НаТи "From skinny to fit"

Темата е заключена.
Прескочи до:

19.11.2014г - 1.Тренировка : Пътека : 45мин и 8,1км distance

25мин интервално : 60сек с 10км/ч + 30сек с 16км/ч = 5км distance

11мин с 11км/ч = 2км distance

4мин с 10км/ч = 600м

5мин с 6км/ч = 500м

Този път, в бързината след работа, си забравих пулсометъра (wasntme)

2.Ходене за деня без бягането на пътечката : 10,5км

Мнението беше редактирано от Natalia Nikolova на 19.11.14 20:29.

Съм около 6 часа (dull) и на всичкото отгоре цял ден имам  световъртеж и ниско кръвно :( |-) Може би , защото вчера бях и на малко въглехидрати или от времето , което е супер отвратително днес (puke)

20.11.2014г - Храната

1)9бр какаови зърна с 10гр домашен мед + 20гр годжи бери + кафе с 100гр пълномаслено мляко и Стевия + 1сладка “тип масленка”

- зелен чай с лимонена трева и лимон
- чай от зелен чай,джинджифил,ройбос,лимонена трева,мента,акация

2)около 130гр пилешко филе на скара с 200гр зеленчуци на фурна(тиквички,карфиол,броколи,морков и т.н.) с 20гр студенопресован зехтин + 4бр мини мандарини без костилка ( 160 гр общо )

- кафе с 100гр пълномаслено мляко,Стевия и с много канела

3)2бр мини мандарини без костилка

4)
230гр пилешки сърца с много лук + 200гр бобена салатка

5)Качествената част от омазването (wasntme) : 200гр Био меденки от лимец с мед + 160гр бял шоколад ГАЙО със сушени ягоди + 100гр оризовки с шоколад и ягода

6)Некачествената част (джънка) (dull) - 110гр козуначе + 60гр шоколадов кроасан с крем + 2бр Х 50гр всяка ореховка

Течности : до сега 1,3л ( от които водата е 1,2л )

Правим уговорки с Юлето и Нани за организиране на кафенце днес или утре ?! Ако има някой “за” да пише на лично :)

Мнението беше редактирано от Natalia Nikolova на 21.11.14 08:51.

20.11.14
18:00

За утре и Дарина е навита :)
Аз предлагам да е към 21.00 :)

20.11.14
19:13

Нещо не мога да ти пратя съобщение, ама така, ако е към 21, да ви се натреса, ако може... :D

20.11.14
19:23

казано от Аничка Баничка на 20.11.14, 19:13:

Нещо не мога да ти пратя съобщение, ама така, ако е към 21, да ви се натреса, ако може... :D

ми пиши ми на ФБ..:))

Ая Палачинкова

20.11.14
22:20

Ако е в центъра и аз мога да се включа :))

Добро утро ! (sun) Е, за мен е тежко (dull) , след вчерашното омазване (другият път, преди да харесате поста ми, да се замислите дали няма да има завършек, понякога де (wasntme) , някой джънк (giggle) )
И да...през нощта и в момента имам стомашни смущения на стомаха (tmi) (tmi)

Иначе за вчера ( 20.11.2014г ) - имам около 7,5-8км ходене през деня :)

По въпроса за довечера(срещата) - вземете отворете някаква тема във форума, че усещам, че дневникът ми ще стане форумно уговаряне (giggle)

21.11.2014г - 1.Тренировка : 50мин кардио на велоергометър на гладно с пулсометър = 29,10км изминати

- 45мин с пулс 153-157/8 + последните 5мин с пулс 151-153

Въпреки темпото, което беше доста по-нискоинтензивно от по принцип, пулсът е висок, защото си позволих да пия една таблетка Йохимбин, 20мин преди кардиото, и съответно пулсът ми е малко по-висок от нормалното :)

Планирам, след педикюра (makeup) , да направя една силова тренировка в залата, защото до колкото разбрах, мини форумната сбирка ще бъде чак към 21:00часа и ще имам малко свободно време (wasntme)

Забравих да спомена, че днес ЩЕ СЕ ОПИТАМ :D :D да си огранича максимално храната, ако успея да не хапвам днес още по-добре (giggle), само на течности, някакви плодове и зеленчуци също мога да вкарам :)

Мнението беше редактирано от Natalia Nikolova на 21.11.14 10:37.

21.11.14
09:36

Ееееех, жалко, без мен!  Сори, не видях къде е темата та за това искам тържествено да заявя тук, че много ми се искаше всички да ви видя и да си поговорим... :) Весело изкараване! (F)

Да ми е “честито” - вчера вдигнах 38градуса температура и бях пълна развалина (dull) Днес съм по-добре, доста при това ..., нямам температура за мое щастие, НО смятам да не излизам никъде днес за всеки случай |-). Е..., лошо ми е още (dull) , но, както написах, важното е , че нямам температура вече :)

Вчера си остана само велоергометъра за 50мин сутринта, нямаше друго движение. Ходене за деня ми беше 7км.

Днес, все пак, мисля да се размърдам и по някое време да направя едно кардио на велоергометъра с пулсометъра :)

По-късно ще го допиша, евентуално :)

Пожелайте ми да се възстановявам по-бързо, че това лежане в нас не е за мен |-) !!!

22.11.14
14:48

Хайде оправяй се бързо, че на следващата среща искам и с теб да се запозная! Не може да тренираш в старото ми училище и да не съм те виждала досега. НЕ МО-ЖЕ!

Ани, и аз бих искала да се запознаем :) (F) Идеята беше да видя познати, вече, приятели и такива с които имах желание да се запозная, но ... (dull)

И днес, както написах вече, реших да не излизам, за всеки случай, че и без това утре имам едно задължително излизане и ВЕЧЕ смятам да се замъкна до залата :D

Днес силовата тренировката, която направих за малко рамо и малко прасец, в домашни условия, беше следната - 22.11.2014г :

1)100 суинга до вертикала с 16кг пудовка за време от : 3:50мин, като за болен човек, на който му беше лошо през деня, е добре :)

2)Хай-пул с 16кг пудовка 5 Х 15 с 15сек почивка между кръговете

3)Повдигане на пръсти на един крак с 16кг пудовка 10 Х 50 на крак, без почивка ,със смяна на краката

4)Разтваряне встрани (едностранно) за рамо с 5кг ( събрани общо от 2 Х 1кг тежести-пясъци, залепени около едната ми ръка + 1шишета вода Х 1,5л - не правете това у дома си :D :D :D , не е лесно да си луд :D ) 5 Х 20 с 15сек почивка между кръговете

Сериите и повторенията са повече и при прасеца, и при рамото, защото така или иначе нямаше как да отида до залата и реших да ги натоваря максимално като направя по едно упражнение, но с много серии и повторения :)

2.Интервално кардио на велоергометър с пулсометър : 30мин - като 60сек умерено-бавно + 30сек спринт = 17км изминати

Пулс при умерено-бавно темпо - 137-140
Пулс при спринт 167-170максимално достигнат

Доволна съм все пак :) (sun)

Мнението беше редактирано от Natalia Nikolova на 22.11.14 18:51.

Здравейте приятели (sun) ! Държа да се похваля, че съм машина и вече съм здрава (grin) За пореден път се убеждавам, че имам силна имунна система (rock) От дете много рядко боледувам, а , ако това се случи, натиска ме за един ден и на следващия ден ме отпуска и съм супер (nmuchfun)

И днес , тренировката беше със сладкото Зори

Всичко беше на гладно, само едно кафе изпих и една 1табл.Йохимбин преди тренировка :

Тренировка : 23.11.2014г

Загрявка на пътечка : 15мин и 2,5км distance

1.Силова тренировка “Бицепс + Трицепс + Корем”

1)Набиране широк надхват 4, 4 Х 3

Това го направих по изключение, защото залата беше само наша със Зорито и реших да си направя набиранията, защото през седмицата вечерта като ходя, обикновено, се правят клекове и т.н. там и е голяма лудница (tmi)

2)Обръщане от стоеж за бицепси :D 15@20кг, 15@30кг, 15@35кг, 12@35кг, 12@30кг

3)Кофички за трицепс на успоредка 4 Х 10-12

4) + 5) в суперсерия : 4кръга без почивка между тях :

4)Скотово сгъване с крив лост 2 Х 15, 2 Х 20

5)Трицепсово разгъване от стоеж с дъмбел зад врат 2 Х 15, 2 Х 20

6)Концентрично сгъване за бицепс 3 Х 20

7)Трицепсово разгъване зад врат на скрипец 3 Х 20

8)Коремни преси с 15кг диск над глава и с изпънати ръце 4 Х 20

9)Коремни преси с диск зад врат 4 дроп серии 6-7@+10кг диск + 13-14@+5кг диск

10)Повдигане на краката от висилка 4 Х 15-20

Почивките не ги знам, защото си говорих със Зори, показвах й някои неща и не гледах :D

Но горе-долу като видях часовника в края на тренировката беше около : 60мин

2.Бягане за време, без пулсометъра, разбира се :D :D :D , 7км distance за 36:13мин

5км distance с 11,5км/ч + 2км distance с 12км/ч

+ 400м с 6,5км/ч

7,4км distance общо и 40мин

Мислех от понеделник да си сменя сплита с някаква друга схема, тъй като съм на него от 22.9. ,  но се отказах и реших да му дам още месец, до края на тази година :)
Живот и здраве, Нова Година и Нова програма :D :D

Да опиша и храната, защото ми харесва днес :)

Храна - 23.11.2014г - 2 банана(170гр), 4малки мандарини (210гр), 1грейпфрут (230гр), 6бр пълнозърнести сухари(45гр общо) с 60гр сладко от ягодки с пектин и  без захар и 60гр катък “Маджаров”, 250гр готово съст.пилешко филе на скара със салатка от зеле и моркови и с около 10гр студенопресован зехтин

+ още 4км ходене за деня :)

И забравих да кажа, че жената, която е на бара в залата, днес ми каза, че нямало човек в залата, който да тича толкова много като мен (blush) :D :D

Да Ви препоръчам и филмче, ако имате свободно време - “A walk among the Tomstones” (rock)

Лека вечер (sun) !

Мнението беше редактирано от Natalia Nikolova на 23.11.14 18:59.

Първо да се оплача, че установих, че имам непоносимост към мандарини (dull) От вечерта до днес на обяд , стомахът ми беше супер подут и,разбира се, не можах да ходя до тоалетната от тях |-) Ужас... в комбинация с това, че очаквам МЦ - направо съм като топка, която е в очакване да се спука (tmi) (dull)

24.11.2014г - Храна - тренировъчен ден

1)кафе с 100гр пълномаслено пр мляко +9бр какаови зърна с 10гр домашен мед с пчелен прашец  +50гр Био солетки(гризети) от лимец

2)фреш от пресни лимони,мента,мед и малко кафява захар ( 250мл ) + 1банан ( 83гр )

- кафе с 50гр пълномаслено пр мляко +  20гр годжи бери

3)165гр скумрия филе на скара със салата от много спанак,цвекло и моркови и с 10гр студенопресован зехтин

- тренировка

4)след тренировка : 3 банана (tmi)

5) 120гр пилешко филе на скара с 100гр готово съст ориз със спанак + 105гр пълнозърнести сухари с много катък “Маджаров” и с много Био сладко от ягоди с пектин без захар  + шепа сурови орехи

Вода : 3л

Днес мисля да вдигна течностите т.е. водата , за да се опитам да си “поправя” стомаха (dull)

По-късно ще дописвам храната и тренировката :)

Мнението беше редактирано от Natalia Nikolova на 24.11.14 22:55.

24.11.14
14:44

Eхе, това, че цикълът ти се е нормализирал е супер добра новина. Не си ли почиваш повечко около МЦ-то?

казано от Queen Cobra на 24.11.14, 14:44:

Eхе, това, че цикълът ти се е нормализирал е супер добра новина. Не си ли почиваш повечко около МЦ-то?

Хаха, Кобричке още нямам МЦ , за съжаление |-) Просто го очаквам, а дано ! :)

24.11.2014г - тренировка “Гръб + Гърди + Корем” + 2упр за крака, защото може да си направя тренировката за крака,отново, в домашни условия и реших да си направя абдуктора и аддуктора

Мислех да тичам, след силовата тренировка, но и на едната пътечка беше Зорито, а на другата пътечка някакво друго момиче, така че пропуснах :)

Загрявка на пътечката : 10мин и 1,6км distance (1км с постоянна скорост 11км/ч)

Загрявка преди тягата : Хиперекстензии със СТ + няколко серии с лоста

1)Мъртва тяга 3 Х 12 @ 70кг с 30сек почивка между кръговете

2)Ренегатско гребане с дъмбели 12@(2бр Х 12,5кг), 10@(2бр Х 12,5кг), 2 Х 10 @ (2бр Х 10кг) с 30сек почивка между кръговете

3)Лег  15@20кг, 10@40кг, 3@45кг, 2 Х 2 @ 50кг

4)Флайс с дъмбели под обратен наклон 4 Х 12 с 15сек почивка между кръговете

5)Избутване на машина за гърди 4 Х 12 с 15-20сек почивка между кръговете

6)Повдигане на краката от стойка 4 Х 30 с 20сек почивка между кръговете

7)Руско усукване на пейка с 10кг диск, с леко повдигнати крака за напрежение 4 Х 30 с 15сек почивка между кръговете

8)Придърпване на скрипец за корем (молитва) 4 Х 20 @ 60кг с 15сек почивка между кръговете

9) + 10) в суперсерия : 4кръга без почивка между тях :

9)Аддуктор 4 Х 30

10)Абдуктор 4 Х 30

2.Ходене за деня без загрявката на пътечката : 8,5км

Важно : Смятам да се опитам да направя генерална промяна по отношение на храненето си, а именно да спра да използвам везната си и да броя калории :) Замислих се и установих, че още преди да започна тренирам с тежести, преди 3години, още преди това използвах везна и мерих, и броях калории, т.е. 7год ?! (fubar) (tmi) Ужас...(dull) и реших, че ми трябва поне месец да си “освободя” мозъка от тези неща...може би и това е причината да имам преяждания понякога, а понякога да ям на сила, защото са ми малко калориите или протеинът..(wasntme)

В крайна сметка ще се претегля след празниците т.е. началото на януари и ще преценя вече дали ИМАМ НУЖДА да броя калории, защото, ако съм качила излишни килограми и искам да ги сваля, просто се налага да си пресметна ОКБ, иначе няма как, НО това не трябва да се превръща в начин на живот.

Качвам снимки от днес, за да ми видите сегашното състояниe :D :D Пък и нали съм кифла,понякога (makeup)

Мнението беше редактирано от Natalia Nikolova на 24.11.14 21:39.

Teddy

24.11.14
22:10

казано от Наталия Николова на 24.11.14, 21:37:

Пък и нали съм кифла,понякога (makeup)

То това ни е заложено просто на жените (giggle) ххаха. (makeup)
Иначе ми се струва прекрасно решението ти, аз точно откакто направих това спрях да се въртя в кръга на преяждане или недостиг на храна, не знам дали си забелязала по дневника но аз забелязвам голяма разлика от тогава. Вярно че така пък понякога не ям достатъчно, но е ок това че за моите нужди ми е добре понякога да ми е ‘’леко’‘.
Трябва да срушаме телата си, понякога в сметки или мислене кое е правилно и кое не, забравяме и губим собствените си потребности.
Сигурна съм че и ти си имала нужда от това за да стигнеш до този извод, така че според мен и правилно и ще ти се отрази добре :)
Да не говорим, че изглеждаш страхотно. Успех! (sun)

25.11.14
09:12

Поздравявам те за решението ти! Надявам се да успееш да си удържиш на думата и да не се поддадеш на везната :)
Честно, чудя се защо я ползваш. Знаеш много добре какво и колко да ядеш или да ограничиш, когато искаш да свалиш кило-две, едва ли има нужда от мерене. (Аз самата виждам много добре кога се окръглям и не е проблем с малко намаление на храната за 3-4 седмици  да сваля 1-2 кг. Понякога просто не ми се занимава, де. :) )
В крайна сметка мисля, че можеш да се лишил и от “прочистването” със сокове и вода след някое добро хапване. Тренираш достатъчно интензивно, така че тялото ти знае как да използва умно калориите.

Да, и аз повече не тегля. Голяма стъпка напред! Много е обременяващо иначе. Само, ако е някоя специална рецепта, примерно—козунак, бих измерила :)

Изглеждаш страхотно и много хубаво аксесорираш.

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 25.11.14 09:21.

25.11.14
14:19

Браво, че бързо си оздравяла, Нати! ;)
Относно твоята везничка и меренето на храните... Аз също не мисля, че има особен смисъл при теб. Ти тренираш на такива максове, храната ти е в огромната си част чиста (не джънк), като цяло се движиш адски много, че не знам защо изобщо си правиш труда с това мерене. Подкрепям с ръце и крака стопа на меренето!

25.11.2014г - почивен ден, никакъв тонус и никакъв сън(по 6часа на ден)2дни

26.11.2014 - тренировки на гладно : от 05:55 до 07:00

1.Интервално кардио на велоергометър : общо 40мин и 23км изминати

5мин влизане с пулс 130-134 = 2,5км изминати

30мин интервално = 18км изминати , като :

20мин : 30сек бавно-умерено темпо пулс 147-150 + 30сек спринт пулс 167
10мин : 30сек бавно-умерено темпо пулс 147-150 + 30сек спринт пулс 170

5мин излизане с пулс 130-134 = 2,5км изминати

2.Силова тренировка “Крака” , като при суинга с една ръка хубаво ми се натовари и рамото :)

1)Суинг с една ръка с 16кг пудовка 2 Х 25 на ръка ( общо са 100сунга при двете серии ), 2 Х 20 на ръка (общо 80суинга) = общо 180суинга - редуване на лява и дясна ръка по определените повторения, след което почивка от 30сек след всеки кръг

Почивка от 2мин след упражнение 1) и след това :

2)Тяга на един крак с 16кг пудовка  4 Х 20 на крак без почивка, със смяна на краката

Почивка ,отново,  2мин след упражнение 2) , след това :

3)Глутеус ритници с 2кг тежести на крак 5 Х 50 без почивка, със смяна на краката

Време : 25мин общо

Общо време за цялата тренировка : 65мин

3.Ходене за деня :8 км

Мисля да направя и някое упражнение за корем, след работа и ще го дописвам и него :)

Иначе нещо и тази нощ не успях да се наспя :( Нещо ми беше неспокойно и аз не знам защо ... (dull)
Нещо се случва и с очите ми, защото са ми насълзени и едното ми око беше червено.Предполагам, че е от умора.Дано довечера, както съм намислила, да си легна по-рано и да се наспя вече |-)

Едит: Към силовата тренировка добавям :

4)Наклони встрани с 16кг пудовка 4 Х 20 без почивка, със смяна на ръцете

5)Повдигане на краката от лег с 2кг тежести на краката 4 Х 25 с 10сек почивка между кръговете

Направих едит и на ходенето за деня , който иска да го погледне по-горе ;)

Мнението беше редактирано от Natalia Nikolova на 26.11.14 20:51.

26.11.14
09:24

Има един въпрос, който не ми дава мира от една година сигурно :D Защо тичаш толкова много!!!???

казано от Блажка на 26.11.14, 09:24:

Има един въпрос, който не ми дава мира от една година сигурно :D Защо тичаш толкова много!!!???

Защото ми е готино :* Но към момента мисля да си правя 2основни бягания в събота и в неделя (wasntme), пък през седмицата, ако имам сили още 1-2, но те са под въпрос, защото през делника ми е много смачкано, след работа (dull), и си връткам велоергометъра на гладно с пулсометърчето (giggle)

26.11.14
10:12

Друг е въпроса...
Защо и бяга и ходи много, и тренира много и изобщо браво за енергията, въпреки че не знам колко е правилно и как се усещаш при тоя график.
И всъщност откога тренираш по този начин, бягане/вело, ходене, фитнес, колко дни в седмицата?

казано от EcreasAuthor на 26.11.14, 10:12:

Друг е въпроса...
Защо и бяга и ходи много, и тренира много и изобщо браво за енергията, въпреки че не знам колко е правилно и как се усещаш при тоя график.
И всъщност откога тренираш по този начин, бягане/вело, ходене, фитнес, колко дни в седмицата?

Привет :) Тренирам с тежести от 3години и малко, иначе 5пъти в седмицата тренирам, рядко - 6 :)
А иначе, просто обичам да се движа много и, може  би,  за това ти се вижда, че всичко е много :) Поне за сега се чувствам добре ;)

Тук е моментът да отбележа, че на 6.11 съм направила 3год във форума на бб тийм - да ми е честито (party) (party) (party)

Прекрасен сайт, с прекрасни хора (sun) (sun) (sun) !

Мнението беше редактирано от Natalia Nikolova на 26.11.14 10:21.

26.11.14
10:50

Мисля си, Нати, че вече си обиколила земята  :)
Иначе- защо ходиш толкова пеша из града- в смисъл- това ти губи поне 2 часа от деня, които са си ценно време.

казано от Queen Cobra на 26.11.14, 10:50:

Мисля си, Нати, че вече си обиколила земята  :)
Иначе- защо ходиш толкова пеша из града- в смисъл- това ти губи поне 2 часа от деня, които са си ценно време.

Хахах , не ходя толкова много и не губя  толкова време, не знам как ги изчисли тези 2 часа, Кобричке (giggle)
Ходенето ми е до метрото = 5мин, след това до работа, не използвам трамвая за една спирка, а ходя пеша, съответно още 10мин, в обратната посока имам още 15мин като тези, в обедната почивка имам още 30-40мин разходка и общо взето е това :)
Нямам време да се разхождам просто така, защото трябва да навъртявам километри, както го изкара (giggle)

26.11.14
11:26

Ми 9-10 км ходене със средна скорост 5 км/час, ей ги на 2 часа :)
И като знам, че не винаги в града може да поддържаш постоянна скорост - пресечки, хора, препятствия, се върви и по-бавничко.
Именно защото човек няма време да се разхожда просто така, ми е чудно как навърташ 9 км на ден. Това е МНОГО ходене пеш. :)

26.11.14
11:31

Аз преди да стана мини-кит ходех със средна скорост в града 7км/час - засичала съм. Може би и Нати ходи бързо. (y)

27.11.2014г - тренировка на гладно : 45мин велоергометър с пулсометър = 26,6км изминати

5мин влизане с пулс 130-133 = 2,2км

30мин интервали : 30сек бавно с пулс 149-151 + 30сек спринт с пулс 167-170 = 18,8км изминати

10мин излизане с пулс 140-142 = 5,6км

Много добре ми се отразява, напоследък, интервалното кардио на велоергометъра (wasntme)

2.Ходене за деня :

Днес си поръчах от продавалника този лост за набирания :)
Да ми е честит (giggle) Сега да видим кога ще ми го доставят (wasntme)

Днес, предполагам, няма да ходя на зала :) Живот и здраве мисля утре да отида (wasntme)
Иначе дописах към вчера ходенето за деня + 2упр за корем, които направих след работа :)

Мнението беше редактирано от Natalia Nikolova на 27.11.14 09:24.

27.11.14
10:31

Аз имам същия лост.Хич не е удобен (dull)

27.11.14
13:11

И аз имах такъв но не ми беше удобен и на мен ...
Продадох го и сега съм с постоянно монтиран без да пречи на никой. Дано на теб ти е удобен Нат :)

Значи писах, писах и накрая от работата ми спряха тока и всичко се изтри (dull) Дано да нямам този “късмет” и сега :D

27.11.2014г - Тренировка 2 (след велоергометъра сутринта)

Замисълът беше да отидем със Зорито вчера на тренировка, но тя беше изморена и аз отидох сама :) , което бе една огромна глупост, защото се наядох и  отидох на зала... (dull) След пътеката, като слязох направо ми се повръщаше (puke) и ми беше лошо (dull) , и на всичкото отгоре имах много гадни стомашни спазми |-) Както и да е ...

Пътека : 43мин и 7,6км distance

3мин с 7-7,5км/ч = 400м

под 38мин  беше, но забравих да отчета точно времето = 7км distance ( 3км distance с постоянна скорост 11,5км/ч + 4км distance с постоянна скорост 11км/ч )

2мин с 6км/ч = 200м

3.Ходене за деня = 10км

Събра ми се доста ходене, защото ходих и на козметик, и друга работа имах :)

Важно е да спомена следното : Този месец, който наближава т.е. декември, мисля да не си правя карта за зала, защото :

1) няма да мога да си изразходвам посещенията за месеца, тъй като ще пътувам за Червен бряг на 20.12 и ще си остана малко там (inlove)

2)имам нужда от малка почивка, след 3год в залата.. усещам как вече ми става твърде еднообразно и сиво (wasntme)

3)имам нужда да излизам, да се виждам с приятели, да ходя на кино, в мола (makeup), да обърна внимание и на човека до себе си (giggle)

Така че, живот и здраве, най-вероятно, януари пак ще се завърна в залата :)

През месец декември планирам (wasntme) :
пудовки, лоста ми за набирания, кардио на велоергометъра (ХИЙТ + умерено кардио), също така съм замислила да се пробвам да потичкам сутринта на студа :D , НО имам лек проблем с екипировката, защото до сега съм тичала само в топло или леко прохладно време (giggle)

Мнението беше редактирано от Natalia Nikolova на 28.11.14 10:28.

28.11.14
11:26

Зависи от мотивацията ти, в студено време ще ти трябва дълъг и топъл клин, топла блузка, ветровка и евентуално термо бельо, което се сещаш, че си е инвестиция около 150 лв някъде, за да ти е комфортно и да не измръзнеш от студ, защото наистина си е студено вече. :)

казано от EcreasAuthor на 28.11.14, 11:26:

Зависи от мотивацията ти, в студено време ще ти трябва дълъг и топъл клин, топла блузка, ветровка и евентуално термо бельо, което се сещаш, че си е инвестиция около 150 лв някъде, за да ти е комфортно и да не измръзнеш от студ, защото наистина си е студено вече. :)

В момента бюджетът не ми е много голям, така че ще го имам предвид, само да събера някой друг лев :) Благодаря за съвета ;)

28.11.2014г - тренировки

1.Пудовки : Време : 20мин

1)Пуш преса с една ръка, с 16кг пудовка 3 Х 10 на ръка с 30сек почивка между всеки кръг, съставен от първо лява, а след това дясна ръка

Тук установих, че лявата ми ръка е доста по-слаба от дясната като сила и като баланс (dull) Трябва да работя върху това (wasntme)
На последните повторения на лявата ръка си помагах малко с другата ръка :)

2)Сумо тяга - хай пул  с 16кг пудовка 3 Х 25 с 15сек почивка между кръговете

3)Jumping legs 4 кръга интервали 20 / 10

4)Лицеви опори тип “диамант или сърце” 20, 20, 15, 15 с 15сек почивка между кръговете

5)Гребане, едновременно, подхват с две пудовки по 16кг 3 Х 15 с 15сек почивка между кръговете

6)Разтваряне встрани от лег на краката, с 2кг тежест на всеки крак 3 Х 25 на страна, без почивка, със смяна на краката

2.Интервално кардио на велоергометър : 30мин и 18,6км изминати

30сек бавно с пулс 148-150 + 30сек спринт с пулс 165-167

3.Ходене за деня : 8км

Мнението беше редактирано от Natalia Nikolova на 29.11.14 07:46.

29.11.2014г - почивен ден - 7км ходене за деня

30.11.2014г - тренировки

Загрявка : 5мин велоергометър = 2,4км + още някакви упражнения за загрявка

1.Пудовки : Време : точно 30мин :D

1)Тръстер с една ръка с 16кг пудовка 10, 10, 8 с всяка ръка, редувани дясна-лява и след това 30сек почивка между кръга

- Целите ми ръце са в синини (dull) Така ще бъде докато си коригирам както трябва техниката и започна да свиквам |-)

2)Френско за трицепс с 16кг пудовка 3 Х 15 с 30сек почивка между кръговете

3) + 4) в суперсерия : 4кръга с 15сек почивка между всеки кръг :

3)Тяга с прави крака с двете пудовки (общо 32кг) 4 Х 25

4)Трапец с двете пудовки 4 Х 25

5) + 6) в суперсерия : 4кръга без почивка между тях :

5)Крънчове с 16кг пудовка от земя 4 Х 20-25

6)Махало от земя 4 Х 20-25

2.Интервално кардио на велоергометър : 30мин и 19км изминати

30сек бавно-умерено с пулс 153-155 + 30сек спринт с пулс 167-170

3.Ходене за деня : около 6км

Мнението беше редактирано от Natalia Nikolova на 01.12.14 10:19.

1.12.2014г - 1.Тренировка на гладно на велоергометър : общо 45мин и 27,5км изминати

3мин влизане с пулс около 130 = 1,5км

15мин интервали : 30сек бавно-умерено с пулс 153-155 + 30сек спринт с пулс 164-165
15мин интервали : 30сек бавно-умерено с пулс 153-155 + 30сек спринт с пулс 167-170

общо 30мин и 19,5км изминати

12мин умерено темпо с пулс 135-140 = 6,5км

2.Ходене за деня :

3.Раздвижване с пудовки - под въпрос, защото, след работа ще ходя с колежката на “Произведено в България(”Златен лъв” мисля, че му казват :D )и ако се прибера много късно ще ме мързи :D :D

Мнението беше редактирано от Natalia Nikolova на 01.12.14 10:19.

В понеделник вечер имах много неприятна случка, която не искам да обсъждам :( , съответно във втоник не ми беше нито до тренировки, нито до нищо...

2.12.2014г - почивен ден

3.12.2014г - тренировки

1.Интервално кардио на велоергометър : 35мин и 21,60км изминати

5мин влизане с пулс около 130 = 2,4км

30мин интервали : 30сек умерено-бавно темпо с пулс 150-155 + 30сек спринт с пулс 165-170 = 19,2км

2.След работа :

1.Силова тренировка :

1)Суинг с една ръка до вертикала 3 Х 20повт на ръка ( общо 120повторения за 3те кръга) с 30сек почивка между всеки кръг, състощ се от първо лява ръка, а след това дясна ръка

1мин почивка и след това 2) :

2)Гоблет клек с 16кг пудовка 3 Х 25 с 30сек почивка между всеки кръг

1мин почивка и след това 3) :

3)Глутеус ритници(кикове назад) с 2кг тежест на всеки крак 4 Х 50 на крак, без почивка, със смяна на краката

1мин почивка и след това 4) :

4)Планкове : 1кръг изпълнен последователно без почивка между плаковете

2мин централен планк

2мин страничен ляв планк

2мин страничен десен планк

1мин почивка и след това 5) :

5)Повдигане на краката от лег с 2кг тежест на всеки крак 5 Х 20 с 30сек почивка между всеки кръг

2.Умерено кардио : 25мин на велоергометър с пулс 138-141 = 14,10км

3.Стречинг цяло тяло + 2бр шпагати със задържане + 3бр наклони назад с опора на стената + 5бр от поза “Камила” + 9бр кобри-кучета

4.12.2014г - тренировки

1.Интервално кардио на гладно на велоергометър  : общо 40мин и 24,60км изминати

5мин влизане с пулс около 130 = 2,6км

25мин интервали : 30сек бавно-умерено с пулс 151-155 + 30сек спринт с пулс 165-168 = 16,4км

10мин излизане с умерено темпо, с пулс 141-145 = 5,6км

2.Умерено кардио на велоергометър : 20мин и 10,6км , с пулс 141-145

3.Пудовки :

Време : горе-долу 20мин

1) + 2) в суперсерия : 4кръга с 30сек почивка между всяка серия :

1)Гребане с 16кг пудовка едностранно 4 Х 20 на ръка

2)Лицеви опори 4 Х 20

1мин и 3) + 4) :

3) + 4) в суперсерия : 4кръга с 30сек почивка между всяка серия :

3)Тяга на един крак с 16кг пудовка 4 Х 20 на крак

4)Махало от земя 4 Х 20

5)Негативни драконови флагове - 7повт

И да, важно е да отбележа, че пак качих излишни килограми, не пак , а отново :D, в резултат на много фактори, които не смятам да обяснявам и не искам, сега съм някъде 63кг. Но както и да е...В момента не меря нищо и си хапвам каквото реша. До края на месеца ще е така. Живот и здраве, от януари затягам коланите ;)

Мнението беше редактирано от Natalia Nikolova на 06.12.14 07:08.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1