All about

Прескочи до:

27.11.14
22:24

Ето едно изследване в подкрепа на методиката, която авторът на дневника практикува:

http://www.ergo-log.com/short-rest-between-strength-training-sets-results-in-more-muscle.html

28.11.14
10:06

казано от Lachezar Tomov на 27.11.14, 22:24:

Ето едно изследване в подкрепа на методиката, която авторът на дневника практикува:

http://www.ergo-log.com/short-rest-between-strength-training-sets-results-in-more-muscle.html

Много интересно изследване, но с ограничена приложимост върху хората в този форум. Обърни внимание на изледваната популация - мъже, които са започнали да тренират четири седмици преди началото на проучването. С други думи съвсем начинаещи.
Дали при по-напреднали ще има същата разлика в хипертрофията, особено от момента, в който при натурално трениращите хипертрофията почти напълно спира? Може и да има, но може и да няма. От това проучване не можем да го разберем.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 28.11.14 10:07.

28.11.14
16:04

Втората тренировка в сряда :

ударна техника, само ръце по 2 рунда прави и крошета на чувала и на стенната макевара.

Тренировката днес :

тяга с дъмбели 2х180кг - кофички тясно 2х(+100кг), 2 пъти.
тяга с дъмбели 2х180кг - кофички тясно 2х(+90кг), 2 пъти.
тяга с дъмбели 2х180кг - бутане от лег с раменен хват 8х110кг, 2 пъти.
силово гребане с дъмбел 6х55кг - високо изтегляне прав 10х70кг.
силово гребане с дъмбел 6х55кг - високо изтегляне прав 6х90кг.
силово гребане с дъмбел 8х55кг - високо изтегляне прав 3х100кг - 6х80кг.

Преждевременно се зарадвах на двойките на кофички със 100 кг - на второто повторение на втората врътка веригата ме прищипа, изпуснах контрола и тежестта ме залюля, рамото отзад нещо ме сряза и въпреки всичко успях да го добутам повторението. Обаче всички бутащи след това, особено лега - трагедия с доста неприятна и рязка болка при определени положения на ръката. Поне пробвах новите дъмбели по 55 кг, макар и да не успях да направя лег с тях както беше по замисъл тренировката.

казано от Phophy_ на 28.11.14, 10:06:

Много интересно изследване, но с ограничена приложимост върху хората в този форум. Обърни внимание на изледваната популация - мъже, които са започнали да тренират четири седмици преди началото на проучването. С други думи съвсем начинаещи.
Дали при по-напреднали ще има същата разлика в хипертрофията, особено от момента, в който при натурално трениращите хипертрофията почти напълно спира? Може и да има, но може и да няма. От това проучване не можем да го разберем.

Ако стимулът не е познат на тялото, ще има разлика :) Мое мнение, ограничено наблюдение, предполагам Джеймс може да се аргументира по-обстойно :)

01.12.14
13:28

казано от Херцог Трън на 29.11.14, 00:07:

казано от Phophy_ на 28.11.14, 10:06:

Ако стимулът не е познат на тялото, ще има разлика :) Мое мнение, ограничено наблюдение, предполагам Джеймс може да се аргументира по-обстойно :)

Хипертрофията никога не спира напълно, поне не и когато тренираш силово.
Логика има, питайте инженер Маринов за връзката между хиперторфията, силата и нивата на pH между отделните подходи ;)

01.12.14
13:33

Тренировката днес :

раменна преса 6х70кг.
клек 30х100кг - набиране с тесен подхват 3х(+50кг) - едностранен сталкер 2х42кг(на ръка).
клек 20х120кг - набиране с тесен подхват 2х(+60кг) - едностранен сталкер 2х42кг(на ръка).
клек 6х160кг - набиране с тесен подхват 2х(+60кг) - едностранен сталкер 1х42кг(на ръка).
клек 2х180кг - набиране с тесен подхват 3х(+50кг) - едностранен сталкер 1х42кг(на ръка).
клек 2х180кг - набиране с раменен успореден хват 2х(+50кг) - едностранен сталкер 1х42кг(на ръка).
клек 6х160кг - набиране с раменен успореден хват 2х(+50кг) - едностранен сталкер 1х42кг(на ръка).
раменна преса 1х100кг - 1х100кг.

Не знам дали ще има ден, в който да не ме мързи да тренирам. За 30 минути тренировка голямо настройване падна :)

Мнението беше редактирано от James Hinks на 01.12.14 16:48.

01.12.14
13:35

И мен супер много ме мързи от петък насам, не знам защо, ама вчера ДОРИ се замислих да си остана вкъщи за момент :D
Дано да е от времето, че не се търпи, само ми се лежи от едната на другата кълка...

01.12.14
17:37

казано от James Hinks на 01.12.14, 13:33:

Не знам дали ще има ден, в който да не ме мързи да тренирам.

“Дребната” подробност е, че ти тренираш въпреки мързела, а много хора го използват като оправдание изобщо да не стъпват в зала или да се занимават с някакъв спорт. :)
Няма човек, когото да не го мързи. Трикът е да си в състояние да надделеш над мързела си, когато се налага. :)

IS

01.12.14
20:32

.........

само ми се лежи от едната на другата кълка...

А,то кълка да видиш......и не само.....

02.12.14
11:02

Сашо, не мога да ти пиша лични съобщения, това ме убива, кога ще оправят сайта :((((

02.12.14
11:03

Това сигурно много хора убива, но аз си почивам добре така :D

казано от Phophy_ на 01.12.14, 17:37:

“Дребната” подробност е, че ти тренираш въпреки мързела, а много хора го използват като оправдание изобщо да не стъпват в зала или да се занимават с някакъв спорт. :)

Цял живот всичко правя въпреки мързела :)

казано от Phophy_ на 01.12.14, 17:37:

Няма човек, когото да не го мързи. Трикът е да си в състояние да надделеш над мързела си, когато се налага. :)

Има, има. Познавам хора, които не ги мързи нито да тренират, нито да работят, нито да учат...чак им се чудя :D

Мнението беше редактирано от James Hinks на 02.12.14 11:06.

02.12.14
11:06

Втората тренировка вчера :

набиране на въже 16 - тръстър с двупудовки 12х64кг.
набиране на въже 14 - тръстър с двупудовки 10х64кг.

Ей така, колкото да направя нещо докато тренират останалите.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 02.12.14 11:07.

Мързелът е двигател на човешкия прогрес :D

02.12.14
12:23

Сашо, виж си мейла :D

02.12.14
12:34

Понеже не мога да ти изпратя съобщение, и за да не цапаме и темата за пудовките, оставям ти тук материал за четене: http://wakeup-world.com/2013/10/28/how-to-naturally-remove-radioactive-particles-from-your-body-in-5-7-hours/

Мнението беше редактирано от Margi на 02.12.14 12:35.

02.12.14
12:40

Благодаря :)
Не е нещо ново, но в случая се говори за намаляване на радиоактивни изотопи попаднали в организма, а основните проучвания са правени с морски свинчета.
Последствията предизвикани от облъчване от външен източник на високоенергийно много късовълново лъчение, нашата дискусия за космическите лъчи, не са засегнати в материала.

02.12.14
12:47

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2010/01/02/how-going-through-clouds-when-flying-increases-your-exposure-to-radiation.aspx

02.12.14
13:30

Чудно ми е как ги намирате тези автори(Dr. Gabriel Cousens,Dr. Joseph Mercola-без никакво отношение към ядрената физика),щом имате такъв интерес към храните и влиянието им  върху извеждането,намаляването(щото друго няма) от организма на радионуклеиди потърсете трудове на проф.Венелин Маринов,проф. Георги Василев,Емил Вапирев,доц. Иван Манджуков.
Ето ви примерни заглавия.
Радиология-проф. Георги Василев,Емил Вапирев
“Радиационна Защита На Селското Стопанство И Хранителната Промишленост”
“Радиоекология На Земеделието” Проф. Дссн Венелин Маринов И Колектив.
“Определяне, Миграция И Намаляване На Техногенни Радионуклиди В Селскостопански Обекти”,  Проф. Дссн Венелин Маринов И Колектив.
“Използване На Природни Сорбенти В Условията На Техногенно Радиоактивно Замърсяване” Проф. Дссн В. Маринов И Колектив.
И за тези които пушат...
“Съдържание На Радионуклиди На Макро И Микроелементи В Българските Тютюни И Цигари” Проф. Дссн Венелин Маринов И Колектив.

Има и още доста други...но това ще е едно добро встъпление .

Мнението беше редактирано от nervak на 02.12.14 13:39.

02.12.14
13:58

казано от Маргарита Манева на 02.12.14, 12:47:

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2010/01/02/how-going-through-clouds-when-flying-increases-your-exposure-to-radiation.aspx

Забавно за четене, а ако си лаик и си лековерен е стряскащо.

Lightning discharges, or a related phenomena known as terrestrial gamma-ray flashes, can jolt airline passengers with a level of radiation equivalent to 400 chest X-rays.

Това е така, но удобно е пропусната честотата на възникване - около 50 на ден, при около 4-5 000 000 светкавици дневно.
Удобно е пропуснато и влиянието на земното магнитно поле върху посоката на лъчението, както и изследванията на сериозни научни институти за атмосферните гама фонтани възникващи в буреносни облаци при гръмотевични бури, както и височината, на която възникват. Справка - прикачената картинка :)
Удобно е пропуснато и вероятността и честотата на полети в такива гръмотевични бури.
А тук :

Increased intake of vitamins C and E and other antioxidants may protect against DNA damage from ionizing radiation

доктор Меркола окончателно ме загуби като аудитория.
Общо взето всеки си избира дали да вярва на науката или на псевдоучените с амбиции за новаторство :) Горещо препоръчвам да се прочете от последователите на второто течение -
Свят, населен с демони

02.12.14
14:33

Всеки си има глава на раменете и си избира източниците. Кой е бил прав, ще стане ясно на по-късен етап. ;)

02.12.14
14:41

За съжаление съм израснал сред лекар(дядо ми), учител по химия(баба ми), професори по Физика(леля ми и чичо ми) и трудно намирам сериозни източници извън науката. Не казвам, че няма, но те не са псевдоучените, които масово набират скорост. Постоянно търся обяснение на много неща, които срещам и понякога намирам на най-невероятни места, но е обяснено и подкрепено с факти. Фактите не са твърдения цитирани от езотеричен източник/гуру/здравословен съветник, те са резултати от изследван, наблюдения, опити.

02.12.14
14:48

Ех връщате ме обратно в детството, когато бабите в цялата махала чакаха последната неделя от месеца да кажат дните с магнитни бури за следващия и прилежно се записваха.
Точно на тези дни болежките се усилваха, а някои дори не излизаха от вкъщи защото навън болките се усилваха неимоверно и ставаха нетърпими в комплект със световъртежи и главоболие. Естествено една тухлена стена успешно спираше злата магнитна буря.

02.12.14
14:49

Тъпите бъзици почват да идват в повече.

02.12.14
14:50

Както казах - всеки си има глава на раменете.
Аз си правя моите проучвания, опити и наблюдения на база на неща, които ми звучат логически издържано, без значение от кого са казани.
Нямам близки роднини доктори и научни работници, и аз нямам подобно образование.
Разполагам със здрав разум, който ми помага да различа грешките в научния подход от правилните неща, които са подкрепени от псевдонауката.
Това че едно нещо е повтаряно с години и подкрепено от редица учени за мен не го прави правилно, Науката е област, която е изключително финансово зависима и това я прави уязвима към външни влияния и интереси.
След като науката не успява да даде отговор на въпроси, които живо ме вълнуват, след много похарчени пари и нерви от моя страна, нито адекватни решения на проблеми, няма как да се доверявам сляпо. Възползвам се единствено от тези нейни постижения, които личния ми опит е доказал като полезни, не приемам научния факт за непременно истинен.

02.12.14
14:51

Аз пък се сетих за Кашпировски :D

02.12.14
14:56

казано от James Hinks на 02.12.14, 14:51:

Аз пък се сетих за вируса ебола, птичия грип...

02.12.14
15:01

казано от Маргарита Манева на 02.12.14, 14:50:

Разполагам със здрав разум, който ми помага да различа грешките в научния подход от правилните неща, които са подкрепени от псевдонауката.

Грешките и празнотите в научния подход се коригират и попълват от други учени, явно по-даровити и проницателни от останлите. Обикновено такива учени остават в историята и са нобелови лауреати и основоположници на дялове от познанието.
Псевдонауката подкрепя неща, които масово се харесват, трудно се обясняват и много рядко или никога не могат да се докажат.
Иначе, разбира се че, избора е личен, да и никой не ти го оспорва :)

Това че едно нещо е повтаряно с години и подкрепено от редица учени за мен не го прави правилно, Науката е област, която е изключително финансово зависима и това я прави уязвима към външни влияния и интереси.

Финансово и политически зависима, а шарлатаните са зависими само от себе си и интересите си.
Първото носи ползи на човечеството вече няколко хилядолетия ако датираме науката от първите учени, чийто трудове са достигнали до нас, второ досега не е донесло ползи, поне масови такива. Факт е, че си пишем през компютри, не чрез телепатия породена от свръхдревен и природосъбразен начин на живот.

След като науката не успява да даде отговор на въпроси, които живо ме вълнуват, след много похарчени пари и нерви от моя страна, нито адекватни решения на проблеми, няма как да се доверявам сляпо. Възползвам се единствено от тези нейни постижения, които личния ми опит е доказал като полезни, не приемам научния факт за непременно истинен.

Науката не дава отговор на всички въпроси. Но дава отговор на повечето. Достоверен отговор.
Псевдонауката дава успокоение.

казано от Маргарита Манева на 02.12.14, 14:56:

казано от James Hinks на 02.12.14, 14:51:

Аз пък се сетих за вируса ебола, птичия грип...

И какво точно се сети за тях ?
Че са плъзнали от тайните лаборатории на ЦРУ/КГБ/МОСАД/МИ6 ?

Мнението беше редактирано от James Hinks на 02.12.14 15:10.

02.12.14
15:37

Убиваш мерака на всеки да търси различното и непознатото, знаеш си там твойто и нищо друго. Което и да е друго, то бива оборено. Това ти е проблема, Сега веднага ще изпишеш куп препратки, но е все по-безмислено.

02.12.14
15:48

Разбра ли сега...

02.12.14
15:50

Дрън, дрън.
Аз също се вълнувам и търся непознатото, просто отсявам източниците и фантастиката от фактите когато става въпрос за сериозни неща.
Проблем с това нямам. Имат лековерните, аз не съм от тях :)

Мнението беше редактирано от James Hinks на 02.12.14 15:51.

02.12.14
15:52

казано от Блажка на 02.12.14, 15:48:

Разбра ли сега...

Близко си до псувните, тъкмо беше се позагубила. Търси друго поприще, ПАК.

02.12.14
15:52

казано от James Hinks на 02.12.14, 15:50:

Дрън, дрън.
Аз също се вълнувам и търся непознатото, просто отсявам източниците и фантастиката от фактите когато става въпрос за сериозни неща.
Проблем с това нямам. Имат лековерните, аз не съм от тях :)

Недей да даваш определения тогава за лековерен, поне не и за мен.

02.12.14
15:59

казано от slavko на 02.12.14, 15:52:

казано от Блажка на 02.12.14, 15:48:

Разбра ли сега...

Близко си до псувните, тъкмо беше се позагубила. Търси друго поприще, ПАК.

А неeee, тука си бях, ти беше в Барселона и се беше загубил :D
ОММММММММММММММММММММММММММ Харе Кришна, давай по леко ;)

02.12.14
16:02

Добре.

03.12.14
12:34

казано от Маргарита Манева на 02.12.14, 12:34:

Понеже не мога да ти изпратя съобщение, и за да не цапаме и темата за пудовките, оставям ти тук материал за четене: http://wakeup-world.com/2013/10/28/how-to-naturally-remove-radioactive-particles-from-your-body-in-5-7-hours/

Извинявам се за спама. Опитах да намеря въпросната тема за пудовки, но не успявам. Би ли ме насочил някой ?
Благодаря предварително!

03.12.14
12:50

Тренировката днес :

тяга с дъмбели 2х180кг - кофички тясно 1х(+100кг), 3 пъти.
тяга с дъмбели 2х180, 4х180кг, 4х180кг.

Рамото замина, при това в почивката между третата и четвъртата врътка на кофичките, ей така без никакво предизвестие. Третата единичка я направих безпроблемно, четвъртата въобще не можах да я пусна, за лег не мога и да си помисля, което означава, че е по-зле от миналия път. Понаправих малко тяга с дъмбели и това беше.  Довечера какво ще правя не е ясно...сигурно пак някаква тяга, силово гребане и изометрия.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 03.12.14 12:50.

04.12.14
10:43

тяга 3х170кг - бутане от лег с тесен хват 20х70кг - силово гребане с дъмбел 4х55кг(на ръка).
тяга 3х190кг - бутане от лег с тесен хват 10х90кг - силово гребане с дъмбел 4х55кг(на ръка).
тяга 3х200кг - бутане от лег с тесен хват 8х100кг - силово гребане с дъмбел 4х55кг(на ръка).
тяга 1х210кг - бутане от лег с тесен хват 2х120кг - силово гребане с дъмбел 4х55кг(на ръка).
бутане от лег с тесен хват 3х120кг - силово гребане с дъмбел 4х55кг(на ръка) - бутане от лег с тесен хват 3х100кг - силово гребане с дъмбел 4х55кг(на ръка).

Нямаше много опции какво да правя и колко да натискам, но се пораздвижих внимателно. Рамото отказа чак на последната серия тесен лег.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 04.12.14 14:09.

05.12.14
14:26

Тренировката днес :

клек 40х100кг - набиране с тесен подхват 12х(+30кг) - раменна преса 12х70кг.
клек 10х150кг - набиране с тесен подхват 10х(+30кг) - раменна преса 12х70кг.
клек 1х170кг - набиране с тесен подхват 3х(+50кг) - раменна преса 2х100кг.
клек 1х170кг - набиране с тесен подхват 3х(+50кг) - раменна преса 2х100кг.

Първата серия клек трябваше да я напъна до отказ, поне 50+ да направя, защото имах сила, а единиците трябваше да са на 190 кг, но нямаше спотър...нещо яко ме мързи напоследък.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 05.12.14 14:27.

06.12.14
09:57

тръстър с двупудовки 15х64кг - набиране с раменен успореден хват 15х(+20кг).
тръстър с двупудовки 12х64кг - набиране с раменен успореден хват 12х(+20кг).
тръстър 2х90кг - набиране с раменен успореден хват 2х(+50кг).
тръстър 1х100кг - набиране с раменен успореден хват 2х(+50кг).

Доубих краката :) Мислех да направя тежък Фран с двупудовки, почнах, но рамото не беше на това мнение и се отказах преди да е станал сериозен фаул, а и времето щеше да е слабо - около 10 минути. Но за две тренировки на гладно през 5 часа няма как да дам по-добро.

08.12.14
14:05

Тренировката днес :

тяга с дъмбели 1х180кг - бутане от лег с тесен хват 1х140кг,
тяга с дъмбели 1х180кг - бутане от лег с тесен хват 1х150кг,
тяга с дъмбели 1х180кг - бутане от лег с тесен хват 1х140кг,
тяга с дъмбели 1х180кг - бутане от лег с тесен хват 1х120кг, 11 пъти
до тук всичко без почивка
лег с дъмбели 4х110кг - силово гребане с дъмбел 6х55кг(на ръка), 2 пъти.
лег с дъмбели 4х110кг - гребане с дъмбели 3х110кг, 2 пъти.
тяга 4х190кг, 5х200кг.

Не напъвах на макс, но съм доволен. Довечера малко пояс.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1