене не остана свободна 16-ка, та да се опитам да правя сначове (24 кила са ми прекалено много за тях). До 10-тия рунд лицевите си ми бяха чисти, после вече от колена. Клековете бързи и стегнати въпреки мускулната треска от вчера.
След това интервален преден планк - 8 интервала, 20 сек работа, 10 сек почивка.
И 3 обиколки (около 600 метра) свински тръс. :D Мислех да са пет, ама на третата така ме стегнаха кълките и задника, че едвам си я довърших. Сега яко си ме болят и трътката, и баджаците, и прасците. (dull) Блах! Ще рече човек, че не съм се движила от 100 години.
Храната:
- 1/2 грейпфрут, 2 варени яйца + 2 белтъка, 20гр сурови лешници
тренировката
- около 180гр сьомга на скара ( край, изядох я вече :D ), печен пипер с олио и оцет (нещо ала туршиесто, консервирано, от селото на мъжО)
-....................
после ще си дописвам другото манджоре
А сега смятам да отида и да си потърся лешников тахан! :D
То с тоя форум и тоя фейсбук такава муха ми вкарахте в главата, не е истина! (devil)
P.S.: Ахаххахахах, щях да забравя! :D Загряваме си ние преди тренировката, заформя се някакъв разговор, кой къде и как обичал да прави напади - на твърдо ли, на пясък ли... И Vic току вика - Ей сега на комплекса ще ви видя кой как ги прави! или нещо от сорта.
На мене - очите ми на паници! :D :D :D А той ме гледа и се смее! (devil) Верно се вързах! :D
Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 16.11.14 13:42.
16.11.14
20:26
Да си допиша манджорето:
- пропуснах шоколадовия бонбон след тренировката (blush), че имахме цели две рожденички! Да са живи и здрави!
следобед:
- 2 ч.л. фъстъчено масло, 1 ябълка
- 150гр печено бяло пилешко месо, голяма зелена салата с краставица, зелен лук, 1/2 авокадо, зехтин и балсамов оцет
- 30гр сурови лешници
Да се сети човек, че ще си търси лешников тахан, в неделя следобед! “Безценно”! (dull) :D Обиколих половината град! :D В единственото отворено магазинче, което открих, точно днес бяха продали последното бурканче. (devil) Някои от местата, които ме бяха посъветвали да проверя - въобще не ги намерих! :D Мисията ми се оказа невъзможна и затуй си купих фъстъчено масло.
Обаче пак ще опитам! :D :D :D
Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 16.11.14 20:36.
17.11.14
20:44
17.11.2014/понеделник
Тренировката:
почивен ден
Храната:
- 150гр печено пилешко, 2 червени пиперки
- 150гр печено пилешко, 2 червени пиперки
- 150гр свинско филе на скара, домати с 1 с.л. зехтин и хималайска сол, кисел чесън
4 чая, 1 инка, около литър и половина вода
- и... и... 5 ч.л. лешников тахан :D :D :D
Прибира се мъжО и ми носи буркана! Е, как да не го обича човек!?! :D МъжО де... и тахана! ;) След като вчера го накарах да обиколим града, днес човекът отново се юрнал!
Ахахахахаха, то като бях бремена не съм правила такива работи! К`во ми стана сега?!? Изтрещех! :D
Ама си беше хубав завършек на деня! След кривунделите на работа и бруталната мускулна, заради която цял ден ходя като наакана, таханът си беше направо малък оргазъм! :D :D :D
Край, бръкнах и аз в кацата! :D
Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 02.12.14 06:03.
18.11.14
20:50
18.11.2014/вторник
Тренировката:
непланиран почивен ден (dull)
Храната:
- 50гр овесени ядки със стевия и канела, 4 белтъка
- 150гр свинско на скара, 50гр киноа
- 150гр свинско на скара, 40гр пълнозърнести спагети
- 200гр варено домашно пилешко ( или по-скоро от на пилето дядо му :D ), кисели краставички, няколко парчета създърма
- 2 с.л. лешников тахан + 1 ч.л. какао на прах, 1 ябълка
Днеска - зверски апетит! За кой ли път! (devil) Закусих в 6 часа сутринта и преди да стигна на работа, в коремът ми свиреха цигулки. Първото месо го опуках още в 9, а второто в 12 на обяд. (blush) После пък се оказа, че трябва да ходя на родителска среща на щерката ( за която не бях своевременно предупредена (envy) ) и тренировката ми отпадна. (dull) Е, отидох - новостите - една двойка по немски, заради ненаписани домашни! :D :D :D
Вечерях чак в 8 вечерта, ужасно прегладняла и мноооооого, ама мнооооого трудно се спрях. То, не че съм си легнела де! :D Кой ме знае още колко пъти ще се завъртя в кухнята и какво ще забърша! (blush)
казано от Златина Цонева на 17.11.14, 20:44:
Прибира се мъжО и ми носи буркана! Е, как да не го обича човек!?! :D МъжО де... и тахана! ;)
Последно сега ,Доктора или Буркана? :D
18.11.14
22:00
казано от sapuna на 18.11.14, 21:38:
казано от Златина Цонева на 17.11.14, 20:44:
Прибира се мъжО и ми носи буркана! Е, как да не го обича човек!?! :D МъжО де... и тахана! ;)
Последно сега ,Доктора или Буркана? :D
И трите дядо попе, и трите! :D :D :D
19.11.14
20:57
Храната:
- 50гр овесени ядки с вода, стевия и канела, 4 белтъка
- 150гр свинско на скара, 50гр киноа
- 150гр свинско на скара, 3 розови доматчета
- 1 ябълка
- повечко варено домашно пилешко (може би около 300гр в сурово състояние), туршия от зелен боб
- 3 с.л. лешников тахан
3 чая, 2 инки, около литър и половина вода
Тренировката:
(у дома)
- сутринта на гладно - 30 минути на велоергометъра на най-ниската степен, бързо въртене; 10 единички набирания от пръсти надхват
- вечерта след работа - 100 суинга с 16 кг пудовка + 100 бърпита ( омешани :D ) - за време 13:22 (party) Най-доброто ми време от както въобще правя тая врътка. Ти да видиш! :D :D :D
С тоя тахан, голям автогол си вкарах! Хем не го харесах особено на вкус ( шшшшш, тихо да не ме чуят феновете му, че ще ме линчнат :D ), хем докато не го изям - просто няма да мирясам. (dull) Добре, че и щерката помага! :D
Вечерта като се прибрах буквално нищо не ми се правеше, ама си викам: то пък съвсем без нищо - голям лешперлък ще е! Та реших нещо набързо и от сърце. То пък стана наистина набързо, което сърдечно си ме изненада! :D А дори не се задъхвах колкото преди. Явно свалените килца си оказват значително влияние.
И си подстригах бретона! :D Смешна съм, ама много мразя да ми се лепи коса по лицето и да ми влиза в очите... Винаги съм си мечтала да си острижа главата като Деми Мур в “G.I. Jane”. Ама пусто, точно туй не смея да го направя! (dull) Други “глупости” сътворих, ама за тая не ми достига кураж! :D :D :D
Подкрепям за Деми ... може и да не ти ходи ,но няма как да разберем докато не видим!
“Другите глупости” са по-важни!Давай смело!
20.11.14
21:42
20.11.2014/вторник
Тренировката: Гърди, гръб (в залата)
- лицеви опори чисти - 10/10/10/8
- хоризонтална лежанка с лост - 15/12/10/10 с 30кг
- наклонена лежанка с дъмбели - 12 с 2х7,5кг/10 с 2х10кг/10 с 2х10кг/12 с 2х7,5кг
- вертикален скрипец - 12/12/10/10 с 41кг
- пек-дек - 1х15 с 35кг/1х12 с 35кг/1х15 с 29кг/1х12 с 29кг
- пулоувър на скрипец - 20/20/20 с 23кг
- гребане с дъмбели с редуване на ръцете и с опора на лежанката - за всяка ръка 1х15 с 10кг/2х15 с 12,5кг/1х15 с 10кг
- хоризонтален скрипец - 12/12/12/12 с 23кг
- хиперекстензии - 30/20/15
- 30мин пътека под наклон 12% със скорост 6,0
Храната:
- 150гр телешко на скара, 50гр киноа
- 150гр телешко на скара, 4-5 печени червени пиперки с 1с.л. зехтин и балсамов оцет
тренировката
- 200гр телешко на скара, червено цвекло с 1с.л. зехтин и балсамов оцет
- 1 с.л. фъстъчено масло + 3 с.л. лешников тахан (tmi) (blush) (blush)
2 чая, 1 инка, около 2 л вода
Днес лежанката маааалко по-лека от предния път. За сметка на това на пек-дека голям зор! Не мо`а ги събера тия ръце! :D
Храната добре... ама до след вечеря! (wasntme) После такава висококалорийна бомба си вкарах, че направо... :D
Обаче като се зяпам в огледалата в залата и все повече се харесвам, да му се не види! 8-) Мъжо и той ми отбелязва промените визуално и на попипване :D и ся като взема да се надуя - ще се пръсна... и ще оплискам всичко с тахан! :D :D :D
Ае, стигат ви толкоз простотии за тая вечер, че утре ще се става много рано! (dull)
P.S.:
казано от sapuna на 19.11.14, 21:49:
Подкрепям за Деми ... може и да не ти ходи ,но няма как да разберем докато не видим!
“Другите глупости” са по-важни!Давай смело!
Ааааа, да бе да! Надъхвай ме, ти, надъхвай ме! :D
Само докато се покажа без коса на работа и шефчето ще ме прати у дома. Реакциите на домашните въобще няма да ги коментирам! :D И без това щерката всеки път ме анатемосва, когато се подстригвам късо! Смятай, ако се появя по кубе! :D :D :D
Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 20.11.14 21:50.
21.11.14
21:54
21.11.2014/петък
Моля не правете днескашния пост оранжев! :D :D :D
`Щото ще е срам и позор, така да знаете! (tmi) Ама има и такива дни... и това шА знаете! :D
Сутринта не можах да стана да връткам педалите. Спеше ми се. Не, че спах още много де, така или иначе станах в 5:30. (dull)
На работа тъпня, тъпня, тъпня.... Докато не пристигна камиона със стока и се оказа, че трябва да се разтоварва на ръка. Шофьорчето пита нямаме ли мотокар! Ми... протегнах му ръка и казах - “Приятно ми е, Мотокарова!” :D
И последва прехвърляне на три палета стока от камиона на рампата, където се срещат всички ветрове на планетата. Добре, че съм 70 кила, че иначе 100%-та щеше да ме отвее. :D Умрях от студ, чак ме заболяха ушите! (dull) На връщане ме наваля и дъжда, и като се прибрах просто надух климатика, свих се на дивана и четох книга. Хич не се виждах да се разсъбличам и да тренирам. Тц, ама Тц, ви казвам!
Яденето и то не е за описване... (blush)
До намръзването всичко ОК!
- 1 ябълка, 10гр сурови лешници, 10гр сурови бадеми, 2 варени яйца + 2 белтъка
- 150гр телешко на скара, 2 розови доматчета
- 150гр телешко на скара, 2 розови доматчета, 1 печена червена пиперка
и после вече като ме втресе и като ми падна пердето... (dull)
- 1 сусамов геврек на спирката, а като се прибрах на топло 2 с.л. тахан + 1 ч.л. мед, 1 банан, 2 ябълки
последва - за щастие неуспешен опит да подпаля терасата (blush), като вместо да пусна ширма, аз съм включила скарата и съответно попрепекох някакъв вестник поставен върху нея. Наложи се да се гмурна в дима за да спасявам положението, та се надишах и осмърдях с отвратителни пушиляци, от които сега ме болят и очите. (dull)
И в последствие ( за да си оправя гадния вкус в устата :D )
- доста попрепържени пилешки крилца (в собствената им мазнинка) и доста домашен доматен сок с праз
- 2 мандарини и няколко ч.л. фъстъчено масло
Сега се наливам с вода, че яко ме подгони жаждата след толкова въглехидрати ( и пушиляци) и утре най-вероятно ще се събудя отекла като плондер. Въобще, тая седмица е голяма пародия и от към тренировки, и от към манджоре! (dull)
Ако не се разболея ( моля те, моля те, моля те всевишна сило, дано не се разболея ), тържествено обещавам, че ще се взема в ръце... от понеделник! :D :D :D
Обаче - в неделя трябва да съм здрава, за да видя каква черпня ни е приготвил Vic, послучай ЧРД-то! Задължително! :D
21.11.14
22:02
охх защо не съм попаднала по-рано на този дневник ... много ме забавляват постовете ти (giggle) (F)
22.11.14
20:44
Мноооооооооого сте непослушни, ей! `Ша сА наказваме! :D :D :D
22.11.2014/събота
Тренировката:
Долна част (в залата)
- едностранно сгъване за задно бедро - 4х20х17кг
- широк клек - 4х20х35кг
- тяга с прави крака (без да разгъвам таза до горе) - 3х20х35кг
- напади на степер - 3х15 на крак с редуване на краката
- ходещи напади - 3х20 на крак (първата серия с 2х5кг в ръце)
- екстензии за глутеус - 3х30
- абдуктор - 4х30х35кг
- аддуктор - 4х25х35кг
- повдигане на пръсти на един крак - 3х15 на крак, с редуване на краката
- 30 минути кростренажор
Храната:
- 2 варени яйца + 2 белтъка, 1/2 грейпфрут, 20гр сурови бадеми
тренировка
- 150гр пилешки крилца, домашна лютеница
час-час и нещо дрямка, а после пешком с малкия до МОЛ-а и обратно
- 150гр пилешки крилца, 2 домата
- 1 мандарина, 3 с.л. лешников тахан
- 4 мандарини
- доооооста печено пиле върху морска сол (inlove), кисели краставички
- 2 ч.л. фъстъчено масло
В залата - първа! :D Сън не спя, дет` вика инструктора!
Увеличих си малко тежеста на клека и римската тяга. Е, само с по 5 килца, ама с тия бройки и т`ва ми беше достатъчно. (wasntme) Пробвах на ходещите напади да мъкна и дъмбели с мен... Пълно безумие! :D Все едно не 10, а 100 бях повлякла! (dull) Едно на ръка, че не мога да пазя равновесие, когато ръцете ми висят надолу с дъмбелите и залитам (иначе ги държа свити в юмруци пред гърдите), ами и направо ми гръмнаха бедрата. То и без туй 40 крачки без абсолютно прекъсване не съм успявала до сега, пък тая първа серия се убих да спирам и да се изправям. (blush) Обаче... другия път пак ще опитам! :D
Храната... ми... храня си душицата! :D Като ги видя тия мандарини и откачам. Когато бях малка ( и тичах по поляните с динозаврите :D :D :D ), мандарини имаше само по Коледа! И сега замирише ли ми и ми става едно празнично и уютно! Имам си няколко такива миризми, които направо ме разтапят и омагьосват! :)
В МОЛ-а пък... маниииии... бях като питекантроп в космическа станция! (blush) :D Синковецът ме завлече в някакъв специлизиран магазин, да ми показвал каква игра иска за Коледа, ама от ония специалните, дето се играят с някакви конзоли, джойстици и бла-бла-бла подобни сложни думички! :D Влизаме, отивам при продавача и му викам - “Нищо не разбирам, ама искам да питам за ей тая игра! Какво въобще е нужно, за да се играе на нея?” ЧовекОт мига, мига и ме пита ние на какво играем. :D Аз мигам, мигам ( `щото по принцип играя само CandyCrush на лаптопа + Не се сърди човече, домино, табла и белот през лятото :D :D :D ) и му викам - “На нищо, нали затова питам!” Еле, след доста мигане и от двете страни се разбрахме, че всъщност ни трябва Playstation ( който аз по непонятни за синчето причини усърдно продължавам да наричам “стейплейшън” :D ), ма много скъпа тая чудесия, бе! (dull)
В тоя ред на непонятни и хаотични мисли - според вас какво да му вземем? “Стъпили” на моментните ми нулеви познания в областта (blush) сме се насочили към PS3, `щото по-евтино. Предложения, идеи, съвети? Какво и къде да търся, и за какво да гледам?
И не на последно място - днес съм много, ама много добра щом даже сготвих на домашните! А иначе твърдя, че мразя да готвя! :D :D :D
Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 02.12.14 21:06.
22.11.14
21:19
Аааааа, фак, раздруса ни! (dull)
Едното дете се кефи, че му било за пръв път, другото реве!
23.11.14
16:45
23.11.2014/неделя
Тренировка:
с Vic и компания в “Богоров”
20 минутен комплекс, отборно - по двойки. Първият започва с 2 обръщания на пудовката с дясна ръка, след второто задържа пудовката горе и прави два клека, изправя се и продължава с 2 пуш преси. После пъвтаря същото с лявата ръка. След това започва съотборникът му и така се редуват, докато изтекат 20-те минути. Аз с пудовка 16 кг. Моите рундове - 22, на партньора ми - 23. Става! :D
После интервален преден планк - 8 интервала, 20 сек работа, 10 сек почивка.
И 2 обиколки (около 400 метра) с доста по-добро темпо от миналия път, дори си изспринтирах последните петдесеттина метра.
Храната:
тренировката
- около 150гр печено пиле, 1 кисела краставичка, малко прясна краставица, 1 парче купешка пица (tmi) (blush)
- 2-3 с.л. лешников тахан ( Край, изядохме големия буркан за по-малко от седмица (blush) :D Силно се надявам, че щерката е помогнала сериозно, че иначе... мани-мани... :D )
После семейно до плажа - без да се къпем! :D
- 1 ч.л. фъстъчено масло, 1 ябълка
- 2 мини мандаринки
- 150гр пуешко на скара, голяма салата от настъргана бяла ряпа и морков с 1 с.л. зехтин и балсамов оцет
- и като се опече - ще ям тиква (inlove)
Пфффф, тия упражнения с пудовката са ми голям “Хикс”. Струва ми се, че чак къмто края на комплекса започнах да правя наистина чисти обръщания. Винаги се млатя с тая пудовка. (dull) В началото дори си тряснах ченето, ама лекичко. :D Обаче предмишниците ми яко го отнесоха. Синините вече започват да се показват и утре ще мога да ви ги покажа на снимка! :D :D :D За първи път правя пуш преса с 16 килограма и въобще не мислех, че ще се справя. Е, справих се, обаче явно си държа китката по някакъв странен начин, защото пудовката много болезнено и посиняващо ме натиска отгоре, на 3-4 пръста над китката. Иначе клековете - песен. Въздухът - стигаше. Можех да продължа и още! :D
Следобед мръднахме с домашните до плажа да позяпаме лебедите. Готини Фтички! :D И контактни! Чайките и те готини, ама много кресливи! :D
Туй то! Рапорт даден! :D
Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 03.12.14 22:38.
24.11.14
22:15
24.11.2014/понеделник
Тренировката:
почивен ден
Храната:
- 1/2 грейпфрут, 20гр сурови бадеми, 2 варени яйца + 2 белтъка
- 150гр телешко на скара, 3 печени червени пиперки с 1 с.л. зехтин и 1 с.л. балсамов оцет
- 150гр телешко на скара, 2 печени червени пиперки с 1 с.л. зехтин и 1 с.л. балсамов оцет, 5 маслини
- 1 ч.л. фъстъчено масло
- 150гр скумрия на скара, салата от китайско зеле с 1 с.л. зехтин и балсамов оцет, 1/2 авокадо
- 30гр сурови лешници, 2 варени яйца
Днес нищо интересно за разправяне! Малко съм депресе, `щото съм притеснена за приятел. :(
Грижете се за себе си хора! И бъдете здрави... от сърце ви го желая!
На работа - тривиалното. Доста стока за разтоварване на ветровитата рампа, мъкнене в склада, подготвяне и пращане на пратки. Воъбще - типичните физзарядки! :)
После водих малкия и племенницата на плуване и бих клинци, ама яки клинци навън около 45 минути. (dull) Добре, че мъжО дойде с колата по едно време, че буквално се бях одървила. До преди малко не можех да се стопля! Пфффф...
Опитах да си фотна синките след вчерашната тренировка, ма не ми се получи нещо, та ще се задоволите само с инфото, че имам по 2 на ръка и с една тематична картинка, крадната от Vic! :D Почти всички “точки по плана със синките, обелените мазоли и ужулванията” вече съм ги покрила! :D :D :D
Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 03.12.14 22:40.
25.11.14
12:07
Злати, пропуснала си изтърканата опашка от коремните преси (giggle)
25.11.14
20:56
Ахаххаха, Алекс, аз дупетО и в частност - опашлетО, си ги вардя и си им подлагам мекичко! :D
Уууу, и чак сега се загледах, че картинката е с коса, подобна на моята! :D
25.11.2014/вторник
Тренировката: Гърди, гръб (в залата)
- лицеви опори чисти - 10/10/10/8
- хоризонтална лежанка с лост - 15/12/10/10 с 32,5кг
- наклонена лежанка с дъмбели - 1х12 с 2х10кг/1х10 с 2х10кг/1х10 с 2х12,5кг/1х7 с 2х15кг
- пек-дек - 1х10 с 41кг/ 3х10 с 35кг
- вертикален скрипец - 2х12 с 47кг/2х10 с 41кг
- пулоувър на скрипец - 1х20 с 29кг/1х10 с 29кг+1х10 с 23кг/1х20 с 23кг
- гребане с дъмбели - 2х15/1х12/1х10 с 15кг за всяка ръка
- хоризонтален скрипец - забравих го (blush)
- хиперекстензии - 20/15/15
+ 30мин пътека под наклон 12% със скорост 6,0
Храната:
- 150гр телешко на скара, 50гр киноа
- 150гр печено пилешко филе, 40гр пълнозърнести спагети
- 200гр скумрия на скара, 1 резенче свинска пъстърма, няколко червени пиперки и прилично количество от качамака, дето го правих на домашните (inlove) (blush) Обичам го т`ва нещо и т`ва е! Не можах да устоя! :D
- 30гр сурови бадеми
Тъй... Защо по дяволите всеки, който има досег с тренирането ми, ми казва, че трябва да си вярвам малко повече и да не си подценявам възможностите!?! (blush) (dull) :D Днеска това ми го изтърси и Емо (инструкторът в залата). Въобще, той явно си беше наумил да ме проконтролирва и да ме юрка :D, та лежанката с дъмбелите, беше по негова инициатива. Иначе аз щях да си изкютя и четирите серийки с 10 кг. (blush) Е, опитах да кача килограмите на всички упражнения, без значение, че няма да успея да си стигна заплануваните бройки в сериите. И мисля, че се получи що-годе прилично! Като не броим това, че пак блях и си забравих хоризонталния скрипец. (wasntme)
Ахахаххахахх, сега се сетих - даже и комплимент получих, че “от жена съм щяла да стана човек!” :D :D :D Значи имам развитие! (muscle)
Само дето напоследък нещо започвам да отразявам факта (или по-скоро имам такова усещане, `щото може и да греша, разбира се), че хората в залата ме зяпат - и девойките, и младежите. (dull) А аз съм малко срамлива и това ме спича. (blush) Не, че аз не гледам какво правят другите, разбира се... Ама най-си ми е кеф да тренирам в събота в 8 сутринта, щото си преполовявам тренировката без да има жива душа. Обикновено сме само аз и чистачката! Блаженство и спокойствие! :D
Пффффф, много асоциален тип съм значи! (dull)
И - днес съм спокойна и доволна! ;) :)
Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 25.11.14 21:56.
Много се радвам ,че си спокойна и доволна!
Знам какъв кеф е да си рано сутрин в Деймъса!
Емо аз го инструктирах на тръгване да те юрка!
Усмихни се ехидно и дай гуш на всички хлапета и въртящи велото батковци в залата!
Спря да си вярваш и това вече не ми харесва!!!
п.п. Браво за лицевите!
Мнението беше редактирано от sapuna на 25.11.14 21:07.
Злати, и аз съм така с хората в залата. В неделя ходих специално сутринта, за да опитам клек с лост и някакви нови машини, за да не ме гледат. Не си само ти асоциална ;)
Злати, вместо да се срамуваш и да се правиш на ощипана госпоЙца, вземи си вдигни малко самочувствието, а не да навеждаш срамежливо нос за това, че тренираш здраво и си готина мадама :) Казах !!!
25.11.14
21:17
Ахаххахааххахх, големи сте откачалки, казвала ли съм ви го? :D
`Щото, че ви обичам, май вече съм ви го казвала!!! :D
Злати,
ела в моята зала всяка сутрин от 7 до 8 няма жива душа, е аз съм там ама ... няма се плашиш :)
П.С. И не мен най-много ми харесва да си тренирам като няма много хора в залата, това е и причината да тренирам само и единствено много рано сутрин :)
Аз не съм срамежлив, не съм и някакъв филмиран, не ми действат някакви надъващи викания или силни задвратници. Като цяло не ми дреме от хората, не ми е зор да се доказвам пред никого, но съм забелязал, че когато тези в залата ме гледат как правя нещо имам повече сила. Това съм си го говорил и се други хора, явно подсъзнателно искаме да се докажем, така че това да те зяпат има свойте плюсове :)
26.11.14
14:02
казано от ddd на 26.11.14, 13:36:
Аз не съм срамежлив, не съм и някакъв филмиран, не ми действат някакви надъващи викания или силни задвратници. Като цяло не ми дреме от хората, не ми е зор да се доказвам пред никого, но съм забелязал, че когато тези в залата ме гледат как правя нещо имам повече сила. Това съм си го говорил и се други хора, явно подсъзнателно искаме да се докажем, така че това да те зяпат има свойте плюсове :)
Абсолютно същото и при мен. Значи сама у нас- 30 кила не мога/ искам да дигна, тежат, ще ме съборят. С трибоеца като тренирам ми е едно пасивно и мързеливо. Сама в фитнеса- правя си тренировката като всеки път, ама го усещам като отбиване на номер.
Ама като видя няколко льольовци да ме зяпат в огледалото в залата, ми идва хъса. :)
Злати, свиркай си! Пък и се свиква ;)
И аз съм малко като тебе и в началото, някой ако зяпа въобще не можех да отлепя щангата от земята. Сега по не ми дреме...
Всъщност отчетох, че зяпането е абсолютно безобидно, когато веднъж някакви младежи явно бяха решили да ме надъхват (?!?) и ми викаха: “Давай животно!” и други подобни (giggle)
26.11.14
15:09
Това си е комплимент (makeup)
казано от ddd на 26.11.14, 13:36:
Аз пък съм обратното - като ме зяпат много и се разсейвам и губя концентрация - особено на клека, много се дразня. Същото и за викането и надъхването - става ми смешно и почвам да се хиля, а а някой ми е обърсал задвратник, а съм хвърлил щангата върху него и съм му забърсал два. :D.