Тренировка в залата, първа от 25-ти април
Трап бар до 3х144
Раменна преса до 2х60
Клек до 3х80
По една серия, суинг, сталкер, бедрени екстензии, обръщане тласкане, изхвърляне с пудовката.
Беше ми интересно за над 5 месеца колко ми е паднала силата, общо взето около 10-20%, с 10кг надолу раменната, 20кг клека и трапбара, което не е много зле (dull)
После малко на стадиона
две врътки
набирания - 5, 10
кофи - 5, 10
обръщане на гума - 10,20
удряне с чук по гума - 20, 40
Велодей
Дома - Боянско ханче - Тихия кът - Кладница - Рударци - Княжево - Дома - 47км
Много хубаво време и лежерно трипче, от Рударци до Княжево намазахме рейс, че там и без тва не е приятно за каране.
Събота и Неделя, трипче до хижа Чавдар (средна стара планина)
С колелцата и багажа нагоре 8км., малко разходка към връх Баба и барбекю вечерта. Неделя качване на върха и спускане от него, след това спускане и до колите. Още нямам техника, а и колелото не ми е много за спускане, за да се пускам по-тегавите маршрути...
Яка компания и готина природа, да можеше по-често щеше да е златно (dull)
п.с. Забравих да си запиша данните от велокомпютъра за трипа - 33км (каране, бутане, спускане) и 8км/ч средна скорост :D
Мнението беше редактирано от gotcha на 14.10.14 18:11.
Бягане в парка - 1:00:48 (две пълни обиколки)
Има подобрение с почти 3мин. от миналия път, което мисля е добре, можех да падна и под час, ако си бях разпределил по-добре силите, а можех и да натисна повечко.
Както вече казах мисля да се пусна на полу-маратон и се оказа, че скоро дори има такъв - http://morningrun.begach.com/
След днешното бягане се чуствам по-сигурен за 20-ката, скоро мисля да пробвам и 3 обиколки на парка.
Илийка, джойнвай се брат :)
казано от gotcha на 14.10.14, 18:15:
Илийка, джойнТвай се брат :)
Пропуснал си една буква май.
Хах, Боби, недей тия бъзици точно с Илийски ;)
Днес пливах...
10х100м
Трагедия, не бях плувал на Спартак сигурно 2 години, трябва да погледна всъщност. Одървям се яко, рамене, бедра, прасци, чак накрая се поотпуснах, но пък се напълни с хора, малко по-рано трябва да се ходи.
Мисля, че раздишването при плуването ще ми помогне при бягането, а също така и ще поотпусне мускала.
Доста по-скучно и различно е да плуваш в басейн, от колкото в морето деба (dull)
На стадиото
200м обръщане на гума (около 150 обръщания)
200 удара с чука (смяна на ръцете на всеки удар)
Малко активност за кръста и раменния пояс.
Голям мързел днес, а и беше мн мокро за други активности (намирам си оправдание) (dull)
Бягане в парка - 1:37:17
Слабо, много слабо!!!
Голем праз, че си направих рекорд за най-дълга дистанция (3 обиколки на парка) щом бягах като ранен ленивец...
Още на обед майка ми донесе няква баница, топла, топла... как да откажа? (dull)
Викам си и без тва тръгна на куцо бягането поне да изгора баницата и да видя как ще се отрази на психиката и физиката ми малко по-дълго бягане...
Кво ли не ме схваща, боля и натега, прасците бяха константа, удървени през цялото време, други кризи май не съм имал...
Откакто се записах за тоя полу-маратон реших, че трябва да сваля някое кило - ОГРОМНА ГРЕШКА! :D Не трябваше да решавам нищо! Сега постояно ми се яде като на бременна слоница в отрицателен калориен баланс :D
Психиката ми играе яко лоша шега, затва ебал сам ти свалянето, ще гледам да избягам някви дистанции до 26-ти пък квото такова, единствения начин да не завърша е, ако ми падне крака или просто блокира нещо от тялото ми, което трябва да се движи (dull)
Спирам със словоизлиянията и отивам да гледам филм за фрирайдъри... само ски са ми в главата, откакто свърши лятото :(
Вчера велодей
Дома > Боянско ханче > Тихия кът > Владая > Бонсови поляни (люлин планина) > Суходол
Нещо велокомпа не е отчитал правилно, та нямам идея колко км сме минали но са над 50 по моему.
В Люлин планина се позагубихме и пукахме гуми, лепихме и едвам се добрахме до Суходол с гуми на мекици, оттам автобус, метро и трамвай :)
Направо си беше бедстване по едно време за малко да ни хване тъмницата и да измръзнеме, добре, че бях взел полар и ветровка и кит за лепене + резервна гума...
Ей го дей тая планинка пък и тя крие своите опасности :D
Днес
Бягане в парка - 28:07
Мисля, че ми е рекордно време, чуствах се странно свеж и силен след снощното бедстване и цял ден каране и бутане, но все още съм тежък...
Днес комби-ден :)
Каране на колело (сингъла) до Драгалевци, вече нагоре бутах. Оттам бягане около час и десет минути по пътеката до Бояна с един приятел и кучето му (заради кОчето спирахме няколко пъти). После мъкнене и подреждане на дръва за огрев.
Плана беше да бягам пак в парка, ама ми се получи в пъти по-добре. Почти винаги импровизираните неща са много гот :)
Вижте какво получих наскоро в пощата... не бях получавал лично писмо/колет сигурно 20г.... голямо умиление и радостно чувство ме обзе, ех тез дребни нещица...
казано от gotcha на 23.10.14, 00:57:
Вижте какво получих наскоро в пощата... не бях получавал лично писмо/колет сигурно 20г.... голямо умиление и радостно чувство ме обзе, ех тез дребни нещица...
Това е, защото не си поръчваш храни и добавки по интернет. От друга страна, писмата към техните колети обикновено включват само номера на кредитната ти карта и още доста цифри. :D
Нищичко общо няма Марго... нищичко :)
Да получиш писмо написано на ръка от човек, който си виждал само за 1-2ч. и да ти прати нещо, което можеш и да си го купиш, но е от добра воля и сърце, как да го сравниш с принтнатите по дифолт ценоразписи или в най-добрия случай благодарности, че им ползваш онлайн магазина?
Че и красиво и с фринтифлюшка... още не знам какво и как да им отговоря (dull)
Мнението беше редактирано от gotcha на 23.10.14 18:21.
Бягане в парка - 32:05
Еми в киша/сняг, със зимните маратонки, овиснали клони навсякъде, нагънал на закуска и обяд баница и тиквеник, толкоз (dull)
Честит ви първи снек и честито ми първо тъпелфи :D
Sofia morning run @ Борисова градина с номер 579
Дистанция - 20км = 4 обиколки
Време 1:52:06 - http://morningrun.begach.com/results/
Много яко ми стана като си видях стартовия номер - 579, защото съм роден на 5-ти, 79-та и си викам деба нема случайни неща хаха
Всичко си беше яко и до 3-тата обиколка (освен дет ме сви дроба на 8-мия километър, но знаех, че ще отшуми), нея я затворих за 1:18, което беше супер време за очакванията ми (все пак съм свикнал да тичам в южния, но там дистанцията ми е по-голяма де) и оттам се почна кокала...
Левия ми прасец почна да се натяга и съответно почнах да бягам на пети и да ситня, после стана все по лошо и вече на 18-ти километър някъде почнах да ходя, просто тотален блокаж и така до финала (dull) Поне се добрах до него и ми накичиха един тиквен медал... :D
Като за сефте на дистанция и организирано мероприятие съм доволен освен финалната права, дано утре съм по-добре, защото сега едвам се движа...
Една седмица в бокса, репарил гел, лед и крака на високо (RICE), ама изпушвам от време на време и го товаря и още не е минало напълно...
Како и да е не се включвам със спортна активност, ами духовна... да речем :)
Заповядайте
@хоум
5х20 лицеви
(dull) истина или не 20 лицеви ме зорят, що ли? (dull)
Ако не си намеря по-интересно занимание мисля да пробам да догоня 100 лицеви ма в една серия, не обещавам нищо ха-ха
Малко новини от събитието :)
лицеви опори - 34, 33 (със ски обувки, по-трудно е, да са ми честити), 33
Още търся перфектния баланс в разстоянието м/у ръцете и ъгъла на лактите така, че да ползвам най-ефективно гърди, рамо и трицепс. Краката са на раменен разкрач за по-добра стабилност. След 50 слагам жилетката.
Мнението беше редактирано от gotcha на 07.11.14 17:30.
Сутринта - 10, 20, 30, 40
Следобед - 2х30
40 с клизма, след 30 спирах няколко пъти (в горно положение, аз си го броя), 30 си ги лепя вече.
Вчера - 2х30
Днес - 2х40
До 30 отраз, последните 10 със зор и паузи.
Ей, така разпускам от адските ми тренировки (dull)
Дроп серии през 10сек. почивката е колкото да ми се нормализира дишането - 2-3мин.
35, 9, 5
30, 8, 4
25, 6, 3
По идея на Марто (dull)
Малко смях и голяма изненада за собствената ми памет, спомних си UIN-a на ICQ-то след повече от 10г. това е може би единственото нещо с цифри, което се е запечатало в паметта ми освен собствения ми тел. номер... :D
петък - 40
събота - 35
днес - 40, 5, 5, 5, 10, 10, 10 (дропсерии с прогресивни почивки 5, 10, 15, 20, 25, 30сек.)
Забелязах, че над 20сек. почивка възстановявам по-добре. Следващия път мисля да пробвам 20/20сек. работа/почивка.
Нека спомена и “обедното” ми меню от месец, два насам.
То включва обикновено 2 ябълки (домашни) нарязани с чиа, пчелен прашец, годжи бери, какаови зърна, някакви ядки каквото имам, мед и канела. Само ябълките са константа :D
Напоследък импровизирам с нещата, които имам вкъщи и понеже ориза свърши днес си направих варен боб (варях го 3-4ч. сигурно е на толкова години) омешах го с кьопоолу, балсамов оцет и олио. Също така направих и първата като се замисля питка, имах някакво брашно и реших да го уползотворя... постна содена се води. Това с една кайсиева и една гъмза в този ред... (dull)
50 (30 на един дъх след това раздишване за няколко секунди в горна (надупена) позиция + 10 + 5 + 5)
Бях казал, че като направя 50 ще сложа жилетката, еми речено сторено...
Реших да се метна направо на една Табата, еми грешка :D
Първия ред са рундовете с жилетката, втория без... еми толкова (dull)
18, 10, 4, 2
10, 7, 5, 5
Мнението беше редактирано от gotcha на 21.11.14 17:13.
Тясно (диамантени) - 20
Широко (почти максимално) - 20
Раменно разстояние - 20
3 пъти
Т, Р, Ш - 10, 5, 5
Най-добре ще е м/у Р и Ш, то ясно де :)
на стадиото
2 пъти
набирания - 10
кофи - 10
хоризонтални набирания - 10
лицеви на успоредка - 10
СС - скука и студ
чакаме се...
Мнението беше редактирано от gotcha на 25.11.14 18:40.
26.11.14
14:33
Ей, тая тераса е голяма работа ! :D
10, 20, 30, 40, 50
С големи почивки м/у тях. 40=30+10, 50=30+10+5+5. Почивките са в горна надупена позиция.
Ремонтирам малко ас... (dull)
Колелце, не се сдържах като видях слънцето...
Дома > Боянско ханче > Бялата вода > Дома
20км, 1:30ч. райдтайм, 14км/ч
След Боянско ханче се зашибах нагоре бутайки по едни пътеки, писна ми и се прибрах... Крака не е на 100% готов, та реших да не го тормозя повече.
Вкъщи 40 лицеви за разкош (dull)
30
5 рунда синди
по къса фанелка навън, подготвяме се за откриване на сезона, петъка - Пампорово!
НСНД - Носете Си Новите Дрехи
казано от James Hinks на 26.11.14, 14:33:
Ей, тая тераса е голяма работа ! :D
Уникална е, може да се съберем 20-ина човека спокойно:)
Откриването на сезона отпадна, поради липса на сняг, а и другата седмица вероятно го очаква същото...
Никаква мотивация за спорт особено пък за лицеви опори, изключително скучно начинание, което със сигурност скоро няма да го докарам до край (100 лицеви).
Май ще се кара колелце в очакване на по-ниски температури...
Скичките, май само ще спя с тях (dull)
Вчера колелце
Идеята беше да отида до Банкя като мина през Горна баня и влезна в Люлин планина, оттам през нея до Мало бучино, Иваняне и при нашите. Уж гледах гугъл мапса, обаче викам си да пробвам жипиеса, който седи 1 година в шкафа. Профи се води за планинари с карта на планините в бг и тн. Няма такова объркване и въртене в Горна баня, накрая ми писна и си минах по пътя...
Или трябва да комбинирам карти за града и планината или просто да се науча да го ползвам (dull)
24км, 1:30 райдтайм, 16.5 средна скорост с всичкото моткане...
Крака леко го усещам, трябва да почива, ама аз вече ще почина :D
Тези дни нямам желание за никаква физическа активност, чакам си снега и туй то...
Бачкам си по цял ден, вечер излизам да разпускам, някаква гадна цикличност, която ме побърква.
Днес обаче разцъках малко тенис на маса и беше доста забавно. Обичам, когато нещата стават ненадейно.
Преди 10-тина години цъкахме с едни приятели и от тогава само лято на морето играх 2-3 пъти. Днес обаче си затъврих твърдението, че двигателната култура си остава до гроб, колелото включая... разцъка си стабилно и даже подобрих някои неща за едно няма 10 игри.
Зарибявка си е :)
Малко снимки от работния процес на ламба, което също не съм го правил от години... тематичен пост се получи (dull)
11.12.14
02:19
казано от gotcha на 11.12.14, 02:15:
Тези дни нямам желание за никаква физическа активност, чакам си снега и туй то...
Бачкам си по цял ден, вечер излизам да разпускам, някаква гадна цикличност, която ме побърква.
Днес обаче разцъках малко тенис на маса и беше доста забавно. Обичам, когато нещата стават ненадейно.
Преди 10-тина години цъкахме с едни приятели и от тогава само лято на морето играх 2-3 пъти. Днес обаче си затъврих твърдението, че двигателната култура си остава до гроб, колелото включая... разцъка си стабилно и даже подобрих някои неща за едно няма 10 игри.
Зарибявка си е :)
Малко снимки от работния процес на ламба, което също не съм го правил от години... тематичен пост се получи (dull)
Всъщност, ми стана любопитно, умееш ли да свириш на цигулка ?
Умеех, когато ходих на уроци като малък. Сега мога да изсвиря само гама в първа позиция (dull)