28.11.14
09:42
Другия път вместо 3х1 с 40 отивай директно на 42,5 ;)
28.11.14
09:52
Точно така :)
28.11.14
10:17
Ако успеем да отидем в неделя заедно да тренираме ще ги вдигнеш 42.5. ;)
казано от Иван Благов на 28.11.14, 09:42:
Другия път вместо 3х1 с 40 отивай директно на 42,5 ;)
Точно така направих, ама пак не можах да ги избутам и затова върнахме на 40 :(
Тези мижави 2.5 кг. се оказаха голям препъникамък за мен, ама ще ги боря (punch)
казано от Даниел Иванов на 28.11.14, 10:17:
Ако успеем да отидем в неделя заедно да тренираме ще ги вдигнеш 42.5. ;)
:*
28.11.2014
Сън: 5 часа и малко, ставане: 6:30.
Закуска: Бърканица (55 гр. ръжени ядки, 200 гр. кисело мляко краве 4%, 50 гр. извара, 1 с.л. ленено семе, стевия, канела, пектин);
Обяд: 170 гр. руло от телешка кайма (с кисели краставички, морков и гъби) + 60 гр. (сурово т.) императорски ориз + краставичка + чери доматчета (снимка);
Следобедно: 150 гр. котидж с 1 с.л. ленено масло;
Вечеря: 150 гр. (изпечено тегло) домашна конско-свинска наденица (h) + салата (айсберг, домат, краставица);
ККал.: 1847, В: 153 М: 87, Б: 123.
Дни без пилешко: 36
Добавки - Мултивитамини, Вит. С, Рибено масло, HMB, Osteo DW, Парацетамол;
Вода: 1,5 л.;
Кафета: 4;
Чай: 2.
Тренировка: Няма.
Доста работа свърших днес. Трябваше да гледаме и една от големите ми фирми с шефката и хора от чуждата фирма “майка” - нямаха никакви забележки 8-) Вирнах нослето ;)
Цял ден бях пушка, обаче сега взе да ми се запушва носа :( Мислех, че вчера съм и изтичала играта на болестта...
Дръннах два парацетамола, пък да видим.
Мнението беше редактирано от Светлето на 29.11.14 00:07.
29.11.2014
Сън: 8 часа и нещо, ставане: 8:45.
Закуска №1: Шейк - киви с протеин (Syntrax Nectar праскова - доста въглехидрати има, но е аааадски вкусен!)
Закуска №2: Ръжена питко-палачинка (напоследък си ги правя без да варя ядките преди това и стават доста сухи и хрупкави. Преди това не ми допадаше, а сега страшно ми харесва - женска му работа...);
Обяд: Салата с риба тон + 5 оризовки;
Следобедно: 3-4 бразилски ореха;
Вечеря: 150 гр. (изпечено тегло) домашна конско-свинска наденица + салата (айсберг, домат, краставица);
По късно ще има и 150 гр. извара ;)
ККал.: 1744, В: 147, М: 68, Б: 144. (не съм много сигурна за калориите и макротата в наденицата)
Дни без пилешко: 37
Добавки - Мултивитамини, Вит. С, Рибено масло, Парацетамол;
Вода: Твърде малко;
Кафета: 2;
Ммммм, наспах се 8-)
Също така най-сетне бях в подходяща кондиция да се измеря (записала съм си мерките в профила). Има движение нагоре навсякъде, ама засега не го намирам за притеснително (wasntme)
Утрепахме сума ти часове в МОЛ-а. Уж половинката да си търси обувки, пък накрая аз се прибрах с три! панталона, а малкия с една торба играчки (giggle)
И с Аничка се видяхме за малко. Ще трябва някой път да отида без мъжете, че да си поприказваме ;)
Много му се опъвам на това дето се опитва да ме събори, но със съжаление трябва да отбележа, че днес следобед ми взе един сет. Носа ми се затисна здраво :(
Изпих два лютиви чая Samahan, макар да имат захар в тях. И парацетамол пак пих, дано го пресека (dull)
Донесоха ни вечерта една 5 кг. замръзнала буца конска кайма - падна борба докато я нарежем на по-дребни парчета. Утре ще тестваме :)
30.11.2014
Сън: 8 часа, ставане 8:30.
Закуска №1: Шейк (киви с протеин)
Закуска №2: Ръжена питка;
Обяд: Малко извара (към 100 гр.) + 3 бразилски ореха;
Тренировка;
Следтренировъчно: Протеин + 12 мини оризовки с шоколад;
Вечеря №1: Омлет (4 белтъка, чушка, пресен лук, табаско) + 6 оризовки + 200 гр. извара с кисели краставички;
Късна вечеря: 100 гр. конско кюфте + 40 гр. бразилски орех + 150 гр. извара.
ККал.: 2049, В: 206, М: 68, Б: 175
Дни без пилешко: 38
Добавки - Мултивитамини, Вит. С, Рибено масло, НМВ, ВСАА, Глутамин, Osteo DW, Парацетамол, Nasic;
Вода: 1.5 л.;
Кафета: 3;
Чай: 2-3 люти чая Samahan.
Тренировка (малко цигу-мигу ;) ) :
1. 20 мин. пътека (разходка + интервално до 14 км/ч);
Загрявка: Ротации и т.н.
2. Упражнения за корем: Сгъване (ножица) с 8 кг. дъмбел - 4х15 + повдигане на краката от стенд с 3 кг. дъмбел - 3х12;
3. Клек под паралела (low bar): до 5х2х80 (малко се пестих и повечето бяха на границата);
4. Лежанка: до 40 и пак 0х42,5 (swear) ;
5. Ренегатско гребане: 4х7 с всяка ръка х 10 кг.;
6. Набиране: 3х5;
7. Сгъване с крив лост: 3х10х13 кг.
Много ми беше приятна тренировката, защото успяхме да отидем заедно с половинката 8-)
Някакви болежки се обаждат и затова се поскатах малко. Предполагам заради вирусчето не мога да възстановявам добре в последните дни.
От известно време обаче имам една болка в левия лакът, която няма общо с болестта и която се чудя какво да я правя... От клека е - като започнах да слагам накитниците, китките спряха да ме болят, но явно напрежението се пренесе към лактите и левия се предаде... Ще помисля малко и ще видя дали няма да пренаредя малко приоритетите в тренировките.
Нещо се замотахме сутринта и закусих чак към 11:30 и оттам целия график се разбърка.
Нашите случайно се объркаха и взеха малкия за следобеда, а ние използвахме да отидем да напазаруваме за седмицата и на тренировка :)
Прибрахме се от залата към 18:30 и понеже бяхме много назад с калориите, настана едно плюскане... Не си е работа...
Класьора с фактурите и рецептите за изписване не го и погледнах...
Засега минавам с някаква хрема и обща отпадналост, надявам се да ги разкарам по-бързо, че не ми харесват!
Мнението беше редактирано от Светлето на 01.12.14 00:56.
01.12.14
09:18
Здравей пак, Светле :)
Аз се чудя защо така натискаш на тези 42.5? Просто не виждам смисъла - освен заради рекорда. Защо не пробваш да изкараш поне 3-4 на 40 и тогава да мислиш за по-голяма тежест. Аз лично опитвам да мога 6- 8 на една тежест и тогава слагам за повече. (Примерно знам, че, мога да вдигна 100, защото съм правила 5х95 или 8х90, но ако мога само 1х95 няма смисъл да се напъвам.)
Виждам, че тренировката ти е много орязана откъм “не- базови” упражнения. Чудя се защо не правиш никакви гребания за гръб? Според мен трябва да имаш гребни движения, не само вертикални такива- (набиране,скрипец) за да се развива гърбът балансирано. 2-3 серии набиране седмично не ми се струват достатъчни.
Долната част на тялото ти доста изпреварва горната като сила.Какво мислиш по въпроса?
Дано се оправиш бързо и качествено, почивай си повечко, за да не те събори, после ще наваксаш. :)
Здрасти пак и на теб :)
Натискам защото ми се иска някакъв прогрес да имам. Разбира се, не е задължително, по-скоро някакъв телешки инат и упоритост... Аз да пробвам, пък ако не стане - връщам ;)
Според треньора ми, при програмите за сила нямало смисъл от много повторения, затова така са ми структурирани тренировките - работните серии по 1-2 пвторения. Като ми писне от силовите и мина на оформящи тренировки ще е друго...
Асистиращите са ми орязани единствено поради липса на време :( И на мен ми се иска да правя повече като цяло, но и така гърба си върви от тягата.
По принцип структурата на тялото ми е такава, че съм с широки рамене и тесен ханш, и като свалих сланинките от задника раменете съвсем изпъкнаха. Затова се опитвам да трупна мускил в дупето и бедрата, за да изглеждам по-съразмерно (според моите представи) ;)
02.12.14
09:16
Ами .. може и да си права. :) Надявам се да ти се отрази добре схемата, макар че продължавам да си мисля, че е много ограничена и небалансирана. Вижда ми се трудно да качиш обем с единици и двойки.
Колко ще продължава този силов цикъл? Откога си на него, че не ми се рови много назад ;)
От средата на август съм на тази схема и ако трябва да бъда съвсем честна - леееко започна да ми омръзва всеки път едно и също...
За качване съм качила нещо, защото панталоните осезаемо ми отесняват на бедрата. Е, бавно става, защото искам да е чисто (и засега успявам ;) ), но все пак става.
Засега съм се доверила на треньора, защото вярвам, че знае какво прави, а и е по-незатормозяващо, когато поне за нещо някой мисли вместо мен ;) Аз и така се вкарвам в размисли и страсти, представям си, ако трябваше да си мъдря програмата сама...
Снощи по никое време писах, писах и накрая каква клавишна комбинация фраснах - всичко затрих.
Идваше ми да се захапя за лакътя от яд!
Затова сега телеграфно, че имам много работа.
01.12.2014
Сън: 5, ставане: 6:15.
Храната е в прикачения файл
Дни без пилешко: 39
Добавки - Мултивитамини, Вит. С, Рибено масло, HMB, Osteo DW, Nasic;
Чай: 4 (два зелени и два люти).
Много работа понеделнишки, че и нов месец тръгна така, ама ще го сборим :)
Чакам празниците с огромно нетърпение!
Ако не ми мине котка път и се напъна да свърша всичко до 19-ти, мсиля да си взема почивка до 05-ти януари. Пу-пу, стискайте палци!
По-добре съм сякаш. Носа ми се запушва още и гласа ми пада-става, но поне не съм много отпаднала.
Нов изглед ли има форума?
Мнението беше редактирано от Светлето на 02.12.14 11:05.
казано от Светлето на 02.12.14, 11:01:
Храната е в прикачения файл
Ама той зачезна нанякъде ;)
Явно още работят по изгледа и функционалностите.
На мен новата визия ми стои малко ръбесто, но това е субективно. Ако ще е по Mobile-friendly съм ОК.
Съобщенията обаче не са ми достъпни.
Бутоните за бърз достъп горе вдясно в момента ги виждам само като квадратчета.
02.12.2014
Сън: 5 часа, ставане 6:15.
Закуска №1: Шейк (киви с протеин);
Закуска №2: 150 гр. котидж + 1 с.л. ленено масло + 1 и 1/2 филии пълнозърнест Местемахер + краставица;
Обяд: 230 гр. бяла риба + 60 гр. ориз (див и бланширан) + чери доматчета;
Следобедно: Сандвич (филия протеинов хляб, масло, 30 гр. кашкавал, краставица);
Тренировка;
Следтренировъчно: Протеин + 12 мини оризовки (ябълка и канела);
Вечеря: Омлет (4 белтъка, чушка, табаско) + пастет от 150 гр. извара, 100 гр. доматена паста, пресен лук, подправки + 6 оризовки;
За лека нощ: 100 гр. извара
ККал.: 2123, В: 226, М: 58, Б: 179
Дни без пилешко: 40
Добавки - Мултивитамини, Вит. С, Рибено масло, Osteo DW, НМВ, ВСАА, Глутамин;
Вода: 1.5 - 2 л.;
Чай: 2 люти.
Тренировка:
1. 25 мин. пътека (разходка + интервално до 15,4 км/ч). Добри спринтчета се получиха, имах сила и за още, ама викам да не се изпомпвам още на пътеката;
2. Упражнения за корем: Повдигане на краката до свещ на римско столче - 4х12 в СС с хиперекстензии;
3. Клек под паралела (low bar): до 4х1х90 (ама не бяха много хубави тоя път);
4. Лежанка: до 4х1х40, после 2х37.5;
5. Мъртва тяга: Имаше едно перфектно 102.5 и почти 1х105 (не можах да ги заключа), където единствено хвата ме предаде.
В залата беше не пълно, ами направо препълнено, но пак стана горе-долу прилична тренировка.
Разбира се време за допълнителни нямаше, но ми се върти в главата една схема - да правя тяга не всеки път, ами през една тренировка, тъкмо да ми почиват ръцете, а на нейно място да включвам асистиращи. Още не съм го споделила това с треньора и съм сигурна, че няма да е много съгласен, ама ще се пробвам ;)
Мнението беше редактирано от Светлето на 03.12.14 17:01.
03.12.2014
Сън: около 5 часа, ставане: 6:15.
Храната: В прикачения файл (дано не изчезне този път)
Дни без пилешко: 41
Добавки - Мултивитамини, Вит. С, Рибено масло, HMB, Osteo DW, Nasic;
Чай: 3 (два люти и един зелен).
Овъртяла съм се много, много...
Тъкмо реших, че съм оздравяла и следобед, след една “приятна” разходка по разни институции, носа ми протече като чешма :(
Дани е във Виена, добре поне че малкия беше изключително послушен. Златен ми е той!!! (h)
Светле, един съвет от мен: вземи и се наспи като хората. Това ти е 1/2 от лека срещу настинката. Няма как да стане с работа, малко сън и тренировки :)
Ох, надявам се през уикенда да понаваксам със съня, т.е. направо си го поставям за цел №1 ;)
Сега като си напиша вчерашния ден, съвсем ще паднеш... А и тази сутрин станах в 5 да довърша един отчет...
Благодаря за загрижеността иначе :)
Настинката, да чукам на дърво, пак мина сравнително леко. Мрънкам, че ми тече носа и т.н., но това е защото се разглезих - миналата зима я изкарах здрава като бизон - нито хрема, нито грип, та съм позабравила какво беше ;) Дано това да ми е за сезона!
04.12.2014
Сън: 2 часа (от 01:00 до 03:00).
Закуска №2: Парче торта - Меден йогурт на “Неделя” + бонбон “Мерси” (шефката имаше РД и нямаше как да откажа, затова нарочно не закусих вкъщи ;) );
Обяд: 220 гр. бяла риба + 1/2 филия пълнозърнест Местемахер + 200 гр. задушени зеленчуци (маркови, карфиол, броколи);
Следобедно: Сандвич (филия протеинов хляб, масло, 30 гр. кашкавал, кис. краставичка);
Тренировка;
Следтренировъчно: Протеин + 1 оризовка със сладко от ягоди (домашно);
Вечеря: Омлет (4 белтъка, 150 гр. извара, чушка, лук, табаско) + 6 оризовки + чери доматчета;
ККал.: 2485, В: 251, М: 101, Б: 155
(Тая торта много калорична да му се не види! Едно парче - около 200 гр. идва над 900 ккал!!!)
Дни без пилешко: 42
Вода: към 2 л.;
Кафета: 4-5;
Тренировка (лека):
1. 20 мин. пътека (разходка + интервално до 15,2 км/ч).;
2. Клек под паралела (low bar): до 4х4х70;
3. Лежанка: до 4х2х37.5;
4. Мъртва тяга: до 3х5х80;
5. Асистиращи за трицепс.
Еееехххх, само ако бях се наспала каква тренировка щях да направя! Така ме бяха ядосали, че ако имах една идея повече сила щях да изора залата направо!
Беше дъъълъг, изморитилен и не особено положителен ден, но мина и замина :)
05.12.14
10:03
Нали знаеш, че съм не се наваксва? :)
05.12.2014
Сън: 4 часа, ставане: 05:00.
Закуска №2: Бърканица;
Обяд: 220 гр. бяла риба + 1 филия пълнозърнест Местемахер + краставица + чери доматки;
Вечеря: Пица с блат от конска кайма, с кашкавал и яйце + доматчета и краставичка (снимка);
ККал.: 1816, В: 128, М: 71, Б: 168.
Дни без пилешко: 43
Добавки - Мултивитамини, Вит. С, Рибено масло, HMB, Osteo DW;
Вода: Около 1.5 л.;
Кафета: 4
Edit: Бях написала 24 кафета :) Хахаха, даже и на мен са ми много :)
Мнението беше редактирано от Светлето на 07.12.14 00:36.
06.12.2014
Сън: 8 часа през нощта и 1 час следобед!!!, ставане: 08:30.
Закуска №2: Овесена палачинко - питка;
Обяд: 200 гр. конско руло “Стефани” + 65 гр. пълнозърнести макарони + краставица;
Следобедно: 150 гр. извара с 1 с.л. зехтин + кисела краставичка;
Вечеря: Пъстърва (400 гр. сурова) + салата (айсберг, авокадо, домат, краставица, лимон);
ККал.: 1864, В: 129, М: 81, Б: 175.
Дни без пилешко: 44
Кафета: 3
Чай: 1.
Лежерна работа днеска :)
На фризьор ходих преди обяд, че отдавна бях за подстригване. Мотахме се после из къщи, дремнахме следобед. Малкия спа до 6 и нещо вечерта и съответно сега не мога да го накарам да заспи. Беше си в леглото и мислех, че вече е заспал, когато се появи при мен, заяви че е гладен и в момента набива бисквити, а аз дремя покрай него. Явно не ми е писано да си лягам в човешки часове и да се наспивам...
А за малко да останем без риба за Никулден. Нали спахме до 100 часа следобед и отидохме на пазар твърде късно. Добре че някаква пъстърва беше изостанала в Кауфланд :)
07.12.2014
Сън: 7 часа, ставане около 08:00.
Закуска №2: Овесена палачинко - питка;
Обяд: 200 гр. конско руло “Стефани” + 200 гр. задушени зеленчуци (маркови, карфиол, броколи) + 10 гр. масло;
Тренировка;
Следтренировъчно: Протеин + 2 оризовки с шоколад + още 2 със сладко от ягоди (домашно);
Вечеря: Омлет (4 белтъка, 150 гр. извара, чушка, лук, табаско) + 6 оризовки + чери доматчета + краставица;
ККал.: 2065, В: 235, М: 51, Б: 184
Дни без пилешко: 45
Вода: 2 л.;
Чай: 0.
Тренировка:
1. 20 мин. пътека (разходка + интервално до 15,4 км/ч). На ТОВА прилично си потичках;
2. Разни за корем: Общо 8-9 серии докато половинката кляка;
3. Клек под паралела (low bar): до 3х1х90 (много измъчени и грознички обаче);
4. Лежанка: до 4х1х40;
5. Мъртва тяга: до 2х1х105 (party) (добре ми се получиха, особено второто, със заключване - както си трябва. Аз доволен!) ;
6. Военна преса зад врат: 1х10х10, 1х5х15, 2х3х20, 1х4х17.5 (последните повторения от последните 3 серии с пуш).
Приятна тренировка се получи! Доволна съм, още повече, че успяхме да отидем семейно :)
Те неделите са ми малко мързеливи за тренировка по принцип (blush) Този път даже съвсем брутално - прозявах се като започнах да клякам. Взех си кафенце, ама пак едвам ги избутах клековете. Въобще не знам как ми се получи толкова добре тягата! Magic ;)
В неделната сутрин си създадохме празнично настроение, като украсихме елхата и въобще къщата :)
После малко домакинстване, дъъълга тренировка, готвене и т.н., и деня (че и част от нощта) се изтърколи неусетно.
Как само ги чакам тези празници ако знаете...
Голям напън ще е дотогава, но после се надявам да разпусна качествено.
Мнението беше редактирано от Светлето на 08.12.14 12:25.
08.12.14
14:18
Въобще не знам как ми се получи толкова добре тягата! Magic ;)
На този Magic му викат сила. :)
Просто заякваш и тягата ти върви най добре от трите движения.
08.12.2014
Сън: 5.5 часа, ставане: 06:15.
Закуска №2: Бърканица (55 гр. ръжени ядки, 200 гр. кисело мляко, 50 гр. извара, 1 с.л. ленено семе, стевия, канела, пектин);
Обяд: 220 гр. риба мерлуза + 250 гр. печени картофи + краставица + чери доматки;
Вечеря: 200 гр. свински карета + 200 гр. салата от червено зеле с 1 с.л. зехтин;
Между другото: 20 гр. бразилски орехи, малко извара
ККал.: 1858, В: 155, М: 77, Б: 150.
Дни без пилешко: 46
Традиционна понеделнишка лудница :)
Тръгнах си обаче навреме от работа и нищо не си взех за вкъщи!
Вечерта опаковахме подаръците, които ще изпращаме насам - натам, надписвах картички и всичко това ми достави огромно удоволствие :)
Някак си, почти невероятно, успях да си легна в 23:30 ч. :)
Ааааа, пък съм забравила да се похваля, че Дядо МразоКоледа вече намина при мен :)
Много, много голям и хубав подарък ми донесе и си пожелавам през новата година така да ми се развият нещата, че да го използвам повече по предназначение, според първоначалната идея ;)
09.12.2014
Сън: Почти 7 часа, ставане 6:15.
Закуска №2: Ръжена палачинко - питка;
Обяд: 250 гр. риба мерлуза + 250 гр. печени картофи + краставица + чери доматчета;
Следобедно: Сандвич (филия протеинов хляб, масло, 30 гр. кашкавал, кис. краставичка);
Тренировка;
Следтренировъчно: Протеин + 10 мини оризовки с шоколад;
Вечеря: Омлет (4 белтъка, чушка, лук, табаско) + 200 гр. извара с кисели краставички + 6 оризовки + чери доматчета;
ККал.: 2103, В: 235, М: 52, Б: 184
Дни без пилешко: 47
Вода: може би към 2 л.;
Тренировка (лека):
1. 20 мин. пътека (разходка + интервално до 15,5 км/ч).;
2. Упражнения за корем;
3. Клек под паралела (low bar): до 5х3х75;
4. Лежанка: до 3х1х40;
5. Мъртва тяга: до 2х5х80;
Мнението беше редактирано от Светлето на 10.12.14 00:16.
10.12.14
10:44
“Дни без пилешко - 47” ми звучи като - “Дни без инциденти - 47” - Хълк. :)
Мнението беше редактирано от Даниел Иванов на 10.12.14 10:44.
казано от Светлето на 06.12.14, 15:12:
05.12.2014
Вечеря: Пица с блат от конска кайма, с кашкавал и яйце + доматчета и краставичка (снимка);
Днес съм извадила и аз конското да се размразява, та това е чудна идея как да го приготвя :) Какво слагаш в каймата?
Каймата за “блата” я омесих с яйца (2 яйца на кило кайма), сол и черен пипер. Кимион не си спомням дали сложих...
Като се запЕче леко, я намазах с доматен сок, лук и чушка на тънки кръгчета, чукнах яйце в средата и като се стегна малко яйцето, сложих настърган кашкавал и само за малко го вдигнах на грила.
Изчислих си удоволствието на около 540 ккал В: 1, М: 27, Б: 70 (от 250 гр. кайма, 1 яйце L и 30 гр. кашкавал).
10.12.2014
Сън: Почти 6 часа, ставане 6:15.
Закуска №2: Ръжена сиренка (новата ми любима закуска!);
Обяд: 180 гр. заешко печено + 1 и 1/2 филии пълнозърнест Местемахер + краставица + чери доматчета;
Вечеря: 200 гр. свински карета + салата (айсберг, домат, краставица);
ККал.: 1850, В: 138, М: 76, Б: 156
Дни без пилешко: 48
Добавки - Мултивитамини, Вит. С, Рибено масло, Osteo DW, НМВ;
Вода: 1,5 л.;
Чай: 2-3.
11.12.2014
Сън: Около 4 часа, ставане 04:00.
Закуска №2: Ръжена сиренка (h);
Обяд: 180 гр. заешко печено + 65 гр. (сурово тегло) императорски ориз + 200 гр. задушени зеленчуци (морков, броколи, карфиол);
Следобедно: Сандвич (филия протеинов хляб, масло, 30 гр. пушена сьомга);
Тренировка;
Следтренировъчно: Протеин + 2 оризовки с домашно сладко от ягоди;
Вечеря: Омлет (4 белтъка, 150 гр. извара, чушка, лук, табаско) + 6 оризовки + краставица;
Още: 100 гр. извара
ККал.: 2170, В: 252, М: 50, Б: 181
Дни без пилешко: 49
Вода: 1,5 - 2 л.;
Тренировка:
1. 22 мин. пътека (разходка + интервално до 15,5 км/ч).;
2. Преден клек: до 7х5х50;
3. Лежанка: до 3х3х37,5;
4. Набиране (тесен подхват): 4х5;
5. Сгъване с крив лост: 1х10х13; 1х7х15,5; 1х7х13;
6. Лежанка тесен хват (трицепс): 3х10х20;
7. Кофички на пейка: 4х15;
8. Сгъване за корем на пейката в почивките на кофичките: 4х20-25.
В последните 2 дни преживявам някакъв тренировъчен катарзис
На неделната тренировка явно съм се попретоварила и се появи някакво напрежение в гърба. Не е точно болка, по-скоро дискомфорт, което обаче ме накара да се замисля сериозно...
Нещата станаха твърде много: боляха ме китките на тежките клекове - слагам накитници, но пък така напрежението се измества към лактите и особено левия доста наболява по време и малко след клековете. Сега и гърба...
Замислих се, защо е нужно това напъване.
Оффф, малко по-късно ще си допиша мислите, че работа имам :(
казано от Светлето на 12.12.14, 08:43:
Замислих се, защо е нужно това напъване.
И аз преди две седмици размишлявах над това Светле ;)
Чувствам се прекрасно в момента :)
Мнението беше редактирано от Vess на 12.12.14 08:50.
казано от Светлето на 12.12.14, 08:43:
Замислих се, защо е нужно това напъване. [/color]
12.12.14
09:13
Я и аз да се изкажа :)
Няма лошо в напъването, ако всичко върви безпроблемно. Но отдавна забелязвам, че се оплакваш от болки, което просто не е нормално.
Мини на по-разнообразни тренировки, редувай по-леки с по-тежки, в зависимост от състоянието си. Категорично няма да загубиш нито мускули, нито сила, ако се съобразяваш с тялото си.
Та така...
Беше нещо ново за мен. Опитах. Не мога да си кривя душата - хареса ми :)
Треньора явно умее да мотивира, а и вътрешното усещане, когато има прогрес е мнооого нахъсващо и увличащо, но цената започна (и физически и психически) да става твърде висока за просто любителско раздвижване.
Осъзнах, че някъде се е позагубила идеята, че отивам там най-вече за да разпусна.
Травми, болки... WTF!!!
Със сигурност мога да поддържам форма с далеч по-малко рискове и напрежение. И без друго имам доволно натоварено ежедневие с твърде малко време за почивка и възстановяване.
Ще си повторя програмата по която тренирх преди силовите. Обемна е и достатъчно натоварваща, но без да накъртва.
Хахах, ще бъде интересно как ли ще пръхтя, че съм отвикнала да правя по много повторения ;)
Мнението беше редактирано от Светлето на 12.12.14 13:31.
12.12.14
14:41
казано от Светлето на 12.12.14, 13:29:
Травми, болки... WTF!!!
И аз това се чудя -защо? Никога нищо не ме е боляло (да чукна на дърво), нито травми, нито разтежения. Щом за 6 месеца така зле ти се отрази, значи не е за теб.
Не знам защо подхождаш така крайно- или всичко или нищо.
Направи си нова програма- имаш достатъчно познания и опит. Това само по себе си е голямо удоволствие- да си съставиш програма. Може да съчетаеш тежко с леко, обемно с интензивно и пр. Почини си няколко дни, излекувай си болежките и смело напред :)
12.12.14
15:41
Хм, и аз минах през едни такива размисли. Не знам как се стигна до там да ходя едва ли не на сила на тренировка . Не знам как даже и треньора си не чух като ми се караше. Ама на - научен урок ! В момента се чувствам повече от добре, спокойно ми е, едва ли не притичквам ухилена до фитнеса. Исках да кажа - давай смело както го чувстваш ! И се пази :)
казано от Queen Cobra на 12.12.14, 14:41:
Не знам защо подхождаш така крайно- или всичко или нищо.
Аааа, няма да е нищо, повярвай ми :)
95% съм го измислила ;) С помощта на половинката малко префасонирахме предишната ми програма.
И ще си клякам, и тяга ще правя, просто ще е в такива дози, че да е лекарство, а не отрова :)
12.12.2014
Сън: Близо 6 часа, ставане: 06:15.
Закуска: Бърканица (55 гр. ръжени ядки, 200 гр. кисело мляко, 50 гр. извара, 15 гр. чия, стевия, канела);
Обяд: Салата (270 гр. риба тон, айсберг, каставица, чери доматки, лимон) + 5 оризовки;
Вечеря: 200 гр. конски кюфтаци + 200 гр. салата от червено зеле с 2 с.л. зехтин;
Между другото: 4 бразилски ореха, около 50 гр. извара.
ККал.: 1843, В: 135, М: 66, Б: 174.
Дни без пилешко: 50
Някакъв страшен гърч беше (и продължава да е) тази седмица. За другата се очертава същото...
Обаче въпреки всичко, някакво коледно настроение ми се прокрадва тук-там, колкото да имам сили да стисна още малко зъби :)
Искам да имам време да правя курабийки, да се наспя и да се помотая по улиците просто ей така. Аааа, и да ви прочета, че напоследък все не стигам.
Иначе имаше разни интересни неща през седмицата, които ми се искаше да споделя, ама ми изхвърчаха от overload-налия акъл.
13.12.2014
Сън: 4 часа, ставане: 04:15 + 1 час следобед :)
Закуска: Ръжена сиренка;
Обяд: 200 гр. конски кюфтета + 60 гр. императорски ориз + краставица и домат;
Вечеря: 270 гр. сьомга + салата (айсберг, краставица, домат) + бразилски орех;
ККал.: 1778, В: 130, М: 63, Б: 159.
Дни без пилешко: 51
Добавки - Мултивитамини, Вит. С, Рибено масло, Osteo DW;
Чай: 1.
Току-що установих, че за деня не съм яла извара. Unbelievable направо!
Събота - несъбота, работен ден си беше с предостатъчно задачи. Сутринта пак ставах по никое време, че имах да довършвам едни справки. Решихме после с шефката да работим до 14:00 ч., но една колежка беше направила мазало, което трябваше да оправяме (пък тя беше в отпуска, и пак и се размина), та стана 3 и нещо докато тръгна, но все пак се класирах бързо вкъщи и успях да дремна 1 час, че имах нужда :)
Ходихме вечерта да си напазаруваме за седмицата и някакви такива ми ти работи (+ 863653-та книга за динозаври на синчето - представям си го след време като Рос от “Приятели” (giggle) ), и той деня си мина и замина.
Мнението беше редактирано от Светлето на 14.12.14 10:29.
казано от Светлето на 10.12.14, 12:34:
Каймата за “блата” я омесих с яйца (2 яйца на кило кайма), сол и черен пипер. Кимион не си спомням дали сложих...
Като се запЕче леко, я намазах с доматен сок, лук и чушка на тънки кръгчета, чукнах яйце в средата и като се стегна малко яйцето, сложих настърган кашкавал и само за малко го вдигнах на грила.
Изчислих си удоволствието на около 540 ккал В: 1, М: 27, Б: 70 (от 250 гр. кайма, 1 яйце L и 30 гр. кашкавал).
Светле, мерси много за рецептата. Още тези дни ще я пробвам :)Вече имаме и трион за рязане на замразената буца конска кайма :D, че си е голямо предизвикателство от 5 кила да отрежеш дори 1/2 кило.