И аз не съм си помисляла че коментара може да е заядлив или злобен. Ащанга е последното нещо, което може да се впише в понятието “форумна мода”. Просто защото е наука, която съществува много преди да можем да си представим дори, и за това време е доказала ефективността си.
Мисля че каквото и да напиша би било излишно. Фактите говорят сами за себе си - единствения “проблем” е, че не е за хора, които търсят бързи резултати и които имат определени очаквания от практиката. Но и това е проблем на хората, а не на системата. :)
Всички, които коментират метода Ащанга, би трябвало първо да стигнат до тук, за да изказват адекватно мнение:
казано от Vic на 03.12.14, 14:47:
Ох...
И двете ме познавате на живо - наистина ли очаквате злобен или заяждащ коментар от мен?!?
Почваш и ти да ме стряскаш от време на време:) Ама минава бързо:)
03/12
Около 45 мин. Ащанга йога ( Сурия Намаскар А + В ) + 10 мин. планк различни варианти. След обед докато дребчо спеше, 4-5 стойки на глава с опора на петите на стената.
Храната :
- йога
- овес, кокос, чиа, коноп, какао и малко мед накиснати във вода, нес кафе с мед и малко капки сметана
- домат, морков, зелен пипер, маслини, 2 яйца в масло, резен от домашния хляб от лимец :)
- ябълка, малко тиквени семки
- зелена салата с лук и домат, зехтин и розова сол, маслини, скумрия на скара, чесън, варени картофки с грах, 3 фурми с малко тахан :)
Утре ще има и бягане ( планирам поне ) и съм на работа също ;)
Приятна вечер на всички желая :)
Тадааааам :)
04/12
Сутринта преди работа :
60 мин. Ащанга йога с Кино и Грег ( което мога разбира се ) най-се радвам, че правя моста и стойката на рамена към края, които са :) Стойката на глава е с помощ от стената.
Вечерта след работа :
6 км. бягане - 35:23 мин. ( дъжд, вятър и кал )
лицеви опори - 12, 10, 10, 12
Храната :
- 1 банан със сусамов тахан
- зелева салата, резен лимон, варени картофи, сусамка
- 1 ябълка
- зелена салата с лук, домат и шарлан, маслини, 3 яйца на тиган, картофки с грах и малко тиквени семки :) пппффф.....свършиха.....
Малчо е на бабин дом с нощувка ;) урааааа....малко отдъхване тази вечер :) Хехе, шегувам се разбира се, той е слънчицето на мама, но от време на време и мама има нужда да разпусне :)
Лека и спокойна вечер !!!
05/12
Сутринта преди работа :
Около 50 мин. Ащанга ( Сурия Намаскар А + В, пози от стоеж + корем с Кино )
Хапнах следното :
- банан с тахан*
- зелена пиперка, попара от овес с чиа* и конопено семе* и кашкавал, маслини
- 1 портокал и 1 ябълка
- салата от червено цвекло, морков и ябълка, маслини, задушен грах, 1 фпх, и парче домашно сладко с ябълки*
Утре няма да ставам за йога, съботата ще си я оставя да се наспивам и да бягам в 9:30 часа, почивна от йога. Утре ще пътуваме за Шумен на гости на Имен ден, на РД изобщоооо много поводи за усмивки :)
Много почват да ми липсват емотиконите и това, че не мога да боравя със съобщенията....пппффф.... : /
Мнението беше редактирано от Vess на 05.12.14 22:11.
казано от Веселина Иванова на 05.12.14, 21:18:
05/12
Утре няма да ставам за йога, съботата ще си я оставя да се наспивам и да бягам в 9:30 часа, почивна от йога.
Чудесно ти съвпада утрешната почивка от йога с пълнолунието, при което според традицията на Ащанга не се практикува :)
казано от Sunny S. на 05.12.14, 22:05:
казано от Веселина Иванова на 05.12.14, 21:18:
05/12
Утре няма да ставам за йога, съботата ще си я оставя да се наспивам и да бягам в 9:30 часа, почивна от йога.
Чудесно ти съвпада утрешната почивка от йога с пълнолунието, при което според традицията на Ащанга не се практикува :)
Всъщност, новата “традиция” на Ащанга е почивен ден - неделя. Въведена от Шарат наскоро, поради лични съображения. Съботата никога не е била задължителна и обвързана с някаква логика или вярвания. Необходино е просто да има един почивен ден в седмицата. Ако практикуващия е начинаещ, може и повече от един. :) В института са избрали да е събота, затова практикуващите се съобразяват с това.
По-важно е в лунните дни да не се практикува и това съм го установила по пътя на горчивия опит. ;)
ПП: Утре е такъв ден, така че пак е добро решението за почивка. :)
Мнението беше редактирано от Margi на 05.12.14 22:16.
Още няма емотикони и достъпни съобщения.... : /
06/12
5 км. бягане в Морската градина - 27:25 мин.
В събота само това, после у дома за душ и газ към Шумен :) Среща с фамилията, пълнен шаран, салатка зеле, маслинки, домашни меденки и хубаво бяло домашно вино :) Ха наздраве !!!
07/12
Сутринта 60 мин. Ащанга йога с Кино и Грег
Надвечер :
3 кръга :
10 Суинга до горе @ 16 кг.
10 Обръщане и преса @ 16 кг. дясна ръка
10 Обръщане и преса @ 16 кг. лява ръка
20 Скачащи напада ( х 10 на крак )
+ още 3 кръга :
10 Лицеви опори
15 Гоблет клека @ 16 кг.
Днес храната : сутринта домашна баница на баба, после готвен грах, пресен зелен пипер, маслинки; вечерята : салата зеле, магданоз, розова сол и шарлан, маслини, 2 варени яйца и варен кафяв ориз с нахут, чаша червено вино :)
И малко кадри от усмихнатата Вес в събота :)
Тук съм ;)
08/12
Ставане в 5:20 сутринта.
50 мин. Ащанга йога ( Сурия Намаскар А+В, пози от стоеж и тези от седеж + 2 стойки на глава )
Храната по спомен : овесени ядки, чиа и конопено семе, резен кашкавал, половин краставица, 1 домат, 2 варени яйца, салата червено цвекло със зеле, розова сол и шарлан, маслини, варен кафяв ориз с нахут, 5 фурми
09/12
Ставане 5:30 часа
5,3 км. бягане пресечен терен - 31:35 мин. ( не спря да вали значи.....писна ми лекичко така, искам да видя слънцето (sun) )
Храната днес ще бъде ( още не съм я почнала ) : овесени ядки с чиа, коноп, киснати във вода, банан, салата зеле с червено цвекло, 2 варени яйца, зелена пиперка. Това ще е докато съм на работа, вечерята още не съм я измислила каква да бъде ;)
Хубав ден напук на мрачното време (sun)
P.P. Само на мен ли не ми работят емотиконите....почвам да се дразня вече....не мога да си изразя чувствата по ясно ;)
Мнението беше редактирано от Vess на 09.12.14 09:26.
Привет народе ;)
Към вчерашното бягане добавям и следното вечерта след работа :
09/12
Лицеви опори - 10, 12, 12, 12, 10, 10
Набиране подхват - 3, 3, 3, 3, 3, 3
10/12
Ставане 5:30 часа
50 мин. Ащанга йога с Кино и Грег - до 3-те моста и приключих, не ми стигна времето :(
Хапнах :
- банан със сусамов тахан
- 1 зелена пиперка, 1 домат, резен кашкавал, варена елда с моркови, зелен лук и магдноз
- малко сушени кокосови кубченца и 3 ч.л.тахан
- ябълка
- грейпфрут
- зелена салата с лук, домат, шарлан и розова сол, маслини, от варената елда, половин пилешка пържолка от бут и 2 фпх Вита
Друго за отбелязване, мъжо получи днес много добра новина, която усмихна у дома всички :) Много се радвам за него, ще се променят доста неща покрай тази новина :)
Спокойна вечер от Вес (sun)
Мнението беше редактирано от Vess на 10.12.14 21:12.
11/12
Ставане в 5:30 часа :)
4,12 км. бягане - 23:51 мин. Малко след 3-я км. паднах, ама като малко дете се изплюсках, и точно преди една от автобусните спирки, на която чакаха бая хора ;) Заболя ме, но после ми стана така смешно, че... :D Поне клина и ръкавиците оцеляха ;) и колената де :)
12/12
Ставане в 5:20 часа ...
60 мин. Ащанга йога с Макс Чензак ( не знам дали така се произнася точно името му ) - харесва ми, защото брои на позите дишанията и ми е по-лесно да следя тези неща :)
Днес още не съм падала, ама не е късно де :D
Утре макар, че е работен ден, съм в почивка и мисля двата почивни дни да има и бягане и пудовки :) Но на първо място ще се наспя (sun)
Храната основно е : банан със сусам, зеленчуци пресни на обед и вечер, някакъв плод междинно, елда, маслинки и яйца или риба :) А да, и фурми ;)
Мнението беше редактирано от Vess на 12.12.14 13:05.
Веси, моля те, пусни някой линк към филмчетата с Кино, по които правиш Ащанга. Реших и аз да пробвам, че досега само хатха йога правех, та малко разнообразие няма да ми е излишно.
Вчера опитах тази серия: https://www.youtube.com/watch?v=i9uuM568AaI
и установих колко са ми слаби ръцете :( - не мога да си издържа тялото.
П.С. Не работят личните, та затова пиша в дневника ти.
Тези серийки, които си намерила също са много добри за начинаещи.
Иначе пълните серии се търсят по торентите, или се купуват. Няма ги свободно пуснати.
Зозо, Марги ти е отговорила, търси по торентите. Иначе и аз ползвам клипове от тубата, полезни са доста.
Дописвам още за вчера, 12/12
100 суинга до нивото на очите @ 16 кг.
100 изхвърляния @ 16 кг. ( х 50 на ръка )
100 напада на място ( х 50 на крак )
И разни упражнения за ръце с гиричките
13/12
8,54 км. бягане в Морската за 52:22 мин.
После обратно в нас, душ и пак в Морската с домашните :D Прибрахме се към 15:30 и ударих една дрямка :) че довечера съм на купон ;)
Тази година ми се очертават три Коледни банкета :D започвам от тази вечер ;)
До момента храната :
- краставица, купа овесени ядки с конопено семе и чиа, кашкавал и шарена сол
- вечерята на купона ще е....идея си нямам каква ... но винце ще си пийна пък :)
Малко фото от снощи след раздвижването у дома :
Веси, Марги, благодаря! Ще продължавам да пробвам :)
Веси, супер си на снимките (sun)
Благодаря на всички за милите думи :)
Боби за отслабване не знам, не се меря има предвид килограмите, чувствам се някак по-леко. Има някаква по-голяма свобода в дрехите, но...отслабнала не по-скоро. В смисъл, че не съм някак надута, напомпана и скована както бях преди. Имам да свалям още доста ... сега с йогата установявам колко много ми пречат излишните килограми. Може и да не се виждат, това са все пак снимки но практикувайки йогата стигнах до това заключение. И да, на този етап се чувствам прекрасно с йога и бягане :)
Зозо, чакам с нетърпение да пуснат съобщенията вече, взе сериозно да ми писва...ще ти драсна нещичко :)
14/12
Днес, 70 мин. Ащанга йога първа серия с Sri K. Pattabhi Jois ( Zozo, това може да правиш от ютуб е :) )
Храната :
- банан с тахан
- домати с розова сол и шарлан, маслини, кафяв ориз със зеленчуци, 1 фпх с квас
- 1 портокал
- вечерята след малко, салата червено цвекло, маслини, скумрия печена, варени картофки с лук пресен, скилидки чесън
И още две фотки днес след практиката :) Ще ме извините за рошавата физиономия :) Уж не съм кифла ама....няма повече, обещавам ;)
Мнението беше редактирано от Vess на 14.12.14 18:47.
15/12
Ставане в 5:30 часа (sun)
Бягане 5 км. сутринта - 29:52 мин. Доста студено ( -3 градуса ), хлъзгаво от сланата, но пък тихо без грам вятър.
След работа в 18:00 часа :
Ащанга йога - 60 мин. - до 3-те повдигания в мост
Храната :
- попара от овес, чиа, коноп, натрошено сирене
- салата червено цвекло, ябълка и морков, 3 яйца в масло
- ябълка
- салата домати, краставица, лук и магданоз, маслини, чесънче, скумрия печена и шепа варени картофи с пресен лук
- 5 фурми с малко сусамов тахан
Понеделник като понеделник. Работа за целия китайски народ.....и така ще е до четвъртък тъй като гледам ....ппппфффф.... от петък излизам в почивка 10 дни. После съм дежурна в офиса на 29-и и 30-и и така. И тогава ще е гърч, ама няма да го мисля от сега ;)
Здраве да е :)
Мнението беше редактирано от Vess на 15.12.14 21:32.
16/12 - почивен от към спорт
17/12
Днес Ащанга йога - 60 мин. ( до повдигането на 3-те моста )
Доживях и аз да кажа, че не ми стига времето....пппффф....снощи бях на фирмения банкет, съответно днес ми беше непосилно да стана за практика преди работа, затова след работа. Отделно трябваше и да готвя .... та вечеряхме чак в 20:30 часа :( хич не обичам така ...
Храната :
- 2 корнишона, маслини, резен кашкавал, малко кокос
- ябълка, портокал
- 2 оризовки
- салата Айсберг с лук и домат, маслини, чесънче, ориз басмати с подправки и лук, малко пиле печено
Нещо се отпуснах пак на млечни....не забелязвам към момента някакви реакции от тях, но...за какво пак ги ям и аз не знам....
Лека и спокойна вечер :)
18/12
Сутринта преди работа :
Ащанга - 30 мин. ( Сурия Намаскар А + В и позите от стоеж ) за толкова стигна времето :( ...
След работа :
5,65 км. бягане - 33:42 мин.
Хапнах :
- редовния банан със сусамов тахан
- салата зеле, запечен кашкавал със заливка от яйца, мляко и сирене май имаше ( на БМС-а до работа )
- 1 портокал, 2 оризовки намазани с тахан
- салата домат, краставица, пресен лук, маслини, ориз басмати с лук и подправки, чаша червено вино ( викам си ахаааа да се изненадам с работещи емотикони ама, на....нъцки )
От утре официално съм в почивка :) 10 дни почивка УРА (sun) Дежурна съм на работа на 29 и 30-ти, но...ще го мисля тогава ;)
Няма май да ми се усмихне щастието да отидем към Априлци по Коледа...ще сме си у дома с роднини. Но и това си е прекрасно :) Просто ми се искаше да съм настрани от гледна точка на почивка от шетане и домакинстване, но....женска съдба... ( в другия си живот съм си обещала, че ще съм мъж :D
Ай, лека :)
19.12.14
05:50
казано от Веселина Иванова на 18.12.14, 21:48:
в другия си живот съм си обещала, че ще съм мъж :D
И аз така!... Или пък в предния съм била много лошаФ такъв и сега Боговете ми го връщат тъпкано! :D :D :D
19.12.14
07:15
Не е лесно да си мъж... много се отказаха! ;)
Хахахахахаха :D и двамата сте много забавни ама наистина бих опитала да съм мъж в следващия си живот ;)
Таласъмче, то и жени да ти кажа не останаха много, истински говоря ;)
19.12.14
08:42
Хубави момичета само! Не някои, свястни! :P
19/12
Сутринта :
Ащанга йога с Кино около 40 - 45 мин. - Сурия Намаскар А+В и тренировка за ядрото (sun)
След обед, докато дребен спеше ;)
4 кръга :
10 суинга @ 16 кг. с дясна ръка
10 суинга @ 16 кг. с лява
10 обръщане и пуш преса @ 16 кг. с дясна ръка
10 обръщане и пуш преса @ 16 кг. с лява
10 изхвърляне @ 16 кг. с дясна ръка
10 изхвърляне @ 16 кг. с лява
10 напада @ 16 кг. с десен крак
10 напада @ 16 кг. с ляв
+ още 3 кръга :
10 лицеви опори
20 клека СТ
Храната :
- попара от овес и натрошено сирене
- краставица, 1/2 домат, маслини, омлет от 2 яйца, резен кашкавал и 1 фпх Вита
- банан с тахан ( това малко след следобедното раздвижване )
- зелена салата с лук и домат, маслини, ориз басмати, 1 малко кюфте, 2 фпх Вита, чаша и 1/2 червено вино ;)
Нищо интересно днес, преди обед на вън с дребен да съберем малко слънчеви лъчи, след обед из нас и така :)
Утре - бягане :)
Мнението беше редактирано от Vess на 19.12.14 22:06.
казано от Веселина Иванова на 14.12.14, 18:46:
Зозо, чакам с нетърпение да пуснат съобщенията вече, взе сериозно да ми писва...ще ти драсна нещичко :)
Днес, 70 мин. Ащанга йога първа серия с Sri K. Pattabhi Jois ( Zozo, това може да правиш от ютуб е :) )
И на мен би ми било приятно да споделим новите преживявания :)
Пробвах тази първа серия - доста е трудно да се сгънеш на някои пози.
От няколко дена се опитвам ето това да направя:
https://www.youtube.com/watch?v=SDpnF7OxG9c
но хич не ми е лесно :) Още малко и ще успея де.
казано от Zozo на 20.12.14, 19:33:
казано от Веселина Иванова на 14.12.14, 18:46:
И на мен би ми било приятно да споделим новите преживявания :)
Пробвах тази първа серия - доста е трудно да се сгънеш на някои пози.
От няколко дена се опитвам ето това да направя:
https://www.youtube.com/watch?v=SDpnF7OxG9cно хич не ми е лесно :) Още малко и ще успея де.
Да, това и на мен ми е много трудно. При скока от Гледащо надолу куче напред мога да прекарам крака между ръцете и да седна, но само ако в дланите съм повдигната на възглавничките на пръстите, а не на цяла длан ( дано ме разбираш ). А идеята е целите длани да лежат на пода и да обират тежестта на тялото....но както се казва Практика, практика и пак практика и ще стане :)
20/12
Вчера, Коледно карнавално бягане във Варна :) Уникално и забавно бягане, много усмихнати хора, настроение и бягане ;)
Дистанциите бяха 2,5 км., 5км., и 10 км.
Аз бягах 10 км. за 56:51 мин. Много съм доволна от бягането. През цялото време поддържах едно и също равномерно темпо :)
21/12
Днес Ащанга йога 70 мин. цялата първа серия, което мога.
Храната :
- банан с тахан
- 1 домат, маслини, 1 кюфте печено
- няколко фурми с тахан
- вечерята ще бъде салата зелена с домат, маслини, бял бобец, 2 фпх Вита, и чесънче, чаша бяло вино ;) което спечелих снощи на томбола на Коледното ни парти с irun-арите ;)
И малко от Коледното настроение от вчера :)
Хелоуууу май френдц ;)
22/12
Сутринта Ащанга йога 70 мин. цялата първа серия, което мога :)
Вечерта на нощно бягане с около 20-тина бегачи :)
8,13 км. бягане за 51:51 мин. Супер бягане, леко темпо, лафче в хубава компания и приятно време :)
Хапнах :
- попара от овес, смлян коноп, сирене и малко краве масло
- домат, краставица, маслини, 3 яйца в масло
- банан с тахан
- зелена салата с лук и домат, маслини, задушен карфиол, 2 яйца в масло, 2 фпх Вита, чаша бяло вино
Това е за днес от мен. И едно фото от нощното бягане с бегачите от Варна. Аз съм 5-тата от ляво на дясно на горния ред, с бяла шапка :)
Мнението беше редактирано от Vess на 22.12.14 22:16.
23/12
Сутринта :
Ащанга йога Сурия Намаскар А + В, позите от стоеж + около 10-15 мин. това
След обяд :
Всяка минута, в рамките на минутата, в продължение на 20 мин:
3 силови изхвърляния
3 обръщане и преса
6 клека, пудовката в рак позиция
Смяна на ръцете на всяка минута
Пудовка 16 кг. ( директно си го копнах от Алекс това :) )
Планк 4 интервала 40/20
Храната :
- овес, смляно конопено семе, банан и стафиди
- домат, задушeн карфиол 1 яйцe, маслини, няколко парченца кашкавал
- 3 фурми със сусамов тахан, половин ябълка ( разделихме си с дребчо )
- салата зеле с домат, хим.сол и зехтин, маслини, готвена натурална елда, с морков, боб и подправки, 3 малки пфх Вита
Утре заминаваме за Долен Чифлик, за връщане не знам още дали ще е на 25 или 26.12. Утре сутрин ще има практика, но за бягането не съм сигурна кога ;)
Спокойна вечер (sun)
Мнението беше редактирано от Vess на 23.12.14 19:48.
Успяваш ли да направиш този скок? :) Изглежда труден, пробвах и не се справих.
казано от Дани на 23.12.14, 21:45:
Успяваш ли да направиш този скок? :) Изглежда труден, пробвах и не се справих.
Успявам един път от три да скоча напред между ръцете с прави крака, но бях писала по-горе, че опората ми на ръцете е на възглавничките на пръстите, не на цяла длан, което мисля, че е грешно.... така, че...силно казано е, че успявам... :( трудно е доста.
А най ме е яд на лотоса :( десния крак по се върти от таза, но левия....пустия ляв хич го няма....
казано от Веселина Иванова на 24.12.14, 09:15:
А най ме е яд на лотоса :( десния крак по се върти от таза, но левия....пустия ляв хич го няма....
Същата работа! Въобще лявата ми половина на тялото е по-схваната. Много странно. :D
Скока отнема няколко години за да се превърне в повдигане и плавно преминаване, а не “скок”. По-добре работи върху това да се повдигнеш на цели длани, аз загубих година да подскачам на възглавничките без да усещам движението. Нещата са съвсем различни на цяла длан - тогава започва да работи мула банда, а не мускулите на раменете. :)
ПП: Марги. ;)
Мнението беше редактирано от slavko на 24.12.14 23:12.
Да Марги :)
Вчера 24/12
Ащанга йога първа серия цялата :) 70 мин.
Днес, 25/12
Нищо от към движение, пътуваме към Априлци :) Утре замислям нещо, ще видим какво.
Весела Коледа на всички :)
Мнението беше редактирано от Vess на 27.12.14 22:25.
25/12
Всъщност вчера след 3 часа път намерих едни 30 мин. за Ащанга йога - Слънчевия поздрав А+ В и позите от стоеж.
26/12
Днес бягане 8 км.някъде за 47,33 мин. Хладничко но пък чистия въздух на Априлци - страхотно просто :)
Утре след закуска оправяме багажа и обратно към Варна. Разнообразихме се, починахме и така.
Храната тези дни основно плодове, зеленчуци, картофки варени, тиквеник, миш маш, гъбена супичка и т.н.
Мнението беше редактирано от Vess на 27.12.14 22:26.
27/12
Пътуване обратно от Априлци към Варна. Като се качихме в 11:30 в колата 4 възрастни и едно дете, слязохме чак към 20:30 часа....пппфффф......нова 5 годишна кола се счупи и ни остави на пътя между с.Поликраище и Козаревец ( малко след В.Търново ). Автоматик, луксозна, голяма ама ...нъцки, скоростната кутия се счупи и няма мърдане.След час и половина престой в колата на студ и снеговалеж дойдоха да ни изтеглят до Козаревец, от там претоварване на багаж, познат на свекъра ни даде кола, с която да се приберем до Варна ( голям късмет пу пу ). Имахме уговорка преди време с Марги да отидем на една практика във Варна с нея, но уви....не успях да се появя за 17.00 часа :( нищо, друг път :)
Дребен се държа мъжки и нито за миг не хленца и не попита какво става, кога ще се приберем и т.н.
28/12
Днес сутринта Ащанга йога първа серия 60 мин. с Кино (sun) + кибик на тренировката на Вик и сладки приказки с Марги (sun) и както писа и тя, да не сме капо + 3 пъти преден планк 1 мин./30 сек.
След обед :
Бягане 4,200 м. за 25:55 мин. Силен насрещен вятър и доста качване на баири .... кофти бягане, не ми беше ден за бегови.
5 кръга :
10 тяга с 2х16кг.
10 лицеви опори
+ 4 кръга :
5 изхвърляне с 16 кг. дясна ръка
5 изхвърляне с 16 кг. с лява
10 скок от клек
Храната :
- 1 банан със сусамов тахан
- салата зеле бяло, червено цвекло, хим.сол и зехтин, 3 яйца в кокосово масло, 5-6 гигантски маслини
- 1 портокал, 3 шок.мини бонбона
- вечерята предстои : зелена салата, лук и домат с хим.сол и зехтин, маслини, постна мусака с червени пиперки, много зелен лук и магданоз иииии надявам се това да е ;)
И накарах мъжо да ме снима в мост да си видя как са ми стъпалата ... еми отворени са, ще работя по това да сочат напред а не в страни :)
Мнението беше редактирано от Vess на 28.12.14 18:49.
29/12
Днес след работа Ащанга йога 60 мин. (sun) MЦ настъпи малко след йогата и май другите два дни ще се въздържа от практика...
Храната :
- салата зеле с моркови, 3 пил.крилца печени, 1 сусамка 60 гр.
- зелена салата с лук, домат и краставица, зехтин и хим.сол, постна мусака от снощната и няколко резенчета кашкавал, чаша червено винце ;)
Много ми се яде нещо сладко и май ще налазя фурмите или тахан с мед :)
П.П. Един месец от както се занимавам с ащанга и вече виждам напредък в някой от позите като навежданията напред, моста и стойката на рамена ( свещ ).
Мнението беше редактирано от Vess на 29.12.14 20:54.