Based on true story :)

Темата е заключена.
Прескочи до:

21.11.14
18:30

19112014
Движение: 2км :D
Храна: кис.мляко, сусамов тахан, хуск, капка мед
Няколко мандарини, киви*, малко свинско бонфиле и бекон* със салата зеле, моркови и авокадо
2-3 лъжици спагети с доматен сос и кайма, доста печени ядки, 1 ред шоколад със стевия

20112014
Движение: 4.2км
Храна: кис.мляко, сусамов тахан, хуск, половин банан
Няколко мандарини, броколи и карфиол със сирена* на фурна, малко спагети, салата зеле, моркови и авокадо
Половин шоколад със стевия

21112014
Движение: 5.6км в дъжд и вятър (rock)
Тренировка:
СС абдуктор@30 и аддуктор@25 4х12 в полуклек
Наклонена лежанка 8@20, 5@22,5 5@25,25,25,27.5,27.5
Верт.скрипец 4х12@23
Раменни преси 3х8@2х8
Кофички на пейка 3х10

Храна: кис.мляко, лешников и сусамов тахан, няколко сушени кайсии*, хуск, протеин
2-3 мандарини; броколи и карфиол със сирена*, свинско бонфиле, салата зеле, морков, авокадо
По-късно вероятно ябълки* и/или шоколад със стевия

25.11.14
00:56

22112014
Движение: малко, 2км
Храна: кис.мляко, тахан, хуск, ябълки
Омлет с бекон и кашкавал*, задушени зеленчуци
Парче кекс*, половин парче торта, едно панирано пилешко крилце

23112014
Движение: 3км
Тенис на маса 45мин
Храна: бананови палачинки с 2 яйца и 2 банана, намазани с тахан
Половин порция свинско със зеле
Вечерта половинът излезе да покара колело и се върна с банички (punch) та... половин баничка

24112014
Движение: 8км
Храна: 1 банан, 2-3 ябълки*, 1 киви и 1 круша*, 5 ореха*
Няколко лъжици кокосов сладолед* със стевия
Малко спагети Болонезе, пилешко филе с топено сирене, зеленчукова крем супа

Много боклуци съм почнала да ям напоследък, а как съм се окръглила в ханша и бедрата да не ви разправям |-)

27.11.14
15:41

Следва един ужасен отчет с много боклучава храна, но (хайде да не се заричам) е последният такъв!!!

25112014
Движение:8 км
Храна: банан, ябълка*, 2 яйца, зеленчуци, печени картофи,
Вечерта много зле: 2 малки кюфтета, половин филия хляб Фитнес-не знаех, че има такъв (giggle) с купешки хайвер, шепа печени фъстъци и бадеми, 1 крем-карамел* и 1 чаша компот* от сливи

26112014
Движение: 4-5км
Храна: 2 банана, 2 ябълки*, 2 кивита, 200гр биволско мляко* с 1/2 доза протеин, хуск
200гр кашкавал*, 350гр грах от консерва, домат, кокосов, шоколадов и нуга сладолед със стевия, шепа орехи*

27112014
Движение: 4км
Тренировка:
СС абдуктор и аддуктор 4х25@30 + 4х25@25(посл.серия @30)
Накл.лежанка 5х5@25
Верт.скрипец тесен подхват 4х15@25
Гребане с дъмбел 4х12@8 на страна

Храна: банан, 2л.биволко мляко* с хуск, 1ч.л лешников тахан
Оризови спагети с 3 вида месо и гъби, 2-3 лъжици ориз със скариди
Още един банан, половин шоколад със стевия

Заради ремонта вкъщи нямаме кухня вчера и днес, та се налага да се поръчва храна: вчерашната пица не ме съблазни, но днес реших да си угодя и взех китайско... Еми не, че не съм доволна: ядеше ми се от сума време, ама ми е малко гузно да си тровя детето с натриев глутамат. Е, има и по-лоши неща де, та няма да го мисля :D

Мнението беше редактирано от Radost_nezemnA на 27.11.14 17:26.

30.11.14
19:32

28112014
Храна: кекс* с банан, 2-3 кивита* и 1 гигантска ябълка, 1 пъдпъдък* с гъби и печени картофи, кисели краствавички*, няколко кубчета кашкавал*
Движение: 8.5км

29112014
Храна: банан, кивита*, грозде, шепа орехи, половин шоколад със стевия, 1 пъдпъдък* с картофи и задушени броколи и гъби, пресни краставици
Движение: 4км

30112014
Храна: 3 банана, 2 яйца, 2 ябълки, 1с.л. лешников тахан, 2-3с.л. слънчогледов тахан*
Мляко* с какао* (ядково мляко с био какао)
2 яйца с бекон и броколи, 2-3 бр. киви*, краставици
Движение: 5.5км

Сметнах си калорийния прием, ей така, от любопитство... 2000 ги правя без да ми мигне окото, ама сега ми е паднало хаха даже вече за 8ми месец съветват за 3000 ама хайде няма нужда :D

02.12.14
13:19

Харесва ми новата визия на сайта: много по-добре се работи от мобилни устройства! Браво ББ-тийм!

03.12.14
17:47

01122014
Движение: 6-7км
Храна: кивита*, банан с хуск, малко слънчогледов тахан*
Гъбена супа*, горна част на пилешки крак*, малко печени картофи
Шоколад със стевия, сигурно и някакви други похапвания е имало - не помня

02122014
Движение: 2км, времето е гадно + малко разтягане вкъщи
Храна: кивита*, банан, хуск, тахан*
Гъбена супа*, кашкавал*, туршия* от зелени домати, карфиол и морков
Шоколад със стевия, още няколко кивита*, шепа кашу и 4-5 сушени сливи

03122014
Движение: 3-4км
Тренировка:
СС абдуктор и аддуктор 4х25@30
Верт.скрипец широк надхват 4х8@25
Гребане с дъмбел 4х8@8 на страна
Раменни преси 3х8@2х8
Кофички на пейка 3х10

Храна: киви* с банан и хуск, тиквен тахан
Гъбена супа*, долно пилешко бутче*, краставици, няколко кубчета кашкавал*
Шоколад със стевия, какаови зърна*, ?!

Последната тренировка във фитнеса беше днес. От другата седмица съм на йога за бременни (гледам, че масово се ориентират хората към йога). Да видим какво ще е... Много ми е интересно (giggle)
Иначе утре заминавам за София за няколко дни да се разнообразя и да си видя софийската тайфа, че после знае ли се кога ще мога. Ще пиша като се върна. Дано времето е хубаво (т.е. да не вали) че да мога да си обикалям както аз си знам. Много я обичам тая София!! (h) :D

08.12.14
17:58

04/08122014
Разходих се из София - все по-красива и чиста става. Промяна се усеща всеки път, а аз бях съвсем скоро - през септември. Много ми хареса площада на Лъвов мост.
Като цяло доста разходки, свързани с малко безразборно хапване, но рисковете на живото предаване както се казва :D
Ходих и до Ванила Китчън, но се разминах само с парче ябълкова торта и парче брауни с череши...  и двете мноого вкусни
От утре влизам в ритъм и тръгвам на тъй дългоочакваната йога.
Успешна седмица на всички (sun)

Мнението беше редактирано от Radost_nezemnA на 08.12.14 18:00.

09.12.14
18:52

09122014
Движение: 10км
Йога за бременни 75мин

Храна: 2 малки кивита* и 1 банан с хуск, шепа орехи
2 мандарини, 4 кубчета натурален шоколад* с малини
Половин купа пилешка супа от домашна кокошка, печени картофи със сирене и кашкавал*, слънчева туршия*
5-6 бадема*

Йога практиката беше основно дихателни упражнения, ставни ротации и малко стречинг. По никакъв начин не ме измори, но имаше една-две пози, които ми бяха по-трудни, но с времето ще ги овладея. Дадоха ни и няколко упражнения за домашна практика, които почвам да правя всяка сутрин. Мисля, че ще трябва да включвам и поне веднъж седмично някое дъмбелче все пак (giggle).
Едната трудна за мен поза (казаха, че се казва “риба”): в легнало по гръб положение се събират скапулите, подпирайки се на лакти, докато лактите почти се допрат и корема и краката са напълно отпуснати. Другото, което ме затрудни беше да отпусна горната част на тялото и гръбнака в частност, докато се опирам на чело, и колене (crazy). Туй то :)

09.12.14
20:12

казано от Radost_nezemnA на 09.12.14, 18:52:

Йога практиката беше основно дихателни упражнения, ставни ротации и малко стречинг. По никакъв начин не ме измори, но имаше една-две пози, които ми бяха по-трудни, но с времето ще ги овладея. Дадоха ни и няколко упражнения за домашна практика, които почвам да правя всяка сутрин. Мисля, че ще трябва да включвам и поне веднъж седмично някое дъмбелче все пак (giggle).

Целта на йогата за бременни не е да те измори, а да те подготви за раждането. Тръгва се с идеята, че ако досега не си се занимавала с йога, то бременността съвсем не е най-подходящия момент да придобиваш нови умения. Прави си тренировките с дъмбелчета, а дихателните упражнения и лекия стречинг могат само да са ти от полза при раждането, макар и скучновати. :)

Мнението беше редактирано от Margi на 09.12.14 20:12.

09.12.14
20:49

Марги, благодаря за включването.
Дано не съм прозвучала снизходително с изказването, че не ме измори. Всъщност имах предвид точно обратното: много съм доволна, че успях да изпълня всичко и почти напълно да се отпусна и вглъбя. Определено усещам, че ще имам полза и задължително ще наблягам на тези упражнения до края. (sun)

12.12.14
15:01

10122014
Движение: 4км, много беше студено
Храна: кивита*, банан, хуск, орехи
пилешка супа*, кашкавал*, свински бут пушен, печени картофи със сирене, туршия
Сигурно и шоколад и ядки имаше, не помня точно

11122014
Движение: 6км
25мин йога
Храна: без закуска, бях на изследвания
2 ябълки, банан, мандарина
Телешко* с гъби, хумус*, таханово хлебче* (тахан+яйца - мноооого сполучлив хляб), салата ряпа и моркови
3-4 блокчета Шоколад*, бадеми*

12122014
Движение: ще станат 10км до довечера
75мин йога за бременни
Храна: банан, киви*, хуск, 1л.сусамов тахан
Половин купа пилешка супа*, хумус*, филия таханов хляб*, 60-70гр кашкавал*
....

Днешната йога беше различна и по-натоварваща сякаш. Мисля си, че трябваше да започна да ходя по-рано. На края релаксацията беше под звуците на истински гонг и сякаш не ми повлия добре - мисля, че ми падна кръвното, а имах доста работа за вършене и чак сега успях да хапна и да седна. А и бебето се разхълца и хич не успях да релаксирам хаха
Кръвните изследвания са добри - лек спад на хемоглобина - 117 при Долна граница 120, за бременни 110. Още държа фронта :D

14.12.14
18:56

13122014
Движение: 8км
20 мин йога вечерта
Храна: банан, хуск, ябълки, сусамов тахан, бадеми*
Таханово хлебче* с мед* и орехи
Няколко малки ябълки
Телешко* с гъби и броколи

14122014
Движение: 7км, по-късно йога
Храна: печена тиква* с мед*, банан, хуск, 1 мини киви*, тахан, орехи
Мандарина, 2 ябълки, 1-2л. тахан с мед*
Половин таханово хлебче* с домашен пастет от пилешки и заешки дробчета* и мащерка
Печени картофи и 50-60гр кашкавал*, още малко пастет*

Ставам все по-бавна и тромава, чак на моменти имам чувството, че не съм аз :D

16.12.14
17:17

15122014
Движение: 10км, 10тина минути дихателни упражнения, въобще не можах да се концентрирам и преустанових заниманието
Храна: тиква*, банан, хуск, тахан, бадеми*
2 ябълки, 2 мандарини, 1 пълна л. Тахан с мед*
Лозови сърмички и агнешки кюфтенца, шепа зелева салата

16122014
Движение: 3 км
75 мин йога
Храна: тиква*, банан и половина, тахан, бадеми*, хуск
Ябълка, 3 мандарини
1 яйце с масло*, доста кашкавал*, задушени гъби, броколи, морков в масло*
2 реда шоколад със стевия

Брех тази йога все по-трудна става; хайде не трудна, ама предизвикателна един вид :)
Мислех днес да раздвижа с някое сгъване за бицепс, но май ще остане за утре. Ще видим де, деня не е свършил още.

16.12.14
19:31

казано от Radost_nezemnA на 12.12.14, 15:01:

[А и бебето се разхълца

хаха, много е забавно, Дамчнето много хълцаше като беше в корема...сега пак много хълца :D

казано от Radost_nezemnA на 12.12.14, 15:01:

[Кръвните изследвания са добри - лек спад на хемоглобина - 117 при Долна граница 120, за бременни 110. Още държа фронта :D

Пушка си, моят беше паднал на 107 петия месец, ама после вкарах малко желязце и родих с хемоглобин в норма, в нормална норма, не за бременни, даже като влязох в болницата и като ми пуснаха първите изследвания ме похвалиха за това :D

Радост, извинявай, ако те питам за пореден път, ама не мога да си спомня и не ми се рови - естествено ли ще раждаш или секцио по план?

Относно тромавостта - много смешно чувство, верно все едно не си ти и не можеш много да си контролираш тялото, някак все го нагаждаш :D Аз, в интерес на истината, чак втората седмица на деветия месец не можех да си намеря място по досаждащ начин, преди това, осмия месец бях тромчо, ама не беше хептен зле, ядваше се :D

16.12.14
20:33

Ох, болната ми тема тези дни.. Много, много искам да родя естествено! За сега обаче госпожицата не се е обърнала главично, а си щъка още и се е разположила седалищно. Хем знам, че има още време да се завърти и я усещам, че шава обаче ми е притеснено. Въобще не искам операция, ама както дойде. Все пак трябва някак да излезе. До 34 седмица ако не се е завъртяла ще почвам да правя разни упражнения за да й помогна. Навсякъде всички казват, че трябва да се успокоя и да не го мисля, ама аз само за това мисля :D
Тъй де... Естествено ще раждам е отговора на въпроса :) :)
Вие гледам, влязохте в ритъм и се справяте супер! (sun)
И тъй и тъй ни заклеймиха като бг-мама да те питам: купи ли си електрическа помпа и доволна ли си? :D

16.12.14
21:50

Първо за помпата - да, купих си, много съм доволна, най-вече защото Дамян не яде нощем, но аз трябва да ставам да се цедя и ми е голяма мъка. Та в 3—4-5 часа (според кога е заспал, респективно ял за последно), помпата прави нещата мноооого по-бързи, а и отделно не мога да събирам и да замразявам като се цедя на ръка. НО, ама мнооооооооооого голямо НО, с помпата сме в добри отношения едва сега, когато са минали на 40 дни кърмене, преди това...бяхме в дипломатични отношения, аз не я харесвах и тя не ме харесваше, спазвахме добрия тон, като гледахме да не общуваме много, много. Аз бях писала в дневника си, ама ще повторя и тук - живот и здраве, когато родиш - научи се да се цедиш на ръка и стой далече от помпата поне две три седмици, при положение, че бебето суче активно; ако не суче активно - повече. Просто това, което направих в Майчин дом, с тъпата помпа, това, което си причиних (всички го правят, аз съм поредната), никога няма да си го простя.

Та, отгворът е: да, купих си, страшно съм доволна, но помпата, противно да всеобщите съвети, според мен е за после, в никакъв случай не за началото, изобщо не си мисли, че е по-лесно; или безболезнено.

А за раждането. То е Божа работа дали ще се обърне или не, каквото - това. Идеята, с която питах е, че забелязвам, че напоследък е много модерно да се ражда секцио, а широко застъпено е да се дава избор на бременните. Може да мисля допотопно, но мисля, че коремна операция, каквато е цезаровото сечение, следва да се прави само и единствено при наличие на медицинска причина, не може да става въпрос за никакъв избор. Мисля, че много се злоупотребява със страха на бременните от това да раждат естествено..така, че като им се даде избор, те в 90% от случаите избират операцията. Пак казвам, в залата с бебетата имаше 30 бебета, от които 3 бяха родени естествено, едно от които моето! Това е пълен абсурд...

16.12.14
22:06

Благодаря за съвета за помпата, ще купя и аз електрическа.

Иначе за секциото: хората се предоверяват на медицината, а лекарите безмилостно се възползват от това. Но като контрапункт пък има една силна вълна от жени, които се застъпват за естественото активно раждане. Аз съм в среда с майки, голяма част от които са раждали вкъщи и виждам разликата между болничните методи и това, което е естествено за телата ни.
Като студентка съм присъствала няколко пъти на естествено болнично раждане и на секцио, но нито едното не съвпада с това, на което наистина е способно женското тяло. Тъй де, не че ще раждам вкъщи, но ми се иска да имам раждане, което да е пълноценно телесно и духовно изживяване, каквото по принцип би трябвало да е. Пък ако много боли няма да се дърпам от упойката и Питоцина - просто се настройвам възможно най-положително, а после каквото зависи от мен ще направя; каквото не - ще разчитам на лекарите.

16.12.14
22:14

Има истина в думите ти...ноооо не знам....не мога да си представя как тая болка може да бъде духовно изживяване...аз тогава само мислех как да ме срежат! ДОбре, че леля ми не ме послуша и не позволи да ги накарам да ем срежат. Тя даже упойка не даде да ми сложат. Биха ми само един бусколизин мускулно, което не направи нещата по-добри. Сега даже не мога да си я спомня болката точно каква е... Та...не знам как това може да е някакво изживяване. Визирам до момента на напъването, защото после, самото напъване, самото раждане...виж то може би би могло да бъде някакво изживяване. Но другото. Бе каквото и да е, другият път пак ще раждам естествено. Тя даже упойка не даде да ми сложат. Биха ми само един бусколизин мускулно.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 16.12.14 22:16.

17.12.14
07:23

Аз родих секцио поради това, че принца се беше разположил седалищно и така и не се обърна. Имаше място според мен, ноооо характер :) Радост искам да ти кажа, че макар и секцио всичко минава добре и после и бебе и мама са шест. Успокой се наистина :) пък видиш ли мадам се е обърнала ;)

17.12.14
18:31

17122014
Да си впиша мизерното раздвижване, че кой знае кога пак ще се случи..
1. 5 кръга със съпротивителния ластик (8-10кг)
10 сгъване за бицепс
10 изпъване ръце напред
10 флайтс от наклон напред
2. Раменни преси 4х10@2х5
3. Напади в страни 2х10 на крак
По-късно малко йога

Храна: 1.5 банана, много малко тиква*, тахан, хуск
2 ябълки, бадеми*
50гр кашкавал*, гъби в масло*, броколи, морков
2 вафли РК с 3л. кисело мляко
Още 1 ябълка, бадеми* и шоколад със стевия

Мнението беше редактирано от Radost_nezemnA на 17.12.14 22:07.

19.12.14
18:07

18122014
Храна: банан, тиква*, бадеми, хуск
Пилешко горно бутче*, туршия*, кашкавал*,
ябълки, мандарини, шоколад със стевия

19122014
Движение: 3км
Йога 75мин
Храна: банан, тиква*, бадеми
Ябълки, мандарина, 3 сушени сливи, тахан
Пилешко долно бутче*, 3 малки парченца бекон, печени картофи, туршия*, 1л.хумус*

Днешната йога беше най-сполучливата до сега. Успях да се концентрирам и дишането, и упражненията се получиха много добре. (sun)

21.12.14
22:19

20122014
Движение: 2 пъти по 1.5 часа разходка в гората (5-6км) около х. Соколите, Търговище
Храна: лимецово хлебче, банан, патешка супа, 2 кебапчета със зеле, хумус*, доста суджук*, тиквеник*, 1 бонбон Амфора :D , малко не сурова туршия*, 1 вафла РК

21122014
Движение: час и половина горска разходка (5-6км) около х. Младост
20 мин йога
Храна: банан и няколко сушени сливи, пълнени с какаови зърна* и бадеми* и все пак ми стана лошо на връщане в колата (dull)
Вкъщи: печени картофи, туршия*, малко петрохан*, кашкавал*, 1 ябълка, 2 реда шоколад със стевия

Мнението беше редактирано от Radost_nezemnA на 21.12.14 22:40.

23.12.14
18:40

22122014
Движение: 16км
Храна: кокосово мляко с хуск и бабан, доста мандарини, 2 лимецово филии със сирене, кашкавал* и яйце, спаначена супа и 4 хапки суши

23122014
Движение: 7км
75 мин йога
Храна: кокосов мляко с хуск и банан, 2 ябълки, 50гр кашкавал*, 10гр сирене, малко суджук*, 2 дребни варени яйца*
Половин кокосов орех, 1 ред шоколад със стевия, малко бадеми*
Някаква сьомга и салати в ресторанта..

Сега отивам на среща на випуска от гимназията: 10 години!наистина много хора не съм виждала 10 години...
Като се има предвид, че имах проблеми с теглото в гимназията, нямаше да е лошо да не съм бременна в 8мия месец на въпросната среща, но се постарах, колкото можах:

26.12.14
11:56

24122014
Движение: 7км (голяма разходка след вечерята)
Храна:
Кокосово мляко, хуск, банан, бадемов тахан
Ябълки, бадеми, 2-3 кокосови бонбона*, телешки суджук*, малко кашкавал*
Кисело зеле*, 2 сърми*, печено свинско месо, 1.5 парченца баклава*

25122014
Храна: кок.мляко, хуск, банан, бадемов тахан
Ябълка, мандарина, 1/2портокал, 1 кокосов бонбон*
4 хапки суши, телешки суджук*, кисело зеле*, малко кашкавал, 2 хапки питка*

26122014
Движение: 6-7км ?!
Йога 20мин
Повдигане на крак нагоре от колянна опора с ластик 3х15 на крак
Гребане с дъмбел 4х8@10кг
Глутеус мост 3х15
Кофички на пейка 3х10

Храна: кок.мляко с хуск, банан, бадеми
Предстои....

29.12.14
16:06

27122014
Движение: 1км
Храна: кокосово мляко, хуск, банан, бадемов тахан
10тина меденки* (blush) - правих меденки за нова година...
Кис.зеле*, кашкавал*, 2 ябълки

28122014
Движение: 5км
Храна: кокосово мляко, 2 меденки*, банан, бадеми*
2 ябълки, 2 мандарини, пуешко* с кис.зеле*, 3 бонбона*, парче баница*

29122014
Движение: 9км
Храна: кок.мляко, 2 меденки*, банан, ябълка, последната чаена лъжица бадемов тахан
Шепа лешници*, спаначена крем супа, малко филе от Бяла риба и задушени картофи

От 30ти до 3ти ще е някакво откъснато от света празнуване на НГ. Не съм много въодушевена толкова време да съм без нормален Интернет, ама нейсе... Поне се надявам да има повечко разходки, малко сняг и тук-таме йога.

04.01.15
12:26

30122014/03012015
Не мога да дам индивидуални отчети, но най-общо имаше повече храна и по-малко движение от обичайното за мен. Както и да е.
Посрещнахме новата година спокойно и приятно, то аз и без друго вече ме мога да съм парти енимъл, въпреки подозрителната ми прилика с тюлените хахах
Няма да си правя планове и обещания за 2015, защото знае ли се, не се ли знае... Надявам се аз и всички покрай мен да сме здрави и си пожелавам търпение във всякакви форми и разновидности. Все пак много се надявам до края на годината да се върна поне във формата в която бях, когато забременях (wasntme)

За днес 04012015
Движение: планирам 1 час разходка следобед 5-6км и
Йога вечерта
Храна: половин грейпфрут, бъркало от 2 хапки тиква, мини банан, хуск и малко сусамов тахан
Шепа лешници*, около 2 шепи домашни пуканки с масло* - не ми се получиха добре, но ги ядох, 2-3 ябълки, 2 локумки*
2/3 купичка спаначена крем супа, 1 хапка типов хляб*, 30-40гр кашкавал*, кисело зеле* с лют пипер и зехтин

Мнението беше редактирано от Radost_nezemnA на 04.01.15 20:12.

04.01.15
18:04

Най-свежата и готина бременна, която съм срещала. (sun)

04.01.15
20:05

(blush)
Благодаря, симпатиите са взаимни!

07.01.15
21:54

Радост, ние с теб май ще раждаме горе-долу по едно и също време :D Кога ти е терминът?
Мернах ,че си успяла да имаш доста активни дни. Браво! Изглеждаш супер! :)) Желая ти много леко раждане и много щастливи мигове! :))) Най-хубавото предстои! :)

08.01.15
13:31

June, благодаря за милите думи и успех и на теб (sun)

05012014
Движение: вяло
Храна: банан, тахан, кок.мляко и хуск
Купа заешка супа*, кис.зеле*
Ябълки, шоколад със стевия, лешници*

06012014
Движение: час разходка, йога 75мин
Храна: банан, сусамов тахан, хуск
Половин чиния боб*, Бяла купена питка, ябълки, кашкавал*, кисело зеле*

07012014
Движение: 6-7км, голяяяям студ и вятър
Храна: банан, тахан, хуск, 100гр някакво фалшиво кисело мляко Боженци май
Спаначено-гъбена крем супа*, кашкавал*, кис.зеле*, половин шоколад със стевия
Ябълки

08.01.15
16:24

И един малко по-различен пост...

Днес, докато правех основно почистване в кухнята открих почти празно бурканче с течен шоколад: скрила съм, че съм изяла шоколада или нещо подобно, честно нямам никакъв спомен. Онемях! Това ме наведе на мисли как като дете съм виждала майка ми да яде тайно шоколад; заради болната ми връзка с храната в ученическите си години развих булимия; и че цял живот не мога да се преборя с фикс идеята за това как “мисля, че трябва да изглеждам”. Ще направя всичко възможно, за да не позволя това да го изживее и дъщеря ми. И очевидно промяната трябва да започне в моето мислене...
Иначе шоколада беше 100% био, органик и не знам си какво - нали, щото да е полезен - як фейспалм!!!
Реших да споделя, защото би трябвало да е част от промяната...

08.01.15
16:34

Е, Радост, щом не помниш как се е озовал в шкафа, може просто да си го прибрала, за да изядеш остатъка по-късно. Или в момента, в който си щяла да го изхвърлиш, си се сетила нещо друго, заплеснала си се и не помниш кое къде си сложила. Аз намирам някои неща на супер странни места понякога. Помня, че си търсих няколко месеца вело компютърчето под дърво и камък. Накрая обвиних съседите ми, че са го свили докато колелото е седяло в коридора. Накрая го открих в едни маратонки, които седяха до вратата и не ги бях обувала дълго време. Просто съм го свалила от колелото и съм го пуснала в обувка докато се събувам и съм забравила.
А ако знаеш като бременна колко забравях :( Мислех, че съм тотално изглупяла. Хубавото е, че после пак се нормализираха нещата.
Поздрави на теб и бебчо :)

08.01.15
17:18

Благодаря Ани. То може и това да е, но другите неща също са факт. Страх ме е да не предам това вманиачаване по външния вид на детето си, иначе шоколада майната му... (wasntme) И сега всеки ден се чудя как и кога ще отслабвам. То даже не е в броя килограми, ами цялото ми тяло е различно |-)

08.01.15
19:22

казано от Radost_nezemnA на 08.01.15, 17:18:

Страх ме е да не предам това...

Оу, де това “предаване” да ставаше толкова лесно...На мен ми се ще да бях предала малко амбиция, инициативност и любов към движението на моичкия ама тцъ, точна противоположност е :(
А килограмите се смъкват докато кърмиш. Ако знаеш какво горене на калории е. А като се роди бебо, ще е по-топличко и ще сте по цял ден по разходки. Няма по-добър фитнес от разнасяне на бебе на ръце и мъкнене на колички. Само не се поддавай на “яж за двама, за да имаш мляко.” Яж си нормално, но с повече течности. Аз поне постоянно бях жадна, явно за производството на мляко трябва течности.

10.01.15
19:07

08012015
Движение: около час ходене, доста чистене из къщи (това вече се оказва натоварващо колкото малка тренировка :D )
Храна: банан, хуск, орехи, ябълки
Спаначена крем супа* със сирене, кисело зеле*
Шепа лешници*, шоколад със стевия

09012015
Храна: банан, хуск, тахан, ябълки
Заешка супа*, зелена салата, малко парче хляб* с лютеница*
Лешници*, бадеми* и фурми

10012015
Движение: 3км, довечера планирам малко йога
Храна: банан, ябълка, тахан с мед* и рожков
Заешка супа*, зелена салата, още ябълки, орехи и сушени инка бери

От три дни се каня да направя тренировка с ластика, обаче все се разминаваме... Утре сутрин вече трябва да се случи случката!

12.01.15
13:59

11012015
Движение: 11км, без тренировка
Храна: 2 банана, тахан с малко мед* и рожков, ябълка
тънко парче кашкавал*, 2-3 резена пастърма
Салата с киноа, авокадо, спанак и др.зелении; 1 брускета със пастет от червена чушка и сирене от кашу, парче плодова сурова торта

12012014
Движение: за сега следното
15мин йога с много котешки извивки срещу болките в гърба :|
3 кръга от
15 повдигане нагоре и назад на крак от колянна опора с ластик (л)
15 повдигане нагоре и назад на крак от колянна опора с ластик (д)
15 сгъване за бицепс + раменна преса с ластик
15 едностранно гребане с дъмбел 5кг (л)
15 едностранно гребане с дъмбел 5кг (д)

Храна: бананови палачинки от 1 банан, 3 белтъка* и 1 жълтък*; с тахан и сладко* от ягоди със захар
Ябълка, шепа орехи*, 2-3 фурми
Супа леща, 20-30 гр кашкавал*, 3 резена пастърма, кис.зеле* с лют пипер и зехтин

Правих и сурова торта - вероятно по-късно ще изям едно парче (wasntme)

Планираната за вчера тренировка се отложи за днес, защото времето във Варна беше пролетно и предпочетох да се разходя повечко. (sun) Тъй като само зимното дебело яке ми става, се наложи да взема яке от половинът и дори го закопчах! Йеее :D

Мнението беше редактирано от Radost_nezemnA на 12.01.15 18:40.

12.01.15
14:17

ахаххахахаххаха, аз накрая се разхождах с якето на Десо, доста интересна гледка беше - провиснали ръкави, рповиснали рамене, стигащо до коляното почти, но за сметка на това - опънато на шкембето :D Цирк :D

14.01.15
19:26

13012015
Движение: 5.5км
75 мин йога
Храна: 1 (голямо) парче сурова торта (само толкова ми беше оставил милият ми половин :D )
Руу бар с джинджифил и боабаб :^), рибена супа, 180гр рататуй с риба тон
Половин чиния свинско* с кисело зеле*, някоя друга ябълка - не помня

14012015
Движение: 9км
Храна: 2 банана, половин кофичка закв.сметана със стафиди*, орехи*
2 ябълки, порция пиле с гъби и сметанов сос, 3 лозови сърмички, шепа бадеми

Смятам да спра големите разходки и да се опитам с някакви упражнения да го завъртя това бебе, че не ще и не ще. А аз не ще да ме кълцат пък...

Мнението беше редактирано от Radost_nezemnA на 14.01.15 19:36.

14.01.15
20:36

Много държа да споделя: влизам си аз в “Какво става” и там Дона Флор подкрепила някакво мнение на Блажка в твоя дневник. Отивам аз да видя и започвам да чета за няк’ви фастове, стабилни тренировки, възъдржание от храни и си викам това момиче какво му стана, как фаства бременна в деветия месец :D Поглеждам датите на отчетите, то 2012 година било :D Да знаеш, че проблемът с оглупяването продължава и след раждането :D

П.п. Така или иначе ще те скълцат, отгоре или отдолу, все тая :D :D :D :* Шегувам се, повдигам ти духа!

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 14.01.15 20:38.

15.01.15
05:50

Дона Флор хвана да чете от началото дневника и чак тази сутрин, след мнението на Карфичка, видя, че без да иска е цъкнала лайк на мнение отпреди 100 години :D

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1